Lehečka a Svrčina na challengeru v Bratislavě zvládli první kolo. Macháč ani Kolář neuspěli

9. 11. 2021, 16:42
Aktuality 6
CHALLENGER BRATISLAVA - S poloviční úspěšností absolvovali čeští tenisté první kolo na challengeru v Bratislavě. Čerstvě 20letý Jiří Lehečka přehrál Sergeje Stachovského, o rok mladší Dalibor Svrčina zdolal po odvrácení mečbolu domácího Filipa Horanského. Neuspěli naopak Tomáš Macháč ani Zdeněk Kolář, Macháč prohrál s hráčem čtvrté stovky, Kolář proti nasazené jedničce nepřekvapil.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka na konci září na rumunské antuce získal svůj druhý titul z challengerů, ale na následujících čtyřech akcích nedokázal porazit dva soupeře po sobě ani postoupit do čtvrtfinále.

Šanci zlomit tuto sérii má ve slovenské Bratislavě. Český talent, který včera oslavil 20. narozeniny, ve slovenské hale začal skalpem bývalého 31. hráče světa Sergeje Stachovského.

Lehečka v úvodním dějství odvrátil všech pět brejkbolů. Ve druhé sadě nepotvrdil brejk, nicméně odpor zkušeného Ukrajince v koncovce setu zlomil a po hodině a půl zvítězil 6-4 7-5. O postup mezi nejlepší osmičku se utká s Gillesem Simonem, či Kacperem Žukem.

Dalibor Svrčina před cestou do Bratislavy prohrál 6 ze 7 posledních zápasů, v metropoli Slovenska ale vyhrál už tři utkání. Po zdárném absolvování dvoukolové kvalifikace dnes po odvrácení dvou mečbolů zdolal 2-6 7-6 6-1 domácího Filipa Horanského. O postup do čtvrtfinále se 19letý Čech střetne s Portugalcem Fredericem Silvou (h2h 1-0).


Macháč ani Kolář první zápas nezvládli
Tomáš Macháč si před týdnem v německé hale zahrál semifinále, ale v Bratislavě potvrdil, že z krize stále není venku. Nasazený 21letý Čech hned v prvním kole podlehl 5-7 6-3 4-6 kvalifikantovi a až 340. hráči světa Zsomborovi Pirosovi.

Hned na úvod skončil i 25letý Zdeněk Kolář, jenž nestačil 6-7(4) 3-6 na nasazenou jedničku Stefana Travagliu. S Italem prohrál i třetí vzájemný souboj.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 66.640 eur
úterní výsledky (09. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 7-5
Svrčina (ČR) - Horanský (SR) 2-6 7-6(5) 6-1
Piros (Maď.) - Macháč (ČR) 7-5 3-6 6-4
Travaglia (It.) - Kolář (ČR) 7-6(4) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Dalibora začínám rád sledovat. Na servisu je to pořád tristní (po 2. servisu cca 20 % vyhranejch bodů), ale dobrej v hlavě, nebojácnej, několikrát na příjmu nevyužil dobrý stavy, pak blbě o servis přišel, ale uhrál si to, pak neudržel v TB 5:1, ale stejně si to aktivně dohrál. Na jeho věk dobrý. smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Myslel jsem si, že s takovýmhle soupeřem Macháč snad ani prohrát nemůže, ale evidentně když se chce, tak je možný všechno. smile Toto už je fakt hrozná křeč, ještě na jaře to byl náš nejnadějnější hráč, ale úplně se zasekl. smile
Reagovat
Dobry-den
Lehečkovi gratulace, Svrčinovi taky, odvracel mečboly. smile
Reagovat
EllNino
Jono, od té nemoci prostě není na té úrovni a já jen doufám, že se do ní ještě vůbec dostane :/ Teď mu vypadnou body za Nur Sultan, Koblenz, AO, půjde dolů
Reagovat
EllNino
Jirka s daliborem zahráli dobře, Tomáš se Zdeňkem klidně mohli vyhrát, zbytečné prohry ... zítra ještě Jonáš, ale ten to bude mít těžké ...
Reagovat
Mony
Svrcina nakonec vylepšil reputaci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist