Kvitová: Tělo mi už nedovolilo ukázat víc. Sezonu ukončím v Indian Wells

26. 9. 2021, 06:00
Aktuality 36
Unavená Petra Kvitová nedokázala v semifinále turnaje v Ostravě čelit Anett Kontaveitové. Před skoro pěti tisícovkami fanoušků se ze sebe snažila dostat co nejlepší výkon, ale proti Estonce příliš kazila a podlehla ve dvou setech.
Profily hráčů
© Český olympijský tým

"Je mi to hrozně líto. Chtěla jsem hlavně kvůli divákům a kvůli tomu, že to bylo semifinále velkého turnaje, ale je to život. Tak jsem vítězství v Ostravě nepřidala," řekla Kvitová. "Nechala jsem tam všechno, bojovala jsem až do konce, ale bohužel se to nepovedlo."

Už před turnajem říkala, že po sezoně, v které měla i různé zdravotní problémy, nemá už příliš sil. Dva zápasy zvládla vybojovat, ve třetím jí už viditelně energie scházela. Tentokrát nepomohlo ani skandování "Petra! Petra!", a ač se zlepšovala, hrála daleko za svým standardem.

"Říkala jsem si, že to musím přijmout, že moje tělo je v takovém stavu, že tohle je maximum, co teď můžu předvádět. Snažila jsem se to nějakým způsobem akceptovat," pronesla.

Po 'kanáru' v první setu se ve druhém zlepšovala. Vydřela i jeden brejkbol, ale dobře servírující soupeřka obrat nepřipustila. "Dostala jsem se do toho, ale na Anett to nestačilo. Kdybych hrála s jinou hráčkou, tak by to třeba bylo jinačí, ale prostě to nešlo. Snažila jsem se bojovat o každý míč, ale nevyhrávala jsem si servis a i tohle potom bralo síly," uvedla Kvitová.

Podobné pocity už zná. Na okruhu WTA končí patnáctou sezonu a v závěru roku ze sebe dostává poslední zbytky sil. "Vždycky jsem na konci sezony mlela z posledního a je to jenom o srdci a bojovnosti, abych se do zápasů dostala. Tak to bylo i tady," podotkla.

Před startem ostravské akce vyhlásila, že už nebude hrát Fed Cup. Sezonu ukončí po Indian Wells. "Musím si trošku odpočinout. Zdravotně jsem letos měla velké patálie a potřebuju se z toho nějakým způsobem dostat a odpočinout si, abych měla sílu na příští sezonu."

Otázkou je, jestli má za jejího současného stavu cenu letět do USA na jeden turnaj. "Myslím, že to je pořád velký turnaj, pořád se o něco hraje," uvedla Kvitová a dodala: "Indian Wells je krásný turnaj, bydlíme v domečku, takže to bude trošku jiné pojetí. A uvidíme, jak to dopadne. Je zvláštní letět do Ameriky na jeden velký turnaj a tím skončit, ale to už nějak zvládnu."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
Dobry-den
Co tam chce jako dělat? V 35 stupních se tam zase rozteče v prvním zápase a bude vymalováno. Divím se, že má tohle zapotřebí. smile
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
com
smilesmile pobere startovny a pojede si koupit novy kabelky smile
Reagovat
Pavol
To je taká istá pravda ako keď jeden komentátor tenisu zahlásil že kto vyhrá poslednú loptičku vyhrá aj celý zápas. smile
Reagovat
hanz
Mě by zajímalo zodpovězení jedné otázky, a to porovnání výkonnosti očkovaných a neočkovaných hráčů/hráček. Zdí se mi, že od té doby, co je Kvítí píchnuté jdou její výkony a zejména fyzička strmě dolů, většinou je na turnaji už ve druhém kole bez dechu, bez fyzičky.

Takovéto porovnání u všech hráček na WTA, hráčů na ATP by nebylo od věci. Přece jen se o vakcíně napovídalo dost, tohle by problém do značné míry odkrylo.
Reagovat
com
co je Kvítí píchnuté od Vaňka jsou její výkony dolů smile Covid za tím nehledej smilesmile
Reagovat
hanz
No to je otázka další, ale mě zajímá píchnutí vakcínou.
Reagovat
Mantra
pomelu svou mantru,

Děti Petro, děti, hodiny nezastavíš a Vaněk nevím zda je idealní volba, on na další děti nemá ideální konstalaci, tohle nedopadne, podle mě ideálně. To u Šáfi je to jiná báseňka
Reagovat
com
vzdyt je to uplne na stejny brdo.. Safarova taky odvedla otce od rodiny smile
Reagovat
blixa
Plekanec se odvedl sám. Kdo by taky s takovou slípkou vydržel ...
Reagovat
Mantra
nehledě na to, že jsou si věkem mnohem blíže, u Vaňka i PK je to už dál, tam už bude šprajc
Reagovat
blixa
No, starší chlap a mladší baba, to dost často funguje (pokud ten rozdíl není extrém), ale starší baba než chlap, to nemívá dobrou budoucnost. Jsou výjimky, ale to jsou výjimky.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně teda Lucka V. nepřijde jako slípka.
https://www.youtube.com/watch?v=zyL_04ET55I

Jinak Mantra a com jsou odrazem úpadku TP :-(
Reagovat
com
rak todlencto si budu pamatovat chasníčku.. ty pudes smile
Reagovat
blixa
No ... její hudební produkce je naprostý odpad, lidsky mi taky nepřipadá jako nejostřejší tužka v penále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Že tobě nepřipadá, neznamená, že to tak je.
A naprostý hudební odpad si představuji jinak.
Jako náctiletá neměla špatné písničky.
Reagovat
Marduch
Celá ta kauza rozvodu s Plekancem byla z její strany jedna velká nechutná komedie. Lži a hraní si na chudinku v médiích a před soudem v Kanadě ve snaze zneplatnit jejich predmanzelskou smlouvu. A to jí Plekanec nabízel velice nadstandardní vyrovnání.
Reagovat
paddy
Vítězka je tedy jasná a pojďme se tvářit, že bude nestranná smile

Sračina zas začíná blbě kecat, stejně jako ten včerejší Laikovič Něznalenko smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mám Petru rád, na druhou stranu si připadám jak na houpačce jak při jejích výkonech, tak i při jejích hláškách. U těch výkonů to po dobu její kariéry nebyla až taková výjimka, ovšem hlášky nějak přibývají, tak mě to nedalo a podíval jsem se na pár statistik, abych byl pokud možno objektivní.

Petře je 31, což z ní dělá nejstarší hráčku TOP10 a jednu z mála třicátnic v TOP50. Žádná z nich letos neodehrála víc zápasů než Petra (44).
Pro srovnání:
přetížená Bára jich má 56
Muška s břišákem 28!
stejně stará Sevastová 37, ale ta je až No.70

Tedy srovnatelná je jen No.15 Anděla, která má 40 zápasů a je o dva roky starší než Petra. Btw na turnaji v Ostravě prohrála 2:6 3:6 s Jil, kterou Petra ve ČF porazila.

Co z toho plyne? Možná nic, ale aspoň pro mě to, že výsledkově je na tom Petra z třicátnic zdaleka nejlépe a i vzhledem k počtu zápasů má na únavu nárok.

Petřiny hlášky se mi tedy moc nelíbí, možná by to chtělo změnit PR, o čemž pochybuji, že se stane, ale asi budu ke Kvítí po tomhle srovnání shovívavějšísmile
Reagovat
Mony
Já bych jí neodepisoval. Letos do toho promluvil nový vztah. Je něco jiného, když kvetes s mladým klukem nebo s ženatým tatou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
paddy
Kdy to mezi začalo, vědí oni dva, a možná nechtěli, aby to těsně po rozvodu nevypadalo blbě
Asi nechtěli, aby je lidi neodsuzovali, jak se i tady dělo

manželství jsou většinou mrtvá dlouho před rozvodem smile
Reagovat
Mony
Jo, možná je vše v pohodě.. Driv v ní ale byla vidět větší Lvice. Teď je z ní cítit, že jsou důležitější věci, než tenis
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SydneyOpen
Tělo stárne, to je přirozený jev. Je dost pravděpodobné že letošní Dauhá byl její poslední titul na okruhu WTA, ale i tak všechna čest a kdo ví, třeba příští (nejspíš poslední) sezónu dokáže ještě na 1 turnaj síly zmobilizovat
Reagovat
smazaný uživatel
Letos 10x prohrála nejpozději 2. zápas na turnaji a stěžuje si na únavu.

Z Petry se pomalu stává legenda na výmluvy.
Reagovat
Carloss
čistě teoreticky by se Petra na TM mohla i probojovat, kdyby IW vyhrála a některá z hráček v TOP 10 na TM hrát nechtěla (Osaka, Barty ..) nebo se pletu?
Reagovat
com
Kvitova a vyhrat IW smile asi sis šlehnul dobrej matroš smilesmile
Reagovat
aligo
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi 7. Naomi (2771) a 26. Collins (1772) je 1000 bodů. Takže čistě teoreticky 20 tenistek bojuje o postup na TM ;-)
Reagovat
baba
no a IW je bodová a finanční nálož, tak to musí i kdyby měla po prvním zápase vzdát,
Reagovat
com
tak je logicky, ze skonci po Indian Wells, kdyz na TM nema dostatek bodu smilesmile
Reagovat
Nenela
Tak jeste i po IW budou nejake turnaje, kam by klidne mohla jet
Reagovat
SydneyOpen
tak po IW už bude jen 1 Premier a to v Moskvě a pak už jen internationaly. Já myslím že už to ani není pro Petru taková motivace, už stejně na ty nejlepší (řekněme si to upřímně) nemá
Reagovat
Nenela
Jasne, to byla jen reakce na coma. Petra at uz sedi doma, uziva si lasky, srovna si to v hlave a zacne trenovat kondicku. UZ pri zapase s Teichmann vypadala kazdou chvili na omdleni
Reagovat
Mony
Řekla jasně, IW a konec sezony!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist