Kvitová ve Štrasburku ještě netrénovala. Zatím se jen protahuje

9. 11. 2016, 19:19
Aktuality 103
Po kurtu se prošla, dostala bílou růži od malých francouzských fanynek a zmizela do útrob stadionu. Petra Kvitová zatím nechává před finále Fed Cupu s domácí Francií rakety odpočívat. Ve Štrasburku je sice už druhý den, ale zatím se věnuje protahování a zpevňování těla.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Česká sportovní)

Čtyřnásobná fedcupová vítězka Kvitová vyhrála v neděli turnaj WTA Elite Trophy. Hned po finále spěchala na letiště, z Číny doletěla do Prahy a odtud pokračovala autem do Štrasburku, kam dorazila po 30 hodinách cesty v pondělí večer.

"Tělo je trošku zdevastované. Zápasy v Zhuhai netrvaly dlouho, ale odehrála jsem celý turnaj a tělo vždy dostane zabrat," řekla dnes Kvitová novinářům.

Na cestu přes půl světa myslela už během finále s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. "Říkala jsem si, že nemůžu hrát moc dlouho, protože máme let a na letiště to bylo dvě a půl hodiny," uvedla.

Zápas zvládla ve dvou setech, pak absolvovala focení s trofejí, rozhovory a spěchala na letiště. "Sedli jsme do auta a David (Vydra) přinesl dva kalíšky s trochou vína. Tak jsme si narychlo připili v autě a všechno stihli," řekla.

Do Prahy přiletěla v pondělí v devět ráno a za hodinu a půl už se řítila autem směr Štrasburk. Do Francie se chtěla dostat co nejdříve. "Je lepší být tady a na všechno si zvykat," řekla a půlku cesty i sama odřídila. "Baví mě to," usmála se.

S kondičním trenérem Davidem Vydrou teď tělo protahuje a zpevňuje. Proto ještě nevyzkoušela modrý dvorec, připravený na víkendové boje, jen slyšela od spoluhráček, že je středně rychlý a míče letí. "Mám nahráno, takže ani nepotřebuju extra hrát. Myslím, že by to mělo být dobrý," věřila šestadvacetiletá Kvitová.

V klidu je i kapitán Petr Pála. Ví, že se dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová na konci sezony dostala do formy. Vyhrála dva turnaje a na dalším byla ve finále.

"Je víc než rozehraná. Od olympiády odehrála strašně zápasů a zvládla to v Ču-chaji neskutečně," řekl Pála. "Jsem rád, že je tady, okouká si to a je potřeba získat energii. Je ještě čas, teď už se těžko něco natrénuje. Nikam bych to nehnal."

Na trénink má Kvitová čas ještě ve čtvrtek a v pátek. Možná si zahraje jen jednou. "Uvidím, jak bude tělo fungovat. Musíme to prvně zpevnit," uvedla.

Druhá půlka sezony, vyšperkovaná bronzovou olympijskou medailí z Ria, dodala Kvitové zpět potřebné sebevědomí. "V první půlce roku jsem se necítila extra nejlíp, ale teďka je sebevědomí určitě klidnější a víra je tam větší. Přijde mi, že mám čistší hlavu tím, že jsem toho víc nahrála. Vím, že když to tam napálím, nespadne to tam vždycky, ale častěji se stává, že to tam spadne než nespadne," řekla Kvitová.

V dějišti finále je Kvitová dva dny, ale zatím na ni úplně nedolehla atmosféra boje o titul. "Zatím mi to jako finále moc nepřijde, ani nevím proč," pokrčila rameny a trošku posmrkávala. "Většinou to přijde v pátek při losu. To už cítím lehké mravenčení, že to přichází. Ale je to jiné, že po letech hrajeme finále venku," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

103
Přidat komentář
Frick
Dneska se aspoň na ty tenistky dá dívat, hehe.
Reagovat
Frick
Záznamu ze Štvanice předchází záznam zápasu těch, které za půl roku na Štvanici (zřejmě) uvidíme.
Reagovat
cheeky
finále Poháru federace 1986. Právě postavený tenisový stadion na Štvanici je přeplněný emocemi, napětím a nervozitou. Po 11 letech se do rodné země vrací nejlepší tenistka v historii Martina Navrátilová a s týmem USA stojí ve finále proti Československu. Ve druhé dvouhře finále se postaví proti čs. jedničce Haně Mandlíkové, která jen obtížně snáší rozdělené sympatie publika. Vrcholem jejích sporů s rozhodčími je neobvyklá scéna při čtyřhře? Součástí záznamu je i proslov Martiny Navrátilové po skončení turnaje, který se v roce 1986 nesměl odvysílat.
Reagovat
Krisboy
Díky za tip. Já nemám tv, takže program nesleduju, ale na tohle se kouknu.
Reagovat
lars
A komu bys fandil, kdybys byl na finale FC v 1986 na Stvanici ?
Reagovat
EllNino
Martině :)
Reagovat
cheeky
Byl jsem ještě dost malý kluk a viděl jsem to tehdy jen v telce, ale fandil jsem samozřejmě Martině. Vždycky byla moje nejoblíbenější tenistka. Ten den o to víc, že její výhra byl symbolický vztyčený prostředníček těm komunistickejm sviním, co ji vyhnali....očkávejte příchod Stalinultras s velemoudrou politickou polemikou za 4..3..2...1
Reagovat
lars
A jakym zpusobem Martinu N. vyhnali ?
Reagovat
cheeky
Tu otázku myslíš vážně? Jestli jo, použij google, Luku, nejsem učitel dějepisu. Jestli ne, tak věz, že s trollama se nebavím.
Reagovat
EllNino
on je dementní ...
Reagovat
lars
Lzes a klames drzoune :)
Reagovat
lars
Nic o vyhnani Martiny jsem nenasel. Snad umis vysvetlit, co si sam napsal .
Reagovat
misa
Ty jsi autista, nebo tě baví provokovat v diskuzích?
Reagovat
lars
Ani jedno.
Reagovat
janek_da
oboje
Reagovat
Jabadu
Asi takto:
Martina měla od soudruhů seznam turnajů, kam ji pustí. Ten seznam byl vymyšlen tak, aby se nikdy nemohla stát TOP hráčkou.
Jan Kodeš byl jiný případ. Na wimbledonského vítěze si netroufli, protože to by se možná nasrali i horníci v Ostravě, dělníci v ČKD a v neposlední řadě třeba také vojáci.
To je celý.
Reagovat
lars
a ze se Mandlikova stala TOP hrackou bez emigrace ?
Reagovat
Jabadu
Musela si to vyřvat. Tenis nebyl v hledáčku primitivních, nevzdělaných tajemníků.
Prostě jim to uniklo.
Alkoholismus tajemníků způsobil, že jedno sportovní odvětví se jim vymklo. A pak už bylo pozdě něco regulovat.
:-)
Reagovat
VlS
1. Hanka taky emigrovala, i když sňatkem do Austrálie
2. byla mladší než Martina a soudruzi pochopili, že když budou tlačit moc, tak zdrhne taky. Nejvíc na tom vydělala Helena Suková a Jana Novotná, ty už nechali soudruzi na pokoji.
Reagovat
lars
Hanka emigrovala az potom, co se stala TOP hrackou
Reagovat
EllNino
a ?
Reagovat
VlS
No, to je bod 2. s čím máš problém?
Reagovat
cheeky
Tak hledej líp. Googlovat je těžká, přetěžká věc, ale nevzdávej to, věřím ti, ty to dokážeš.
Reagovat
lars
tak, ze neumis vysvetlit co si napsal sam ?
Reagovat
cheeky
Proboha proč se na mě vždycky přilepí nejakej exot, co by rád popřel minulost.

Navrátilovou komunisti nechtěli pouštět na turnaje, často ještě pár dní před turnajem nevěděla, jestli bude moct odjet. Když přiletěla zpátky později, protože netihla do Prahy let kvůli zpožděnému přípoji, sebrali jí pas za podvratnou činnost a málem jí nepustili na USO.

Vzhledem k tomu, že za takových podmínek se nemohla stát top hráčkou, byla Navrátilová nucena odejít někam jinam kde o úspěchu rozhodují jen tvoje schopnosti a práce a ne nějaký papaláš od stolu. Tudíž ji komunisti vyhnali, nebýt toho, nikdy by neodešla.

Mandlíková je úplně jiný případ. Když Martina odešla Hana byla ještě juniorka, po Martinině odchodu se soudruzi báli, že uteče i Hana a mnohem víc jí vycházeli vstříc. Navíc Hana měla raketový start. Martina odcházela ještě jako tenistka druhého sledu, zatímco Hana se prosadila daleko rychleji a jako s vítězkou grandslamu už s ní nemohli tak zametat. I tak se i Hana snažila dostat pryč, jen to neudělala přes politický azyl ale jednodušší cestou, manželstvím kvůli pasu.

Už to chápeš? Jinak nedokážu pochopit, žes mě vyprovokoval k tomu, abych ti to fakt psal. Jsi dobrej. Jestli máš v úmyslu polemizovat o tom, že to nebylo vyhnání, klidně můžeš ale ne se mnou. Tak jako nereaguju na Fulneka nebudu ani na tebe. S lidma, co jakýmkoli způsobem zlehčují, relativizují nebo obhajují ta zvěrstva a prasárny, co se tu tehdy děly se z mnoha důvodů nebavím.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat na tobě nepohodlné názory, které se diametrálně rozcházejí s tím, co ti napumpovali do hlavy ve škole nebo mediálně po roce 1990, případně co ti novodobá cenzura vyhodí na prvních dvou stranách "vševědného" gůglu, samozřejmě nemusíš. Já to teď však v opačném gardu udělám a docela jednoduše na základě vlastní zkušenosti ze 70. i 80. let ti řeknu, že prostě kecáš jak mladá vrana...nebo každý druhý volič Šláfnberka a Clintonové... Howgh... ;)
Reagovat
VlS
Fulneku, mě ve škole rozhodně nic z toho nikdo do hlavy nepumpoval, v roce 89 jsem měl 2 děti a rodinu a 35 let života v "rozvinuté socialistické společnosti". Já k tomu od nikoho nepotřebuju školení a výklady jak co bylo, protože jsem to zažil. A tvoje lži ( a Larsova naivita) mě rozhodně neomráčí.
Nejsem ani obdivovatel Havla, ani Klause, ale zrovna tak ani jednoho z nich nepovažuju za čerta. Pražská kavárna není nic novýho, jen Nezvala vystřídal Kocáb a podobně. V roce 1988 do ní patřil prognostik Zeman s jeho článkem v Technickým magazínu. Vždycky se najde skupina lidí, která se cítí intelektuálně tak před zbytkem národa, že si neuvědomí do smrti, jak strašně jsou mimo realitu. Popírat sviňárny a omezenost tajemníků a dalš´ch slouhů KSČ je taky totálně mimo, a přehlížet prasárny po roce 89 je taky mimo. Život je takovej, jakej si ho dělají ludi navzájem. A je dobrý nezapimínat, že nejnebezpečnější predátor na Zemi je člověk. Historie nám to ukazuje pořad dokola, jen se naivně domníváme, že lidstvo zmozdří. Leda prd.
Reagovat
FulnekUltras
Každý tu rozvinutou socialistickou společnost zpětně vidíme jinak - což o pravdě, lži či naivitě nevypovídá vůbec nic. Já ten tříslovný výraz na rozdíl od tebe do uvozovek nedávám, aniž bych chtěl nebo měl potřebu relativizovat či zamlčovat cokoliv z té doby. Zkrátka jsme se tenkrát v Tuzexu potkat nemohli - toť asi tak vše. ;)
Reagovat
VlS
No, když to říkáš, já jsem valutový příjmy neměl, a vzhledem k děckám jsem neměl na placení vekslákům za bony na rifle, jak se ti tam nakupovalo?
Reagovat
FulnekUltras
Tak to máš kromě té poslední řečnické otázky plus, že jsi aspoň tehdy nepodporoval Horáčka... ;) Jinak letadla mě dodnes taky celkem zajímají, foťák je dokonce jedním z mých "výrobních prostředků", ale ještě prostě taky vidím věci, které člověk skutečně potřebuje jako bydlení, voda, elektřina, plyn, jídlo, pití apod. To je pro mě srovnávací měřítko. A dál už bych se zbytečně opakoval...
Reagovat
VlS
Fajn, a teď mi řekni, proč byli veksláci a proč byl vůbec nějakej Tuzex. Nebyl to náhodou produkt onoho rozvinutýho socializmu? Hrozně se mi líbí, když někdo začne s bydlením, jídlem, elektřinou -----. Dostupnost se pro absolutní většinu lidí rozhodně nezhoršila, navíc je jakýkoliv zboží bez front a v libovolným výběru i bez Tuzexu. Vždycky, i za socíku žila část lidí na hranici bídy. Jen mám pocit, že ti dnešní si za to můžou víc sami. Prostě je normální dopřávat si jen takovej luxus, kterej zvládám bez půjček a vytvářet si přiměřenou rezervu. Jasně, s malejma dětma to nejde ale ani nešlo. Taky jsem někdy měl problém zaplatit inkaso. Bez soudnosti a určitý míry zodpovědnosti za sebe a svou rodinu se budeš mít blvě v jakýmkoliv režimu. Legalizace de facto lichvy a na ni. navazující exekuční bussines považuji za největší hřích polistopadový politiky, od leva do prava.
Reagovat
FulnekUltras
U těch základních životních potřeb mělo ještě být pro drtivou většinu lidí, což příjmy za práci (třeba i uklízečky) v socialismu splňovaly, dnes ne - to je ten největší průšvih současnosti, který "dostupný" konzum všeho tuzexového ;) druhu pro movitější maximálně třetinu národa nemůže nikdy omluvit. Názor, že si za to spodní minimálně třetina (ta prostřední třetina se mimo Prahu klepe ještě pořád pod 20 tis. měs.) může sama, je bohužel praktickým potvrzením staré pravdy, že sytý hladovému nevěří, resp. že zeshora se už jaksi skoro nikomu dolů dívat nechce. Výsledky voleb v poslední době však potvrzují, že tzv. kapitalismem diskvalifikovaných je rozhodně vysoce přes polovinu populace, jenom jim dlouho trvá přechod od rezignace k aktivitě. Vývoj v budoucnu podle mého tudíž nutně bude směřovat od těchto počátečních drobných kroků až k totálnímu konci soukromokořistnického systému, jak ho známe posledních 25 let. Lidská blbost holt ve spirále ;) zase poklesne o závit níž... ;) Osobně jsem rád, že jsem socialismus mohl zažít, neboť náhledy některých holátek bez této zkušenosti - včetně toho, který vyprovokoval tuhle debatu - ve mě vyvolávají opravdu lítost nad tím, kam až lze empirií nedotčeného člověka vlivem vnějšího prostředí myšlenkově zmasírovat.
Reagovat
FulnekUltras
ve mně - aby tady zase někteří jazykoví puritáni neslintali... ;)
Reagovat
VlS
Tak poslouchej, na začátku sedmdesátek jsem jako středoškolák s maturitou nastoupil do svýho prvního zaměstnání. Měl jsem plat 860 korun, po zdanění to v čistým bylo 700. Měsíční jízdenka na vlak mě stála 150, jezdil jsem 60 kilometrů do Brna, vlak mi jel ráno ve 4:08, domů jsem se vracel v 6 večer. Tramvajenka na měsíc byla za pade, čili doprava 200. Závodku jsme neměli, oběd v levný hospodě byl za dvacku, čili 400 za měsíc. Bydlel jsem u rodičů zadarmo. zbývala mi stovka. Když jsem si chtěl koupit néjakej kus hadru, chodil jsem o víkendu na nějaký brigády, abych si moh koupit košili, nebo triko. Na boty jsi už musel dělat ty víkendy dva ( na levný boty) a to jsem mámě nedával nic na snídaně, večeře a víkendový obědy, na elektřinu, uhlí a tak dál. Když jsem chtěl pozvat slečnu do kina, tak jsem nešel na oběd, když na tancovačku, tak jsem tejden obědval suchý rohlíky. Po půl roce jsem měl kliku a dostal jsem 140 Kčs přidáno. Pak jsem šel na vojnu a bral jsem žold 90 Kčs, skvělý, život jak na zámku, mít vlastní byt nehrozilo, o čem mi chceš vyprávět?
A kolik myslíš, že v tý době braly uklízečky? Ještě o 2 stovky míň! Buď záměrně lžeš, nebo si ten socík zatraceně idealizuješ.
Normální slušnej plat v tý době byl kolem 2.000, když se v rodině sešly dva, tak to už šlo. Taky bylo daleko míň samoživitelek, protože si to nemohly moc dovolit a rozvod ani pro chlapa nebyl žádná sranda, takže těch rozvodů a partnerství na psí knížku nebylo zdaleka tolik, ale na to musí lidi myslet předem a ne po průseru a pak nadávat na společnost. Osobní odpovědnost za sebe a svou rodinu je základ a kdo trochu té zodpovědnosti má, tak se rozhodně nemá zle. Práce je dost, ale spoustě lidí se prostě nechce dělat. A to je problém.
Reagovat
FulnekUltras
Nastupoval jsem 1988 s VŠ za 1900,- čistého měs. - v té době kompletní inkaso 400,- jídlo i kdyby 1000,- (nejdražší řízek za 12,-, za stravenky celý oběd i s polívkou za 7,-) pořád zbývalo 500,- na dopravu všeliskam, ošacení i různé výplně volného času; uklízečka v té době brala 1400,- takže nemám co dodat - snad jen to, že jsem ve vedení státu v životě neviděl dva lidi víc mimo realitu než byli právě Havel s Klausem - ten první za to ve svém superomezeném maloměšťáctví nejspíš ani nemohl, u toho druhého dodnes váhám ;), ale elegantně si nakrást z cizího a pracujícím zaručit pouze nekonečné zdražování právě oněch každoměsíčních a nezbytných položek výše - to uměl i se svými stranickými soukmenovci tak dokonale, že komunisti byli proti nim totální amatéři, Kalousek je poslední přežívající zrůdou tohoto vyčpělého panoptika, ovšem systém už od roku 1990 nějak nastaven - a že ve své dlouhodobé neudržitelnosti nasírá lidí čím dál víc, to je bez debat - takže pro mě jenom otázka času - právě odpovědnost lidí za sebe a budoucnost svou i svých potomků tenhle promenšinový bordel dřív nebo později zákonitě spláchne do propadliště dějin...
Reagovat
Fandina
Havel s Klausem byli mimo realitu? Člověče, ty jsi úplně mimo. Naco si to hraješ?
Reagovat
FulnekUltras
Vůbec na nic - mj. od první chvíle na TP ;) - jen pro čecháčky je to patrně trochu nejedlé... ;)
Reagovat
Fandina
Popisuješ věci, jako by ostatní byli slepí a hluší a neměli svůj vlastní rozum. Pochop, že jsi směšný se svými názory. Tak to v životě ani politice nechodí, jak to ty popisuješ. Je to směšné.
Reagovat
FulnekUltras
VIS popisoval to samé ze svého pohledu, já adekvátně reaguju. Jsi mimo, Fandi... ;)
Reagovat
Fandina
Jenže to co popisuje VlS odpovídá realitě, to co popisuješ ty ne. V tom je rozdíl. Pochop to, tvoje názory mi nepřipadají normální.
Reagovat
FulnekUltras
co konkrétně u mě neodpovídá - tedy aspoň z těch exaktních číselných údajů?
Reagovat
Fandina
Celkově tvůj projev, dikce, výrazy. Já mám ráda lidi, kteří mluví jasně a stručně, to co píšeš ty není normální.
Reagovat
FulnekUltras
jasné, stručné, konkrétní čísla - co se ti nelíbí? ;)
Reagovat
Fandina
Já nepsala o číslech ale o tobě.
Reagovat
FulnekUltras
tak to jo ;) myslím, že používám úplně stejný typ argumentace, jako protistrana - jenom mi prostě (stejně jako selce ;) není dovoleno... ;)
Reagovat
Fandina
O5 jsi mimo. Nejde o to, co je komu dovoleno nebo není. Ján nejsem žádný instituce, která něco dovoluje. Podle mě jsi mimo realitu, tvoje názory.
Reagovat
FulnekUltras
Vidím to přesně naopak - ale taky můj názor... ;)
Reagovat
Fandina
Ano, mám úplně jiné názory než ty. Ty tvoje mi připadají mimo realitu.
Reagovat
FulnekUltras
Protože se už nebezpečně blížíme k pravému okraji ;))), vrátím se pomalu k FC. ;)
Reagovat
FulnekUltras
když samozřejmě pominu, že zatímco ceny mnou uvedených opravdu potřebných věcí od roku 1990 stouply nejméně desetkrát, o platech současných skoro dvou třetin "podprůměrných" se to nedá říct ani omylem - přičemž rozptyl mezi finančním ohodnocením uklízečky a leckterého osakovaného kancelářského "VŠ" pokrytce je takový, že se o něm v nynějších poměrech "na úrovni" ani nehodí veřejně mluvit, protože i onen pokrytec by se pak musel minimálně vnitřně propadnout hanbou, za CO si troufá svých "zasloužených" 25-30 tis. měs. vůbec brát...
Reagovat
Fandina
Jenže ty porovnáváš neporovnatelné. Pochop už, že za socialismu bylo všechno naplánováno, ceny platy určené uměle a nefungovalo to. Pochop to. Trh nefungoval, všechno bylo umělé.
Reagovat
FulnekUltras
právě že to fungovalo, až na ty obřady komunistů kolem, docela přirozeně - uměle to funguje naopak dnes, přesně jako to silikonové popředí, pár let se to prsí - a prásk... ;)
Reagovat
Fandina
Nefungovalo to, socialistické hospodářství krachlo. Pochop to už konečeně. Kdyby rozdělování všem přibližně stejně fungovalo, pokračovalo by dálo. Jenže nebylo co rozdělovat. Ty jsi úplně mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Větší diferenciace platů už tehdy pár let probíhala - a kdyby socialismus nerozložili zevnitř Gorbačov a spol., mohl ten motivační proces pokračovat, samozřejmě ale nikdy ne do tak děsivě nespravedlivých rozdílů, jaké jsou dneska - a mnozí lidi si na to už tak zvykli, že jim to ani nepřijde, dokud se aspoň jakž takž drží v plusu a u konzumního lizu ;)
Reagovat
Fandina
Socialismus neodměňoval lidi na základě výsledků práce a podle toho, jak se usnesl UV KSČ. To byl důvod, proč to krachlo. Pochop to.
Reagovat
VlS
Gorbačov nic nerozložil, ten k tomu přišel, když se to hroutilo vlastní vahou samo. Produktivita byla tak mizerná, že neutáhla míru zbrojení a celý to spadlo, jak domeček z karet. Havel byl snílek, s realismem měl problém, ale maloměšťák určitě nebyl. Klaus řešil problém, jak nastartovat standardní trh. Jistě je mu co vytýkat. Jiní by udělali buď stejný, nebo jiný chyby. Snadno se soudí kroky, který běkdo udělal 15 let zpětně. Ty máš problém, protože v tebou milovaným Rusku je kapitalismus ještě surovější, než kdekoliv jinde v socialistický Evropě. Ano, Evropa je socialistická a sociální možná až moc, rozhodně víc, než Rusko, nebo Čína.
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě beru jako Tvůj názor - utkvělá představa "vítězství ve studené válce" a neživotnosti socialismu jako systému je pro zastánce současných poměrů jistě lákavá... ;) Jinak aspoň k tomu Havlovi nevydržím nereagovat - to byl přímo etalon zaprděného čecháčka, jehož největším prezidentským orgasmem se stala akcelerace s jakýmsi luxusním autem v lánské oboře z nuly na stovku během sedmi vteřin. Když měl po volbách 1992 použít svou pravomoc a předvést státnickou odpovědnost, podělal se strachy z ODS - v čemž ovšem za nechutné éry Klausova kultu osobnosti nebyl zdaleka sám.
Reagovat
VlS
Jen jedna otázka : proč to ten tvůj socializmus nikde nepřežil, zatím co ten hnusnej kapitalizmus jo? ( nehledě k tomu, že v celý, ale úplně celý EU je socializmus jak prase a postupně EU požírá a paralyzuje).
Reagovat
FulnekUltras
Všechno má svůj vývoj - jak už jsem napsal i lidská blbost - a ani socialismus, který tady zákonitě nakonec bude opět PRO VŠECHNY, nebude už nikdy úplně stejný jako v momentě, kdy Gorbimu kdosi nakukal vypustit konzumního džina z lahve... ;)
Reagovat
VlS
A ten tvůj Tuzex, to byl konzumní Džin v lahvi? Z toho co píšeš, ( Po VŠ v roce 88, pak vojna) jsi ten reálnej socializmus zažil jen pár měsíců, takže o něm víš kulový
Reagovat
FulnekUltras
V SSSR spíš McDonald. Jestli jako myslíš, že v 70. a 80. letech jsem nežil a nevěděl kolik co stojí a kolik se vydělává, je to tvůj problém. Já vnímám hlavně to, že ti, co na tehdejší dobu dneska nejvíc nadávají, se v ní nejenže vůbec neměli špatně, ale ještě si stačili kromě chat a chalup nahrabat i velmi slušný základ pro dobu následující a "nové investice". Jistoty bydlení, důchodu apod. už ani nebudu rozebírat, protože z tvé dnešní pozice bys to už asi těžko mohl posoudit objektivně.
Reagovat
FulnekUltras
a píšu s VŠ nikoliv těsně po VŠ nebo před vojnou - že jsem ČSLA zažil ještě v plné síle, mě taky těší - tam se z 95% rozehnaly i nejrůznější nahnědlé, duhové i jiné zvrácenosti, v nichž se pozdější holátka mnohdy neřešitelně utápěla
Reagovat
FulnekUltras
Nehledě k tomu, že leckdy se za odvedenou práci platí neuvěřitelně pozdě, všelijakými odůvodňovacími buzeracemi se hledají cestičky, jak platbu ještě snížit, anebo se také nemusí zaplatit vůbec, což je zvlášť pro OSVČ, ale samozřejmě i zaměstnance mnody naprosto likvidační. A pak se před tebou objeví nějaký bankéřský pohůnek s nabídkou nesmírně výhodné půjčky, která se "platí sama" - no tady už se mám opravdu co držet...
Reagovat
VlS
To jsi o cca 15 let pozděj a s VŠ diplomem a závodní jídelnou, ale taky s jinejma cenama.
Reagovat
FulnekUltras
Uznávám, že za tvého začátku byla situace horší, a právě na tom je ten havloidy přervaný pokrok krásně vidět. ;) Na vojně jsem měl taky už ;) 120,- měs., což na hýření obden v Armě a ob týden ve 4 km vzdálené hospodě U Gábiny ;) bohatě stačilo...
Reagovat
janek_da
... zaprdění ... čecháčci ... maloburžoazní ... spravedlivý ... zbabělí ... soudruzi ...
Reagovat
FulnekUltras
zmanipulovaná...blboučká...holátka... ;)))
Reagovat
blixa
Zmanipulovaný ... blboučký ... dědoušku .. zkroucený mozečku ...
Reagovat
FulnekUltras
flegmatický bolševiku... ;)))
Reagovat
gigin
:-D:-D:-DDDD
Mám tě rád cheeky. Moc.
Reagovat
cheeky
děkuju :-)
Reagovat
lars
nejsem exot , ktery by se na tebe prilepil jako nejaky tvuj pritel. :)
Kolikrat Martine sebrali pas v roce 1975 ?
Jaka zverstva nebo prasarny jsem tu obhajoval ?
Reagovat
FulnekUltras
Od jedinců, kteří když už argumentačně nevědí kudy kam, přestávají komunikovat, se odpovědi těžko dočkáš. ;)
Reagovat
Fandina
Martině sebrali občanství, já myslím, že to jako argument stačí.
Reagovat
FulnekUltras
Až poté, co zcela dobrovolně zůstala v USA.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco je postavené na hlavu,když musí z pražského letiště na auto do Štrasburku,místo aby letěla z Číny přímo tam
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ,už se o tom diskutuje
Reagovat
smazaný uživatel
asi tam budou nějaké smlouvy s BMW
Reagovat
Krisboy
Proč cestovat jednoduše, když to jde složitě?
Reagovat
smazaný uživatel
kaká, vi někdo.
Reagovat
lars
?
Reagovat
janek_da
měla zpáteční letenku do Prahy, asi
Reagovat
janek_da
spíš by mě zajímalo, proč nevyužila to svoje pronajaté letadlo
Reagovat
Frick
Já se divim, že neletěla na koštěti.
Reagovat
Frick
Jako Francesca. Ta ušetří za letenky.
Reagovat
cheeky
Na tohle má pro tebe, Fricáku, mořská panna Ariel tuhle reakci:

http://popkey.co/m/Klk6G-disney-ariel-little+mermaid
Reagovat
VlS
Máš představu, na kolik ta sranda přijde?
Reagovat
janek_da
Tak je na lety po Evropě, ne? A samozřejmě by to platila federace a ne Petra.
Reagovat
George_Renel
Jestli si dobře vzpomínám, to letadlo bylo pronajato jen jednu sezónu po vítězném Wimbledonu 2011 a byl to pronájem více hráčů společně.
Reagovat
VlS
Ono nešlo o pronájem letadla, ale o sharing leasingu. Účastníků mohlo být třeba 20. Vysvětlovat, jak a proč se to tak dělalo ( teď už se to moc nedělá ) je složitý. Ale jinak - nikdo ti normálně nepronajme letadlo, aby uletělo hodinu, možná hodinu 15 ( vzdušnou čarou je to cca 500 km) a pak někde 5 dní stálo a letělo hodinu zpět. Letadlo musí vydělávat, vstupní investice je víc než 100 mega. Takže zaplatíš cestu tam a zpátky a tam a zpátky. Celkově cca 5 letovejch hodin - cena bude cca půl milionu ( výrazně se to ovšem liši podle typu a najdeš to i za půlku s turbopropem místo s jetem, rozdíl v času bude kolem 15 minut na tuhle vzdálenost). Nebo ti ho pronajme, ale budeš platit stání letadla ve Štrasburku, ubytování posádky a její diety + nějakou minimální denní sazbu (odpis, nebo leasingovou splátku, kterou letadlo nevydělá, protože stojí a nějakej kalkulovanej zisk), za 6 dní to bude pálka a možná se to nevyplatí. A kolik ušetříš času? ( musíš na letiště dohet, odbavit se .... pak zas odbavení ba druhým letišti - i v rámci Shengenu musíš projít rámem a bezpečnostní kontrolou a td atd) reálně - 3 hodiny na jedný cestě. A stojí hodina za 100 tisíc?
Černošek ceny dobře zná, takže to určitě není něčí blbostí ale náklady jsou moc vysoký. A pokud neexistuje přímej let linkou Praha Štrasburk ( nevím, nehledal jsem) a budeš mít přestup v Mnichově, nebo ve Frankfurtu, tak ti ta cesta s transfery zabere víc času, než jet autem. To samý platí pro otázky, proč neletěla rovnou do Francie - a myslíte, že z Paříže, kam lítají linky z číny, je to výrazně blíž, než z Prahy?
Reagovat
George_Renel
Dík žes mi věnoval tolik času, ale já jsem školení nepotřeboval... ,.)
Reagovat
VlS
Tak ono to bylo spíš pro ty, kteří se diví tomu, jak to je než tobě.
Reagovat
lars
A myslis , ze z Parize do Strasbourgu neni lepsi dopravni spojeni nez z Prahy do Strasbourgu ?
Reagovat
VlS
Nevím, je otázka o kolik a o drobnej fakt, že se holky nejspíš potřebovaly stavit pro jiný oblečení (ne jen tenisový) v Praze. Jinak, teď jsem koukal na letušku a přímej let z Prahy není a doby s přestupem jsou od 4 do 8 hodin ( a ty 4 hodinový nejsou každej den). Jako, nejsou to trubky a z cestování by nás holky mohly školit si myslím. Když jely autem, tak určitě ví proč.
Reagovat
janek_da
Hele Vlsi, tohle není můj job, takže nevim. Prostě tady byl kdysi článek o tom jak mají hvězdy letadlo pro lety nad Evropou. Tak jsem se podivil, že ho nepoužili zrovna tady, kde si to "podle mě" o to vyloženě říká.

Trochu mě to připomíná hysterickou reakci sluníčkových novinářů, že po zvolení Trumpu akcie spadly málem jako v Černý pátek. Ale že by pak novináři napsali, že na konci dne se vrátily zpět na svoji úroveň, to ne.

Prostě nesleduju jestli má Petra pořád možnost po Evropě takhle lítat. Jestli ne, tak ok. Mi to ale dohromady s tím pár let starým článkem vychází trochu směšně. Tehdy se prsili jaké jsou hvězdy a že potřebují trochu volna, a i když to stojí prachy, tak lítaj a teď se tady píše, že se chudáci kodrcali do Štrásburku.
Reagovat
VlS
Já se lítání dost věnuju, takže o tom něco vím, ale to není vůbec podstatný, podstatný je něco jinýho - ty holky jsou ve skutečnosti profesionální cestovatelky a Zem obletí a objedou kolem dokola za rok několikrát. A my, kteří letíme 2 x ročně na služebku a jednou na dovču z nich děláme blbky, které nevědí jak se mají nejlíp dostat za roh do Štrasburku. Není to zábavné?
Reagovat
smazaný uživatel
http://abload.de/img/14720392_181716904857n7jia.jpg
Reagovat
Carloss
dík. je to lvice.
Reagovat
Fandina
Petruska posmrkává. Tak doufám, že to nebude nic nepříjemného, protože to může znamenat i zdravotní problémy a to je to nejhorší, co se může před finále stát.
Reagovat
George_Renel
Posmrkávala již v Číně.
Reagovat
Jabadu
To vona dělá furt. To je normální. A když bude mít ovázaný stehno - tak to budu úplně klidnej.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Naše kočka Minda se celý den taky jen protahovala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist