Livesport Prague Open: Krejčíková, Siniaková a Martincová potvrdily roli favoritek, Bouzková ani Havlíčková neuspěly

13. 7. 2021, 13:37
Aktuality 67
WTA PRAHA - Nasazené Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová na Livesport Prague Open neztratily set, potvrdily role favoritek a prošly v pražské Stromovce do druhého kola. Neuspěly naopak nasazená čtyřka Marie Bouzková ani 16letá juniorka Lucie Havlíčková, které prohrály třísetové bitvy..
© TK SPARTA PRAHA - Pavel Lebeda/sport-pics.cz

Barbora Krejčíková v osmifinále Wimbledonu přišla o parádní sérii 15 výher. Senzační šampionka nedávného French Open však možná nastartovala další vítěznou šňůru. V pražské Stromovce, kde je po vypadnutí jedničky Petry Kvitové největší favoritkou, s přehledem zvládla první kolo.

Nasazená dvojka si v něm poradila 6-2 6-3 s kvalifikantkou Isabellou Šinikovovou. Momentálně až 217. hráčce světa nabídla jediný brejkbol, který odvrátit nezvládla, nicméně v zápase měla jasnou převahu a na kurtu strávila jen hodinu a pár minut.

"Bylo poznat, že jsem byla nervózní, ale až na ten začátek jsem hrála solidně od základní čáry, dobře jsem podávala i returnovala. Takže na první kolo po trávě to bylo dobré," řekla v České televizi Krejčíková.

Ve druhém kole se česká trojka a světová třináctka utká s Ysaline Bonaventureovou. S Belgičankou se potkala před pěti lety právě v Praze a v prvním kole kvalifikace po obratu zvítězila.

Kateřina Siniaková se v průběhu antukového jara dostala z dlouhé krize a na Livesport Prague Open patří k největším favoritkám. Tuto roli v prvním kole potvrdila a přehrála 6-0 6-4 britskou kvalifikantku Jodie Burrageovou.

Zatímco v úvodním dějství naprosto dominovala, v následujícím setu dvakrát přišla o podání a za stavu 2-4 čelila brejkbolu. Ten však nasazená pětka odvrátila, získala čtyři hry v řadě a po 70 minutách postoupila.

Siniaková na posledních čtyřech akcích porazila alespoň dvě soupeřky a na dvou se dostala minimálně do semifinále. O čtvrtfinále bude bojovat s krajankou Terezou Smitkovou (H2H 1-1).

"V prvním setu jsem toho moc dělat nemusela, myslela jsem si, že ve druhém to bude podobné,“ řekla Siniaková. "Očekávám hrozně těžký zápas. I když Terka dlouho nehrála, je to pořád kvalitní hráčka,“ dodala.

Tereza Martincová hraje na Livesport Prague Open pošesté v řadě, při předchozích startech vždy skončila v kvalifikaci. Šestadvacetiletá Češka je ovšem letos mezi nasazenými a na úvod potvrdila roli favoritky, když si poradila 6-1 6-4 s 243. hráčkou světa Samanthou Murrayovou Sharanovou.

V úvodním dějství Martincová nedovolila Britce ani jednou udržet podání, ve druhé sadě se dostala do vedení už 4-1 se dvěma brejky v zádech, pak sice ztratila servis, ale náskok si pohlídala.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla. První zápasy po změně povrchu bývají nejtěžší," řekla v rozhovoru na kurtu Martincová. "Na tvrdém povrchu se mi hraje dobře, ale tady s tím trochu bojuju. Celkově to skáče výš a trochu se to zadrhává, takže si přijdu taková nešikovnější," přidala Martincová, která před dvěma týdny na trávě ve Wimbledonu došla do třetího kola a vytvořila si nové maximum na grandslamech.

O své třetí letošní čtvrtfinále na turnajích WTA bude Martincová, jež prožívá životní sezonu, bojovat s kvalifikantkou Asiou Muhammadovou ze Spojených států, 189. tenistkou světového pořadí.

Marie Bouzková měla vynikající vstup do sezony, ale od konce března pokračuje v trápení. Nasazená čtyřka překvapivě skončila hned v prvním kole na raketě Storm Sandersové. S Australankou prohrála 6-3 4-6 2-6, zaznamenala už třetí porážku v řadě a desátou z posledních 13 zápasů.

Až do stavu 6-3 2-2 měla Bouzková navrch, pak však nevyužila dva brejkboly a ve zbytku druhého setu si ani jednou neudržela podání. V rozhodujícím dějství šla sice do vedení 2-0, jenže poté ztratila šest her v řadě a po více než dvou hodinách na 141. tenistku světa nestačila.

"Začalo to ve druhém setu, kdy mi přestalo jít první podání a pořád jsem tam běhala. Navíc jsem nevyužila šance na returnu a dala jsem jí nadechnout," řekla Bouzková. Zápas navíc dohrávala se zraněním. "Při servisu mě bolela noha a pak se do toho přidaly křeče. A jak mi nešlo první podání, tak mi to bralo hodně sil, které mi nakonec došly," uvedla Bouzková."

Šestnáctiletá Lucie Havlíčková si dnes ve Stromovce zahrála svůj premiérový zápas v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a více než dvě hodiny v něm trápila 171. hráčku světa Anastasii Gasanovovou. Rusce, která na začátku sezony porazila Karolínu Plíškovou a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser, podlehla 2-6 6-4 4-6.

Do turnaje dnes vstoupí ještě nasazená dvojka Barbora Krejčíková a pětka Kateřina Siniaková. Včera se představily dvě domácí naděje, Tereza Smitková prošla do druhého kola, největší hvězda a turnajová jednička Petra Kvitová naopak nečekaně vypadla.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 235.238 dolarů
úterní výsledky (13. 7. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (2-ČR) - Šinikovová (Bulh.) 6-2 6-3
Siniaková (5-ČR) - Burrageová (Brit.) 6-0 6-4
Martincová (8-ČR) - Murrayová Sharanová (Brit.) 6-1 6-4
Sandersová (Austr.) - Bouzková (4-ČR) 3-6 6-4 6-2
Gasanovová (Rus.) - Havlíčková (ČR) 6-2 4-6 6-4
Bonaventureová (Belg.) - Bainsová (Brit.) 6-3 6-2
Kužmová (SR) - Barthelová (Něm.) 2-6 6-4 6-3
Xinyu Wang (Čína) - Küngová (Švýc.) 6-2 6-2
En-Shuo Liang (Tchaj-wan) - Perrinová (Švýc.) 6-3 6-4
Parrízasová (Šp.) - Radwaňská (Pol.) 2-6 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
Blondie
Je skvela!
https://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/399135/krejcikova-se-setkala-se-sudim-ktery-ji-malem-okradl-o-vyhru-usmireni.html
Reagovat
gigin
No kdoví, jak by si štrngali sklénkama kdyby ten zápas nedopadl.
Reagovat
sojka1
navic tohle uz je s chladnou hlavou, za me je skvela, ale predevsim tim, jak ten vyrok dokazala zpracovat v zapase, prijmout a promenit druhy mecbol... cloveka proveri kriticke okamziky, ne tanecky, ale hezke gesto, jasne... :-)
Reagovat
gigin
Nevím no, kdyby to fakt nedopadlo, tak na chladnou hlavu je ještě brzo. Aspoň pro mne. Určitě bych mu jednu fláknul a dal k úhradě aspoň ušlý zisk sf < f. FV by mu poslala Blondie. Ta než by sa k tomu dopracovala, už bych aj možná vystydnul. Jinak souhlas, při zápase ten výrok zpracovala obdivuhodně.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile

Dneska jsem se osobně setkala s člověkem, který mi každý měsíc posílá maily ve stylu "Je krásné, že pro nás chcete pracovat zadarmo, ale asi by bylo fajn poslat i tu fakturu" :D stydno mi zas bylo XD

A už je zase 14., NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
Reagovat
gigin
Jak to osobní setkání dopadlo? Vydala ses mu?
Reagovat
Blondie
:D nepočítala jsem s tím, že tam bude a kdysi jsem mu jako odškodnění slíbila čokoládu. Tak jsem se musela omlouvat znova XD
Reagovat
gigin
Ty jsi celkem solidní kousek. Necheš po něm kačky a ještě mu slíbíš čokoládu a pro jistotu sa mu ještě omluvíš :))
Reagovat
Dobry-den
Maruška navázala na včerejší ostudu Petry a rovněž vybouchla v prvním kole. Navíc se zdravotně rozpadá. Teď se jí vůbec nedaří, přitom měla tak dobře rozehranou sezónu... Jestli se nedá co nevidět do kupy, tak ji čeká nevyhnutelný pád žebříčkem. smile

Ostatní holky splnily očekávání. Vlastně to všechno byly z českého pohledu buď hladká vítězství nebo bolestivé třísetové prohry. Tak snad už neuvidíme žádný další kolaps. Jasnou favoritkou je Bára, která dneska vypadala, že hraje na půl plynu, tak snad se ještě zlepší, titul z tohoto turnaje visí hodně nízko.smile
Reagovat
misa
Maruška obhajuje v srpnu asi 500 bodů na turnajích, kde se ani nedostane do hlavní soutěže... Musel by přijít nějaký zázrak, asi se začnu modlit k její jmenovkyni Panně Marii :)
Reagovat
tommr
v podstatě jde jen o turnaj v Montrealu kde bude obhajovat 380 bodů z Toronta 2019. Ty samozřejmě neobhájí a nejspíš se do turnaje ani neprobojuje a skončí už v kvaldě ...
Jinak už tento týden příjde o polovinu bodů za titul z Nur-Sultanu z roku 2019 (odečte se jí 57 bodů) ...
Naopak body za asijské turnaje z roku 2019 jí nejspíš zůstanou i do další sezóny pokud se zase nějak nezmění pravidla ...
Reagovat
misa
Nezapomeň na 3. kolo z loňského New Yorku (přeložený turnaj z Cincinnati).
Reagovat
tommr
tak to jsou ve srovnání s Montrealem drobný a tou dobou už bude nejspíš stejně ze stovky venku ...
Tohle zbytečný selhání v Praze jí bude ještě hodně mrzet ... smile
Reagovat
misa
Po Torontu určitě nebude Marie ze stovky, na 101. místo má náskok okolo 600 bodů.
Reagovat
majkl005
Žanda Peřinka byla dnes zmatená jak lesní včelka :D napřed se Katky zeptá, zda zná Terku Smítí, když obě jsou z HK a pak se zeptá Báry, zda má něco se zatejpovaným kotníkem, kterej Bára nosí zatejpovanej již dva roky smile to je jak kdyby mne dali na stavbu a řekli "postav barák" :D
Reagovat
tommr
jasná výhra nad neškodnou soupeřkou. Na Báře bylo vidět, že nehraje naplno a šetří se ... smile
Soupeřka v příštím kole jí už prověří víc ...
Reagovat
lvicek
Dobre, ze to muze narozdil od Peti ;).
Reagovat
PetaM
nebude hrát v Tokiu. :(
Reagovat
misa
Reagovat
sojka1
nejsem nijak prekvapena, za tech podminek....
Reagovat
misa
po zranění ruky se vrátila na turnaje v bídné kondici, což bylo dobře vidět během dnešního zápasu. První set hrála Maruška dobře, jistě podávala, připsala si 16 winnerů. Během druhého setu začala odpadat a třetí set i přes vedení 2-0 už byl jasně ve prospěch soupeřky.

Začátek sezony pro ni začal skvěle, dokonce snila o postupu do třicítky, ale od Miami je to hodně špatné. Obávám se, že Marie vypadne příští rok ze stovky :-(
Reagovat
Mantra
Vítej do klubu smile
Reagovat
lvicek
Barca solidne :). (Chudakovi ji tu nikdo nic nenapsal...)
Reagovat
tommr
to byla strašná uspávačka. Soupeřka neškodná a Bára hrála jen to co potřebovala ... smile
Reagovat
JanITCZ
Nejenom zde.V prubehu turnaje RG(nejenom ale i behem sezony) bylo zajimave sledovat off. stranky WTA,az do vyhry na semifinale ani "carka"-video,apod.,proste ignorovani dane hracky.Za to amer. blm jedinec tam byl denne,....... ,obecne hrackam urcitych narodnosti neni vytvarene PR-a to nejen stran ekonom. zajmu trhu!
Bara neni urcite "chudak" a nema zapotrebi "vuz vitezu" a na nem sedici obvykle pochlebovace,..... !
Reagovat
misa
Česko není pro svět zajímavé. Jsme i třicet let po revoluci kolonií Západu a někteří lidé se u nás snaží, aby se to opět změnilo na kolonii Východu. Tím si respekt a zájem nikdo nezíská.
Reagovat
Ela-fon-isi
Protože není sexy krasavice. Musí si holt zájem získat dobrým tenisem a úspěchy.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
tommr
v prvním setu exhibice, ve druhým se soupeřka rozpodávala a Katka s ní měla plný ruce práce. Závěr druhýho setu ale odehrála Katka velice zkušeně ... smile
Reagovat
zfloyd
pěkně , podle mě nejlépe se pohybující česká tenistka smilesmilesmile
Reagovat
Mony
jojo, té tu věřím. |I Báru bude chtít určitě hodně porazit
Reagovat
majkl005
neměl se hnát do Švédska a měl radši usilovat o WC na Prague Open a odůvodnit to snahou o rovnocennost pohlaví...věřím, že by alespoň jedno kolo zvládnul smile
Reagovat
smazaný uživatel
kde, jsi, vtipe?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted fakt pekna vymena...
jj, to uz nepude lezerne jak v prvnim setu. Se bude muset ted Katerina snazit...:)
Reagovat
Mony
Pech pro turnaj, že po vypadnutí Hvězd se největší favoritky Katka s Bárou můžou utkat už v QFsmile
Reagovat
tommr
jj to bude nejspíš předčasný finále ...
Reagovat
zfloyd
konečně nastoupí pořádná údernice smile
Reagovat
zfloyd
moc pěkně smilesmile
Reagovat
zfloyd
podle mě hraje pořád takový juniorský tenis ,všechny míče až když padaj , vůbec se bohužel nezlepšuje , měla by změnit trenéra smile
Reagovat
tommr
a navíc je to taky taková skleněná panenka náchylná na zranění a nemoce ...
Reagovat
misa
1. set byl dobrý.
Reagovat
tommr
hrát dobře jen jeden set nestačí. Kristýna Plíšková by mohla vyprávět ...
Snad si to Marie vynahradí aspon v deblu ve kterým by neměly mít s Luckou Hradeckou žádný vážnější soupeřky ...
Reagovat
misa
Nakonec se z ní stane deblová specialistka smile
Reagovat
tommr
lepší něco než nic ... smile
Reagovat
majkl005
fúúú, docela zbytečné Prague Open letos....nejdříve to vypadalo na dost slušné obsazení, pak přišla doslova lavina odhlášek zahraničních hvězd kdy to vypadalo, že naprosto jasně musí být česká semifinále, ale ve finále budeme rádi, když v semifinále bude alespoň jedna češka...a to na turnaji nehraje skoro jediná zahraniční hráčka nejlepší stovky, to je hroznej propadák...
Reagovat
EllNino
tak hroznej ... už postoupily Terezy, ještě je ve hře Katka s Bárou

Petra to nezvládla, Maruška není ve formě, ten zápas byl 50:50, za zranění Markéty nikdo nemůže
Reagovat
majkl005
myslím hroznej propadák celkově ten turnaj, ne jen české hráčky...ta informovanost, kterou jsme již probírali, ty odhlášky zahr. hráček tzn. celková kvalita hráčského obsazení a tak...turnaj hroznej propadák, výsledky českých hráček zatím pouze propadák :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt za 10 dni zacina OH, tak co cekate...
... jestli jde o obsazeni.
Reagovat
majkl005
tak proč Maďarsko i Švýcarsko mají lepší obsazení? i přesto, že se hraje na jiném povrchu než se bude hrát na OH...v Maďarsku a Švýcarsku je týdenní časovej posun, že tam mají teprve 6.7. a proto tam hráčky hrají, páč do OH zbývá delší čas? :D :D
Reagovat
Vlk-v-trave
O moc to obsazeni neni lepsi... a nevim jestli ty co tam hraji budou hrat take na OH...
Ale u nekterych me vyber antuky prekvapuje pred American Series, mozna prachy, lepsi podminky...tezko rict.
Ale jak by OH nebylo, tak si myslim, ze tech odhlasek by tolik nebylo.
Reagovat
majkl005
mne taky právě stále zůstává rozum stát nad tím, že se někdo vrací ještě na antuku...když mají možnost hrát na hardu, v destinaci prakticky totožné...já prostě trpím domněnkou, že letos ten pražskej turnaj je strašně špatně zorganizovanej ze všech pohledů...
Reagovat
Mony
proč by třeba antukářky hrály na hardu?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ani Collins, nebo Giorgi nejsou antukarky...:)

Ale ja si spis myslim, ze proste ten turnaj zarizly odhlasky, Bencic, Jaberka, atd... OH proste.

Ale u te Giorgi je to zvlastni, na OH se pripravovat na antuce,...mozna si vybirala dle souperek, a nechtelo se ji jit v turnaji na hardu na Bencic, Jaberku, Kvitovou atd...

Spis je letos ta smula s tim OH... a odhlaskama.
Reagovat
Mony
Mně rozhodně vadí víc absence Noskové, sester Fruhwirtových, Bartůnkové, Bejlek, i Maky s Tyndou, než Bencic, Giorgi, Jaberky či Collins
Reagovat
majkl005
to stále ale nemění nic na tom, že obsazením je tento turnaj takové mírně lepší ITFko...oproti Maďarsku a Švýcarsku
Reagovat
Mony
taky se nestačím divit, jak už jsou hráčky rozmazlené..Asi taky starý Černošek se ženou uměli nalákat...Zase krásná šance pro Terku Martincovou. Ta umí příležitost chytit za pačesy, to se mi na ní líbí. Pamatuji si, jak objížděla celou zeměkouli za levnými body
Reagovat
majkl005
to je to, co jsem psal už před turnaje, zlatej černoušek bubu
Reagovat
EllNino
V první polovině po vypadnutí Marušky a Petry zbyla už jen Tereza a nevím, jestli má na finále ... dokonce je tam teď nejvýše nasazená, což bude svazovat ... a jsou tam nebezpečné hráčky podobné úrovně, nebo i vyšší, než je ona ...

V druhé půlce jsou sice Bára, Katka a Terka Smitková, ale do semifinále se může podívat jen jedna z nich
Reagovat
Mony
Já věřím v Terkové finale
Reagovat
EllNino
To tu bylo řečí, že kdyby titul nezůstal v českých rukou, tak by to byla ostuda ... Už se rozloučily jednička Petra a čtyřka Maruška, do toho se odhlásila trojka Markéta ...

Ještě Katka s Barčou, tak snad spraví náladu :)
Reagovat
tommr
no ostuda by to určitě byla a začíná to vypadat, že si naše holky řekly že ten titul prostě nechtějí ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslis, ze ty holky, ktere jedou na OH pojedou turnaj na plno?
Tam pofrci dobre tak Terezie...tipuji...
Maruska zranena tlapa,
moc bych nepocital svKaterinou nebo Barou... urcite to budou brat spis jako pripravu.
Tak hlavne aby se nezranily...
coz by bylo ulitle pred udalosti, ktera se hraje 1 za 4 roky.
Reagovat
PetaM
Češky jedou! Musím říct, že i kdyby v celém pavouku byly jen Češky, stejně by ten turnaj nevyhrály. :D
Reagovat
tommr
s Marií to nevypadá dobře. Trápí se na servisu a navíc má něco s nohou ... smile
Reagovat
EllNino
příšerný tenis, už delší dobu
Reagovat
tommr
Tereza pokračuje v letošních solidních výkonech ... smile
Už ted má jistotu, že si připíše dalších pár plusových bodů a ještě víc si upevní pozici v první stovce. Navíc má po nečekaném konci Petry Kvitové velkou šanci na postup minimálně do semifinále ...
Reagovat
jirkaS
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist