Kyrgios si zpříjemnil narozeniny výhrou, čeká ho Čorič

28. 4. 2016, 09:58
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Nick Kyrgios v portugalském Estorilu úspěšně vykročil za obhajobou finále. V den svých 21. narozenin druhý nasazený Australan zdolal v prvním letošním zápase na antuce Španěla Iniga Cervantese a postoupil do čtvrtfinále. V něm změří síly s dalším talentem Chorvatem Čoričem.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios si loni v Estorilu připsal první výhru na antukovém turnaji ATP a nakonec se dostal až do svého prvního finále. Letos australský talent, který v únoru vyhrál turnaj v Marseille, v Portugalsku absolvoval první antukový zápas v sezoně a dokázal v něm uspět, když zdolal 7-6 7-5 Španěla Iniga Cervantese

Dvacátý hráč světa Kyrgios v prvním setu ztratil po svém podání jen pět míčků, ale sám se k brejkbolu také nedostal a vedení si zajistil až v tie-breaku. Druhou sadu začal brejkem a ziskem osmi fiftýnů, vedení ale neudržel. Za stavu 4-3 si vybral jedinou slabší chvilku na podání a rázem prohrával 4-5. Ovšem následně vyhrál 12 z 13 výměn a zápas ukončil.

První letošní výhru na antuce Kyrgios oslavil v den svých 21. narozenin a pořadatelé na něj nezapomněli. Na velkoplošné obrazovce mu pustili video s přáním jeho nejbližších a sběračky míčků mu předaly dort. "Byl to jeden z nejhezčích dárků, které jsem kdy dostal," řekl Kyrgios. 



Ve čtvrtfinále se Kyrgios utká v prvním vzájemném střetnutí s o rok a půl mladším Chorvatem Bornou Čoričem. "Bude to těžký zápas, Čorič hraje dobře," prohlásil Kyrgios. 

"Bude to zábavný zápas. Kyrgios bude favoritem, takže nemám co ztratit. Ale nikdy nejdu do zápasu s tím, že nemůžu vyhrát. Budu se snažit hrát předvést maximum a vyhrát," uvedl Čorič, který ve 2. kole zdolal ve třech setech Brazilce Rogeria Dutra Silvu.

"V prvním setu jsme hrál hodně do jeho bekhendu a to fungovalo perfektně. Ale v druhém setu jsem hrál trochu defenzivně a on mě překvapil dobrou hrou. Cítil jsem, že na něj nemám zbraň. Ale dokázal jsem se situaci na kurtu přizpůsobit a to bylo klíčem k výhře. Ve třetím setu jsem byl agresivní a více jsem útočil," komentoval 40. hráč světa Čorič. 

Už v prvním kole ztroskotal Fernando Verdasco. Španěl, který v pondělí triumfoval v Bukurešti, prohrál hladce 1-6 3-6 s krajanem Pablem Carreñou-Bustou.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 520.070 dolarů
středeční výsledky (27. 04. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Carreňo (8-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6-1 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Kyrgios (2-Austr.) - Cervantes (Šp.) 7-6(4) 7-5
Paire (3-Fr.) - Edmund (Brit.) 6-7(4) 6-3 6-3
García-López (5-Šp.) - Robert (Fr.) 6-3 7-6(3)
Čorič (6-Chorv.) - Dutra Silva (Braz.) 6-3 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist