Kvitová poslala tenistky do finále Fed Cupu!

20. 4. 2014, 07:40
Aktuality 184
České tenistky postoupily potřetí za čtyři roky do finále Fed Cupu. Do boje o další trofej poslala výběr kapitána Petra Pály jednička týmu Petra Kvitová, která dnešní výhrou nad Robertovou Vinciovou 6-3 7-5 přidala třetí vítězný bod. Češky vyhrály nad obhájkyněmi titulu Italkami v Ostravě 4-0.
Česko - Itálie, Ostrava 2014

V dnešním utkání proti Petře Kvitová měla nastoupit Sara Erraniová, se kterou měla česká hráčka velmi příznivou bilanci 6-0. 

Podle očekávání však italský kapitán Corrado Barazzutti místo ní poslal na kurt Robertu Vinciovou, která sice letos na okruhu WTA vyhrála ve dvouhře jen dva zápasy z 11, ale loni Kvitovou dvakrát porazila. Oba zápasy se ale hrály na antuce, zatímco v Ostravě je v hale rychlý tvrdý povrch, což by měla být výhoda české hráčky.  

V první polovině úvodního setu byla mírně lepší Vinciová. Italka velmi dobře podávala a soupeřku nepustila k brejkbolům. Kvitová naopak musela odvracet hned tři. Klíčovým se stal přes deset minut trvající sedmý gam za stavu 3-3. Petra Kvitová v něm odvrátila dalších šest brejkbolů a gam nakonec získala po dvou milimetrově trefených esech, která vždy potvrdilo jestřábí oko.

Zkušenou Vinciovou prohraný gam rozhodil víc než je zdrávo a v následující hře na servisu za stavu 15-30 udělala dvě dvojchyby. Kvitová v prvním setu dobře podávala, několikrát správně přiriskovala i druhé podání a v podobném duchu získala i poslední gam, díky kterému se dostala se do vedení 1-0.

Rodačka z Fulneku hned na úvod druhé sady získala servis soupeřky, ale Vinciová se čistou hrou na returnu vrátila zpátky do hry. Ani brejk na 4-3 Kvitová nepotvrdila na servisu a Vinciová se do hry o druhou sadu vrátila podruhé. Třetí šanci si už ale česká jednička vzít nenechala, potvrdila brejk na 6-5 a v pohledném a zajímavém zápase zvítězila 6-3 7-5.

"Co víc si člověk může přát, než mít po prvním nedělním utkání vedení 3:0. A pro všechny bude skvělé zahrát si opět finále doma. Je to super," řekla Kvitová v České televizi. "Máme vyrovnaný tým, není to jenom o jedné hráčce, tohle hodně pomáhá psychicky i obecně. Atmosféra je super, vyhovujeme si navzájem a je jenom dobře, že to ukazujeme na kurtu. Hrajeme všechny Fed Cup rády," řekla Kvitová.

Výsledku konečnou podobu 4-0 dala Andrea Hlaváčková s Klárou Koukalovou, když v závěrečné čtyřhře porazily Italky Giorgiovou s Knappovou 6-2 5-7 11-9. 

Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni, kdy český výběr vyřadily v semifinále.

Postupující družstvo se v listopadovém finále střetne na domácí půdě zřejmě v Praze 8. a 9. listopadu s Němkami. Reprezentantky našich východních sousedů vyhrály semifinále v Austrálii a do finále Fed Cupu se dostaly po 22 letech.

"Němky jsou strašně silný soupeř s velkými ambicemi a touhou uspět. Mají široký kádr plný výborných hráček," řekl Pála o finálových soupeřkách, které mohou mít v týmu Angelique Kerberovou (7. v žebříčku WTA), Sabine Lisickou (14.), Andreu Petkovicovou (28.) či Julii Görgesovou (94.). "Bude těžké vybrat povrch," řekl Pála.

S Němkami má český tým pozitivní bilanci šesti výher a jediné porážky. V nedávné době tenistky vyhrály v roce 2010 v Brně i předloni ve Stuttgartu. Ve finále soutěže se oba týmy střetly v roce 1983 a Hana Mandlíková s Helenou Sukovou vyhrály.

- FED CUP 2014, SEMIFINÁLE -
(Česko / Ostrava, tv. povrch - hala)
kompletní výsledky (19. - 20. 04. 2014)
Česko - Itálie 4-0
Šafářová - Erraniová 6-4 6-1
Kvitová - Giorgiová 6-4 6-2
Kvitová - Vinciová 6-3 7-5
Hlaváčková, Koukalová - Gigorgiová, Knappová 6-2 5-7 11-9

Komentáře

184
Přidat komentář
smazaný uživatel
Máš rád tenis? LIKE! https://www.facebook.com/tenisovysvet
Reagovat
Frick
Se jí nějak v Asii zalíbilo a tak bude tento týden hrát 50k v Soulu. Nebude to mít lehké, ač 50k turnaj, tak je až turnajovou sedmičkou.

Za to Andrejka opět obětuje deblu singla a hraje ve Stuttgartu po boku Lucky. Jestli se neměla repre omluvit a zkusit ve Stuttgartu aspoň kvaldu. Pak se divim tomu, proč není na tý fotce, jak jsou Petra + Lucka + Klára u soukromýho letadla do Stuttgartu.

O Báře Z. S. není vidu ani slechu. Poslední zápas aprílová prohra s Venus. Že třeba nezkusila ten Marakeš. "Veget", kdy nic neobhajuje, končí za 14 dní obhajobou 75.000 Trnavy.
Reagovat
EllNino
Bára se z Marrakéše odhlásila kvuli zraněnému zápěstí, Andrea je jednou nominovaná a to je pro ní asi trochu větší čest než hrát kvaldu, kde by stejně pohořela ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jak jsem tu už psal, nebo spíše naznačil. Do dvouhry místo Errani měla jít rozhodně Knapp. Ta jediná ze všech čtyř je nejlepší na tvrdém povrchu. No co uč.. Tak čtyřhra byla teda trošku propadák, co si budeme nalhávat.
Reagovat
lars
Pala mel zkusit zrusit debla, aby se mohli nase teniskty uz soutredit na zitrejsi zapasy na antuce.
Koukalova-Errani uz zitra
Reagovat
tommr
zítra se pokud vím ještě dohrává kvalifikace a jedinej zápas prvního kola, kterej se hraje je Wozniacki-Kanepi ...
Reagovat
lars
Nevite nekdo proc A.Cornet nehrala dalsi zapas v FC usa-francie ?
Reagovat
tommr
Cornetová dohrávala zápas s Keysovou se zraněním nohy a proto proti Stephensový musela nastoupit náhradnice Razzanová ...
Reagovat
lars
Dik.
Uz jsem si rikal , ze by bylo skvely kdyby USA vypadly
Reagovat
tommr
Cornetová měla ten zápas s Keysovou dobře rozehranej a kdyby se nezranila tak by nejspíš vyhrála. Stav 0:2 by USA už jen těžko otáčely ... :(
Reagovat
lars
Francie vyhrala debla 6:2 7:5 i bez Cornet.
Reagovat
tommr
tak to je skvělý. Přál bych si Francii jako soupeřky pro naše holky příští rok v prvním kole ... :)
Reagovat
Jan
A dostaneme Rusky v plné sestavě :)
Reagovat
tommr
Rusko bude při losování příšího ročníku určitě mezi nasazenejma. Jako soupeři pro nás připadají v úvahu jen týmy Austrálie, Francie, Kanady a Polska ...
Reagovat
vibbi
anglicky trošku umím, ale může mi to někdo erudovaně přeložit? (jako chápu, oč jde...ale ten konec..no class.period..tomu nerozumím..) @IvetaBenesova
Not to shake hands at the @FedCup draw... I call it No class. Period.
Reagovat
smazaný uživatel
něco jako že: Nepotřást rukama v losu Fed Cupu. Tomu říkám No claas (to bude něco ošklivého)
Reagovat
smazaný uživatel
no class
Being loud & ignorant
Reagovat
smazaný uživatel
a period může být buďto doba, vyučovací hodina nebo menstruace.. vyber si :D :D asi to druhy :X
Reagovat
tommr
I call it No class. Period.
Tomu říkám Žádná úroven. Tečka.
Reagovat
Frick
Takou přezdívku bych pro půvabnou dívku nepoužíval....
Proč?
Proto! http://img8.rajce.idnes.cz/d0802/8/8157/8157948_e2aa349df41930b10f40a1de2f0403e0/images/00362.MTS_snapshot_00.11_2013.05.18_22.40.06_.jpg?ver=2
Reagovat
Frick
Po Stuttgartu by měla Šafi hrát v Oeiras. Na 250k hodně dobře obsazeno. Sice bez STAR z TOP 10, ale se 12 hráčkama z TOP 30. Jaký to rozdíl oproti Florianpolis, Riu nebo Kuala-Lumpur (čert vem Cibuli). No ale doufám, že si najde nějakej ten turnaj "pro sebe". Byla by škoda, kdyby letos Šafi (zase) nikdy nevyhrála.

No a samozřejmě, je tu ještě Praha. Nejhůře dotovanej WTA turnaj, jak bysme to mohli nazvat :-(((
Reagovat
PetaM
Obhájí si Kanadu :P Takže pohoda :D
Reagovat
Frick
Taky možnost, ale nespoléhat. Třeba tam bude chít hrát Evženka a to by bylo asi složitější. Já bych zkusil Štrasburk, Budapešť, Gastein... v nejhoršim Baku či Taškent.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych se Vás zeptal, jestli hrajete nějaké tenisové hry? Mám zkušenosti jen s Dream Match Tennis, který je už po tolika letech hraní dost jednotvárný a pak znám Virtua Tennis a to se mi moc nelíbí. Neznáte něco, co je dobré a dá se to třeba i stáhnout? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
na mobilu Stick Tennis
na pc hraju Roland Garros: The Virtual Tournament (http://services.empireofsports.com/rg2012/) :D
Reagovat
smazaný uživatel
jinak ten StickTennis je už i na pc verzi, ale mě se to děsně špatně ovládá :D
Reagovat
smazaný uživatel
RG zkusím, díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi to RG vůbec nenačte :/ nevíš, čím by to mohlo být?
Reagovat
smazaný uživatel
nemám tušení, mě to vždycky šlo.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
nedá se to hrát jen po dobu RG?
Reagovat
smazaný uživatel
nene, dneska jsem to hrál
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy "Starting up the game..." a zasekne se to na začátku hned :/
Reagovat
misa
Byl jsem velmi spokojen s výkony obou našich singlistek. Kéž by podobné výkony přenesly i na turnaje, nejlépe hned ve Stuttgartu. Zvláště Petra už potřebuje zabrat.

Petruška podepisuje po zápase, neděle:
http://imgway.cz/pm-XD32.html
Reagovat
dadaft
tak Genie si na tvářičku namalovala vlaječku. ))
s Čepelovou je to tenis mladých holek. ))))
kupodivu Quebecká hala zaplněna jen asi z půlky.
Reagovat
smazaný uživatel
Genie to nemá poprvé. Už před tímto Fed Cupem jsem viděl fotky, jak měla namalovanou vlaječku. Asi je to nějaký kanadský rituál... :)
Reagovat
majkl005
na pi*ovinky by ji užilo, ale slušnosti holka moc nepobrala
Reagovat
dadaft
první set Géňa, ale Jana nemusí nic měnit, bylo to o dvou míčcích, žádná křeč.
Reagovat
dadaft
pěkný tenis, fakt.
takový svěží. ))
Reagovat
dadaft
noooo, tak Aleksandru dnes asi neuvidím,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Fandina
fotka Petry a Nicol podle nášivek na triku z OH 2008.
http://img.aktualne.centrum.cz/484/3/4840307-petra-kvitova-nicole-vaidisova.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
připadá mi to jako by Nicole byla nějaká hvězda a Petra tam za ní chodila jako služka :D
Reagovat
Fandina
Já jsem si zase všimla, že Petra je proti Nicol jemnější v obličeji. A Petra má velké oči a to možná dělá takový ten dětský dojem z obličeje.
Reagovat
smazaný uživatel
http://jyxo.info/uploads/31/31273767bc653b9a4017dd5fd6c5ab9090ae1afc.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
věř mi, pořád lepší než aby byla anorektička :) to je strašná nemoc, člověk je úplně mimo :)
Reagovat
smazaný uživatel
navíc zas tak tlustá není
Reagovat
smazaný uživatel
+ je to rok stará fotka :D
Reagovat
dadaft
jak jsem dneska Petru viděl, tak bych řekl akorát.
Reagovat
PetaM
Krásná, hubená a hlavně dost stará fotka .... ;) Ale málem jsi byl za machra. Jen, kdybys jí neokopčil z idnes ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
V každém případě ji to hrozně sluší,fuj takovouhle vanu.
Reagovat
Frick
he he, moje koláž :-)
Reagovat
PetaM
Já bych teda s takovouhle vanou chtěl být 6. na Světě. To se nepodaří každému. Holt, je to důkaz, že Petra je hodně výjimečná ;) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový dojem,že tady není co řešit.Panděro jak po porodu a počínající celulitida ,ale je 6........
Reagovat
PetaM
Přesně, výjimečnost je všude :D
Reagovat
misa
Je to fotka z loňských Katovic. Teď Petra zhubla, viděl jsem ji na vlastní oči. Nyní je štíhlá, akorát má náznak bříška a větší prsa. Myslím, že s tím už nic neudělá, nějaké drastičtější hubnutí by bylo k ničemu a nevím, komu by to mělo vadit. Je to typem její postavy.
Reagovat
Frick
Ve 3 ze 4 bitev chybělo napětí, takže to skoro ani bitvy nebyly. Jedině v tý Seville to byl tuhej fight (nejen se Španělkama). Když stačilo v úvodu 2. či 3. setu Solerový proti Lucii dopodávat...
Reagovat
tommr
bylo vidět, že hra Vinciový Petře vůbec nesedí, ale Petra to nakonec ubojovala jak je ve FC jejím dobrým zvykem ... :)
Finále s Německem bude nejspíš ještě těžší, ale pokud budou všechny naše klíčový holky zdravý tak bychom měli vyhrát ... :)
Reagovat
Jan
Kerberová i Petkovičová budou těžké soupeřky. Kerberová sama letos v Dauhá porazila 3 české hráčky, je otázka jestli ji kromě Petry dokáže porazit Lucka třeba nebo Klára. To samé platí o Petkovičové. Kdyby tam měli i Lisickou, ta je prý mimo trávu poloviční, no, myslím že to bude těžší jak s Italkami. Ale pokud budou naše holky ve formě, tak určitě i hezké.
Reagovat
Frick
by dalo i béčko.

Petra C., B.Z.S., Karol, Lucka Hradecká

Ty by na ně taky měly, ne?
Reagovat
tommr
tobě se zdály Italky slabý? Nastoupit proti nim v tebou navrhovaný sestavě tak bychom proti nim nejspíš neuhrali ani set ... :)
Reagovat
Frick
Jak takovou blbost můžeš vypustit? Copak třeba Camilu Karolína letos nedala?
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že zdání klame. Vinciová hrála velmi dobře, je to zkušená hráčka a Petra se musela dost snažit. Vinciová jí značně znepříjemňovala hru. Kdyby náhodou Petra prohrála brejkbol Vinciové na 3:4 setu, všechno mohlo vypadat jinak. I v 2. setu nedoservírovala zápas při první příležitosti. A co vypadá u Petry jako snadné, vůbec nemusí být snadné u jiné hráčky. Totéž se dá říct o zápasu Lucka - Errani. I Giorgi by pro naše "B" hráčky mohla být oříšek. Na druhé straně mohlo by se to povést možná i jim, ale rozhodně Italky byly silný tým.
Reagovat
Jan
brejkbol na 3:4 1. setu
Reagovat
Jan
Navíc jak říkala Chládková, na rychlém povrchu Italky nestíhaly hrát svoji hru, takže na antuce by bylo vše jinak. Mimo jiné proto taky vždy vítězí domácí tým v sérii Itálie - ČR. Věřím tomu, že kdyby loni byla Petra ve formě a nehrála stylem out-síť, tak Italky dáme snad i loni. Ukázala to v zápase s Erraniovou. Jenže to tak nebylo a prohráli jsme.
Reagovat
dadaft
na své první vyhrané finále Donna nikdy nezapomene. ))
Reagovat
Frick
No ale je to hodně vysoko hozená rukavice Katce Siniakový, co si budem namlouvat.

Ta by tedy mohla postoupit do hlavní souteže ve Stuttgrtu (v což jsem ani nedoufal), ale i tak to bodově nebude ani na úrovni finále 25.000 turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš naprostou pravdu! :) Celkově na tom turnaji prokázala Donna neskutečnost odolnost. Vždyť čtyři z pěti zápasů vyhrála ve třech setech a pokaždé v nich prohrála 1. set... Mám fakt obrovskou radost! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak předně je třeba říct, že Donna byla už ve svém třetím finále. Ona má asi tu výhodu, že už delší dobu se snaží hrát mezi dospělými, přičemž teprve letos jí bude osmnáct (stejně jako Katce)... V každém případě, pokud Katka postoupí do hlavní soutěže ve Stuttgartu (a já tomu pevně věřím), tak by ses jí měl veřejně omluvit, žes jí podceňoval. :)
Reagovat
Frick
Vypadnutim v Q1 v Katowicích tomu zavdala příčinu. A je třeba říct, že taky mohla dostat Cvetvanu nebo Aniku...

A pořád platí to, že za 1. kolo získá méně než třeba za finále 25k turnaje. Čili pokud proklamuje snahu se dostat co nejvýše, měla by se spíše soustředit na zisky "levných" bodů a zatím ještě rezignovat na pozlátko velkých turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty víš, třeba dojde ještě dál než do 1. kola. :) Obvykle to dopadá tak, že když ji tady někdo podceňuje, tak mu vytře zrak (viz loňské Miami). :D Já si naopak myslím, že takové kvalifikace jsou dobrá příprava na kvalifikace GS. A vůbec, výběr turnajů bych nechal na Katce. :)
Reagovat
kada.tom
ANOOOOOO!!!

Přesně takovou prohru Cibulkový přeju! Těsnou a v době, kdy se herně zvědala a kdy odvrátila několik mečbolů :-) ... za to její nekonečný "pome" při chybách soupeřek by si zasloužila ještě několik takových porážek, a to nejlépe v prvních kolech GS :-)

A Donně gratuluju ke skvělému turnaji, na konci se psychicky zhroutila, nakonec to ale vybojovala :-)
Reagovat
Frick
Zasloužila sis to, Domčo. Je to fér, prohrát. Škoda, že to nepřišlo už v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
dělá to samé ;-)
Reagovat
kada.tom
vím, i proto jí taky nefandím, i když tedy ta narozdíl od Cibulkový umí trochu něco víc, víc toho dokázala a jak už bylo řečeno - je pěkná :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, kdo se může divit, že to na Donnu dolehlo? Pořád je jí 17 let, hrála o svůj první WTA titul v kariéře... Důležité je, že se potom dokázala zvednout. Asi nikoho nepřekvapí, že za stavu 5:6 (poté, co Donna ztratila vedení 5:1) jsem už nevěřil. O to větší mám radost. :)
Reagovat
tommr
já to Cibulkový taky přeju. A pokud Slovensko ještě k tomu sestoupí ze Světový skupiny tak si to doma nejspíš pěkně vyžere ... :)
Reagovat
Jan
Ten sestup Slovenska je prakticky jistý. Bouchardová nejspíš ten 3 bod udělá. A když ne ona, tak kanadská dvojka. Debla mají snad lepší Slovenky i když v tom rozpoložení, když prohrávají a musí udělat 3 body za sebou ...
Reagovat
VlS
Věři m tomu, že to Kanaďanky dotáhnou a že si to doma vyžere nejen Cibule, ale i Lipták.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo! Gratuluju Donně!
Reagovat
kada.tom
tak se Donna zhroutila ...
Reagovat
majkl005
Nevím, zda se to tu už neřešilo, ale ta Bouchardová u mě hodně klesla tím, co předvedla při losování. Zřejmě jí sláva trošku víc stoupla do hlavy. Ubohé...
Reagovat
kada.tom
a co (ne)udělala?
Reagovat
majkl005
nepodala Kučové u tabule s losem ruku...řekla, že je to zbytečné a laciné, že přece nebude přát soupeřce hodně štěstí
Reagovat
kada.tom
aha, ač Slovenky nemám rád, tak tohle se nedělá, no ... určitou logiku Bouchardový gesto má - každý chce vyhrát, tak nebude přát druhému štěstí, když je to jen takový "jako", ale nedělá se to, to souhlasím ... ale stejně chci, aby postoupila Kanada!!
Reagovat
Jan
To kdyby udělal Tomáš, to by bylo řečí :))))
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že se vrátíme do čela žebříčku FC :D :3
Reagovat
r176
hrozná čtyřhra z obou stran
Reagovat
Jan
Kdyby se mělo rozhodovat v deblu, což může být i ve finále s Německem, tak bych měl o výsledek strach. Už nemáme háčka, nemáme v současnosti kvalitní deblový pár, i když toto bylo za rozhodnutého stavu a holky to nemusely brát tak vážně. Pokud bychom hráli s Italkami 2:2 a nastoupily Errani a Vinci, bylo by to asi strašidelné.
Reagovat
klarat
Skoro to vypadalo, že jim ten čestný bod darujou :-/
Reagovat
Frick
A Petra + Lucka/Klára by bylo dobrý řešení? V DC to funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidí se, jak na tom budou hráčky na konci roku, ale podle mého názoru by bylo nejlepší nominovat 2 singlistky (Petra + Lucka) a 2 deblistky. Domnívám se, že Andrea a Lucka Hradecká se nedomluví, tudíž bych si přál duo Květa Peschke + Lucie Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
popřípadě Květa + Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
možná je i varianta Andrea + Bára :D

No každopádně potřebujeme silného debla, protože ten může být ve finále rozhodující :-)
Reagovat
VlS
Lucka Hradecká je mimo, Květa Peške taky mimo, můj tip na debl je Lucka Šafářová s Divokou Bárou.
Reagovat
smazaný uživatel
Květa určitě mimo není. Sama říkala, že by se do FC vrátila, kdyby byla možnost. Hraje pořád výborně. Lucka by potřebovala nějakou vůdčí deblistku k sobě, někoho dominantnějšího. Tj Andreu, nebo právě Květu. Pak by to podle mého názoru klapalo..
Reagovat
tommr
za stavu 2:2 by za nás asi nastoupila Andrea s Luckou a herní obraz by určitě vypadal trochu jinak. Klára dneska hrála jen protože už o nic nešlo ... :)
Reagovat
Jan
Jak je vidět, holky si daly před deblem po kalíšku, možná i proto byl závěr debla takový rozevlátý :)

https://www.facebook.com/czechfedcupteam
Reagovat
Jan
Klára přece také hraje debla, byla ve finále v Katovicích, je i dobrá singlistka a že by se to od Lucky tak lišilo ? Vždyť Andrea s Luckou nemají prakticky žádné výsledky.
Reagovat
Fandina
Píše se tam, že před hodinou a to už bylo po deblu ... úsměv
Reagovat
Jan
Možná jo, ale v rozhovoru během deblu s trenérem říkal, že to v šatně bylo hodně uvolněné po vítězství Petry. Tak co by tam asi jiného dělali ? :))
Reagovat
tommr
tebou zminovaný finále v Katowicích jsem viděl a Klára tam zahrála stejně slabě jako dneska. Klára sice debla hrát může, ale žádný výrazný úspěchy se od ní čekat nedají. Navíc vypadá jakoby se ani moc nesnažila ...
Andrea s Luckou se sice zatím moc neprosazujou, ale pořád věřím, že se ještě chytnou ... :)
Reagovat
Jan
Když došla Klára do finále, tak asi také něco předvedla. Páru Lucka- Andrea moc nevěřím. Pořád roním hořké slzy za háčka:) Nehledě na problém, aby se sladily na turnaje, když jsou v singlu tak hodně odlišné na žebříčku.
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že se po třetím bodu všichni radovali z postupu a ta fotka je podle mě přání k Velikonocům a na Facebook jí dali po deblu, ale jinak je to jedno, jak to bylo, fotka je hezká a oslavovat je co ... úsměv
Reagovat
Jan
Dyť jo. Těším se na finále s Německem :)
Reagovat
tommr
v Katowicích byla velmi slabá konkurence a Klára s Niculescovou tam byly nasazený jako jedničky takže to finále nemá žádnou vypovídací hodnotu co se týče jejích deblovejch kvalit ...
Jinak rozpad Háček mě samozřejmě taky mrzí, ale už je to zřejmě nevratný. Nezbejvá než doufat, že se Andrea s Luckou Šafářovou časem ještě zlepší ... :)
Reagovat
Jan
Nebo Andreu a Lucku Hradeckou omámit a v hypnóze jim říct, aby zase hrály spolu, že se nic nestalo :)
Reagovat
Fandina
Letos se ale Klárce v deblu daří, vypadá to, že je v něm úspěšnější, než ostatní naše holky. Takže bych netvrdila o ní, že debla hraje špatně.
Reagovat
kada.tom
Donna fantasticky otáčí stav finále!
Dokonči to a nedovol, aby si titul odvezla ta Čobolačka! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
polaaaaaaand!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
aga je tam fakt dokopala! :D
Reagovat
kada.tom
z Polska mám velikou radost a budu jim v příští sezóně přát úspěch, protože Aga určitě bude chtít hrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uzasny, po 20 letech jsou tam :-) Snad pristi rok bude mit Ula lepsi formu ale Aga s Alicii jsou uzasnej deblovej par :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hraje furt, kdyz muze. Je spise jako Petra nez jako Cibule :-) BTW... Vekic nepos*r se a doserviruj !!!
Reagovat
Roger_Federer
Expres zpravy..Voracova je Renatka
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych se tam na sit pri servisu Giorgi teda nepostavil jako Knapp :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to zvládla skvěle. Mám radost, že vyhrála a těším se na finále, které bude snad v Praze. Věřím, že tahle výhra Petru nakopne a bude pokračovat v dobrých výkonech i na antuce.
Reagovat
Jan
Pěkné že postoupily. Vinciová byla jiná káva než Erraniová. V obou setech jsem měl obavy o výsledek, Petra víc chybovala jak včera nebo jí toho Vinciová tolik nedovolila, ten game na 4:3 v 1. setu, kde měla Vinciová tolik brejkbolů byl hustý ...Naštěstí to Petra ustála, i druhém setu to nebylo jednoduché. Finále s Německem bude moc pěkné a ještě doma. Němky jsou silné, když budou naše holky hrát jako tento víkend, bude se na co dívat. Už se těším.
Reagovat
Jan
Koncem 2. setu Petra odfukovala, jako by toho měla už fyzicky dost.
Reagovat
Fandina
To jsem si také všimla. Třeba bylo v hale dusno nebo vedro a Petře se nedobře dýchalo. Když tohle dělá, tak se vždycky obávám, že to nedopadne dobře.
Reagovat
Jan
Je možné, že Barazzutti udělal taktickou chybu, že včera nenasadil Vinciovou místo Erraniové. Ale je to jeho chyba a my mu děkujeme.

Jinak už si to říkám delší dobu, tenis se dá přirovnat k šachům. Hráč musí velice dobře myslet, kam ten úder umístí, kam podá, jako rotaci tomu dá a ještě všechno ve velké rychlosti.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že týmové soutěže FED a DC jsou nejen o tenisovém umu hráčů, ale také o schopnosti a citu pro jejich zvolení nehrajícím kapitánem nebo tím, kdo rozhoduje o skutečném nastoupení hráčů nebo hráček na kurtu. A to naši podle mě hodně umí, jak Navrátil, tak Petr Pála a ten už mnohokrát ukázal, jak umí zakombinovat, protože kromě Petry má ještě víc možnosti zvolit, vybrat hráčky z mnohem většího počtu holek, než Navrátil, kde je možností mnohem méně.
Reagovat
Jan
Hlavně v DC mám ten pocit, že od roku 2008 hodně kapitánů soupeřů prokoučovalo zápas, když nenasadilo ty správné hráče. Třeba Francouzi nenasadili jejich jedničku do debla, podobně Argentina nedala do debla Del Potra apod. A nám to moc pomohlo. A Švýcaři se už opičí po nás, že letos nasazují do úvodních singlů i debla Federera s Wawrinkou a také jim to vychází.
Reagovat
Fandina
Co se týká DePa, tak se dozvídáme, že oni se nějak neshodnou a hádají ohledně nasazení. Takže je to tam těžké. Wawrinka teď hraje super a s Rogerem jsou silná dvojka. Ono to tam visí na nich, proto má třeba Roger 62 zápasů a takový Nadal nebo Nole jsou asi na polovině. Ve Švýcarsku to musí uhrát ti dva, něco podobného jako Berďa, který má také 62 zápasů a Radek má jen o něco méně. Takže když vypadne jeden nebo druhý v našem nebo Švýcarském týmu, hraje se hůř. Jinde je zase ten kádr hráčů v DC širší.
Reagovat
Jan
Škoda těch Slovenek teď v baráži. Včera celkem těsně prohrály oba zápasy, když jim nehrají 3 nejlepší hráčky, kdyby aspoň Cibulková reprezentovala, mohly se vrátit do světové skupiny. Takhle to pěkně zazdila. Ale je to jejich problém.
Reagovat
Fandina
Tak to je právě o tom, že když odmítla ta první v pořadí, Cibule, tak ty ostatní dvě také a hned je to těžké. Těmhle schválnostem nerozumím.
Reagovat
kada.tom
finále, velká gratulace :-)
naprosto zaloužený :-)
Reagovat
Fandina
Teď se dívám na rozhovor Petry s Chládkovou a ta vypadá vedle Petra jako hodně silná dáma ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... vedle Petry
Reagovat
Jan
Co do ní ryješ ? Však už má nějaký věk. Vypadá naprosto normálně :)
Reagovat
Fandina
Díval ses na ten rozhovor? Tak uznej, že Petra byla vedle ní nitka.
Reagovat
Jan
Obě vypadaly naprosto normálně. Je pravda že Petra zhubla a víc jí to sluší.
Reagovat
Fandina
Petra je štíhlá a vždycky byla, podle tabulek je na hranici podváhy a pokud ještě zhubla, tak jedině dobře. Ona má postavu malý zadeček a nevýrazný pas a ženské vnady, ale nikdy nebyla tlustá, jak o ní kde kdo povídá, včetně Chládkové.
Reagovat
Jan
Ten špíček na břichu vidět je, to neokecáš. Ale nevím jak v reálu. Nakonec je to jedno. Hlavně ať vyhrává i kdyby byla jak mamut, což teď není.
Reagovat
Fandina
Petra nemá žádný pas a když nemá nic na zadečku, žádný tuk nebo na nohou, které má doslova hubené, tak ho má kolem pasu a na hrudníku je vnadná. Má takovou postavu, ale tlustá není a nikdy nebyla. Když stojíš vedle ní, tak si nevšimneš ani toho pasu, jen když postavu pitváš takhle stoicky. Ale to ví Chládková také, vloni do Petry ryla, když hrála v Ostravě a já tam tenkrát byla pár metrů od místa, kde dělala rozhovory a Petra vypadala super a přesto ona o tom pořád musela mluvit do televize.
Reagovat
Jan
Loni Petra občas v některých zápasech byla červená v obličeji, bylo vidět že hůř běhá a občas to vypadalo, že je na infarkt. Což Chládková popsala pravdivě. Že hůř běhá, je pozdě u balonů a z toho pramení ty chyby a že musí zlepšit fyzičku a pohyb.
Reagovat
Fandina
Chládková mluvila vloni netaktně a ono se toho dá říci hodně, ale také jakou formou. Petra má tuhle postavu plus mínus kilo odkakživa a i pohyb a vyhrála s tím Wimbledon atd.. Je přibližně stejná, nic nového pod sluncem. Chládková mluvila netaktně o postavě holky a to byl její problém.
Reagovat
Jan
Pojmenovala věci pravými jmény. Když jsi trenér, musíš to hráčce říct, aby se mohla zlepšit. A Chládková také trénuje.
Reagovat
Fandina
Věci, že kondice rozhoduje je alfou a omegou všeho. To ví každý a nikdo o tom nemůže pochybovat. Pokud se špatně pohybuješ, nedoběhneš míč. To neplatí jen o Petře. Chládková mluvila netaktně a to je rozdíl. Dalo se to říct jinak, obvzlášt u holek. Chládková neřekla žádnou novinu ani trenérskou perlu. To říkala Petra předtím mockrát, že musí trénovat fyzičku, aby stíhala a měla na to x trenérů před tímhle. To dělá každá tenistka a tenista. Ona mluvila jako by objevila Ameriku a přitom vykládala o Petře že je tlustá, když ta stála vedle ní a nikdy tlustá nebyla. Myslím ta loňská příhoda, kdy o ní Chládková tak mluvila.
Reagovat
Fandina
Jan ... dodatek, Petra měla x kondičních trenérů, na kondici, posilování před tímto trenérem. Psala jsem o trenérech mimo Kotyzy, kondiční, fyzioterapeuty, jako teď má Všetíčka, předtím Bajzu, předtím nevímn koho. Každý s ní pracoval na kondici a pohybu a myslím, že takhle to Petra má od roku 2009. Na to nepotřebuje radu od Chládkové.
Reagovat
Jan
Nějak ti ta Chládková leží v žaludku :) Když měla Petra kondičního trenéra Ivanka, vyhrála se zlepšenou fyzičkou Wimbledon v roce 2011, pak ho celkem nepochopitelně propustila a začalo to s ní jít dolů. Jestli si to pamatuji, tak s Bajzou dělala nepochopitelně jógové cviky místo kondice apod. Takže se jí fyzička zhoršila. Teď už to vypadá zase na správné cestě.
Reagovat
a.magerova
http://www.youtube.com/watch?v=fioQG76hPkA&feature=youtu.be&t=35s

Chládková jen řekla "včil jsme v řiti" a je vidět, že si její slova Petra vzala k srdci, když je teď tak šťastná, že tuk shodila nebo přeměnila na svaly ;-)
Reagovat
Fandina
Koukám, že spíš tobě jde o Chládkovou, když si se ozval, že do ní reji nebo reju? Jinak Petra je pořád plus mínus stejná, co se týká kil. Někdy vypadá, že má větší bříško jindy ne, ale to tak u holek bývá. Ona má prostě takovou postavu, jako jablko, víc toho má nahoře a dole nic, žádný zadeček. Ale takhle vypadá pořád. Myslím od toho roku 2009, takže to zpochybňovat nemá cenu. Ani říkat, že má nadváhu, nebo je tlustá, protože to tak prostě není. Je pořád přibližně stejná. Pamatuji si na její semifinále proti Sereně ve Wimbledonu 2010 a tam byla také taková jako vloni, předloni, je pořád přibližně stejná od roku 2009. Takže nic nového pod sluncem. Teď se mi v televizi zdála hubenější, tak jedině dobře. Já jí naposledy ve skutečnosti viděla vloni v Ostravě, právě při tom, jak Chládková o ní mluvila, jako by nevím jakou měla nadváhu a netaktně se vyjadřovala, přitom jí zná a musí vědět, že je pořád přibližně stejná. Pak jsem viděla Petru vloni, když jsem byla na French Open v Paříži, také byla pořád stejná a jestli je teď hubenější, tak jedině dobře.
Reagovat
Jan
Ryji je správně :) Mě je Chládková lhostejná, jen mi vadí, když někdo někomu neoprávněně nadává. A všechno, co říkala, byla pravda. Petra mi přišla do roku 2011 OK, v roce 2012 na FO jsem si všimnul jejích faldíků i zhoršené hry, ještě jí dali naprosto nevhodné příšerné fialové šaty, které to všechno zvýrazňovaly. A pak to s ní šlo dolů ve všech ohledech. Teď vypadá líp, zhubla, líp se pohybuje a je i hezčí v obličeji. Pro mě je poprvé od roku 2012 sympatická :)
Reagovat
Jan
Ale v FC mi byla sympatická vždycky. Také díky jejím výkonům v FC.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že Petra se mi zdá hubenější v obličeji a že jí to víc sluší a když něco schodila a cítí se dobře, tak to je jasné. Já Chládkovou neřeším, ale na ty loňské výroky si pamatuji, navíc jak jsem psala, v té Ostravě jsem byla a Petra byla pořád přibližně stejná, jak jí znám a viděla jsem jí mockrát, takže ty její výroky jsem nechápala. Jinak Petra se vyjádřila, že zhubla a něco přetvořila na svaly a to je super a moc jí to přeji, aby se jí dařilo.
Reagovat
Fandina
Jinak já také nemám ráda, když se na někoho neoprávněně nadává nebo nasazuje psí hlava. Proto jsem nechápala, proč Chládková kritizuje Petry postavu, když byla přibližně stejná jako jindy.
Reagovat
George_Renel
ale na Hanku Mandlíkovou by neměly ani obě dohromady :-)))
Reagovat
Fandina
Tady se zvyklo rozebírat špíček Petry jako kdyby se nevědělo, že kdyby to měl být takový problém, tak existují odsávačky tuků a podobná radikálnější řešení pro ty, kteří si chtějí změnit postavu. Petra je navíc v rukou odborníků a jak při setkání s ní tak podle tabulek se u ní o žádnou nadváhu nejedná. Podle tabulek výška váha je na hranici podváhy.

Jinak Hanka Mandlíková ve dvou podobách. Foto z roku 1980 a druhé z roku 2009.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hana_mandlikova.jpg

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hana_Mandl%C3%ADkov%C3%A1_2009_US_Open_02.jpg
Reagovat
pepin
Fandino, nech již toho s tou podváhou, ještě z ní uděláš, že je podviživená. Nevím co to furd okecáváš, že Petra měla prostě nadváhu k tomu co potřebovala a sama to nakonec přiznala a nejen ona to řekla. -A že to řekla Chládková, tak řekla jen pravdu a upřímně, ale jak je vidět třeba Tobě se upřímnost nenosí. Pravda bolí, to je známé. Je zajímavé, že ted všichni tvrdí a říkají, včetně Petry, že zhubla a že ji to moc sliší a je pohyblivější. Tak už přestan s tím Tvým BMI.
Reagovat
Fandina
Podle BMI je Petra na hranici podváhy, kdyby ses stokrát postavil na hlavu, tak to tak je. A každý, kdo Petru někdy v životě uviděl ve skutečnosti, tak ti řekne, že má ženské křivky, žádný zadeček a že je štíhlá holka. Příště nepiš nesmysli a neútoč na druhé. Nemáš pravdu.
Reagovat
Fandina
oprava ... nesmysly ... hrubka
Reagovat
pepin
Já na Tebe neútočím, já Ti jen radím, protože jsi s tím tady již trapná. Všichni kdo chtějí tak to vidí trochu jinak, jenom Ty pořád píšeš to samé, že je na hranici podváhy a podobně. Proč tedy špatně běhala? Proč byla pozdě u míčků? Proč neměla svaly? To jsou věci o kterých ona sama psala a sama je přiznala. Ty asi nečteš noviny a vyjádření Petry na internetu. Dokonce to říkala i v televizi, že zhubla. Tak z čeho by podle Tebe zhubla, když byla na hranici podváhy? To si nikdo nevymyslel, to ona sama pustila do světa. A tak to je.
Reagovat
Fandina
Já píši jen pravdu a ta je taková, že Petra je podle BMI na hranici podváhy a nic jiného jsem nepsala. Pokud tomu nerozumíš, tak je zbytečné se s tebou o čemkoli bavit.
Za druhé Petra nikdy v posledních čtyřech letech, co je všude k vidění, neměla nadváhu, je plus mínus pár kil pořád stejná. Ten kdo píše nebo říká něco jiného tak lže.
Reagovat
pepin
Bohužel píšeš co se Ti hodí a omýláš pořád to samé s BMI. Ale nakonec je to pravda Tvoje věc, ale děláš si zde opičí službu.
Reagovat
Fandina
Já jen nechápu, proč ti tak vadí, když tady někdo napíše pravdu, já nikdy nepíši nic, co není pravda. Pokud to nechápeš, tak tvůj problém.
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace k postupu do finále. Je neuvěřitelné, že naše malá zemička v srdci Evropy kraluje světovému tenisu jak v ženách tak i v mužích :) Ještě by to chtělo nějaký pořádný individuální úspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě přijde nějaký individuální úspěch Petra i Tomáš mají na to aby se dostali do Semifinále grand slamu klidně i výše. Petra hrála skvěle podání ji vyšlo a do Stuttgartu má dobrou formu
Reagovat
smazaný uživatel
Qitová a SF grandslamu ? :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo zní to divně ale když se ještě zlepší a když bude mít příhodný los tak proč ne. Vždyt celý víkend hrála skvěle
Reagovat
Fandina
Petra vyhrála Wimbledon a v semifinále GS byla už také několikrát, takže je zbytečné to rozebírat. Co už jedno bylo se nedá vzít zpět a zopakovat se to může vždycky. Peta je dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Petra se Skvělá má na to aby znovu vyhrála Grand Slam
Reagovat
PetaM
Vy neumíte psát česká příjmení, nebo jste postižený? Je to Kvitová, ne Qitová. Taková hráčka neexistuje a logicky žádný GS vyhrát nemůže.
Reagovat
Fandina
Carragher je postižený
Reagovat
Fandina
Gratulace Peti. Dnes to byl těžší zápas než včera, ale Petra nezklamala a po zásluze vyhrála. Hezký zápas od obou a Petra lepší. Super Peti. Gratulka holky!!!
Reagovat
Fandina
Jinak pro holky je výhoda, že s Německem se bude hrát doma, ale osobně bych bývala raději Austrálii ve finále. Německo s Petkovic v současné formě je hodně silné. Ale finále se hraje až na podzim, tak uvidíme, jak to bude vypadat.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky super,gratuluji k postupu do finále!!!
Reagovat
dadaft
už se těším na finále s němkama. ))
Reagovat
dadaft
ajta.
a je po brejku.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká radost, i když to byla trošku show v tom druhém setu. Za kvaldu dostane nějaké body, už teď by měla mít +18 bodů, což je určitě fajn. Pokud vyhraje i další utkání, tak bude mít za kvaldu +25... Pojď!!!
Reagovat
tommr
soupeřka Katky ve třetím kole kvaldy je víc než hratelná - v žebříčku je až na 210.místě. Postup do hlavní soutěže by už Katce neměl uniknout ... :)
Reagovat
Pesek12
Vinci se zase zvedla 2:1 - hraje vcelku překvapivě dobře vzhledem k její letošní bilanci v singlu.
Reagovat
dadaft
jj, celkově zajímavý a pohledný tenis.
Reagovat
Fandina
Vinci hraje dneska dobře, Petra to bude mít s její pestřejší hrou podstatně těžší, než včera s Giorgi. Tak Peti pojď!
Reagovat
Pesek12
Petře to moc nejde, ale nakonec to usmolila na 4:3. Hraje zvláštně.
Reagovat
EllNino
Katko co tam děláš ...mohlo to bejt klidně 6:0 5:0 ...místo toho 6:0 1:4 -_- ...
Reagovat
EllNino
No a nakonec 6:0 2:6 6:0 :D ..teda :)) ale super postup do 3. kola a tam je to hratelný :)
Reagovat
Ethan
No jo, WTA. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo čekat, že Sara nebude hrát. Ale i tak věřím, že Petra vyhraje. POJĎ!!
Reagovat
Fandina
Vinci, tak to se dalo čekat, Petro pojď pojď pojď!
Reagovat
EllNino
Tak Vinci ...to neee :D
Reagovat
Pesek12
Srovná-li se úroveň zápasů s Davis Cupem (třeba jen časově), tak si diváci v Ostravě zatím moc neužili. Je to velký rozdíl.
Reagovat
Fandina
DC se hraje na tři vítězné utkání, časově to bude asi vždycky jinak.
Reagovat
Fandina
oprava ... tří vítězné sety
Reagovat
s7RanG
Hlavně se na ten jejich tenis dívat, to je nekonečné trápení
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist