Ljubičič si k postupu pomohl 27 esy, v Marseille dohráli Seppi i Nieminen

21. 2. 2012, 11:55
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Před týdnem Ivan Ljubičič překvapivě vypadl hned v 1. kole, v Marseille už ale další zaváhání nepřipustil. Domácího Florenta Serru porazil i v pátém vzájemném střetnutí a postoupil do 2. kola. Do něj se trochu nečekaně nedostali osmý nasazený Ital Seppi ani Fin Nieminen.
Ivan Ljubičič

Ivan Ljubičič ze tří letošních turnajů postoupil jen jednou do 2. kola a především porážka minulý týden v Rotterdamu od Huta Galunga byla nečekaná. V Marseille ale zkušený Chorvat podruhé v řadě nezaváhal, když domácího Florenta Serru porazil 6-4 6-7 6-3.

Finalista turnaje z roku 2005 v zápase odvrátil všechny tři brejkboly a nasázel 27 es, přesto musel odehrát třísetové utkání. Nakonec ale francouzského soupeře porazil i v pátém vzájemném souboji.

"V prvním a druhém setu jsem podával opravdu dobře. Dnes je to pro mě velké vítězství, protože letos je to pro mě zatím těžké. Prohrál jsem několik těsných zápasů, tak jsem rád, že jsem zase zvítězil," komentoval dvaatřicetiletý Ljubičič.

O první letošní čtvrtfinále si sedmý nasazený Chorvat zahraje s vítězem duelu Karol Beck - Paul-Henri Mathieu.

Hned první den vypadl osmý nasazený Andreas Seppi. Italský tenista, který během posledních dvou týdnů prohrál se třemi českými soupeři (Štěpánkem, Rosolem a Berdychem), nenašel recept na krajana Flavia Cipollu, proti kterému nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů.

Překvapením skončil také zápas Jarkka Nieminena s domácím Eduardem Rogerem-Vasselinem. Fin, jenž už letos triumfoval v Sydney a poslední dva starty na halových turnajích přetavil ve čtvrtfinále, prohrál s 95. hráčem světa z Francie 2-6 6-7. O čtvrtfinále se utká s Cipollou.

Nejvýše nasazenými jsou na pobřeží jižní Francie domácí Tsonga, Američan Fish, Srb Tipsarevič a Argentinec Del Potro, kteří mají v prvním kole volný los. Z Čechů startuje Lukáš Rosol, kterého na úvod čeká Ukrajinec Dolgopolov.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 512.750 eur)
pondělní výsledky (20. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ljubičič (7-Chorv.) - Serra (Fr.) 6-4 6-7(3) 6-3
Cipolla (It.) - Seppi (8-It.) 6-4 7-6(4)
Roger-Vasselin (Fr.) - Nieminen (Fin.) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist