Letošní sezonu už zabalil také Štěpánek

20. 10. 2016, 19:39
Aktuality 21
Radek Štěpánek předčasně ukončil sezonu. Domluvil se na tom s profesorem Pavlem Kolářem, do jehož péče se nedávno svěřil kvůli zranění zad. Sedmatřicetiletý daviscupový reprezentant rozhodnutí označil za preventivní opatření, aby se mohl naplno vrhnout do přípravy na novou sezonu.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Rakety dávám spát," uvedl Štěpánek na facebooku a oznámení doprovodil fotografií s tenisovým náčiním uloženým v posteli a přikrytým peřinou. "Rozhodl jsem se dát více času na odpočinek a přípravu na příští sezonu," dodal.

Štěpánek před dvěma týdny odstoupil kvůli zranění zad z turnaje v Tokiu, kde nenastoupil k utkání 2. kola proti Nicku Kyrgiosovi z Austrálie a vzdal i čtyřhru, v níž startoval s Tomášem Berdychem. Ihned zamířil k vyhlášenému odborníkovi Kolářovi.

Štěpánkovi se právě po turnaji v Tokiu i přes odstoupení podařil návrat do první stovky světového žebříčku, v které byl naposledy loni v březnu a poté z ní vypadl vinou zdravotních problémů a dlouhé pauzy. Nyní mu patří 99. místo, ale v příštím vydání pořadí se opět lehce propadne. Na konec kariéry ale nemyslí a jeho cílem v příštím roce je se v první stovce usadit trvale.

"Chci se zabydlet ve stovce, ve čtyřhře s novým parťákem (Vaskem Pospisilem z Kanady) myslíme hodně vysoko a s Luckou Hradeckou máme nač navazovat," připomněl Štěpánek bronzovou medaili ze smíšené čtyřhry na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "Sezona byla neuvěřitelná. Všechny své plány a cíle jsem bohatě splnil," dodal Štěpánek.

S cílem doléčit dlouhodobé zranění ukončili letošní sezonu také Roger Federer (levé koleno), Serena Williamsová (pravé rameno), Jiří Veselý (levá paže) či Rafael Nadal (levé zápěstí), který zveřejnil své rozhodnutí pár minut před Štěpánkem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
peggy
Radku pristi rok se vrat a Ti to jde zase jako OH.
Reagovat
Nola
kto je Bublik? Autistovi prekazil asi TM
Reagovat
Lunej..
Kvalifikant:)
Reagovat
mkubis17
Escobedo parádně v prvnim setu z 5:0 -> 5:7 :-D
Reagovat
Lunej..
Povidka Zuby s Mensikem se nikdy neokouka :D
Reagovat
mkubis17
tak a druhej set 0:6...čistá práce
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer to snad mel uz take letos zabalit, nezvladl Edmunda, jauvajs.. :-(((
Reagovat
Nola
treba podotknut, ze Edmund nie je ziadne becko, tento rok klepol aj Autistu a Isnera...
Reagovat
Tuttovka
No dobře hrál i Elias proti Monfilsovi. Hrál jako, když je v top ten. :D David už není co býval. Zřejmě se chýlí konec jeho kariéry, neboť poslední dobou ho hodně trápí zranění a je evidentně mimo rytmus.
Reagovat
FulnekUltras
už je opravdu potřeba se šetřit... ;) Hlavně už Radku letos nejezdi k Bodensee, nebo tě to bude kroutit jak paragraf až do jara. ;)
Reagovat
Fandina
On jezdí k Bodensee?
Reagovat
FulnekUltras
jsem si jen vzpomněl na Sováka... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=25hnboRug5s
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně by toho Štěpec asi moc nenahrál...
Reagovat
Fandina
Rakety mají spát, ale jsou skoro celé odkryté, snad to nevadí.
Reagovat
Krisboy
Aby v průvanu nenastydly.
Reagovat
Fandina
joooooooo :-))))))
Reagovat
Lunej..
To je nejaka balici epidemie?
Reagovat
a.magerova
Jj, Radek zabalil sezónu, aby měl čas sbalil nějakou babu.... jak to maj ostatní baliči nevím.... ;-)
Reagovat
Lunej..
No,ma to dobre zorganizovane :)
Reagovat
Krisboy
Tak ve svým věku má zkušeností na rozdávání, tak jistě ví, jak na to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist