Laver Cup zná dalšího aktéra. Za světový tým bude hrát Sock

1. 8. 2017, 13:17
Aktuality 5
Světový tým pro letošní premiérový ročník exhibičního Laver Cupu, který je na programu od 22. do 24. září v pražské O2 areně, získal třetího člena. Milose Raonice a Johna Isnera doplní 19. hráč světa Jack Sock ze Spojených států, který svou účast přislíbil kapitánovi Johnovi McEnroeovi.
Profily hráčů
Jack Sock

Třetím členem světového výběru pro premiérový ročník Laver Cupu se stal Jack Sock. Světová devatenáctka v týmu Johna McEnroea doplní kanadského tenistu Milose Raonice a krajana Johna Isnera.

Sock letos triumfoval na turnajích ATP v Aucklandu a Delray Beach. Díky dvěma letošním triumfům vylepšil své žebříčkové maximum na 14. místo, za kariérním maximem v tuto chvíli o pět pozic zaostává.

Čtyřiadvacetiletý Američan má na kontě celkem tři tituly. Před třemi lety ve Wimbledonu po boku Vaska Pospisila vybojoval první a zatím poslední grandslamovou trofej. V roce 2010 ovládl juniorku na domácím US Open.

Sockovi se v týmových soutěžích tradičně daří. Loni na olympijských hrách v Rio de Janeiru vybojoval zlatou medaili ve smíšené čtyřhře a bronzovou v mužském deblu. Jako jediný tenista dokázal v průběhu loňské olympiády získat více než jeden cenný kov.

"Nejpamátnější momenty mé kariéry jsou spojeny právě s týmovými soutěžemi. Je mi velkou ctí, že se budu moci zúčastnit premiérového ročníku Laver Cupu," řekl Sock.

Stejné nadšení sdílí s členem svého týmu také kapitán John McEnroe. "Jack Sock je zárukou skvělého týmového ducha i výkonů. Velkou osobností na kurtu a schopností vyhrát jakýkoli zápas reprezentuje novou generaci hráčů," chválil Američana kapitán.

"Fanoušci v Praze si ho zamilují. Členové evropského týmu moc dobře vědí, jak umí být nebezpečný, ať už v singlu nebo deblu. Těším se, až uvidím, co Jack za světový tým předvede," dodal.

Kapitán evropského týmu Björn Borg se zatím může spolehnout na účast Rogera Federera, Rafaela Nadala a Dominica Thiema. Na divokou kartu by měl v září v Praze startovat dlouhodobě nejlepší český tenista Tomáš Berdych.

Své výběry kapitáni ještě potvrdí po skončení posledního grandslamového podniku sezony US Open, tedy zhruba dvanáct dní před startem Laver Cupu.

Premiérový ročník týmové exhibice se uskuteční od 22. do 24. září v pražské O2 areně. Hrát se bude na tvrdém povrchu. Exhibice nabídne celkem dvanáct zápasů. V každém ze tří hracích dnů mohou diváci zhlédnout tři duely dvouhry a jednu čtyřhru.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Kozoroh
Pokud má výběr světa v LC uspět, musí tam být DelPo s Gyrosem a oba dva na pozitivní vlně.
Reagovat
jacksax
opět se mýlíte. Jack Sock vyhrál dva grandslamy, s Oudinovou v osmnácti vyhrál i US Open (jako snad nejmladší pár v historii open éry?)
Reagovat
sprchon
Super. :)

Kdyby chtěl někdo lístek na pátek odpoledne, mám jeden navíc. Nabízím za 1000 kč, tedy za původní cenu.
Reagovat
Fandina
Tak ještě Niši, Nick a Kvery a svět je hotový.
Reagovat
Mercury
DelPo!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist