Kvitová finále umí! V Petrohradu smetla Mladenovicovou a má 21. titul

4. 2. 2018, 14:30
Aktuality 290
WTA PETROHRAD - 28. finále, 21. titul. Petra Kvitová ovládla halový turnaj WTA Premier v Petrohradu a načala třetí desítku titulů, bez kterého neskončí už osmou sezonu po sobě. Sedmadvacetiletá Češka o tom rozhodla po jednoznačné výhře 6-1 6-2 nad francouzskou obhájkyní titulu Kristinou Mladenovicovou.
Petra Kvitová

Začátek sezony ideální nebyl. První turnaj kvůli nemoci musela vynechat, v Sydney pak vypadla ve 2. kole s Italkou Giorgiovou a z Australian Open se poroučela už v 1. kole po prohrané bitvě s Němkou Petkovicovou.

Zápasový rytmus hledající Petra Kvitová tak s díky přijala divokou kartu na 3. ročník halového turnaje WTA Premier v Petrohradu a při premiéře ve městě založeném v 18. století Petrem Velikým nenašla přemožitelku.

Tři z pěti soupeřek deklasovala, z toho dvě hráčky Top 10, další dvě přemohla ve třech setech. V dnešním finále nedala šanci Kristině Mladenovicové, kterou porazila hladce 6-1 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila už na 5-1.

Sedmadvacetiletá Kvitová dnes znovu výborně podávala i returnovala, v utkání nastřílela tři desítky vítězných míčů včetně sedmi es. Od stavu 1-1 vyhrála sedm gamů za sebou a vypracovala si rozhodující náskok.

Ve druhém setu stejně jako v tom prvním dvakrát prorazila soupeřčin servis, unaveně působící turnajovou čtyřku pustila sama k brejkbolu až v osmé hře druhé sady. Ze stavu 0-40 se však dokázala dostat a po hodině a pěti minutách proměnila první mečbol.



"Byl to pro mě speciální turnaj. Odehrála jsem během něj několik neuvěřitelných zápasů a musela jsem opravdu bojovat, abych se dostala až sem," prohlásila Kvitová na kurtu.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka a bývalá vítězka Turnaje mistryň vylepšila svou skvělou bilanci ve finálových zápasech na 21 výher a 7 porážek. Už nyní je tak jisté, že osmou sezonu zakončí s minimálně jedním vyhraným turnajem.


V novém vydání žebříčku WTA si bývalá světová dvojka Kvitová polepší z 29. místa o osm pozic. Nyní se svěřenkyně Jiřího Vaňka přesune do Prahy, kde české tenistky čeká čtvrtfinále Fed Cupu proti Švýcarkám.

Čtyřiadvacetiletá Francouzka Mladenovicová dnes sice prohrála sedmý z osmi finálových zápasů a v Petrohradu tak neobhájila svůj jediný titul na okruhu WTA, ale s vývojem posledních dnů může být spokojená. Před 11 dny vyhrála Australian Open ve čtyřhře žen a tento týden se jí v Rusku navzdory náročné aklimatizaci podařilo přerušit sérii 15 singlových porážek.

"Před turnajem jsem byla pod velkým tlakem a myslím, že málokdo věřil v můj postup do finále," řekla při vyhlášení Mladenovicová. "V každém utkání jsem tvrdě dřela, abych se dostala zpět, ale Petra měla skvělý týden," dodala Francouzka, jež v žebříčku klesne z desátého na třinácté místo.

 

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 799.000 dolarů
nedělní výsledky (04. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (ČR) - Mladenovicová (4-Fr.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - finále •
Bacsinszká/Zvonarevová (Švýc./Rus.) - Kudrjavcevová/Srebotniková (Rus./Slovin.) 2-6 6-1 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

290
Přidat komentář
Pavlis
Uplynulý týden jsem řešil technické potíže. Ani jsem netušil, kde bude Petra hrát. Vesninu a Gorges jsem neviděl, zbytek jo. Parádní výkon. Semi snad později kouknu. Petra se rozjela v době, kdy bych to od ní fakt nečekal. Ale je vidět, že to psychicky zvládá již dobře, má natrénováno, zůstala pozitivní, stále hraje svou obvyklou hru. Radost pohledět. Ten pohár je pěkný, hráčky porazila kvalitní, i když Ostapenko rozložila na částice. Ta bude mít problém na někdejší úspěchy navázat.

Petra Kvitová by naopak letos ještě mohla sobě a fanouškům udělat radost, ale podstatné je, že se tak už vlastně stalo. Loni v létě tu někdo psal pochybné výroky o tom, jak jí nepřeje, ale Peti mu ukázala, že tyto úvahy na ni neplatí.

Musím vstřebat nějaké fotky, sociální sítě, ještě jsem nic neviděl.Hodně zdaru do další části sezóny.

V neděli jsem se tak nudil, že jsem dokonce vypočítal, že ten 21 titul toho dne vyhraje :)
Reagovat
turista
Titul pro Petru je fajn.
Reagovat
brixner
Banderovcí to sou :-)))
Reagovat
Frick
Ty vole, dyť to bylo nedávno, když třeba na Slovensku hrály Fed Cup a Lucka tam slavila #24.

Chjo.
Reagovat
misa
Kolik turnajů má asi ještě před sebou?
Reagovat
FulnekUltras
zatímco Ida Rasken "summber one" má ještě před sebou hodně práce, aby naše fandy přesvědčila, že tady může mít historicky přece jen větší kredit než Hroznýš.
Reagovat
Fandina
:-)) Ivan Lendl nemusí nikoho o ničem přesvědčovat, jeho kredit je obrovský. A Kája také, na posledních dvou FEDech má lví podíl.
Reagovat
FulnekUltras
hodně fanoušků to už v 80. letech vidělo a i dnes vidí jinak
Reagovat
Fandina
Jsi úplně mimo. Plácáš nesmysly. A je zbytečné se s tebou o tom bavit. Každý, kdo to prožil ví jak to bylo a ten kdo to neprožil se poinformuje u někoho, komu věří. Ty to nejsi.
Reagovat
FulnekUltras
je to něco podobné jako s nedávnou volbou prezidenta - drahouše volí inteligenti, miloše blbci - kdo tomu chce věřit, ať věří... ;)))
Reagovat
blixa
No to samozřejmě neplatí. Tolik inteligentů, kolik Drahoš dostal hlasů tu zdaleka nežije, na druhé straně, ne úplně všichni blbci volili Zemana, na to dostal hlasů zas málo ;-) :D
Reagovat
Fandina
Já nemůžu .......... DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
VlS
Trefááá
Reagovat
Fandina
jooooooooooo už dlouho jsem neslyšela něco tak výstižného :-)))
Reagovat
Fandina
A snad si nemyslíš, že většina národa je inteligentní?
Samozřejmě, že to tak je. Inteligentní lidi volili Drahoše, méně vzdělanéí Zemana.
Reagovat
FulnekUltras
mainstreamové klišé
Reagovat
Fandina
realita, přečti si rozbory těch, kdo odpovídali jak volili, mladší a inteligentní volili Drahoše, starší a méně vzdělaní Zemana
Reagovat
FulnekUltras
kdyby nebylo starší a střední generace, mladší "inteligenti" už tady dnes nemají co žrát
Reagovat
Fandina
Jsi mimo.
Reagovat
Ondra979
nelzi, to je znamy a overeny fakt, neplati samozrejme 100centne, ale delici linii jsou volici bez maturity a s maturitou, kde od urovne maturity prevazuji volici Drahose, do maturity a nize zase Zemana https://www.irozhlas.cz/volby/volic-jiri-drahos-milos-zeman-vysledky-volby-prezident-analyza_1801281010_jab
Reagovat
Marduch
Ano, důležité je slovo prevazuji. Ne, jak Fandina tvrdí "ti hloupi voli toho a ti chytri tamtoho."
Reagovat
Fandina
Snad máš svůj rozum, aby sis to přebral, jak to je.
Reagovat
Ondra979
jasne, takhle cernobile se to vykladat neda..ale ty tendence jsou zrejme a nahoda to nebude :)
Reagovat
Marduch
Zajímavé treba je, ze u lidi nad 50 let s maturitou, tedy generace, u kterych ma maturita jeste nějakou vypovidaci hodnotu, bylo rozložení hlasu uplne rovnocene.
Reagovat
Fandina
Maturita u lidí nad 50 let má ještě nějakou vypovídací hodnotu? To mě rozesmálo.
Reagovat
Marduch
Ano, v době, kdy soucasni lide nad 50 let skladali maturitu, mela tato zkouška svůj kredit, a to cca do poloviny devadesatych let.
Reagovat
Fandina
To jsem z toho příspěvku pochopila a to mě právě pobavilo, tvrdit něco takového. Možná to má prestiž pro tobe, ale neznamená to, že pro všechny ostatní.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že porovnávat úroveň vzdělání se mezigeneračně moc nedá. Mění se priority společnosti, jsou jiné způsosby vzdělávání, jiné prority, jiné předměty a také hraje velkou roli vstup nových médií, internetu, jazyky. To se těžko srovnává.
Reagovat
blixa
Patřím do oné kategorie 50+ a myslím, že o úrovni maturity z té doby něco vím. Maturita z té doby měla a má kredit prakticky nulový. Zejména maturity na učňovských oborech ale i na mnohých průmyslových školách měly úroveň zcela tragickou, kdy se musely zavírat oči nad naprosto základními neznalostmi, jinak by u nich propadla drtivá většina, což tehdy bylo zcela nepřípustné. Podobné nesmysly můžeš vypouštět, až generace pamětníků té doby zcela vymře.
Reagovat
turista
To snad není možný tyhlety kecy o vzdělání před rokem 1989 od vás mlaďasů ale i od starších střelců do vlastních řad. Patřím taky do 50+ a na rozdíl od blixy nestřílím do vlasních řad. Učňáky byly specifikum. Ale gymply měly dobrou úroveň a lékařská fakulta kterou jsem dokončil v roce 1985 jakbysmet. Dějepis a občanská nauka se učily politicky a zcela naopak než dnes. Takže tehdy se fakta politicky zkreslovala a zkreslují se bohužel i dnes. Co slyším občas od svých dětí jak jim dnes vymývají ve škole mozky to je hrůza. A k tomu Lendlovi. Obrovský kredit měl už tehdy. Pouze komáři nějak nemohli zkousnout, že chce žít v Americe.
Reagovat
Fandina
S Lendlem souhlasím, ten, kdo žil v době před rokem 1989 ví, jak to bylo. Měl kredit kvůli tomu, jak super hrál, jen některé lidi štvalo, že o něm komunistická média mlčela, případně házela špínu. Kdo to za komančů zažil, ví své.

A to samé napsat, že tenkrát bylo lepší vzdělávání než teď. Bylo jiné a hlavně ze strany komunistů zkreslované. Tajilo se, co se děje na západě a vychvaloval socialismus. Naštěstí to pominulo a obrázek si může každý udělat sám. Západních i východních médií je tolik, že stačí číst a srovávat to s realitou.

A jinak se mi líbí, jak si někdo idealizuje dobu před rokem 1989 stylem, tenkrát bylo lepší vzdělání než nyní.
Reagovat
turista
No Ivan Lendl byl prostě tak vyjímečný tenista, že v podmínkách ČSSR by se nemohl dostat tam kam se dostal. Byl celkem 5 let světovou jedničkou. Razantně přibrzdil úspěchy McEnroea, Edberga, Beckera, Wilandera a od podzimu 1984 doslova vygumoval Jimmyho Connorse z kurtů, který za Lendlova kralování už nikdy nic kloudného nevyhrál. Je zázrak, že Connors měl vůbec motivaci dál pokračovat, protože z posledních 17 vzájemných zápasů s Lendlem Connors nevyhrál ani jediný. Ivan Jimmymu zhruba 8 let dával za předchozí porážky neskutečnou čočku.
Reagovat
blixa
No to, že jsi absolvoval možná to nejlepší vzdělání, které tehdy bylo (některá gymnázia a lékařská fakulta) neznamená, že tehdy byla úroveň vzdělání globálně dobrá. Byla spíš bídná a moc toho člověku pro život nedala, pokud se nesnažil jaksi "mimo" osnovy. Třeba VŠ kterou jsem absolvoval se dala projít tak, že téměř nezanechala následky :D Kdybych neměl to štěstí, že jsem tam narazil na pár skvělých lidí v profesorském sboru a nevěnoval se tak z 80% projektům (i když tehdy se tomu tak neříkalo), které k něčemu byly a strašně moc mě naučily, tak bych vylezl vzděláním nepolíben a k praktické práci nepřipraven. Ale to všechno byly aktivity školou nevyžadované a vlastně skoro na úkor jí poskytovaného pseudovzdělání. Ty jsi byl ta výjimka potvrzující pravidlo ale nedělej si iluze o tom ostatním.
Reagovat
Fandina
Jj, mám podobné zkušenosti ze skupinou v uvozovkách starých baťovských profesorů a v pracích, které nám zadávali dělat. Třeba porovnání vývoje výroby motocyklu u nás a ve světě od první republiky. Při psaní toho se člověk hodně dozvěděl o tom, co se u nás mohlo vyrábět, kdyby technickému rozvoji a hospodaření nebránilo omezování ze strany socialistického tábora.
Reagovat
Fandina
Ale třeba i naučit se programování, to také bylo sto let za opicemi v uvozovkách proti západu.
Reagovat
turista
To ano. Ale to se dá zčásti vysvětlit velkým pokrokem v IT oblasti během desítek let.
Reagovat
Fandina
Jenže přístup komunistů byl ten, že se sem tohle nedostalo. Top kalkulačka nebo počítač Sinkler před rokem 1989 si mohl na západě kde kdo koupit. Tady to nebylo.
Reagovat
VlS
Kupodivu spousta našich programátorů se velmi úspěšně na západě chytla, že? V letech kolem roku 1985 - 1990 i na západě byla oblast PC v plenkách ( pamatujete někdo sinclair ZX spectrum a podobně?), protože všechno běželo na sálovejch compech. Vůbec bych tak nebrečel nad dřívějším veřejným vzděláním, nebylo nijak zásadně pozadu a není ani dnes. Jiné je to v oblasti učení řemesel, to je dneska tristní, ta děcka neumí dělat rukama nic ( v tom ten západ taky doháníme).
Reagovat
Fandina
Pamatuji na všechno a právě, že takový ZX Spektrum, když jsem ho chtěla, tak nám ho s manželem a ještě jedním známým museli sehnat příbuzní na západě, aby se s ním dalo pracovat. A Také jsem v té době dělala vedoucí výpočetního střediska, měli jsme jednu obrovskou místnost s počítačem, klimatizací a další, kde jsme skladovali média.
Takže programátorkou ano, ale proto, že jsem o to sama stála a základ byl ne ve vzdělání, to asi také, ale v tom, že jsem si musela osobní počítač sehnat sama.
Reagovat
Fandina
A dodneška ho máme doma. Hezky spinká, chlapeček jeden. :-))
Reagovat
VlS
No a ta sálová mašina bylaco? Většina byla IBM dovezenejch ze západu nazákladě výjimky ze zákazuUSA na export technologií. Byly stejný jako venku, že venku byla ještě vyšší liga na úrovni zlomků % neovlivnilo celkovou situaci. Ani na západě nebyl comp doma v 80 letech zcela běžná věc, protože i tam stál jak auto ( z hlediska dneška se srandovním výkonem, na jakým by se nerozběhla jediná hra). Tehdejší výkony xtéček neumožňovaly provoz pořádný grafiky, kapacita médií ( jistě panatuješ obrovský cívky s páskami na sálovkách) už vůbec ne ( ani jedna fotka by se tam nevlezla) internet v podstatě nebyl, mail tak nějak a hlavně nebyly mobilní sítě, bez kterejch by ani dneska ten počítač ( chytrej mobil) zas tak užitečnej nebyl. To je záležitost posledních 10 let ( vzpomeň si na Nokie, který uměly telefonovat a pislat SMS a dost. to zas není nijak dlouho. Počítače umožňují rozvoj sítí a moderní výkonný sítě dávají smysl pičítačům a to všechno je záležitost posledních 15-20 let. Dobu před pamatují i čtyřicátníci ba celým světě. Je mi 60+ a rozhodně se za mými kamarády v zahraničí necejtím zaostalej. Jestli byl v něčem dluh, tak ve výuce praktický, živý angliny, alekdo chtěl si ho dávno dohnal. V přírodních vědách žádnej podstatnej dluh nebyl ( často i naopak ) ve společenskejch je to vždy otázka úhlu pohledu a politickýho zadání, proto mám trochu problém to označovat za vědu tehdy i teď.
Reagovat
Fandina
Sálová mašina bylo naše JPR, žádná IBM. ZX Spektrum komunisti nechtěli dovážet, na západě se dalo běžně koupit, nešlo o žádnou cenu auta, koupili jsme si to nakonec s kamarádem i my. Tady šlo o to, že komunisti bránili tomuhle dovozu. Byla snaha to vyrábět tady, ale nebylo to na takové úrovni.
A jinak diskuse začala s tím, že tenkrát, za komančů bylo vzdělání na vyšší úrovni než teď. To si vůbec nemyslím, podle mě je vzdělání v naší zemi pořád na přiblidžně stejné úrovni, jako tenkrát. Vynášet lidi, kteří studovali za totáče, že mají kvalitnější vzdělání, považuji z důvodu bránění dovozu vyspělého zboží za neadekvátní.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
FulnekUltras
na východě je líp ;)
Reagovat
Fandina
Neznám žádného člověka, který by utíkal na východ, maximálně dobrodruzi. Vždycky jde každý tam, kde se má líp, za vyspělým světem, na západ.
Reagovat
FulnekUltras
přes západ by se Ti ta Dubaj pěkně prodražila ;)
Reagovat
Fandina
a co má společného kosmopolitní vyspělá Dubaj se zaostalým východem
Reagovat
FulnekUltras
od nás je pořád na východ a bez extrémně levných dělníků z ještě východnější Indie a Bangladéše by nikdy nestála
Reagovat
Fandina
pořád to jen potvrzuje, že čím víc je něco na západě, je to vyspělejší
Reagovat
FulnekUltras
288 - pěkně se vyspi ;)
Reagovat
Fandina
dobrou
Reagovat
Fandina
jsme měli také, ale až později, sálový počítač byl nějaké EC.
Reagovat
a.magerova
https://media.loupak.fun/soubory/obrazky_n/_vlastni/4_2017/3c462fbbce95944cdcf610037f404d54.jpg
Reagovat
FulnekUltras
a pak se divíme, že jsou noví svišti citově ploší... ;)
Reagovat
a.magerova
Běh doby nezastavíš.... ;-)
I já jsem na kompu závislejší než je vůbec zdrávo....
Reagovat
blixa
Kdepáák, to "kesysi" sice platí, ale dnes ? Dnes aspoň takto :
https://media.novinky.cz/599/285992-original1-xgilc.jpg
Reagovat
a.magerova
U tak malého dítěte, jako je na obrázku, platí to moje znázornění!!!
:-P
Reagovat
blixa
Houby, dyk je jasně vidět jak je smutný že nemá pořádnej stroj ! :D :-P
Reagovat
a.magerova
To je tak vtáhlé do děje... :-P

https://www.youtube.com/watch?v=1e99a6DPQ4s
Reagovat
Fandina
Ale abych si jen nestěžovala, tak účetnictví, ze kterého jsem také dělala státnice, mě škola naučila dobře. Nejdřív jsem se tím živila za totáče, pak dělala kontrolu a pak to využila i při programování. A nakonec i při vlastním podnikání po revoluci. Sice byly nějaké změny, ala základ se nemění.
Reagovat
turista
Pochopitelně že při přijímacím řízení na lékařskou fakultu před rokem 1989 rozhodovala významně také politická angažovanost rodičů uchazeče. U zkoušek během studia to byla ale jiná káva. Tam kdo nepředvedl minimum znalostí nutných na trojku tak neprošel. To bylo ale specifikum medicíny, protože přece jenom absolvent pak léčil lidi a tuhle oblast si bolševik dost hlídal, aby do léčebného procesu nepřišli nedovzdělanci. I sebechytřejší lidi se museli neskutečně drtit fakta na zkoušky, protože odborné znalosti moc nešlo tzv.okecat. Po studiu se ještě dělaly tzv. I. a II.atestace. Ani ty nebyly snadné. A peníze, které jsme brali byly směšné - absolvent jako uklízečka, prvoatestovaný jako dělník u pásu, druhoatestovaný jako dílenský mistr, primář méně než horník.
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou částečně - ani na technice ti nikdo pevnost - pružnost nedal, když jsi to neznal.
Na právech jsi taky musel projít X zkoušek, kde jsi to prostě musel mít nadrcený a nejspíš i jinde.
Jistě by se našly výjimky titulů za ?taťkovy zásluhy? ale rozhodně nijak masově, byly to fakt výjimky, bez schopnosti hnout s celkovou úrovní. Nemějme zas přehnaný představy o úrovni školství jinde. Třeba v Amice stačí narůst 2 m a hrát slušně basket, že?
Vzdělání je pomůcka pro budoucnost, není to záruka. K tomu ještě musí přijít vůle, pracovitost a štěstí.
Reagovat
FulnekUltras
obzvlášť s posledními dvěma větami naprostý souhlas
Reagovat
turista
Vždyť já si nemyslím, že na technice to nebylo těžké. Moje máma vystudovala VŠCHT v roce 1956 a celý život říkala jak to byla těžká škola. Strejda vystudoval strojařinu v roce 1949 a taky říkal jak to bylo těžký.
Reagovat
a.magerova
Jj pružnost a pevnost, to byla mrcha... a po jedničce příští rok přišla pružnost a pevnost 2... a pamatuji si, že při zkoušce Jaderná energetika, nás přišlo ke zkoušejícímu do kabinetu asi 5, rozdal nám otázky a řekl, teď jdu na dvě hodiny pryč... po dvou hodinách přišel a během 10 minut nám všem dokázal, že přestože máme popsané/opsané/naučené skoro celá skripta, nerozumíme základní podstatě vůbec a šli jsme.... jooo to byly krásné časy... ;-)
Reagovat
EllNino
Karolína se účastnila maximálního počtu utkání za jeden rok v roce 2016 a dovedla Češky k titulu, Petra nevyhrála ani zápas, ještě nějaké otázky?
Reagovat
FulnekUltras
v roce 2017 se madam Hrdličková v klíčovém momentě na reprezentaci vyflákla - letos uvidíme
Reagovat
EllNino
a ostatní zápasy jako neexistujou ? ... odpovez na otázku ... pokud se Karolína zapojí do semifinále, přestaneš tu mlít pí*oviny ?
Reagovat
FulnekUltras
uvidíme v dubnu
Reagovat
EllNino
a nepiš prosím něco jako "naše fandy" a nepoužívej množné číslo, postav se proti tomu jako chlap, když to je jen tvůj osobní problém, většina Čechů s Karolínou nemá problém ... takže se neschovávej za národ
Reagovat
Frick
Já s tim teda problém mám. Měla tu odpovědnost vzít za sebe.
Reagovat
blixa
No jo, ale ty seš blb ;-) :D
Reagovat
Frick
Twl, bež se třeba utopit.... v tý svý nenávisti.
Reagovat
blixa
Na topení jsem příliž dobrý plavec. A koho že to jako mám nenávidět ? :D
Reagovat
Fandina
Já nemůžu ........... DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
EllNino
Brala ji na sebe celý rok 2016
Reagovat
FulnekUltras
diskuze na jiných serverech mluví o sympatiích k Idě celkem jasně, tady zatím vládne pseudokorektní status quo aneb čecháčkovské ticho po pěšině těsně před tím, než realita praskne a vyplave na hladinu - takže se opravdu nemusím schovávat vůbec za nic
Reagovat
EllNino
hlavně se schováváš za zrcadlo, a to je tvůj největší problém :)
Reagovat
slacker
jdi se uz konecne vysrat maravacku
Reagovat
VlS
Jakoby Petra nikdy nic nevynechala. Vzpomeň si na zápas ve Španělsku, nachcíplá Lucka dohrávala ještě v pondělí, zatímco údajně nemocná Petra už trénovala u Arabů, tak přestaň žvanit nesmysly.
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že Petra tenkrát odstoupila z nějakého turnaje v týdnu předtím kvůli dýchání a pak to ještě nebylo dobré, proto do Španělska nejela.
Reagovat
Fandina
Reagovat
EllNino
se vrací po mateřské pauze na ITF v Granoblu, kde bude plnit roli nasazené dvojky :)
Reagovat
VlS
Jedna z nejhezčích tenistek
Reagovat
milos68
Stará, dobrá a vyjímečná Petra. Radost se dívat. Gratulace a hodně štěstí do dalších turnajů. Říkám, když má formu a je v laufu, je k neporažení. Soupeřky jsou jen do počtu.
Reagovat
tommr
Race To Singapore:
1. Wozniacki - 2180/2
2. Halep - 1580/2
3. Kerber - 1250/2
4. Mertens - 1060/2
5. Svitolina - 900/2
6. KaPliskova - 615/2
7. Bencic - 540/4
8. Goerges - 535/3
8. Kvitova - 535/3

10. Sasnovich - 460/2
10. Hsieh - 460/5
...

Race To Zhuhai:
8. Goerges - 535/3
8. Kvitova - 535/3
10. Sasnovich - 460/2
10. Hsieh - 460/5
12. Barty - 436/3
13. Suarez Navarro - 432/3
14. Keys - 431/3
14. Zhang - 430/5
16. Babos - 412/5
17. Buzarnescu - 404/6
18. Strycova - 400/3
19. Siniakova - 351/4
20. Kanepi - 334/4
21. Mladenovic - 317/4

22. Tomljanovic - 311/6
23. Niculescu - 309/5
...
Reagovat
milik254
Včera jsi psal, že Race je na začátku sezónu irelevantní.
Reagovat
PetaM
Ale hezky se na to dívá :D
Reagovat
lvicek
Ty jo, nektere uz maji za sebou 6 turnaju? To je mazec.
Reagovat
Frick
ty už ale hrály po Zhuai, v listopadu, prosinci...
Reagovat
lvicek
Aha, tak to jo. Ono by to snad ani jinak neslo.
Reagovat
Fandina
Wozniacki by měla mít 2280/3
Reagovat
peggy
Snadno vyhrate,z TOP tam bylo malo.
Reagovat
tommr
Petra's run to the title:

R1: def. Vesnina 62 60
R2: def. Begu 63 16 61
QF: def. Ostapenko 60 62
SF: def. Goerges 75 46 62
F: def. Mladenovic 61 62

Faced two top 10 players in this run, dropped a total of 5 games to them Julia the only person to take Petra to more than 3 games in a set she won. Otherwise it's all 60 61 62 63

Her 4th toughest road to a tournament win based on ranking, average of 17.20 (according to WTA Insider).
Reagovat
PetaM
Taky to není GS, ale turnaj Premier ... Nebude tam celá špička ...
Reagovat
lvicek
A stejne jich tam bylo celkem dost.
Reagovat
tommr
Petra musela v Petrohradu cestou k titulu porazit 2 hráčky z top-10 a 4 hráčky z top-20 což bráno podle rankingu pro ní znamenalo čtvrtou nejtěžší cestu k titulu v kariéře ...
Reagovat
Fandina
Takže se nabízí, že tu nejtěžší cestu Petra absolvovala na TM.
Reagovat
Fandina
A někde vysoko je zřejmě i ET.
Reagovat
Fandina
ET je za PetryHradem, ale Wuhan 2016 je před ním, průměr 16,2.
Reagovat
Fandina
A druhé nejlepší je asi New Haven 2015 průměr 11,25.
Reagovat
Fandina
Tak teprve teď mám možnost vidět balet a zpěv, představení, které bylo před vyhlášení, protože to zápas reprízují na O2 TV Tenis. A je to moc hezké.

A vzpomněla jsem si, že u nás při FEDu nebo DC také probíhají různé takové v uvozovkách kulturní vložky, podobné tomu, co tady je od Petrohradského divadla. Bývá to třeba kratší a před začátkem zápasů, ale také to bývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
Opravdová královna českého tenisu se opět probouzí!

A to mám rád i všechny princezny...
Reagovat
Empe
Přesně. Petra je jen jedna. :)
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak ;)
Reagovat
bIbec
Petra se probudila a zase usne. Snad se zase probudí co nejdřív, nejlépe na nějakém prestižnějším turnaji.
Reagovat
PetaM
Třeba neusne :D Vaněk je dobrý. Neříká jí, co má dělat. Říká jí, že je nejlepší :D A pomáhá to :D
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, vše ostatní si řeknou, případně vypilují předem na tréninku.
Reagovat
PetaM
Přesně tak. Petra pak nemusí vstřebat informace, co hrát, co vymýšlet a tak. Prostě jí řekne, že je nejlepší a ona si jede to svoje :D
Reagovat
Fandina
:-))
A dobře dělá :-)).
Reagovat
bIbec
ale jo.. třeba by to mohlo v tomhle klapat. Vždyť moc pěkný tenis hrála zrovna v momentu, kdy ji nikdy netrénoval (od OH do toho incidentu)
Reagovat
Empe
Petra letos vyhraje Madrid a Wimbledon. :-P
Reagovat
tommr
lepší by bylo kdyby vyhrála French Open a Wimbledon ... :)
Reagovat
brixner
A co takhle celej čistej Grandslam?? Ahá ?!

:-)
Reagovat
Empe
Tak je pravda, že poslední léta má nejlepší US Open... :D
Reagovat
tommr
ten už letos bohužel prošvihla v Austrálii ... :)
Reagovat
bIbec
tak nevím jestli vyhraje, ale taková ta možnost "probuzení" je tam určitě větší, protože tam sou i pro ni přijatelnější podmínky.
Probudit se třeba v IW a hlavně v Miami bude asi problém.
Reagovat
lvicek
No prave, na spousta mistech ji nevyhovuji podminky. Ale ja budu rada, kdyz bude hrat dobre aspon tam, kde to nejak jde :). Takze nejlepe vsechny haly, vsechna trava (doufam, ze pred Wimbledonem bude hrat aspon jeden turnaj, i kdyz ja bych radsi dva - fakt me mrzi, ze travnata sezona je tak kratka) a tam, kde venku nebude vedro, ani zima, ani vlhko a tak ;).
Reagovat
Holahej
This is 21th WTA title for Petra, who moved to the 5th place among all active players in WTA
Reagovat
Holahej
Petro, gratulace, finále jednoduché.. Total Points 61/98,WINNER $137,125

po semi...? Previously you?ve said that cold weather prevented you from going to the Hermitage. And now the weather is getting warmer. So maybe now you will feel like going to the Hermitage?

? It?s pretty close to our hotel. I should make an effort to go out there. I don?t think I will go today because it was a really tough match today and a long one. So I just need to have my energy back. Maybe tomorrow morning, I am not sure. Or on Monday if I feel fine.
Reagovat
turista
Holahej, nikdo nemeškej!
Reagovat
lvicek
Btw. zachytil jste nekdo konecne statistiky? Snazila jsem se je najit v zaznamu, ale neuspesne. Zajimaly by me winnery a UE - naposled jsem behem zapasu zaznamenala stav 20-2 W pro Petu.
Reagovat
aligo
já naposledy viděl 25-2 na winery
Reagovat
vendulkabendulka
V prenosu zaverecne statistiky nebyly.
Reagovat
lvicek
No, to je skoda, prilezitost k tomu by se nasla ;). Po prvnim setu statistiky ukazali.
Reagovat
vendulkabendulka
V Rusku se statistiky nenosí, protože by se mohlo zjistit, že má někdo lepší čísla než Putin. A to nechceme.
Reagovat
tommr
já je taky nezachytil a doufal jsem, že se objeví v článku. Mě by nejvíc zajímalo jestli Petra dokázala Mladenovicovou vyřídit v čase do jedný hodiny ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ne, 66 minut.
Reagovat
tommr
to je škoda - myslel jsem, že si Petra připíše do statistik další expresní vítězství do jedný hodiny ... :)
Reagovat
Andrew89
i kdyz jsem zapas nevidel,tak me Peta nezklamala!! super
Reagovat
tommr
budeš-li mít možnost tak se určitě podívej na záznam. Stojí to za to ... :)
Reagovat
tommr
se po dnešku posune v žebříčku na 21.místo. Od první dvacítky jí už dělí jen 28 bodů ...
Tipnu si, že se do první dvacítky dostane už na příštím turnaji v Doha a v i nejhorším případě se tam vrátí ještě před začátkem antukový sezóny ... :)
Reagovat
d@ve
Aktuálně českou dvojkou? :)
Reagovat
tommr
jj momentálně je českou dvojkou a věřím, že si ještě v průběhu této sezóny s Karolínou zahraje o pozici jedničky ... :)
Reagovat
Torn
Vy jste s tím soupeřením, kdo je česká jednička/dvojka jako nadržení puberťáci. Není to jedno? To jako jedné přestanete pak fandit?:D
Reagovat
d@ve
Bude v tom pořádek i pro následující FC.. ;)
Jinak bych osobně bral českou jedničku i Lucku Š. :))
Reagovat
EllNino
Parádní představení v průběhu celého týdně, 2 skalpy top 10, další 2 skalpy top 20, navíc až na Jule výhry rozdílem třídy, absolutně bez nároku vymazala Vesninu, Ostapenko i dneska Kikinu :)

Bilance 21-7 ve finále je neuvěřitelná, navíc to nebyly nějaké malé turnaje, většina z nich jsou od Premieru výše :)
Krásný zážitek, snad si formu přenese do Prahy, vypadá to, že si zahraje v sobotu s Belindou a to bych opravdu rád viděl, už aby to bylo :)

Je to nádhera ji sledovat, když si sedne vše tak, jak by mělo, je prostě neporazitelná ... existuje u ní i ta odvrácená strana kopce, ale za tyhle výhry a tituly to stojí ...:)

Jinak myslím, že Petru zmohl více ten nekonečnej program po finále, než samotné finále :D Doufám, že tam nenastydla, to bych Rusáky hnal :)) ...Byl to pravý patetický gerojský ruský kýč, ale tak nějak to k Petrohradu patří, ceremoniál, jako kdyby Petra vyhrála GS, přitom jinde prostě na Premierech předají cenu a čau :) Inu, Rusko :DD

Pěkné zakončení týdne a využití divoké karty do turnaje :)
Reagovat
tommr
pokud Švýcarsko postaví Bacsinszkou tak s ní bude Petra v sobotu hrát a s Bencicovou si zahraje Karolína ...
Reagovat
EllNino
já myslím, že nastoupí Golubic
Reagovat
tommr
divil bych se kdyby Bacsinszká proti nám nenastoupila. Je už zdravá a v Petrohradu se jí v deblu docela dařilo. Navíc umí zahrát na Petru ...
Reagovat
EllNino
uvidíme no :) každopádně se na to moc těším, budou to super zápasy, ať bude hrát kdokoli
Reagovat
tommr
budou to určitě napínavý zápasy. Naše holky jsou sice jasný favoritky, ale Švýcarky budou určitě kousat ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Taky mě napadlo, jen aby Petra neprochladla, přece jen to pozápasové veselí bylo nezvykle dlouhé.
Reagovat
drabona
Dopadlo to přesně tak, jak jsem přepokládal, Petra udržela vysokou úroveň a Kiki na ni v současnosti nemá a není sama. Gratuluji, ať to vydrží co nejdéle.
Ceremoniál se líbil, kdo viděl něco podobného ve skutečnosti, dokáže to ocenit i v televizi, kde vše vypadá trochu jinak.
Reagovat
.vorlik.
Ty kráso, horší ceremoniál snad už nemohl být. Větší kýč lze těžko vymyslet :D
Reagovat
lvicek
Trocha baletu snad jeste nikoho nezabila ;). No, potom uz to bylo trochu horsi...
Reagovat
FulnekUltras
jiný kraj - na zvýšení kulturní odolnosti doporučuju vietnamské vodní divadlo ;)
Reagovat
drabona
Do kýčů made in USa, které kdejaký trouba snaží předvádět ČR to mělo rozhodně daleko.
Reagovat
George_Renel
Kýč? Trochu patetické možná. Ale klasika jako Labutí jezero atd. tedy těžko bude kýčem, to není Kelly Family.
Reagovat
.vorlik.
Labutí jezero s elektro prvky na tenisovym kurtu? :D To je kýč jak blázen. A že tam ty elektro prvky rvali každou chvíli, pořád do tý klasiky. Celej ten sled představení neměl žádnou logiku. Byla to nesourodá splácanina. Ty kostýmy ala hadr obmotanej kolem těla a něčim sepnutej taky kvalitka. Vypadalo to jak kdyby to někdo koupil za pajdu u vietnamců. A že byla operní pěvkyně několikrát falešná, to ti přišlo v pohodě? A úplně vrchol byl, když překladatel nenechal Kikinu domluvit a začal překládat, i když chtěla ještě něco říct :D

A to jsem nevyjmenoval zdaleka všechno. Se omlouvam, ale dost nepovedený.
Reagovat
vendulkabendulka
Bylo to skvělé a balet a klasika k Petrohradu neodmyslitelně patří.
Na můj vkus trochu dlouhé, ale pěkně udělané.
Reagovat
bIbec
kdyby se někde objevil celý mač včetně ceremoniálu, tak to sem prosím někdo hoďte. Jde mi teda hlavně o ten ceremoniál, mi to po tom baletu vypnuly, svině jedny.
Reagovat
PetaM
https://www.youtube.com/watch?v=GwsnXBk_E5U

Tady si to můžeš ještě pustit zpětně ne? :)
Reagovat
bIbec
díky!
Reagovat
PetaM
Není zač. Snad to bude ještě nějakou chvíli fungovat :D
Reagovat
fretek
Ovšem vedení Kvitova bylo příliš důležité, a rozdíl v úrovni hry také, aby Mladenovič držel naději na udržení jeho titulu. V kategorii 5-2 francouzka stále vytvořila tři body zlomu, které si česky zachránilo na základě své služby. A o pár minut později skončila v novém výherním výstřelu.
Reagovat
FulnekUltras
o moc líp to dneska bohužel nesvedou ani mnozí překladatelé z masa a kostí ;)
Reagovat
tmora
Ruská "Selena Gomez" - no to je komedie
Reagovat
Fandina
Kiki je i vtipná, prý Petra hrála dobře a je dobře, že pak následovala kulturní vložka, aby nebylo finále tak krátké :-)).
Reagovat
FulnekUltras
taky od ní sympatické, jak po vyhlášení utěšovala svou patrně nejmladší fanynku v hale ;)
Reagovat
Jabadu
Týýý wole, ruský premiér?! ...
Reagovat
mikimaus321
Už jsem při tom ceremoniálu čekal alegorické vozy a tanky
Reagovat
FulnekUltras
;))) rozvláční funkcionáři si to vychutnali i s Gogolem - ale nutno říct, že ze skutečně rychlovlakového spojení Petrohradu s Moskvou by si mohly ČD vzít příklad
Reagovat
tmora
Reagovat
Lina
Petře gratulka k 21 titulu. Je fenomén a jsem ráda, že je zpět nu kurtech a snad i herně. Tento týden předvedla, že je na správné cestě a vrátí se na pozice kam patří. Petro pojď!
Reagovat
FulnekUltras
nebo radši POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
Reagovat
George_Renel
Další nepřetržitý rok Petry s minimálně jedním titulem.
Reagovat
tommr
jj od roku 2011 nepřetržitě získala Petra každý rok aspoň jeden titul. Snad letos ještě přidá i nějakej opravdu velkej ... :)
Reagovat
Bob
Wimbledon
Reagovat
mikimaus321
To je šaškárna vyhlášení vítězů
Reagovat
LukasH
Petra super. Dobre, ze tam jela a tim si zajistila jistotu hry ve FC. Prece jen by nevypadalo dobre, kdyby sedela vedle Denisy :-)
Reagovat
EllNino
Denisy ?
Reagovat
LukasH
Aha, Denisa tam neni :-)
Reagovat
tommr
dneska mj. jasně demonstrovala, že je momentálně nejlepší halová hráčka současnosti ... :)

Most Wins at Indoor Hardcourt Events:
1. Petra Kvitova: 64-27
2. Maria Sharapova: 53-16
3. Patty Schnyder: 50-39
4. Dominika Cibulkova: 49-27
5. Caroline Wozniacki: 46-14
...
Reagovat
FulnekUltras
dobrá statistika
Reagovat
marsden
Peta super! Ale dejte ji ten pohar!!! Jeste tam dejte Mrazika a upecte pirosky. Rusaci blaznivy!!!
Reagovat
horska.kraslice
No a po baletu stream skončil, dobrý teda no....:-(
Reagovat
HayashiM
Na youtubku pořád jede
Reagovat
lvicek
Jo, je to pekna vykecavacka, co? :D
Reagovat
FulnekUltras
uříznout ceremoniál při wimblu by bylo horší ;)
Reagovat
Jabadu
Ať žije Petra Veliká v městě Petra Velikého!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře k turnajovému vavřínu. Nakonec pohodové nědělní finálko, a dobře se na to koukalo.

Tak zas příští víkend v pražském dostaveníčku v O2 s českými děvčaty :)
Reagovat
George_Renel
A rázem máme v race opět 2 hráčky v TOP10 .-).
Reagovat
Fandina
Nádhera!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
dneska opět potvrdila, že finále umí. Její finálová bilance 21:7 je ostatně víc než výmluvná ...
Soupeřka ve finále navíc nekladla moc velkej odpor a byla s prohrou už dopředu smířená. Nejtěžší pro Petru bylo myslím semifinále proti Goergesový který by se klidně dalo označit za předčasný finále. Je docela příznačný, že dnešní Petřina výhra posunula Goergesovou do první desítky a Mladenovicovou naopak z první desítky ven ...
Reagovat
horska.kraslice
Zajímalo by mě, proč dostala Petra 469 bodů do žebříčku místo 470? Vždyt loni touto dobou nikde nehrála, tudíž se jí nic neodepisuje, ne?
Reagovat
Fandina
Asi vypadl nějaký turnaj kde měla jeden bod.
Reagovat
tommr
Petrohrad nahradí její poslední započítávanej turnaj kterým je zatím Tian-jin kde loni neslavně vypadla už v prvním kole. 470-1=469 ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Díky za info :-)
Reagovat
FulnekUltras
ale dotahovat věci do konce. Dneska v posledním gemu i tradičním srdcem Lvice. Ruská hala Petře opravdu sedla, takže s pokorou dál k novým šancím. Velké uznání také Jirkovi - má to zmáknuté... ;-)
Reagovat
misa
http://www.jpeg.cz/images/2018/02/04/l.jpg

V hale je na ni spolehnutí. Myslím, že není pochyb o tom, že patří mezi 25 nej hráček open éry. Počet i skladba titulů tomu odpovídají. Gratulace. Před třemi lety byla ve Fulneku výstavy Trofeje Petry Kvitové, od té doby jí přibyla další řádka cenných pohárů.

Lucinka dnes slaví 31. narozeniny :) Tak hodně zdraví a ještě pár hezkých singlových výsledků!
Reagovat
Torn
Ty seš tou Karolínou skutečně posedlej :D. Vážně tebe by měli vykastrovat.
Reagovat
blixa
On už v podstatě je. Bejvalej lampasák, nejspíš politruk, po 89 vyhozenej pro zbytečnost, to je jak když normálního chlapa vykastruješ :D
Reagovat
lvicek
Gratulace Pete, tomu rikam spravne vyzadana a udelena WC ;). Snad se tu ukaze vickrat, kdyz ji to tu tak krasne sedi. Finale uz odehrala ve svem typickem finalovem rozpolozeni, to je fakt parada :). Doufam, ze ji takhle uvidime letos casto, i kdyz je mi uplne jasny, ze urcite budou zase i utrapene prohry v prvnim kole, kdyz si proste ty okolnosti tak dobre nesednou. Ted drzim moc pesti na FED cup. Myslite, ze bude Peta hrat v Praze?
Reagovat
tommr
neumím si představit, že by Petra po takovým triumfu nehrála ... :)
Reagovat
lvicek
Jo, ta posledni otazka byla na turnaj WTA v Praze :), to nevyznelo moc jasne :).
Reagovat
tommr
těžko říct. Ten turnaj je ještě hodně daleko a do tý doby se může stát spousta věcí ...
Můj tip ale je, že pokud bude Petra zdravá tak na Spartě hrát bude ... :)
Reagovat
lvicek
Skoda, ze letos se nebudu moct zucastnit osobne ani FED cupu ani WTA turnaje... Ale budu aspon koukat v TV, co to jen pujde!
Reagovat
PetaM
Ani za toho stavu 0:40 jsem nebyl nervózní. A Petra taky ne. Věděla, že je to jen na ní. Napálila to tam a už to byla shoda :D Moc pěkné. Tak tentokrát finále (zápas) bez nervů. Trochu nezvyk :D Každopádně gratulace k 21. titulu! Končně jsou zpátky ty neskutečné bomby, úhly a tak :D Gratulace!
Reagovat
FulnekUltras
starý dobrý bumbrlíček snad opět na cestě ;)
Reagovat
tommr
důvod k obavám opravdu nebyl, protože Petra měla v záloze ještě jeden pokus na dopodávání zápasu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba zítra v anketě no.20? :-)
Parádní nejen finále, ale celý týden. Trošku mi zatrnulo, když Petra neviděla ve 2. setu x Begu.
Reagovat
Nola
Petra vyborny vykon, verim, ze je definitivne spat, Kikina zacala kusat v poslednej hre, ale nestacilo to
Reagovat
FulnekUltras
už neměla co ztratit - klasická koncovka WTA s drobným zádrhelem, ale Peťa už je teď zase dál...
Reagovat
Fandina
Nádhera, Petra to dala. A hrála úžasně. Gratulace veliká.

Přiznám se, že jsem se trochu finále bála, vzpomněla jsem si na poslední prohrané finále Petry v Luxembourku s Blesku. Takže jsem nevěděla, jak tohle dopadne.

Ale nádhera Gratulace veliká Petra uspěla v Petrahradě. :-))
Reagovat
Torn
Tak tam měla proti sebe atypickou rumunku, s tou se hraje blbě.
Reagovat
blixa
Kikina je naštěstí zcela typická francouzka ... ;-) :D
Reagovat
marekv
Maslíš typická SRBKA...
Reagovat
blixa
Namaslím. Zaprvý nevím co to je a za druhý mě to uráží ! ;-) Ta ty si někde přečti, co je to ironie :D
Reagovat
Frick
V Lucemburku to brala dovolenkově. Tim jsem si jist. Nedala do toho 100% tam.
Reagovat
Fandina
Jenže do finále to tak nevypadalo, hrála dobře. Až finále jí nevyšlo.
Reagovat
Fandina
A koukám, že nejen já tady pár dní vtipkuji o PetraHradu, to samé komentátoři v telce. :-))
Reagovat
horska.kraslice
Na závěr trochu zápletka na pocuchání nervové soustavy, ale konec dobrý, všechno dobré. Gratulace velká Petře, neuvěřitelné, že před rokem měla tak rozrasovanou ruku.....
Reagovat
jurasekh
...je to zase ta stará (mladá), dobrá, poněkud pohublá a tudíž i pohyblivější Péťa Kvitová!!! Blahopřeji :-)
Reagovat
George_Renel
Petra má za sebou fantastický týden a my jen můžeme litovat té virózy co ji postihla před AO. Mohla to být úplně jiná pohádka.
Reagovat
blixa
Trošku nás napínala ... :D
Reagovat
tommr
to by ani nebyla Petra kdyby to aspoň trochu nezdramatizovala ... :)
Reagovat
Torn
Čekal jsem trochu toho vzdoru, nakonec se Kiki za stavu 2:5 rozhodla hrát, nicméně Petře velká gratulace.
Reagovat
tommr
to byl jen chvilkovej výpadek Petry - jakoby nás schválně napínala ... :)
Reagovat
Torn
No, ale i tak...na Petru tam bylo fakt málo dramatu. :D
Reagovat
Jabadu
Ten Vaněk se tam neměl motat.
Reagovat
slacker
jezisi co zase kravne?
Reagovat
tommr
ted Petra trochu odflákla hru na returnu. Zřejmě si věří, že už to nějak dopodává ... :)
Reagovat
Jabadu
Úklidové práce Petra s.r.o.
:-)
Reagovat
Fandina
Já kdybych vedla 6:1 a 4:1, tak budu v pohodě, Petruška má dojem, že nehraje úplně top, to je mi ale puntičkářka :-)).
Reagovat
Torn
Tak Mladenovič hraje tak příšerně, že se Petře ani nedivim. :D
Reagovat
horska.kraslice
To je dobře, že se pořád soustředí. V tenise jsou obraty možné vždycky.
Reagovat
tommr
a Petra už má i druhej brejk. Jen nechápu na co si ted zve Vanka. Aby jí to nepřineslo smůlu ... :)
Reagovat
Jabadu
Přesně táááák! ... Ale jedu na ty nohy!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozná škoda toho předchozího gamu..totálně vykolejená Kiki není schopná dát první servis a Petra ten její druhej vždycky tak lacině vyhodí..celkem jí to věnovala..
Reagovat
tommr
Petra má brejk, ale mohly bejt dva. Škoda ...
Reagovat
mikimaus321
Mladenovic Kristinaje jak dvojče SHARLOTY
Reagovat
Jabadu
Petra podává líp než Karolína. To jsou věci ...
Reagovat
tommr
v semifinále měla Petra víc es než Goergesová, která jich jinak letos nastřílela ze všech hráček nejvíc ...
Reagovat
Torn
Tak ta statistika je dost zavádějící, když je měsíc od začátku sezóny. :D
Reagovat
tommr
Goergesová byla v minulý sezóně druhá v počtu es za Karolínou. U ní to není žádná náhoda ...
Reagovat
Torn
No to vim, ale tak Petra taky neměla ty předešlé sezóny málo ES. Jen tvrdit, že letos něco.. :D prostě mi to příjde vtiný, asi jako to, že když Petra jednou solidně podává, tak je hned hráčka s nejlepším servisem dle některých. :D
Reagovat
PetaM
To nemůžeš brát tak vážně :D :D
Reagovat
Torn
Já spíš vždycky nad tím kroutím hlavou. :D
Reagovat
Fandina
:-))
Vážně, vždyť to je tady pořád tak, že kde kdo kde co přehání a naopak :-)).
Reagovat
Nola
Petra, zatial radost pozerat
Reagovat
Jabadu
Co je to za jazyk, kterým mluví s matkou? Srbština?
Reagovat
Bob
Taky jsem se divil :D Ano, ona je původem Srbka narozená ve Francii.
Reagovat
blixa
Vzhledem k tomu, kdy její matka odešla ze Srbska spíš asi srbochorvatština. Srbština je snad jen jakási varianta téhož, nicméně ty jejich jazyky stejně moc nechápu. Jediné co mám ověřené je to, že Chorvatům rozumím celkem slušně, kdežto Srbům skoro ani slovo. Proč to tak je, netuším ...
Reagovat
horska.kraslice
Ten rozdíl v mluvě je asi jako Čechy-Morava. Takže spíš uzákoněné nářečí. V psaném projevu se ovšem Srbové vrátili k cyrilici, kdežto Chorvati zůstaly u latinky.
Reagovat
Fandina
Asi ano, srbština je vlastně to samé psáno v azbuce, ale jinak je to snad stejné.
Já do Chorvatska jezdím hodně často, dvakrát i třikrát do roka, takže to často slyším, ale byla jsem i v Srbsku, třeba na DC když se hrálo s našima, ale těm také rozumím, podobně jako Chorvatům.
Reagovat
blixa
Tak já byl vždycky v Srbsku jen v Bělehradě (pracovně) a bez angličtiny bych byl zcela v hajzlu, fakt jsem jim nerozuměl vůbec nic. Zřejmě asi jen můj problém (i když mi už pár lidí říkalo to samé).
Reagovat
Fandina
Třeba to tak je, já to až tak nepitvala, něco jsem rozuměla, něco ne. Ono také záleží kde je člověk i v Chorvatsku, někde člověk rozumí víc, jinde méně.
Reagovat
Fandina
Třeba ve vnitrozemí v Chorvatsku moc nerozumíš, u moře je to jiné, tam člověk už těm frázím, co se týká cestovního ruchu, rozumí.
Já byla v Bělehradě také, ale jako turista, takže jsem se nějak extra nepotřebovala dorozumět.
Reagovat
FulnekUltras
Srbové už víc blgarštějí
Reagovat
turista
Rozumět je v Srbsku problém. Ale s čtením a psaním bukviček je to lepší i když jsou trochu jiné než ruské a bulharské. Ruské bukvičky mám jako 50+ zmáknuté a ruština naučená v dětství to se nezapomíná.
Reagovat
tommr
první set byl jednoznačnej, ale ještě není vyhráno. Proti Kasatkinový začala Mladenovicová taky špatně a ještě to dokázala otočit. Petra jí nesmí podcenit ...
Reagovat
Torn
Já si nemyslim, že by to dokázala otočit, by se musela hrozně zvednout, i když po prvním setu to není vyloučené, to tam hrála Petra sama.
Reagovat
Bob
byla by stabilně v TOP 10.
Reagovat
PetaM
Bývávala stabilně v top 10 :D
Reagovat
horska.kraslice
Začne druhý set. Tak jen aby Petra viděla :-)
Reagovat
George_Renel
až mám strach.
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
Fandina
Nádhera, tak snad teď Petra nepoleví a pojede tak, jako v prvním setu.

Krása!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra zřejmě navštívila nějaký místní koncertní sál a inspirovala se :)
Reagovat
Jabadu
Jen tak dál, jen tak dál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra ju strasne nici :)
Reagovat
PetaM
Zatím je to jenom o Petře (a občas o podání Kiki :D ), tak snad se nic nezmění ...
Reagovat
Torn
Kikina tam ani nepřišla...
Reagovat
PetaM
Vidím. Vypadá, jako by tam nechtěla být ...
Reagovat
Torn
Možná si vzpomněla na těch 15 proher a řekla si, že jí ty 3 výhry stačí. :D
Reagovat
PetaM
Teď si trochu zaFrickuju ... Asi už se s Dominicem dlouho "neviděli" ... :D
Reagovat
Torn
:D:D hlavně ho nepřivolávej. :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
tommr
pátej brejkbol konečně proměněnej a následně i potvrzenej ... :)
Reagovat
Jabadu
Zdá se, že dnes je svět v pořádku.
:-)
Reagovat
Dobry-den
v suchým triku zcela bez nervů. Francůženka je dnes bez šance.
Reagovat
tommr
škoda těch neproměněných brejkbolů. Hlavně u toho druhýho chyběl jen kousíček ... :(
Reagovat
Torn
Mladenovič to Petře, ale i dost usnadňuje, hraje jako spící panna..
Reagovat
tommr
tak snad jí Petra neprobudí ... :)
Reagovat
Torn
Moc tomu nevěřim. Zatím tam Mláďa ani nemusela chodit.
Reagovat
mikimaus321
Reagovat
lvicek
Diky, tohle se nekouse.
Reagovat
PetaM
http://live.livewidget.net/streamvideo10/mladenovic-vs-kvitova-wta-saint-petersburg-live-stream-4581583.html

Kdyžý tak i tohle se dá :D
Reagovat
Torn
Mladenovič je nějaká totálně mimo.
Reagovat
lvicek
Tak Petko, pojd na to, drzime pesti! Ale Ukrajinci se mi dneska strasne kousou, vam taky? Nevim, jestli je to nasim internetem nebo spis na strane serveru.
Reagovat
com
jo seka se to.. sem nejdriv restartoval comp :D a az pak sem si nasel jinej link :)
Reagovat
mikimaus321
Na TV smart máš youtube
Reagovat
Jabadu
Tak takhle jo.
Dneska by to šlo.
Reagovat
dadaft
když už žít v Rusku, tak v Petrohradu.
velice bohaté, nádherné a udržované město, kde je neuvěřitelně čisto.
mají tam turnaj WTA, skvělý symfonický orchestr a koncertní sál, několik obrovských a superprestižních galerií..............
co víc si přát.

((( pojď Petro )))
Reagovat
blixa
Je tam zima :(
Reagovat
tommr
pokud by se Petře dneska podařilo získat titul dostala by se v celkovým počtu získaných titulů před Azarenkovou a Radwanskou - zatím mají všechny tři po 20 titulech ... :)
Reagovat
FulnekUltras
stačí říct ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist