Kvitová se v Austrálii hledá, v Sydney utrpěla debakl s Cibulkovou

6. 1. 2013, 04:41
Aktuality 180
WTA SYDNEY - Petra Kvitová není v úvodu nové sezony dobře naladěna. Po neúspěchu v Brisbane propadla v generálce na Australian Open v Sydney, kde skončila hned v prvním kole po debaklu s Dominikou Cibulkovou. Nenavázala tak na vzájemnou bilanci, ve které vedla 4-0.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v prvním zápase sezony porazila Španělku Carlu Suarezovou Navarrovou, víc vítězství už však před Australian Open nezaznamenala. V Brisbane skončila ve 2. kole na raketě Rusky Anastasie Pavljučenkovovou a navíc ji v Austrálii začalo trápit astma.

V jaké míře se zdravotní problémy projevily na hře české jedničky dnes v Sydney, asi budeme moct jen spekulovat, celkový projev Kvitové ale na fanouška dobrý dojem neudělal. Dvaadvacetiletá Češka se v zápase 1. kola proti Dominice Cibulkové nezmohla na žádný odpor, nedokázala v sobě najít alespoň krapet síly zabojovat, spáchala 36 nevynucených chyb a nakonec po 65 minutách odešla z kurtu s ostudným výsledkem 1-6 1-6. A to předchozí čtyři vzájemné zápasy vyhrála.

V prvním setu Kvitová zaznamenala pouhé dva vítězné údery oproti 14 nevynuceným chybám. Ve druhém dějství malinko přidala na agresivitě a celkový počet winnerů zpětinásobila, narostlo ale také číslo zbytečných chyb. 



Po utkání dostala Kvitová otázku, co bylo špatně. "Všechno," odpověděla. "Hrála jsem opravdu špatně. Ráda bych věděla, co bych k tomu mohla říct, ale to já nevím," sdělila australským novinářům Kvitová. "Nejsem na tom teď moc dobře, co se týče sebedůvěry, ale vždycky se dívám kupředu. Čeká nás grandslam a doufám, že tam bude všechno lepší než tady," dodala.

Osmá hráčka světa Kvitová tak v Sydney neobhájí loňské semifinále a pokud se během následujícího týdne nedá dohromady, nebude mít od 14. ledna šanci zopakovat semifinále na Australian Open. Za to má v žebříčku 900 bodů, i bez nich by se ale případně měla ještě udržet v Top 10.

Naproti tomu Cibulková zářila spokojeností. "Hrála jsem od začátku až do konce super, velmi solidně. Podržel mě servis," jásala tenistka, kterou od loňského podzimu vede bývalý kouč Kvitové Matej Lipták. Světová patnáctka od začátku tlačila soupeřku do defenzivy a ubránila se pokusům Kvitové o zakončení výměn. 

"Blokovala jsem Petře první dva tři míčky, které se snažila napálit, a potom jsem ji dokázala přetlačit ve výměnách. Dostala jsem ji pod tlak a nutila dělat chyby," popsala Cibulková. "Ona se snažila o vítězné returny, ale já jsem výborně kontrovala a téměř vždy jí to vrátila," dodala Slovenka, kterou čeká v dalším kole Ruska Jekatěrina Makarovová.

Naopak mnohem lépe než v Brisbane si na úvod turnaje vedla Caroline Wozniacká. Dánka, jež v prvním zápase sezony padla po bitvě s Ksenií Pěrvakovou, si v Sydney spravila chuť hladkým vítězstvím 6-1 6-2 nad Polkou Urszulou Radwaňskou. Tu tak porazila hladce ve dvou setech i ve čtvrtém vzájemném utkání.

"Jsem šťastná, že mám první výhru v sezoně v kapse a jdu dál," řekla Wozniacká. "Dnes bylo docela horko. Zejména ke konci zápasu se kurt začínal pořádně rozpalovat," komentovala dvaadvacetiletá Dánka, jež svůj zápas ukončila v pravé poledne.

Z českých tenistek se v Sydney představí ještě Lucie Šafářová, která se v prvním kole utká se sedmáctiletou Američankou Madison Keysovou, jež se rozehrála v kvalifikaci.

Tou prošla i Karolína Plíšková, jež v tříkolové kvalifikaci neztratila ani set. Los hlavní soutěže k ní ale příliš milosrdný nebyl: v prvním kole vyzve třetí nasazenou Italku Saru Erraniovou, v případě výhry na ni pak čeká světová čtrnáctka Maria Kirilenková. Ruská kráska první zápas od zásnub s hvězdným hokejistou Alexanderem Ovečkinem vyhrála 7-5 6-2 nad domácí Oliwii Rogowskou.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 690.000 dolarů)
nedělní výsledky (06. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Cibulková (SR) - Kvitová (5-ČR) 6-1 6-1
Wozniacká (7-Dán.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-1 6-2
Kirilenková (Rus.) - Rogowská (Austr.) 7-5 6-2
Makarovová (Rus.) - Lepchenková (USA) 6:4, 4:6, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

180
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem konečně projel všechny příspěvky na idnesu a můžu udělat nějaký smysluplný závěr.
Reagovat
tommr
a ten je jakej? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mají příspěvky na idnesu pravdu, tak:

1. musí zhubnout
2. dát kopačky Štěpánkovi
3. vyléčit astma
4. vyměnit Kotyzu
5. nejezdit na Sportovce roku
6. jet na soustředění do Bohnic
7. skončit s tenisem

Ještě je tam pár drobností jako zlepšit pohyb, nedělat tolik UE, ale to už pak půjde samo sebou.
Reagovat
tommr
těch prvních 5 bodů zní celkem rozumně - Petra by se nad nima měla přinejmenším pořádně zamyslet (u toho druhýho snad mělo bejt Pavláskovi a ne Štěpánkovi?) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za náhlým poklesem formy tenistky bývá Štěpánek. To je axiom platící posledních 10 let v ženském tenise.
Reagovat
tommr
no já myslím, že od tý doby co se z něj stal ženáč už není tak nebezpečnej ... :)
Reagovat
Aresko123
a zase psychoPetra. co komentovat? asi nic.... Uz by sme si mali zvyknut ze jej forma je taka ako je a vyhliadky na zlepsenie su v nedohladne....... Ale v top 50 sa asi udrzi, ze?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpamatují se háčka?Druhá sada nevypadá dobře.Lucka zatím taky nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka 1.set ztratila 6:2.Háčka dotahují ztrátu v druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky dotáhly druhý set,Lucka bohužel 3:0 ve druhém!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň háčka!Získaly druhý set.Sláva.U Lucky to vypadá nedobře,4: v druhém setu!
Reagovat
vendulkabendulka
Lucka 2:6 1:6 s kvalifikantkou Keys (138). Pekny zacatek sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj,Lucka vypadla 6:2 6:1 se 137 hráčkou!To jsem zvědavá,jestli se tu taky sesypou naši odborníci.Ale jinak jsem z toho zklamaná,protože samozřejmě Lucce taky fandím.Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,pěkný začátek.Jako by se na ty naše holky domluvily.Máte zase pohár?Tak my vám to teď osladíme!Jen pokus o humor.
Reagovat
freeteepek
Tak Petra dnes řekla Lucce, že má depku. A ta jí dostala taky. Teď si můžou spolu někde lehnout s mokrým ručníkem na hlavě:-)
Kde nechala Lucka to sebevědomí nabyté ve Fed Cupu? Nic lepšího si nemohla na konec loňské sezony přát, ale v té letošní hraje, jako kdyby holky ten pohár její vinou prohrály:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mám pocit,že ta mediální smršť po vyhraném Fedcupu a Daviscupu našim nějak nesvědčí.Jakoby se nějak vyždímali a teď se nemohou chytit.Snad budeme mít zase brzy důvod k radosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonáno,vypadla i Karolina Plíšková,nepřekvapila se Sarou Eranniovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím ty,kteří píší dehonestujícím a vulgárním způsobem,ať jsem radši nepíšou nebo ať se naučí vyjadřovat slušně.Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,zvláště panu gerdovi bych doporučila se zamyslet spíše nad sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem ještě ten dnešek pročetla,dřív jsem neměla čas.Ještě mě napadlo,že úspěch se opravdu neodpouští.Připadalo mi to jako klišé,ale vidím,že je to fakt.Něčeho dosáhneš,staneš se známým,pochlebují ti,vychvalují tě.A přitom,ale číhají,až se ti nebude dařit.A pak je to smršť,kyblíky špíny,kobky hnoje.Nejsou všichni takoví,co jsem píší,to ne.Ale stačí neúspěch a co se těch "číhačů" vynoří.Stydím se za ně.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava,pochopitelně kopky a ne kobky.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak už jsem to zhlédl a musím říci, že to byl teda docela smutný pohled. Jako Dominika nehrála špatně, ale Petra prostě byla mimo, nedokázala reagovat prakticky na nic. Ale to asi už všichni tady viděli. Řekl bych, že je na tom dost katastrofálně a nemá cenu psát nějaké povzbudivé komentáře, že příště to bude snad lepší. To si snad nemohou myslet po dnešku ani největší optimisté zde.
Myslím si, že problémy jsou hlubší. Buď zdravotní nebo jiné, to nikdo neví, ale pokud to nějak nevyřeší, růžově to s ní nevidím. A myslím, že kdyby to takhle pokračovalo, změna trenéra stejně nastane z vyplynulé situace.
Souhlasím s kolegou pode mnou. Je to hezky a výstižně napsáno.
Reagovat
pepin
Ahoj, tak já jsem to absolvoval v noci, nebo nad ránem. Je to prostě divné. Nemohla přece zapomenout hrát tenis. Mísa to napsal pěkně. Tak uvidíme a musíme věřit, že se to v dobré obrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, četl jsem tvůj příspěvek dole, souhlasím s ním. Jinak divné to je a tenis hrát určitě nezapomněla, jen jí teď evidentně něco brání v tom, aby ho hrála tak, jak umí.
Už od podzimu bylo vše takové zvláštní. Ale myslel jsem, že se dá do nového roku do pořádku. Zatím to tak bohužel nevypadá.
Nezbývá než popřát jí hodně štěstí a zdaru při rozhodování, jak z toho, protože obojí bude evidentně potřebovat.
Reagovat
misa
Dnes je na ČT 2 dokument o Petře Boj o trůn. Ve světle posledních výsledků bude další Petřino snažení spíše bojem o top 20. Nebo ještě hůře?

Petra je zoufalá už od září. Dívám se na 4. kolo US Open s Marion, Peťka vítězí v 1. setu 6-1. Paráda, raduju se, za chvíli jdu spát. A od 2. setu až doteď bohužel nestačím valit oči. Jedinou světlou výjimkou byl Fed Cup. Petra úplně ztratila sebevědomí. Obávám se, jestli ji nepostihl jistý druh syndromu vyhoření. Rodiče ji vychovali jako obyčejnou hodnou holku z malého městečka, která ještě v 16 nevěděla, zda bude hrát profesionálně.

A za pár let přišly v jednom roce úspěchy , na které nedosáhne 99% profesionálek. Co přišlo pak? To všichni víme - spousta netenisových povinností, málo času na trénink a regeneraci. Petra na to není zvyklá a tělo začíná stávkovat, tzn. nemoci a zranění. Po tom všem postupně ztrácí kondici, u míčů je najednou pozdě a dělá množství chyb. Z toho vyplývá postupně klesající sebedůvěra - opět připomínám, že Petra se vůbec nejeví jako namachrovaná suverénka a myslím, že nad vším kolem své situace hodně přemýšlí. A do toho ten šílený tlak: Kdy budete světovou jedničkou? Kolikrát vyhrajete Wimbledon? Víte, že od vás všichni očekávají olympijskou medaili? Podle mě to všechno na Petru dolehlo a může si klást otázky: Chtěla jsem takový život? Proč po mě ti lidi pořád něco chtějí, vždyť jsem toho už tolik vyhrála? Bože, jak já teď před před lidma a hlavně u nejbližších vypadám? Jako nána, která nepřehodí síť? A chci vůbec jezdit přes celý svět do Austrálie, ještě když vím, že tam je pro mé astma špatné počasí?

Už v loni v době Eastbourne, psali lidi na zahraničním fóru Hello Kvitty, že Petra byla otrávená a bez energie i na trénincích. To je na 22-letou holku strašně smutné a turnaj podle toho taky skončil.
Reagovat
misa
A jak z toho ven? Podle mě by Petruška měla popřemýšlet nad 2 otázkama.
1) Jestli má zdraví slučitelné s nároky profesionálního sportu. Jak je na tom její astma, eventuálně jiné zdravotní problémy. Zda se problémy zhoršují a jaký je výhled do budoucna. Všichni víme, že zdraví je pro šťastný život velmi důležité.
2) Jestli ji tenis opravdu baví a jestli ho hraje v 1. řadě pro sebe. Z archivu jsem vytáhnul video z ECM Prague Open 2009. http://www.protenis.cz/video/clip.php?vid=1331
Petra vyhrála a v čase 13:21 pronesla zajímavou větu: "Doufám, že největší radost má tatínek." Je to pěkné, že P. myslí na své blízké, ale myslím si, že největší radost by měla mít ona sama. Na druhou stranu, způsob, jakým zjevně vyčerpaná zvládla finále v New Havenu, mi spíš ukazuje, že tenis pořád miluje.

Podle mě by měla každý zápas brát míček za míčkem. Radovat se z každého podařeného úderu. A pracovat na kondici - pak přijde na to, že je u úderů dříve a má čas něco vymyslet. Její okolí jí musí pořád dodávat sebevědomí a připomínat její skvělé úspěchy, aby si uvědomila, na co má hru. Potom přijde zlepšení. Já osobně si na to počkám :-), rozhodně nad ní nelámu hůl.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale když jde o Petru Kvitovou...
Reagovat
smazaný uživatel
tak pod tohle bys se podepsal.souhlas s každým slovem
Reagovat
misa
Zatím to vypadá, že si na tebou slíbené Sonety Petře po vyhraném turnaji nějakou dobu počkáme :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Australské slunce a horko a prach
Z toho, co viděl jsem, mám trochu strach
Celé to vypadá jak špatný vtip
Zatím se nedaří, snad bude líp

Já stále doufám, co jiného zbývá
Že obrovská síla uvnitř se skrývá
A až ji objeví, zas bude zářit
Tu smůlu prolomí, bude se dařit

Rok ještě nekončí, teprve začátek
Teď není čas na to, dívat se nazpátek
Budoucnost jsou nepopsané listy

Zlatými písmeny bude v nich stát
O další vavříny že chce se prát
Ono to půjde, tím jsem si jistý
Reagovat
misa
Básnička je to pěkná a hlavně optimistická :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen trochu bych si dovolil oponovat,jako zevní pozorovatelé
můžeme petru posuzovat jenom jako součást světové tenisové
špičky (v režimu, který asi nikdo z nás nezažije),proto
podobné zátěžové situace platí také pro ostatní kolegyně hráčky,
u petry je ale zarážející změna chování a zřejmě sebedůvěry,
v provnání s ostatními hráčkami až nejasné a nezvyklé, jak
se to bude dál vyvíjet záleží samozřejmě na ni samotné...
Reagovat
freeteepek
Quesh byl v minulém životě nejspíš trubadúr. Bravo!

Pokud jde o motivaci Petry, nemám obavu. Pokud jde o její dnešní výpadek, tak ten je určitě nejhorší za poslední rok. V IW i na US Open vždy uhrála alespoň jeden pěkný set. Výkonnost Petry ovšem vždy byla ve vlnách, přičemž to bezvětří mezitím bylo někdy taky dost dlouhé. Nejsem její životopisec, ale myslím, že Petra vždy byla, je a bude nevyrovnaná. Jenom dřív nebyla pod takovým drobnohledem. Prostě v novinách vyšel jeden kratičký článek a žádné velké diskuse se o tom nevedli. Myslím, že její nejbližší by tu současnou situaci měli s Petrou probrat a domluvit se na nějakých změnách přístupu k tréninku i v herní strategii. Bylo by fajn, kdyby se Petra ještě do Wimbledonu dostala zpět na úroveň z roku 2011. Obecně to ale vidím jako běh na velmi dlouhou trať.
Reagovat
misa
Máš pravdu, že "podobné zátěžové situace platí také pro ostatní kolegyně hráčky." Nicméně platí, že dva lidé můžou na stejnou situaci reagovat zcela odlišným způsobem. Zaráží mě taky, že Petra vždy říkala, že má po mamince pevné nervy a stresem netrpí. Podle toho, že dnes má problém trefit kurt si myslím, že to není až tak pravdivé. Na druhou stranu, chladnokrevný způsob, jakým zvládla finále Wimbledonu... Prostě se jí něco v mysli posunulo a ona teď neví, jak zpět na vítěznou vlnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji vám za pochvalu. ;-)

Když už tady hodnotíte, jak která hráčka zvládá zátěžové situace, je třeba vzít v potaz, jak dlouho ta která hráčka ve špičce je, jak Máša, tak Vika, třebaže věkově jsou Petře poměrně blízko, toho mají oproti Petře odehráno podstatně víc, o Sereně ani nemluvě..
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká básnička :-)
založila jsem Petře forum..myslím, že si ho zaslouží a kdo bude chtít, at přijde :-)
zápas jsem neviděla, je mi z toho smutno..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, v tom dokumentu to bylo, že Máša vyhrávala už od 17 a tak má dost náskok..zase ale měla těžký zranění a operaci, musela se vracet, takže se to možná trochu vyrovnává..
Reagovat
pepin
Tak musím Tě pochválit za básničku, opravdu hezké a doufám a budu se těšit, že něco podobného složíš až to bude na obrácenou notu.
Reagovat
Fandina
byla moc hezká a těžko jí konkurovat pro dnešek
ale zkusím to taky
jakýpak s tím fraky
snad se Peťule v Australii už zadaří
a příště se vyhrát už podaří
dnes ta Domča Cibule
nebyla jako minule
lehce k poražení
tak žádné z toho pozdvižení
není třeba dělat
a Petře další šanci nedat
je to šikovná holka
tak zase bude na co koukat!
Reagovat
smazaný uživatel
Také budu moc Péťe přát,i nám, ať máme trochu radosti.Hodně štěstí na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
nelze si ale z našich komentářů (s úsměvem) nevšimnout
jak všichni čekáme na jakýkoli petřin úspěch, i kdyby
třeba vyhrála turnaj kategorie tour, hlavně ať neprohrává
6/1,6/1...
Reagovat
pepin
Tak Tě také musím pochválit, když už ten tenis stojí za prd tak se tady aspon objevují nové kategorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel Sonety Petře asi hned tak nenapíšu :-( Obdivuji Queshe, že dokázal napsat sonet i v téhle situaci. Je to holt nezdolný optimista. Rád bych Petru podpořil, tak jsem jí napsal apoň smutně zadumané haiku.

O Petře
Smutno je dívce
touha po výhře chybí
nikdo neví proč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jaké jsou první reakce na nové pravidlo (teč při podání) na challengerech?
Reagovat
smazaný uživatel
ale je to riadna blbosť
to pravidlo
Reagovat
dadaft
proč?
Reagovat
smazaný uživatel
neviem uz som zviknuty ze po teči ide 2 podanie
to akoze ked hrac poda a trochu lopticka tecne siet a padne do dovrca tak je eso? ( myslim prasiatko)
ved nato sa neda zareagovat
Reagovat
PetaM
No, pokud se to dotkne sítě a změní hodně směr a hráč to nestihne, je to smeč. Bohužel ... :)
Reagovat
PetaM
Sorry, chtěl jsem napsat eso :D :D :D
Reagovat
Basa
Já na to ve 14ti na turnaji v Plzni prohrál 6/7 ve třetím, tudíž to pravidlo nesnášim:))) 5/6 v TB třetího setu, prase, já si to neuvědomil a konec:)
Reagovat
smazaný uživatel
juj :D smeč..
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se na to koukal, Cibulková nehrála nějak extra dobře, nevynucené chyby z forhendu a backhandu po čáře, Cibulková je malá měla jí hrát vyšší míče, rada Kotyzy aby když jí nejdou esa hrála s rotací do těla, při druhém podání Cibulkové 120 km/h se mu zdálo že není Petra agresivní a stojí málo v kurtu, že musí líp běhat říkal, ona na to že to nestihne když bude stát blíž čáře, říkala v podstatě že nestíhá, chyby pramenily opravdu z toho že nestíhala se stavět k míčkům co neletěly přímo na ní, z míčků kdy se nemusela hýbat tolik chyb zase neudělala. Returny na obou stranách bych řekl vyrovnané, za stavu 1:4 v prvním setu rozhodčí špatně odpískal Petře dvojchybu, na závěr ve druhém setu udělala Petra v posledním gamu dvě dvojchyby za sebou. Z rozhovoru s trenérem se mi zdálo i celkově to na mě působilo, že má velmi malé sebevědomí. Zdravotní potíže jsem nezaznamenal, na závěr druhého setu doběhla poměrně slušný Dominičin kraťas. Kdybych to měl shrnout, rozhodlo špatné podání, prakticky nevyužívala levácký servis zleva, tak jak to bylo typické v sezóně 2011 a statické pojetí Petřina pohybu, kdy se správně nedokázala postavit k úderům, nedokázala hrát včas po odskoku, byla u míčků pozdě. Pomohlo by natrénovat dva druhy forhendů ve výměnách zařazovat častěji topspin obzvlášt v tomto případě malé soupeřky a pak zakončovat přímými forhendy.
Reagovat
smazaný uživatel
jo jinak nevíte jestli se pár Huber/Raymond rozpadl??
Reagovat
skott
Lisa odehraje tuto sezonu s Marii Kirilenko, takže ano.
Reagovat
PetaM
Ty kráso. Nechápu, proč nepokračuje Kirilenko s Petrovovou ... Vždyť vyhrály Turnaj Mistryň .. To nechápu ... No, ale bude to zajímavá podívaná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Plíšková-Errani myslím si že se zrodí překvapení :)
Reagovat
vendulkabendulka
To by se mi libilo, ale moc tomu neverim
Reagovat
smazaný uživatel
To by se mi hoodně líbilo! Ještě, když mám v plánu na ten zápas vstát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já jo a s Kirilenko padne ve třetim v tiebreaku
Reagovat
smazaný uživatel
no šanci má určitě je to na tvrdym p. a errani je sice běhavá ale když to karolíně pujde no moc bych ji to přál:)
Reagovat
smazaný uživatel
za kurz 5 by bylo hřích to nezkusit
Reagovat
smazaný uživatel
Kde na ty kurzy chodíte? Já bych měl za 6.1. Ale nedám, vlastně je to celkem unikátně malý kurz 7 x 110.
Reagovat
Bob
Zdravím, mám dotaz. Většina z vás oplývá názorem, že by Petra měla změnit trenéra. Například takový tommr se tohoto názoru drží pořád. A já se ptám, kdyby tedy Petra měla změnit trenéra, tak koho? Muž, žena? Nějaký tenista, který už skončil nebo někdo z Prostějova? Najít trenéra je hodně velký problém, během sezony, hlavně když teď začla, se takové změny dělají špatně. Ostatně, nevím, zda Kotyza je ten člověk, který by sám ustoupil, kdyby viděl, že to nikam nevede, každopádně sama Petra nad tím zjevně nikdy nepřemýšlela. Tak se ptám, koho?
Reagovat
smazaný uživatel
I když nejsem pro změnu trenéra, tak kdyby už, tak třeba: Martina Navrátilová? :-)

BTW: Dneska na ČT 2 od 20:00 dokument o Petře :-)
Reagovat
Bob
Teď jsem četl recenzi na ten dokument, vypadá to zajímavě, děkuji :)
Reagovat
dadaft
ještě bych počkal.
Reagovat
vendulkabendulka
Ted trenera urcite menit nebude. Mozna by to melo vyznam v dubnu/kvetnu pred FO, na antuce se od Petry zadne zazraky necekaji a mela by cas se s novym trenerem 'sblizit'.
Jinak ohledne Navratilove - to asi ne. Ma obrovske zkusenosti, ale ne jako trenerka. A buhvi jestli by toho vubec sla.
Ja bych se primlouvala za nekoho, kdo bude na Petru pes, kdo ji bude honit a nedovoli ji ten klidek, ktery praktikuje Kotyza.
---
A jeste na zaver: O osudu Petry, Kotyzy atd nerozhoduje nikdo ze zucastnenych. Vse je o Cernoskovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám Černošek se několikrát vyjádřil, že do personálního obsazení Petřina týmu nemá potřebu mluvit, takže bych z něj nedělal démona.

Co se trenéra pro Petru týče - četl jsem Petřino prohlášení, že s nějakým křiklounem by moc fungovat nemohla, to je jedna věc, druhá věc je, že to, že na ní Kotyza při zápasu neřve, když se jí nedaří, ještě neznamená, že na ní při trénincích není pes, nebo že jí nehoní. To bychom museli jejich tréninky vidět, abychom tohle byly schopní kvalifikovaně posoudit, ze zápasu se to poznat nedá.

Mimochodem Petra na antuce - předloni titul v Madridu, loni SF ve Stuttgartu, ČF v Římě a SF na French Open, takže tvrzení, že na antuce se od ní moc nečeká, není úplně na místě.
Reagovat
vendulkabendulka
Ok, mas jiny nazor, tve argumenty beru ale nesouhlasim.
A Cernoska nechci demonizovat. Jenom vim, ze na zaklade smluv ktere s Petrou ma si za jeji karieru prijde bratru na 250M+. A to je myslim argument nad vsechny argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem odvaha tvrdit, kolik si Černošek osobně, či spíše prostějovský klub díky Petře vydělá, když ani nevíme, kolik si za svou kariéru vydělá Petra. Ale ano, vím, že on i klub mají s Petrou nějaké smlouvy. A podle toho, co jsem o tom zatím četl, se nijak nevymykají běžným standardům v oboru.

A ať už si Černošek díky Petře přijde na jakoukoliv sumu, vyvozovat z toho, že Petře bude nařizovat, pod kým bude trénovat, kdo jí bude dělat ranhojiče a tak dále, to nejde. Nehledě na to, že nějaké nařizování by bylo kontraproduktivní. Jak pro Petru, tak pro Černoška.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to někde na netu nebo neopakují to někde? Já se nekoukal, ale výsledek a počet UE/W s Dominikou mě docela šokoval a chci na to kouknout.
Jinak nechci teda soudit něco, co jsem neviděl. Ale forma Petry je asi špatná a svědčí to nějak vše o nějakých problémech. Konec roku v jejím podání se nepovedl a přenesla si to, koukám, i do začátku roku nového.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=HdYoDpapXEE :-) Kvalita by mohla být lepší..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, tady je zase "expertů.."

Já bych to shrnul asi takhle:

Bojovnost - ta Petře nechybí, a ani dnes tomu tak nebylo. Co jsem viděl já, to bylo zoufalství a bezradnost a z toho pramenící frustraci. Což je v situaci, kdy ať uděláte cokoliv, tak je to špatně, celkem běžný jev.

Astma: To, že se zrovna nedusila, ještě neznamená, že ji to astma nemohlo limitovat, ostatně sama si stěžovala, že se jí letos v Austrálii hůře dýchá a tím, že ji teď v Sydney nechali hrát v tom největším vedru jí organizátoři rozhodně nepomohli.

Pohyb: že pohyb nemá ideální, to všichni víme, dneska byl špatný i na její poměry. Ale myslet si, že když nevypadá jako modelka, tak problémy vyřeší tím, že se ze sebe pokusí modelku udělat, to je nesmysl. S nadváhou problémy nemá.

Trenér: právě dneska bylo vidět, jak je její spolupráce s Kotyzou důležitá a v zásadě kvalitní. Jediný světlý moment zápasu přišel, když se snažila po konzultaci s ním držet jeho pokynů, ta konzultace jí viditelně pomohla psychicky. Jistě, historie zná příklady, kdy výměna trenéra pomohla. Ale zná i srovnatelný počet příkladů, kdy výměna trenéra hráče/ku definitivně srazila (ostatně nemusíme chodit daleko, na Vaidišovou si všichni jistě pamatujeme)

Plán B: každý, kdo Petru sleduje, ví, že umí variovat hru, že umí změnit plát. K tomu je ale potřeba, aby něco fungovalo alespoň trochu. Pokud se rozsype úplně všechno, tak jak jsme dneska mohli vidět, těžko vymýšlet, co s tím (a hlavně to realizovat)

Osobní život - k tomu ani nemá smysl se vyjadřovat. Kecat jí do toho, s kým má randit, může jenom naprostý blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z mála opravdu informativních, přínosných a rozumných komentářů braný s nadhledem i potřebnou vážností. Díky za něj, queshi.
Reagovat
Dedkojaro
S tvojou poslednou vetou naprosto súhlasím. Je však otázka, čo rozumieme pod "kecaním do problému". Kecať alebo nekecať do randenia kočky môže rodič, učiteľ, tréner, ozajstný kamarát. A my ostatní môžeme na danú tému diskutovať. A podľa mňa 21 ročná kočka, sebavedomá, uspešná, fyzicky dobre vyzerajúca (nehovorím o Petre, ale o akejkoľvek kočke), ak vážne randí so 17 ročným mládencom, tak trpí psychickou poruchou alebo sexuálnou úchylkou. Skúste si predstaviť túto situáciu v najbližšej rodine. A perspektívu takého vzťahu. Nejde o vekový rozdiel, ten je v poho. Ale ten vek: 21/17? a tie ich debaty a to pozitívne nabitie sa Petry z toho vzťahu.
Mne osobne je najviac ľúto tatka. Nadrel sa jak hovado a teraz ho obchádza zúfalstvo a bezmocnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Kecat do vztahu nemůže a neměl by nikdo. Rodiče nebo kamarádí mohou nabídnout svůj názor, bude-li o něj mít zájem, ale těžko můžou radit či dokonce rozkazovat. My ostatní, vzhledem k tomu, že ani jednoho vůbec neznáme a nemáme nejmenší tušení, jak jejich vztah funguje, bychom o tom neměli ani debatovat, protože k ničemu kloudnému stejně dospět nemůžeme.

A tvrdit, že 21letá holka trpí sexuální úchylkou či psychickou poruchou jenom proto, že randí se 17letým klukem, je vážně ubohost. A dovol mi dotaz: když 21letý kluk bude randit se 17letou holkou, taky je podle tebe úchyl nebo psychicky narušený člověk?
Reagovat
misa
Třeba se v jejím okolí žádný vhodnější partner nenašel. Petra jako profesionální tenistka nemá moc času hledat mimo své blízké okolí. Jestli jsou spolu šťástní, to raději nechme na nich.
Reagovat
Dedkojaro
Priatelia, Peťa je podľa mňa šarmantná kočka a výborná hráčka. A v Ba som sa bol na ňu niekoľko krát pozrieť v rámci tréningu na FEDcup, keď ešte nebola hviezda. Nemusíte na mňa útočiť alebo výchovne pôsobiť. Ale snáď nemyslíte vážne, že ako tatko nemôžem "kecať" do vťahu vlastnej dospelej dcéry s mladistvým (za bolševika by išla do ťurmy). A priateľka nemá právo "kecať" do vzťahu svojej kamarátky? To nemyslíte vážne? veď takmer každý serial je aj o riešení vzťahov. Dokonca po návrate z rande sa tieto veci riešia na FB.
A Peťa mi je v tomto smere ľahostajná. A aj preto píšem, že nech ide o akúkoľvek kočku, tak je proti zdravému rozumu, ak žije s mladistvým. Veď je to dieťa bez volebného práva? prečo asi???

A to obrátené garde - moje skúsenosti sú také, že 21 ročný "tenista" zmákne nielen 17 ročnú zberačku lôpt, nielen je sexi 40 ročnú mamičku, ale pri troche šťastia sa nechá dokončiť aj šarmantnou babičkou. Kto neverí nech si pozrie film,potažmo český, s Eliškou Bazerovou.
Reagovat
dadaft
nech už to být please.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť říkám, že rodič potomkovi může nabídnout názor, stejně jako kamarádka kamarádce. Ale těžko v tomhle ohledu můžou něco nařizovat, a už vůbec ne dospělému člověku. A vztahové seriály bych do toho netahal, tam se o tom musí žvanit už z principu.
Reagovat
George_Renel
Jiříku, pokud narážíš na mě, tak věz, že jí rozhodně do osobního života nemluvím, ani mluvit nehodlám. Svůj názor na psychickou a fyzickou vyrovnanost s poukázáním na pozitivní příklad si snad při své šedesátileté životní zkušenosti mohu dovolit. Nemyslíš? A blby si nech od cesty pro ty puberťáky co zde prudí. Sem i do iDnes jsem psal vždy slušně a vždy pozitivně. Můj dnešní příspěvek není výjimkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Věz, že jsem neměl žádný úmysl urazit tebe konkrétně jako osobu, už proto, že jsem s pořádně nevšiml, kdo ten příspěvek psal (moje chyba, omlouvám se). Nicméně na jednu stranu tady tvrdíš, že jí do osobního života mluvit nehodláš, na druhou stranu v původním příspěvku jasně deklaruješ, že její současný přítel pro ni není dobrý, protože se o něj nemůže opřít, takže si vlastně protiřečíš. Protože k tvým životním zkušenostem mám respekt, věřím, že si uvědomuješ, že věk patří k těm méně významným faktorům, které ovlivňují to, zda se o danou osobu může partner opřít či nikoliv. Na závěr bych ještě dodal, že v době, kdy Petra dosáhla svých největších úspěchů, čili v roce 2011, už s Adamem dávno byla..
Reagovat
smazaný uživatel
Věz, že jsem neměl žádný úmysl urazit tebe konkrétně jako osobu, už proto, že jsem s pořádně nevšiml, kdo ten příspěvek psal (moje chyba, omlouvám se). Nicméně na jednu stranu tady tvrdíš, že jí do osobního života mluvit nehodláš, na druhou stranu v původním příspěvku jasně deklaruješ, že její současný přítel pro ni není dobrý, protože se o něj nemůže opřít, takže si vlastně protiřečíš. Protože k tvým životním zkušenostem mám respekt, věřím, že si uvědomuješ, že věk patří k těm méně významným faktorům, které ovlivňují to, zda se o danou osobu může partner opřít či nikoliv. Na závěr bych ještě dodal, že v době, kdy Petra dosáhla svých největších úspěchů, čili v roce 2011, už s Adamem dávno byla..
Reagovat
George_Renel
Omluva se pochopitelně příjímá, protože tě z diskusí znám již dlouho coby spolubojovníka proti různým lančíkům či zde gerdům a areskům. Znovu však říkám, že mnůj pohled na její osobní život je názor, nikoliv vměšování. (A v roce 2011 a dříve byla děvčetem, teď je z ní žena...) :-)
Reagovat
freeteepek
Tak z toho rozhovoru s Petrou zatím opravdu nevyplývá, že by za jejím slabým výkonem byly zdravotní problémy. Jestliže není zraněná a má úspěšsnost prvního podání pod 50%, tak to svědčí spíš o malém sebevědomí. Ostatně, mluví o tom v článku. Jestliže se z Kotyzou soustředí hlavně na podání, které patří k pilířům její herní strategie, tak by to mělo být vidět na jeho kvalitě. Ona má výbornou výšku, silné paže i talent podáním soupeřky válcovat. Jenomže když tenhle pilíř selže, začne být bezradná.
Cibulková začala zápas špatně, ale Petra jí svým slabým odporem hodně pomohla po psychické stránce. Přimlouvám se k názoru, že dosavadní strategie Kvitový napálit hned první míč a ten druhý vzápětí taky je špatná. Útok by si měla umět nejdřív připravit. Jako to dělají všechny ostatní tenistky. Je chybou trenéra, že Petře ordinuje pořád to samý. Soupeřky už mají Petru prokouknutou.
Reagovat
pepin
Tak v začátku k té anketě - čtyřhru by měla hrát určitě, já jsem to zde již psal. Ne pořád, ale určitě aspon na rozehrání. Evidentně ji chybí zápasová a pochopitelně úderová jistota. S kým? To si myslím není až tak rozhodující, ale určitě s kým si rozumí. V noci jsem se koukal na celý zápas, oželel jsem spánek s nadějí a přesvědčením, že se na kurtu objeví stará, dobrá Petra. Jaké bylo však překvapení když jsem se stal divákem představení o kterém toho zde již bylo napsáno dosti. Kde je to děvče, které říkalo, že po úspěších v roce 2011 se nezmění v přístupu, chování, nasazení, bojovnosti? At si říká kdo chce co chce vidíme po většinu času hráčku otrávenou, v podstatě po ne dobře se vyvíjejícím průběhu zápasu hráčku rezignující, moc nebojující a tak se můžeme zeptat. Kde je ta česká lvice? Kde je ten levoruký zabiják, který šahal po první příčce žebříčku? Nevím a asi málokdo z nás co se s tou Petrou stalo, kde je příčina jejího současného stavu, který opravdu nevěstí nic dobrého. Pokud není zdráva, necht to přeruší a léčí se, nebot tato cesta stejně nikam nevede, jen hazarduje se svým jménem. Vím, že asi totální zastánci Petry napíší, jak je člověk chytrý a co má co kecat. Ale já vyjadřuji moje pocity z posledního období jejího vystupování a prezentuji zde svůj názor, s kterým pochopitelně nemusí každý souhlasit. A to, že jsem její fanda a příznivec se o mně tady ví.
Reagovat
Karl
Uděláme anketu!
1.) Myslíte si, že by Petře pomohlo, kdyby více hrála čtyřhru?
2.) S kým?

Mé odpovědi:
1.) Na větších turnajích by ji hrát měla (GS a Premier Mandatory) / líbilo by se mi, i kdyby hrála smíšenou.
2.) S Luckou Šafářovou nebo Agnieszkou Radwaňskou / asi s Tomem Berdychem :))
Reagovat
majkl005
V tomto stavu v jakém je by jí to určitě pomohlo. A rozhodně by ji měla hrát s nějakou kamarádkou, tudíž se nabízí Lucka, ale ta má Nasťu. S Agou by to též mohlo fungovat, ale jde o to zda by Aga chtěla.
Reagovat
tommr
ad 1) myslím si, že ano ...
ad 2) určitě by měla hrát s některou z našich - bud s Luckou Šafářovou nebo s Klárou Zakopalovou ...
Reagovat
Karl
Škoda, že nás teď Petra neslyší. Pokud to bude na AO stejné jako v Brisbane a Sydney, bude mít strašně dlouhou přestávku a čtyřhra nebo mix by jí mohly zvednout sebevědomí, navíc kdyby to bylo s kamarádkou/em.

Re: majkl005
Lucka tento týden hraje s Cibulkovou, takže ty vazby s Nasťou by takovým problémem být nemusely. Největším problémem asi bude, že Petra debla moc hrát nechce a neuvědomuje si, že by jí to, hlavně teď, prospělo.
Reagovat
freeteepek
1/Petra by rozhodně hrát čtyřhru měla. Nekončila by pak na turnajích už po prvním kole a spravila si sebevědomí.
2/Je jedno s kým. Měla by si s tou holkou lidsky rozumět. Cizinka nebo Češka. Lépe nějaká zkušená, aby se od ní něco naučila:-)
Cílem by samozřejmě nebylo získávat tituly v deblu. Jde hlavně o to, připravit se lépa na singla. Hrát více zápasů, ve kterých v podstatě o nic nejde. Ale mají atmosféru velkého turnaje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
1)ano, ale spíš na menších turnajích nebo před GS ať se rozehraje na GS si myslím ať se spíše soustředí na dvouhru
2)s kým si dobře rozumí ale asi spíše s češkou nebo s Mášou ta říkala že jsou kamarádky:DDD
Reagovat
vendulkabendulka
1/ Ano
2/ Podle me je to jedno, ale idealne s nekym s kym je schopna ctyrhry vyhravat. Potrebuje zvednout sebevedomi.
Reagovat
rib
1)ano, na malých turnajích a klidně zkusit i na GS
2)s kým, no s nějakou dobrou oporou a deblovou šikulkou, a taky s někým, kdo je trochu "nad věcí" a hraje víc pro zábavu... Existuje taková hráčka?
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dale lidicky fandete ty spekaty prasnici co uz jde dolu a za chvili nebude ani ve stovce
Reagovat
smazaný uživatel
bez do hajzlu odtud ty retarde
Reagovat
smazaný uživatel
Lepši asi bude nereagovat na machovy sračky,to bude pro něho největši trest, s hlupáky se nemá cenu bavit :o)
Reagovat
Dedkojaro
Po Okamurovi vám vypadla aj Peťa? iluminátori si "mnou ruce":)
Reagovat
majovap
Pravdepodobně je zatím brzo na takovéhle prognózy, ale mám mírne obavy, že Petra dopadne stejně, jako Ana Ivanovičová. Tá po víťezství na French open zaznamenála také vykonnostní pokles, co se samozřejmě odrazilo hlavně v žebríčku WTA. Ačkoliv, loni Srbka zaznamenala mírny posun směrem mezi elitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bilance prvního setu Petry: 1. podání 47%, 2 vítězné míče. 14 nevynucených chyb... Chce to zlepšit pohyb a pilovat podání, myslím že má na to, že když bude pořádně podávat, tak kondici ani moc nepotřebuje. Rozdíl od úspěšné sezóny je podle mě hlavně v tom servisu. Pokud by ještě zapracovala na returnech - z minula je vidět že na dobré servisy i returny má - nebude muset kondici moc zlepšovat, ona nikdy nebude běhavá tenistka si myslím...
Reagovat
l00bor
Ne že bych Petře nefandil,ale mám takový divný pocit jako bych stále častěji sledoval Aleše Valentu.Mám na mysly,jeden vynikající skok,rok slávy a potom už nechci napsat nic ale jen slabý odvar z toho co mělo být o něčem uplně jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře fandím, ale vcerejsek me presvedčil, že formu nemá a stále se hledá, tudíž se bojím, jak tento rok dopadne. Dnes v noci to bylo strašný. Podle mě nešlo o žádný zranění ani astma a nic tomu podobný. Petra jednoduše stála na místě a udělala maximalné krok do prava či do leva, nic víc. A bez nohou se hrát nedá.
Takže jsem byl naštvaný a zklamaný. A co mě dorazilo, tak to byl komentátor na 'SLOVAKSPORTU. Myslím, že moje babička by zápas okomentovala lépe než tenhle amatér. To bylo něco strašnýho ten jeho komentář. A radování se, že cibulková Petru rozdrtila to je moc. Petru by porazil snad každej z první stovky, takže to nebylo kdovíjakou hrou Dominiky, taky hrála tužku, i přes ten kladnej výsledke pro ní. Petra prostě jen neběhala. Nic, s Petrou začínám od nuly a každý víteztví pro mě bude "překvapením" a radostí. Určitě už nebudu ted brát automaticky, že porazí hráčky z první dvacítky, na to ted bohužel nemá..
Reagovat
smazaný uživatel
Ku Slovak sportu sa dostanem aj ked mam skyling alebo jak to je
Reagovat
smazaný uživatel
já mám skylink a předplatné myslim combi, to za 390 a tam ten přiblblej slovaksport je. Dobry, že maji koupeny všechny wta přenosy, ale komentator je strašnej. 'Ten asi komentoval jen parkur a ted presedlal na tenis nebo nevim proc je to takovej neznalec
Reagovat
tommr
s tím pohybem máš bohužel naprostou pravdu. Petra prostě moc přibrala což se zákonitě projevuje na jejím špatným pohybu a to zase vede k většímu počtu chyb, protože je u skoro u každýho míčku pozdě. Jediný řešení je asi změnit trenéra a začít zase pořádně makat ...
Jinak ale nechápu co se ti nezdálo na těch komentátorech a jejich radosti z výhry Cibulkový. SlovakSport je slovenská televize a tak logicky fandí Slovence. Kdyby to vysílala nějaká česká stanice tak budou zase víc přát Petře ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a diky
NAY komentatori su na Nova sport jednoznačne a este Zaruba, Gašpar a Merčiak ale ti tenis nekomentuju
Reagovat
smazaný uživatel
ale jasně, to je logicky, nemusí být úplně objektivní. Ale alespon trochu mluvit k věci. Podle mně o tenisu moc nevedí. Žádná věcná připomínka nic. Pouze komentář výhoda nevýhoda atpod. A to neberu když komentovali serenu, buhvi co se stalo, když šla serena z druhy strany na podání. V zapase wozniacki zase nevedeli, že tam sedi její mcllroy, to je nenapadlo ani kdo to je. ( ne ze bych byl zastancem toho, když řikaji desetkrat za zapas, kdo čí je přítel, ale tihle nazdarci to ani nevedeli).

A ke kvitovce, já nevím co je potřeba, jestli trener či co, možná jo, nejsem takovej odborník. Ani nevim jestli to je tloustkou, kdyz jsem viděl tu samici na druhy straně. Ale ona se bohužel ani moc nezpotila. Měla běhat alspon chvili, to dokaze kazdej nez odpadne, ale ona nemakala ani chvilku. vsechno hrála z místa, jen rukou a to nejde....
Reagovat
smazaný uživatel
No já se vám divím, že se díváte na zápas Petra - Dominika se slovenským komentářem (i když chápu, že v televizi asi jiná možnost nebyla). Kdybych já fandil Petře, tak bych to asi nedal... Když hrála Masha s Petrou v semifinále RG, tak jsem se taky radši díval na německý Eurosport, než abych na ČT poslouchal Svačinu. :D

Cico7: Souhlas, Záruba je největší borec. :) Merčiak je taky skvělý komentátor. Znám ho z fotbalu na STV, většinou ze zápasů reprezentace... Jenom toho Gašpara neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
Záruba je sebestředný, svým nadměrným egem nepříjemný komentátor, alespoň tak na mě působí jakožto nezbytný produkt svoji bez diskuze působivé komentátorské kariéry. Zároveň, bez diskuze, je to naprostý odborník na hokej. Jenže ta pachuť zůstavá...Stokrát raději si poslechnu sympatického větroplacha Svačinu, i přes jeho občasně floskule...pachuť nezůstává
Reagovat
smazaný uživatel
oni dávají RG na ČT??... tak to jse asi prošvihl, to musím letos dohnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tedy Záruba sebestředný nepřipadá...

kostej: Jo, loni ho dávali. Hlavně zápasy s českou účastí a pak ta závěrečná kola...
Reagovat
freeteepek
Čeští ani slovenští komentáři těm anglicky hovořícím na Eurosportu moc vysoko nesahají:-) On se ten Slovák sice snaží uvádět všechny možné vyčtené informace, ale tenis komentovat neumí. Mě třeba vadí, že předjímá. Že už ví, co bude následovat. Nebo si nevšimne, že míček při podání tečoval pásku a že bude tudíž následovat znovu první podání. Když máme možnost slyšet trenéra radit tenistce, tak do toho kecá. Když mluvil včera Kotyza, tak byl naštěstí zticha
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zřejmě málo sleduješ přenosy jím komentované. Zkus se někdy zaposlouchat a povšimnout si, jakým způsobem parafrázuje jednotlivé momenty a situace v utkání či obecně v hokeji. Jeho přístup je sebestřený a nesympatický. Možná jsem trochu zaujatý, jelikož už ho prostě poslouchám moc dlouho :-)) ...ale ne, tím to vlastně není. Jeho přístup prostě není správný. Zachraňuje ho fakt, že je odborník a rozumí hokeji jako málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už viděl Zárubou komentovaných zápasů víc než dost... Asi přemýšlím jinak než ty. Anebo mi prostě stačí, že jeho komentování je zajímavé, poutavé a Záruba je takovou chodící encyklopedií ledního hokeje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad sa do AO da do poriadku lebo obhajuje semifinale!

vela zdravia prajem Petre!
Reagovat
nouma
Tak v první řadě sem velký fanda Petry, do Fulneku je to od nás coby kamenen dohodil a zbytek došel. Ale ano Petra mě dnes v noci svým výsledkem nepřekvapila. Zápas sem neviděl a proto její hru nehodnotím. Ale mrzí mě že se jí nedaří. V roce 2011 jsme ji zaregistrovali v Hopman Cupu a od té doby vlastně celou sezonu jela na nejúžasnější vlně jakou mohla chytit. Kam přišla tam bum bác a bylo vyhráno. Vrchol všichni známe Wimbledon a od té doby všichni od ní očekávali zázraky. Já celej loňskej rok jsem byl hodně opatrnej a tam kde všichni čekali vítězství sem z koutu hlásal a očekával prohru. Nakonec se jí rok podařil a alespoň v Americe urvala nějaký titul + Fed Cup. Začátek sezony je smutnej jak pro její fanoušky tak i pro ní. I mě už nebaví výmluvy tenistů na nemoci. Podle mě by se měla sebrat a valit domů se dát do kupy na celou Australskou šńůru se vykašlat. Pokud se nedá do kupy tak na Top 10 může zapomenout. Petro držím palce ale něco prosím udělej, přece nepadneš na dno a těm posměvačným pacholkům nebudeš hnát vodu na mlýn? Jinak doufám že v příštím týdnu budeme moci alespoň fandit duu H+H a Klárce Zakopalové a taky Lukášovi. No Tomáš nás v týdnu svými výkony (nevýkony) neoblaží takže alespoň nějaké pozitivum :D :D Sportu zdar
Reagovat
rib
jen drobnost - Petra v roce 2011 zahájila výhrou v Brisbane, nikoliv v Hopman Cupu
Reagovat
nouma
Tak to se omlouvám. Ale přiznám se že osobně sem ji zaregistroval až v Hopman Cupu a pak už z ní nesundal oči :D :D
Reagovat
tommr
souhlasím s tebou, že Petra potřebuje nějakou změnu, ale vynechání AO je to poslední co bych jí doporučoval. Petra naopak potřebuje co nejvíc hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
A JEŠTĚ TĚM DALŠÍM, CO MAJÍ PROBLÉM, TAK ZKRÁTKA PETŘE NEFANDĚTĚ A NECHTE SI KECY NA KOLEDU, FANDĚTE NĚKOMU JINÉMU, KDYŽ JE VÁM OSMÁ HRÁČKA SVĚTA MÁLO, VY CHYTRÁCI CHYTRÝ, KTERÝ SAMI NIC NEDOKÁZALI!!!!!!!
Reagovat
nouma
Svatá pravda. Nelíbí se Vám výkony českých hráčů? Vem si raketu a ukaž jim jak mají hrát a hlavně vyhrávat. Ono pecivál co sedí celej den na zadku u pc a má hubu plnou keců, umí teoreticky všechno ale prakticky nic. Takže neumíšli hrát tenis na úrovni předních českých tenistů drž ústa a krok a cumlej si palec. Oni jsou jen lidi a né stroje.
Reagovat
smazaný uživatel
nouma

tak
pravdu mate
tiez to nemam rad ked sa kritizuje
Reagovat
smazaný uživatel
TAKOVÉ LIDI
Reagovat
smazaný uživatel
TY JSI TEDA SVĚTOVÁ EXTRATŘÍDA V TOM, CO UMÍŠ!!!! A VŠICHNI TO ČETLI!!! ZA KOKOVÉ LIDI JAKO JSEŠ TY SE STYDÍM, TY DĚLAJÍ NÁŠ NÁROD TÍM ČÍM JE!!!!!!!! VELICE SMUTNÉ
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem se ráno podíval na teletext, jak hrála Caro, tak jsem byl spokojený. Když jsem o řádek výš viděl, jak hrála Petra, tak mi bylo jasné, že tady asi moc velká spokojenost nebude. Nemá smysl se vyjadřovat k těm sprostým komentářům, které tady jsou... Docela bych bral v potaz to, co řekla Caro v rozhovoru. "Dnes bylo docela horko. Zejména ke konci zápasu se kurt začínal pořádně rozpalovat." Pak na ten kurt přišla hrát právě Petra. Možná to v jejím výkonu sehrálo nějakou roli... Ale zpátky k zápasu Caroline. Jak už jsem avizoval, zápas jsem neviděl. Jsem rád, že vyhrála a postoupila. Sice jsem tady četl, že Ula nehrála nic moc, ale to je v tuto chvíli jedno. Důležité je, že si Caro připsala první výhru v roce, protože jet do Melbourne se dvěma prohrami ze dvou zápasů, to by nebylo zrovna příjemné. Caro se v dalším kole utká proti Julii nebo Světlaně... Dál bych taky chtěl malinko okomentovat výhru Makiri. Myslím, že jí láska prospívá. Mimochodem, Alex dal v pátek zase gól a Dynamo vyhrálo. :)

Závěrem bych se chtěl zeptat naší módní policie: Co říkáte na outfit Galiny, která se v Sydney probojovala z kvalifikace do hlavní soutěže? Podle mě to je jedna z nejzajímavěji (a nejlépe) oblékaných tenistek. :)
http://twitpic.com/bswxb4
Reagovat
dadaft
Ula opravdu nehrála jak umí - ale i tak - Caro hrála líp než minule.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je důležité. Třeba bude hrát příště ještě líp. :)
Reagovat
facom
Když už jsem hráč první světové desítky tak do každého zápasu dám všechno..viz.Nadal,Djokovič,Ferrer atd. proto jsou tihle hráči tam kde jsou.Pořád říkám,že Berdych a Kvitová jsou tam omylem.Přístup někdy úplně bez zájmu a bez skvělého pohybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Petra ani Tomáš nemají předpoklady k nějak vyjímečnému pohybu, mají jiné přednosti. Co se týče jejich zápasového nasazení, tak pokud do toho nebudou dávat všechno, tak logicky z první desítky brzy vypadnou. Nikdo není v první desítce omylem, každý je tam, kde si zaslouží být :)
Reagovat
smazaný uživatel
ač ještě musím uznat, že "dávat do toho všechno" někdy nestačí. Důležitá je hlavně psychická a z toho vyplývající zdravotní pohoda. Pokud tohle nefunguje, nějaké lepší výsledky se můžou dostavit jen stěží.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, Berdych je tam první týden a snad se tam udrži ty noho...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych měl seriozně uvažovat o tvém příspěvku, musel bych podrobit nemilosrdné kritice tvoji soudnost a inteligenci. Raději to neudělám, co říkáš?
Reagovat
Karl
Velká škoda, třeba nám ještě úsměv na tváři vykouzlí Lucka Šafářová, H+H anebo Klárka Zakopalová, která bude v Hobartu velkou favoritkou. :)) Snad Petře vyjde AO daleko lépe, než první dva přípravné turnaje. Hlavně ať je zdravá a přestane ji trápit to prokleté astma :))
Reagovat
tommr
od Kláry bych tenhle týden nic moc nečekal. Po finále v Shenzhenu bude zřejmě dost utahaná a v Hobartu je velmi silná konkurence ... :)
Doufám spíš, že se konečně probere Lucka Šafářová a hlavně Háčka v deblu ... :)
Reagovat
Frick
Sotva. Ale pečené sele na druhé straně kurtu ano.
http://img.blesk.cz/img/2/full/1508555_.jpg

Prepáč Domka. Aj tak si sexi. :-)
Reagovat
petrulinka
Mohla bych poprosit redakci případně správce těchto stránek o odstranění vulgárních komentářů? Ještě nedávno tady byli sami slušně diskutující, ale v poslední době je to katastrofa. Nebo navrhuji, aby se každý musel zaregistrovat pod vlastním jménem, určitě by ubylo takových ubožáků, kteří si musí něco dokazovat sprostým urážením jiných lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Odstranění anonymity podle mě není řešení, ale spíš taková kolektivní vina (to jsou praktiky novinek, idnesu apod.). Z mého pohledu je nejlepší řešení ty vulgárně píšící uživatele zablokovat. A pro nás ostatní je řešení na ně nereagovat, protože pak se adminům snadněji maže ten komentář, když je bez reakcí. Aspoň si to myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
Argumentační klam (též řečnický trik) je v řečnictví takový výrok, jehož smyslem je porazit či přesvědčit oponenta bez ohledu na pravdivost zastávaných názorů. Podstatou argumentačního klamu bývá nenápadné porušení pravidel logického důkazu, působení na emoce místo na rozum, případně obojí. Argumentační klamy bývají oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů.
Reagovat
tommr
naprostej souhlas. Hlavně nechápu ty lidi co se na jednu stranu rozčilujou nad vulgaritou jinejch přispěvovatelů, ale sami často dělají úplně totéž jen s obráceným znaménkem ...
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznačně...like ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak uz jsem psal jednou je to tlusty prase co nic neumi a uz nic nebude umet je to neschopna chudinka ktera se furt a furt na neco vymlouva....zhubni kravo a zacni trenovat ubozacko--...
Reagovat
dadaft
někdy si říkám, proč to Bůh nezařídil tak, aby ubožáctví bolelo...
Reagovat
smazaný uživatel
machu15 ty si asi zamindrakovanej deb*l co se naučil dělat s internetem co? anonymně dokáže sprostě urážet každý, buzno posraná!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se na mne ,ale ty se chováš a vyjadřuješ jako on,tak kdo je tedy lepší.
Reagovat
spaniel
Jenze on k tomu ma dobry duvod, mach ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To samé si asi myslí Mach15
Reagovat
smazaný uživatel
S takovýma lidma jako je mach se slušně bavit nebudu, oni by inteligentnější realci, myslím si, ani neporozumněli.Nostradame posuzovat důvody proč být sprostej jako je mach, to asi objektivně nejde, za to co tady on vyblil o Petře bych mu potkat ho, nejradši rozbil hubu, to by snad pochopil jeho chorý mozeček :o) co mě děsí ještě víc, že takový lidi žiji mezi námi a nepracuje s nimi prycholog nebo psychiatr... to je smutné a špatné...
Reagovat
dadaft
mach nemyslí. myšlení je pro něj španělská vesnice.
to je víc než jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to opravdu smutne, kdyz neco takoveho bez problemu projde mezi seriozni prispevky opravdu tenisovych fanousku.
Reagovat
freeteepek
Psal jsem panu Zabloudilovi, aby si dal bacha na Macha, ale nestalo se nic. Asi tady ty příspěvky moc nečte a má důležitější věci na práci:-(
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt nebylo hezké. Jasně, bylo dost vedro, nadto i foukalo a Petra aktuálně není v kdovíjaké herní pohodě. Taky Dominika hrála moc dobře... Ale aby ten zápas vypadal tak, jak vypadal, to se mi pořád nechce věřit. Bojím se, že má Péťa nějaké větší zdravotní (nebo osobní) trable. Přece jenom kromě PR zmínky o rozhovoru pro Fox Sports její twitter a facebook dost mlčí a to nikdy není dobré znamení... Moc by mě nepřekvapilo, kdyby se odhlásila z AO. :-(
Reagovat
dadaft
vedro bylo pořádné, to je pravda. vždyť Caroline, která hrála těsně před Petrou, po zápase tvrdila, že ke konci zápasu (po poledni) už na kurtu skoro nešlo vydržet...
(tím chci říct jen to, co říkám)
Reagovat
petrulinka
Již dlouho jsem tady nic nepsala, ale dnes mi to nedá a musím něco napsat. Ráno jsem vstávala s neblahým tušením, že zápas pro Petru dopadl velmi špatně a taky že ano. Jsem její fanoušek a budu jí vždycky fandit, jestli bude v top 10 nebo ne. Ale musím říct, že z posledních jejích výsledků je mi hodně smutno a ráda bych jí nějak pomohla, ale to bohužel není v mých silách. Docela mě mrzí některé komentáře, ale asi se musím smířit s tím, že tady budou takoví lidé prostě chodit a mít radost z toho, že můžou Petře nadávat. Myslím si, že to, jestli Petra potřebuje změnu nebo ne, musí vědět jen ona sama. Taky musí vědět jen ona sama, co se s ní děje. Ovšem pokud je to opravdu zhoršením jejího astmatu, tak to je velmi špatné. Ono totiž astma, které si člověk táhne z dětství může v dospělosti vymizet anebo se bohužel zhoršit. Proto držím Petře palce, aby se jí podařilo nad tak ošklivou nemocí vyhrát. Ono totiž, když se napíše, že Petkovič je opět zraněná, tak je to viditelné zranění a všichni ji litují. Ale když se napíše, že se Petře zhoršilo astma, které není bohužel tak viditelné jako zranění, tak jí ještě většina lidí nadává, že si vymýšlí. Jenže můj syn astma má a kvůli tomu musel sport omezit, protože v určitých podmínkách a v určitém ročním období se mu hůř dýchá a prostě nic s tím nenadělá a někdy bohužel nepomůže ani inhalátor. Takže na závěr chci říct, Petro fandím ti a držím palce, aby se ti zdravíčko zlepšilo :-)
Reagovat
mac.hall
Žádnou radost z toho nemám , ale můj předpoklad se naplnil. Jen snad jsem nečekal , že to bude až takové fiasko. Petra totálně vyhořela a nadále hazarduje se svým jménem. Počet těch , co přes všechnu loajalitu k Petře , začínají reálně , bez alibismu hodnotit její dlouhodobě špatnou výkonnost, postupně roste a to vnímám pozitivně. Je potřeba , aby Petra konečně procitla a začala se sebou něco dělat. A k tomu jí mohou pomoci i objektivní hodnocení její hry od svých příznivců a fanoušků. Když si vzpomenu na poslední rozhovory s jejím trenérem Kotyzou a jeho tvrzení , že Petra svým talentem a předpoklady patří do absolutní tenisové špičky, napadá mě čím dál tím víc , že on skutečně není tím , s kým by tyto předpoklady měla naplňovat. Hra Petry je totiž dlouhodobě v naprostém rozporu s tím , co on tvrdí a to je jednoznačně vizitka jeho práce, respektive celého týmu Petry. Myslím , že je skoro 5 minut po dvanácté a čas pro radikální změny je jednoznačně tady.
Reagovat
petrulinka
Zase další chytrý, který určitě ví, co je pro Petru dobré. Asi jsi v životě nedělal žádný sport na závodní úrovni a neměl žádné zdravotní problémy. Protože kdyby ano, tak bys musel vědět, že právě u astma to vypadá tak, že i sebelepší hráč v jakémkoliv sportu může působit tak, že najednou nic neumí a je naprosto mimo. Bohužel tak zákeřné je astma. Jakmile totiž neumíš dýchat, nedostává se ti do těla kyslík, tak logicky ztrácíš energii, a to ti taky logicky nedovolí hrát na špičkové úrovni. A bohužel pro Petru si myslím, že ke zlepšení astmatu jí asi nepomůže ani to, že se neustále přesouvá z kontinentu na kontinent, tělo se musí pořád vyrovnávat se změnou času a ještě bojovat s astmatem. A tady v tomto případě určitě nejsou na místě nějaké řeči o změně trenéra apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš opravdu nána.
Reagovat
tommr
naprostej souhlas. Změna trenéra je přesně to co ted Petra potřebuje, aby vybředla z tý její krize. Příkladů kdy změna trenéra hráče nakopla je celá řada - viz třeba komentář Murrayho po finále s Dimitrovem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Petrulinka opravdu není nána. Vyslovila pouze lehce jiný( nemainstreamový) názor, který nekoresponduje s většinovým na tomto portálu. Pracovně ho nazveme "Hon na čarodejnice". Ty jsi osel, že nedokážeš adekvátně vyjádřit svůj nesouhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozorně si přečti jak tlačí svůj názor a pak se ti nestane,že budeš ušatým zvířetem nazývat člověka který má pravdu.A pokud ti to nedochází,jsi to ušaté zvířátko ty a hodně veliké.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by nějakým zavrženíhodným způsobem prosazovala svůj názor, který mi navíc přijde věcný, opodstatněný a rozumný. To samé si ale nemyslím o tvé neurvalé a trochu zbytečné reakci.
Reagovat
smazaný uživatel
A nazývat v tomto diskurzu něčí názor pravdou je přinejlepším relativní. Při nejhorším pošetilé, naivní a hloupé
Reagovat
smazaný uživatel
No ten název nebyl zrovna nejlepší vyjádření to uznávám,nechal jsem se zbytečně unést.Ale to samé v tvém případě.Moje reakce nabyla jen na tento konkretní sloupek ale celkový jak neustále obhajuje Petru.Všichni přeci vidíme,že ji to prostě nejde a zdravotní výmluvy tu jsou neopodstatněné,pokud je na tom tak špatně ať se léčí a nehraje vrcholový tenis.Pak nebude ani těchto reakcí.Já nejsem fanda ,ale jsem víc patriot a mrzí mne když se ta holka tímto způsobem znemožňuje před tenisovým a vlastně ne jen tenisovým světem.To co si pracně vybudovala vlastně strácí a pokud to bude takto pokračovat,dopadne jak Vaidišová o tom není nejmenších pochyb.
Reagovat
George_Renel
už půl roku říkám, a sem tam píšu, že Tomáš se výrazně zlepšil a zastabilizoval změnou v osobním životě. U Petry bych k tomu ještě přidal velkou absenci herní praxe. Prostě málo hraje. Vím, že tam jsou zdravotní problémy, ale pokud odehraje 1 zápas za 10 dní, nikam to nepovede. Tomáš vypadl nečekaně, ale už je tu náhradní program-viz účast na exhibici. Ten plán B tam prostě je. A ta změna v osobním životě by jí přinesla více sebevědomí. Potřebuje někoho, kdo bude výraznou osobností o kterou se bude moci opřít. To, při vší úctě, její dorostenec není a ani v nejbližších letech nebude. U Toma to zafungovalo přesně obráceně. S novou partnerkou přišla i pohoda a herní sebevědomí, z kluka se stal chlap.
Reagovat
historik
Do puntíku souhlasím a podepisuji se. Petra by měla opravdu zakročit, dokud je ještě čas.
Reagovat
Karl
Taky souhlasím, ráno, když jsem vstal, jsem si říkal, že od té doby, co chodí Kvitová s Pavláskem, neuhrála skoro žádný pořádný výsledek. Údajně jsou spolu od soustředění v Tatrách a před ním vyhrála Petra Wimbledon, TM a měla úžasnou sezonu. Po něm už přišly jen dvě SF na AO a RG + 2 tituly, a to je v porovnání s rokem 2011 podprůměrný výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji ji ti Kárle, opravdu bravurně si nám shrnul, jak souvisí změna osobního statusu s kariérou profesionální/ho hráčky/ če tenisu. ( Ale neznaméná to!, že bych s tím častečně nesouhlasil), Bravissimo, Kájo, pokračuj a možná objevíš zeměkouli. Troubo ;-)
Reagovat
Karl
Nechápu Tvé urážky. Jen konstatuji, že od té doby, co udržuje vztah s Pavláskem, se jí příliš nedaří. Neříkám jí, aby se s ním rozešla nebo co má dělat. Každému změna osobního prostředí prospěje jinak, u Kvitové vše šlo bohužel dolů. Proto si toho troubu schovej pro někoho jiného. Na takové urážky vážně nemám čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se dobře pamatuju, Petra s Adamem chodí někdy od roku 2010 a jejich vztah rozhodně vešel ve známost před Wimbledonem 2011. Nevím, jaké máš zdroje, ale chtělo by to nějaké kvalitnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme nemá zmysel pýtať sa, či hrala Dominika tak dobre alebo súperka tak zle...Jednoznačný priebeh je určite šokujúci, Kvitovej však môže táto facka môže pomôcť viac, než smolne prehraný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomuto snad není opravdu co dodat,obě naše tenisové hvězdy jsou opravdu k pousmání.Je jasné,že jejich příznivci nám opět napíší,že se v podstatě nic neděje,vše je jen příprava na AO ehm že.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem Petřin příznivec a tvrdím, že Petra nutně potřebuje změnu. Ona je hodná holka, která určitě nerada říká Ne, ale myslím, že se dříve nebo později dostane do situace, kdy nebude mít co ztratit. Dost možná potřebuje únik ze stereotypu, novej impuls. To by jí mohl dát novej trenér. Tohle je poslední sezóna s Kotyzou, tím sem si téměř jistý.
Reagovat
tommr
naprostej souhlas. Změna trenéra je přesně to co ted Petra potřebuje, aby vybředla z tý její krize. Příkladů kdy změna trenéra hráče nakopla je celá řada - viz třeba komentář Murrayho po finále s Dimitrovem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako zly sen. Presun na australsky kontinent a jeste vetsi hruza, Pokud je zdravotne na tom spatne, tak to je velka osobni tragedie, Astma je velke svinstvo. Protoze jinak si to nedovedu vysvetlit, proste se nedari nic hra postrada nejaky system , je bez energie, zadne jeji povestne pojd. Vinry jsou jen vykriky do tmy. Dnes 10 vinru a 36 erroru. Fakt se na to neda divat. Verim, ze ma k trenerovi asi skoro jako otcovsky vztah, ale asi bych zmenu zkusila. Delaji to vsichni, viz Klarka a hned je efekt znat?
[ Reagovat ]
Reagovat
hranol
Umyslne jsem nesel hajat a sledoval zapas na Slovak Sport....co dodat..katastrofa...nejvyssi cas se vzpamatovat,nebo skonci v propadlisti...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to tady máme.Komentář.Veselo mi z toho není.Péťo,dej se brzy do pořádku.Držím palce.
Reagovat
gerd
A to myslýš že jí pomůže--držet palce?!?Proboha vy všichni mladí oslové i s Kvitovou---běžte vdo řiti!!!!!!!Musí všechno od A až do Z změnit!!!Jinak se z místa nepohne!!!Všechno znamená všechno!!!Trenéra,doktora,svou náturu--prostě všechno!Ale toto dnešní generace nechápe--protože je tupá!Tupá jak bambus a proto si raději bude držet palce!?!
Reagovat
gerd
myslíš
Reagovat
dadaft
mistr Freud by z tebe měl radost. začít traktát o tuposti mladé generace slovem "myslýš", to je bomba. )))))))
(tedy ne že by na tom nebyl kus pravdy - tím, že děti přestaly číst a myslí si, že film je lepší než kniha, se naprosto hroutí jejich schopnost formulovat myšlenky - viz. výsledek letošních maturitních slohů - 2/3 (sic!) prací byly bláboly beze smyslu s hromadou gramatických chyb)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš mi z duše! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
gerd by možná mohl změnit prášky a psychologa, a pak v návaznosti přestat vypouštět podobné částečně! absurdní bláboly a afektované příspěvky, jenž, ač si to sám možná neuvědomuje nebo to nebere na zřetel, zbytečně provokují rozumně smýšlející jedince. Né, že by trocha anarchie škodila, snad by ale mohla být podána sofistikovanější a méně do sebe zahleděnější formou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist