Laver Cup zná další účastníky. V Praze si zahrají také Čilič a Querrey

9. 8. 2017, 15:09
Aktuality 9
Premiérového ročníku tenisového Laver Cupu se na konci září v Praze zúčastní také Chorvat Marin Čilič a Američan Sam Querrey. Základní čtyřčlenné sestavy týmů Evropy i světa jsou tak nyní uzavřeny, po skončení US Open zveřejní kapitáni Björn Borg a John McEnroe jména držitelů dvou volných karet.
Profily hráčů
Laver Cup

Osmadvacetiletý Čilič je vítězem US Open z roku 2014, dohromady ovládl 17 turnajů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku figuruje momentálně na šestém místě. Letos si zahrál finále Wimbledonu proti Rogeru Federerovi, s nímž se sejde v týmu Evropy.

"Vím, jak skvělou letošní sezonu Roger má, proto bude úžasné si s ním zahrát v Praze společně v jednom týmu," uvedl Čilič v tiskové zprávě. "Být součástí prvního ročníku Laver Cupu je opravdu vzrušující a je to něco, na co se doopravdy moc těším. Reprezentovat tým Evropy je pro mě velkou poctou," dodal loňský finalista Davis Cupu.

S Federerem a Čiličem jsou v týmu Evropy také španělský antukový král Rafael Nadal a Rakušan Dominic Thiem. Ke startu je připraven i Tomáš Berdych. "Tým Evropy shromáždil spoustu silných hráčů a já nemůžu být více nadšený," řekl Borg.

Devětadvacetiletý Querrey má turnajových trofejí deset, v žebříčku je nyní dvacátý a ve výběru světa bude třetím Američanem s Johnem Isnerem a Jackem Sockem. Tým doplní Kanaďan Milos Raonic.

"Tým Evropy má sice tři grandslamové šampiony, ale tým světa má čtyři hráče s nejtvrdším podáním na světě," upozornil kapitán McEnroe. "Sam je nebezpečný hráč, který během posledních dvou let dvakrát ve Wimbledonu zaskočil světové jedničky, a do týmu přinese kvalitní tenis," doplnil.

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi se v pražské O2 areně uskuteční od 22. do 24. září. Konat by se měla vždy v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry.

ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nerad otravuji, ale kdyby se tam někdo chtěl na živo podívat, tak nabízím 2 balíčky vstupenek vedle sebe na všechny 3 dny - 1. kategorie, sektor 119, řada 17. Kamarádi z Německa měli velké oči a teď se mi z toho vyvlíkávají :-( Nechám za původní cenu, tj. 17990 + 500 Kč výpalné fee ticketportálu. Jedná se o originály s hologramem, ne jen PDF. Mám i doklad o koupi...
V případě zájmu se mi prosím ozvěte, dík!
Reagovat
peggy
Je nutny pan Berdych,jeto bebicko.
Reagovat
Jabadu
Pan Berdych bude. I se svýn gangem.
:-)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3646--do-kin-zamiri-snimek-o-rivalite-nesmiritelne-dvojice-ve-wimbledonu
Reagovat
Pe3k
Pak bude Battle of sexes, Billy Jean King Tu hraje Ema Stone proti nějakému tenistovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Team sveta je vtip :)
Reagovat
Kozoroh
McEnroe by měl zlanařit Gyrose, pokud má mít světový tým šanci.
Reagovat
Herbert_Hoover
Však Roger má i jihoafrické občanství, může ho Big Mac zkusit draftovat :))
Reagovat
sprchon
Super, oba dva. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist