Loni jsem pomýšlela na konec kariéry, svěřila se Šarapovová

2. 2. 2017, 16:00
Aktuality 16
Comeback Marie Šarapovové na tenisové kurty se postupně blíží. Ruska si momentálně odpykává patnáctiměsíční dopingový trest, jenž vyprší 26. dubna 2017, kdy má v plánu startovat na turnaji WTA ve Stuttgartu. Pětinásobná grandslamová šampionka se svěřila, že ji loni postihly další zdravotní trable, kvůli nimž chtěla ukončit profesionální kariéru.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Pro Marii Šarapovovou byl loňský rok hodně náročný nejen kvůli patnáctiměsíčnímu trestu za doping, který si Ruska momentálně odpykává, ale také fyzicky. Ruská tenisová hvězda dokonce často myslela na ukončení kariéry.

"Měla jsem zdravotní problémy se zápěstím. I když nesmím hrát turnaje, pořád navštěvuju doktory. Se zdravotními potížemi jsem bojovala hlavně psychicky. Častokrát jsem se dostala do situace, kdy jsem si říkala, kolik toho mé tělo ještě vydrží a jestli nebude lepší tenisovou kariéru ukončit," svěřila se Šarapovová.

Bývalou světovou jedničku mrzelo i to, že nemůže startovat na olympijských hrách v Rio de Janeiru. "Ani mi nevadí, že nemůžu hrát grandslamy a další turnaje, ovšem sledovat ostatní tenisty bojovat o medaile bylo hodně těžké," přiznala Ruska.

Stříbrná medailistka z Londýna však zatím netuší, zda pojede za tři roky do Tokia. "Tak moc dopředu nepřemýšlím. Teď se soustředím na turnaj ve Stuttgartu, kde se k tenisu 26. dubna vrátím. Hodně záleží na zdraví. Pokud budu fyzicky v pořádku, ráda si zase olympiádu zahraju," řekla rodačka ze Sibiře.

Právě comeback Šarapovové, jež byla potrestána patnácti měsící bez tenisu kvůli nedovolenému užívání meldonia, bude ostře sledovanou tenisovou událostí. Jak Ruska uvedla, dojde k ní 26. dubna.

A co bude vítězka pěti grandslamových titulů dělat, až tenisové náčiní definitivně pověsí na hřebík? "Asi určitě nebudu trenérka. Mám vlastní společnost, která se v posledních letech hodně rozrostla. Až ukončím kariéru, konečně se jí budu moci více věnovat," popsala své budoucí plány s vlastním projektem Sugarpova.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
cheeky
Mařena má bobky jak jí to po návratu půjde (asi nesehnala Meldonium 2.0), ale protože je všemi mastmi mazaná, tak si dopředu připravuje alibi. Když bude vyhrávat o zápěstí už neuslyšíme. Když vyhrávat nebude, tak to zabalí a uslyšíme neco jako:

" Že hraju kulový není tím, že mi zatrhli matroš!! Vždyť jsem říkala už před návratem, že nejsem v cajku. Holt jsem už stará rachejtle, tělo tak tak drží... hercna, cukrovka.. a tak to neni ízy s tím hrát, ale tenis hrozně moc žeru jako fakt a tak jsem se chtěla vrátit. No a teď mi dala 2 kanáry nejaká Kikina se Srbska tak na to se můžu vyprdnout. No aspoň sem si ještě zavřískala na kurtu. Stejně vydělám víc prachů z reklam. Teď si nechám udělat boob job, ať je mám velký jak Serena, nafotim se v plavkách mě do všech časáků a budu mít peněz jako šlupek..
Reagovat
VlS
No, nevím, viděl jsem Montyho, jak s tomahawkem v ruce a pomalovanej válečnejma barvama někam vyráží.
Reagovat
blixa
Směr Irsko. Ještě že je cheeky psycholog. Ovšem zase aby se vůbec dostal ke slovu ... ;-) :D
Reagovat
Ravik
jdi se zabít
Reagovat
blixa
No dobře, že máme na kauzu "meldonium" hodně rozdílný pohled, budiž, to se stává. Kdyby takový text vypadl z dílny zdejší trotlů, nepřekvapilo by. Ale na tebe mi to přijde dost slaboduchý. Sorry.
Reagovat
FulnekUltras
To jsem si ani nemyslel, že Tě to RG12 v Tvém posvátném antivýchodním smýšlení hned po ránu tak vydráždí... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Tak koukám, žádné nadšení z Márie nesálá, včetně problémů s rukou. Rozhodující bude, jak to bude vypadat, až začne hrát. Zatím všechny její návraty byly úspěšné, tak uvidíme jak teď.
Reagovat
kada.tom
Škoda, že na to jen pomyslela, měla to domyslet a ukončit ji.
Reagovat
misa
Když bude prohrávat ve 2. kolech, tak i ten konec přijde :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
darek.vrana
Taky jsem to chtěl napsat:), teď zas bude ječet na všech televizích celé dny.
Reagovat
FulnekUltras
a to se právě ještě uvidí, jak silně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno zlé je k něčemu dobré a nakonec je možná opravdu dobře, že si musela dát pauzu. Každopádně doufám, že v dubnu už bude stoprocentně fit. Zdraví je asi jediná věc, která by mohla zabránit jejímu návratu do špičky. Že by se nedostala zpátky do formy, o to se fakt nebojím... Jinak už jsem taky psal, že mě nejvíc mrzela její absence v Riu. Pak ale vyhrála Monča a mrzelo mě to přece jenom o trochu míň. :) Přál bych Mashe zlato v Tokiu, ale jak sama říká, je to ještě strašně daleko. Hlavně, ať se aspoň zúčastní, protože její jedinou olympiádou v kariéře byl zatím Londýn.
Reagovat
turista
Pro tenisty jsou důležitější vyhrané tituly, hlavně GS než nějaká olympiáda.
Reagovat
Fandina
V článku se píše tohle.

Bývalou světovou jedničku mrzelo i to, že nemůže startovat na olympijských hrách v Rio de Janeiru. "Ani mi nevadí, že nemůžu hrát grandslamy a další turnaje, ovšem sledovat ostatní tenisty bojovat o medaile bylo hodně těžké," přiznala Ruska.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist