Lékař: Djokovič má v loktu kostní modřinu. Přijde minimálně o US Open

24. 7. 2017, 21:42
Aktuality 42
Novak Djokovič už rok a půl bojuje s bolestí lokte. Nyní má za sebou několik návštěv u specialistů a podle lékaře srbského daviscupového týmu Zdeslava Milinkoviče bude Djokovič potřebovat 6 až 12 týdnů na odpočinek. Přišel by tedy o US Open a možná i zbytek sezony.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos prožívá svou nejhorší sezonu. Vyhrál pouze dva turnaje (ATP 500 v Dauhá a ATP 250 v Eastbourne) a na třech grandslamech se nedostal dál, než za čtvrtfinále. Naposledy hrál před 12 dny ve Wimbledonu, kde nedohrál utkání proti Tomáši Berdychovi. Důvod? Velké bolesti v loktu. 

Pro srbského tenistu to sice nebylo nic nového, neboť problémy má už od loňského jara, ovšem nyní se bolesti vystupňovaly. A třicetiletý Djokovič pochopil, že dál už zranění přecházet nemůže. V sobotu se vrátil do rodného Bělehradu z Toronta, kde navštívil specialistu na lokty, a na středu svolal tiskovou konferenci. 

Zatím se tedy může jen spekulovat o rozsahu zranění, bývalá světová jednička a aktuálně čtvrtý hráč žebříčku ale zřejmě ohlásí, na kolik týdnů, či měsíců si dá od tenisu klid. Myslí si to kapitán srbského daviscupového výběru Zdeslav Milinkovič, který jiné východisko nevidí.

"Ty problémy má už rok a půl. Ale Nole díky různým léčbám a skvělé fyzické kondici dokázal bolesti potlačit a hrál dál," řekl Milinkovič v rozhovoru pro zurnal.rs. "Zranění se postupně stalo chronickým a byl jsem šťastný, že zápas ve Wimbledonu proti Berdychovi vzdal. Modlil jsem se, aby to ukončil, protože on chvílemi překračoval hranici bolesti," všiml si Milinkovič. 

"Jsme dlouholetí přátelé a tak poznám, kdy ho něco bolí. I v Davis Cupu už odehrál několik zápasů se zraněním. Problémem vždy bylo, že na zotavení potřeboval nějaký čas, ale nikdy ho neměl. Podobně jako ve Wimbledonu, kdy neměl mezi čtvrtým kolem a čtvrtfinále ani den na odpočinek (Djokovič si postěžoval na pořadatele)," řekl zkušený lékař.

Podle Milinkoviče se bolesti mohou dostávat do celé paže, včetně ruky a ramena. "Loket je specifická část těla, která není chráněná svaly a je pokrytá jen kůží. Především tenisté, baseballoví nadhazovači a házenkáři mají s lokty potíže. Novak hrál spoustu zápasů a na loktu má kostní modřinu. Teď bude potřebovat 6 až 12 týdnů na odpočinek," přiblížil Milinkovič Djokovičovu diagnózu.

Podle toho, co řekl srbský chirurg, tak Djokovič přijde o US Open, na kterém by už za 5 týdnů měl obhajovat loňské finále. V reálném ohrožení je i zbytek sezony, Djokovič by se tak mohl soustředit na plné zotavení a rok 2018.

Loňskou sezonu už po Wimbledonu ukončil Roger Federer, který se letos vrátil v parádní formě. Závěr roku 2016 oželel i Rafael Nadal, kterému pauza rovněž očividně prospěla. A za dva dny se pravděpodobně dozvíme, jaké rozhodnutí udělala s ohledem na své zdraví a pokračování kariéry jiná bývalá světová jednička Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
peggy
Noe,nebud smutny,snad to dobre dopadne.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/b95o9thGbNY
Reagovat
gigin
Super díky, koukal jsem :)
Reagovat
Kozoroh
Zítra Djoker na tiskové konferenci oznámí vše v daleko podrobnějším rozsahu, ale už teď se dá považovat za jisté, že bude chybět na US Open. Vůbec poprvé od své premiéry na Grand Slamu v roce 2005 nevynechal major, celkem se jich k dnešnímu dni zúčastnil 51. Skončí tak 7. nejdelší šňůra účasti na Grand Slamu...

Pokud zítra oznámí, že sezónu zabalí, nevadilo by mi to. Asi bude lepší zapomenout na letošní neúspěšný rok, uzdravit se a koncentrovat se na příští sezónu, v níž snad urve alespoň jeden GS titul (nejlépe AO, aby měl 7).
Reagovat
Mayo
Vo zvyšku sezóny pôjde zrejme len o to či niekto dokáže poraziť RF. Moc tomu ale neverím keďže jemu do konca sezóny tie turnaje budú vyhovovať. Uso, Cinci, haly...
Reagovat
Franky
Spravne bude to boj o 1 medzi Fedexom a Nadalom ako za starych cias..Rogerovi hra do karat nulova obhajoba(i ked Nadal tam ma dokopy mozno nejakych 500bodov) a turnaje ktore budu trochu rychlejsie ladene(i ked stale celkom pomaly americky beton)...kazdopadne sme spat v rokoch 06-08 :)
Reagovat
Marduch
Jj, jestli opravdu hodlá hrát na top urovni do petatriceti, nemuze si dovolit takto závažné zdravotní komplikace přecházet..
Reagovat
Mayo
Zomrel Peter McCallister :/
Reagovat
a.magerova
Měl by si pořádně odpočinout a uzdravit... a být s rodinou, tenis a fanoušci rádi počkaj... Fedalovci si to taky vyzkoušeli a vydrželi... :-))
Reagovat
turista
Termín kostní modřina se běžně nepoužívá. Asi jde o krvácení tzn.hematom do tzv.spongiózy jedné z kostí loketního kloubu, to znamená do hloubky kostní tkáně. Překladatel to přeložil tak aby tomu laici rozuměli. Většinou se to vstřebá a zahojí. Někdy je nutná operace pokud se krvácení opouzdří a vytvoří cystu tzn.dutinu. V prvním případě by Novak mohl hrát už v říjnu v Číně a na Masters protože by měl stále dost bodů. Pokud by byla nutná operace tak by to musel až do AO zabalit jako loni Fedex.
Reagovat
turista
Ještě je možná tzv.subperiostální lokalizace krvácení (pouze pod okosticí), což je lepší varianta než krvácení do samotné kostní tkáně. Možné je i krvácení pod kloubní chupavku, což je naopak nejhorší z možností. Z oficiálního textu nevyplývá, kterou z možností Novak utrpěl. V každém případě je to blbý, protože hrát nemůže minimálně 3 měsíce. Když ho čeká v září tak radostná událost jako je narození holčičky tak se vše bude líp hojit.
Reagovat
Mayo
Toto je smola ale poriadne si oddýchne, naberie síl, motivácie a v ďalšej sezóne bude beast mode.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to rovnako. Na konci sezóny 2018 bude mat 16 Grandslamov.
Reagovat
Pe3k
20 ne?
Reagovat
Marduch
ne, to až na konci 2019.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tímhle tempem by jich mohl mít do roku 2025 nejmíň 44.
Reagovat
Franky
:D spravne ako povedal jeho otec pred par rokmi: Novak vyhra vklude cez 20GS :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Djokovic vynechá USO, tak od roku 2011 prvykrat neziska v roku ziaden GS. Nepredlzi svoju 6-ročnú sériu, nevyrovná Federerovu 8-ročnú a nepriblíži sa rekordnej Rafovej 10-ročnej neprerušenej sérii s minimálne jedným GS. Zároven to uz bude tretia sezóna bez GS odkedy ziskal svoj prvý GS. Cim zaostava za rekordným Nadalom s dvoma absenciami. Federer ich má 5, je vsak o 6 rokov starší. Urcite by tieto stats hodil aj samotný Kozoroh, rád som mu pomohol. Snad to ocení a bude za to Rafovi v NY držať palce :)
Reagovat
Kozoroh
Na druhou stranu dokázal No1e dosáhnout 12 grandslamů v 7 sezónách, Rafa na stejnou cifru potřeboval 9 sezón ;-)
Reagovat
Pe3k
Federer 5
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, závidím ten vzorec...A pred tymi siedmimi drel ako koň ďalších sedem, aby vyhaluzil jeden :)
Reagovat
Pe3k
Djokovic me favorit na všech gs, Nadal jen na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si moj favorit chlapec moj :)
Reagovat
Pe3k
Přestanu si z tebe dělat srandu, ty bys mohl přestat být mnou posedlý...
Reagovat
smazaný uživatel
A práve preto, ze som tebou posadnutý reagujes ty na moje komenty ako prvý a nie ja na tvoje..

Hlúpy ako slama chlapče :)
Reagovat
Marduch
Bohužel, s věkem se doba nutna na regeneraci mezi zapasy prodlužuje.
Reagovat
Nola
GÖRGESOVÁ DÁVALA NEPŘÁTELSKÝM FANOUŠKŮM LEKCI SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ

http://www.tennis-arena.cz/gorgesova-davala-nepratelskym-fanouskum-lekci-slusneho-chovani-18250cz/

dobre ona
Reagovat
horska.kraslice
Julinka je sympaťačka, palec nahoru :-)
Reagovat
sprchon
Já četl, co řekla. Ale nevěděl jsem, že to řekla takhle všem. :) Hezky, zápas jsem neviděl, ale dovedu si to představit, Rumuni jsou zvěř.
Reagovat
letityfanousek
tyhle novotvary (patvary) mne vždy dostanou
Reagovat
a.magerova
DOBŘE ONA je ještě jakž takž..... ale když mi někdo v přímé řeči řekne DOBŘE TY, to mě vždycky dostane.... ale tak... důležité, že mě někdo pochválil... :-)))
Reagovat
janek_da
na to si musim dát POZOR
Reagovat
a.magerova
Jakože TO začneš nebo přestaneš používat?
Reagovat
janek_da
chválím rád a je to doufám na mě znát ...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
janek_da
Mlha, tma, jedu šusem. A najednou slyším takové "cink, cink".
Reagovat
gigin
A najednou uvidím koně s povozem. To bylo to cink cink. Říkám si - buď a nebo! Byla tam taková mulda, já to rozjel šusem a jen tak lehce jsem štrejchl spodkem lyže o ten povoz...
Reagovat
letityfanousek
musí projít vývojem, nic nelze uspěchat, stejně tak jako nově příchozí do Evropy ze severní Afriky a z dalších vyspělých zemí. Nejdřív se musí naučit používat záchod, naučit se jíst příborem, zahodit kompasy. Pak se musí seznámit s novými slovy: slušnost, tolerance, pokora, úcta, vděk, poctivost, práce, atd... Pár zdvořilostních frází jako třeba: Ne, děkuji, tu vilu v Berlíně nechci, stačí mi nějaká chýše někde na okraji vesnice, tak jako kdysi v minulém bydlišti. Ani toho bavoráka mi nedávejte, musel bych prodat kozu abych ho mohl někde ustájit.

Ale Julia to řekla pěkně a slušně.. nějak se začít musí, možná to 5-6 lidí rumunských zasáhlo a příště snad aspoň ztlumí potlesk při dvojchybě.
Reagovat
Nola
dekuji za lekci - je to spravne cesky?

z tvojho vyjadrenia mam pocit, ze cely Balkan bol ucastny na USO finale v roku 2015 :D
aneb jeho cast na zapase Toma nedavno vo W

Balkanci sa viac-menej nelisia od glory fans, maju podobne sposoby, chovaju sa ako stado, ktore nedokaze prejavit ani trochu ucty superovi, vlastnosti, ktore si popisal im nie su cudzie, rozdiel je iba v tom, ze ti Balkanci fandia tomu svoju krajanovi.....

Julca je odvazna baba, jej priama rec si zasluzi poklonu
Reagovat
Nola
Doha je 250, nie 500....

ocakavana sprava, nikto nema telo z ocele, zranenia v sporte su bezne, verim, ze sa da dokopy, snad mu GOAT prezradi recent na elixir mladi
Reagovat
Stan_Borowitz
ať se raději dá v klidu do kupy, do konce roku trénuje a na AO 2018 na TO může zase vlítnout. Návrat alá Roger!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist