Kvitová předvedla vynikající výkon i proti domácí Shuai Zhang a je ve finále

5. 11. 2016, 09:38
Aktuality 199
WTA ELITE TROPHY - Petra Kvitová je při své premiéře na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai ve finále. Bezchybný výkon předvedla i v dnešním semifinálovém zápase proti domácí divoké kartě Shuai Zhang. Číňanku přehrála dvakrát 6-2 a slaví postup do svého třetího letošního finále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová zatím při své premiéře na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai září. V prvním zápase smetla Italku Robertu Vinciovou a jen o něco více práce měla se svou krajankou Barborou Strýcovou. Vyhrála tak suverénně Pivoňkovou skupinu a postoupila do semifinále.

Kvitové se letos zpočátku nedařilo. Zisk bronzu na olympijských hrách v Rio de Janeiru ji ale nakopl, ve Wuhanu získala svůj 18. titul, v Pekingu si zahrála čtvrtfinále a v Lucemburku došla do finále.

V Zhuhai se jí také daří, dominantními výkony ničí své soupeřky a je na dobré cestě za svým druhým letošním a celkově 19. titulem.

Skvělou formu má ale i domácí Shuai Zhang. Číňanka prožívá svou vůbec nejlepší sezonu. Na začátku října se vyšplhala na kariérní maximum - 27. místo v žebříčku WTA.

Rodačka z Tianjinu pomýšlela loni na konec kariéry, chtěla to ale letos nakonec ještě zkusit. A dobře udělala. Na Australian Open prošla kvalifikací, vyhrála první zápas v hlavní soutěži grandslamu v kariéře a nakonec došla až do čtvrtfinále.

A i v Asii se jí daří. V Tokiu i Soulu si zahrála semifinále, s turnajem ve Wuhanu se sice loučila už ve druhém kole, ale v Pekingu došla na turnaji série Premier Mandatory až do čtvrtfinále a v čínské metropoli vyhrála oba zápasy základní skupiny.

S Kvitovou měla před utkáním vyrovnanou bilanci. V posledním střetnutí před dvěma roky v Římě udolala českou tenistku ve třech setech.

Statistiky zápasu
Zhang - Kvitová
0 esa 3
0 dvojchyby 5
56% 1. servis do kurtu 62%
10 vítězné míče 27
6 nevynucené chyby 14
2/3 hra na síti 7/7
0/1 brejkboly 4/4
čas: 1:06

A výbornou formu potvrdila Kvitová i dnes. Hned v úvodní hře získala po chybách soupeřky první brejk v zápase. Česká tenistka následně výborně podávala a náskok brejku stále držela.

V pátém gamu došlo k zajímavé sporné situaci. Volej z rakety Kvitové skončil v autu. Číňanka už se chystala na lavičku v domnění, že game získala.

Umpirová sudí ale ohlásila shodu. Čárová rozhodčí při rozmluvě s domácí hráčkou potvrdila, že ohlásila aut. Nicméně umpirová sudí na to vůbec nebrala zřetel a ani nedovolila Číňance vzít si challenge. Ta vzápětí o dobře rozehranou hru a šanci bojovat o první sadu prakticky přišla.

Kvitová už si koncovku setu pohlídala, na servisu ztratila za celý set jen čtyři fiftýny, a po prvním podání dokonce získala všech 13 bodů.

Ve druhé sadě držela Zhang s Kvitovou dlouho krok. Česká tenistka se utrhla až v pátém gamu a poté již díky téměř bezchybnému výkonu neztratila jedinou hru. Číňanka sice dvojnásobnou grandslamovou šampionku v závěru ještě potrápila, Kvitová ale obrat nepřipustila.

"Klíčem k úspěchu byl můj servis. Bylo tam několik vyrovnaných her a vždycky jsem si pomohla podáním, což bylo hodně důležité," řekla Kvitová na tiskové konferenci po zápase.

Shuai Zhang odehrála velmi kvalitní zápas, na rozjetou soupeřku to ale nestačilo. Přesto může být Číňanka s letošní sezonou spokojená a určitě je to pro sedmadvacetiletou rodačku z Tianjinu příslib do té další.

"Trénovaly jsme spolu před turnajem a i v zápase ukázala, jak je nebezpečná. Tím, že jsem si pomohla servisem, tak jsem mohla hrát uvolněně při jejím podání a s větší sebejistotou," řekla Češka, která je od září bez trenéra.

Šestadvacetiletá Kvitová hraje bez kouče nejlépe v sezoně. S Františkem Čermákem se rozešla po US Open a od té doby postoupila do třetího finále z pěti turnajů.

"Hraju bez trenéra dobře a je to zajímavé. Myslím, že jsem se víc uvolnila, a to zkusím brát rovněž příští rok. Našla jsem sama sebe. Možná mi k tomu pomohl fakt, že jsem bez trenéra," uvažovala Kvitová v rozhovoru pro WTA.

V Číně zopakovala, že by nového kouče ráda našla do konce roku, ale že to není snadné, protože potřebuje zároveň člověka, s kterým si bude rozumět. "Opravdu se hodně snažím. Uvidíme, pořád mám trochu času. Musím ho najít brzy," řekla.

Petra Kvitová tak postoupila letos potřetí do finále. Zatím má bilanci 1-1. Ve Wuhanu získala titul, na halovém turnaji v Lucemburku nestačila na Monicu Niculescuovou.

O titul si zahraje s Jelinou Svitolinovou, proti níž v posledních pěti duelech zvítězila, zatímco jako poražená odešla jen jednou.

"Když ji dostanu pod tlak, nehraje tak dobře. Ale není to jednoduché, protože dobře podává i returnuje," řekla Kvitová o Svitolinové před velkým finále.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, tv. povrch, 2,214.500 dolarů
sobotní výsledky (5. 11. 2016)
Dvouhra - semifinále
Kvitová (3-ČR) - Shuai Zhang (12-Čína) 6-2 6-2

 

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

199
Přidat komentář
teniska
zdravím, prosím o nějaký odkaz, kde dávají Petru
Reagovat
Fandina
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4170542111394400.html
Reagovat
Fandina
Petra se Svitolinou na place, na O2 a SuperTennise. Peti pojď!!

Vydra to má u mě dobré, má na sobě triko Nike a na rukávu RF.
Reagovat
bIbec
Pojď pojď Kvítko. Věřím ti, tak mě nezklam!
Reagovat
VlS
Jsem šťastná, že jsem se dnešním dnem stala ambasadorkou pro luxusní značku hodinek Tag Heuer! Moc se mi líbí mé nové hodinky řady Carrera! Teď už musím chodit všude včas a nemám výmluvy! :-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
teď už je to Monaco nutností
Reagovat
blixa
Však jo. Burešovi ani korunu. Nakonec on sám jde skvělým příkladem. Byť trochu jinými technikami ;-)
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně že odesáci a topvýkvět jsou vzory všech ctností
Reagovat
blixa
:D :D :D Ty zkroucenej mozku, a to je jako poznámka k čemu ? Jako že Národní socialisté a Lidovci II. nejsou výkvět všech cností ? No to jistě nejsou, a co jako ? Ty furt ve své přiblblosti máš tendenci z nějakého nepochopitelného důvodu považovat tyhle strany za pravicové, tudíž odporné, ale proč, bůh suď :D Národní socialisté byli vždycky vlevo a lidovci přinejlepším od středu mírně vlevo (i když u nás spíše více vlevo). A jestli to míníš jako rýpnutí do mě (a obávám se že ano), tak bys konečně mohl pochopit, že já jako pravicový liberál v Česku nemám žádnou politickou reprezentaci. V Česku prostě pravice neexistuje. A s Národníma socánkama ani Lidovcema (ať I. nebo II.) opravdu nemám vůbec nic společného :D
Reagovat
FulnekUltras
když se na chvilku vžiju do tvé flegmatické ;))) dušičky, nic ti nebrání jít tam, kde mají pravicoví liberálové ;))) ještě pořád ustláno na voňavých ;))) růžích...jen s sebou nezapomeň čelovku a dostatečnou zásobu kvalitních baterek, protože okna tam dodnes nezavedli... ;)))
Reagovat
blixa
Ani tobě nic nebrání odkráčet do nějakého milého Kimova pracovního táborečku, kde bude jistě tvoje zkurvená stalinistická dušička neskonale šťastná ;-)
Reagovat
FulnekUltras
proamericky vypláchnutým primitivům, kteří se v této zemi po roce 1989 zčistajasna vyrojili jako zdegenerovaní mutanti vlastního svědomí, nemám ani tu nejmenší chuť vyklízet svůj rodný životní prostor - v klidu si počkám, až je odtud jejich vlastní nenávist definitivně vyžene tam, kam už dávno patří... ;)))
Reagovat
VlS
Ty jo, ty máš tu starou literaturu fakt načtenou, to jsou fráze, jak vystřižený z Poučení z krizového vývoje a tak všelijak podobně. Fakt, zanícený, jakoby hořlavý, bez jakýhokoliv skutečnýho obsahu, nebo myšlenky. Jestli to fakt myslíš vážně a neděláš to jen, abys vytáčel Blixu, tak to. bych tě i politoval.
Reagovat
smazaný uživatel
+ nekonečno
Reagovat
FulnekUltras
Nějaká ta zpětná vazba aspoň jednou za čas je v tomto klasicky západosudetském případě nezbytně nutná. ;))) Všichni víme, kam to s dlouhodobě neléčenou rodinnou anamnézou glorifikace Pinocheta a Mašínů dotáhl mladej Benda. ;))) Já tady teď do AO moc nebudu, ale slacker nebo i někdo jiný už medicínu tu a tam jistě podá. ;)))
Reagovat
Frick
Já se dívám na mobil, když chci vědět, kolik je.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ty nejsi Lucka a nebo, že by jo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
https://nahraj.to/1zh6
Ale klidně bych bral i motiv s Luckou :-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
tommr
dneska v semifinále ITF turnaje v Torontu jasně přehrála favorizovanou Belgičanku Mertensovou a postoupila do finále kde jí bude čekat lepší z dvojice Američanek Bellis/Kingsley ... :)
Postup do finále znamená pro Jesiku posun do top-200 a téměř jistotu účasti v kvaldě na AO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to CiCi, tak doufám, že vyhraje. Tobě musí stačit, že zítra vyhraje Petra... :)
Reagovat
tommr
no kdybych si musel vybrat tak dám samozřejmě přednost výhře Petry, ale protože jsem nenažranej tak doufám, že zítra uspějou obě naše finalistky ... :)
Finále z Toronta asi nebude někde na streamu, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím z Toronta nebyl asi žádný stream, takže nejspíš ne.
Reagovat
smazaný uživatel
asi Jess záviděla Štefkové a Martincové nedávný úspěšný výlet na otočku do Quebecu,tak se teď v Kanadě dočkala taky a taky na otočku,protože příští týden ITF25 v Bratislavě.
Reagovat
tommr
snad to všechno zvládne, protože v Bratislavě jí čeká obhajoba lonskýho titulu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
tommr
zatím Petra získala 240 bodů za dvě výhry ve skupině a 200 bodů za výhru v semifinále. Ve finále by mohla získat dalších 260 bodů což by celkem znamenalo 700 bodů ... :)
Reagovat
fretek
Koukal jsem, že mezi 150 ve světě je 9 Číňanek a 0 Číňanů. (Jinde je to podobné - proč asi? Že by povolnost dívek k přání rodičů?). Nicméně v budoucnu lze čekat enormní nárůst nejen množství, ale i jejich kvality. Až tak, že třeba odrovnají svět jako v pingpongu. Tak si to zatím užívejme.
Reagovat
FulnekUltras
důvod???
Reagovat
fretek
- Tenis je snad nejbližší sport k pingpongu - Číňané to budou zkoušet s dětmi jako jinde, už z důvodů lukrativnosti - Číňanů je více než Evropanů a USA dohromady, takže výběr - Asiatům se tenis líbí (viz nové stadiony a turnaje)
Reagovat
FulnekUltras
tak za dvacet až pětadvacet ;) let uvidíme, no... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimtě. Stolní tenis se hraje převážně jen v Číně, Japonsku, Jižní Koreji a trochu i v Singapuru a KLDR. Tenis je celosvětově oblíbený sport, Číňani budou rádi za "2. Li Na"
Reagovat
smazaný uživatel
http://assets.instyle.co.uk/instyle/live/galleries/15/06/
feliciano_lopez_0.jpeg

http://backspinevents.com/img/fullsize/2_rafael_nadal_327x450.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/42/ec/f6/42ecf63778c5303c61e45e6eaaead911.jpg

http://mtennis.ru/wp-content/uploads/2011/12/Handsome-Bulgarian-tennis-player-Grigor-Dimitrov-picture-_4_.jpg

http://i98.photobucket.com/albums/l243/dreeyan/Fognasito.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Sezona 2016 je téměř u konce
Reagovat
Fandina
Petra skončí jedenáctá, dvě jedničky, tak to je hezké, potom, jak vypadal začátek roku a škoda, že se neboduje OH.
Reagovat
FulnekUltras
a z 11. místa si v roce 2017 zopakujeme rok 2011 (s nepatrným rozdílem 7 a 1, který evokuje inverzi žebříčkové pozice ;)
Reagovat
Fandina
Jo jo, bylo by to super, odbourat tu jednu jedničku. Serena už není co bývala a když bude hrát Petra tak jako teď ke konci roku, tak bych tomu i věřila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrát Petra jako teď tak je to jistota, na okruhu momentálně není žádná velká hrozba. Kerber je sice jednička, ale rozhodně tak nehraje
Reagovat
Fandina
Angel je zaslouženě jedničkou, uhrála si to, ale Petra jí porazit umí, takže bych to viděla pro Petru dobře.
Reagovat
Pe3k
Od te doby co Karolina sesadila Petru z pozice Ceske jednicky hraje Kvitova jak o zivot. Je tam souvislost nebo jen schoda okolnosti?
Reagovat
blixa
Nemyslím si, že by to mělo spolu cokoliv společného
Reagovat
FulnekUltras
akorát se Lvice strašlivě nasrala
Reagovat
blixa
Prd se nasrala. Jen chytla formu a ani sama netuší proč.
Reagovat
FulnekUltras
no po novým roce jsem na to fakt zvědav ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No u Petry to bývá čím lepší konec tím horší začátek :D tak uvidíme no
Reagovat
sprchon
Ta forma, to je nějaká nemoc, choroba? :)
Reagovat
blixa
U některých by se dalo říct že jo :D :D
Reagovat
sprchon
Tak snad ji do zejtra taky chytnu. :D
Reagovat
blixa
Bacha na záměnu s chřipkou ! To pak nefunguje :D
Reagovat
sprchon
Už nedoufám, zejtra mají u nás v hale plno a hrát venku se mi nechce. :D
Reagovat
blixa
Tsssss, lenochu, vždyť ještě nemrze ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
aby toho nebylo málo a nebylo některým líto:

https://scontent-bru2-1.cdninstagram.com/hphotos-xap1/t51.2885-15/sh0.08/e35/p750x750/12357325_1651246591795053_98702960_n.jpg

http://g.denik.cz/60/3b/tenis-zubr-cup-201606154_galerie-980.jpg

http://www.tenisovysvet.cz/upload/article/top/960_720/1473144558_26193969404_bf20b733a7_o.jpg

http://www.cltk.cz/wp/wp-content/uploads/2013/11/Picture-22.png

https://c6.staticflickr.com/8/7239/27032446613_2149df44cb.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
u 3.linku za "_o" nakonec jen dopsat ".jpg"
Reagovat
bIbec
tu druhou si nějak nevybavuju.. ostaní lehký.
Reagovat
smazaný uživatel
v rankingu je ,ale až za 1000 na chvostu
Reagovat
smazaný uživatel
4 násobná jednička
Reagovat
bIbec
aha.. tak jméno samozřejmě znám (jelikož "tak trošku" ty výsledky na ITF sleduju), ale podle fotky bych ji nepoznal.

Jinak napsal bych ty jména, ale nechci to prozrazovat. Zajímá mě, kdo má přehled :-) At se ukážou druzí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://cz.getbayo.com/photos/500000058850/
b13da4ae3da2079ea0d900a29e8740f6c4c9b4af-960x960.png

http://cztenis.cz/data/1100/DSC_7940_.jpg

https://yt3.ggpht.com/-1TuLLhr60yU/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/
81UDJuWFcX4/s900-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg

https://i.ytimg.com/vi/Vi0nAnDolJ4/maxresdefault.jpg
Reagovat
bIbec
tu třetí neznám. Tu první jo.. ale nejsem si jistý, jestli znám její jméno. Možná jo. Ale už sem na ni prostě někdy koukal.

Ty další dvě jednoduchý.
Reagovat
smazaný uživatel
já už taky ne..snad nám někdo poradí
Reagovat
bIbec
takže jo, schválě sem hodil do gůglu jméno, které mě napadlo, při pohledu na tu první a věděl sem to :-)
Reagovat
cheeky
Petra na mě poslední týdny působí při hře tak jako vyzrále a nad věcí. Je to veliká změna proti dřívějšku, kdy ještě i na OH místy při hře působila jako zmatený kuře. Ten zlom přišel po OH a já nechápu, jak najednou to, co nešlo 5 let během pár týdnů jde.

Celý turnaj ze zvyku přivírám oči, když čekám zbytečně přepálené bomby to autu, které ovšem nepřichází.. Delší výměny které kdy se Petra většinou vykazila, poslední dovou vyhrává. Na síti to není slepá palba soupeřce na raketu, ale Petra pokaždé přibrzdí, rozhlédne se a dá to jinam. (dneska hrála hrozně moc do protipohybu soupeřky).

Dost jsem se bál, aby o tohle Petra po prohře v Lucemburku nepřišla, ale zatím se jí to drží. Já si hrozně moc přeju, aby jí tahle vyzrálost vydržela i přes zimu do další sezony. Mohly by přijít velké věci. Grandslamový titul i víc. pokud bude jen půl roku hrát tak jak hraje poslední 2 měsíce, stane se jedničkou. Serena už se soustředí jen na gs, Angie 2gs+ 1 finále nemůže obhájit, Maria a Vika mimo, Cibule je na maximu, ta už výš nepůjde, Mugu bude ráda, když se udrží v 10, to samý Světlana, Aga a Simona mají lepší výchozí pozici, ale obě jsou už roky ne žebři pořád tak nějak stějně, zatímco Petra za tu dobu byla daleko za nimi, ale i se dostala několikrát před ně. Keys a Kontu čeká ještě dlouhá cesta. Karolína je velká neznámá, tam moc nevím, co čekat, klidně tu jedničku může dát, ale taky může mít problémy su udržet kde je. V každém případě Petra má možná nejlepší příležitost svojí kariéry. Skoro žádné obhajoby až do podzimu, pozici těsně za desítkou a vědomí, že roky utíkají a už jí není 20 ...
Reagovat
smazaný uživatel
loni v Madridu taky ani Serena neměla šanci a předtím i potom nic .Asi se tělo i hlava musí správně naladit .Trenéři to také neovlivnili(Kotyza ,Čermák,Fissette)
Tak doufejme,že za ta léta už přišla jak na to
Reagovat
cheeky
To jo, Petra když se dostala do laufu, tak na ni neměla žádná už v roce 2011, ale poslední dobou hraje jinak než jak hrála dřív; myslím styl hry
Reagovat
smazaný uživatel
dřív jí to nechytaly ,teď už jo (musela kvůli tomu zlepšit kondici).
U Bédi ,Rosola,Hrádi aj.bouchačů byl vývoj podobný
Reagovat
FulnekUltras
navíc pomalejší povrchy
Reagovat
Fandina
Já vím, že ode mě to moc nesedí, často dělám chyby, ale jen tak mezi námi. Tečky a čárky se při psaní napíší hned za poslední písmeno a pak je mezera. Mně to dost tahá za oči, protože jsem se učila psaní na stroji, dnes na klávesnici a tohle bylo první, co nám sdělili.
Reagovat
smazaný uživatel
dám si teda pozor,díky
Reagovat
smazaný uživatel
tu lekci psaní na stroji ti závidím. My to měli na gymplu jako volitelný a já blbec si vybral latinu(super učitel,který vyprávěl krásné příběhy ze starověku).teď vám nestíhám svými jednoprstečky..
Reagovat
Fandina
Jo jo, píšu deseti a na klávesnici se nedívám. Je to výhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt závidím
Reagovat
Lunej..
nemáš co závidět, je to otázka tréninku, já to umím taky a už mi to v prstech zůstane, i když jsem třeba 5 let na stroji nepsala. Takže zasedni a každý den si procvičuj prstoklad. :)
Reagovat
Fandina
On se to ale nikdy neučil, takže nemá co procvičovat.
Reagovat
Krisboy
Jj, na našich 300 čistejch úhozů za minutu se už asi nedostane :)
Reagovat
George_Renel
Je to jednoduché.
Vrátila di ta 2-3 kila a je to ;-).
Reagovat
sprchon
Dobrý shrnutí, souhlasím. ;)
Reagovat
Meceon
doufám,že zase nebude někde vypravovat jak je unavená
Reagovat
pockerface
Přijde mi, že Petra hraje nejlíp, když od ni nikdo nic neočekává. Ale tak to má asi téměř každý sportovec. Jak vypadla z top10, tak hraje uvolněně a výborně. Takže příští rok nedívat se na žebříček (90% hráček a hráčů tvrdí, že ho nesledují, ale vůbec jim to nevěřím:-)), být asi bez trenéra a užívat si tenis. Krásně se to píše, hůře provádí.
Reagovat
milik254
spíš bych řekl, že to je tím, že z ní spadl olympijský tlak
Reagovat
FulnekUltras
a co odpovídá obvyklým parametrům současné nejlepší tenistky světa. Pokud si Petra udrží stávající pohodu - s efektivně využitými třemi kily nestoiberovské střelné váhy k dobru - i nadále, máme se už v příštím roce nač těšit. Post světové jedničky je zcela reálný, avšak hlavní cíle jinde.

Pooooooooooooooooooojď si v Žu-chaj za tím až do konce !!!!!!!!!
Reagovat
pockerface
Petře velká gratulace. Petra musí příští rok zabrat a hlavně musí zůstat zdravá a dravá a vrátit se zpět do top10. Petra je prostě hráčka první desítky, co desítky, ale první top5. Budu držet pěsti, aby jí zítra vyšlo finále.
Reagovat
FulnekUltras
každý zápas je jiný - ale pokud je Lvice na lovu, není o čem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale petra totam rozmlátila na cymprcampr ta kdyžse na sere tak je shopná porazid klydně i pár chlapú dyk zas řádila jako drak to je lepší utýct jinou lepšý hráčku nemáme a musýme jí fandid cotodá
Reagovat
FulnekUltras
tak tak... ;)
Reagovat
Krisboy
Neberte mě tak vážně, samozřejmě přeháním. Mám prostě radost - stejně jako vy - že to tam Petra tak válcuje. Jenom je mi trochu líto, že ta její superforma posledních týdnů přišla trošku později, než bysme si asi všichni přáli. Petře gratuluju a přeju hodně štěstí do finále. I když je jasné, že v téhle formě štěstí potřebovat nebude :D Soupeřce, ať to bude kdokoliv, dávám tak pět, šest gemů.
Reagovat
tommr
to dost podceňuješ Kontaovou (Svitolinovou). Doufám, že Petra se podobný chyby nedopustí ... :)
Reagovat
Krisboy
Tys neviděl ty "blesky v očích", o kterých níže píšou EllNino a sprchon?
Reagovat
EllNino
Blesky v očích, 100% koncentrace na důležité momenty a opravdu "pure power", dneska to nemělo chybu, vůbec celý týden to vypadá hodně dobře ...

Jinak celkově turnaj bez náboje bych řekl, teda aspoň pro mě, zápasy většinou krátké, žádná opravdová bitva se nekonala :) Pro Petru sice dobře, ale je to takové, jak bych to řekl, vlažné ... na TM byly větší bitvy :)
Reagovat
sprchon
Ty blesky, to je něco. :)

Bitva bude snad ve 2. SF a pak ve finále. ;)
Reagovat
Frick
Myslím, že se ukazuje, jak to vypadá, když Petra jede v "dovolenkovém" vs. "pracovním" modu.

Nebrala ten Lucemburk 100%...
Reagovat
EllNino
no asi ano, měla tam rodiče, užívala si spíše chvíle s nimi řekl bych ... ale i tak se tam dokzala dostat z těžkých situací, to finále samozřejmě těžce nezvládla, ale to už je jedno ....
Reagovat
FulnekUltras
na sparing by to chtělo ještě nějakého čopového otravu... ;)
Reagovat
tommr
dneska opět zahrála velmi dobře a nebezpečný Čínance vrátila tu poslední prohru z Říma i s úrokama ... :)
Snad se zadaří i ve finále a Petra zakončí sezónu titulem. Schůdnější soupeřka ve finále by asi byla Svitolina, ale výhra nad Kontaovou by zase měla větší cenu ...
Jinak Petra si dneska definitivně zajistila 11.místo na konci sezóny. Zároven taky pomohla Báře Strýcový k 20.místu (Bára zakončí sezónu poprvé v top-20) ... :)
Reagovat
Frick
No myslim, že na Petru ty povinnosti hráčky TOP 10 padnou. Tak jestli Černošek chce držet Prahu na 500k, tak je to jedno.
Reagovat
aligo
určitě budě chtít prahu na 500 protože má smluvenou Káju i Domi
Reagovat
Frick
To bych nepřeceňoval. Copak by "star turnaje" hrála jinde než na centru?

Petru nám slibujou už několik let. Kája zase hraje v domácim klubu.
Reagovat
aligo
reaguju na těch 500 ... o Petře nemuvím
Reagovat
Holahej
kalendář WTA 2017-18week 1-May MON-J&T Banka Prague Open - Prague ^ (Doubles !) CL 32/32/16 $250,000
Reagovat
Pavlis
Dnes určo nejlepší výkon v tomto týdnu, snad ten druhej letošní titul Peti přidá. Do finále raději E Svitolinu, ale těžko vybírat. Rozhodně super. Zápasová bilance je fakt neuvěřitelná, což jsem si před Wuhanem nedokázal ani představit. Gratulka.
Reagovat
VlS
Petra suverénní, stašná palebná síla. Tak ještě jeden, ať je ten konec roku optimistickej a ať se ten jeden letošní titul nebojí :-)
Reagovat
Frick
Tak ještě jeden zápas a bude. By to vlastně případně bylo takřka šul-nul s lonskym finále na TM - 700 vs. 730 bodů...
Reagovat
PetaM
Tak tak ... Navíc tam to bylo finále, tady titul a to se počítá více :D Už by to konečně chtělo dohnat tu Agu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga nemá Grandslam :) ty její int. a Premiery Petra předehnala už dávno :)
Reagovat
PetaM
Myslel jsem celkový počet titulů. To, že má Petra cennější tituly je v tomto případě nepodstatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Li Na "jen" 9 titulů ale z toho 2 GS, Caro 25 titulů ale z toho 10 internationalů a 10 Premierů jen 5 titulů Mantadory/Premier 5. Číslo není vše :)
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale jen málokdo zkoumá přesnou skladbu titulů a všude se uvádí jen jejich celkovej počet ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tady jde o Grandslamy, Li Na se svými devíti tituly bude navždy dvojnásobná Grandslamová vítězka
Reagovat
tommr
počet vyhranejch GS se většinou uvádí zvlášt jako první kritérium a teprve pak se uvádí celkovej počet turnajů jako druhý kritérium. Do detailních rozborů jejich skladby se pouští jen málokdo ...
Reagovat
cheeky
No třeba u Caro dost často píšou, že větřina jejích titulů je z malých turnajů. A nikdy nezapomenou připomenout, že to byla světová jednička bez GS.
Což mi připomnělo, jak se vadle pod článkem řeší, jestli Ondra, pokud dnes vyhraje, bude důstojnou jedničkou, když má letos jen jeden gs a 2 tisícovky proti Noleho 2gs a 4 tisícovkám. A proti tomu Caro bez gs. To je jako by se stal jedničkou Kei.

Jinak je zajímavé, že u žen trůn drží vítězka 2 gs a za ní je vítězka 1 gs a u mužů to (pokud to Ondra dá) bude naopak. Co ale Noleho i Serču spojuje, je, že oba vynechali některé turnaje, které kdyby nevynechali o trůn by zřejmě nepřišli.
Reagovat
Fandina
nádhera. A líbila se mi i Zhang, byl to svižný zápas. Gratulka Petře, podávala super. Tak držím palce do finále. Gratulka
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý výkon! Není co dodat 19.titul no
Reagovat
Lunej..
Tak ja mam radost, ze zatim FC Slovacko drtis :)
Reagovat
Krisboy
Petra jí drtí i na dvojchyby. Zatím 5:0, dá jí kanára?
Reagovat
smazaný uživatel
tady dnes hraje druhou ligu a všichni jsou unesení jako by hrála o finále GS.
Reagovat
PetaM
Radovat se z maličkostí ... To dělá život hezčím. Ty ho máš zřejmě dost kyselý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč bych měl kyselý, já jen konstatuji holou skutečnost.
Reagovat
PetaM
Jo, to je něco jako když na hodinách na kurtu svítí 01:00 a všichni komentátoři horlivě diskutují o tom, že se zápas hraje hodinu ...
Reagovat
Fandina
A on ti potvrdil, že ano, že radovat se z maličkostí je nádhera.
Reagovat
Lunej..
A to ti vadi? Prej, bude ti prano.
Reagovat
smazaný uživatel
A to měla jako prohrát už ve skupině, pak by zase bylo keců jak Petra ni na turnaji mistryň B nepostoupí ani ze skupiny, jsi vážně id.iot. Tento turnaj vyhrála třeba Venus, turnaj šampionek pak Ivanovičová, Halepová, Petkovičová
Reagovat
PetaM
Tak Turnaj šampionek byl, dle mého názoru, dost podřadnější. Kvalifikovaly se tam jen holky, které vyhrály turnaj International. Takže tam v pohodě nemusel být nikdo od 9. místa do 15. ... :D
Reagovat
Empe
A to by bylo keců. Kdyby tu druhou ligu nedotáhla do finále...
Prostě víme, že nic není samozřejmost. :)
Reagovat
bIbec
Exelentní výkon dneska.

Ale nezakřiknout!
Reagovat
Empe
Ta koncentrace ve tváři i očích, to muselo takhle dopadnout. Pěkná šleha! :)
Reagovat
PetaM
Tak co je to za bordel? Jestřáb se má brát ihned po ukončení výměny. A ne, že se tam Zhang bude minutu rozmýšlet ... A pak ho ještě odvolá. Taková Cicak by jí už několikrát poslala do patřičných míst :D
Reagovat
Krisboy
Taky jsem to chtěl nějak komentovat. Bylo to až směšné.
Reagovat
bIbec
Jak Petra trošku poleví, může mít problém. Stojí proti ní dneska hodně dobrá soupeřka.
Reagovat
bIbec
ale zatím drží. Tak drž!
Reagovat
fujtajblick
nic nemůžu najít, fromhot mi nejede
Reagovat
aligo
Na živé přenosy. Cz
Reagovat
Krisboy
http://live.robinwidget.com/streamvideo8/zhang-vs-kvitova-wta-zhuhai-live-stream-43177.html
Reagovat
Fandina
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4170542111394400.html
Reagovat
aligo
http://live.robinwidget.com/static/freeplayer/4170542111394420.html
Reagovat
fujtajblick
díky, zive prenosy mi také nejely..
Reagovat
aligo
Skvěle uzavřený gem :O
Reagovat
aligo
By už mohl zapracovat na tom aby v diskuzi byly smajlíky :D
Reagovat
vendulkabendulka
Do se smajlíky.
Reagovat
Fandina
Vedle v diskusi jich jsou mraky.
Reagovat
Krisboy
Už to tady někdo psal. Na tenhle turnaj Petra nepatří. To je jako kdyby FC Barcelona hrála českou ligu.
Reagovat
Lunej..
Proc? Aspon ho muze vyhrat.
Reagovat
Krisboy
Ano, ale tohle je turnaj druhé, třetí ligy. Mohli by fanoušci Barcelony mít radost z vítězství 10:0 na FC Slováckem??? Myslím, že ne.
Reagovat
Lunej..
A co se da delat, Petra na TM vysledky nemela, tak jela sem. Ja to takhle vubec neberu, jsem rada, ze ji vidim hrat a ze se ji dari.
Reagovat
Lunej..
A fotbal me nezajima:)
Reagovat
Krisboy
Dobře, tak jinak: Mohl by mít třeba Federer (a jeho fans) radost z toho, že vyhrál chalenger v Jablonci nad Nisou? :D
Reagovat
Lunej..
Ja nevim, co ti vadi. Myslim si, ze zbytecne tento turnaj shazujes.
Reagovat
George_Renel
To porovnání je úrovněmi mimo mísu. V Jablonci snad hrají hráči z druhé desítky ATP?
Reagovat
smazaný uživatel
titul jako titul, pokud vyhraje získá 19.titul na tom se nic nemění jen bude mít nižší prestiž a nižší bodové ohodnocení ale je to titul a já jsem ráda za každý titul Petry ať je to jen int. nebo Grandslam
Reagovat
VlS
Nesouhlasím s tebou. Podívej, kdo TM vyhrál a kde zůstaly žebřové 3, 4, atd. Nebo si opravdu myslíš, že je podstatný výkonostní rozdíl mezi třeba osmičkou a devítkou? Rozhodně daleko víc záleží na aktuální formě, povrchu, hala - venku atd než na tom aktuálním žebři.
Reagovat
PetaM
Taky je asi třeba si uvědomit, že tenhle povrch je opravdu rychlý. V Singapuru by potřebovala více úderů a není vůbec jisté, jak by to tam dopadlo :)
Reagovat
Fandina
Přesně, ranařky v Singapuru moc úspěšné nejsou.
Reagovat
PetaM
Ale tak Serena tam vyhrála, Petra byla ve finále ... Ale rozhodně to není povrch, na kterém by střílela winnery jeden za druhým. Jako třeba tady.
Reagovat
aligo
Tak Serena je kapitola sama o sobě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní sezona nebyla tak dobrá no, když Petra naváže v příští sezoně na tyhle výkony tak můžeme čekat velké výsledky
Reagovat
aligo
:D :D
Reagovat
sprchon
Jak jsem psal včera. :D Ta Petra nám fakt nedělá žádnou radost... Buď je mi líto jejích soupeřek nebo jejích fanoušků. A když vyhrává podřadný turnaje, tak je mi líto všech. :D
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
PetaM
100 % výměn po prvním servisu vyhraných? To je pecka :D
Reagovat
smazaný uživatel
A jde to i bez es :)
Reagovat
PetaM
Petra hraje na servisu úspěšně, a to stačí. Jeden break je její právem. Ten druhý asi lehce ne ... Ale Zhang pak měla ještě výhodu, takže měla šanci ten game ještě vyhrát ... Takže set sice skončil 6:2, ale myslím, že stejně by skončil 6:4 ...
Reagovat
Lunej..
Zacina 2.set, vime sve ze?:)
Reagovat
PetaM
Já se raduju z prvního setu :D

Jo, druhý set začíná od nuly, stačí počkat na pomoc čárových a pohoda :D :D
Reagovat
Bloody13
Dneska to zatim takovej válec neni, navíc lajnoví dost pomohli, ale pořád to má Petra úplně v pohodě pod kontrolou.
Reagovat
FulnekUltras
Čína je oproti USA v přístupu rozhodčích ke hráčkám z Východu přece jenom dost jinde...
Reagovat
cheeky
Viděli jste v publiku toho čínskýho Montyho?
Reagovat
Krisboy
Co by tam dělal? Vždyť VVV ani ta druhá vopice tam nejsou.
Reagovat
cheeky
Seděl tam čínský kluk s plakáty s Petrou a českou vlajkou, hrozně vehementně jí fandil a ostatní Číňani okolo něj na něj vrhali dost nevraživý pohledy. Hrozně mi to připomnělo situaci, kdy naše holky hrajou proti Marii
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
PetaM
Nepříjemné, mělo to být 3:2. Ale chyba Číňanky. Myslela si, že je to out, proto neprotestovala. No jo, myslet znamená hov.no vědět. A žádat jestřába tak dlouho po míčku je proti pravidlům ...
Reagovat
Nancy_z
Jj, taktická chyba. Ale ta umpirová je slepá, ten out byl docela zřetelnej.
Reagovat
PetaM
V poslední době mi přijde, že jsou umpiroví rozhodčí naprosto k ničemu. Jen hlásí skóre.
Reagovat
aligo
Je pravda že ten aut byl vidět i z kamery, ale na druhou stranu, pod tím úhlem, pod kterým ten míček viděla, to klidně jako dobrý míč vypadat mohlo...
Reagovat
cheeky
Rozhodčí super tlačí Petru :-D Dva outy v jednom gamu, jí uznali za dobrý. Chudák Zhang. :-D
Reagovat
vendulkabendulka
Neni to super. Petra je schopna vyhrat bez ciziho pricineni.
Reagovat
cheeky
Ty smajlíky tam mám určitě proto, aby bylo vidět, že to myslím smrtelně vážne :-/
Reagovat
Pavlis
Jj, těch outů Petra několik měla. Je s podivem, že to neověřili jestřábem. Mohlo to dost ovlivnit hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím super výkon, i když tam byla křivda proti Zhang, měla si vzít jestřába její blbost
Reagovat
Nancy_z
No, ze zpomalenýho záběru to jako out vypadalo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
priklanim se..
Reagovat
vendulkabendulka
Stoprocentne aut a kluk kricel. Nezvladnute od rozhodci.
Reagovat
Nancy_z
Bylo to nespravedlivý. Ale Petra hraje zatím slušně :-)
Reagovat
vendulkabendulka
To ano, ale je to hloupe, v podstate obrala Zhang o gem a sanci bojovat o prvni set. Takhle asi o cely set prijde.
Reagovat
PetaM
Strašně zbabělá Číňanka ... Pořád to hraje do BH :D
Reagovat
Nancy_z
Číňanka bude kousat, ale snad to Petra dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,voleje zatím luxusní!
Reagovat
bIbec
Serena Rose v tom třetím gemu ukázala drápky. Bacha na to.
Reagovat
bIbec
ale ty voleje Petry.. to je zatím paráda.
Reagovat
bIbec
Snad tenhle gem Serena vyhraje. To by bylo nespravedlivý.
Reagovat
PetaM
Od čeho má jestřába?
Reagovat
Nancy_z
Hm a je to nespravedlivý. Rozhodčí tenhle gem nepěkně ovlivnila.
Reagovat
Nancy_z
No ale umpirová jí k tomu nedala šanci.
Reagovat
PetaM
Asi proto, že si vzpomněla asi po 5ti minutách. Jestřába má žádat neprodleně po skončení výměny.
Reagovat
Nancy_z
No ale ona myslela, že byl uznaný out... pak se najednou divila, že na scoreboardu je shoda :-P
Reagovat
PetaM
Jak píšu výše ... Myslet znamená hov.no vědět :D
Reagovat
bIbec
hmm, tak nic. Co se dá dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na ni vlítla)))
Reagovat
smazaný uživatel
co mě dovede vždycky vytočit tak to posunování začátků zápasu..to nechápu,proč??Má se hrát v 9.30 tak at kurv* hrají..a to je pořád dokola!
Reagovat
milik254
Tak možná to bylo proto, že se tam dohrávala ta čtyřhra, ne?
Reagovat
PetaM
Klidně mohly jít na kurt v 9:30 ... Ale asi by se tam odehrávala šesthra ... A nevím, jestli to pravidla umožňují ...
Reagovat
milik254
Ještě ne :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist