Laver Cup: Evropa vede 3-1. Nebodovali pouze 'deblisté' Berdych s Nadalem

22. 9. 2017, 13:10
Aktuality 196
LAVER CUP - Do premiérového ročníku Laver Cupu vstoupil lépe favorizovaný výběr Evropy. Po prvním dnu vede 3-1, když v tie-breakových bitvách uspěli Chorvat Marin Čilič, Rakušan Dominic Thiem a Němec Alexander Zverev. Neuspěli pouze Tomáš Berdych s Rafaelem Nadalem ve čtyřhře, ve které za tým Světa bodovali Nick Kyrgios a Jack Sock.
Bjorn Borg a Dominic Thiem

První bod premiérového ročníku Laver Cupu zajistil v pražské O2 areně favorizovanému evropskému týmu Marin Čilič, který potvrdil roli favorita proti členovi výběru světa Francesovi Tiafoeovi, jehož porazil ve dvou tie-breacích.

Oba aktéři prvního utkání premiérového ročníku Laver Cupu v úvodní sadě výtečně servírovali. Jak Čilič, tak Tiafoe odvrátili jednu brejkbolovou hrozbu a kdo půjde do vedení, musel rozhodnout tie-break. V něm měl jasně navrch zkušený Chorvat.

V první polovině druhého setu byl lepším hráčem na dvorci Američan. Tiafoe ve třetí hře odvrátil dva brejkboly a v následujícím gamu byli diváci svědky prvního prohraného servisu. O výhodu brejku ale zástupce výběru světa v sedmé hře přišel, přestože vedl už 40-15. To se mu nakonec stalo osudným, jelikož v tie-breaku znovu dominoval Čilič, a dokonce Tiafoeovi nepovolil jediný bod a zápas ukončil 17. esem.

"Je moc příjemné, když vás hráči podporují z lavičky. Považuju si toho a bylo pro mě ctí zahájit novou akci," řekl aktuálně pátý hráč světa Čilič před téměř zaplněnou halou.

Tie-breaky rozhodly i druhý zápas. Především první zkrácená hra Dominica Thiema s Johnem Isnerem nabídla drama a až po třiadvaceti minutách se radoval Američan po výhře 17-15. "To byl neobyčejný tie-break. Rád sleduju Isnera, jak hraje, protože nikdy nevíte, co přijde," řekl druhý hráč světa Roger Federer, který v prvním dnu do hry nezasáhne.

Rakušan postupem času lépe četl Isnerův servis. Brejkboly ve druhém setu sice nevyužil, ale zkrácenou hru získal 7-2 a v super tie-breaku otočil z 0-4 na konečných 10-7. Nejspíše profitoval i z rad Borga, Federera či Nadala, kteří v jednu chvíli přišli k lavičce.

"Bylo to skvělé a děkuji týmu za podporu. Není to velký tlak, ale extra motivace. A rady všech byly důležité, ale je tajemství, co mi řekli," smál se Thiem.

Zkrácené hry se hrály také v souboji dvou mladíků mezi Alexanderem Zverevem a Denisem Shapovalovem. V prvním setu dvacetiletý Němec Zverev odvrátil setbol a sadu nakonec získal. Evropa tak vyhrála v úvodním dnu čtvrtou z pěti zkrácených her. "Lehce se to na lavičce řekne, ale hůře provádí," podotkl kapitán světa McEnroe.

Znovu se aktivně zapojil do rad i Federer. "Hlídej si, aby jsi ve výměně po třetím čtvrtém úderu necouval, a drž si lajnu," nabádal Švýcar. Zverev pak za stavu 7-6 a 5-4 přišel na kurt a při podání Shapovalova měl čtyři mečboly, ale ani jednou neuspěl. A tak se hrál i tentokrát tie-break, který snad ani nemohl dopadnout jinak než výhrou Zvereva.

"Všechny sety rozhodl tie-break, což ukazuje, jak nás to baví a jak chce každý vyhrát. Vedeme 3-0 a jsem rád, že jsem získal bod," uvedl Zverev.

První den nové soutěže nadchl. Kapitáni, hráči i fanoušci zářili spokojeností. "Řeknu to krátce. Je to prvotřídní událost. Každý to tady viděl," shrnul McEnroe pocity obou týmů. "Prýští tady skvělá energie, hráči si navzájem fandí," doplnil.

Na závěr úvodního dne nastoupil domácí Tomáš Berdych s prvním hráčem světa Španělem Rafaelem Nadalem. Společnou premiéru v bod nepřetavili, když podlehli 3-6 7-6 7-10 australsko-americkému páru Nick Kyrgios a Jack Sock.

V sobotních dvouhrách nastoupí za Evropu Nadal, Berdych a Federer, za výběr světa Američan Sam Querrey, Sock a Kyrgios. Kdo s kým bude hrát a jaké bude složení čtyřhry, to bude jasné až v sobotu v 11:00.

Zatímco za výhru v pátečních zápasech byl bod, sobotní výhry budou za dva a v neděli se bude hrát o tři body. K výhře v Laver Cupu je potřeba 13 bodů, za stavu 12-12 rozhodne o vítězi čtyřhra.

LAVER CUP 2017
Evropa - Svět 3-1
Čilič (Chorv.) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 7-6(0)
Thiem (Rak.) - Isner (USA) 6-7(15) 7-6(2) 10-7
A. Zverev (Něm.) - Shapovalov 7-6(3) 7-6(5)
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

196
Přidat komentář
ipko
kedy sa bude vedieť nominácia na dnes?
Reagovat
Fandina
Hrubky najdeš všude, nejsem sama ... úsměv
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4145--pred-pulnoci-se-nasli-nakonec-jsme-mohli-vyhrat-shodli-se-berdych-s-nadalem
Reagovat
Mayo
Ahoj tenisti,

Som rad, že už zajtra sa konci táto sranda ale ak by hrali štvorhru Rafa/Roger tak to by som na 5 min zapol.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako chapu, ze se bojis si to zapnout, jinak by ti asi padl mytus, ze Turnaj Mistru je kvalitnim turnajem:D)))
Reagovat
spaniel
Otazka je, co myslis tim kvalitnim. Urcite je prestiznejsim a dulezitejsim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom asi tezko LC jeste muze konkurovat, sotva jeho historie zacala.
Ale jestli jde o nasazeni hracu do zapasu, tak me opravdu prekvapila. Na poslednich TM mam pocit, ze sotva vlaceji nohama a nektere zapasy - usinacka...
Hraci tady jedou na doraz...ted ten zapas Fedex x Kvery to jen potvrdil. Byly tam paradni vymeny...
Ovsem je treba take priznat, ze LC ma tu vyhodu tymovky, hraci se navzajem povzbuzuji, take mas koucing na lavicce, hlavne na te u Svetaku, kde Bigmac exceluje a me celkem bavi:)
Ale uznavam, muze me to take vic bavit z duvodu, ze jde o neco noveho...
Reagovat
spaniel
Ono na TM jsou uz fakt vystaveni, zraneni. Ono ani posledni US nebylo v tomor kdovi co, obcas to tak je...Urcite je tam ale nasazeni vyssi, 1500 bodu je hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, obcas me tam nekteri prijdou, ze tam o nic moc nejde...:)

Ale je tu asi jeste jedna vec ktera tomu LC pomaha v tom srovnani nasazeni - a to je bigTB, to znamena, ze se vlastne hraje na dva sety max. coz by na TM asi neslo udelat... preci jen uz v tom vedomi, ze tri sety nehrajes, tak to "muzes vic nakopnout"... ale jen odhad.

Urcite pomaha to tymove povzbuzovani...nejses na to proste sam...a myslim, ze pro takoveho Thiema, jak k nemu prijde Roger a rekne par povzbudivych slov...to musi byt poradna energeticka pecka...
Jinak koucing BigMaca... celkem me prekvapuje, je dost dobry. Podle me by klidne mohl z fleku trenerem.
Reagovat
smazaný uživatel
*byt trenerem
Reagovat
spaniel
Vzdyt chvili trenoval Raonice.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo vlastne, proc to nedopadlo?
Reagovat
Roger_Federer
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1462363790512853&id=845744408841464
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som HL zo stvorhry a bolo tam viac exbičných prvkov, nez v celom Abu Dhabi dokopy..
Reagovat
Tornes
A to? jediný "exhibiční" prvek, co jsem viděl, byl druhý tweener Kyrgiose (ten první vycházel ze hry). A to je prostě Kyrgios, ten tweeneruje vždy a všude. Jaké další jsi tam viděl?
Reagovat
Roger_Federer
Zarucene info z tajneho zdroje, posledni zapas odehraji proti sobe big Mack a druhy kapitan, co honeznam.
Bude to exhybicnim tempu.
:):)
Reagovat
safi1313
To vám ten Rafa leží tak v žaludku, že tu na něj každej blb hází špínu??? :-O
Reagovat
Mayo
Ako inak, 2. naj hrac všetkých čias (:
Reagovat
Pe3k
Před Lavera ho protlačis jen těžko...
Reagovat
Mayo
Tak 3. ako chceš.
Reagovat
safi1313
Podle vám nejvíc leží v žaludku to, že má šanci jako jediný dostihnout Rogera ;)))
Reagovat
Pe3k
Šanci má i Djokovič.
Reagovat
safi1313
Nebuď směšný:) jeho pseudoslava je ta tam :)
Reagovat
Pe3k
Proč pseudo?
Takže ty tu přídeš se vysmát těm co hejtuji Nadala a sama hejtujes Djokovice? Dmnce.

IMHO pokud by byl Novák fit, je možné, že by FeDal letos neuhrali ani 1 slam.
Reagovat
safi1313
Ale prosimtě... Když sem Rafa s Rogerem dostali zpátky do formy tak si Djokovič neskrta...
Reagovat
Pe3k
No zapomněla si ovšem zmínit, že Djokovič byl v nejhorší formě od roku 2010. Pokud byl Novák v té své top formě, Nadal prohrál snad 20 setů v řadě a soupeřem mu byli sem, tam jen Roger a Stan.
Reagovat
safi1313
Nebo to bylo naopak a Novák vyhrával jen proto že Rafa byl ve svojí nejhorší formě... Teď když hraje Rafa svůj standart tak o Djokovičovi moc neslyšíme
Reagovat
Pe3k
No neslyšíme, ale z důvodu zranění, Nadalova forma s tím vůbec nesouvisí.
Reagovat
Mayo
Mne to neleží v žalúdku.
Reagovat
peggy
Vedela jsem,ze ctyrha bude pro Evropu propadak.Chybovali oba,ale Rafa drel I s chybami,ale pan Berdych zapomenul behat a nema snad neco s pateri.Leti mic a on uhne.Bojim,bojim!Jinak oba delali co mohli.Byly chvilky kdy to Rafa stacil vse.Rafa je Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je Rafa.
Tomáš je náš.
Peggy je troll.
Reagovat
Pe3k
Troll či fanda Řady, to je prašť jako uhoď.
Reagovat
smazaný uživatel
Je řada fandů Rafy, kteří jsou mnohem pozitivnější než Pe3k, který se sice snaží, ale ani Forehandovi nemůže konkurovat.
Reagovat
Pe3k
Pozitivnější? Možná, jmenuj. Už teď se směji a za břicho popadam při představě té tvé řady... konkurovat trolhandovi nemůže jen tak někdo, on je tak trochu best of troll. Já se naopak snažím od něj distancovat, ale je to těžké, když on vždy přilehlé, jako čokl co mu chybí pánova noha.
Reagovat
Pe3k
přiběhne.

Jinak abych zas tak neškatulkoval, jsou i v pohodě fandové Rafy. Herbert třeba, bohužel ti co tu chodí denně, forehand, Frantz, bl?bolat apod.to je dno tohoto portálu.
Reagovat
insanezy_
Laver cup atmosfera nic moc, vsak vetsina lidi nezna tenisovy popevky, nevi kdy tleskat atd.,hecovani skoro zadny. Krome toho vsak velmi dobry.
Reagovat
Pe3k
Nic moc, ale kvalitou strčí do kapsy celé US open :D
Reagovat
Tornes
A speciálně pro Forehanda pár komentářů ze zahraničního fora. Očividně nejsem jediný, kdo trpí iluzí, že to Rafa bere vážně...

"Lol Nadal is super competitive here. He is pumped up!
Jumping up and down like its 2005"

"damn rafa is so intense"

"Wow. Nadal is pumped up.
One would not be mistaken to think it was a grand slam match given Rafa's reactions. Perhaps he should reserve some intensity for 2018."

"everyone is taking it seriously, but he (Nadal) is just taking it to the 10th level there

"Don't dare to try to suggest to Rafa that this is an exhibition."
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě někdo si myslí, že je to exhibice? Já to videlabude na vlastní oči a byl to tvrdrj boj, exhibiční prvky až možná v deblu, což se čekalo :) Viděla jsem Rogera na treninku, jsem spokojená, neskutečnej dendo :)))))
Reagovat
Tornes
No já exhibici neviděl ani v deblu. První set jsem neviděl, ale od druhého dál to byla regulérní řežba. A Kyrgiosovi tweenery znamenají pouze to, že Kyrgios je stále ještě Kyrgios :)
Reagovat
smazaný uživatel
však proto říkám "exhibiční prvky", bylo to jen občas uvolněnější, ale jinak kanonáda, tak třeba ta milisekundová reakce Nicka s raketou mezi nohama :O to zvedlo všechny ze sedadel, jeho a Ponožkářův "chest bump" po parádní výměně, na tohle jsem se fakt těšila, a to jsem si myslela, že to uvidím až v televizi :D neskutečnej tenis vidět to takhle naživo, je to úplně jiný, než v televizi, rychlejší, prostě víc 3D :D :D i z vyšších řad krásnej výhled, lajny úplně svítí, že toho mají oči po celým dnu dost, obdivuju ty hráče fakt, dávají do toho maximum, neskutečný jak se podporujou, motivujou, radí si, stmelili se jako tým, je to znát, tým Světa působí jako hodně fajnová sebranka, nejvíc asi baví Izzy a Gyros, podle toho co jsem viděla, tak Nick si rád dělá image floutka, kterej to má všechno totálně na háku, ale jenom oficiálně, jakmile dojde na soutěž, je tahounem týmu, dělá samý srandičky, vždyť to vidíte v televizi, skáče tam placáky na zemi, vyvolal mexickou vlnu, což bylo úžasný :)) strašně to prožívá, myslím si, že se perfektně hodí do týmových soutěží, on tím žije, zatímco sám na kurtu se víc pere sám se sebou a pak to zřejmě cvičí s jeho psychikou a něco mu ujede, ale jinak s ním musí být sranda :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem moc ráda, že jsem ho viděla v deblu, když ne v singlu, těším se na zítra, bylo by to bombový, kdyby si ředitel Roger nalosoval právě jeho ;) btw Sock je prvotřídní deblista, a co teprv jeho forhend, úplně brečím, že tam není Del Potro :((( vidět i ten parádní forhend Thiema ze vzduchu, to samý nádhernej bekhend, Izzyho šlupky přes 200 km/hod, i ti mladíci Saša s Denisem si to rozdávali na férovku, žádná exhibice, to bude odteďka zakázaný slovo :D myslim, že ředitel to zařídil dobře a zítra se postará o rozruch, ono ho jen spatřit na tréninku z pár metrů bez skla, jako by se zastavil čas a vy jste se dívali na něco, co nevěříte, že existuje, a ne, není to vosková figurína :D je to Roger v naprosto nereálný symfonii pohybu, je to boží fakt :) kdo to neviděl na vlastní oči, ten neuvěří a nebude chtít odejít :))) dneska se to slušně rozjelo, zítra na to navážou největší hvězdy, Rafa tam přináší velký nadšení, hodně zabral v deblu s Tomášem, když ten mu moc nepomáhal, ale ke konci se zlepšil, bohužel to nestačilo, avšak já ten bod přála klukům v červeném, Rafa a Roger se v deblu ještě určitě předvedou a nejen to :) myslím, že jsou všichni nadšení a nelitují, že tam byli, i když to bylo už pak dost vyčerpávající, stojí to za to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som ani fiftín. Ale šialene vela TB. Podozrivé :)
Reagovat
Tornes
Jop, klasicky. Neviděl jsem nic, vím všechno... Jestli ty TB naplánovali, tak udělali opravdu dobrou práci. Odvracet ty SP za stavu 4:5 po skvělých výměnách, to museli trénovat opravdu dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj, čo si taký našponovaný. Uvoľni sa trošku. Alebo ti tám toho smajlíka mám vytesať do kameňa?...Jak storočný uhundraný dôchodca

Zajtra budem mať možnosť sledovať, tak si spravím názor.
Reagovat
marekv
To je zjevně ňákej roztleskávač...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, príde mi už LC trochu posadnutý.
Reagovat
Pe3k
Forbes vysvětlovat něco trolhandovi= házet perly sviním, časem to i tobě dojde...
Reagovat
Pe3k
Tornes.
Reagovat
Kytka
Škoda. A to jsem se na tu čtyřhru tak těšila. Bylo vidět, že letos Rafa ve čtyřhře odehrál jen jeden zápas a Tom dva. Totálně nesehraní, proto jim taky utekl první set. Časem to bylo lepší. Škoda, že se nehrál normální třetí set. Lepší by bylo, kdyby Tom nastoupil s Rogerem, ten působí klidněji, než přehecovaný Rafa, který to chvílemi pojal jako singl, ačkoliv někdy neměl ani pozici. Smeče měl nechat Tomovi.
Reagovat
Tornes
Já jsem tedy viděl zápas až od druhého setu, ale za mě to byl skvělý tenis. Třeba ta výměna, kde to Sock vybral v pádu byla naprosto geniální, a podobných tam bylo víc. Já si to tedy velmi užil.

A byť bych to Tomovi přál, tak jsem v podstatě rád, že svět vyhrál alespoň ten bod, bude to zajímavější i další dny. Jen teda ten bod mohli uhrát třeba přes Čiliče nebo ještě lépe Shapo přes Zvereva :)

Ale jak psal Vlk, vynikající zápasy, vyrovnané, skvělá atmosféra a všichni hrajou jak nejlíp umí. První den Laver cupu se z hlediska jeho budoucnosti a atraktivnosti snad ani nemohl povést lépe.
Reagovat
Tornes
Já jsem tedy viděl zápas až od druhého setu, ale za mě to byl skvělý tenis. Třeba ta výměna, kde to Sock vybral v pádu byla naprosto geniální, a podobných tam bylo víc. Já si to tedy velmi užil.

A byť bych to Tomovi přál, tak jsem v podstatě rád, že svět vyhrál alespoň ten bod, bude to zajímavější i další dny. Jen teda ten bod mohli uhrát třeba přes Čiliče nebo ještě lépe Shapo přes Zvereva :)

Ale jak psal Vlk, vynikající zápasy, vyrovnané, skvělá atmosféra a všichni hrajou jak nejlíp umí. První den Laver cupu se z hlediska jeho budoucnosti a atraktivnosti snad ani nemohl povést lépe.
Reagovat
Lina
Nebyl to spatny debl, i kdyz jsem nazoru, ze Rafa nebyl pro Toma nejlepsi volba. On potrebuje hecire a uvolnenho hrace a Rafa hraje jako v tranzu a Tomas ma s neho navic trauma. Myslim si, ze by se lip citil na druhe strane. Tym Evropa ma sice Superstar, ale zbytek sveta pusobi vic tymove. Videla jsem az vecerni zapasy, ale kapitan tymu Evropy mne tam prijde zbytecny.
Reagovat
Marduch
Souhlas, navíc Rafa Toma příliš nemusí, ac to mozna nebude v poslední době uz tak žhavé.
Reagovat
Davor1
Ale v hlave to bude mať stále, aj keď navonok možno vyzerajú v pohode...
Reagovat
smazaný uživatel
No to je celkem jedno, ale pokud chce hrat debla, tak by Rafa nemel litat za kazdym mickem...:))) Tim jen dava vetsi prostor souperi, tohle nemel zvladnute...
Vcera byl Rafa jasne nejslabsim deblistou na kurtu, sice nejlepsim singlistou na kurtu, ok, bojoval jako tur, skvele mice, ale to jaksi deblu nepomuze...obcas mi prislo, ze chce hrat sam proti dvoum...obcas se i zapominal, pri oslavach vitezneho mice, ze tam na kurtu jsou dva:D)
Ale krom toho kvalita deblu byla opravdu vysoka!

Jinak Skvely Fedex, chodil za Berdychem a mluvil s nim klidne a povzbudive jak tata:))) celkem dojemne...dost me to teda prekvapilo. Spis me vzdy prisel v tomhle takovy prkenny...
Reagovat
Davor1
Ja som to nevidel teda, ale podla toho tvojho popisu si to viem uplne zivo predstavit :D Ale treba ocenit zase Gyrosa s Ponožkou, ti aspon podla highlightov vyzerali naopak obaja velmi dobre...
Reagovat
Marduch
Presne tak, byk bykem zůstane. Úkol zněl pro Rafu jasne - vyhrat i navzdory Berdychovi:-))
Reagovat
Marduch
Jj, z Federerovi strany byl k Berdychovi vždy respekt a nikdy se na kurtu ani nijak "nechytli", asi proto, ze mlady nespoutany Berdych na Fedexe umel zahrát. Zato s Rafou je to uplne jina pisnicka, od toho zapasu, kdy Tomas az moc suveréne umlcoval Rafovy fandy v hledisti a u Rafy se tim zapsal az do te miry, ze ten Tomasovi pak na saku řekl, ze neni dobrým člověkem a od toho momentu Rafa Tomase ve vzajemnych duelech neskutecne drtil a neprohral s nim snad 15 mačů v kuse..
Reagovat
Lunej..
To mi jen potvrzuje Rafovu urcitou detskost, kterou se prezentuje, nepisu to proto, ze se jedna zrovna o Toma, myslim si to o Rafovi dlouho. Ale neni to jeho vina, obscese je vrozena a jeste predelani na levou ruku to znasobuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem odborníkov na tenis je tento portál plný aj iných odnorníkov. Tentokrat na vrodené obsesie, so specializáciou na lavú ruku.
Reagovat
Lunej..
No predstav si, ze nekteri tomu i rozumi, i kdyz jde o tveho milacka.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže :)
Reagovat
Lunej..
Ze ty mas jiny nazor neznamena,ze mas pravdu,:) jsou veci, do kterych se nemontuju a kdyz neco vim, z vlastni zkusenosti, tak se k tomu vyjadrim. Ale ty obecne vnimas jen svuj pohled,ja te presvedcovat nechci a ani nebudu:) Miru zdar
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne si veci, ktorym sa rozumies analyzuj aj dalej. Z televizie a pohodlia svojho gauču :)
Reagovat
Lunej..
Asi jako ty:)
Reagovat
George_Renel
Prosím tě. Tenkrát byli ještě oba kluci. Pokud se nad to již dávno nedokázali povznést, tak je něco špatně.
Reagovat
majjkaa
Neviem či by sa to nemalo premenovať na tie break cup :D :D
Tá atmoska v aréne je neuveritelná!! Zajtra konecne Roger na kurte uaaaa! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je toto nereálný, fakt neskutečný :-O já chci na Rogeraaa :(
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj Mistru,
ale LC ho zatim strka do kapsy.
Neskutecne vyrovnane zapasy - slusne bitvy. Hraci jedou totalne na doraz... Skvela atmosfera. Mnohem zajimavejsi zapasy.
Videt opet Borga proti BicMacovi, ikdyz v jine roli...neskutecne.
Dost me to prekvapila kvalita zapasu...opravdu povedeny projekt.
Kdyz si vzpomenu na posledni TM, tak mam spis pocit, ze tam to byla spis takova exhibice...ikdyz na obranu tech hracu asi treba rict, ze jsou po sezone celkem down.
Jenze LC se hraje celkem rychle po GS. Tak nevim, cim to je, ale posledni TM me celkem nudily...oproti tomu ma LC dost lepsi atmosferu, i zapasy pro me lepsi...ale jeste jsou dva dny do konce.

Dneska Tajbrejkove bitvy. Vysledek mohl byt jakykoliv.

Jestli jde o debl, tak nic proti Rafovi, ale obcas hral singla a ne debla...celkem zajimava situace, kdy sel mic vysoko, Berdych couval na zadni aby vybiral smec, no a Rafa letel za micem taky...??? wtf!!!
Takze vpoho Svetaci jen s lehkosti smecli do volneho prostoru, ktereho tam bylo habadej...celkem se to stavalo na ruzne zpusoby, prislo me, ze Berdychovi moc neveri, a to si myslim dost rozhodlo, jinak by je i dali.
Na proti tomu Kyrgios s Ponozkou skvele sehrani, duvera na 100%...
Takze zaslouzena vyhra.

Jinak pekne hodnoceni Fedexe po prvnim dni.
Mel by pry take nastoupit do jednoho z deblu. Nevim s kym to bude, ale Berdychovi bych pral hrat spis prave s Fedexem.

Pro turnaj urcite dobre, ze dnes Svetaci dali aspon ten bod.:)
Reagovat
Tornes
Za 4 az prekvapive skvele zapasy, ktere jsem po oznameni nominace snad ani necekal. Kazdy z nich dramaticky a velmi kvalitni. Zitra by to dle sestav melo byt jeste o level vys, tak uvidime.
Reagovat
Dobry-den
Suverénně nejslabší na dvorci. To se dalo čekat.
Reagovat
com
souhlas! je nejslabsi, dostane padaka!
Reagovat
Ereinion
Byl celkem špatnej, ale Nadal taky nic extra...celkově je dobře, že to není po prvním dnu 4:0
Reagovat
Kytka
Jo a první setball Rafa neproměnil. proměnil až ten druhý, a to Berdych esem, suverénně. Nemyslím, že byl Tom na kurtu nejhorší. Prostě s Rafou nesehraní a moc si asi nesedli. Nesedí si ani jinak.
Reagovat
Fandina
Porad nevim, kdo je krome hracu a kapitana ten osmy u Evropy na lavicce.
Reagovat
Nancy_z
Je tam Thomas Enquist jako pomocník kapitána.
Reagovat
Fandina
Diky. Takze u protihracu je to bracha Johna Patrick.
Reagovat
Roger_Federer
Ty nepoznas Enqista,to hrac z pulky 90 let, hral z Edbergem a Beckerem.
Reagovat
Fandina
Ne, take jsem vychovavala deti a pak podnikala, tenis neni vsechno, abyh se zabyvala je jim.
Reagovat
Fandina
abych ... jen
Reagovat
casper01
Konecne jak to ma byt. Takhle Rafa Tomasovi jeste v zivote nefandil, jak dneska.
Reagovat
MorusRubra
Svěťáci neustále se válející po zemi už začínají být únavní.
Reagovat
Fandina
Berďa vypada kouzelne v těch kudrnach, trochu má bříško, ale sluší mu to.
Reagovat
Pe3k
Líp by vypadal, jen kdyby měl na hlavě tablet...
Reagovat
Fandina
Hlavne, kdyz ho ma v hlavě, to je lepší.
Reagovat
Carmelo
S Berdychem hrát 4hru je za trest, je to stejný dement jako Plíšková...
Reagovat
com
uz je to tady, vsichni z tymu Evropy dneska ziskali bod a jen Berdych to Rafovi kazi
Reagovat
Fandina
Kecy
Reagovat
Pe3k
Berdych a Gyros bída. Šmajdal a ponožka dobrý.
Reagovat
Fandina
Ale Nic si drzi suverenne podani, ponozka mela problemy.
Reagovat
Fandina
Už se těším na Berďu s Rafou proti Nic Ponožce.
Reagovat
MorusRubra
V tomto zápase víc věřím Hrbáčovi s Fuskou. Berďa s Nadalem nemají tu správnou chemii.
Reagovat
Fandina
Nahodou jim to spolu slusi a ještě se uvidí, kdo s koho :-)).
Reagovat
Fandina
Šášulku musí
Reagovat
Fandina
tak nakonec to zvládl
Reagovat
Fandina
Šášulku musí
Reagovat
Fandina
těch 5 MB mrzet
Reagovat
Nola
pustila som stream, nechytam CT sport, bola som velmi zvedava, atmosfera super, vyber sveta mi pride pri fandeni prirodzenejsi, odviazanejsi, spravne som zhliadla Nanda Verdasca na lavicke Europy, alebo mam vidiny?
Reagovat
Pe3k
Vidiny. Kde by se vzal Evropský tenista na lavičce výběru Evropy?
Reagovat
Nola
v zemepise mam celkom slusny prehlad :D Spanielsko som navstivala tento rok, vlastne nie - Katalánsko - Catalunya - nadherna krajina, prosim nepoucuj ma, mna skor zaujima, co tam Nando pohladava, bude nahradnikom za niektoreho hraca, alebo co tam vlastne pohladava, ako gigolo by sa urcite uzivil.....
Reagovat
Fandina
Prý náhradník.
Reagovat
Mayo
Bola si na Nou Campe?
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
mahycek
Tak pozor, Roger i Rafael můžou hrát i každý 2 dvojhry + čtyřhu společně, podle vývoje duelu.
Reagovat
letityfanousek
Je to nádhera. Moc se mi to líbí
Reagovat
MorusRubra
Upřímně, jak mi na začátku ten černý kurt připadal cool, tak teď už na mě začíná působit nepříjemně a trochu depresivně. Něco světlejšího, barevnějšího by bylo lepší. Nebo pokud něco tmavého, tak tmavě zelená nebo tmavě modrá by působily lépe.
Reagovat
ipko
podľa mňa v pohode na takýto turnaj, nabudúce treba vyskúšať niečo exotické.. ale hlavne je veľmi rýchly, zatiaľ samé tajbrejky..
Reagovat
MorusRubra
Docela by mě zajímaly zkušenosti těch členů fóra, kteří jsou na zápasech. Jaké to je tam být celý den a koukat do té černé plochy. Přece jen barvy můžou dost výrazně ovlivnit psychiku. Vyváží to pak ten pocit výjimečnosti, že se díváte na něco nového, všechny ty tenisové hvězdy,...?
Reagovat
annah
Musim rict, ze na me ten cerny kurt v realu nepusobi moc dobre. Je to trochu, jako by se clovek ocitl ve stare telocvicne. Mirne depresivni to je, ale jak clovek zvedne oci od podlahy, je to uplne jiny svet. Jinak velky zazitek! Hala je krasna, akorat v radach malo mista na nohy. Horsi nez v Easy Jet!
Reagovat
Alois_Mlok
Proč to není na Livescore? Že by to byla exhibice?
Reagovat
ipko
je to na livescore, ale úplne dole a je tam napísané že je to exhibícia :)
Reagovat
slacker
a neni nahodou exhibicionismus trestny cin?
Reagovat
kada.tom
tým světa působí mimořádně pozitivně, je na nich vidět, že si to vážně užívají :-)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/47510/novak-djokovic-i-m-not-playing-tennis-i-am-still-kind-of-injured-/

S návratem na začátek roku 2018 to dobře nevypadá :-(
Reagovat
Marduch
Kdyby to zabalil tak co? O Noleho ohledně dalšího profesního uplatnění na rozdíl od jeho souputníků strach nemám, je z nich nejvšestranější. Komentátor, moderátor, hráč stolního tenisu. Typický Blíženec, no problemo!
Reagovat
Pe3k
Stolní tenis asi těžko.
Reagovat
pockerface
Doufám, že zítra bude hrát debla Roger s Rafou. Asi spousta fanoušků by Björgovi neodpustili, že je nedal spolu do deblu, protože takováhle příležitost, aby si zahráli spolu už nikdy nemusí nastat, protože nikdo neví co bude za rok. Byla by to unikátní záležitost, tak snad jí Björg nezazdí.
Reagovat
PetaM
Teď se říkalo, že můžou za víkend hráči hrát max. 2 zápasy. Takže pokud Nadal hraje dneska debla s Tomášem, pochybuju, že by zítra nebo pozítří hrál dalšího debla s Federerem a proflákal tak 2 zápasy v deblech :D
Reagovat
Kozoroh
To je hloupost. Hráčů je 6, které je třeba použít 15x (3x3 S, 2x3 D). Z tohoto výpočtu vyplývá, že tři hráči budou muset hrát ve všech třech dnech. Těmi dvěma zápasy jsou nejspíš myšleny singly.
Reagovat
PetaM
Asi jo, mě se to nechtělo počítat :D :D Jen vím, že řekli, že musí odehrát jeden zápas a max. 2 :D
Reagovat
Fandina
Určitě víme, že Roger a Sam tři dny hrát nebudou.
Reagovat
Fandina
Singl minimálně jednou, maximálně dvakrát a den o musí hrát minimálně 4 z týmu.
https://lavercup.com/cz/jak-to-funguje/
Reagovat
Fandina
a debl musí hrát 4 hráči
Reagovat
mahycek
Já jsem taky dnes moc fandil Domovi a také jsem všechny náramně pouučil, děti i vnoučata, co to vůbec je za úžasnou věc, když má Berďa , takové idoly a zároveň soupeře v tenis turnajích. Ano, Tom je ve stínu těch dvou, jak sám říkal. Ale, pochybuji, jak říkal, že kdyby Nadal, nebo Fed nebyli, že by měl ke GS daleko blíže. Ale jsem velmi šťastný, když je vidím dohromady. A Rafa a Fed jsou tak přátelští, že si to Tom užívá. Dnes náramně mluvil ve Sport magazínu. Jsem rád, že se to povedlo a jdu si užívat v TV.
Reagovat
Marduch
Souhlas, taky Berdycha rád vidim mezi nimi, myslim si, že by mu to mohlo po psychologický stránce něco ukázat nebo dokonce dát...
Reagovat
Pe3k
Nejprve tvrdil, že Laver a Thiem SOU stejně velcí a na konci zápasu řekl, že Dom má 175 cm. Laver Mel 173, kdoví jak moc se propadl. Každopádně Dom vypadá vyšší a internetové zdroje tvrdí, že má 185. Takže náš DC Captain trapný sestřih (naštěstí se ostříhal) nepozná 20 cm rozdíl mezi Tímem a Laverem.
Reagovat
paprikovygulas1
Nie je predsa jedno :D
Reagovat
ipko
ale zatiaľ to má veľmi ďaleko od exhibície, vidieť že obidve lavičky zápasy prežívajú a sám Thiem povedal, že Roger s Rafou mu pomohli svojimi radami..
Reagovat
Roger4EVER
Může hrát Roger s Rafou čtyřhru už zítra, když čtyřhru musí hrát minimálně 4 hráči ze 6, Rafa nastoupí již dnes s Berdychem a v neděli už může být před čtyřhrou rozhodnuto??
Reagovat
Herbert_Hoover
Však to je v pohodě. Dnes Rafa a Tom, zítra Rafa a Roger a v neděli může být zapojen hráč, který nehrál debla v sobotu ani v pátek. Přeci jen se ještě v neděli jeden debl musí každopádně odehrát.
Reagovat
dunphy
Dominiiiiiiiiiic!!!
Reagovat
dunphy
Velký gentleman, jak těm děckám děkuje při každém podání ručníku :)
Reagovat
ipko
Thiem bol jednoducho lepší od stavu 0:4, dnes už svet zachráni asi len štvorhra..
Reagovat
Fandina
Rafa s Berdou vyhraji. Musí.
Reagovat
ipko
stále je pravdepodobnejšia ich prehra ako Zverevova..
Reagovat
Tornes
Lepší byl, ale Izzy to nezvládl. Měl tam šance a kdyby zaservíroval jako v prvním setu, mohlo to skončit dost jinak.
Reagovat
Tornes
Tak Izzy to nakonec nezvládl. Škoda, hlavně po začátku toho STB. 4:0 vést a prohrát 10:7 je fakt škoda. Čekal jsem, že Izzy vyhraje, takhle to pro svět bude opravdu hodně složité...
Reagovat
Fandina
Nikdy jsem nefandila Domovi jako dneska. Komm!
Reagovat
Tornes
Tak a teď přichází asi jediná věc, co se mi na LC moc nelíbí - super TB. Raději bych si dal klasický set, ale co se dá dělat.
Reagovat
Pe3k
Ve skutečnosti je to tiebreakiada...

Roger já král zelených a modrých kurtů, Nadal červených, kdo bude král kurtů černých?

Kurt vypadá fajn, chvílemi to připomíná černobílý přenos. Barevné dresy vyniknou.

Těším se na 3 match (budoucnost tenisu) a 4 hra bude taky fajn.
Reagovat
Mayo
Čierny kurt? To môže vyzerať zaujímavo.
Reagovat
paddy
měli by se hrát jen TB, pak by byli všichni brzo doma
Reagovat
Tornes
První BP pro obě strany... A všechny zatím velmi dobře ubráněny.
Reagovat
kada.tom
to byl hodně slušnej TB .. :-)
jen škoda, že jej Dom prohrál ..
Reagovat
marekv
Milovníci servisu musej chrochtat blahem :-)
Reagovat
Lunej..
Ty mas dnes evidentne rypavou ze? Tak se divej na neco jineho, kdyz ti je LC tak proti srsti.:)
Reagovat
marekv
Já se u tohodle dobře bavim a to mi pomáhá v léčbě. A koukal sem na Cibuli, ale ve třetim odkulhala
Reagovat
Lunej..
Co si léčíš, nervy?:)
Reagovat
marekv
Chřipajznu, už od úterka, dneska první den, co se cítím lépe a vrací se mi chuť k jídlu :-)
Reagovat
marekv
A co kdyby druhej set začal rovnou TB ?!
Reagovat
Tornes
Hlavně podání, ale i spousta skvělých úderů. A jen tenisový ingnorant může neuznat kvalitu zápasu, kdy v 32 míčích TB zahrají oba hráči dohromady pouhé 3 UE.
Reagovat
marekv
No u dobrejch servismenů bych malý počet UE spíš teda čekal :-)
Reagovat
Tornes
Dobře, dám si trošku práce a hodím to do kontextu, jo?

Obecně na hardu končí UE zhruba každý třetí míč. Zde to byl každý desátý. Servisman hraje jen jeden, Thiem patří k lépe returnujícím hráčům na okruhu.
Reagovat
Tornes
A jinak ani Isner nijak nevybočuje z průměru a i u něj je to cca každý třetí míč UE. On sice dává hodně winnerů, ale taky hodně UE, jelikož se snaží vždy výměnu rychle ukončit.
Reagovat
marekv
To rozhodnou penalty, ne ?
Reagovat
Tornes
Zatím ve 22 míčích TB 2 UE. Skvělý tenis.
Reagovat
Tornes
Druhý zápas zatím hodně o podání, ale se tam se zahraje i skvostná výměna jako za stavu 5:6. To odehráli oba geniálně ;)
Reagovat
kada.tom
ten černej kurt, to je skvost :-)
Reagovat
fialka
Je tu živá diskusia, či ide o exhibíciu či nie. Mne osobne je to šuma fuk, ale hľa!
http://www.flashscore.sk/tenis/

http://www.livescore.in/sk/tenis/
Reagovat
marekv
:-)))) no, do SK stranek asi nenasypali
Reagovat
marekv
Zapoměli i na českej :-)
Reagovat
janek_da
Mě osobně je to celkem někde, jestli to je nebo není exh. Špičkový hráči, parádní tenis, hrají celkem naplno. Mi to stačí.
A i kdyby byla, tak co?
Reagovat
Tornes
Záleží na definici exhibice. Pro mě hráč hrající naplno => není to exhibice.
Reagovat
janek_da
jak vidím Djokera smečovat, tak si dycky vzpomenu na exhibici
Reagovat
janek_da
A minimálně John hraje naplno. Prohazuje míček mezi nohama
Reagovat
avos
Tyjo kdyby někdo hrál chlastací hru na každý Navrátilovo "určitě", tak vychlastá celej bar.
Reagovat
ipko
tak Marin to zvládol v dvoch TB, ale škoda že Frances nedopodával 2.set, v supertiebreaku by to bola lotéria..
Reagovat
r176
mám prosbu nemáte někdo odkaz na ty ukrajinské stránky - live streamy? z nich se dala stáhnout aplikace sport zone do pc :-) díky moc
Reagovat
MorusRubra
Tyjo, Anna Wintour je na Laver Cupu.
Reagovat
Kytka
Tak kdo včera tvrdil, že Marin Tiafoea přejede? Mám z tohp trochu strach.
Reagovat
babolat.cz
strach? Z tenisu? Z exhibice?
Reagovat
ttopi
Hraje se naplno. Jde přinejmenším o prestiž a pak taky o psychickou výhodu do budoucích bojů v turnajích. Nejsou za to body, ani žádné peníze, ale to nejsou snad ani za Davis cup, kde každej dře jako kůň.
Reagovat
marekv
Tohle je exhibice, byť hvězdně obsazená a na nějak? platformě. To neustál? ubezpečování, že to exhibice není to jen potvrzuje. Chvíli sem měl puštěnou televizi a to je neustálé "bojují doopravdy", " povzbuzují se", "není to exhibice". Asi to pořekadlo s tisíckrát opakovanou lží...
Reagovat
Tornes
Hm... Tak mi ukaž jeden game, který byl vypuštěný. Jeden game, kdy hráči nehráli na vítězství, ale na efekt nebo na show. Já žádný takový neviděl.
Reagovat
marekv
Tak už jen ten výsledek, že :-)
Reagovat
janek_da
Jakože největší exhibice byla Isner-Mahut?
Reagovat
Tornes
A co teprve Federer a Kyrgios. Ti spolu zatím sehráli jen dvě exhibice, zápas žádný...
Reagovat
EllNino
proč ?
Reagovat
EllNino
aha ..
Reagovat
mahycek
Zatím je to paráda, hra bezvadná, Marin se hecuje, kurt pěknej, míček pěkně vidět a pohled kamery, je optimální, výš bych to nesnímal. Porovnejte si 4 GS. Myslím, že pohled hlavní kamery je velmi totožný v Melbourne v Laver Areně. Zkrátka, ani ne moc vysoko, ani nízko a daleko. To na Arhura Ascheho je to dál. Takže jsem nadšenej a užiji si celý víkend. Malá pozn. Jen ten kurt by mohl být o kapinku rychlejší.
Reagovat
Frick
Jsou vskutku parádní. Navíc ani to nemusí jinak nákladné. Jsou za hubičku a není třeba žádnej kameraman. :)
Reagovat
hroutil
Kdyby nekdo chtěl lístek na večerní session tak bych tu jeden do sektoru 424 měl, za tisícikorunu. Tel. 721 131 597
Reagovat
MorusRubra
Ten kurt je takový "goth" Chybí mi tam svíce a ballkids v dlouhých kápích:-) A chorály.
Reagovat
Tornes
Zatím dost dobrej tenis, teď se uvidí, jestli to Tiafoe ustojí a dokáže hrát stejně dobrý tenis, i když bude podávat proti setu.
Reagovat
casper01
To prostředí na mě působí trochu zvláštně z televize. Ale ten akční pohled kamery zezadu zboku byl teď skvělý.
Reagovat
Roger_Federer
Tiefa je vyborny :)
Reagovat
Padme
nejsme... Užívejte si to tam i za nás... :)
Reagovat
Lunej..
Ja tam mohla byt a stejne se koukam doma na telku, hodne atraktivni to bude zitra:)
Reagovat
Padme
A zítra tam budeš? ;)
Reagovat
Lunej..
Taky ne, mne to staci v telce:)
Reagovat
ipko
nejaký dobrý stream?
Reagovat
lvicek
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/
Reagovat
ipko
na Slovensku nejde :/
Reagovat
lvicek
Nojo, ze zahranici je potreba tunelovat... Tak najit na Ukrajincich?
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=c2JyY3ZsK2FuY3VkcWdZ&c=en&i=eWl6aXFnc2hxZQ%B9f%B9f&hc_location=ufi
Reagovat
avos
Černej kurt je krásnej, ale co ten zvuk v pozadí? :( A kamera by teda mohla být výš, kurt kterej vypadá širší než delší moc nemusím...
Reagovat
Lunej..
Tak si zmen v telce pomer stran, kdyz s tim mas problem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist