Kvitová se po třech letech vrátí do Sydney

26. 11. 2017, 15:20
Aktuality 0
Petra Kvitová je už druhým týdnem v kondiční přípravě na novou sezonu. V jejím úvodu má tradičně nabitý program, před Australian Open ji čekají turnaje v Brisbane a Sydney, kde v roce 2015 triumfovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová zahájí sezonu na turnajích, které při své poslední účasti vyhrála. Nejprve se představí poprvé po pěti letech v Brisbane, generálku před prvním grandslamem sezony pak absolvuje v Sydney, kde startovala pravidelně v letech 2012 až 2015. Letos kvůli vážnému zranění ruky po přepadení začala rok až koncem května na Roland Garros.

"Na návrat do Sydney se opravdu moc těším, obzlášť poté, co jsem letos nemohla hrát. Je to krásné město a pořadatelé přilákali kvalitní startovní pole, které je skvělým testem před Australian Open," řekla Kvitová, která na Kanárských ostrovech pracuje už druhým týdnem na kondici.

"Vím, že v první polovině roku neobhajuju žádné body, takže rok 2018 vidím jako nový začátek a šanci akceptovat svou druhou kariéru, pokud to tak můžu nazvat. Podmínky v Austrálii jsou vždy skvělé a sedí mé hře, takže doufám, že hned na začátku sezony budu hrát svůj nejlepší tenis," řekla Kvitová.

V Sydney se představí také další bývalé grandslamové šampionky Venus Williamsová, Jelena Ostapenková a Sloane Stephensová či obhájkyně titulu Johanna Kontaová.

"Start Petry je výjimečný. Její návrat je inspirací pro všechny. Jsme pyšní a nadšení, že se rozhodla začít sezonu právě v Sydney," řekl ředitel turnaje Lawrence Robertson. "Na turnaji nemůžete mít mnoho grandslamových šampionek, tohle je pro nás jedním z nejhvězdnějších obsazení," dodal.





Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist