Kyrgios nedal šanci Djokovičovi ani v Indian Wells. Srb tituly z posledních tří let neobhájí

16. 3. 2017, 01:07
Aktuality 43
ATP INDIAN WELLS - Nick Kyrgios si podruhé během dvou týdnů vyšlápl na světovou dvojku Novaka Djokoviče. Se Srbem stejně jako v Acapulku neztratil set ani v dnešním osmifinálovém duelu na Masters v kalifornském Indian Wells. Australský talent zvítězil nad trojnásobným obhájcem titulu 6-4 7-6 a ve čtvrtfinále vyzve lepšího ze souboje králů mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios během letošního ročníku turnaje ATP World Tour Masters 1000 v Indian Wells válí. Jednadvacetiletý rodák z Canberry v kalifornském městečku ve třech zápasech neztratil jediný set. Výraznější problémy neměl v předchozích kolech s Horaciem Zeballosem ani s Alexanderem Zverevem. V dnešním osmifinále si podruhé během dvou týdnů poradil s Novakem Djokovičem.

Světovou dvojku porazil před necelými dvěma týdny na podniku ATP 500 v mexickém Acapulku a i v dnešním boji o postup do čtvrtfinále v Indian Wells mu stačily dvě sady. Trojnásobný obhájce titulu Djokovič si tak čtvrtou trofej v řadě z oblíbeného turnaje neodveze.

Srb dělal v prvním setu co mohl, ale Kyrgios byl na servisu nekompromisní. Australan nečelil jedinému brejkbolu, neodpustil si ani pár parádiček a o osudu úvodního dějství, které zakončil svým sedmým esem, po němž Djokovič vzteky rozmlátil raketu a dostal varování od umpirového sudího, rozhodl vlastně hned v prvním gamu, kdy rodákovi z Bělehradu sebral servis.

Vůbec poprvé se Djokovič na returnu dostal alespoň na shodu v desáté hře druhé sady. Kyrgios mu ani tentokrát první brejkbol a zároveň setbol nenabídl. Naopak hned v dalším gamu musel srbský tenista řešit dvě brejkbolové hrozby. Parádně si s nimi však poradil a zajistil si minimálně tie-break.

Na zkrácenou hru opravdu došlo. V té byl jasně lepším hráčem patnáctý nasazený Kyrgios, jenž na podání ani jednou nezaváhal a po výborném servisu na závěr si dokráčel ke druhé a opět zasloužené výhře nad Djokovičem.

"Znovu jsem proti Novakovi odehrál velmi dobrý zápas. Tyhle výhry zvyšují mé sebevědomí a dávají mi sebedůvěru, že můžu nejlepší hráče porážet opakovaně," prohlásil Kyrgios.

Kyrgios si zahraje čtvrtfinále podniku Masters potřetí v kariéře. Loni se mezi nejlepších osm probojoval v Miami a v Madridu. O postup do semifinále si kalifornské poušti zahraje se čtyřnásobným šampionem Rogerem Federerem, s nímž jediný vzájemný duel předloni na antuce v Madridu vyhrál. Švýcar v osmifinále snadno přehrál Španěla Rafaela Nadala.

Pětinásobný šampion Djokovič v Indian Wells prohrál poprvé po sérii 19 výher a neobhájí tak titul z posledních tří let.

"Měl jsem tu skvělou sérii, na to jsem pyšný. Ale jednou skončit musela. Bohužel, stalo se to dnes. Nick, stejně jako v Acapulku, skvěle podával. Spoustu jeho servisů jsem nedokázal vrátit zpět. A bylo jedno, jestli první, nebo druhý servis. To byl dnes hlavní rozdíl," komentoval Djokovič.

V Indian Wells prohrál naposledy v roce 2013, kdy v semifinále nestačil na Juana Martína Del Potra. Přemožitele našel až dnes a díky neúspěšné obhajobě loňského prvenství opět přijde o velkou porci bodů v bitvě o tenisový trůn. Na aktuální světovou jedničku Andyho Murrayho bude v pondělním vydání žebříčku ztrácet více než 3 000 bodů.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
středeční výsledky (15. 03. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kyrgios (15-Austr.) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 7-6(3)
Wawrinka (3-Švýc.) - Nišioka (Jap.) 3-6 6-3 7-6(4)
Federer (9-Švýc.) - Nadal (5-Šp.) 6-3 6-2
Nišikori (4-Jap.) - Young (USA) 6-2 6-4
Thiem (8-Rak.) - Monfils (10-Fr.) 6-3 6-2
Cuevas (27-Urug.) - Goffin (11-Belg.) 6-3 3-6 6-3
Sock (17-USA) - Džazírí (Tun.) 4-6 7-6(1) 7-5
Carreňo (21-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-4 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

43
Přidat komentář
Kozoroh
Jsem prohrou Novaka zklamaný, ale nikoliv šokovaný. Šokovaný jsem byl, když prohrál s Istominem na AO. Tehdy mi to vyrazilo dech. Dnes ne.
No1e se zmítá v krizi. Na počátku roku po triumfu v Dauhá to vypadalo, že období loňské stagnace Djoker zažehnal, což však byl bláhový omyl. Krach na AO situaci převrátil vzhůru nohama. V Acapulcu a nyní v IW sice tak trochu doplatil na los, ale to nepředstavuje celé vysvětlení nynějšího špatného rozpoložení. Po loňském Borisově odchodu chybí No1emu trenér, který by mu vlil novou krev do žil. Dodal mu nový impulz, oživil jeho hru. Vajda se stal rutinou, která tu změnu neposkytne.
K zápasu - Nickovi dodávalo sebevědomí jeho silné podání, v mezihře mu to tak dodalo odvahy. Naproti tomu Novak byl na servisu zranitelnější a o udržení podání musel bojovat v výměnách častěji než Nick. Některé fiftýny (třeba ten za stavu 4:5 a 30:30) mohl Djoker dotáhnout, kdyby byl razantnější.
Prohry na oblíbených Djokových turnajích AO a IW nejsou dobrými zprávami před Miami, které je rovněž No1eho panstvím. Snad tam se chytne a bude mít schůdnější los. Ale i tak bude cesta k 7. floridskému titulu trnitá :-(
Reagovat
Nola
zapas opakuju, vcera som si neuvedomila, ze v 10. hre 2 .setu dokazal Nickov servis celkom v pohode returnovat , ale vlastnymi chybami sa pripravil o moznost brejku, vo vymene 2 x lopticka v rade do siete, tam mal moznosti, ale ich prepasol, aj za stavu 40:40 hral pasivne, vymena trenera asi nepomoze, skor navsteva psychologa by bodla, takeho chyby sa v poslednej dobe stavaju standardom, akoby sa mu roztriasla ruka....
Reagovat
Marduch
Hraje šablonovitě. Berdychovatí. Změna filozofie nezbytná. Soupeře už neutahá, když sám začíná ve výměnách, a to i na bigpointech, čím dál víc kazit. Po třicítce nebude možné setrvávat v dlouhých výměnách.
Reagovat
turista
Jsem taky zklamaný, protože 3.set proti Del Potrovi hrál Novak moc dobře a proti Gyrosovi ten výkon bohužel nezopakoval i když bojoval. Při několika snad centimetrových autech bylo i trochu té smůly na jeho raketě.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč,když někdo porazí Novaka,je to jen náhoda.Co když je doopravdy dobrý.
Reagovat
brixner
On to v sobě prostě má, sice je kapku hrbatej a na servisu si hraje na aRoda...Vykopnout mu z palice ten jeho podivný mozeček a docela určitě by byl dávno v Top 5 a měl i GS. Marně vzpomínám, jestli byl někdy takový hráč, kterému pořád jebalo a najednou se to zastavilo a přišly výsledky...V mládí asi Roger, někdo další? Safin?
Reagovat
Nola
Novakova prehra nie je o trenerovi, jeden den dokaze uhrat celkom slusny zapas, na druhy je celkom mimo, treba si uvedomit, ze uz nedokaze zregenerovat ako v minulosti, svoju dan si vybralo aj planovanie zapasov, menej casu na odpocinok, denne zapasy v poslednej dobe vo velkej horucave nezvlada a s hracmi so skvelym servisom mal problemy aj v minulosti - Karlovic, Isner.... Nick ale nema iba skvely servis, je to komplexny hrac...

Forehand :D Novak bol hladny po vitazstve a Rafa bol na spravnej ceste....
Reagovat
Kozoroh
No1e potřebuje nového kouče jako sůl - nový impulz, nový pohled na věc. Spolupráce s Vajdou se vyčerpala. Dokud si to Djoker neuvědomí, tak bude zápasy jako ten s Gyrosem nyní prohrávat :-\
Reagovat
Krisboy
Chudák Kozoroh, aby to už na něj nebylo moc. Brzo bude mít z Gyrose trauma jako ze Stana.
Reagovat
Kozoroh
Gyros je nadále přijatelnější než Babrinka.
Reagovat
spaniel
Lol.... Babrinka? S Djokovicem vytira kurt, tak co je potom Djokovic? Určitě ne No1e...
Reagovat
Pe3k
Omg dalsi takovy...
Reagovat
Krisboy
Taky ho zatím neporazil tolikrát a na grandslamech :)
Reagovat
Mantra
se soustředí na čtyřhru :-D
Reagovat
George_Renel
To je holt karma za to, že jde Novak proti přírodě. A ani nějaký guru nepomůže.
Ono snažit se, by parohy narostly j(J)eleně, to prostě proti přírodě jé :-D.
Reagovat
Mayo
Boh vie co nato Kozoroh, predsa IW je Nojeho panství.
Reagovat
Mayo
Oleeee parada, Noje fackovací panak Kyrgiosa. Tento chalan tuším začal brat tenis vážnejšie, síce mu nefandim ale vždy mal veľký potenciál. Fedex bude ale narozdiel od Djokiho iná káva.
Reagovat
VlS
Nole ví, že aby ses mohl ve velkým stylu vrátit, musíš na chvilku aspoň trochu poodejít. Sedět sám na vršku a jen to furt pracně bránit je úmorná nuda :-))
Reagovat
turista
Gyros Novaka v podstatě vystřílel podáním a útočnou hrou. Nepustil ho bohužel do dlouhých výměn, přes které je Novak zvyklý uhrávat body. Novak nerad hraje na velké riziko, což je proti Gyrosovi určitá nevýhoda. A bohužel mu momentálně nelítá podání, kterým si dřív byl zvyklý pomoci, když se nedařilo. taky nezopakoval výborný výkon ze 3.setu proti Del Potrovi. Tak snad v Key Biscayne a v Monte Carlu to dopadne líp.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nick aktuálně jediný hráč s aktivním H2H s Novakem?
Reagovat
Stan_Borowitz
Kromě J1rky, samozřejmě, tam je to ale tak nějak očekávané.
Reagovat
Davor1
Nezabúdaj na doktora Iva...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravda, na toho jsem zapomněl. Samí vysocí chlapi.
Reagovat
Denis92
Mohol by sa v blizkej dobe stretnut aj s Rogerom, nech si zase nakloni H2H na svoju stranu :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne to napadlo, ale nechci se rouhat příliš neskromnými přáními... I Když u Novaka je to obrácení asi reálnější než u Rafy...
Reagovat
VlS
seš byk :-), tož to tam vyhraj celé.
Reagovat
Marduch
Twl ze si anarchista zasednul zrovna na Djoka :-) Bude se proti vitezi Fedalu pokračovat v tomhle modu nebo se zase ozve bebí?
Reagovat
Davor1
Kyrgios výborný výkon, ale Djokovič totálne jalový, v ofenzíve absolútne neškodný, údery bez razancie, return ani nie polovičny v porovnaní s top formou. Tá jeho kríza začína naberať nečakané obrátky.
Reagovat
kolapse
aach jo, facka za fackou, kdy to skončí !
Gyros hrál dobře, razantě a servis prostě nebrejknutelnej nicméně mě mrzí, že djoko hrál bez nápadu, změny rytmu či agresivních míčů.
Kde je ten No1e kderý dokázal tehdy zreturnovat Andersona na Wimblasu ?
KDE ?
Reagovat
Kytka
Takový No1e mi taky chybí.
Reagovat
Marduch
Z HL vidno, ze pruserem jsou spatne pripraveny přechody k síti, coz si pri rezervach na saku proste nemuze dovolit a jiz tradičně (ne)prohozy, kterým se vyhýbá jak cert krizi az dogmatickym zahravanim lobu, z nichž většina konci v autu. Suma sumarum pokud nelze soupere přetlačit od BL, souper je v defenzive plasticky jak Wawrinka na GS a chybuje minimalne, neni cesty jak z toho ven. Vajda ven;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vajda je v Bratislave. Jak ďaleko od Djokovica ešte má byť?...nechajte ho..:)
Reagovat
Marduch
Vystřelit do vesmiru. Hned!
Reagovat
stefankelner
S jeho urobil no.1 ... A Boris opilca ... Plačeš na nesprávnom hrobe!
Reagovat
Marduch
Kokos za Borisa bral Novak 6GS po několkonasobnych nezdaroch. Kazda doba ma svojich hrdinov. Teraz je treba ist dalej.
Reagovat
Kozoroh
Tento No1e, o němž píšeš, zmizel kamsi po RG 2016 :-\
Reagovat
Kytka
Je celkem vidět, že Nole má jiné priority. Dělal hromadu nevynucených chyb. To se mu dřív nestávalo. Také se mi zdálo, že je u míče často pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám Nole pred zápasom vyhlásil, že je opäť hladný po tenise.

Tak po zápase možno bude mať zas iné priority.
Reagovat
FulnekUltras
dnes opět v plné koncentraci - jen kdyby ji dokázal udržet řekněme 7 zápasů po sobě na GS. Těmhle rázovitým soudruhům prostě nejde nefandit. ;)
Reagovat
Kytka
Tak soudruhům já nefandila nikdy. Proto, když si ho k nim přirovnal už vím, proč nemůžu fandit Kyrgiosovi.
Reagovat
frufru77
ironie je Ti cizí
Reagovat
Fandina
soudruh z úst Fulneka ironii nepřipomíná
Reagovat
FulnekUltras
tak to mám obavu, že Nicka teď už nezastaví nikdo a nic... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist