Kvitová trenéra z ciziny nevylučuje. S Fissettem byla spokojená

12. 10. 2016, 16:08
Aktuality 115
V nejbližších týdnech by Petra Kvitová mohla vyřešit otázku trenéra. Po turnajích v Asii se sice cítí unavená, ale ví, že přišla vhodná doba, aby kouče angažovala. Už netrvá na tom, že to musí být Čech a možná angažuje zahraničního odborníka.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová je bez trenéra od US Open, po kterém ukončila spolupráci s Františkem Čermákem, jenž v dubnu zaplnil místo po Davidu Kotyzovi. S ním strávila sedm let a pod jeho vedením vyhrála dvakrát Wimbledon, ale koncem ledna se rozešli.

Aktuální světové jedenáctce je jasné, že tenisového trenéra potřebuje. "Uvědomuju si to. Teď bude prostor, abych rozhodila sítě," řekla Kvitová novinářům po oznámení nominace na finále Fed Cupu. Šestadvacetiletá hráčka přiznala, že nemá moc na výběr. "Jak dojíždím sezonu, tak jsem vyčerpaná a nemám na to buňky. Nechce se mi do toho, abych byla upřímná. Chci to udělat fakt dobře," prohlásila. "Mysl není nejčistší, ale musím se rozhodnout. Už vím, co potřebuju a co chci, co mi může pomoct. Není to ale jednoduché."

Před turnajem v Tokiu a na něm zkoušela spolupráci s Wimem Fissettem. Belgičana, který dříve vedl světové jedničky Kim Clijstersovou a Viktorii Azarenkovou, si pochvalovala. "Byla to velice dobrá zkušenost. Má zmáklou analýzu hráček, taktickou připravenost i tréninky byly super. Je výborný trenér," řekla Kvitová s tím, že Fissette figuruje mezi možnými kandidáty. "Varianta mít cizince není úplně k zahození," řekla Kvitová.

Do konce sezony se Kvitová vedle Fed Cupu představí ještě v Lucemburku a poté na Elite Trophy v čínském Zhuhai, akci pro 12 hráček, které nejsou na Turnaji mistryň. "Slyšela jsem, že to je hezký turnaj. Po takové sezoně jsem vůbec ráda, že tam jedu. Beru to hodně pozitivně. Jsou tam i dobré body," řekla Kvitová.

V Zhuhai by mohla bojovat o návrat do elitní desítky, z které na podzim po pěti letech vypadla. "Je to cíl. Je to třešnička na dortu, že je možnost se tam vrátit. Bude to velký boj, ale to mám ráda," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

115
Přidat komentář
vrabejka
Denisa skvěle!!
Reagovat
brixner
Je to podvodnice!
Reagovat
Frick
Kája se odhlásila z Moskvy.
Reagovat
brixner
Čau Fricku! Zase tady u toho hniješ do rána? Byl by z Tebe dobrej tenista;-))
Reagovat
Pavlis
Pěknej článek

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/klid-mi-prineslo-az-rio-priznala-kvitova-po-uspechu-ve-wuhanu_400234.html

Mají tam sice řadu nesmyslů, ale zajímavej úhel pohledu.
Reagovat
FulnekUltras
se toho za rok odehraje víc než dost - aby se nakonec po nejrůznějších veletočích a vývrtkách všechno zase přirozenou cestou vrátilo do výchozího bodu. Řeči se vedou (už jen kvůli novinářům se tu a tam něco kecnout musí), voda teče...a zákonitému vyústění od února tiše gradující situace stejně nikdo nezabrání... ;)
Reagovat
EllNino
to už jsme slyšeli, něco nového prosím ;)
Reagovat
VlS
V mužské hlavě se taky někdy odehrávají podivné věci.
Reagovat
freeteepek
Co to plácá o unavené mysli? Jsem myslel, že se rozhoduje intuitivně. S vyhozením Kotyzy to teda rozhodně neměla promyšlený...Zanechal dobrý dojem, tak by ho neměla nechat čekat! Nebo si to ještě rozmyslí...To bych vážně nečekal, že bude dobrý trenér, když trénoval už dvě světové jedničky:-) Najednou jí zajímají analýzy soupeřek. Když se domlouvala s Čermákem, tak jí to nezajímalo...
Reagovat
blixa
Tak Čermák byl asi za hubičku a bylo jasný, že tohle od něj nemůže čekat.
Reagovat
blixa
Jestli ona není Petra, stejně jako Jára Cimrman, drobný škudlil ??!!!
Reagovat
Fandina
Proč by měla být? Každý přece víme, že když něco chceme, tak musíme zaplatit. Ona také dostává zaplaceno za výkon jako ostatní, tak musí také jako ostatní sama dávat.
Reagovat
blixa
Zapínám překladač pro Fandinu ... vrrr, cvak, cvak, vrrrr ....
: "to byl vtip ;-)"
Reagovat
Fandina
Ale ode mě to vtip nebyl víš?
Reagovat
A.R.R.
Kdo šetří, má za tři!!!! :-D
Reagovat
Fandina
Čermák vlastně nikdy nikoho netrénoval. Byla jsem překvapená, když jsem se dočetla, že bude Petry sparingem, protože do té doby hrál debla a pořád je uváděný jako osmý nejúspěšnější deblista světa z aktivních hráčů, co se týká titulů i finále. A ze sparinga ho Petra najmenovala trenérem.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour#Nejv.C3.ADce_titul.C5.AF_a_fin.C3.A1le_2
Reagovat
horska.kraslice
Ale na závěr sezóny ji připravil dobře, ne? :-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že by bylo dobré, kdyby Petra měla jak sparinga, tak trenéra. Protože špičkové hráčky tohle mají. Takže na analýzy a podobně trenér a na rutinu sparing. Já bych to u Petry takhle viděla.
Reagovat
smazaný uživatel
nj, fandino, ale to se taky musíš podívat do poznámek, kde je uvedeno, že poslední aktualizace proběhla v roce 2014 :).
Reagovat
Fandina
A v čem je rozdíl? Dobře, teď nehraje, ale na faktu, že má hodně titulů a finále to nic nezmění. Nebo snad Čermák někoho před Petrou trénoval a ona nebyla jeho první svěřenkou?
Reagovat
horska.kraslice
Já myslím, že Petra měla štětí, že v této pro ni rozhárané době zrovna našla kondičního, který ji sedl. Takže díky Davidovi Vydrovi má teď dobrou fyzičku a s tím souvisí i psychika.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Petra má moc dobrou psychiku. Kdyby ji neměla, nedosáhne toho, co dosahla. Ostatně to, že několikrát řekla, že kdyby nehrála tenis, tak by asi byla psycholožkou, protože ji psychologie vždycky bavila.
Reagovat
horska.kraslice
Myslela jsem to tak, že Vydra byl v této době klíčovou osobou, která ji držela nad vodou, bez něho by se možná těžko zvedala ze dna. Vlastně jí určitým způsobem z části suploval roli trenéra.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě.
Reagovat
Fandina
Vydra super. A Petra si s ním asi rozumí. A někdy se mi líbí, jak je na lavičce emotivní. Takže v době, kdy se rozcházela s Kotyzou i přítelem to byla taková stálice. A je zajímavé, že s ním Petra jednak prodělala období, kdy byla celkem hubená a teď vypadá silnější a pořád má jednoho kondičáka. Většinou tyhle změny znamenají jejich výměnu.
Reagovat
horska.kraslice
Nestraš! :-)
Reagovat
Fandina
Právě že to kvituji :-), že s ním je pořád. Když prohrává i vyhrává a mění postavu.
Reagovat
blixa
Ježíš, další kvitovka, no to je peklo ...
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brebto, nevíš co mluvíš.
Reagovat
blixa
No "kvituješ" ? Tak seš "kvitovka". To je železná logika. Jinou nepoužívám ! ;-)
Reagovat
Fandina
JJ někdo svým jménem ke kvitování doslova vybízí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale o tom to vůbec není. Když se podíváš na hráčky, které mají v sezoně výsledky, tak napíšou určitou sinusoidu. Odráží stav, v jakém rozpoložení se hráč nachází za daných podmínek. Dle mého je víc rozhodující sebevědomí. Když vezmu její poslední úspěch, tak vítězství nad Kerber ji povzbudilo a odrazilo se to i v psychice a její hře. Efekt byl takový, že Halep a Cibulková odehrály zápasy bez sebevědomí. Což paradoxně snižuje umění obou hráček. Ale nikde není záruka, že tak bude hrát pořád, protože podmínky se mění.
Reagovat
Fandina
Petra je podle mě silná osobnost a to, že vždycky nevyhrává přece záleží na různých okolnostech. Zdraví, soupeřka atd.. Ale že by byla nějaký labil, to se říct nedá. Jde si za vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Labilní bývá přece každý za určitých podmínek. A že to to někdo tendenčně využívá, při každé příležitosti, není nic neobvyklého. Záleží na schopnostech posuzovaného.
Reagovat
Fandina
Každý neni labilní. Někdy selže ale neznamená to, že je labil.
Reagovat
janek_da
Co to je za espreska o Karličce? V 1.setu si to celkem zavařila. Z 5:1, dala set až brejkem na 6:4
Reagovat
tommr
dneska podala opravdu velmi dobrej výkon a nebezpečnou Kontaveitovou vyřídila ve dvou setech (připomínám, že Katka Siniaková proti ní uhrála nedávno jen dvě hry) ... :)
Denisa dnešní výhrou obhájila lonský čtvrtfinále a příští výhra už by jí posunula zpátky do první stovky. To ale nebude vůbec lehký, protože ve čtvrtfinále jí čeká CSN ...
Reagovat
janek_da
jsem myslel, že už teď je na 99. místě
Reagovat
janek_da
vlastně 100.
Reagovat
tommr
ještě je ale ve hře několik hráček, který by jí mohly předstihnout. Postup do semifinále by Denise dal jistotu ... :)
Reagovat
VlS
Snad se zvetí a nezraní se zase. Nehraje špatně.
Reagovat
Fandina
JJ. Mně se také moc líbí, jak tu hraje. Radost pohledět.
Reagovat
George_Renel
Denisa když je zdravá tak fakt dobé. Moc dobré. Skoro mi dnes připomínala Kerberovou. Denisin klid by potřebovala Siniaková a bylo by.
Reagovat
EllNino
snad to zejtra Kateřina otočí, má den na rozmyšlenou :D
Reagovat
tommr
jj škoda, že je furt zraněná nebo nemocná. Když jí zrovna nic nebolí tak hraje moc dobře. Dneska to byl vůbec hezkej tenis, protože i soupeřka podala slušnej výkon ... :)
Reagovat
Fandina
Kontaveit. A je to ve dvou setech. Naběhla trenérka maminka a hned Denča dopodávala. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
Dobry-den
Výborně, Dendulinko. Jen tak dál.
Reagovat
Jabadu
"Vždyť já tě mám rád! Proč myslíš, že na tebe doma u PC řvu! ... Baškkvyxqerdgdgdf ... xxxywqwqwsfd ... ÚROVEŇ!!!"
:-)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Fandina
Tak já jsem jednou jednomu našemu mlaďochovi prozradila, že když fandím, tak se taky zlobím, když to tenistům nejde. A on mi na to bezelstně a s úsměvem řekl. To nesmíte. Tak jsem šla do sebe a už to nedělám :-))
Reagovat
Jabadu
Jak jim člověk povolí uzdu, hned začnou lajdačit, holota venkovs ...
Čovek aby to měl furt pod kontrolou.
:-)
Reagovat
Fandina
Jooooooooooooo :-))
Reagovat
blixa
Oni ti vnoučata vykají ??? :-o
Reagovat
Fandina
To byl jeden náš mlaďoch tenista.
Reagovat
Jabadu
To je v královských rodinách normální. To nevíš?
:-)
Reagovat
Fandina
Nebo tak :-))))
Reagovat
Fandina
Denča s Kontaveit už hrají a na Eurosportu nejsou. Ach jo.
Reagovat
Fandina
První set Denča vyhrála 6:3 a ve druhém se přetahují o podání, zatím si ho každá podržela jednou a dvakrát o něj přišla. Potěšující je pro Denču ze z 0:2 je to 3:3. Tak doufám, že to dotahne. Denčo pojď.
Reagovat
Paseka
http://live.robinwidget.com/static/freeplayer/4099621602375350.html
Reagovat
Fandina
Díky, je to s komentářem, já se dívala na stream bez.
Reagovat
Fandina
Karlička v Linci postupuje, je vidět, že boj o TM do poslední chvíle nevzdává.
Reagovat
bIbec
Nakonec to bude Steckley a všichni se tady z toho potentujou.
Reagovat
aligo
Proč Ne? Z Lucky vyždímal i to co v sobě neměla...
Reagovat
horska.kraslice
Steckley má zaracha.
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
Fandina
Vzhledem ke změnách na postech trenérů by mě překvapil z těch nejznámějších kdyby to byl Patrick Mouratoglou. Jinak asi nikdo.
Reagovat
horska.kraslice
WOW :-)
Reagovat
blixa
Ty jo, koťátko dneska vyhrálo, to abych bouchl šampáňo ! :D
Reagovat
Fandina
Jinak Fissette, proč ne, trénoval GS šampionky, světové jedničky, je úspěšný. A je to sympaťák a je hezký.
Reagovat
Fandina
Na oficiálních stránkách WTA mají v rankingu zajímavou tabulku :-).
http://www.wtatennis.com/rankings
Reagovat
misa
Dnes se jim to celé nějak pokazilo.
Reagovat
Fandina
Koukám, v profilech hráček je také nějaký chaos, hlavně v rankingu. Něco bych brala, je to v čase zpět a i ten čas zpátky, kdyby to šlo :-).
Reagovat
misa
:)
Reagovat
brixner
Tak to bude další Petřin trenér žebrák...
Ta potřebuje tvrdou ruku, obrazně strčit do betonové roury a na konci vidět pouze jediné - tvrdá práce, vítězství! Občas pálkou přes prdel, to kdyby se vzpouzela a funěla, že už nemůže! Takový Connors by to z ní vymlátil, musí to udělat někdo jiný, protože to, co má Petra v sobě, ze sebe sama bez pomoci a tvrdé ruky, už nikdy nedostane! Petro, ty pipino, copak nevidíš, jak ten čas letí???
Reagovat
Jabadu
Potenciál má asi jako temná hmota a temná energie dohromady. Ale hlavní je, že se vrátila na požadovanou hmotnost!
To je ten hlavní potenciál!
Kdo bude stát na druhé straně kurtu je potom irelevantní.
:-)
Reagovat
Lunej..
Opravdu skvělý názor odborníka. Ještě, že Petra má vlastní mozek.
Reagovat
brixner
Ještě, že reaguju jen ze své vlastní vůle!
Všechno bude dobrý, neboj se nic!
Petra ten třetí Wimbl dá, to je prostě dané;-)
Reagovat
aligo
Kolik může mi zhuiwehi? :D
Reagovat
aligo
Bodů myslím ;)
Reagovat
PetaM
700 za titul. :)
Reagovat
Fandina
výhra 700 finále 440 semifinále 240
a myslím, že je to tehdy, když neprohraje ve skupině
Reagovat
Fandina
nebo nevím jak to je tady je tabulka
http://www.wtatennis.com/all-about-rankings
Reagovat
Jabadu
"Teď bude prostor, abych rozhodila sítě," řekla Kvitová ...

Celkem by mě zajímalo, jestli by se našel trenér, který by řekl NE!
:-)
Reagovat
Fandina
Podle mě ne.
Reagovat
blixa
Určitě. Klíčová bude finanční nabídka.
Reagovat
Fandina
to je snad jasné, Petra není žádný žebrák, aby se neporadila co a jak
Reagovat
Jabadu
Je mi jasné, že se to nezveřejňuje, ale ...
Co myslíte, jedou trenéři na fixní plat nebo na procenta?
Nebo je to jinak u plebsu a jinak u hvězd?
:-)
Reagovat
aligo
Já bych tipoval procenta
Reagovat
bIbec
Rodriguez by asi řekl ne. Ten prej pinká s děckama v Číně a asi to má dobře zaplacené.
Reagovat
Jabadu
Článek o Petře.
To zas bude dopisů!
:-)
Reagovat
tommr
jsem rád, že to Petra bere sportovně a pokusí se ještě letos o návrat do top-10. Šanci už má ale jen velmi malou: musela by uhrát dobrý výsledky v Lucemburku a na ET (nejlíp obojí vyhrát) a ještě by jí musely soupeřky trochu pomoct. Konkrétně tento týden nesmí CSN získat titul v Linci a Kuznetsova nesmí získat titul v Tianjinu ...
Reagovat
PetaM
Jestli se nepletu, tak i když na ET vyhraje, stejně ztratí body ne? Kolik měla za finále TM? 740 bodů?
Reagovat
tommr
Petra obhajuje z lonska za TM 730 bodů. Nějaký body ale obhajujou i CSN a Kuznetsova ...
Reagovat
PetaM
Aha, tak 730 ... Takže ztratí 30 bodů. Ale tak titul je titul. A jak říkám, bodový polštář se bude hodit do příštího roku a Petra stejně bude pořád jenom přičítat pomalu ... :D
Reagovat
tommr
jj ten titul (a těch 700 bodů) by pro Petru znamenal hodně. Loni ho získala Venus a žila z toho prakticky celou sezónu ... :)
Reagovat
PetaM
Jo, Petra by to měla hodně podobné. Venus loni taky vyhrála Wuhan :D
Reagovat
kada.tom
jak píše PetaM ... nejen Zhuhai, ale i Wuhan způsobily Venus příjemný rok 2016 :-)
Reagovat
PetaM
Se hodí jen tak na konci roku získat 1 600 bodů :D Dva turnaje a stačí to na top 30 ...
Reagovat
tommr
tak snad Petra Venus napodobí. Motivaci má a v Číně se jí daří ... :)
Reagovat
PetaM
Snad jo :) Uvidíme, s kým bude ve skupině ...
Reagovat
Fandina
Tak koukám, že ta desítka opravdu vypadá bodově hodně špatně. I při zisku obou titulů v Luc a na ET se tam nemusí dostat.
Reagovat
horska.kraslice
Líbí se mi taky, jak je Petra upřímná, líčí situaci tak, jak ji prožívá. Zkrátka co na srdci to na jazyku, žádné obecné fráze. Přeji ji úspěch v obou krocích, tj. jak při volbě trenéra, tak na ET!
Reagovat
blixa
Fissette by byl dobrý řešení. Jednak by jí pomohl, jednak by si StalinUltras vyrval poslední zbytky svých šedivých vlasů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem ráda že do Zhuhai pojede, je to Čína a fanoušky bude mít na své straně, navíc je to šance získat zajímavou trofej a kdyby se podařil i Lucemburk tak tu dvacítku dáme ještě letos. pojď
Reagovat
tommr
snad desítku, ne? Dvacítku už má Petra jistou ... :)
Reagovat
bIbec
myslí 20 titulů.
Reagovat
Fandina
asi myslí tituly
Reagovat
tommr
to je vlastně pravda. Petra by mohla ještě letos zaokrouhlit svůj počet turnajových vavřínů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj dvacítku titulů :)
Reagovat
VlS
a dobrej konec sezóny přeju. Možná by Fisset byl opravdu dobrá volba.
Reagovat
kada.tom
Jsem rád, že Petra do Zhuhai pojede a že se tam snad i těší :-)
Má pravdu v tom, že tam jsou dobré body a ty Petra potřebuje jako sůl, navíc tam sice bude poměrně silné hráčské pole, ale i tak by Petra nějaký ten zápas vyhrát mohla, ne-li celý turnaj :-)
Reagovat
PetaM
Super, Petra v Zhuhai. Nevěřil jsem, že by tam jela, takže pro mě příjemné překvapení :)
Reagovat
tommr
Petra do Zhuhaie musí jet at chce nebo ne, protože to je pro všechny kvalifikovaný hráčky povinnej turnaj. Navíc by musela bejt vyloženě padlá na hlavu, aby nevyužila takovou šanci na snadný body a peníze ...
Reagovat
Pavlis
Vůbec jsem netušil, kde se to koná. Ale Čína zní dobře, určo z toho zase něco bude.
Reagovat
Fandina
Super Peti. A mám radost, že bude bojovat o desítku v Zhuhai. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist