Linda Fruhvirtová v Hamburku postoupila do svého největšího finále a zahraje si o první titul

16. 1. 2021, 14:28
Aktuality 19
ITF HAMBURK - Linda Fruhvirtová na halovém turnaji ITF W25 v Hamburku porazila 7-6 6-2 o rok a půl starší Němku Nomu Nohaovou Akugeovou a postoupila do svého druhého a dosud největšího finále. O premiérový titul si 15letá Češka zahraje s Číňankou Qinwen Zheng, jež v semifinále udolala Jesiku Malečkovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová si své dosud jediné finále mezi ženami zahrála loni v prosinci na akci ITF W15 v tuniském Monastiru, po třísetové porážce ale na titul nedosáhla.

Druhý pokus na premiérový triumf bude mít zítra v Hamburku na akci s dotací 25 tisíc dolarů. 15letá česká naděje na severu Německa vyřadila Sofii Lansereovou (257. v WTA), Američanku Elizabeth Halbauerovou (311. v WTA), po obratu zdolala Rumunku Ioanu Roscaovou (375.) a v dnešním semifinále si poradila i s domácí Nomou Nohaovou Akugeovou.

749. hráčka světa Fruhvirtová porazila o rok a půl starší Němku, jež v předchozích třech zápasech ztratila dohromady jen dvanáct gamů, za 107 minut hry 7-6 6-2
.

V nedělním finále bude Fruhvirtová čelit dvanáct zápasů neporažené Qinwen Zheng. Osmnáctiletá Číňanka v dnešním druhém semifinále udolala po tříhodinové bitvě 6-4 4-6 6-4 Jesiku Malečkovou.

287. tenistka světového žebříčku WTA Qinwen Zheng se po loňském restartu sezony dostala do skvělé formy, když získala už čtyři tituly a nyní v Hamburku útočí na pátý.

• ITF W25 HAMBURK •
Německo, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 01. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
L. Fruhvirtová (ČR) - Nohaová Akugueová (Něm.) 7-6(4) 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Malečková (ČR) 6-4 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Dobry-den
Tak to je obrovské zklamání. smile
Reagovat
EllNino
Ale proč :) je to super výsledek
Reagovat
com
neni, gratulka nebude smile
Reagovat
sojka1
z finale jsem videla zase jen kousek, Linda se zprvu nemohla samou nervozitou ani nadechnout, uplne zabrzdene podani vcetne nadhozu... :-( ale uz rozpinkani bylo pod taktovkou Zheng, tyhle psychologicke valky nemam rada, zamazavat mice, poradne nenahrat, zasadne urcovat tempo, nastupy, zmeny uderu... uz tim, jak byla navlecena, demonstrovala, ze vlastne jen trenuje a musela jsem se smat, kdyz pak stahovala mikinu mezi vymenami v gamu. Nastvala me i tim vystrcenym pozadim (s upravou bot) na Lindu, ktera uz malem podavala, hrozne... ale byla lepsi, frajerka. Linde vsak gratulace k finale, nic se nedeje a co ji nezabije, to ji posili... :-)
Reagovat
travar
Jsi velice všímavá sojko. Ano, číňanka působila hodně sebevědomě, možná až trochu arogantně. Ale má nahráno, vyhrává jeden turnaj za druhým, takže byla ve finále naprosto v klidu. Hru měla pod kontrolou. Byla to ona, kdo určoval průběh hry. Tento turnaj jasně ukázal, jak obrovský rozdíl je mezi juniorským a dospělým profesionálním tenisem. Nejlepší juniorské hráčky, které v juniorkách své soupeřky ničí agresivní hrou se mezi ženami často brání nebo jim soupeřka všechno vrátí a ony pak udělají chybu. Každá juniorka si tím musí projít a musí dál makat, pokud se chce v budoucnu prosadit.
Reagovat
tommr
u Lindy může bejt problém v malém vzrůstu. Zdá se mi, že za poslední dva roky moc nevyrostla a v patnácti už asi dál neporoste. Její drobná a subtilní postava je proti vysokým a silným špičkovým tenistkám velká nevýhoda ...
Reagovat
travar
To je pro mě docela překvapivé zjištění, protože Linda patřila v mladších a starších žákyních mezi nejvyšší hráčky a měla a snad stále má výborný servis na svůj věk. Možná opravdu přestala růst. Každopádně mi připadá, že od nějakých třinácti let, hraje furt stejně rychle. Ale možná je to jenom zdání.
Reagovat
FulnekUltras
arrrogance ala serenka - mají se holt nové nány tohoto typu od koho učit

a Linda by se zas v ušákově mohla už brzy naučit, jak těmhle průhledným psychokejklům nepodléhat - Brenda to ale počítám zvládne mnohem dřív ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tak tohle už je hodně slušné smilesmile
Reagovat
galisj
Kde je možné vidět finálový zápas?Díky...
Reagovat
George_Renel
https://live.itftennis.com/en/live-streams/video.php?vid=25342406
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díky! Kouknul jsem aspoň na pár posledních gamů. Číňanka na ni už byla moc silná a Lindě chyběl tlak při vlastním servisu.
Jinak je finále super úspěch, jen tak dálsmilesmilesmile
Reagovat
tommr
škoda toho bolavýho kotníku, protože jinak hrála Jesika s tou Čínankou naprosto vyrovnanej zápas a mohla klidně vyhrát ... smile
Reagovat
Teo
Proti Zheng bez šance bohužel.
Reagovat
FulnekUltras
taky věříš v kovid na věčné časy a nikdy jinak? ;-)
Reagovat
Teo
Říklas něco? smile
Reagovat
George_Renel
30 bodů a skok v žebříčku - výborný vstup do nového roku. Jen tak dál.smile
Reagovat
tommr
a dalších 20 bodů může získat za výhru ve finále. Pokud zopakuje dnešní výkon i ve finále má docela slušnou šanci ... smile
Reagovat
EllNino
uvidíme, jestli Jesika nebo Linda zastaví Wang a její šňůru 11 výher v řadě za sebou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist