Kvitová vstoupí do Australian Open jako virtuální jednička

14. 1. 2012, 15:00
Aktuality 23
Šest tenistek bude na Australian Open bojovat o post jedničky a nejlepší výchozí pozici má Petra Kvitová. Česká hráčka vstupuje do turnaje jako virtuální jednička s náskokem 205 bodů před Dánkou Caroline Wozniackou.
Petra Kvitová (@ Facebook)

S Kvitovou a stávající královnou Wozniackou má nejblíže k trůnu Běloruska Victoria Azarenková. Po čtyřech letech by mohla být znovu první Ruska Maria Šarapovová a šanci mají i Australanka Samantha Stosurová a Polka Agnieska Radwaňská. 

Tabulka ženské asociace WTA ukazuje, že po odečtení bodů za loňský rok z Melbourne má Kvitová na kontě 6790 bodů, zatímco Wozniacká 6585. V praxi to znamená, že pokud letos Kvitová nevypadne z pavouka dřív než pětice jejích sokyň, bude za 14 dnů i skutečnou první dámou pořadí a naváže na Martinu Navrátilovou.

Pokud ale například jednadvacetiletá Kvitová prohraje ve finále s Azarenkovou, stane se jedničkou běloruská hráčka a rodačka z Fulneku zůstane druhá. 


"Kvitová může být nejlepší hráčkou své generace," řekla bývalá americká tenistka Pam Shriverová, analytička stanice ESPN. "Ona hraje ze všech nejrychleji a za posledních dvanáct měsíců udělala obrovský pokrok. Pokud se ještě trochu zlepší, bude těžko k poražení a ovládne ženský tenis," předpověděla Shriverová. 

Wozniacká musí postoupit minimálně do čtvrtého kola, aby uhájila první místo, ale pokud by v semifinále prohrála s Azarenkovou, o první místo přijde. "Upřímně, nemyslím na udržení pozice jedničky, chci být zdravá," řekla Wozniacká.

Všechny hráčky včetně Kvitové nehovoří o tenisovém trůnu nahlas. "Body nepočítám, chci zlepšovat svůj tenis," řekla Kvitová. "Jsou to jen čísla, chci hrát co nejlépe, postupovat do závěrečných kol, vyhrávat turnaje," řekla Azarenková.

Nejmenší šance být první mají Stosurová, která může hrát čtvrtfinále s Kvitovou, a Radwaňská. Polka se stane jedničkou jen v případě, že získá titul a ostatní hráčky rychle skončí; třeba Kvitová by musela vypadnout hned v prvním kole.

Aktuální body adeptek na pozici jedničky před letošním Australian Open:

1. Wozniacká 7485 b.
2. Kvitová 7290
3. Azarenková 6865
4. Šarapovová 6440
5. Stosurová 5585
6. Radwaňská 5330.

Stav po odečtení bodů za loňské Australian Open:

1. Kvitová 6790
2. Wozniacká 6585
2. Azarenková 6585
4. Šarapovová 6160
5. Stosurová 5425
6 .Radwaňská 4830

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Zajímavá" diskuze tady dole, AO na obzoru, staré známé firmy už se vracejí, opět se nadává, někdo by chtěl dokonce střílet... :-)
K tomu se těžko dá připsat nějaký komentář, takže :
PÉŤO POJĎ !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je mazec pro ty mlade holky, stale jen pocitani bodu a spekulace bude nebude uz ta jednicka?Je tezke tvrdit, ze na to nemysli a jen hraji zapas od zapasu. Ale hlavne, ze je jasne, ze je schopna Peta hrat uz nyni takovy tenis, ze se o ni mluvi jako o mozne svetove jednicce a my muzeme rict, ze se to tyka nasi tenistky. Ale hlavne devcata predvadejte nadherny tenis bez zbytecnych stresu, pokud je to jen trochu mozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Aká pekná situácia..Pre prvé štyri platí, že ak sa niektorá chce stať svetovou jednotkou bez zbytočnej matematiky, musí turnaj vyhrať..To je dosť mrzuté zistenie, hlavne pre Wozniacku.Osobne ale najviac favorizujem Serenu.
Reagovat
skott
To je dosť mrzuté zistenie, hlavne pre Wozniacku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že to sem nepatří, ale zajímá mě názor ostatních. Co se týče losu mužů tak má naprosto humusální los Murra. Ten má opravdu smůlu v prvním kole. Myslíte si to také???????
Reagovat
smazaný uživatel
Zmiz z diskuse.
Reagovat
smazaný uživatel
Poď a dám ti tečku neandrtálče.
Reagovat
tito
Naopak já si myslím, že smůlu má Ryan, i když překvapení se nedá na 100% vyloučit. Už jsem se těšil, že nasbírá nějaké body a posune se a pak takový los. Tak uvidíme, každopádně to bude zápas, na který se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Wozniacki po AO přijde o trůn a jestli ji vystřídá Peťa nebo Azarenka, to se uvidí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ač nerad, tak souhlasím. Jen doufám, že to bude Vika :) Ale Petra si toky zaslouží..
Reagovat
smazaný uživatel
Další co hodnotí baby podle nohou. Úchylačku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už prostě nejsem schopen se udržet, po dlouhé době má tahle malá země vynikající hračku a magoři tady budou prosazovat pinkálistku Wozniackou nebo uřvanou Azarenkovou (nic proti jejich tenusovEli umu)
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Hrdý vlastenče, tenis je individuální sport. Největším tenisovým hvězdám se fandí bez ohledu na státní příslušnost. Každý má nějaké oblíbence, já např. Rafana a Carol mám stokrát raději než Berdycha a Šafářku. Kolik vyšinutých čecháčků sem z velkých všeobecných webů ještě naleze?
Reagovat
skott
tak jeste tu o Karkulce, pardon Gasquetovi:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš zase vytáhnout nějaký perly z tvého archivu? Zase tady můžeš být za blba, ne každý čtenář tě zná.
Reagovat
skott
ale copak Broziku, cepickar Gasquet uz te neirituje?Zase jsi zmenil nazor?:-)
Reagovat
VlS
Každej má právo fandit komu chce a nikdo nemusí fandit Petře jen proto, že je talentovaná a Češka. Já fandím našim holkám, ale nadávat někomu jen proto, že to cejtí jinak je hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Lucku taky zrovna nemusím, ale raději snesu Berďu než řiťoryjce ...jen doufám že si Rafa letos pořídil nový tip spoďárů páč dívat se celý zápas nato jak si je věčně tahá z půlek už je fakt deprimující :( a co se Carol týče ta už to má spočítané :) takže Ti přeji hezký tenisový zážitek z AO Brozi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych mohl, tak likuju :-) Brozík už mi dlouho pije krev svými pseudonázory a kvaziargumenty. Asi jako "ty jseš ale blbej, že máš rád jablka, hrušky jsou lepší."
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych mohl, tak likuju :-) Brozík už mi dlouho pije krev svými pseudonázory a kvaziargumenty. Asi jako "ty jseš ale blbej, že máš rád jablka, hrušky jsou přece daleko lepší."
Reagovat
smazaný uživatel
Se nám tu koukám sešla dvě extrémní křídla: Jedno je nasraná, že někdo fandí Petře (a spol.), protože je Češka, druhé je naopak nasrané, že někdo nefandí Petře (a spol.), přestože je Češka.. Co trochu vzájemné tolerance, vážení?
Reagovat
smazaný uživatel
Takové fanatické magory jako jsi ty bych postřílel.
Reagovat
smazaný uživatel
Názory občas měním a otočený kšilt nesnáším. Stejně jako trika s rukávy u ženských (teď už je to mnohem lepší, 90. léta byla zoufalá). Jenže jednoručný Rišárův bekhend obdivovat musím i přes tu trapnou čepici. Škoda, že tak elegantní hra nepřináší i nějaké výsledky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist