Kvitová vyhrála anketu Hráčka měsíce. Dalšími únorovými vítězkami jsou Kasatkinová a Šarapovová

9. 3. 2018, 15:44
Aktuality 10
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky únorových anket. Hráčkou měsíce se suverénně stala vítězka dvou turnajů WTA a 13 zápasů neporažená Petra Kvitová. V kategorii Průlom měsíce získala polovinu hlasů Darja Kasatkinová. V anketě Úder měsíce těsně zvítězila Maria Šarapovová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Petra Kvitová

Petra Kvitová v únoru vyhrála všech třináct zápasů a zvedla nad hlavu trofej pro vítězku v hale v Petrohradu a také v katarském Dauhá. Po cestě k titulům porazila šest hráček Top 10, tři z těchto výher zaznamenala proti členkám Top 5.

I proto v únorové anketě porazila vítězku turnaje v Dubaji Jelinu Svitolinovou a finalistku akce WTA v Dauhá Garbiñe Muguruzaovou.

"Slyšet všechny tyhle statistiky je pro mě neuvěřitelné. Po sedmi letech jsem vyhrála dva turnaje v řadě a dvě výhry jsem přidala ve Fed Cupu, to je skvělé. S odstupem času jsem ráda, že jsem přijala divokou kartu do Petrohradu," radovala se Kvitová.

"Jsem pyšná na všechno, co jsem v posledních týdnech dokázala. Musela jsem si rychle zvyknout z halových na venkovní podmínky, mezi nimiž je velký rozdíl," uvedla dvojnásobná wimbledonská šampionka.

"V Dauhá jsem prohrála první set s Agou (Radwaňská) a myslela jsem si, že končím. Už jsem se ani nemohla hýbat. Nevím jak, ale ten zápas jsem otočila a to mi dodalo sebevědomí do dalších utkání," řekla Kvitová, která v Dauhá dále porazila například Wozniackou a ve finále Muguruzaovou.

Kvitová bude mít šanci svou vítěznou sérii protáhnout už dnes. Ve druhém kole v Indian Wells nastoupí proti Julii Putincevové z Kazachstánu.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce února
1. Petra Kvitová (78%)
2. Jelina Svitolinová (19%)
3. Garbiñe Muguruzaová (3%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová


Průlom měsíce: Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová se v únoru probojovala do semifinále v domácí hale v Petrohradu a poté si zahrála ještě finále v Dubaji. Díky těmto dvěma výsledkům se dvacetiletá Ruska poprvé v kariéře dostala mezi dvacet nejlepších hráček světa.

V Petrohradu si připsala třetí kariérní vítězství nad světovou jedničkou, když vyřadila tehdejší první hráčku světa a čerstvou vítězku Australian Open Wozniackou. V Dubaji odvrátila mečboly Kontaové a Muguruzaové.

"Tvrdá práce se začíná vyplácet. Australské léto se mi příliš nepovedlo. Konečně se vše začalo obracet k lepšímu," řekla Kasatkinová po vítězství nad Muguruzaovou. Ve finále padla s obhájkyní titulu Svitolinovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce února
1. Darja Kasatkinová (50%)
2. Kateryna Kozlovová (35%)
3. Viktória Kužmová (15%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh


Úder měsíce: Maria Šarapovová

V únoru bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Maria Šarapovová. Ruská tenisová hvězda ukázala na akci v katarském Dauhá i něco ze svého technického repertoáru. Proti Rumunce Niculescuové vytáhla její nejnepříjemnější zbraň, čop, a nakonec slavila úspěch.

Výsledky kategorie Úder měsíce února
1. Maria Šarapovová (32%)
2. Petra Kvitová (27%)
3. Agnieszka Radwaňská (20%)
4. Anastasia Potapovová (13%)
5. Angelique Kerberová (8%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
peggy
Kdyz Marii nevychazeji turnaje,tak alespon uder mesice,alespon mala utecha.Vdyt od zacatku ji jeji otec ucil, do uderu poradnou silu.
Reagovat
peggy
Kdyz Marii nevychazeji turnaje,tak alespon uder mesice,alespon mala utecha.Vdyt od zacatku ji jeji otec ucil, do uderu poradnou silu.
Reagovat
bIbec
Petra měla štěstí, že nenominovali Simonu. Takže klika prostě.
Reagovat
slacker
a Serena nic? divny moc divny
Reagovat
janek_da
Osobně bych dal do všech třech kategorií jako vítězku Petru.
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Marduch
"Nevím jak, ale ten zápas jsem otočila". Prostě Vaněk nedopustil, abys to projela;)
Reagovat
Fandina
Petra celkem suverénně až jsem to tak nečekala, ani, že v úderech to bude celkem vyrovnané.
A také jak to, že nebyla v úderech první Aga?
Reagovat
Krisboy
Zmanipulovaný, to je jasný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra zaslouženě!Super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist