Kvitová v Miami zdolala Sabalenkovou ve třech setech

23. 3. 2018, 19:37
Aktuality 90
WTA MIAMI - Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Miami třísetovou výhrou nad Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Ve třetím kole se česká tenistka utká s další devatenáctiletou soupeřkou Američankou Sofií Keninovou, která překvapila obratem proti Rusce Kasatkinové.
Petra Kvitová

Petra Kvitová na předchozím turnaji v Indian Wells prohrála ve třetím kole s šestnáctiletou Američankou Amandou Anisimovovou, s kterou přišla o šňůru čtrnácti výher v řadě. A v zápasech proti hráčkám nové generace pokračuje v Miami.

Ve prvním zápase si poradila s devatenáctiletou Arynou Sabalenkovou. Talentovanou Bělorusku, která je ve světovém žebříčku na 60. místě, zdolala po dvou hodinách boje 7-5 3-6 6-3.

První set byl přehlídkou ztracených servisů. Kvitová prohrála podání třikrát, ale koncovku zvládla lépe. Pak ale měla navrch Sabalenková. "Byla jsem pod tlakem," přiznala dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Rozhodující sadu však Kvitová zvládla lépe. Soupeřce nabídla jediný brejkbol a šestým esem zápas ukončila. Sabalenková protestovala, domnívala se, že míček dopadl do autu, ale Jestřábí oko už neměla k dispozici. Končila frustrovaná málem v slzách.

Ve třetím kole, přes které se z osmi startů v Miami dostala jen v roce 2014 během cesty do čtvrtfinále, se střetne s další devatenáctiletou sokyní Sofií Keninovou. Mladá Američanka se dnes postarala o vyřazení finalistky z Indian Wells Rusky Darjy Kasatkinové.

Ve druhém kole stejně Kasatkinová vypadla vítězka z Indian Wells Naomi Ósakaová. Dvacetiletou Japonku, která za sebou měla sérii osmi výher a v Miami ve středu vyřadila i bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou, zastavila až Jelina Svitolinová. Ukrajinka zvítězila 6-4 6-2.



Za obhajobou loňského nečekaného triumfu úspěšně vykročila Johanna Kontaová. Letos se trápící britská tenistka do soutěže vstoupila vítězstvím 6-4 6-3 nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Naopak vypadla Caroline Wozniacká, které se od triumfu na Australian Open a návratu do čela světového žebříčku příliš nedaří. V Miami aktuálně světová dvojka nezvládla poprvé v sezoně svůj úvodní zápas, když podlehla 6-0 4-6 4-6 Portoričance Monice Puigové. Ta si připsala svůj nejcennější skalp od olympijského triumfu v Riu 2016.

Už po prvním zápase se rozloučily s deblovou soutěží v Miami Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová. Plzeňské tenistky na prvním společném turnaji podlehly po dvou tie-breacích americko-německé dvojici Raquel Atawová a Anna-Lena Grönefeldová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
páteční výsledky (23. 03. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (9-ČR) - Sabalenková (Běl.) 7-5 3-6 6-3
Puigová (Portor.) - Wozniacká (2-Dán.) 0-6 6-4 6-4
Svitolinová (4-Ukr.) - Ósakaová (Jap.) 6-4 6-2
Ostapenková (6-Lot.) - Babosová (Maď.) 6-4 6-4
V. Williamsová (8-USA) - Vichljancevová (Rus.) 7-5 6-4
Kontaová (11-Brit.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-3
Martičová (Chorv.) - Mladenovicová (15-Fr.) 3-6 6-4 6-2
Collinsová (USA) - Vandewegheová (16-USA) 6-3 1-6 6-1
Keninová (USA) - Kasatkinová (19-Rus.) 3-6 6-2 6-2
Bartyová (21-Austr.) - Liuová (USA) 6-0 7-6(0)
Mertensová (22-Belg.) - Peraová (USA) 7-6(5) 6-3
Vekičová (Chorv.) - Vesninová (24-Rus.) 6-3 6-7(4) 6-1
Gavrilovová (26-Austr.) - Petkovicová (Něm.) 7-6(3) 6-4
Sakkariová (Řec.) - Kontaveitová (28-Est.) 6-4 6-1
Bertensová (29-Niz.) - Lepchenková (USA) 5-7 7-6(5) 6-1
Haddadová Maiaová (Braz.) - Shuai Zhang (31-Čína) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Atawová/Grönefeldová (USA/Něm.) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (5-ČR) 7-6(7) 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
smazaný uživatel
pokutka za to, ze neprisla na press conference! :)

https://twitter.com/stu_fraser/status/977272911504474115
Reagovat
PetaM
Doufám, že nebude muset kvůli tomu vyhlásit osobní bankrot :D
Reagovat
tommr
prej na kurtu zase dělala scény kvůli divákům. Viděl někdo ten její zápas? :)
Reagovat
Pavlis
Viděl jsem jen pár minut. Ale Caro dominovala. Vlastně, první game druhého setu se hrál dluho, asi šest shod. Caro získala první game. Nevím, jestli se správně pamatuji, ale teď se fakt divím, že prohrála. Fíha!
Reagovat
dadaft
všichni víme, jak se Petře v Miami nedaří a jak tvrdý turnaj na fyzičku to je - po dvou a půl hodinách se po kurtu plazí i mladé odpočaté holky, kdokoliv,,,,,,,,,,,
takže se budu radovat z každého vítězství.
jsem přesvědčen, že příští zápas by taky měla zvládnout,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Frick
https://zpravy.idnes.cz/letni-olympiada-praha-poradani-politici-funkcionari-f9w-/domaci.aspx?c=A180323_204844_domaci_pmk
Reagovat
hippos
ani korunu z verejnych rozpoctu na takovy megalomansky nesmysly
Reagovat
dadaft
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale Londyn by mohl byt dobrym prikladem, "dobre hospodynky" nebylo promarnen ani jeden klasek:)

Dneska nemate nejakou vyraznou stopu, ze to tam bylo, vse bylo prakticky vyuzito. Myslim tim ty OH nestastne pomniky. To same letosni Soul.

Podle mne hodne zalezi jak se k tomu pristoupi. A o tom to asi bude, takze napad zajimavy, ale museli by to realizovat opravdu skveli organizatori a pragmatici, ...no a na tom to asi pada v CR byc rekl:) Lidi by se malomerne rvali o pitomosti...a nektere navrhy mne prave smrdi i tim pomnikem.

No a potom nektere spec. sporty, trebas jachting... no nevim, no:)

Zajimavejsi mne spis prisla iniciativa Polaku, udelat Zimni OH ve dvou zemich, CR a Polsko. Tezko rict jestli by se tyhle dve zeme domluvili...Ale Polaci to mysli dost vazne:) a chteli by uz v r.2026 nebo 30, proste nejblizsi kandidatka... Podle mne rozhodne vic realnejsi.

Mene sportu, tedy o mnoho mene sportovist...
u nas tradice hokeje, takze hokej v CR, v Polsku tradice rychlobrusleni + shortrack, a skoky pochopitelne, takze v PL...bezecke trasy, klasika, biatlon v CR nebo PL... Alpske lyzovani na hranici bud z CR nebo Slovenskem... jediny problem, ktery se zdal tezky, je bobova draha, ale Polaci se toho chteji chopit, nebot chteji ji i tak stavet, takze by toho jen vyuzili.

Pak se jen domluvit, kde by probihalo Krasobrusleni a Curling... predpoklad je myslim, krasobrsuleni Poland, a Curling CR - cesi se uz malem probojovali na letosni OH, a byla tam kvalda v Plzni.

Proste podle mne o dost easy...nez pripravovat neskutecny pocet sportovist pro LOH...
Reagovat
dadaft
Praha není ani Londýn, ani Soul.

a tak by to i dopadlo.
Reagovat
blixa
Já jsem pro. Prachy se beztak rozhazujou za kraviny, tak tohle by aspoň bylo fajn.
Reagovat
Frick
Jako původní koncept byl zhruba ten, že by halový sporty byly ve výstavních halách budoucího modeního výstavního areálu a hl. stadion by se po hrách stal velkou koncertní venkovní arénou. Otázkou by byla tolerance rozstříštěnosti, kdyby se třeba dalo využít (pro některý jiný halový sporty) hal v Pardubicích, Liberci, Varech, dále střelnice v Plzni atp. atp.

Olympijská vesnice by se využila pak jako univerzitní kampus (a kdyby ne, tak třeba by to byly městský startovací byty).

Jako teoreticky by MOV po hypoteticky megalomanskejch hrách v LA (nebo i předtim v Paříži) mohly mít roupy udělat low-cost hry.

....a Rakušáci by záviděli!!!
Reagovat
Ondra979
a jeje, to zase nekdo dostal zalusk jak neco prihrat sobe a kamosum..ano jenem priprava bude stat nemale penize, pak to treba krachne ale to uz jefuk..
Reagovat
smazaný uživatel
Zase bude pózovat Richard (v kampani byl i Jan Tříska...)?
Vyhozený peníze.
Reagovat
EllNino
Reagovat
EllNino
Monče Puig a Petře Martic :) Monica umí zahrát dobrý tenis, ovšem jen pár dní do roka :D I tak je skalp úřadující vítězky AO velkým úspěchem ...

Petra Martič má letos formu jako hrom, jsem zvědav, co předvede proti Ash Barty :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Martic je přesně můj typ, co na to říct... Tý by tam teda slušel...
Reagovat
Torn
Já bych řekl, že těch dní je ještě méně než u Péti. :D Zlatých 14 dní v roce bych to viděl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sabalenka je zvláštní. Na jednu stranu vypadá jak chlap, ale na druhou bych jí vyprášil kožich. Zajímavé...
Reagovat
hippos
sexualne zrajes
byt gej je oukej
Reagovat
smazaný uživatel
Ouu Wozno co to bylo?
Reagovat
vibbi
Jaktože Petra hraje už zítra?
Reagovat
tommr
to máš nějaký špatný informace ...
Zítra hraje od 16:00 na Grandstandu Karolína proti Hsieh a po skončení jejich zápasu tam bude hrát Tomáš Berdych ...
Petra bude zase hrát až v neděli ...
Reagovat
George_Renel
Na -live score je včak Petra psaná na zítřek.
Reagovat
tommr
to bude určitě nějakej omyl. V sobotu hraje třetí kolo horní polovina pavouka (s Karolínou) a v neděli spodní polovina (s Petrou) ...
Reagovat
horska.kraslice
Asi je to poměněný kvůli deblům.
Reagovat
blixa
Už to opravili.
Reagovat
Andrew89
Kasatkina je pryc....Kenin je lepsi moznost ne?
Reagovat
tommr
to nesporně. I když Kasatkina v dnešní formě by asi taky byla hratelná ... :)
Reagovat
EllNino
No tak si na Petře nahoní ego dalš mladá americká puška :D ...
Reagovat
Pavlis
Tak Petra má přijatelnou soupeřku i pro třetí kolo. Nicméně ta Kenin je velmi schopná, když otočila proti Kasatkině. Navíc Američanka, mohli by to dát jako night sesion. Petra ale od návratu s Američankami má asi dost zápornou bilanci. Bude o co hrát.
Reagovat
tommr
v závěru zápasu ale měla Keninová něco s rukou. Pokud to bude něco vážnějšího tak to samozřejmě bude hrát Petře do karet ...
Reagovat
lvicek
A jak ta Kenin hraje? Ani nevím, jestli jsem ji někdy viděla.
Reagovat
tommr
není to takovej talent jako třeba Anisimová, ale hraje solidní tenis od BL. Já jí viděl už předtím hrát proti Karolíně a Lucce a v obou případech jí naše holky jasně porazily. Dneska se sice proti silný soupeřce vytáhla, ale její výkon zase trochu zkresluje špatná hra Kasatkinový. Na její zápas s Petrou jsem opravdu hodně zvědavej ...
Reagovat
Pavlis
Jj, všiml jsem si. Naštěstí to dotáhla.
Reagovat
tommr
Keninová měla i trochu štěstí, že Kasatkina už vypadala, že to chce mít co nejdřív za sebou a dost to flákala. Každopádně se ted nedají dělat žádný prognózy dokud nebude jasný jak na tom Keninová opravdu je ...
Reagovat
Fandina
Když nebude vedro, tak by pro Petru bylo lepší hrát na začátku dne, než čekat na večerní zápasy. Asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kasatkina ve 3. setu dost odevzdaná.
Reagovat
FulnekUltras
jsi Peti vymetla tu uřvanou fuchtli. V rámci jinak spíš neslaných nemastných jarních ušáckých turnajů pěkný počinek.
Reagovat
blixa
Ale, soudruh politruk procitl ze zimního spánku a vylezl z nory ... :D
Reagovat
FulnekUltras
na spaní není čas ;-)
Reagovat
tommr
včera když jí teklo do bot s Dodinovou tak hrála velký divadlo s bolavým krkem a kotníkem a dneska hrála debla jako by se nechumelilo ...
Reagovat
smazaný uživatel
V Miami taky chumelilo?
Reagovat
EllNino
Pěkné, v Miami je každý vyhraný zápas bonus :) Tak třeba jich ještě pár přidá
Reagovat
Nola
Petra to vybojovala, to je najdolezitejsie
Reagovat
tommr
postup dobrej, hra špatná. Bylo to typický utkání dvou BBB, který se předháněly která z nich udělá víc blbostí. Sabalenka v tom naštěstí pro Petru vyhrála ...
V dalším kole čeká Petru nejsíš Kasatkina což bude na 99% znamenat potupnej konec. Ledaže by se Petra nějak podstatně zlepšila o čemž ale velice pochybuju. Její strašidelná bilance v Miami je ostatně víc než výmluvná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej zase potupnej?!Boze, bože
Reagovat
tommr
no že bude bita jako žito. Kasatkina si jí vychutná ...
Reagovat
PetaM
Proč myslíš? :)
Reagovat
tommr
Kasatkina hraje chytře a skoro nechybuje. To je pro Petru smrtící kombinace. Pokud se Petra sama nevyhází tak jí tam Kasatkina bude honit po kurtu dokud Petra nepadne vyčerpáním ...
Reagovat
PetaM
Tak uvidíme, co Petra vymyslí. Pokud to vůbec bude Kasatkina :D
Reagovat
tommr
o tom že to bude Kasatkina netřeba pochybovat. Takovou radost, aby vypadla s Keninovou nám určitě neudělá ... :(
Reagovat
com
spatnej tip :D nakonec jeste vyleti s nakou Americankou Kenin, obdobne jako v Indiane :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspon ti udělá radost !
Reagovat
Grape
Já už o tom celkem pochybuju...:D
Reagovat
tommr
sice nechápu co tam ta Kasatkina vyvádí, ale nevadí mi to ... :)
Reagovat
PetaM
Co je větší ostuda? Vypadnout s dobrou Kasatkinou nebo neznámou Keninovou? :D :D Já už to vidím, jak to Petra zase všechno po**** :( :(
Reagovat
tommr
přiznám se, že ted jsem trochu zmaten. Aby nakonec neměla Petra W/O do čtvrtýho kola ... :)
Reagovat
Grape
Nesleduju to, ale nemůže hrát už roli únava? Obecně většina hráček po úspěšném turnaji na tom dalším vypadne brzy..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ve 3. setu mimo. Sice kamera nezabírala umístění podání Sofie, ale Darja se vyhazovala. Došla šťáva.
Reagovat
tommr
je to možný. Ona nevypadala zrovna svěží už v tom finále v IW proti Osakaový ...
Reagovat
vendulkabendulka
Mno.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby se ta radost, že Kasatkina vypadla s Keninovou, nezměnila v komentáře typu potupné vyřazení od další náctileté Američanky...
Ale jestli přeješ "mládí vpřed", pak v pohodě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida! Světová 11 je out
Reagovat
PetaM
Já si náhodou myslím, že hrála celkem ucházejícně :D Ve třetím setu více, než slušně :)
Reagovat
tommr
do třetího setu to vůbec nemělo dojít. Kdyby Petra neblbla a nezkoušela umlátit Sabalenku silou tak mohla vyhrát s podstatně menším úsilím. Třeba jako Markéta Vondroušová v IW ...
Reagovat
lvicek
Marketa se myslim dost nabehala.
Reagovat
tommr
já si pamatuju hlavně to, že Sabalenka se strašně vyhazovala ...
Kdyby jí Petra dneska místo těch baseballově odpálených returnů občas nějakej vrátila do kurtu tak by od Sabalenky taky dostala spoustu bodů zadarmo ...
Reagovat
Fandina
Kdyby nezahrála pár winnerů, tak jí to tam napere Sabalenka. To jsou zase žvásty tohle.
Reagovat
tommr
nechceš se radši fundovaně vyjádřit ke "skvělý" hře Báry v deblu s Andreou? Zdá se, že se změnou partnerky se její forma kamsi vypařila ...
Reagovat
Fandina
Já se na to moc nedívala, ale když jsem se dívala, tak na tom obě byly stejně, jednou zkazila jedna a podruhé druhá. Svádět všechno na Báru je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne na Báru. Na Kotyzu přece :-)
Reagovat
Fandina
Tak to už vůbec :DDD
Reagovat
tommr
jasně, Kotyza nikdy za nic nemůže. Až ale Bára někdy za půl roku uhaluzí nějakej zápas tak tady určitě budeš psát jak to vyhrála hlavně díky skvělejm radám od Kotyzy ...
Reagovat
Fandina
Mně je Kotyza ukradený, vím, že vzhledem k tomu, že trénoval Petru a pak i Káju, když se stala jedničkou, takže je to náš neúspěšnější trenér, ale to je tak všechno, co se k tomu dá řict.

Kdybys tak proti němu nejel, ani by mě nenapadlo se ho zastávat.
Reagovat
tommr
já Kotyzu jako první nevytáh ...
Reagovat
Fandina
ale kde můžeš, tak do něj reješ
Reagovat
EllNino
Bára má letos i přes to momentální singlové trápení stále letos pozitivní bilanci ve dvouhře 9/7 a navíc má 4. kolo na GS, to, že prohraje s Goerges, Kerber a Martic u ní není zase takové překvapení, není to stroj na výhry a jsou to kvalitní protihráčky... s McHale se mohl podepsat náročný program z IW, rychlý přesun atd, navíc McFail neudělala tentokrát skoro žádnou chybu ...
Reagovat
tommr
s výjimkou AO zatím letos oproti lonsku všude ztrácí ...
Reagovat
EllNino
V Aucklandu stejný výsledek jako loni, Doha a Dubaj letos otočené, takže 2.kolo na Premier 5 a Dubai 1. kolo na Premieru, loni 1. kolo na Premier 5 a 2. kolo na Premieru, ztratila v IW, Miami a Sydney, ale nijak závratně ... a taky už jí bude 32
Reagovat
tommr
já tvrdím, že výměna Krupy za Kotyzu je jasnej krok zpět. Čas ukáže ...
Reagovat
EllNino
tak to bys tvrdil u kterékoli, Kotyzu nenávidíš
Reagovat
smazaný uživatel
V TOP 30 je Bára nejstarší. Venus a Světlana jsou silovější hráčky, naproti tomu Bára je taková všestranější. Venus v 37 je dokonce v TOP 10, i v minulosti bylo několik amerických tenistů ve vyšším věku konkurenceschopných. Patrně v tomhle je americká tenisová škola o hodně dál, než zbytek světa. Tady je třeba mít kvalitního fyziotrenéra, který má s takovými hráčkami zkušenosti. Od Báru už těžko čekat nějaké vyhrávání turnajů, 2-3 turnaje za rok, by jako singlistka mohla udělat zajímavý výsledek. Kotyza už má přes 50, a těžko ji bude v tomhle věku předělávat, spíš jako zkušený mentor a znalý turnajového prostředí a hráček, ji bude doladovat v detailech. Já očekávám, že pokud Bára v singlu ty výsledky neudělá, postupně se bude přesouvat do čtyřhry, tedy pokud ji tenis bude ještě naplnovat. Česká tenisová čtyřhra má velkou tradici, a tam má určitě větší šanci zažívat vítězství a radost z tenisu. Ženský tenis už nabírá trend, že se hodně uplatnují hráčky mezi 20-25 léty, i ta Venus i když hraje skvěle, tak to finále stejně nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam mělo být, že Bára je v TOP30, 3 nejstarší....
Reagovat
PetaM
Já si pamatuju hlavně to, že mě ke konci třetího setu už začínala bolet hlava z toho řvaní :D
Reagovat
tommr
to si pamatuješ špatně, protože Markéta jí sfoukla dvakrát 6:2 ... :)
Reagovat
PetaM
Jo, já to bral za dnešek :D :D :D Asi bych si to měl přečíst ještě jednou :D :D
Reagovat
Fandina
Mně se ten zápas líbil. Jedna ranařka proti druhé. Samozřejmě jsem si přála, aby ta výhra Petry byla ve dvou setech, ale jinak podle mě vzhledem k tomu, že to hrály dvě podobně hrající hráčky, dobrý mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro koho potupnej konec?
Ach jo, tommr má zase náladu :-)
Jestli vyhraje Darja, tak se o krůček přiblíží k top 10.
Je co sledovat - bude v top 10 dřív Sloane, nebo Darja? :-)
Teoreticky se tam po Miami může dost i Ashleigh. To by bylo úplně nejvíc fajn :-)
Pojď! Come on!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist