Kyrgios překonal problémy s kolenem a slaví vítězný vstup do sezony

3. 1. 2018, 08:29
Aktuality 1
ATP BRISBANE - Nick Kyrgios vstoupil do letošní sezony vítězně. Talentovaný Australan však musel překonat potíže s levým kolenem i rozehraného krajana Matthewa Ebdena, kterého po obratu porazil až po více než dvouhodinovém boji. Nasazená trojka ve čtvrtfinále vyzve Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios obvykle před úvodním grandslamem sezony Australian Open hraje pouze exhibice, ale letošní sezonu se rozhodl zahájit na domácím turnaji ATP 250 v Brisbane a dobře udělal. Australan měl v prvním kole volný los a v dnešním utkání druhého kola i přes problémy s levým kolenem dokázal po obratu udolat 6-7(3) 7-6(5) 6-2 krajana Matthewa Ebdena, jenž vyhrál 17 z 20 posledních zápasů.

Kyrgios do zápasu nastoupil s již oblepeným levým kolenem a bylo vidět, že zdravotní potíže minimálně zčásti ovlivňují jeho pohyb. Talentovaný Australan hned v prvním gamu nevyužil ani jeden ze dvou nabídnutých brejkbolů, v koncovce úvodního dějství si nechal koleno dvakrát ošetřit a první sadu nakonec prohrál v tie-breaku.

Rovněž ve druhém setu nezužitkoval ani jednu ze dvou brejkbolových šancí, ale tentokrát zkrácenou hru vyhrál. V rozhodujícím dějství měl po odvrácení dvou brejkbolů ve druhé hře jasně navrch a v dalším průběhu ztratil jediný game. Zápas zakončil esem z druhého servisu, celkově třináctým.

Ve čtvrtfinále se nasazená trojka střetne s Alexandrem Dolgopolovem, s nímž se na turnajích utkal pouze loni v Cincinnati a zvítězil. Ukrajinec ve druhém kole smetl 6-1 6-2 Horacia Zeballose.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 468.910 dolarů
středeční výsledky (3. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
De Minaur (Austr.) - Raonic (2-Kan.) 6-4 6-4
Kyrgios (3-Austr.) - Ebden (Austr.) 6-7(3) 7-6(5) 6-2
Dolgopolov (Ukr.) - Zeballos (Arg.) 6-1 6-2
Mmoh (USA) - M. Zverev (Něm.) 6-2 5-7 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dufam, ze to nebude dalsia sezona, ktoru odohra zraneny. :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist