Kvitová se odhlásila ze Cincinnati, po olympiádě bude odpočívat

14. 8. 2016, 13:43
Aktuality 53
Petra Kvitová se po zisku olympijského bronzu odhlásila z turnaje v Cincinnati. Česká tenistka se omluvila kvůli zranění nohy, nicméně hned další týden absolvuje generálku na US Open v New Havenu.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Twitter P.K.)

Petra Kvitová včera na olympijských hrách v Riu de Janeiro vybojovala bronzovou medaili, na turnaj do Cincinnati, který začíná už zítra, však spěchat nemusí. Česká jednička se z podniku WTA Premier 5, na kterém v předchozích dvou letech vypadla pokaždé hned po prvním zápase, odhlásila. V Brazílii dohrávala s bolavým předloktím, začala jí bolet noha.

"Jsem ráda, že to mám za sebou. Jsem dost rozsypaná," prohlásila Kvitová. "Potřebuji se uvolnit. Ten týden byl opravdu ve stresu. A chci si konečně užít olympiádu. Já nebyla nikde. Na Ježíšovi, na Copacabaně, ani na jiném sportu. To je tragédie. Ale mám medaili," doplnila šestadvacetiletá Češka.

Start Kvitové na posledním grandslamu sezony US Open, jenž startuje za dva týdny, by ovšem neměl být v ohrožení. Ještě před tím si chce čtrnáctá hráčka světa zahrát na oblíbeném turnaji v New Havenu, kde v letech 2012, 2014 a 2015 triumfovala.

V Cincinnati by měla startovat takřka kompletní světová špička. Přihlášeny nejsou jen Američanky Venus Williamsová a Madison Keysová.

Z českých tenistek by se v Ohiu měly představit bronzové medailistky z Ria Lucie šafářová a Barbora Strýcová a také Karolína Plíšková, která olympiádu kvůli obavám z viru zika oželela.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
George_Renel
Kdo chtěl asi již slyšel, ale pro ty co zmeškali: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3685953
Reagovat
FulnekUltras
velmi zajímavé a doporučeníhodné ;) - včetně pasáže (6:00...) o nástřelu Andy...i Petra je ve vyjadřování k Hingis a tenisové "asertivitě" obecně dosti diplomatická, ale - prostě doporučuju poslechnout... ;)
Reagovat
Fandina
Skoro půlhodinový rozhovor. Pěkné počtení, díky za odkaz.
Reagovat
babolat.cz
někdo odpočívá během olympiády, která je 1x za 4 roky, někdo odpočívá po olympiádě. A teď si mohou ty flákači honit trika v Cinci
Reagovat
rusedski
Přesně... olympijští srdcaři se odhlašují, další nejspíš díky náročnému programu brzy vypadnou, zatímco zikaři a vych.cánkové, co byli ještě před týdnem strašně zranění jsou připraveni shrábnout miliony na jejich úkor...
Reagovat
brixner
No co by tam Petra asi pohledávala?
Tam se medaile přece narozdávaj, né?
Nebo jó?
Reagovat
Jabadu
Viděls ten dlouhý záběr kamery na Petřiny hodinky v ČT před rozhovorem s Bosákem?
Vychytaná věc a navíc těžko napadnutelná.
K věci:
I díky těmto hodinkám Petra nemusí nějaké Cinci řešit.
Ona už vlastně nemusí nic. Je nesmrtelná.
:-)
Reagovat
brixner
Ne, rozhovor jsem neviděl...
Ale nesmrtelná je třeba i taková Iva Majoli...
Ale naše Petra víc, to každopádně!!!
Odhlášení z Cinci beru jako docela logický počin a to u všech, prostě se letos tyhle termíny moc nesešly...
Reagovat
Jabadu
http://www.ceskatelevize.cz/rio2016/zpravy/338233-kvitova-nikdy-jsem-nevedela-jak-je-bronzova-medaile-tezka/
Reagovat
Jabadu
Tak už ten záběr ty české kurwy vystřihly. Ale tak je to logické. Nikdo jim nezaplatil.
:D
Reagovat
Jabadu
Tak oprava. V čase 0:52 ten záběr je.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Neplať, když to dokážeš! ;)))
Reagovat
FulnekUltras
a konečně uvolněné vychutnání výjimečné atmosféry LOH i samotného Ria lze Petře jedině přát. Tokio už zdaleka tolik atrakcí nenabízí... ;)
Reagovat
Mayo
Cinci bude čelendžrový turnaj hlavne u mužoov :D Myslím si, že sa odhlási Mary a Nadal :D ... u žien Péťa a neviem kto ešte
Reagovat
kada.tom
Kerber se už prý taky odhlásila
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Nadal by bodnul.
Reagovat
tommr
Petra na svůj úspěch na OH nejspíš tvrdě doplatí dalším poklesem v žebříčku ...
Kdyby se OH bodovaly aspoň tak jako loni tak by se Petra v pondělí opět vrátila do první desítky. Protože se ale OH už nebodujou a Petra se tam navíc vysílila natolik, že nebude moc startovat v Cincinnati, čeká jí naopak propad v žebříčku. Cincinnati totiž byla poslední šance Petry na to, aby získala nějaký plusový body. V New Havenu a na USO se naopak dají čekat velký ztráty, protože je velice nepravděpodobný, že by tam Petra dokázala obhájit lonskej titul respektive čtvrtfinále ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždy mě fascinuje, jak fanoušci řeší body tenistů více než tenisté samotní. Myslím si, že v současné chvíli jsou body Petře naprosto volné, užívá si nejen medaili, ale je pohlcena stále olympijským duchem. :) Btw tak jako bylo nepravděpodobné, že by Petra získala medaili v Riu? New Haven je její "domov", tam je schopná vymlátit všechny i letos. Olympiáda jí dodá sebevědomí a vrcholem bude Keys, jinak hratelnost. Vyřadí Češky a ono to půjde. :))
Reagovat
FulnekUltras
jen tommruj... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se furt bude brečet. Tomáš byl kamenovan, u Petry se zas bude tragicky prožívat její "oběť".
Reagovat
dunphy
Ty tvoje bodový a žebříčkový kalkuly jsou fakt hodně srandovní :D jak kdyby při současném stavu WTA nějak záleželo na tom jestli bude čtrnáctá nebo třeba dvacátá :D
Reagovat
smazaný uživatel
no to není jedno!!!jedná se hlavně o to že když bude 23 bude mít v prvních kolech soupeřky z top 10,jako třeba Lucka ve druhém kole má nejspíš Radwanskou,takže záleří na postavení v žebříčku!!takže nemel kraviny
Reagovat
dunphy
Děláš jakoby letos WTA nebyla absolutní loterie. Mám pocit, že do pozdních fází turnajů se dostávají spíš nenasazené než nasazené. Nemluvě o tom, že jak říká Herbert, tak tenistkám opravdu na žebříčku zas tak nezáleží. Myslím, že některé z nich jsou rády, že můžou hlavně hrát, že jsou zdravé atd. ŽEBŘÍČEK NENÍ HLAVNÍ.

A udělej si pořádek v užívání slov. Ona totiž Aga bude mít v druhém kole NEJSPÍŠ Lucku a ne Lucka Agu. A to ještě nemluvím o tom jak do toho promluví Andrea, které možná na ten postup věřím i víc než trochu Riem opité a hlavné znavené Lucce.
Reagovat
adalv87
to už je jen detail,v jakém pořadí to napíšu,prostě druhé kolo je Radwanská-Šavářová,a právě to je důsledek poklesu v žebříčku,kdyby bylavýš dostala by ji až někde v 1/8
Reagovat
dunphy
Druhé kolo může být ale i Radwanska-Petkovic, víš? :D a btw. kdo jsi ty, máš tu dva nicky? :D
Reagovat
dunphy
Nehledě na to, že pokud mi paměť slouží, tak se Lucka někde vyjádřila, že po těch velikých strastech se zdravím je ráda, že vůbec může hrát a žebříček zas tak neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný propad v žebříčku ji nečeká, buď v klidu.
Reagovat
bIbec
ale tak zřejmě jo.. ale vo nic nejde. Příští sezóna může být už jenom lepší. A možná třeba Petra ještě přidá nějaký pěkný výsledek, který ji udrží ve dvacítce. To by myslím, vzhledem k aktuálnímu race, bylo dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak tu top 20 snad udrží..
Reagovat
Frick
S tou náloží na konci sezony?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká nálož, na podzim obhajuje prd.
Reagovat
EllNino
a co finále turnaje mistryň ?
Reagovat
janek_da
jak říká, "prd"
Reagovat
smazaný uživatel
To není žádná nálož.
Reagovat
misa
Pouhých 730 bodů :-)
Reagovat
bIbec
tak je to její nejlepší bodový výsledek za posledních 12 měsíců. Druhý je mimochodem New Haven a třetí to ČF US Open. Takže v tomto období to prostě nebude asi bžunda, co se obhajob týče.. když uvážíme, že zřejmě bude hrát letos 4 turnaje (NH, US Open, Wuhan, Peking), tak těch možností něco uhrát už prostě moc není.
Reálná šance na výraznější pokles v žebříčku je prostě veliká v příštích měsících.

Samozřejmě je reálná možnost, že se jí aspoň na jednom z těch turnajů zadaří, pak by měla možnost uhájit část těch bodů z TM na tom horším TM v Číně, pokud se vleze v race do toho 20 místa. Ale zatím je 32. A po Cinci bude ještě níž..
Reagovat
smazaný uživatel
Tipnu si, že těch turnajů odehraje víc než čtyři. O "malý TM" určitě bude chtít zabojovat.
Reagovat
smazaný uživatel
kecáš,protože soupeřky za ní hrajou takže ji přeskočí
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude takhle pokračovat,tak od ledna bude hrát na většine turnaju kvalifikaci,těch mínusovej bodu za letošek je už hodně,místo aby ještě zabojovala o TM tak se radši odhlasí
Reagovat
tommr
TM je pro letošek už nejspíš ztracenej. Petra bude ještě ráda když si zahraje aspoň na Elite Trophy ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak pokud bude mít o Elite Trophy zájem tak ten ji určitě neuteče
Reagovat
smazaný uživatel
díval jsem se na Race na TM a Elite Trophy,Petra ztrácí nejakých 600 bodu na elite trophy
Reagovat
smazaný uživatel
Holky odpovídaly online na idnes různé podlezavym lidem... :) Mně neodpověděly :D
Reagovat
sprchon
Zrovna jsem to pročítal... Nic moc zajímavýho. :D Ale taky na co se jich furt ptát? :) Aspoň že neodpovídaly na ty kecy o Monaku atd.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bára je na tom videu z idnesu taková nějaká jiná :))
Reagovat
FulnekUltras
to v civilu skoro vždycky... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hoši hoši nebuďte blahovi sami dobře víte jaké prd Petra hrála před olympiádou.a ten bronz nic nezmění prostě spadne zase na dno.potom si písnem:-)na turnajích si zkrátka nevěří!!
Reagovat
sprchon
Já myslel, že jsem někde četl, že se odhlásila i Angie... A jsem dost zvědavej, jestli bude hrát Mónica. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že už jsem ji v pavouků neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
*Moniku
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo se to čekat v Cincinnati byl uhrala prd,olympiada je jiná soutěž.ty výkony jistojistě nenapodobi.byl to jen takový záblesk Petry ale gratulují k bronzu.
Reagovat
George_Renel
zavedl bych pravidlo, že mohou přispívat jen pisatelé s IQ 80 a více. Ty bys byl jeden z prvních vyautovaných.
Reagovat
Herbert_Hoover
Začal jsi ještě docela normálně viz. "dalo se to čekat"...ten zbytek je blábol :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist