Kvitová: Teď chci myslet pozitivně

7. 2. 2013, 16:16
Aktuality 51
I když v prvních týdnech nové sezony nestraší soupeřky svou formou, Petra Kvitová by o víkendu v utkání proti Austrálii znovu měla být tahounkou českého fedcupového výběru. Jak dvaadvacetiletá hráčka z nedalekého Fulneku řekla, sama ví, že nemá ideální formu, ale nekonečné spekulace na téma její výkonnosti už ji začínají unavovat.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Už jsem si zvykla, že když se vyhrává, tak je to všechno super, a když se prohrává, tak je to katastrofa. Snažím se to moc neřešit. Jsem na kurtu od toho, abych trénovala a zlepšovala se ve hře, ale možná až moc se to řeší. Už je skoro víkend, možná bychom nemuseli poslouchat ty pesimistické řeči a mohli bychom myslet trošku pozitivně," řekla Kvitová.

Předloňská vítězka Wimbledonu a Turnaje mistryň se po výměně kondičního trenéra na kurtu v úvodu sezony ještě hledá a na prvním grandslamu sezony v Melbourne vypadla už v druhém kole po prohře s mladou Britkou Laurou Robsonovou. Usiluje o zlepšení, které stále nepřichází.

"Výsledky nejsou, jak bych si představovala, ale na druhou stranu pořád věřím, že to bude dobré. Vím, že tenis hrát umím. Mám ráda Fed Cup, ten týden je vždy úžasný, když přijdou fanoušci a podpoří nás. Třeba se chytnu právě tady," řekla Kvitová.

Změny v kondiční přípravě podle ní potřebují čas. "Změna kondičního trenéra byla důležitá. Trénink, který jsem absolvovala, nemám zažitý. Chce to prostě nějaký čas, nějaký měsíc, aby si to sedlo. Kazím teď docela hodně míčů, je jich bohužel víc než těch vítězných, ale nebrečím kvůli tomu, že jsem prohrála. Věřím, že výsledky zase budou," uvedla světová osmička.

Odmítá, že by se na její hře podepisovaly zdravotní problémy. Například astma, které ji trápilo v lednu v Austrálii. "Žádné zdravotní problémy teď nemám. Astma se týkalo v Austrálii hlavně Brisbane, minulý týden v Paříži s tím žádný problém nebyl," vrátila se Kvitová k turnaji ve francouzské metropoli, kde ve čtvrtfinále skončila po prohře s domácí Kristinou Mladenovicovou. "Byly to pro mě dva zápasy k dobru, jsem ráda, že jsem v Paříži mohla hrát," dodala.

Teď už má Kvitová plnou hlavu australských tenistek. K účasti ve Fed Cupu se prý stavějí obdobně jako Češky - pozitivně. "Ony mají Fed Cup rády, myslím, že se ukážou v dobrém světle. Samantha Stosurová je hráčka první desítky s vyhraným grandslamem a to mluví za vše. Hraje atypický ženský tenis, než na jaký jsme zvyklí. A Jarka Gajdošová je zase schopna vystřílet kohokoliv a taky schopna s kýmkoliv prohrát," dodala Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
gerd
Kvitová a její kecy to je furt dokola!Za chvíli bude s Vaidišovou hrát školku.Takový pokles výkonnosti jak má Kvitová neměla žádná ze známějších top tenistek.Když jsem ji viděl naposledy tak jsem jen zíral jak klesla.To je vše.
Reagovat
Roger_Federer
vystizne napsano...
Reagovat
dadaft
- tak já si třeba pamatuju časy, kdy Maria Sharapova nebyla schopna dostat míček 2x přes síť a hrála nekoukatelně...
- nebo si vzpomínám, jak blbě hrála Li Na na jaře v americe - to tady bylo plno příspěvků "přestávám LiNě fandit, hraje strašně..."
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
A neni to az tak davno, co Petra nebyla schopna prejit ani pres 2.kolo, aby najednou na TRAVE ve Wimbledonu smetla Karolinu a dosla az do semi, kdy prohrala po peknem zapase se Serenou, aby potom objela 5 turnaju, kde ani jednou nevyhrala!!!:)))

Krom toho, kdyz se na to soudne clovek podiva, tak nejlepsi vysledky za celou karieru ma jasne v hale (ale i tady je plno trhlin..., potom trava, pak zbytek.:)))

Mne jen zarazi, ze si nekdo nedokaze pripustit, ze to tak muze mit az do konce kariery...:) A proc ne:) Vetsina tenistek si nesahne, ani na to...
Reagovat
smazaný uživatel
Marie Sarapova
2012 2
2011 4
2010 18
2009 14
2008 9
2007 5
2006 2
2005 4
2004 4
2003 32
2002 186

Nikdy na konci sezony neskoncila 1.
Stats zapasu Marus > 477vyher - 116proher
2 roky (2009 a 2010) - na GS se nedostala ani do semi. vysledky uplne mimo. (4W-GS, 1W-TM)

Petra Kvitova
2012 8
2011 2
2010 34
2009 62
2008 44
2007 157
2006 773

Evidentne je videt, ze je to trochu jine...
Stats zapasu Petry > 250vyher - 115proher (o jednu prohru min nez Marus, ktera ma toho o 4 roky vic za sebou!)
(1W-GS, 1W-TM)

SI MYSLIM, ZE NEKTERI CHTEJI PO KVITOVE VIC NEZ JE SCHOPNA. JE ADOROVANA, ALE REALITA - SKVELA NA TRAVE, CO JE NAVIC, JE K DOBRU.

Se fakt divim, ze se nekteri porad dohadujete dokola. Jen by mne zajimalo, co nekteri budou delat, kdyz se ji treba nebude darit jak Marus dva roky...:) pomalu doufat, ze se z toho neobesi:D)))
Nebo nedej boze, ze Petra skonci jak (6let zpatky) adorovana Jelena, ktera mela dominovat WTA (tehda jsem to slysel vsude porad dokola...)...co budou delat potom? Jen optimisticky doufat, ze se jim nezhrouti svet...
Reagovat
Titan
A to, že šla Máša na operaci jste nezaznamenal, že? Před operací hrála logicky mizerně a po ní nehrála nějaký čas vůbec. Následně musela měnit techniku. A co Petra? Ta vyhazuje kondičního trenéra aby zjistila, že se bez něj neobejde. Pokud jí někdo nevezme pořádně do ruky a nebude s ní pořádně běhat, tak výsledky nebudou. Toho omlouvání bylo dost!
Reagovat
PetaM
Ona vyhodila kondičního trenéra? Já jsem někde četl, že kondiční trenér se vrátil do Prostějova (teď asi kecám, ale někde do známého TK) trénovat mladé tenisty :D :D Že by špatné info? :D :D :D
Reagovat
petrulinka
Máte pravdu, povolali ho trénovat juniory do TK Prostějov. No ale co by se někteří obtěžovali si zjistit důležité informace, to raději tady budou mít nemístné kecy
Reagovat
smazaný uživatel
proc bych nekoho mel omlouvat?:) nejak nechapu...vysledky hovori za vse, dohadovat se, co je horsi, ci zraneni a operace, nebo astma postrada pro mne jakykoliv smysl...porad bude nejake...kdyby
--------------------------------------------------------------
h2h Petra vs Marus 2:4
Jedna vyhra na trave, druha vyhra skrec:P /takze vlastne 1:4
Marus je proste zatim lepsi i v tech zajemnych zapasech, a delejte si s tim, co chcete.
Uz od Wimblasu nekteri fans vetsinou pozaduji od Kvitove vic, nez mozna amici od Sereny:)))) Skoda mluvit...Nejprve to musi necim potvrdit, aby se po ni chtelo, co se po ni chce...

Ze Vas pane Titan uz presvedcila, je Vas problem.
Muj pohled je na to jiny:)
Reagovat
PetaM
Já si to myslel, že se mi to jen nezdálo a fakt jsem to četl :D Pořád mi nešlo do hlavy, jak většina mluví o tom, že vyhodila trenéra. To bych do Petry neřekl, protože je podle mě inteligentní slečna :D

A jinak, s Maruš má sice 1:4, ale ten nejdůležitější zápas vyhrála :D :D Takže pohodička :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spravne,a na jakem povrchu to bylo:)))?
Reagovat
PetaM
No Wimbledonská tráva ne? :D :D Nevím, jestli to byl chyták nebo co :D :D :D :D
Reagovat
Dedkojaro
Kluby z NHL povolávaju hráča z farmy. Ale že by sa v dejinách hokeja stalo, že farmársky klub si povolá hráča z NHL? Takže Peťa Ivanka nevyhodila. Len správne vyhodnotila, že ona je na tom kondične podstatne lepšie ako jej priateľ a tak trénera "presunula" do klubu? takže presun od svetovej špičky k miestnym juniorom je vlastne pocta?
Reagovat
freeteepek
Teda já se nestačím divit, jakou debatu tady holky rozvinuly kvůli jednomu nevinnému vyjádření. Zdá se mi, že tady jde spíš o osobní záležitosti dvou diskutujících žen a že vaše problémy holky, celkem nikoho nezajímají. To zaprvé:-)
To, že se Petra snaží uvažovat pozitivně není nic zvláštního. Svědčí to o normálním zdravém uvažovaní sportovce, který chce dál dělat svůj sport. Kdyby Petra nechtěla uvažovat pozitivně znamenalo by to, že chce skončit s tenisem. To za druhé.
A konečně za třetí. Nemám pocit, že by někdo z novinářů rozvíjel jakékoliv negativistické scénáře. To, že se o Petru zajímají je normální, protože je známá osobnost. Petra by si měla uvědomit, že ať už výhry nebo prohry budou vždy předmětem veřejné debaty. Dokud bude top hráčkou. Až bude odepsaná ve druhé stovce, nikoho už to zajímat nebude. To bych jí ale moc nepřál. Na to Petra ještě nemá věk:-)
Věřím, že se na Fed Cupu chytí. A bylo by fajn, kdyby se chytly i ostatní holky. Především Lucka Šafářová by si mohla vzpomenout, jak hrála v loňském finále. Když se jí a ostatním bude dařit, nebude na Petru takový tlak. Zájem se přesune jinam:-)
Reagovat
Fandina
freeteepek ... ano bavily jsme se o nesmyslech, nicméně, ty jsi se svou teorií a příspěvkem také hezky zafilosofoval. Ale v pohodě, bylo to pozitivní ... úsměv
Reagovat
rib
Hmmm.... To jsem se skoro lekla, Petře hodně fandím, myslím, že opravdu umí. Doufám, že s tím pozitivním myšlením je to PŘÁNÍ a nikoliv NÁROK!!! Tak přeju všem holkám, aby si v Ostravě hezky pořádně zahrály a hlavně - ať se stane cokoliv - se sebou byly spokojené!!!
Reagovat
Fandina
rib a jaký je rozdíl mezi přáním a nárokem. Nevím, ale možná že ten titulek článku vypíchl snad ten, kdo ho psal, myslím ten článek. Třeba kdyby ho psala Petra, zněl by jinak.
Reagovat
rib
Pokud si na sebe uvážeš nárok, snažíš se mu dostát někdy i násilím, a pokud to nejde, jsi schopná se obvinit a třeba i trestat za svoji "neschopnost dostát" (třeba i nemocí...). A teď přání - to ti nechává volnost netlačit na sebe, že ho splnit musíš, víš, že by to bylo fajn, ale bereš i tu stránku života, kdy se přání neplní a nehroutíš se z toho.... Asi složitá teorie, že :-))))? Přála bych si umět to vysvětlit jednoduše, ale nárok být určitě srozumitelná na sebe nekladu :-))))))))
Reagovat
Fandina
rib ... mě na tom zaujalo, že ses toho slova lekla. Navíc jak jsem psala, nevíme, kdo název článku postavil takto. Nemyslím si, že Petra. Každopádně, nárok nebo přání nic nemusí znamenat a tak bych to nerozlišovala. Já jsem přesvědčená, že je všechno na nás. Když budeme chtít, budeme pozitivní, když ne, budeme negativní, ale dispozice, vrozené, získané během života, od okolí na to jistě vliv mají. Petra má tak trochu smůlu, že je osobou hodně známou a sledovanou. Mnozí od ní chtějí výhry a to je těžká pozice. Nicméně, podle mě hrát umí a tak jí věřím, fandím a pozitivně ... úsměv
Reagovat
rib
čert vem název článku, záleží, jak si to kdo postaví v hlavě, a to musím říct, že je pak ohledně dopadu do života obrovský rozdíl :-))) Jinak já Petře fandím hodně, ať se děje co se děje, takže budu o víkendu určitě nalepená na obrazovce se zaťatými pěstmi :-)!
Reagovat
Fandina
rib jasně, že všechno ovlivňuje život a má to velkz vliv a fandíme moc. Já v neděli jedu do Ostravy a budu fandit v hale a těším se moc, holky ... dejte to!
Reagovat
rib
určitě, máš vynikající postřeh - já se lekla, jelikož myslím (a to je čistě moje subjektivní vidění), že Petra je ve svázání se nárokem fakt moc dobrá (pak jí nechodí nohy ani hlava a navíc se dusí...), jsem ráda, že Paříž brala s klidem, fakt!
Reagovat
Fandina
rib ... také si myslím, že Petra si připouští to, že se od ní očekává výhra a to jí svazuje. Moc bych jí proto přála, aby se od toho odpoutala a hrála jen pro radost, za sebe a jak to nejlépe umí. A že to umí, už jsme viděli ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
chtelo by to se vybodnout na wta turnaje a zacit na ITF turnajich budovat si sebevedomi, pak mensi wta turnaje. jinak zas horko tezko porazi mendes 700. na zebriku, ci mladsi Mladenovic 87. hracku ted uz 69. hracku na zebriku. driv prohravala s prvni tricitkou, ted uz i 50. a dal . pricina je proste v palici a ani namlouvani ze nema astma ji nepomuze. to astma ma furt v hlave a pricinou urcite neni naka velka teplota a vlhkost a podobne nesmysly.
ja jsem sam zvedav jak si poradi s Gajdosovou. porazit se muze zas jen sama
Reagovat
Fandina
hned. Tobě pozitivní myšlení chybí úplně. A kritizuješ trapně.
Reagovat
dadaft
jen bych upozornil, že např. i Pála teď říkal, že Petra vypadá (v tréninku) velice slušně.
a těch zpráv, že to s Petrou ve skutečnosti není tak zlé, jak se mnozí snaží tvrdit, je víc.
tak snad se to brzy projeví i v zápasech.
Reagovat
Fandina
Petra vlastně letos moc zápasů neodehrála a ne tím, že by jí to nešlo, seběhlo se to tak. To se stává. Ale tenis nezapomněla od loňska, vždycky se prostě nedaří ale jinak je to pořád super tenistka se super údery a zase bude vyhrávat, proč by neměla?
Reagovat
dadaft
přesně tak. Petra měla obrovské úspěchy, takové, o jakých se většině tenistek jen zdá v krásném snu.
teď už na ni soupeřky umí, tlak je obrovský, teď do toho sem tam zdr. potíže, pokles formy atd. atd. atd.
- a špička se na tohle neptá.

je strašlivě těžké se udržet.
ale jak říkáš - Petra je skvělá tenistka, takže nám během kariéry ještě nadělí spoustu dárků. ))))))
Reagovat
Titan
Co to je za nesmyslný výkřik? Hráčky Top 20 mají ITF turnaje zakázané právě proto, aby si tam nehonily sebevědomí na cizím písečku...
Reagovat
Fandina
držím palce do Fedu a vždycky pozitivně, ať se zadaří a všechny mače poto také. Přeji úspěch. Pojď pojď pojď.
Reagovat
tommr
ale chtělo by to i pár dobrejch výsledků, aby to bylo taky něčím podložený. Přeju Petře, aby se při FC na Austrálii už konečně chytla ... :)
Reagovat
Bob
tak furt lepší, než kdyby myslela negativně ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se, všechno bude. Ale fakt, že sama Petra myslí pozitivně, znamená, že šance, že se to zlepší, je velice vysoká. Kdyby i ona začala myslet negativně, byl by to obrovský problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá to lehké holka,radilů všude plno,forma,kondice,sebedůvěra,to je pryč. Myslím,že pokud je zatím v desítce,snažit se sehnat jednoho pořádného trenéra,určitě zahraničního,sednout si s Martinou Navrátilovou,dát řeč,vzít si z toho alespon půlku toho co ti řekne. Zeptej se Andyho co mu dal Ivan Lendl,nebo se zeptej Ivana, jakou měl on oporu v Tonim,možnosti jsou,ale jen chtít...
Reagovat
Heather_Fedex
asi si chtela napsat: zeptej se NADALA jakou on mel oporu v tonim
;)
Reagovat
Fandina
Heather ... tady je určitě myšlen Lendlům trenér Tony Roche, australan, pro Lendla zásadní co by trenér, Ivan si ho našel sám a který byl pak také trenérem dalších úspěšných tenistů, jako Patrick Rafter , Roger Federer , Lleyton Hewitt a také Jelena Dokic.
Reagovat
Heather_Fedex
aha to jsem nevedela. navic to mekke i byl chytak ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně..to by mě Tony Roche dal,že ho píšu s měkkým....Ivan Lendl s ním dlouho spolupracoval a přitom to byl takový trenér v pozadí,jako je ted i Ivan u Andyho a výsledky dlouhodobější musí být hlavně vidět. Holky se pořád fotí a přehlídky,rozhovory..to není soustředění. Hodně jsem dříve právě sledovala Lendla,měla jsem možnost sledovat západoněmeckou tv a tam byl populární,když se o něm v Československu moc nemluvilo,ten přístup a profesionalita,to je poklad rada od takového člověka,zrovna tak od Martiny Navrátilové.Máme výhodu že jsou to pořád napůl Češi a Kvitovou určitě berou a rádi poradí,i třeba s trenérem,ale musí holka chtít...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že Petra musí chtít to je jasné, já ale nepochybuji, že ona moc dobře ví co chce a když jsem četla různé knihy jak o Lendlovi a Martině, nebylo vždycky všechno růžové, vždycky se nedařilo. Nelámala bych nad Petrou hůl.
Reagovat
Reti64
dojde k přerušení kariéry a bude i první miminko...
Reagovat
smazaný uživatel
:D když říkáš.
Reagovat
Heather_Fedex
to si vyvestil z karet?
Reagovat
smazaný uživatel
posel budoucnosti :D i kdyby, tak jí nemůžeme vyčítat, je to její život...Třeba se pak vrátí jako Clijstersová :D
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, že se Petra nevymluvá na atma, jak jí bylo mnohými podosuváno, ale narovinu řekla, že kvůli němu na AO a v Paříži blbě nehrála. Je vidět, že narozdíl od jiných se jí dá věřit, když řekně že jí opravdu něco je. Jinak v Paříži mě docela vyděsila. Vypadala, jako by na tom kurtu ani nechtěla být a chce co nejdřív utéct. Ani moc nebojovala narozdíl od zápasu s Robson. Tak mi to přišlo jako že už nechce hrát tenis, ale bojí se to říct. A sem tam mi taková přijde už skoro rok, že nemá radost ze hry a hraje jen z povinnosti. Doufám, že se pletu a Petra ji má pořád a zase se rozjede a bude se to tu hemžit oslavnými sonety po vítězných turnajích ode mně i dalších jejích fanoušků.
Reagovat
dadaft
hlavně nečti rádoby fanoušky na TP.

za sebe Tobě a holkám přeju úspěch proti nelehkému soupeři.
jsem rád, že astma teď moc nezlobí.
pokud jde o Paříž, docela se mi líbil pohyb a nelíbil servis.
ale vzato kolem a kolem a tak nějak prognosticky - nevidím důvod, proč by Petra letos nemohla vyhrát nějaký turnaj nebo dva.
Reagovat
misa
Co někteří lidé dokážou rozšířit za blbosti, je v tomhle článku (že prý byla těhotná, atd.):

http://sport.idnes.cz/rozhovor-s-tenistkou-petrou-kvitovou-pred-fed-cupem-p0c-/tenis.aspx?c=A130205_230741_tenis_ot

Takže, vy, kteří k tomu máte sklony: Nechte Petřino soukromí být a rozebírejte jenom její hru. Můžete jí dost ublížit. Viz třeba trapný první příspěvek v této diskusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedeš na Sam do Ostravy? :-)
Reagovat
dadaft
bohužel ne.
Reagovat
Titan
Číst megabulvár typu iDěs nebo Blesk a věřit mu je docela síla...
Reagovat
smazaný uživatel
nemá ideální formu?..to zní jakoby nestačila tak max. na nejlepší pětku, jenže ona prohrává jeden zápas za druhým a ty porážky jsou čím dál tím víc potupnější..chtělo by to pořádnou sebekritiku, kterou by si tyhle "výkony" zasloužily, i když kdoví jestli jí ještě něco pomůže..strašně mě zklamala, po tom co předváděla před dvěma lety by mě nenapadlo, že může takhle skončit. Měla by si vzít příklad z Azarenky a Marie (Serena je samozřejmě úplně jiná liga), tenhle přístup to je katastrofa..ano, do Paříže jela opravdu na výlet, řekla to před turnajem správně:-(
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne nezer jak medvedica po zimnom spanku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist