Letošní sezona na ATP, část II. Djokovič ovládl Indian Wells a Miami, Nadal zářil na antuce

13. 12. 2016, 16:56
Stalo se... 31
Dominance Novaka Djokoviče pokračovala i na amerických betonech. Světová jednička ovládla turnaje Masters v Indian Wells a Miami. V dubnu začala antuková sezona a na nejpomalejším povrchu kraloval Rafael Nadal. Španěl si došel pro titul na podniku Masters v Monte Carlu a triumfoval i v Barceloně. O největší senzaci se postaral český tenista Jiří Veselý.

Stejně jako na WTA Tour i v mužském tenise je březen ve znamení dvou velkých turnajů v Indian Wells a Miami. A kdo jiný by měl v Indian Wells kralovat než Novak Djokovič, který v letošní sezoně ještě řádně neprohrál.

Světová jednička ve finále doslova deklasovala Milose Raonice. Kanaďan uhrál pouhé dvě hry a Djokovič se tak stal prvním pětinásobným šampionem v historii turnaje a celkově získal svůj 27. vavřín z turnajů Masters. Pořadatelé turnaje následně oznámili, že centrální dvorec pojmenují po srbské hvězdě.

"Tohle byl můj nejlepší zápas na BNP Paribas Open. Hrál jsem skvěle. Bohužel Milos dnes zřejmě nebyl ve své kůži. Doufám, že se dá brzy do pořádku a že se v Miami zase potkáme," uvedl Djokovič.

Djokovičovi chvíli trvalo, než se do herní pohody dostal. V prvním kole s Bjornem Fratangelem ztratil první sadu, poté však domácímu hráči povolil jen tři gamy. V dalších zápasech proti Philippovi Kohlschreiberovi, Felicianovi Lópezovi, Jo-Wilfriedovi Tsongovi, Rafaelovi Nadalovi už neztratil set a ve finále smetl Milose Raonice.

I Raonic ztratil po cestě do finále jediný set, a to v semifinále s Davidem Goffinem. V předchozích utkáních proti Inigovi Cervantesovi, Bernardovi Tomicovi, Tomášovi Berdychovi a Gaëlovi Monfilsovi ztrátu sady nedopustil.

"Novak hrál zkrátka lépe než já," řekl Raonic. "Díky za ten týden a půl, během kterého jste mi fandili. Hrát tady je velká čest. Je to fantastický turnaj, každý rok se tu zlepšuje prostředí pro hráče i diváky. Odvážím si spoustu pozitivních věcí. Právě teď jsem zklamaný, ale nakonec... je to pro mě velký progres," dodal.

Pokračovala mizérie Jiřího Veselého. Český tenista letos již popáté ze šesti turnajů nevyhrál úvodní zápas. V Indian Wells nestačil na Thiema De Bakkera. Stejně dopadl i Lukáš Rosol, jenž ztratil vedení proti Adrianovi Mannarinovi.

Reputaci českých barev zachránil Tomáš Berdych. Turnajová šestka si poradila s Juanem Martínem Del Potrem i Bornou Čoričem, v osmifinále byl ale nad síly českého hráče pozdější finalista Milos Raonic.

• ATP MASTERS INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 6,134.605 dolarů
Finále:
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (12-Kan.) 6-2 6-0
Česká účast:
Berdych - 4. kolo
Veselý - 1. kolo
Rosol - 1. kolo


Novak Djokovič
pokračoval ve skvělých výkonech i na dalším podniku Masters v Miami
. Srb tentokrát neztratil v cestě za svým celkově 63. titulem ani set. Ve finále hladce přehrál Keie Nišikoriho.

Set nedokázal sebrat světové jedničce Kyle Edmund, Joao Sousa, Dominic Thiem, Tomáš Berdych, David Goffin ani jeho finálový soupeř Kei Nišikori. Djokovič si tak došel pro svůj 28. titul z turnajů Masters a v Miami kraloval již pošesté v kariéře, čímž vyrovnal rekord Andre Agassiho.

"K tomuto turnaji mám velké pouto. V roce 2007 jsem tady získal svůj první velký titul a byl to odrazový můstek pro mou kariéru. Rád se sem vracím a doufám, že i v dalších letech tady budu takhle úspěšný," řekl Djokovič.

"Vyhrávám teď velké turnaje, porážím nejlepší hráče. To mi dodává hodně sebedůvěry," řekl Djokovič. Nyní ho čeká antuková část sezony, v níž by chtěl v Paříži získat poslední chybějící grandslam. "To je mým cílem každý rok, ale nejsem jediný, kdo tam chce vyhrát. Snad se mi povede načasovat formu," dodal.

Nišikori postupně vyřadil Pierra-Huguese Herberta, Alexandera Dolgopolova, Roberta Bautistu, Gaëla Monfilse a Nicka Kyrgiose.  Set ztratil jen s Monfilsem, jehož udolal až v tie-breaku třetí sady.

"Gratuluju Novakovi, je neuvěřitelné, co tady dokázal. Dnes to byl těžký zápas, hrát s Novakem je vždy velká výzva. Snad se mi podaří vyhrát turnaj Masters příště," řekl šestý hráč světa Nišikori.

Pořádně začal ukazovat svůj talent belgický tenista David Goffin, který se v Indian Wells i v Miami probojoval až do semifinále. V Miami nakoukl poprvé do semifinále turnaje Masters Nick Kyrgios.

O jeden stupínek si v Miami polepšil Tomáš Berdych. V Indian Wells skončil už v osmifinále, s turnajem v Miami se rozloučil ve čtvrtfinále, v němž nestačil na Novaka Djokoviče.

Berdychovi stačily k postupu do čtvrtfinále dvě výhry. V prvním kole měl volný los, k utkání druhého kola nenastoupil Rajeev Ram a česká jednička si poté ve třech setech poradila se Stevem Johnsonem a Richardem Gasquetem.

Jiří Veselý druhou letošní výhru nepřidal. V dramatické třísetové bitvě podlehl Britovi Kyleovi Edmundovi. Úvodní zápas nezvládl ani Lukáš Rosol, jenž skončil na raketě Pierra-Huguese Herberta.

Do turnaje nezasáhl Roger Federer. Švýcar se měl po operaci kolene vrátit právě v Miami, ale sedmnáctinásobný grandslamový šampion se nakonec kvůli žaludeční viróze odhlásil.

Poprvé po šesti letech nedohrál utkání Rafael Nadal. Španěl vyhrál ve druhém kole proti Damirovi Džumhurovi první sadu, v půlce rozhodujícího dějství už nebyl schopen pokračovat kvůli závratím.

Svůj úvodní duel nezvládl Stan Wawrinka, který se s turnajem rozloučil už ve druhém kole po prohře s Andrejem Kuzněcovem. Daleko nedošla ani světová dvojka Andy Murray. Brit nestačil ve třetím kole na Grigora Dimitrova.

• ATP MASTERS MIAMI •
USA, tv. povrch, 7,037.595 dolarů
Finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 6-3 6-3
Česká účast:
Berdych - čtvrtfinále
Veselý - 1. kolo
Rosol - 1. kolo


Antuková část sezony definitivně odstartovala v Marrákéši a Houstonu. V marocké metropoli se nejvíce dařilo Federicovi Delbonisovi. Čtvrtý nasazený si v Marrákéši došel beze ztráty setu pro svůj druhý titul, když ve finále porazil Bornu Čoriče.

Nejvíce gamů (8) ztratil Delbonis hned v prvním utkání proti Thiemovi De Bakkerovi. Dominantní výkony Argentince nenarušili ani Pablo Carreño, Albert Montañes a Borna Čorič.

"Jsem šťastný, že jsem znovu vyhrál turnaj ATP. Dnes jsem hrál skvěle a je to krásný pocit znovu zvednout trofej nad hlavu," radoval se po finálovém vítězství Delbonis.

Čorič odstartoval svou marockou pouť až ve čtvrtfinále. Jako třetí nasazený měl v prvním kole volný los a z turnaje se odhlásil jeho soupeř pro druhé kolo Simone Bolelli. Ve čtvrtfinále otočil Čorič duel s Paulem-Henrim Mathieuem a boj o titul si zajistil výhrou ve dvou tie-breacích nad Jiřím Veselým.

"Byl to těžký zápas. Na hru soupeře jsem nenašel odpověď. Ve druhé sadě jsem měl pár šancí, ale bohužel jsem je nevyužil. Nicméně lepší začátek na antuce jsem si nemohl přát a už se těším na Masters v Monte Carlu," hodnotil utkání Čorič.

Jedinému českému zástupci na turnaji Jiřímu Veselému se podařil první solidní výsledek v letošní sezoně. Na posledních sedmi turnajích zvítězil český tenista jen jednou.

V Marrákeši se po výhrách nad Inigem Cervantesem, Nikolou Mektičem a nejvýše nasazeným Guillermem Garcíou-Lópezem probojoval až do semifinále, v němž nestačil na Bornu Čoriče.

• ATP 250 MARRÁKÉŠ •
Maroko, antuka, 520.070 eur
Finále:
Delbonis (4-Arg.) - Čorič (3-Chorv.) 6-2 6-4
Česká účast:
Veselý - semifinále


Souběžně se konal antukový turnaj i v americkém Houstonu. Tam ukončil tříleté čekání na titul Juan Mónaco. Pro Argentince se jednalo teprve o pátý turnaj, který absolvoval po půlroční pauze zaviněné operací zápěstí. Stejně jako v Marrákeši i v Houstonu triumfoval Argentinec. Mónaco ve finále přehrál Jacka Socka.

"Nečekal jsem, že to bude takhle rychlé. Nejsou slova, která by popsala tuhle chvíli," řekl Mónaco, který triumfoval poprvé od května 2013.

Mónaco postupoval turnajem suverénně. Nenasazený Argentinec vyřadil Geralda Melzera, dvojku Benoita Paireho, pětku Sama Querreyho, trojku Feliciana Lópeze a ve finále otočil duel proti čtyřce Jackovi Sockovi, čímž získal svůj devátý titul, zajistil si návrat do elitní stovky a po čtyřech letech podnik v Houstonu znovu ovládl.

I finalista turnaje v Aucklandu a obhájce titulu Jack Sock měl svou cestu do finále pod kontrolou. Američan neztratil set proti Mattheweovi Bartonovi, Marcosovi Baghdatisovi ani nejvýše nasazenému Johnovi Isnerovi. Socka ve finále limitovalo zranění ramene a křeče.

"Nejsem si jistý, co se s mým tělem stalo. Poslední noc jsem se necítil vůbec dobře, potil jsem se i v klimatizované místnosti. Zřejmě na mě něco 'leze'. Ale tím nechci snižovat soupeřův výkon a bojovnost," řekl Sock.

• ATP 250 HOUSTON •
USA, antuka, 577.860 dolarů
Finále:
Mónaco (Arg.) - Sock (4-USA) 3-6 6-3 7-5


Podéváté v kariéře dobyla prestižní antukový podnik v Monte Carlu bývalá světová jednička Rafael Nadal
. Španěl postoupil v Monte Carlu do svého 100. kariérního finále a ziskem 28. titulu z turnajů Masters se vyrovnal Novakovi Djokovičovi. Nadal dorazil svého finálového soupeře Gaëla Monfilse kanárem.

Nadal přehrál beze ztráty setu Aljaze Bedeneho, Dominika Thiema i Stana Wawrinku. V semifinále musel otáčet duel se světovou dvojkou Andym Murrayem. Ve svém jubilejním 100. finále získal po výhře nad Gaëlem Monfilsem 68. titul.

"Byl to velmi důležitý týden. Tohle vítězství potvrdilo, že se zlepšuji. Monte Carlo je pro mě jedno z nejdůležitějších míst, o tom není pochyb," řekl Nadal. "Zase si to po těžším období užívám. Loni to nebylo lehké. Nervoval jsem se a v zápasech jsem byl nejistý," přiznal.

Monfils podal fantastické výkony a odehrál skvělý turnaj. V pěti zápasech ztratil jen 24 gamů: Gilles Müller (5), Paolo Lorenzi (6), Jiří Veselý (3), Marcel Granollers (6), Jo-Wilfried Tsonga (4). V boji o titul však podevatenácté v kariéře neuspěl, titul slavil jen pětkrát z 24 pokusů.

"Ve třetím setu byl soupeř jasně lepší. Hrál agresivně a uvolněně. Zápas měl pod kontrolou," pochválil letošního šampiona Monfils.

O největší senzaci dosavadního průběhu letošní sezony se postaral Jiří Veselý. Český tenista navázal v Monte Carlu na semifinále z Houstonu. Nejprve vydřel výhru nad Tejmurazem Gabašvilim a následně přehrál ve třech setech světovou jedničku a obhájce titulu Novaka Djokoviče.

"Abych pravdu řekl, tak před zápasem jsem neměl ani pomyšlení na to, že bych mohl vyhrát," řekl Veselý. "Spíš jsem chtěl odehrát dobrý zápas, abych neudělal nějakou obrovskou ostudu," dodal.

Djokovič tak letos poprvé dohrál utkání jako poražený. Veselý však na největší skalp své kariéry nenavázal a ve třetím kole utrpěl debakl od pozdějšího finalisty Gaëla Monfilse.

Lukáš Rosol pokračoval v sérii porážek. První kolo nezvládl ani v Monte Carlu, když nestačil na Aljaze Bedeneho. Hned v úvodu turnaje se loučil i Tomáš Berdych, jenž překvapivě padl s Damirem Džumhurem.

Na prvním turnaji od letošního Australian Open se představila bývalá světová jednička Roger Federer. A návrat to byl víceméně úspěšný. Švýcar došel do čtvrtfinále, v němž podlehl v těsné koncovce třetího setu Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

• ATP MASTERS MONTE CARLO •
Monako, antuka, 4,094.505 eur
Finále:
Nadal (5-Šp.) - Monfils (13-Fr.) 7-5 5-7 6-0
Česká účast:
Veselý - 3. kolo
Berdych - 2. kolo
Rosol - 1. kolo


Titul z Monte Carla vrátil bývalé světové jedničce Rafaelovi Nadalovi herní pohodu. Španěl pokračoval ve skvělých výkonech a v následujícím týdnu si beze ztráty setu došel pro další turnajový triumf na domácí půdě v Barceloně. Ve finále ho nedokázal zastavit ani Japonec Kei Nišikori.

Nadal vyřadil v cestě do finále dva krajany Marcela Granollerse a Alberta Montañese. Recept na konzistentního hru Španěla nenašli ani Fabio Fognini a Philipp Kohlschreiber. Nejtěžší utkání čekalo Nadala ve finále, nicméně ani poslední překážka v podobě Keie Nišikoriho Nadala nezastavila v zisku devátého titulu v katalánské metropoli.

"Hrál jsem proti světové šestce, takže jsem musel ukázat to nejlepší, abych měl šanci. Hodně jsem si pomohl servisem," řekl Nadal poté, co získal 69. titul v kariéře.

"Hrát doma je vždy speciální. Stále na sobě tvrdě pracuji, abych dosahoval takových výsledků. Jsem šťastný, že mám další titul," dodal.

Rovněž Nišikori neztratil v průběhu turnaje ani jeden set a potvrdil, že patří do užší tenisové špičky. Postupně si poradil s Thiemem De Bakkerem, Jeremym Chardym, Alexanderem Dolgopolovem a Benoitem Pairem.

Český veterán Radek Štěpánek zvládl kvalifikaci i v Barceloně. A další dvě výhry přidal v hlavní soutěži, v níž přehrál Santiaga Giralda a Edouarda Rogera-Vasselina. Nad jeho síly byl až ve třetím kole šestnáctý nasazený Andrej Kuzněcov.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2,428.355 eur
Finále:
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (2-Jap.) 6-4 7-5
Česká účast:
Štěpánek - 3. kolo


Španělskou týdenní nadvládu na antukových dvorcích potvrdil na souběžně hraném turnaji Fernando Verdasco. Bývalá světová sedmička nenašla v Bukurešti přemožitele a získala svou sedmou kariérní trofej, když ve finále hladce přehrála Lucase Pouilleho.

Verdasco dokonale využil výpadku favoritů Bernarda Tomice a Paula-Henriho Mathieua. Po výhrách nad Aldinem Setkičem, Radu Albotem a Robinem Haasem potkal prvního nasazeného hráče až v semifinále. V něm zdolal krajana Guillerma Garcíu-Lópeze a ve finále si snadno poradil s Lucasem Pouillem.

"Jsem moc šťastný, že jsem získal trofej. Už je to dlouho, co jsem vyhrál turnaj nebo byl ve finále," radoval se Verdasco. Finálové utkání komplikoval hustý déšť. Poprvé od loňského října tak muselo být finále přesunuto až na pondělí.

"Není jednoduché čekat den na to, až budete hrát. Nestresoval jsem se tím, ale bylo to těžké. Když prší, musíte být připraveni kdykoliv začít hrát, tím spíš, když je to finále, a ne první kolo. Chtěl jsem hrát, ať se děje, co se děje. Hráli jsme, i když se to v posledním gamu zkomplikovalo, protože znovu začalo pršet. Jsem rád, že jsem to ukončil," dodal Španěl.

Pouille odehrál v hlavním městě Rumunska životní turnaj. Poprvé postoupil do finále turnaje ATP. Nejprve vyřadil Dušana Lajoviče, poté si vyšlápl na druhého nasazeného Iva Karloviče, vzápětí zvládl těžkou bitvu s Paolem Lorenzim a vyzrál i na rozjetého Federica Delbonise.

"Nebylo snadné hrát první finále v takových podmínkách. Museli jsme dlouho čekat, vůbec jsme nevěděli, kdy se dostaneme na kurt. Nicméně pro oba byly podmínky stejné a Fernando byl prostě lepší," hodnotil svou finálovou premiéru Pouille.

Třetí porážku v řadě utrpěl Lukáš Rosol. Český tenista se i s turnajem v Bukurešti rozloučil v prvním kole. V něm nestačil vítěz turnaje z roku 2013 ve dvou tie-breacích na Kylea Edmunda.

• ATP 250 BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 520.070 eur
Finále:
Verdasco (Šp.) - Pouille (Fr.) 6-3 6-2
Česká účast:
Rosol - 1. kolo


Potřetí byl na mnichovské antuce k nezastavení domácí tenista Philipp Kohlschreiber
. Němec si tak připsal po vydřeném vítězství nad Dominikem Thiemem první letošní a celkově sedmý kariérní titul.

Kohlschreiber ve svých utkáních až do boje o titul dominoval. Proti Florianovi Mayerovi, Juanovi Martínovi Del Potrovi i Fabiovi Fogninimu ztratil vždy pouhých pět gamů. Ve finále proti talentovanému Dominikovi Thiemovi se ale pořádně nadřel. Rakušana udolal až v tie-breaku závěrečné sady.

"Neuvěřitelné. Skvělý příběh během celého týdne. Skvělý výkon, velké finále. Jsem šťastný a strašně spokojený s mým výkonem," radoval se Kohlschreiber.

Thiem měl s postupem do svého třetího letošního finále mnohem více práce. Už ve druhém kole ho potrápil Santiago Giraldo a těžký duel svedl i ve čtvrtfinále proti Ivanovi Dodigovi. V semifinálové bitvě talentů proti Alexanderovi Zverevovi musel dokonce vývoj utkání otáčet.

"Bylo to velmi vyrovnané finále, atraktivní pro diváky. Pro mě bylo velmi bolestivé, ale Philipp byl dnes lepší a vyhrát si zasloužil. Skoro každé finále je těsné, protože oba hráči se nikdy nevzdají a chtějí získat titul. Posledních pět finále jsem vyhrál... teď jsem jedno prohrál. Není to žádná tragédie, obzvlášť proti Philippovi," řekl Thiem.

Lukáš Rosol přerušil sérii tří porážek. V prvním kole udolal v závěrečné zkrácené hře Denise Istomina. Loňské čtvrtfinále však neobhájil, jelikož ve druhém kole nestačil na Alexandera Zvereva.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 520.070 eur
Finále:
Kohlschreiber (4-Něm.) - Thiem (3-Rak.) 7-6(7) 4-6 7-6(4)
Česká účast:
Rosol - 2. kolo


Svůj celkově 13. titul získal v portugalském Estorilu Nicolas Almagro
. Španěl tak ukončil čtyřleté čekání na další turnajový triumf, když po téměř tříhodinovém finálovém boji udolal krajana Pabla Carreña.

Zpočátku byl nenasazený Almagro suverénní. Snadno si poradil s Fredericem Silvou i Joaem Sousou. Vzápětí zvládl dva těžké duely proti Leonardovi Mayerovi a loňskému finalistovi Nickovi Kyrgiosovi. Španěl posledních pět finálových utkání prohrál. Chuť si spravil až v Estorilu. I přes prohranou první sadu udržel nervy na uzdě a vývoj utkání s Pablem Carreñem otočil.

"Je skvělé po tak dlouhé době vyhrát titul. Pablo hrál výborně, byla to velká bitva. Postupně získávám sebevědomí, už neprohrávám zápasy, které bych měl vyhrávat," radoval se Almagro.

Carreño potvrdil životní formu. Na svém nejoblíbenějším povrchu vyřadil vítěze turnaje v Bukurešti krajana Fernanda Verdaska, Tara Daniela, nejvýše nasazeného Gillese Simona i turnajovou trojku Benoita Paireho.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 520.070 eur
Finále:
Almagro (Šp.) - Carreño (8-Šp.) 6-7(6) 7-6(5) 6-3


Na turecké antuce v Istanbulu si svůj premiérový titul na okruhu ATP Tour připsal Diego Schwartzman
. Argentinský tenista si svou první turnajovou trofej musel těžce vybojovat. Ve finále otočil duel s druhým nasazeným Grigorem Dimitrovem.

Schwartzman začal výborně, v prvním kole nedal šanci krajanovi Facundovi Bagnisovi a ve druhém kole smetl i turnajovou jedničku Bernarda Tomice. Pak už měl ale problémy. Nepříznivý vývoj utkání musel otáčet proti Damirovi Džumhurovi, Federicovi Delbonisovi i v kuriózním finále, v němž prohrával už 6-7 2-5, proti Grigorovi Dimitrovovi.

"Byl to pro mě úžasný zápas. Hrál jsem dobře a celý zápas jsem bojoval. To co se dnes stalo Grigorovi s křečemi jsem sám letos zažil v Austrálii, takže vím, jak je to pak těžké," řekl Schwartzman. "Tvrdě jsem trénoval, abych se zlepšil a teď sbírám sladké ovoce. Porazil jsem tu těžké soupeře a jsem teď moc šťastný."

Dimitrov se nejvíce nadřel hned v úvodním zápase s Rumunem Adrianem Ungurem. Ve čtvrtfinále přehrál Jiřího Veselého a následně zvládl tie-breakovou bitvu s Ivem Karlovičem. Ve finále byl jeden game od titulu, situaci ale psychicky nezvládl.

"Za stavu 5-2 ve druhém setu jsem začal dostávat křeče. Byla to smůla, že jsem nedokázal zápas ukončit. Ale všechna čest Diegovi," řekl Bulhar krátce po zápase.

Šestý nasazený Jiří Veselý potvrdil nárůst formy. Český tenista dostál svému nasazení a probojoval se do čtvrtfinále, v němž nestačil na pozdějšího finalistu Grigora Dimitrova. V předchozích dvou zápasech porazil Thiema De Bakkera a Roberta Carballese.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 483.080 eur
Finále:
Schwartzman (Arg.) - Dimitrov (2-Bulh.) 6-7(5) 7-6(4) 6-0
Česká účast:
Veselý - čtvrtfinále
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

31
Přidat komentář
peggy
Preji Rafovi a Vsem tenistum do roku 2017 uspechy a hlavne zdravi.Rafa aby vyhral vice turnaju a Rosolovi navrat do stovky a jeste dal.
Reagovat
Marduch
přesně tak, i když Rafík s Rogem (asi) nebudou vyhrávat většinu turnajů, tak hlavně ať to zdraví drží, páč pro ty mladý kluky to musí být velká inspirace a motivace do další práce stát na place proti Legendám.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak tento vzkaz mu poslala Míša přes sociální sítě poté, co se od něj i s děckem odstěhovala k rodičům:

"Cokoliv dáte ženě, ona z toho udělá něco víc. Dej jí semeno, bude mít dítě, dej jí dům a udělá vám domov, dej jí potraviny a udělá vám jídlo, dej jí úsměv, ona vám dá svoje srdce. Ona rozmnožuje a rozšiřuje to, co je dané. Takže jak jí dáte ho*no, buďte připraveni přijmout tunu sraček. My ženy jsme andělé. A když nám někdo poláme křídla, prostě v létání pokračujeme na koštěti. Jsme flexibilní."

Cítím v tom určitý náznak ne úplné pohody a spokojenosti...
Reagovat
Krisboy
Asi se nerozešli úplně v nejlepším...zřejmě od nich neuslyšíme ono otřepané "zůstali jsme přáteli" :D
Reagovat
gigin
Tak to otřepané "zůstaneme přáteli" patří mezi největší lži. Další jsou - "jdeme na jedno", "vaše faktura byla již uhrazena", "neboj nevystříkám se do tebe"....
Reagovat
janek_da
Zajdem na jedno. Neboj nevystříkám se do tebe, zůstaneme přáteli. Jsi mi zk..la život.
Reagovat
janek_da
tak nazývat malé dítě ho*nem je dost drsné
Reagovat
VlS
no, a to semeno jí dal, nebo nedal?
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná ho přijala od neznámého dárce.
Reagovat
VlS
Taky existuje typ žen, kterejm dáš kartu k účtu, a pak se divíš, že ti zbylo kulový s přehazovačkou. Říkám jim uklízečky, dokonale vyluxují účet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi to bude sexual ale třebá vo tom nevý ja sem se jednou zbudil v úpně jinym městě než bidlym a taky sem vo tom nevěděl dokud sem to nezistil pak už sem věděl načem sem víte
Reagovat
Nola
je to spravne prirovnanie?
Novak a metrosexual?
http://sport.sme.sk/c/20408780/messi-je-ako-federer-ronaldo-ako-djokovic-tvrdi-rumunska-legenda.html
Reagovat
fialka
iste nie, prehnali to
Reagovat
VlS
A četla jsi to? Je to názor jedný vysloužilý kopačky! No tak má takovej názor, konec příběhu. Na co z toho dělat téma, nedejpánbu závěry.
Reagovat
fialka
četla
Reagovat
Nola
senpolia si to ty?
Reagovat
fialka
hej, som
Reagovat
Nola
? co sa stalo?
Reagovat
fialka
osobné dôvody nesúvisiace s TP :)
Reagovat
a.magerova
A proč Tě napadlo zrovna takové blbé srovnání, přece popisuje techniku hry nikoli péči o sebe sama....
Reagovat
Nola
Fedex je obrovsky talent to sedi...
kazdpopadne kto je viac ako futbalove hviezdy? snad nam aj polichoti, ak su masovo znami "kopaliste" prirovnani k tenistom, ktori kopu sami za seba....
Reagovat
smazaný uživatel
Tusim, ze tim asi trochu plevelim...ale Lucy uz je na 3.miste!!! (od konce:D)
My toho Vadlejcha s Kudlickou proste dame;)

http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty/287539/cena-ctenaru-isport-cz-hlasujte-pro-sve-favority-v-ankete-sportovec-roku.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho Vadlejcha jsme uz lupli, dokonce i Stepce a Kreuzigera...Kudlicka na dosah;)))
Lucy je uz sesta od konce!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se Lucinka prodrala do top20!
A atakuje dokonce ty cutalisty!
Ale do patku jeste fura driny...;D)
Reagovat
Fandina
A chudák Petruška je poslední.
Reagovat
smazaný uživatel
No, na konci by mel byt spis ten Dockal s Krejcim...a ne sportovec, ktery privezl placku z OH...
Reagovat
Fandina
Nebudu říkat, kdo má být na konci, ale rozhodně sportovkyně, která přivezla bronz z OH by to být neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
310 hlasu...a fotbalisty nechala za sebou.;)
Reagovat
mrafe
Je vidět, že děláš co můžeš, Lucy dá za chvíli i košíkáře, ale blixa taky zapojil turbo a holky už se přetahují ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Take si vsimni, ze ted blixa vuuubec neprispiva...podle mne obiha kavarny a klika jako divy;D) Ale, to je aspon verny nadsenec!:)
Reagovat
smazaný uživatel
u nas v baraku se jeden menuje demeter ale ve fynále nikdy nebil von spíž chodí na riby víte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist