Lehečka v Tampere smetl Jacqueta a prolétl do prvního challengerového finále!

24. 7. 2021, 13:27
Aktuality 16
CHALLENGER TAMPERE - Jiří Lehečka na antuce ve finském Tampere smetl 6-3 6-0 Francouze Kyriana Jacqueta a bez ztráty setu postoupil do svého první finále na challengeru. O titul si 19letý Čech zahraje s Argentincem Nicolasem Kickerem.
Jiří Lehečka (© Tampere Open)

Jiří Lehečka se tento týden dostal na třetím z posledních šesti challengerů do čtvrtfinále a nezůstal jen u toho. Dnes si zahrál potřetí v kariéře semifinále a zatímco v Prostějově 2020 a Petrohradu 2021 v něm neuspěl, v Tampere vybojoval premiérové finále.

19letý Čech ve Finsku neztratil ještě ani set, ve čtyřech utkáních prohrál dohromady jen 21 gamů. V prvním kole si poradil s Francouzem Antoinem Hoangem, následně vyřadil bývalého 38. hráče světa Chilana Nicolase Jarryho, zastavil domácího Ottu Virtanena a dnes smetl 6-3 6-0 Francouze Kyriana Jacqueta.

Lehečka druhý den po sobě nepřišel o podání, dnes dokonce nečelil jedinému brejkbolu. Ve druhém setu francouzskému vrstevníkovi, který rovněž usiloval o své první finále, povolil pouze osm fiftýnů.

254. hráč světa Lehečka si ve světovém žebříčku zajistil posun na 231. místo, čímž překoná své současné maximum. Případným triumfem si může polepšit ještě  o dalších minimálně osmnáct příček.

Ve svém prvním finále bude vítěz tří turnajů ITF Lehečka čelit v prvním vzájemném duelu bývalému 78. hráči světa Nicolasi Kickerovi.

Osmadvacetiletý Argentinec, který se v únoru vrátil po dvouletém trestu za doping, dnes zdolal 6-3 3-6 6-3 nejvýše nasazeného Nizozemce Botice Van de Zandschulpa a poprvé od října 2017 postoupil do finále challengeru. Letos vyhrál už 43 zápas, většinu z nich na podnicích Futures.

• CHALLENGER TAMPERE •
Finsko, antuka, 44.820 eur
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Lehečka (ČR) - Jacquet (Fr.) 6-3 6-0
Kicker (Arg.) - Van de Zandschulp (1-Niz.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Jirka si ve finále zahraje s Argentincem Kickerem, který trochu překvapivě porazil nasazenou jedničku Zandschulpa :)

Chtělo by to urvat titul a posunout se kousek za 2. stovku, to už by mu možná mohlo zajistit kvalifikace GS, i když na USO už to asi nestihne :)

Ale takhle nízko titul už zase třeba dlouho viset nebude, tak by to chtělo urvat :)
Reagovat
EllNino
Zase až tak překvapivé to není, Nicolas má dneska bilanci 43:6, vyhrál spoustu zápasů ... ale to Jirka taky, bude to 50:50, ale rozhodně hratelné
Reagovat
SydneyOpen
Ruud je už prostě velké sousto, ale i tak SF na turnaji ATP je parádní výsledek
Reagovat
hanz
Kopřiva to projede jen díky bídnýmu servisu, dvojchybám a houmranům z forhendu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mohl prohrát i s horším hráčem, než je Casper. Táhne to už od kvaldy a není na takový zápřah zvyklý. 1.Servis mu nešel už s Ymerem, jenže ten nebyl schopnej returnovat ani 2.
Jinak souhlas, že hráči s ambicemi na top100 by měli servírovat jak diví. Jak Jagger o půlnoci na zimáku, tak o půlnoci z postele na kurt a trefovat tam třeba plechovkysmile
Reagovat
EllNino
Bez lepšího servisu to ale výš bohužel nepůjde ... málokdy se trefí do prvního podání
Reagovat
hanz
A i to je bídný,
Reagovat
EllNino
Zajímavý skalp v Kitzbuhelu - mladšího Cerundola porazil 2:1 na sety, sice Juanovi teď trochu dochází dech, ale pořád má letos skvělé výsledky :)

A jelikož Londero skrečoval Neumayerovi, tak Lukáš bude ve finále kvaldy velký favorit na postup do MD ...

Jirka dostal do 1. kola Alcaraze, to bude další trapas asi bohužel :/
Reagovat
historik
Máte prosím nějaký funkční stream na Koprivu?
Reagovat
EllNino
http://pro.freestreams-live1.com/tennis-channel-1tv/
Reagovat
historik
Díky moc
Reagovat
Mony
To vypadá od Viti Kopřivy na dalšího Kanara.. Snad to nezakriknu.. Jirka a Sára inspirují
Reagovat
EllNino
To určitě, ale Casper není Shapo v nervu nebo Ymer :) To je trochu jinej level
Reagovat
hanz
Hlavně Ruud nekazí, má hru na antuku.
Reagovat
Mony
Tak přecejen kanar!
Reagovat
EllNino
Využil příznivého losu, prochází zatím turnajem jako nůž máslem a hraje fakt dobře :) Finále bude zřejmě proti Zandschulpovi, ale tak tam už nemá co ztratit :) Titul by se ale hodil, třeba překvapí podobně jako minulý týden Zdenda Kolář nebo tento týden Víťa Kopřiva :)

V race se vyšplhal na 146. místo a v liverankingu je 231. ... ten postup žebříčkem je vzhledem k tomu množství bodů, které se stále započítávají z roku 2019 (neuvěřitelné), hrozně obtížný ... ale nesmí ho to otrávit :) Race je odrazem formy za 7 mesíců a to už je dobrý ukazatel, tam máme 5 Čechů v top 150.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist