Kvitová v New Havenu postoupila do čtvrtfinále

23. 8. 2018, 04:27
Aktuality 41
WTA NEW HAVEN - Petra Kvitová na turnaji WTA Premier v New Havenu i nadále potvrzuje roli favoritky. Trojnásobná šampionka ve druhém kole přehrála ve třech setech kvalifikantku Zarinu Dijasovou z Kazachstánu a postoupila do čtvrtfinále. V něm změří síly se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová poosmé v kariéře a sedmý rok po sobě startuje týden před US Open na oblíbeném turnaji v New Havenu, kde pětkrát nechyběla v semifinále a třikrát triumfovala.

Letos je osmadvacetiletá Češka pošesté ve čtvrtfinále. Po pondělí výhře nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou si ve středu poradila s kazašskou kvalifikantkou Zarinou Dijaosvou, kterou porazila 6-1 5-7 6-2 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 2-1.

Turnajová trojka Kvitová svedla s 62. hráčkou žebříčku bez dvou minut dvouhodinovou bitvu. Zatímco první set rozhodla dvěma brejky, druhý se proměnil ve festival ztracených servisů na obou stranách. Kvitová dopustila brejk čtyřikrát, za stavu 5-4 přitom podávala na vítězství, ale v desáté hře neuhrála ani míč a ztratila i další dva gamy.

Třetí sadu až ale zase měla světová pětka hned od počátku pod kontrolou. Po dvou brejcích se ujala vedení 4-0, které už si pohlídala. V New Havenu prošla už pošesté mezi nejlepší osmičku a může pomýšlet na další titul po letech 2012, 2014 a 2015.

"Možná něco ve vodě nebo ve vzduchu," žertovala Kvitová na tiskové konferenci při otázce na její bilanci na zdejším turnaji. "Centrkurt je tady možná o něco rychlejší než jinde. Vždycky jsem to tu měla ráda. Je tu takový klid před bouří, která přijde v New Yorku," poukázala na blížící se závěrečný grandslam roku US Open.



O postup do semifinále se vítězka pěti letošních turnajů Kvitová utká s přemožitelkou Barbory Strýcové z prvního kola Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 6-5. Před rokem proti ní přerušila sérii čtyř neúspěchů.

Ze hry venku je po druhém kole obhájkyně titulu Darja Gavrilovová. Australanku vyřadila ve formě hrající Aryna Sabalenková, která zvítězila 6-3 6-7 7-5, i když ve druhém setu neproměnila mečbol a ve třetím neudržela vedení 4-0. Ve čtvrtfinále se dvacetiletá Běloruska utká poprvé s o rok starší Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Dva české páry jsou v semifinále čtyřhry. Vedle nejvýše nasazených Andrey Sestini Hlaváčkové a Barbory Strýcové, které ještě neztratily set, zvládly druhé kolo také Karolína a Kristýna Plíškovy, třebaže o postupu stejně jako v úvodním kole rozhodly až v super tie-breaku. Sestry Plíškovy v New Havenu hrají společnou čtyřhru teprve podruhé v sezoně a ukončily dvouleté čekání na výhru.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 799.000 dolarů
středeční výsledky (22. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6-1 5-7 6-2
Sabalenková (Běl.) - Gavrilovová (9-Austr.) 6-3 6-7(6) 7-5
Makarovová (Rus.) - Rybáriková (SR) 2-6 6-3 6-3
Puigová (Portor.) - Kontaveitová (Est.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Juraková/Olaruová (Chorv./Rum.) 6-3 6-3
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - N. Kičenoková/Rodionovová (Ukr./Austr.) 6-4 5-7 10-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
Patik
Mimochodom taký malý detail..Roger sa vrátil k predošlej rakete ? nevie niekto niečo o tom ?
Reagovat
Jimbo
Je to v návaznosti na podpis nové sponzorské smlouvy.
Reagovat
Patik
počkať nerozumiem..ako v návaznosti.?
Reagovat
EllNino
Reagovat
mahycek
Los bude kdy ? v 11, tedy v 17 hodin našeho času ?
Reagovat
Krisboy
O kousek níže píše Holahej - čtvrtek 2pm local time. To by mělo být 20.00h našeho času.
Reagovat
Patik
na US Open stránke o ôsmej večer ?
Reagovat
Holahej
Petra o příští soupeřce, C. S. Navarro!
"Známe se velmi dobře. Je velmi nebezpečnou hráčkou, takže to bude těžké utkání. Byla v TOP 10, takže nečekám nic lehkého"

Tak snad neusnu a budu moci sledovat, tvoji hru versus jednoručný backhand s horní i dolní rotací...., zdá se mi, že v budoucnu na ty rány nebude stačit a bude třeba hrát a umět jednoruč i dvouruč s různými rotacemi.

Píše se.....,
Favoritky na US Open 2018
1.Serena Williams
2.Simona Halep
3.Angelique Kerber
4.Sloane Stephens
5.Petra Kvitová

ale něco říct je opravdu snadné, ale činiti, to už je jiné?......
Fandím!
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak... Karlička je sice jedna z Petiných kámošek největších, aleee... fandíme kwa !!!!! ;-)
Reagovat
Holahej
The draw for the 2018 US Open will take place on Thursday, August 23, at 2pm local time.
Reagovat
George_Renel
Nu, dvakrát jsem to živě v noci vypustil a Petra vyhrála, učiním tak i v nocci na zítřek a běda jestli..... .-)
Reagovat
Fandina
a jestli to klapne, tak běda ti, jestli se budeš na další zápasy v noci dívat :-)).
Reagovat
com
jen si dej budika :D
Reagovat
vibbi
Petra dnes odehrala vyborny zapas, kdyz pomineme pulku druheho setu. Byla v laufu, padaly tam winnery.
Souperka po porade s trenerem zacala hrat na backhand a trochu zmenila rytmus hry, presto to byla jen Petra, ktera si to zkazila sama. Prestalo ji fungovat podani, dokazala prijit opakovane o podani dvema dvojchybami a na konci setu dva proste pitomej bod a dalsi pulhodina na hristi.
Petra ale stale prokazovala, ze ona je tam od vitezstvi a hru drzela v rukou.
Myslim, ze treti set ji nastval, urcite chtela posetrit sily, ale zvladla to sama, bez Vanka. V hledisti uz mela dokonce svou fyzioterapeutku Terezku, ktera ji hodne povzbuzovala.
Ja si myslim, ze se proste jen pripravuje do NY, akorat kousek vedle, na venkovskym hristi. Proste ona je predevsim zapasovy typ a NY by ji akorat nervoval. Ostatne videli jsme volne tydny letos uz dvakrat a ku prospechu veci to nejde. Prezije-li Petra prvni tyden, tak v tom druhem se kousne, verim tomu.
Reagovat
FulnekUltras
Zakousne a na rozdíl od plecha při FC už nepustí.
Reagovat
letityfanousek
Petra se uštve (jako už několikrát) před tím hlavním co jí čeká, a to US OPEN. Vidím jasně tu fotku z příštího týdne, zpocená vyčerpaná unavená Petra. Pak na tiskovce řekne, že se už od rána necítila dobře, bylo vedro, nemohla popadnout dech, tak nějak se to nesešlo všechno dohromady, ale že to jí posílí a poučí se na další GS. Prdlajs, bude to zase. Proč tam vůbec hraje? A proč tam nehrají ty nejlepší? Proč asi. Ti nejlepší hráči poslední týden před GS odpočívají, aby se ukázali v nejlepším světle právě na usopen.
Reagovat
LukasH
Zdá se, že je to tak, ale úplně pravda to není. Před AO neodehrála Petra skoro nic a spíš ještě doznívala nemoc. Před FO sice měla dlouhou šňůru, ale v Římě nebyla. Před W v Eastbourne taky nebyla. Ani na jednom GS nemluvila o únavě. I když je zas fakt, že dvojice turnajů po sobě, co letos vyhrála, byl vždy ten první svěží, pěknej švih a ten druhej už silou. Nevím. U Petry nic není záruka. Může odpočívat a vyhucet a naopak.
Reagovat
Nenela
Taky si to tak nejak myslim. U Petry se proste neda nic predvidat.
Reagovat
FulnekUltras
hodně bude záležet na okamžitých povětrnostních podmínkách při zápasech - jinak má Petra fyzičku na její poměry momentálně nejlepší možnou
Reagovat
SwissMaestro
Pravda. Přijde mi, že se žene za postem světové jedničky. Pokud se jí nestane po AO, tak už moc šanci mít nemusí mít.
Reagovat
LukasH
Relevantní jsou poslední 2 GS. Na FO hrála Petra pěkně, ale Kontaveit tam vystřihla neskutečný míče na důležitý body plus není možný OCC. Ve W se Petra nervozitou nemohla ani hnout.
Reagovat
vendulkabendulka
Souhlasím, že W nelze brát v potaz, tam se sešly všechny okolnosti, které jsou příčinou, že Petra dneska nemá 10 GS.
FO byl lakmusový papírek a podle mě jej Petra odehrála dobře, i když je třetí kolo velké zklamání. Zápas s Kontaveit byl naprosto vyrovnaný a o pár míčích.
USO se povede, pokud si Petra udrží zápasový rytmus, přiliš se fyzicky nevyždímá a zvládne psychicky první dva zápasy. Pak dojde hodně daleko, hru na to teď má.
Reagovat
LukasH
Paradoxně jsem byl mnohem víc zklamanej po prohře na FO než ve W. Ve W byla Petra úplně zabržděná. Na FO hrála dobře, ale Kontaveit dávala všechno na lajny, na rozdíl od následujícího zápasu se Sloane, kde zas vsechno vyházela.
Teď je to ve hvězdách. Petra by i potřebovala trochu štěstí, aby chytla do prvních kol snazší soupeřky.
Reagovat
aligo
Naopak si myslím že Petra do prvního kola potřebuje nějakou výzvu aby se vyhecovala
Reagovat
LukasH
Jenže je výzva a výzva. Petra hraje ráda proti "starým známým"...Aga, Wozejk, Serena...ale tyhle nový..Sasnovich, Kontaveit, Bertens, atd...to je dost hrůza. Výzvy jo, ale až opadne nervozita. Tj. od 4. kola. :-)
Reagovat
aligo
aga bude nasazená? je no.39
Reagovat
smazaný uživatel
Před Paříži a Wimbledonem odpočívala a k ničemu to nebylo!
Reagovat
Fandina
Uvidíme, protože letos vždycky týden před GS nehrála, teď to změnila, hraje, takže uvidíme, jak to dopadne. Jisté je, že dva zápasy, co má za sebou se mi jevila v pohodě, nebyla to od ní žádná těžká dřina, jak to vypadalo v Cinci, hlavně v semifinále. Tady na mě působila, že to má pod kontrolou. Trénovat musí, i když nebude hrát turnaj, když jí to nějak nezkosí, jak to vypadá zatím v NH, tak je to podle mě v pohodě.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
bIbec
Kája, Tereza a Tereza super. Těm sem v prvním kole moc nevěřil.
Reagovat
FulnekUltras
Je vidět, jak si tady věří i v momentech, kdy to zrovna herně úplně nejde. Kéž by to aspoň trochu podobně fungovalo i o kousek vedle v NY...
Reagovat
tommr
nakonec to přece jen nějak uhaluzila, ale celkovej dojem ze zápasu mám hodně špatnej. Po slušným prvním setu se hra Petry začala zhoršovat a nebýt slabé jednonohé soupeřky tak dneska skončila. Petře nešel ani servis ani return a ve výměnách dělala spoustu zbytečných chyb. Ke konci už navíc vypadala dost zdrchaně za což si ale může jen a jen sama - kdyby se ve druhým setu víc zkoncentrovala tak mohla jít do šatny za necelou hodinku ...
V dalším kole čekám bud odstoupení z turnaje nebo výprask od CSN ...
Reagovat
FulnekUltras
jednonohé ;-)))
Reagovat
Dobry-den
Nepsal jsi tu náhodou, jak je Dijasová nebezpečná? A najednou je jednonohá... ;-)
Reagovat
Fandina
On zřejmě naráží na ortézu nebo tejpy nebo co to bylo na její jedné noze :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr je něco jako Frick - bere to podle pocitů...
Reagovat
Fandina
Podle mě to měla pod kontrolou. Já doufám, že Karličku porazí a bude pokračovat v turnaji dál a dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommře, jsi diagnóza. Nejdřív píšeš o nebezpečné soupeřce, pak o Petřině haluzi.
Postupně začínáš trolit. Míříš do ignoru.
Reagovat
tommr
tak o tom furt nemluv ty truhlíku a konej ...
Reagovat
Dobry-den
Zítra čeká CSN, na tu nemá Petra moc dobré vzpomínky. Ale tentokrát to vyjde. Ve třech setech. ;-)
Reagovat
Fandina
hezký pohodový zápas, druhý set nepočítám. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist