Kvitová postoupila, čeká ji Ivanovičová

28. 7. 2008, 21:49
Aktuality 3
WTA MONTREAL - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do druhého kola v Montrealu, když si na úvod turnaje poradila s Japonkou Nakamuraovou. V dalším zápase si zahraje se světovou jedničkou Ivanovičovou. Úvodní zápas už zvládla i Slovenka Cibulková nebo patnáctiletá Portugalka De Britová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová Japonku Aiko Nakamuraovou v prvním vzájemném souboji porazila 6-2 6-4. Osmnáctiletá Češka nyní vyzve světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Přesvědčivou výhrou vstoupila do turnaje v Montrealu devatenáctiletá Slovenka Dominika Cibulková, která 62. hráčku světa Jelenu Vesninovou z Ruska porazila dvakrát 6-1. Cibulková se ve druhém kole střetne s pátou nasazenou Dementěvovou.

Uspěla i teprve patnáctiletá Portugalka De Britová, která letos už dokázala sebrat i set Sereně Williamsové. Mladá tenistka v Montrealu porazila Američanku Kingovou 2-6 6-3 6-3 a postoupila do 2. kola. V něm si zahraje s vítězkou utkání Pennettaová - Savčuková.

Bartoliová překonala zdravotní problémy
Francouzka Marion Bartoliová hned ve svém prvním utkání ztratila set. Patnáctá hráčka světa nastoupila proti kvalifikantce Southové z Velké Británie s žaludečními problémy. "Vůbec jsem se necítila dobře. Nohy se mi třásly, ruce se mi taky třásly. Točila se mi hlava a měla jsem horečku," popsala své problémy po utkání Bartoliová, která přesto zvítězila 6-3 6-7 6-0. "Lékař mi dal nějaké prášky. Ve třetím setu mi hodně pomohly, ale chvíli to trvalo, než zabraly."

Další nasazená hráčka Patty Schnyderová takové problémy s postupem do druhého kola neměla. První set s Číňankou Yuan Meng sice vyhrála až v tie-breaku, ve druhém ale soupeřka vzdala zápas za stavu 3-2 pro Švýcarku. V dalším kole čeká Schnyderovou Rumunka Monica Niculescuová, která smetla Varvaru Lepčenkovou 6-1 6-2.

WTA MONTREAL (Kanada, tvrdý p., 1.340.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Nakamuraová (Jap.) 6:2, 6:4, Bartoliová (10-Fr.) - Southová (Brit.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:0, Cibulková (SR) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:2, Razzanová (Fr.) - Rezaiová (Fr.) 6:1, 6:2, Schnyderová (9-Švýc.) - Meng Jüan (Čína) 7:6 (8:6), 3:2 skreč, Britová (Portug.) - Kingová (USA) 2:6, 6:3, 6:3, Rodionovová (Rus.) - Blacková (Zimb.) 6:2, 6:2, Paszeková (Rak.) - Schiavoneová (14-It.) 7:6 (7:4), 1:6, 6:1, Duboisová (Kan.) - Govorcovová (Běl.) 6:1, 4:2, skreč, Peerová (Izr.) - Lisická (Něm.) 6:3, 6:4, Kudrjavcevová (Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 7:6 (7:1), Tanasugarnová (Thaj.) - Sanchezová (Fr.) 6:3, 6:1.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám,že aspoň jeden set skončí v tie-beraku,ale spíš to tipuju tak na 6:2,6:3
Reagovat
smazaný uživatel
supr, fandim cibulkový a hlavně ted tý de britový, snad jí to pude!! jo a taky fandim Ivanovičový, sry kvitová. C´MON!! jedem jedem!!
Reagovat
smazaný uživatel
no Cibukova se nezda,, je takova malinka, ale zarputila a dava presny udery.mohla by překvapit. Jasný, Kvitový přeju at si zahraje proti Ivanovič úspěšný zápas!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist