Kyrgiose stále trápí kyčel. Australan triumf v Atlantě obhajovat nebude

24. 7. 2017, 12:24
Aktuality 0
Nicka Kyrgiose pořád trápí zranění levé kyčle, a proto nebude v tomto týdnu obhajovat loňský triumf na turnaji ATP v Atlantě. Dvaadvacetiletý rodák z Canberry, který se naposledy představil ve Wimbledonu, kde skrečoval utkání prvního kola, je stále přihlášen na akci ATP 500 ve Washingtonu, jež startuje příští týden.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgiose zranění levé kyčle trápí již přes dva měsíce. Australan hrál od konce února až do startu antukové části sezony ve vynikající formě a na jednotlivých turnajích pravidělně postupoval do závěrečných kol.

Na úvod travnaté části sezony, kterou zahájil v londýnském Queen's Clubu, si po pádu zranění ještě zhoršil, a ve Wimbledonu dokonce nedohrál zápas prvního kola, když za stavu 0-2 na sety vzdal Francouzovi Herbertovi.

Uplynuly tři týdny a zdravotní potíže jednoho z největších talentů současnosti stále přetrvávají. Proto nebude Kyrgios obhajovat loňský triumf v Atlatně.

V žebříčku by se v následujících týdnech z aktuálního 20. místa sice propadnout výrazně neměl, nicméně vynechání oblíbeného turnaje dvaadvacetiletého Australana rozhodně netěší.

"Nestartovat v Atlantě bylo hodně těžké rozhodnutí. Jsem zklamaný, ale prostě ještě nejsem připravený naplno hrát," uvedl Kyrgios v tiskové zprávě a doufal, že bude připravený startovat příští týden na akci ATP 500 ve Washingtonu.

Hned pět z osmi nasazených hráčů tvoří v Atlantě domácí Američané. Turnajovou jedničkou je Jack Sock, dvojkou John Isner, čtyřkou Ryan Harrison, šestkou Donald Young a osmičkou Jared Donaldson. Mezi nasazené se ještě vešli Gilles Müller, Kyle Edmund a Hyeon Chung.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist