Letos se objevilo 48 podezřelých sázek na tenis

23. 4. 2016, 11:47
Aktuality 4
Odbor pro bezúhonnost tenisu (TIU) zaregistroval v prvním čtvrtletí letošního roku 48 podezřelých nebo neobvyklých sázek na zápasy. Jeden případ se týká lednového úvodního grandslamového turnaje roku Australian Open, podezření vyvolal i jeden duel na ženském okruhu WTA.
ilustrační foto

Všechny další podezřelé zápasy se hrály na podnicích nižší kategorie. Zástupci TIU žádné další podrobnosti neuvedli. Nezveřejnili jméno konkrétního turnaje ani hráče.

Ve stejném období loňského roku zaznamenal TIU 31 podezřelých případů. Celkem bylo letos od ledna do března sehráno po celém světě 24.110 zápasů, podezřelých tedy bylo jen 0,2 procenta z nich.

Varování ale podle zástupců oddělení automaticky neznamená, že byl zápas ovlivněn. Za neobvyklými sázkami nebo výkony na hřišti mohou být i další faktory jako je fyzička hráče, únava a forma.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Gulbis
Proč sem dávaj tenhle nicneříkající článek. Ať napíšou jméno, datum, místo. Tyhle kydy nikoho nezajímaj. Navíc mě přijde, že už je podezřelá jakákoli nevynucená chyba hráče....
Reagovat
smazaný uživatel
nema niekto echo na 49viatu?
Reagovat
Gracias_Mendoza
48? No tak to je ta organizace na odhalování pěkně na pytel, když zaznamenali jen takový ubohý počet zápasů. Ve dnech jako úterý nebo středa, kdy se hraje pravidelně hodně zápasů, jich je podezřelých několik denně...
Reagovat
Roger_Federer
To jsou hrozne kraviny koza-vlk.
Vetsina manipulaci se odehrava na burze v zemich kde oni nemaji ani sajn co se tam hraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist