Kvitová: Rio mě hodně nakoplo a to je teď v zápasech znát

3. 9. 2016, 12:01
Aktuality 1
Petra Kvitová včera postupem do osmifinále US Open vybojovala nejlepší letošní grandslamový výsledek. Dosud bylo jejím maximem třetí kolo v Paříži, na Australian Open a ve Wimbledonu vypadla už v kole druhém. V New Yorku teď dokonce ještě neztratila set a po loňské zkušenosti i letos potvrdila, že se při závěrečném turnaji velké čtyřky už cítí lépe, než tomu bylo v minulých letech.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Getty Images)

Kvitovou letos nabudila bronzová medaile z olympijských her v Riu, předtím došla v Montrealu do osmifinále a v generálce na US Open v New Havenu do semifinále. "Jsem ráda, že od toho Montrealu a Ria, kde mě to hodně nakoplo, hraju lépe. Cítím se na kurtě v pohodě a to je pro mě hodně důležité," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Na její momentální pohodě v New Yorku se nejspíš podepsalo i to, že vynechala turnaj v Cincinnati. Ten kvůli vysoké vlhkosti, při níž se projevují její problémy s astmatem, považuje za nejméně oblíbený z celého roku. "Nehraje se mi tam úplně nejlíp. Možná i to k tomu pomohlo, že jsem tam nemusela jet a neztratila nic na tom sebevědomí, které jsem měla po Riu. Jsem ráda, že ta bojovnost a emoce jsou tady zase zpátky," uvedla.

Na chuť přichází i samotnému turnaji v New Yorku, který je jediným z grandslamů, na kterém nikdy nebyla v semifinále. Jejím maximem je loňské čtvrtfinále. "Možná jsem konečně přišla na to, jak to při US Open mám dělat. Když je den volna, tak nejezdím na tenis, spíš vždycky udělám nějaké fitko na hotelu," uvedla Kvitová, jež s touto praxí začala v New Yorku vloni. "Fakt to tady začínám mít od loňska ráda a jsem ráda za to, že jsem ve druhém týdnu," dodala.

V cestě do čtvrtfinále jí nyní stojí rozjetá Angelique Kerberová, jež má v New Yorku šanci stát se světovou jedničkou. Právo vyzvat druhou nasazenou Němku si Kvitová vybojovala v utkání s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Porazila ji 6-3 6-4 a podle času stráveného na kurtu to byl její zatím nejrychlejší postup. Kritickou chvíli si prožila jen ve druhém setu, kdy ztratila vedení 4-0.

"Naštěstí pak přišly nové balony a já jsem za stavu 4-4 zaservírovala výbornej game. Tím jsem si pomohla a uklidnila sama sebe," řekla Kvitová. Při vedení 5-4 už potom za žádnou cenu nechtěla připustit další trable. "Chtěla jsem do toho dát všechno, protože jsem to chtěla co nejdříve ukončit," dodala. "Byl to dobrej zápas. Bylo to určitě těžší než v Riu, kde jsme spolu hrály. Ona hrála líp a já jsem si to sama možná trošku zbytečně zkomplikovala," konstatovala Kvitová.

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Peti doufám, že si takhle budeš věřit na Angel, bylo by to super, kdybys ji zase porazila. Držím palce Peti pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist