Los Turnaje mistryň: Kvitová a Šafářová se utkají ve skupině

23. 10. 2015, 13:43
Aktuality 776
České zástupkyně na Turnaji mistryň Petra Kvitová a Lucie Šafářová se v Singapuru potkají v Bílé skupině. Doplňují je Španělka Garbiňe Muguruzaová a Němka Angeligue Kerberová. Rozhodl o tom dnešní los.
Lucie Šafářová a Petra Kvitová (© fedcup.com)

Dnešní los poslal proti sobě v Bílé skupině tři levačky - Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou a Angelique Kerberovou. Vítězku Turnaje mistryň z roku 2011 Kvitovou nečeká ve skupině žádná soupeřka, se kterou má negativní bilanci. Nad Lucií Šafářovou vede 7:0, naposledy ji porazila letos ve finále v New Havenu. "Jsme kamarádky, ale když jsme na kurtu, tak na to opravdu myslet nebudeme. Znám její hru velmi dobře, ale stejně tak ona zná mě," řekla Kvitová před časem.

S Angelique Kerberovou odehrála Kvitová šest zápasů a po loňském vítězství ve Fed Cupu vede 4:2 na zápasy. S Garbiňe Muguruzaovou světová pětka dosud nehrála.

Šafářová hrála se Španělkou jednou a ve čtvrtfinále letošního French Open zvítězila. S Kerberovou má debutantka na Masters vyrovnanou bilanci 1:1.

Červenou skupinu tvoří při neúčasti Sereny Williamsové nejvýše nasazená Simona Halepová, Maria Šarapovová, Agnieszka Radwaňská a vítězka US Open Flavia Pennettaová.

Ve čtyřhře los české hráčky proti sobě nesvedl. Šafářová s Bethanií Mattekovou Sandsovou jsou v Bílé skupině, zatímco Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou budou bojovat v Červené skupině i s největšími favoritkami turnaje Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou.

Los Turnaje mistryň:
Bílá skupina:
Garbiňe Muguruzaová
Petra Kvitová
Angelique Kerberová
Lucie Šafářová
Červená skupina:
Simona Halepová
Maria Šarapovová
Agnieszka Radwaňská
Flavia Pennettaová
Los Turnaje mistryň - čtyřhra:
Bílá skupina:
Šafářová/Matteková-Sandsová
Garciaová/Srebotniková
Chan/Chan
Muguruzaová/Suárezová
Červená skupina:
Hingisová/Mirzaová
Babosová/Mladenovicová
Kopsová-Jonesová/Spearsová
Hlaváčková/Hradecká
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

776
Přidat komentář
slacker
Vsechny "bojovniky" proti danovemu tematu bych rad pozadal o odpoved na otazku:

Jaky je vas nazor na stani ve spolecne fronte vedouci k nekolika pkladnam (KFC, MCD, multikina)? Vyberete si nejkratsi frontu i pres projevy nevole lidi ve spolecne fronte?
Reagovat
slacker
Takze z meho aktualniho osobniho Top5 nejvetsich zmr.du/pmatencu TP se 3 vehementne zapojuji v boji proti danovemu tematu, a ti zbyli 2 se decentne pripomenuli take.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik je bodů za finále ve ET?
Reagovat
Fandina
maximálně 700?

http://www.wtatennis.com/all-about-rankings
Reagovat
tommr
700 bodů může získat pouze hráčka, která ET vyhraje bez porážky ve skupině. Poražená finalistka může získat maximálně 440 bodů ...
Reagovat
Fandina
Díky, uvedla jsem to blbě. Máš pravdu, nahoře odkaz.
Reagovat
Fandina
Peníze jsou něco nekalého, kdyby jich nebylo, to by bylo na světě krásně.
Reagovat
Fandina
Čerpat výhody z EU, nechat se zaměstnávat cizími státními příslušníky, to nám Čechům nevadí, vybírat daně za podnikání cizích státních příslušníků v ČR, to je v pořádku, ale když se náš občan rozhodne to samé aplikovat v jiné zemi, je nemorální.
Reagovat
EllNino
Tohleuž je fakt absurdní, chci vrátit TP o pár let zpět a hlavně bez Fricka -_-
Reagovat
Frick
Platí to i o té náboženské diskuzi?
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tu zase děje???
Reagovat
smazaný uživatel
Frick mudruje:-)
Reagovat
PetaM
Ále, někdo tady zapomněl sledovat tenis, jeden z posledních vrcholů roku - TM, a pořád řečí nějaké věci, které stejně nemá.
Reagovat
EllNino
přesně ...ostudnej výkon bezpáteřního pokryteckýho šmejda Fricka, ať cituji Vlka :)
Reagovat
mahycek
Kdo to provozuje ten portál tady ??? V live výsledkách je že Halep- Pennetta je v 9.hod a v aktuálních turnajích vpravo je, že hrají v 8 hod. a druhá dvouhra 12.30 . To jsou takoví id..ti, že to nemůžou napsat správně ty časy, nebo je to tak složité. bl.ci.
Reagovat
Frick
Co myslíte, není šance, že by ze 4 GS (tj. CGS) slevila na 2 GS + TM? Abych měl o důvod víc fandit v deblu.... :-D
Reagovat
misa
NIKDY
Reagovat
Frick
Když vidím ty informační tabule, a Lucka tam jako jediná šaškuje s tim zkur. parazitem. Mimo tý naší trojičky už bydlí/"bydlí" v ráji už jen Srebotniková, která neodolala vábení šejků. No a pak ještě Kiki obligátně bydlí ve Švýcarech, ale to je pro mne akceptovatelnější.

Vnímám to jako ostudu pro svoji zem. A trvalo to skoro celý zápas než to ve mne to vyprchalo. Taky si pokládám otázku, proč to musí WTA vůbec evidovat jako základní údaj vedle země, věku a výšky. Přisypává mi tím sůl do ran. :-(

Mějte se mnou soucit. Cítím se jako otec dítěte, které začalo krást a fetovat. To také nezavrhnete - jak mi tady předesílal VLK, že mám ty holky zavrhnout.

-----------------------------------------

Ale jsem rád samozřemě, že se to Lucce povedlo. Snad ten debl bude pro ni i psychická vzpruha a nebude mít při singlu myšlenky "dyž já jsem po nemoci, já nemůžu hrát dobře"
Reagovat
Jabadu
Ale mi s tebou máme soucit.
Aáááááááchachachacháááááááá ...
:-)
Reagovat
Jabadu
my, kujva ...
Reagovat
VlS
Mimo tebe to netrápí viditelně nikoho.
Reagovat
rusedski
Tak já třeba mám podobný názor jako Frick, jen se nezapojuji do diskuze. Jemu ta pozice "proti všem" dělá očividně dobře, mě neláká :)
Reagovat
Frick
Gregu - já bych strašně vážil kohokoliv, kdo by dal najevo, že je se mnou na jedné lodi. A nejsem úplně dám. Podobné názory má i slacker, darek.vrana, Jan, Lukk....
Reagovat
rusedski
OK, jsem se tebou na jedné lodi. Jen prostě nejsem asi tak argumentačně zdatný, abych zvládal tu "sílu" protistrany v situaci, kdy je to cca 5 ku 95. Navíc vše podstatné tu bylo myslím řečeno, jen se to pořád omílá dokola.

V kostce můj názor: taky holkám fandím (v žádném případě nezávidím, jak tu třeba tobě často podsouváno, to bych jim těžko přál úspěch, když každý úspěch s sebou přináší obrovské peníze), uznávám, že vše je podle zákona, a ani nepopírám, že toho udělaly hodně pro náš tenis, potažmo pro celou ČR. Jen je mi prostě nesympatická ta "vyčuranost" á la "jdu do Monaka, nemám k němu sice žádný vztah, ale je to nejvýhodnější pro moji kapsu". V tomhle si myslím, že náš pohled na věc je dost podobný...
Reagovat
Fandina
A podle tebe je jít do Monaca vyčuranost, nebo je to ekonomické chování?
Reagovat
rusedski
Oboje :)
Reagovat
Fandina
A je na tom něco špatného, že se lidi chovají ekonomicky, je potřeba jim to vyčítat? A konto, když naše země podepsala smlouvu o volném pohybu práce a peněz a má možnost si upravit i zákony pro takové případy, aby nemuseli movitější lidé odcházet do daňových rájů?
Reagovat
rusedski
Mně vadí čistě ta morální stránka věci, tj. vyměnit ČR za Monako kvůli mamonu.
Že se chová ekonomicky a neporušuje zákon, to nezpochybňuji...
Reagovat
Fandina
Já ti rozumím, jenže oni ČR nevyměnili, chápeš to? Jdou tam, protože mají možnost tam vydělané peníze ještě rozšířit, investují tam.
Reagovat
Fandina
A sem jezdí po tenise, po práci, stejně tak jako tam. Živí tady další lidi. Podnikají.
Reagovat
rusedski
Fandino, já se tu fakt nechci dohadovat o slovíčka. Pro někoho vyčůranost, pro jinýho ekonomický chování a investice, prostě každej máme na to svůj pohled, to je přece OK. Jen jsem tu vyjádřil podporu Frickovi, napsal jsem svůj názor, ale absolvovat nekonečný diskuze bez výsledku se mi fakt nechce :)
Reagovat
Fandina
Podle tebe vyčůranost, podle mě ekonomické chování a investice. Jak se jedná o peníze, tak každý se otřásá, fůj, to jě něco nemorálního. Ale sám jich k životu potřebuje stejně tak jako osatní. Ale ať se s tou špínou potýkají druzí, já nic já muzikant.

Jinak samozřejmě, ty máš svůj názor, já také. Nediv se, že ho tu napíši.
Reagovat
Fandina
Žádný z lidí si svoje peníze do hrobu nevezme, pořád je to ekonomický nástroj pro koexistenci mezi lidmi. Nikdy se nikam nemohou stratit, jen se mění ti, kdo s nimi umí nebo mohou zacházet.
Reagovat
Fandina
ztratit
Reagovat
rusedski
Dobře, tak to ještě zkusím :)

Já si prostě myslím, že platit daně je správný. To není tak, že platíme "zlýmu" státu, kterej nás akorát vykořisťuje a rozkrade to. A že ten, kdo to nějak ošulí, je frajer. Ty příjmy z daní jsou potřeba, jinak tady nebude fungovat nic, budeme žít na stromech a jediným právem bude právo silnějšího. A už vůbec to není tak, že si každej místo placení daní může "investovat" svoje peníze kam chce, jako tady byla Lucka chválena, že raději podporuje tenisovej klub či co. To by byl pěknej bordel, kdyby každej dával svoje peníze tam nebo onam, podle svýho uvážení.

Ty daně mají smysl právě proto, že je to povinný pro všechny a platí se státu. A ten to následně rozdělí podle jednotlivejch sektorů - školství, armáda, policie, soudnictví atd. atd., tak aby to všechno fungovalo. Můžem se bavit o tom, jestli je to rozdělovaný efektivně, ale skutečností je, že ten stát jakž takž funguje a nežije se tu myslím nejhůř. A funguje právě díky daním nás všech, kteří je spořádaně platíme.

Pak přijde někdo, kdo si řekne:"A mně se to nechce platit, vyjebu s tím přes Monako." Ano, má na to právo, neporušuje tím zákon, ale mně to prostě košer nepřijde...
Reagovat
Fandina
Dobře tedy, ono je to tak, že se státu daně platit musí, ale není pravda, že by byl nepořádek, kdyby si každý o tom rozhodoval sám.

Je to všechno nastavení systému. Pokud třeba naše země má smlouvu o volném pohybu zboží a práce, tak je logické, že se podle toho lidi chovají. Takže někteří lidé, kteří nejsou státními občany tady daní a jiní zase daní jinde.

Takže přistupovat k tomu tak, že když je to pro našeho občana výhodné a možné, že platí daně jinde, je stejné, jako žádat po těch, kteří nejsou občany ČR, aby peníze, které tady vydělají a daní, do našeho rozpočtu nedávali.
Reagovat
rusedski
No to si radši ani nechci představovat, kdyby každej dával svý daně jen na to, co je mu "sympatický" :) Od toho je právě stát, aby to přerozdělil i do "nepopulárních" sektorů...
Reagovat
Fandina
Jisté formy kam svoje daně směřovat, ale existují. I v přiznáních. O tom, kam peníze jdou zase rozhodují lidi.
Reagovat
rusedski
To už bychom zase zabíhali do detailů.

Prostě si myslím, že by holky měly být solidárnější vůči své zemi a svým spoluobčanům, kteří ty daně platí. Ne hledat kličky přes zemi, k níž nemají žádný vztah.
Reagovat
blixa
Neskutečný, jak lidi totálně zpitoměli a žijí v přesvědčení , že bez tučného vyžraného státu by snad zahynuli. Protože jsem ale už línej se zúčastňovat nikam nevedoucí debaty, dávám jen odkaz na článek, ve kterém bych podepsal každé slovo.

http://pravyprostor.cz/neplaceni-dani-neni-zlocinem/
Reagovat
Fandina
Nehledají kličky, musí splnit podmínky v té určité zemi. Kdyby to nebylo, nemohli by tam mít rezidenci.
Reagovat
Frick
Výborně řečeno a vážím si toho, že jsi se pustil do "boje" s neúnavnou fandinou. To je asi jako Aga v tenisu. Taky pořád vrací a vrací.
Reagovat
Fandina
Asi to bude tím, že ty pořád útočíš a útočíš. Tak se nediv, že druhý vrací.
Reagovat
Fandina
Ale smysl mého předchozího příspěvku je ten. Že nám, jako občanům ČR není žinantní, když přispívají do SR jiní státní příslušníci, ale když se tak rozhodne náš občan, tak je nemorální.
Reagovat
Frick
Gregu - já bych si strašně vážil kohokoliv, kdo by dal najevo, že je se mnou na jedné lodi. A nejsem úplně sám. Podobné názory má i slacker, darek.vrana, Jan, Lukk..
Reagovat
smazaný uživatel
No, já si spíš myslím, že problém není daně. Ty si chceš s někým povídat, v reálu asi nemáš s kým, tak tu od rána do noci rozviřuješ diskuze. Musí to být kontroverze, protože jinak by ta diskuze brzo vyvanula. Ale toto téma bude věčné....
Reagovat
mrafe
Já si myslím, že si uhodila hřebíček na hlavičku, protože Frick tady opravdu kolikrát řeší i témata, která s tenisem vůbec nesouvisí. Nevím kdy do bylo, jestli vloni nebo letos na jaře, se pár pravidelných přispěvatelů domluvilo, že na něj nebude reagovat a to tady pak dva dny naříkal jak se polepší jen, aby se s ním zase začali bavit.
Reagovat
Frick
Ale ostatní to dělaj. Taky. Odluka státu a církve? To má fakt HODNĚ společnýho s tenisem. A to jen kvůli tomu, že se Aga prý chová nemorálně, když podpořila konzervativní teokratickou stranu a pak si najmula lesbu za trenérku a ukázala prde.lku.... :-D

Není to taky bizarní?
Reagovat
BooOoo
jsem na tom podobně jako Greg, podobný názor, jen se nezapojím do diskuze .. welcome on a board
Reagovat
smazaný uživatel
Podobne na tom nejste, nebo snad chcete rict, ze si svuj moralni kredit take cistite holkama, ktere dani v Monaku?
To jsem si nevsiml...ale kdyz to tak chcete...takovou smejdovinu v sobe podporovat, prosim...a opravdu mne nejde o to jaky mate na to nazor...ten jsem schopny prijmout, ze se vam to nezamlouva, ale rozhodne ne to, ze si svou moralku budu prat na druhym cloveku...
Myslim, ze vyjadrit nazor neni problem...ale rok si cistit vlastni moralni neschopnost na nekom jinem??? a evidentne jeste bezpaterne? ;)

No to vam tedy gratuluji,

...ale uprimne... ja si opravdu nemyslim, ze jste s tim bezpaternim smejdem na jedne lodi...
Reagovat
Frick
Jéžiš, to je snadný běžný, že se kritizuje chování známých lidí.

Ok, jsme nuly, nic jsme nedokázali. Ale svoboda slova platí. A neurážim. Jen korektně kritizuju, protože chci, aby holky dělaly věci, které pokládám za správné. A já ty věci pokládám za správné, protože jsou to principy na kterých stojí existence moderního státu, ve kterém se nám dobře (ne třeba skvěle) žije.
Reagovat
Frick
Vlku - už jsem to psal. Je mi to prostě líto. Jsem jako rodič, kterýmu je líto, když vidí, jak děti ostatních se maj dobře, vzorně studujou a moje dítě krade a fetuje.
Reagovat
Fandina
Jenže ty nebojuješ za svoje děti, ty bojuješ proti nim a vkládáš jim za úmysl něco nečestného a to je rozdíl. Děláš z nich vydřiduchy, nemorální lidi a tady o tom píšeš víc než rok. Nevím, jestli sis to uvědomil, že takhle šiješ do druhých.
Reagovat
Frick
Ok, chápu je to únavné a otravné. Ale alespoň je dobré to napsat. Aby to nevypadalo tak, že je to "Frick proti všem". Takže díky, že jsi tak učinil.
Reagovat
smazaný uživatel
Sůl nad zlato.
Jen více soli :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbe si to interpretujes...ale co cekat jineho ze... od pseudovlastence....

jde jen pouze o ten tvuj postoj, ktery je u mne k zavrzeni,(ne ze mas zavrhnout holky) nebot silne neco odsuzujes a soucasne silne podporujes a jeste tim operujes a holedbas se tim vzhledem k jinym lidem...k tomu tady mas ty kecy k nekterym, kteri si dovoli podporovat tzv. "cizinku"...

Vsak hru tech holek muzes ocenit bez problemu dale....

...aha ja vlastne zapomnel pan nesleduje tenis, pan je narodni fanda, takze hlavne ze maj holky pekny sukynky a plno jinych kravin....atd.

Jses pokrytecky bezpaterni smejd...proste...
Reagovat
Frick
Já tohle prostě nedokážu. Jak píšeš - jsem národní fanda. Ne jak Monty25...
Reagovat
tommr
druhej set už byl vyrovnanější, ale v TB byly naše holky suverénní a získávají tak cennou první výhru na TM. Zápas nejspíš rozhodl slabší výkon CSN. Muguruza naopak hrála poměrně solidně a Lucka to s ní zítra nebude mít lehký ... :)
Reagovat
VlS
Holky zase pozitivní, první zápas 2:0, paráda.
Reagovat
HayashiM
Krása. Lucka s Bethanie tam vůbec nejsou bez šance :)
Reagovat
mrafe
Hurá je to tam, super holky, první výhra na turnaji je doma
Reagovat
tommr
přichází kritickej moment. BMS bude podávat na udržení v setu. S jejím slabším podáním to nejspíš bude velkej problém ...
Reagovat
tommr
CSN je zatím nejslabší na dvorci. Ted zase přišla o servis a pokud ho naše při podání Lucky potvrdí mohlo by to být rozhodující ... :)
Reagovat
tommr
tak jsem to poplet. Podávala BMS a vůbec jí to nevyšlo ... :(
Reagovat
HayashiM
Míčky na 0:30 nádhera, nejdřív Mattek-Sands vytloukla Mugu na síti a pak Lucka nádherný křížový prohoz přes celý kurt. Lahůdky.
Reagovat
aligo
Lob :P
Reagovat
HayashiM
Jop :)
Reagovat
mrafe
a super horky vedou 4:3,
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz jste tu rozebirali tu Agu, tak ja nechapu i bez znalosti jejiho postaveni v Polsku, jak ji nekdo muze fandit. Mne je totiz vylozene nesympaticka, neuprimna, pokrytecka a slavychtiva uz od pohledu.
Reagovat
aligo
Nesuď knihu podle obalu
Reagovat
HayashiM
Tak zrovna obal tahle kniha nemá vůbec špatný :)
Reagovat
aligo
Mě se taky nezdá zlý :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nesouhlasim. Oblicej trosku buldoci.
Reagovat
tommr
mě se Aga líbí ... :)
Reagovat
Frick
Žije podle desatera?
Reagovat
tommr
první set je doma! Lucka zatím vypadá překvapivě dobře ... :)
Reagovat
Fandina
Tak tak, hraje moc dobře a je ve veselé náladě.
Reagovat
HayashiM
A je tu brejk, jedem, Lucko dopodávat!
Reagovat
HayashiM
A eso na závěr prvního setu.

Holky si to užívaj, hrajou lehce... Zatím se mi to dneska velmi zamlouvá :)
Reagovat
HayashiM
A je to tadyyyyyyyy!! :D
Přivstal si ještě někdo?
Reagovat
Jabadu
Teď jsem vylezl z pelechu a Lucka šest prvních servisů za sebou!
Pajáda.
:-)
Reagovat
HayashiM
Lucka zatím vypadá hodně dobře, ten debl jí jedině prospěje.
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/10155966_651205238248123_6128930827258033845_n.jpg?oh=6aafd5b80d450a78c73767707e1c5632&oe=56C851FA
Reagovat
Frick
že zřejmě Aga používá antikoncepci?
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/plazovy-volejbal-antalya-slukova-hermannova-fnt-/volejbal.aspx?c=A151024_120224_volejbal_tof
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti tak vadí, že holky odchází do Monaka, aby nemusely danit u nás, udělej s tím něco - staň se zákonodárcem a uprav zdejší podmínky tak, aby nikdo do Monaka a jiných daňových rájů chodit nemusel. Zjednoduš daň z příjmu, uprav parametry sociálního a zdravotního pojištění tak, aby holky nemusely platit obludné částky, zajisti stabilní daňové a účetní prostředí, čili aby se ty patřičné předpisy neměnily několikrát do roka. Prostě zařiď, aby důvody odchodu do daňových rájů pominuly.
Reagovat
slacker
a proc to uz nezadili vy? Vzdyt prece tady vladne lid ("demokracie"), takze vy lidi to zaridte sami. Nebo jste to takhle chteli?
Reagovat
Fandina
iqe je parlament, že mu píšeš vy?
Shrnul to přesně, jak to je a jak se stávající stav může změnit. Pokud politici budou chtít dát výhody tenistům nebo komukoliv jinému, tak mohou upravit zákony. Je to v jejich moci.
Reagovat
slacker
Parlament je nastroj jak vlade lidu zabranit pri ponechani pocitu zdani ze vladne.
Reagovat
Frick
O čem se tu sakra bavíme? Jsou věci nelegální (= zakázané zákonem) a nemorální zákonem nezakázané, ale proti pravidlum, na kterých se společnost shoduje.
Reagovat
Frick
Naopak jsou věci morální, které jsou zákonem zakázané. Např. odbojovou činnost jistě protektorátní zákoník zakazoval.
Reagovat
Fandina
A je podle tebe zakázané mít rezidenci v Monacu pro České občany? Je to podle tebe nemorální tam mít rezidenci?
Reagovat
Frick
Nemorální za dominantním účelem v podobě daní, ano. Kdyby se Petra odstěhovala na Floridu, protože teplo a tenisová akademie, tak OK.
Reagovat
Fandina
Pro mě jsi nemorální ty. Protože vyčítáš druhému ekonomické chování.
Reagovat
blixa
Takže odtáhnout za teplem a akademií je v pořádku, ale udělat všechno pro to, aby o svých penězích rozhodovaly samy místo zkorumpovaného a plýtvajícího státu je nemorální ? Tvoje hodnoty jsou naprosto zvrhlé a o tom co je morálka nemáš nejmenší ponětí !!!
Reagovat
Frick
Ale to by nebylo jen na oko.
Reagovat
Fandina
Ty zapomínáš, že rezidence v Monacu je i investice. Je to podnikání, jako takové. Samotný byt je investice jako taková a to všechno, úspory, jaké to přináší je další podnikání.
Reagovat
Frick
Ať si tam koupěj co chcou, ale ať to nemaj jako rezidenci, když tam nebudou žít.
Reagovat
Fandina
Ony jsou podnikatelky a ty jim vyčítáš, že podnikají?
Reagovat
blixa
Co to je jen "na oko". Špičkový tenista má do skončení své kariéry všechny své domovy jen "na oko". Peníze vydělává na okruhu. Trénuje třeba v USA nebo v Kanadě, kde má trenéra. Odpočívá v Monaku nebo v Brně, ale stejně jen pár dní. Tak co to je "jen na oko" ? Tvoje zbožné přání, abys do toho mohl zamontovat jakousi svoji zrůdnou morálku a nemusel si sám před sebou přiznat, že tě žene závist. Jseš skutečně odporné a opovrženíhodné stvoření.
Reagovat
FulnekUltras
O závist coby dnes velmi oblíbenou pravičáckou berličku ;) bych se tady zas tolik neopíral...spíš to vnímám jako mírně perverzní výhřez hodně idealisticky přepjaté pseudomorálky... ;)
Reagovat
Frick
To zní pěkně.
Reagovat
FulnekUltras
Perverze a pseudomorálka jsou si někdy docela blízko...;)
Reagovat
Fandina
To určitě a pořád to vypadá líp než závist, ale je to podobné.
Reagovat
FulnekUltras
Po přečtení diskuze níže snad ani nebudu zmiňovat, kde blízkost těchto pojmů vnímám nejvíc... ;)
Reagovat
Fandina
Jo jo, existuje několik skupin pseudomoralistů, u některých je to i závist.
Reagovat
LukasH
Takhle muzes diskutovat do nekonecna. Mas na to tenhle nazor, ostatni ti predkladaji radu argumentu, ktery naprosto neberes. Omilas neustale dokola to samy a chces docilit, aby ti ostatni dali za pravdu, coz se asi logicky nestane. Ti, kteri s tebou ten nazor sdili, to uz rekli a nemaji dale potrebu se tim zabyvat. Ty jsi tim posedlej a marnis tim dny a noci, coz se zase treba nezda v poradku me, ale tezko s tim muzu neco udelat. Asi jako ty s tema danema....
Reagovat
Frick
http://www.svobodavyznani.cz/?p=5

Tak co - kdo by se papírově zřekl své víry pro mrzký peníz? To je trochu podobné.
Reagovat
Jabadu
jako jenom si to představte, že na TP se zaregistruje nějaký nový člověk a vleze zrovínka na tudletu diskusi.
Zavolá kámošovi a vece:
"Tak si představ, chtěl jsem se něco dozvědět o rozpisu zápasů, ty vole ale tam jsou normálně samí debi.lové!"
Reagovat
Frick
Pořád lepší dunfovaná diskuze o církvi než Nudlovky paní Fandiny.
Reagovat
Fandina
Nudlovka Fandiny už někomu ublížila?
Reagovat
Frick
Třeba mohla někoho odradit.
Reagovat
Fandina
Od čeho odradit?
Reagovat
PetaM
Asi od placení daní.
Reagovat
Frick
Jsme si tak nějak podobní. Mne vadí monacké kličky, někomu zase vadí politické podpora teokratické strany s následnou (domnělou) prvolánovitou přetvářkou v podobě angažování lesbicky orientované trenérky a ukázání nahé pr.dele.

Oboje (ne)souvisí s tenisem tak nějak obdobně.

Doufám ještě, že přijde G. Renel a také vás pošle do míst, kam i císař pán chodí pěšky.
Reagovat
A.R.R.
Nejste si podobní, Vlk napsal svůj názor, až když se ho tu někdo ptal, kdežto ty ho tu prezentuješ i přesto, že už to všem leze krkem.
Reagovat
Jabadu
Ty Fricku, prosím tě, co chceš vlastně říct ?!!
:-)
Reagovat
Frick
Že nám prostě tenistky vadí i kvůli svému chování mimo kurt, které se hrubě neshoduje s našimi hodnotami.
Reagovat
FulnekUltras
Mně teda nevadí ani ten-istky... ;)
Reagovat
Frick
Přišla nyní Aga o své liberálně smýšlející fanoušky? Nebo radši přijmou tu nálepku, jakou jsi mi dal ty?
Reagovat
Frick
tak ne VIS ale VLK, pardon
Reagovat
A.R.R.
Proč by Aga měla přicházet o fandy, tedy zde na TP. Vlk v Polsku žije, rozumí tamním poměrům, to my Češi těžko můžeme pochopit, ačkoliv jsem sousedé. To že Vlk nemá Agu rád jako člověka nezmamená, že jí neuznává jako tenistku a nevidím důvod, proč by to mělo zdejší fandy nějak ovlivňovat i přesto, že nám Vlk vysvětlil proč on jí nemá rád. Na to si musí udělat názor každý sám. My tu stejně o vnitřní situaci v Polsku víme velké prd.
Reagovat
Frick
Když je fanda liberálné založený, tak by zajisté mělo vadit, že jeho favortika podporuje stranu, která kdyby byla založena u nás, tu zavedla (takřka) teokracii.

Co kdyby nějaká naše tenistka veřejně podporovala KSČM a netajila by se nákloností ke konzervatovnímu křídlu kolem Semelky?
Reagovat
Frick
Resp. kdyby byla založena u nás a vyhrála by tu volby se 101 křesly.
Reagovat
Fandina
Frick ... jenže ty vyčítáš našim tenistům a tenistkám, že dodržují platné zákony a pravdila a děláš z nich, jako by nevím co ukradli.
Reagovat
Frick
Aga také žádný zákon neporušila. A i přesto to prý "schytává"
Reagovat
Fandina
Petra také žádný zákon neporušila a přesto to tu schytává.
Reagovat
Frick
A když by podporovala Semelovou, tak by taky žádný zákon neporušila.

Když by přišel někdo za Petrou s kasičkou, že má přispět na nemocné a ona mi řekla. "Nemám zájem, nemohla bych si pak dovolit zlaté záchodové prkénko". To by také žádný zákon neporušila.

Schytala by to? Samozřejmě, že ano.
Reagovat
Fandina
Jenže Petra nic takového neuděla, neodmítla žádnou kasičku. Ty jí vyčítáš něco, co předjímáš. Chceš od ní, aby odváděla peníze, jen proto, že je má, že je vyděla. To je rozdíl.
Reagovat
Frick
Ty se mi tady pořád snažíš naznačit, že pokud člověk dodržuje zákony, tak nic špatného nedělá a nezaslouží si nic "schytávat". Já ti tady na těchto bizarně deb.ilních případech ukazuju, že to není pravda. Kapišto?
Reagovat
smazaný uživatel
Co není zákonem zakázáno, je povoleno. Kapišto?
Reagovat
Fandina
Ano, naznačuji ti, že nemáš právo vyčítat druhému, že se chová hospodárně v rámci zákona.
Reagovat
Frick
Hospodárně se chovat v rámci zákona znamená nedat i pár peněz do kasičky. A je to pěkné? Není.
Reagovat
Fandina
A jak ty víš, že nedá pár peněz do kasičky? Ptal ses jí?
Reagovat
Frick
A tebe to zajímá? Neporušuje žádný zákon tak či tak.
Reagovat
Fandina
Já jí věřím, že s uspořenými penězi naloží správně. On totiž ten, kdo peníze má, tak si jich váží a nechce, aby byly vyhozeny.

A já tohle znám. My máme rodinný obchod a každou chvíli přispíváme tu na školu, tu na sport nebo divadelní kroužky dětí a podobně. Nedávno jsme věnovali za několik desítek tisíc Kč prádlo do dětského domova.

Takže já vím, že člověk, když může a má možnost, tak pomáhá druhým. Znám to u sebe. Ale samozřejmě to nesmí být na úkor celkové činnosti firmy, to by potom nemělo smyslu podnikat.

Další věc, máme prodovačky a já bych klidně mohla místo jedné zaujmout, ale neudělám to, protože bych tím zabrala jedno pracovní místo. Mně stačí, to co mám.
Reagovat
Fandina
A také jsem se už napracovala dost. Je mi šedesát, tak ať pracují jiní.
Reagovat
Fandina
Ty víš, že má peníze, poctivě vydělané peníze a vyžaduješ od ní, aby s nimi nakládala podle toho, co ty si myslíš, že je správné. Ale na to nemáš právo. Je její věcí, jak s poctivě vydělanými penězi nakládá.
Reagovat
Frick
Ale mám právo jí za to kritizovat. Máme svobodu slova.
Reagovat
Fandina
Pokud chceš někoho kritizovat za nesmyly, tak se nediv, že si o tobě myslí, že nejsi normální.
Reagovat
PetaM
Zajímalo by mě, jestli taky přispěješ každému blbečkovi, kdo tě na ulici osloví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ses prokec, ty jsi za ní s tou kasičkou byl :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Teokratická strana a vyhrát v Česku volby, navíc tak, aby měli 101 hlasů? A bude to předtím nebo potom, co USA vrátí Rusku Aljašku? :-))
Reagovat
Frick
Tu jde o princip. Ne o pravděpodobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo jiný - to je až takový problém rozšířit o další 3 políčka?
Simona Halepová (11 / 20%)
Garbi?e Muguruzaová (8 / 14%)
Maria Šarapovová (4 / 7%)
Petra Kvitová (13 / 23%)
někdo jiný (Radwaňská, Kerberová, Pennettaová, Šafářová) (20 / 36%)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tam chybí pole: netroufám si tipovat
Reagovat
smazaný uživatel
:-) a mezi někdo jiný: Carla, Karolína, Venus, Timea? :-)
Reagovat
VlS
Timea je zraněná - 0%
Reagovat
smazaný uživatel
Vím (http://www.timea-b.com/), proto jsem ji dal až na poslední místo. Zaslouží si aspoň to :-)
Reagovat
Jabadu
Mno ... Marii se moc nevěří, asik.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V souvislosti s Agou se tu rozbuřuje diskuze o katolické církvi a snad i o víře v Boha. Já tedy mohu prohlásit, že jsem věřící pokřtěná v římskokatolické církvi. Jsem pro striktní oddělení církve od státu. Církve by měli platit její věřící. A jsem pro svobodu vyznání, není nic horšího než bigotní věřící nebo bigotní nevěřící. Lidé by se měli navzájem respektovat a přijímat. A ne nutit ostatní do své víry či nevíry. Neměli by se vzájemně zesměšňovat pro svoji víru či nevíru. A propos vidina dědečka na obláčku - to je fakt artefakt z období minulého režimu.
Reagovat
VlS
Souhlasím, byl jsem pokřtěný, tak jako 99% lidí mé generace a jsem ateista. Jsem pro naprosté oddělení všech církví od státu a pro naprostou svobodu víry či nevíry v cokoliv. Stát musí být striktně sekulární, stejně jako státní ( zdůrazňuji STÁTNÍ) školství, zdravotnictví a sociální péče.
Ze státního rozpočtu má být financováno jen státní školství, zdravotnictví a sociální péče a církevní instituce by měly žít z církevních peněz.
Reagovat
Fandina
Co se týká církví v ČR tak mají zjevně jinou situaci než je v Polsku. Už jenom to, že to restituce církevního majetku ještě nebyly vyřešeny.
C čeho mají ty církve žít?

Toto jsem o tom například našla na Wikipedii.

Památkově chráněný křižovnický dvůr ve Slivenci je jedním z objektů, který má být vrácen. Po čtyřiceti letech užívání státním statkem a dvaceti pěti letech ve vlastnictví Pozemkového fondu je zchátralý, prodělal mnoho necitlivých zásahů. Řád křižovníků s červenou hvězdou v něm plánoval zřídit hospic. Restituci dlouhodobě podporuje slivenecká starostka Jana Plamínková a městská část i památkáři.

https://cs.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADrkevn%C3%AD_restituce_v_%C4%8Cesku
Reagovat
VlS
Já prezentuji svůj názor, neurčuji, jak co má být. Řád křižáků ( říkat jim " křižovníci" na faktu křižáků nic nemění) má několik jednotlivců - nechápu, k čemu potřebuje majetek. Ale to je jedno, osobně s církevními restitucemi nesouhlasím a v referendu bych hlasoval proti. Míchání státních a církevních peněz jen dělá věci nepřehlednými a vytváří i korupční prostor.
Reagovat
smazaný uživatel
Církevní restituce jsou ovšem nezbytným krokem k odluce státu a církve.
Reagovat
VlS
Ne, nejsou
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou.
Reagovat
Fandina
A z čeho by měly církve žít?
Reagovat
Fandina
Stát jim nepřispěje, majetek nemají?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Mimochodem to jste věděli, že církevní představitelé byli/jsou státní zaměstnanci? Právě církevní restituce to mají změnit.
Reagovat
VlS
Z čeho? No z příspěvků věřících přece.
Reagovat
Fandina
I když v ostatních zemích mají majetky a hospodaří s nimi a tady jim ty majetky stát sebral a hradil a hradí jim jen platy duchovních?
Reagovat
Fandina
Ano. Už 65 let jsou placeni státem. Za totáče to byla absolutní almužna. Jeden čas jsem chodila na fary kontrolovat daně, takže to vím.
Reagovat
Fandina
Já to sem dala jen proto, že je jednoduché říkat, že jsem pro odluku státu, když ten stát před už 65 sebral církvím majetek a rozhodl se přispívat jen na duchovní. Faráře a to pokračuje pořád. Samozřejmě. že kdyby jim ten majetek dal zpět, tak jak je to v jiných zemí, nemusel by jim pak přispívat na duchovní. Jenže to se našim politikům nepodařilo za dvacetpět let vyřešit.
Reagovat
VlS
V nekatolických zemích církve žádné velké majetky nemají. Majetek je jen nástroj moci. Nemajíli mít církve moc, nepotřebují majetek. Proč že upálili toho Janka z Husince? Používáš argumenty mocichtivého katolického kléru, který se už dnes modlí za to, aby jejich nový šéf František rychle zase odešel :-)
Reagovat
Fandina
Nepoužívám nic. Jen ti naznačuji, že církve v ČR měly nějaký majetek a ten jim byl komunisty sebrán a dodnes nebyl vrácen.
Reagovat
Jan
Viz můj příspěvek níž.
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že by se církev u nás chovala podobně, jako třeba v Rakousku. Tam má nějaký majetek a vykonává nějakou činnost v oblastni školství, církevní školy, zdravotnictví, hospici i nemocnice. Ale o to není v naší zemi zájem, aby se vrátil církvi majetek, komunisti se báli církve, aby jim nemluvila do vládnutí a současný stát v tom pokračuje. Církví se bojí.
Reagovat
VlS
Pořád pá´trám po tom, k čemu potřebují Křižovníci majetek. K čemu církev potřebuje majetek? Kostely a fary jim nikdo nebere.
A jak kdysi k tomu majetku církev přišla? To buďeme, nebo nebudeme zkoumat? Odůmrtě? Odkazy? Za slib věčné blaženosti na onom světě?
Popis trestného činu podvodu, paragraf 250 trestního zákona zní:
Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že někoho uvede v omyl, nebo něčího omylu využije, bude potrestán .....
Z tohoto pohledu každej dar či odkaz církvi, za slib smazání hříchů, byl podvodem a takto získané majetky, by měly propadnout státu. l
Reagovat
Fandina
U nás na chalupě má církev kostel a faru. A za totáče obě tyhle budovy chátraly, protože stát neměl zájem na to přispívat, komunisti byli rádi, že to tak je, že se nemůže rozvíjet ani duchovní činnost, nevyhovovalo to jejich naturelu a trestali, stíhali faráře, v obavě, že káží proti nim. Takže jim dávali peníze jen na mzdu, byla to almužna, nejmenší, jaká existuje, plat nejmenší v celé socialistické zemi. A fara a kostel, které kdysi dávno nechali postavit bohatší měšťané byl cirkvi darován.
Po revoluci se nic nezměnilo, kostel i fara je dál státu a opět, někteří podnikalé na opravu kostela přispívají. Něco přišlo i od EU, na střechu, zvony.
To jen na objasněnou, jak to vlastně je s činností farnosti, kterou já znám. Vidím, co dělá v mém okolí.
Na nic jiného nemají církve v současné době peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
Malinká vsuvička . O křížovnících. Křížovníci jsou jediný mužský řád českého původu, založený Anežkou Českou. Jejich činnost se výhradně soustředila na špitální ( nemocniční ) a pastorační činnost. Dávat rovnítko mezi křížovníky a křižáky je nepravdivé. Ale nevědomost hříchu nečinní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám možnost zkoumat všechny případy. Navrácení majetku dle mustru předchozí vládnoucí koalice považuju za velmi sporné a nesprávné. Nicméně - máme pár církevních zařízení ( nemocnic, hospiců, LDN atd. ) zajišťujících zdravotní nebo sociální péči. Zde je potřeba podpora státu, resp. zdravotních pojišťoven. Co se týče něktrých budov, jsou to historické památky a ty by měly mít státní podporu. Náklady na církevní " provoz " by měli nést věřící té které církve. Celé je to dosti složité, ale vzpomeňte si, že i politické strany dostávají státní příspěvek ! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče těch církevních restitucí, důvod, proč jsou třeba (byť neříkám, že nutně v současné podobě), je i ten, že je tady spousta zablokovaného majetku, na který nesmí nikdo sáhnout, dokud se to nerozetne. Což je problém pro všechny strany.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. A budovy chátrají, viz příspěvek nahoře o Slivenci a hospicu, který tam byl dřív atd..
Reagovat
Jan
Proč by měly církve mluvit do vládnutí ? Myslím, že většina lidí o to nestojí. Nakonec vlivem KDU-ČSL stejně do vládnutí mluví. A TOP09 beru také jako flanďáky.
Reagovat
Fandina
Komunisti se církve báli, aby v kostelích nekázali proti jejich učení. Proto se báli, že by jim mohla církev mluvit do vládnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi příliš proticírkevně naladěn. Jen doporučení - oprosti se od naučených frází typu " ti flanďáci " a zajímej se o dnešní stav.
Reagovat
Jan
Jsem naladěn a "odlaďovat" se nemíním. Prostě mi něco sedí a něco ne. Křesťany nemusím. I když některé jejich věci mi jsou sympatické. Naštěstí nejsou tak agresivní jak muslimové. Jak jsem psal, kdyby měli tu moc, myslím, že by to bylo jiné. Každé náboženství vede k fanatismu. Sám jsem si něčím prošel a na základě vlastní zkušenosti tak soudím. Stvoření světa za 7 dní, jistě, kdo má neomezenou moc, může vše. Ale věříš tomu ? A co dinosauři např. Stovky miliony let před stvořením světa popisovaným v bibli. Atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No musel sis projít nějakou blbou zkušeností, když ti vadí křesťanství. Každé náboženství vede k fanatismu. No, já bych spíš řekla, že lidé mají sklony udělat fanatismus z kdečeho. Co byl fašismus a stalinismus ? A připadů mimo náboženství by se našlo hodně. Stvoření světa za 7 dní. To je na delší diskuzi. Starý zákon se musí číst a chápat v historickém kontextu....hojně se používá symbolů, na to tu fakt není prostor. Ale jsi darwinista? Věříš, že jsme se vyvinuli z opice ? Tady právě je to slůvko- věřím - nejde to dokázat. A přesto ateisté ! tomu věří. Pak již nejsou ateisté - věří ve vývoj z opice.
Reagovat
Jan
Opice je vedlejší větví, má s člověkem společného předka. Ale to je detail. Ano, je to o tom "věřím". I v oblasti vědy si nemůžeme vlastnoručně ověřit většinu věcí, takže i tomu musíme (chceme - chceme-li) věřit. V každém případě, abych si překládal obrazy z bible do současného jazyka, to se mi tedy nechce. To si také každý může vyložit úplně jinak. Co se týče vývoje, přinejmenším tady jsou nálezy od trilobitů, dinosaurů, třetihorních savců až po předky lidí, různí australopitékové atd. Když se tím detailně nezabývám, tak pokud se mi tato představa líbí, věřím tomu. Vědci samozřejmě vědí nebo mají důkazy, že tady ten vývoj byl a jak k tomu došli na základě těch nálezů - postupný vývoj jednotlivých obratlovců, ryb, obojživelníků až suchozemských tvorů a přes dinosaury k savcům, ptákům a opolidem. Přesvědčovat tě nebudu. S tím fanatismem máš pravdu. Ze všeho lidi udělají fanatismus. Pokud bych měl věřit v boha a jeho působení, určitě bych si nepředstavoval vytvoření vesmíru a všeho živého lusknutím prstu a že je vše konstatní od té doby.
Reagovat
Jan
Už archeologické nálezy té konstantnosti odporují. Pak bych to pojal tak, že udělal takové přírodní zákony, že vznikl vesmír, časem hvězdy, sluneční soustavy, planety - i Země a na základě daných přírodních chemických a fyzikálních zákonů vznikl a vyvíjel se život. Takové jemné působení zevnitř. Stejně řada fyzikálních konstant je podivuhodně vyladěna, stačila by jejich změna o pár procent a nemohly by existovat atomy, elektrony atd., tím pádem ani žádná hmota. Nebo že třeba Měsíc stabilizuje zemskou osu, čímž umožňuje stabilní klima na Zemi, bez něhož by život zde nebyl myslitelný. A k Měsící Země přišla srážkou s jinou planetou před několika miliardami let, z hmoty, která se uvolnila ze Země a části hmoty té planety se vytvořil Měsíc. Jupiter odchytává komety z vnější části sluneční soustavy a chrání Zemi před bombardováním jinak tu život také dlouho nevydrží. Dinosauři vyhynuli díky pádu obrovského asteroidu a pak dostali prostor savci, kteří do té doby žili v ústraní - že by nepovedený pokus u dinosaurů a navrácení vývoje správným směrem ? Celá řada podivuhodných "náhod".
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi ve své podstatě věřící ! Takové jemné působení zevntř - to vyjádření se mi fakt moc líbí. Ano, souhlasím, že to není náhodné. Škoda, je už pozdě . Jinak dík za diskuzi a dobrou.
Reagovat
Jan
Ale kdo nebo co za tím stojí, když to není dědeček na obláčku ? :)
Reagovat
Jan
Jinak třeba jak prostředí ovlivňuje vývoj ptáků např., že se jim mění některé věci apod. i u jiných živočichů i v současnosti, myslím, že o tom nějaké důkazy jsou.

A co se týče křesťanství, právě třeba čarodějnické procesy, pronásledování Koperníka, Galilea a dalších, že je Země kulatá, že obíhá kolem Slunce, atd. Známé věci, ale kdyby to natvrdo potlačili, což se jim stejně nepovedlo, dodnes věříme, že je Země placatá a Slunce obíhá kolem ní. Tyto zkostnatělé názory mi na církvi vadí. Stejně jako že si přizpůsobili bibli a vyjmuli z ní věci, které se jim nehodily, jako třeba že po smrti se duše převtělí do dalšího živého tvora (jednoduše řečeno, je to složitější) apod. Přitom to v původní bibli bylo.
Reagovat
Jan
Myslím, že kdyby církev měla tu moc, tak to tady bude jak za inkvizice ve Španělsku. Kdo by se vymykal, po tom by tvrdě šli. Naštěstí tu moc nemají, tak si dělají svoje, snaží se nabrat nové ovečky, ale příliš okolí nepobuřují a nevnucují se mu. Samozřejmě jsem pro oddělení církve od státu, s restitucemi nesouhlasím (od Josefa II patřily církevní statky státu - císaři, za Masaryka státu). Až tu bude většina islamistů a zavedou tu šaríu, začne nový kolotoč a mnohem tvrdší. Však to znáte, co dělá Islámský stát.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ani v jednom bodě nemáš pravdu.
Reagovat
Jan
Budoucnost ukáže.
Reagovat
Fandina
Doufám, že v ani jednom nebudeš mít pravdu. Pesimisto.
Reagovat
Jan
Ve Švédsku imigranti znásilňují i zabíjejí Švédky, blondýny se raději barví na černo, aby měly pokoj. Švédská vláda je kryje a zamlčuje to, má z nich své voliče. Reklamy na mixování kultur a že ramadán je švédský svátek. Různé demonstrace muslimů po Evropě - plakáty, že chtějí zavést šaríu a zlikvidovat demokracii a smrt nevěřícím. Muslimská ghetta ve Francii i Švédsku, policie tam nevrstrčí nos ani za bílého dne a dělají si tam co chtějí, tzn, právo šaría. Z dob Římské říše bylo křesťanství v Turecku, Iráku a blízkém východě, Egyptě, celé severní Africe, nyní ho tam moc není.
Reagovat
Fandina
A co s tím má společného církev v ČR?
Reagovat
Jan
Církev nic, ale imigranti. Islám. Teď je v Evropě 50 milionů muslimů. S imigrací se to navýší. Jejich porodnost je 6-8 dětí, my průměr jedno dítě a kousek. Za pár desetiletí jich bude většina. V Německu např. Turci od 50. let zůstali u Islámu, stejně jako muslimové ve Francii, kde jich je pár milionů. Takže co budou v budoucnu chtít ? Islám a šaríu. Až jich bude většina, prosadí si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Hovadiny.
Reagovat
Fandina
Já se ale bavím o českých církvích, o lidech, kteří jí tvoří tady, moji sousedi atd.. A to je velký rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíš věřit každé kravině, která se na internetu objeví.
Reagovat
Jan
Kdo nevěří, ať tam běží.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jenže ti uniklo, že doba inkvizice byla ve středověku. Již dávno v Evropě propěhla sekularizace. Oddělení církevní a státní moci. Z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že nemám pocit, že by někdo někde číhal v katolické církvi a chtěl si něco uchvátit. Spíš mám pocit, že na návracení majetku čekájí spekulanti, kteří to hravě skoupí a nezbude nám v tomto státě témeř nic. To byl zřejmě pravý záměr strůjců tohoto navrácení. Možnost republiku zas o kus připravit, kus si zas utrhnout pro nadnárodní společnost. Ať " žije " globalizace.
Reagovat
smazaný uživatel
No, poslední "čarodejnice" byla upálená snad někdy v 18. století, což už dávno středověk nebyl, jinak ale souhlas, taky mi nepřipadá dnešní česká církev nijak nebezpečná.
Reagovat
Jan
Já se o to nezajímám, ale letmo jsem někde četl, že církev už nějaké navrácené majetky obratem ruky prodala.
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, již v devadesátých letech byly restituce. A znám jeden řád, který dostal majetek a prodal určtou část, aby měl na opravy zbylé části. Zde provozuje nemocnici a sociální ústav. Zcela nesobecky se věnuje této potřebné činnosti. Přijímají všechny bez rozdílu .
Reagovat
Fandina
A já zase znám farnost, která dostala nějaké finance z fondu EU a z toho provozuje hudební školu a kroužky pro děti a mládež.
Reagovat
Fandina
Což mimochodem za totáče nebylo možné. Komunisti zakazovali jakoukoli činnost církví a stíhali je za to.
Reagovat
smazaný uživatel
No není to tak úplně pravda. Ano padesátá léta byla hrozná. Nicméně konec sedmdesátých a osmdesátá léta, leckde nastalo uvolnění. V nemocnicích ne, ale v sociálnich ústavech řádové sestry pracovaly a nás nikdo za chození do kostela neotravoval a nestíhal. Vše už bylo jen na kvalitě lidí v tvém okolí. Někde byli lidé slušní , někde podrazáci. Je to stejné, neměj iluze. Ano okolní podmínky se změnily, ale lidská přirozenost je stejná. Jinak padesátá léta byla hrozná. Čtyřicátá příšerná - válka, třicátá taky - krize .
Reagovat
Fandina
Já měla na mysli, že stát ani nedovolil tenkrát mít kroužek pro děti, to teď možné je, musíš si na to ale sehnat peníze. Jak jsem psala, tak u farnosti, kterou znám já to byl příspěvek z EU. Nic jiného jsem neměla na mysli.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/enZU0iNreb0?t=20m45s

Komunistický dokument z roku 1987, kde se pojednává o církvi.
Reagovat
Fandina
Hospodářskou a neduchovní činnost, všechno mimo pobožností, zakazoval stát.
Reagovat
Jan
Četl jsem něco o nové scéně národního divadla.
Reagovat
Fandina
viz můj příspěvek nahoře
Reagovat
smazaný uživatel
Ad " doma je doma." Doma nemusí být tam , kde máš , třeba jen na určitý časový úsek, trvalé bydliště. Například já jsem měla určitou dobu trvalé bydliště v Praze , kde jsem pracovala. Ale " doma " jsem měla stále v mém rodišti. To sice nemá vliv na danění, ale je to příklad, že " doma " nutně nemusí být místo trvalého bydliště.
Reagovat
blixa
Tři naše tenistky daní v Monaku, kde je 0% daň z příjmu. Ovšem po skončení kariéry chtějí nejspíše žít v ČR. Tedy peníze, zdaněné 0% se vrátí do ČR, kde o jejich distribuci nerozhodne nenažraný zlodějský stát, ale hráčky samy.
Tohle Fricka nesmírně sere !

Na druhé straně, pokud by hráčky žily třeba v USA nebo ve Švýcarsku a vrátily by se bez peněz, které vhodily do chřtánu jiného státu, to by ho nesralo. To je v pořádku ! :D

Kam až myšlení pokroucené závistí může dospět. Jen obdoba onoho klasického "chcípla mi koza, tak ať sousedovi chcípnou dvě krávy !"
Reagovat
Fandina
Jsou tam čtyři a dva tenisti. Jinak souhlas. Tím, že mají nenulovou daň tam, tak o té příslušné částce sami rozhodují, co s ní, kam přijde.
Reagovat
blixa
No dobře, ale Kája je teprve na startu, ta tam asi moc nezdanila ;-)
Reagovat
Fandina
Já to napsala jen jako doplnění, pro upřesnění je tam Lucka, dlouho, potom Petra, Kája teď a také Andrejka. A Berďa se Štěpulou. Nic jsem tím jiného nemyslela, že čtyři a dva. A jinak souhlas s tím, co tu píšeš, že věřím tomu, že ty peníze, které by přišly do SR kamsi mezi ostatními vůbec nemusí být tak využity, jako když je po skončení kariéry uvedení nainvestují podle vlastního uvážení. Tedy, že o nich rozhodují sami.
Reagovat
Jabadu
" ... za mimořádný přínos v oblasti ekonomie a zejména za rozvoj daňového poradenství prezident republiky propůjčuje občanu Frickovi státní vyznamenání "Za vynikající ... ale skutečně a opravdu vynikají práci".
:-)
Reagovat
blixa
Ty myslíš, že ta kupka hnoje ví, co je to práce ? Leda že by to viděl v TV ;-)
Reagovat
Frick
Dneska se mi o Zemanovi zdálo.
Reagovat
Jabadu
Hmm, to je zajímavé. To si necháme vyprávět. :-)
Reagovat
misa
Pár poznámek, abys měl co dělat :)

1. Huml
Kritika na jeho hlavu se snesla hlavně proto, že navrhl zbavení Petry občanství po jejím úspěchu ve Wimbledonu, to považuju za mnohem závažnější věc než bydliště tenistů v cizině. Asi se inspiroval naší komunistickou minulostí, kde se takové věci občas dělaly.

2. Formální bydliště v Monaku
Pokud jsou splněny podmínky, jedná se o legální věc. Je ale zajímavé, proč evropští politici problematiku daňových rájů neřeší, jindy se zajímají o kdejakou příležitost ke zdanění ve vlastních zemích... Měl bys tedy oslovit s touto věcí je a zajímat se, zda dojde ke změně.

3. Petra a Lucka
Představuju si to takhle: Jednoho dne jim bylo řečeno, že existuje možnost, jak přesunutím bydliště na daních ušetřit peníze, které třeba můžou jít zpět do tenisu, třeba na výchovu mládeže, navíc jim samotným víc peněz zbude. Samozřejmě jim bylo řečeno, že se jedna o legální věc. Asi neměly důvod odmítnout, navíc jsou TK Prostějov vděčné za kariéru.

4. Budoucnost 1
Obě mají pěkný vztah ke své vlasti, reprezentují a když napíšou na soc. sítě slovo "doma", každý ví, že tím nemyslí Monte Carlo. Po kariéře tedy zřejmě plánují návrat bydliště do země narození. V červnu vyšel článek s nadpisem: "Tenistka Šafářová: Po kariéře stejně zakotvím v Brně. Město mám moc ráda" ... to myslím vypovídá o všem. Počkej pár let a budeš spokojený :)

5. Budoucnost 2
A až se vrátí, budou mít dost peněz... Dá se čekat, že ty peníze budou investovat v ČR. Lucie se vyjádřila, že po kariéře by si chtěla otevřít kavárnu nebo penzion na Pálavě. Nemusíš se bát, že by až do konce života seděly na milionech, každý den je přepočítávaly a měly radost z toho, jak okradly hloupé lidi :-)

Raději bych ty diskuze nechal být, tenistky samozřejmě ví, jak o nich někteří lidé smýšlejí a pokud by se podobné útoky neustále opakovaly, mohly by se naštvat a zůstat v zahraničí navždy...
Reagovat
Fandina
Jen malou poznámku, těžko může jiná země ovlivnit u druhé, jakou má daňovou sazbu, to asi tak moc dobře nejde. MC má takovouhle hospodářskou politiku a vyplácí se jim. Jinak tvůj příspěvek nekomentuji.
Reagovat
Fandina
nekomentuji, ale souhlasím s ním.
Reagovat
misa
Tak nekomentuj, ale chtěl bych ti připomenout, že Lucka bude tak za dva roky zpět v Brně :) Pak můžeš navštívit její kavárnu a vykřikovat: "To se ti to podniká z nakradených peněz!" Nebo něco podobného, abys ukázal odvahu i ve skutečném světě, ne jen v diskuzích na TP :-)
Reagovat
Frick
Aspoň za tři.
Reagovat
misa
Možná ... nebo bude příští rok ten poslední. Nic se nedá vyloučit.
Reagovat
Fandina
Myslím, že sis spletl adresáta.
Reagovat
misa
Máš pravdu :)
Reagovat
Frick
Ale třeba Frantíci se dohodli s Monakem, že jejich občané nesmí mít v Monaku bydliště.

No, tak ho mají ve Švýcarech, ale tam aspoň neni ta 0% daň.
Reagovat
Fandina
Takže opět důkaz, že ti jde o to, aby tenistky museli platit nějakou daň v Česku. Závistivec.
Reagovat
Fandina
Stručně řečeno. Je potřeba, aby ten člověk, který je českým občanem, nemohl užívat výhody daňového systému v jiné zemi, ale ppouze přispívat do českého státního rozpočtu.
Reagovat
Fandina
Asi jsi zapomněl, že ČR je v schenghenu, tudíž tu platí volný práce a lidí. Směrem sem, směrem ven.
Reagovat
Fandina
volný pohyb lidí a práce
Reagovat
LukasH
Palec nahoru...:-)
Reagovat
Frick
1) Jasně, Huml je vůl, popleta, matlal - na druhou stranu je fakt, že v USA (tedy země, co s komoušema asi fakt nemá moc společnýho), by k vyvázení se danění v USA bylo nutné zříci se amerického občanství. Takže rozdíl je jen v pořadí úkonů "zbavení/zřeknutí se občanství" x "danění v cizině"

2) No vidíš. Danění v Monaku je legální věc, ale druhym dechem poukazuješ na problém legality tohoto počínání. Ćímž ukazuješ, že daňové ráje jsou problém.

3) A to je problém našeho státu, naší společnosti. Ve (dle mého názoru) správné společnosti by se za to dočkaly odsouzení, které by za těch pár zlaťáků nestálo. Pokud by to náhodou nebylo vyloženě nelegální.

4) No a to je prostě špatně. Doma je doma. A má to být po všech stránkách. "Doma" je stát, který nemůže fungovat jako 2km2 ministáteček, co parazituje na okolí. "Doma" je stát, co potřebuje z něčeho fungovat.

5) Simona, Flavia nebo Garbine třeba udělají to samé. Ale předtím i tak měly rezidenci doma.
Reagovat
Jabadu
"Jasánek, mně se zdá, že vám se nechce dělat!"
:-)
Reagovat
misa
Něco jiného je zříct se občanství a něco jiného jej za trest ztratit. Světoví politici by určitě našli páky na takové destinace jako je Monako, aby jim maximálně znechutili existenci, ale asi nemají zájem. Proti korupčním skandálům a rozkrádání veřejných peněz jsou ty daňové výpadky tenistů bezvýznamnou věcí. Lépe by bylo zaměřit se na ně.

"A to je problém našeho státu, naší společnosti. Ve (dle mého názoru) správné společnosti by se za to dočkaly odsouzení, které by za těch pár zlaťáků nestálo."
Na mě dělají tvé diskuzní příspěvky dojem, že ani Lucii nepřeješ úspěchy, protože by měla další peníze.

Jak jsem už psal, ty plavky byly mnohem lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
A některé chudinky tenistky jsou na daních tak odírané, že jim nezbyde ani na ty plavky.

https://tennisgods.files.wordpress.com/2013/07/rkxht5f.jpg
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
Frick
Ať si Lucka vydělá další miliony. Ale ať odevzdá část z dosažených prostředků, které nejsou zdaněny ve státě, ve kterém byly vytvořeny, ve prospěch státu, který pokládá za svůj (aktuální) domov.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč?
Reagovat
Frick
Protože solidárnost je hodnota, která patří k naší vyspělé společnosti.
Reagovat
George_Renel
Už máš uvázaný rudý šátek?
Reagovat
Frick
V USA jsou komunisti?
Reagovat
George_Renel
Jsi mimo. To nemá s komunisty nic společného.
Reagovat
Frick
:-D A ten rudý šátek mne zduvodnis jak?
Reagovat
George_Renel
Hloupému se není co zdůvodňovat.
Už sis našel práci?
Reagovat
VlS
Garbine je DOMA v jižní Americe, Flavia měla dlouho bydliště ve Švajcu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to shrnme. Tak rok tady prezentujes jakysi postoj, neco ve stylu spatne vlastenkyne jsou ty cesky holky s rezidenci v Monaku atd....ale dal jim v pohode fandis. To je pro mne neco dost nepochopitelneho. Ale vzhledem k tomu, ze nejaky cas jsem si v CR prozil, tak az tak mne to vlastne neprekvapuje. Dalsi pokrytecky amoralni smejd s gumovou pateri bez jasneho postoje.

Tady nejde zda s tim souhlasim nebo ne. Mam nektery znamy v CR, kterym se to take nelibi, ale hraji aspon rovinu, proste jim nefandi, nemaj je radi...tecka. Tomu rikam aspon sakra poradny postoj a ne to, co predvadis ty.
Za to si ty lidi vazim..., NE JEJICH NAZORU, ale toho, ze kdyz uz s tim vyrukuji, tak aspon stoji zprima...a nedelaj z toho nejaky chory myslenkovy proces...

Podle mne si se dostal za ten rok pouze tam, ze z tebe je jen pokrytec...ja ted nehodnotim tvou oponenturu, nektere se mne nelibi, ani tve tzv. pohunky, kterymi se ohanis...ja pouze hodnotim ten pokrytecky postoj...ten je pro mne nepochopitelny. Dost mne to pripomina ty smejdy, kteri v obdobi komunismu radi pri pivecku zkritizovali jak ten system je hnus, ale potom leteli na 1.maji v prvni rade s mavatkem...a dal nedelali nic...

Ja bych si snad nedokazal predstavit, ze bych tlacil Radwanskou, potom co vyrukovala s temi svymi nazory v Polsku...bych se na sebe nemohl kouknout ani do zrcadla...dokazu ocenit jeji tenisovou hru, ale fandit ji nebudu, ani kdyby mne chteli umlatit kladivem...

Ja myslim, ze za ten rok pozorovani tech tvych postoju je velmi dostacujici, a ze se to da klidne rict bez problemu...ze ses pouze amoralni pokrytecky smejd....jedine na tvou obranu by ti mohlo pomoct, ze muzes byt jeste obsesivni uchyl,...

...ale jinak, pokud budes ty holky dal podporovat, tak pro mne budes pouze pokrytecky amoralni smejd, nic vic...nic min...

Takze za mne, za ten rok, urcite taky shrnuto;)
Reagovat
LukasH
A co řekla Aga v Polsku?
Reagovat
blixa
Taky by mě zajímalo s čím Aga vyrukovala, že tě to tak vzalo. Asi mi to uniklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu vam tady kazit radost z Agy;)
Reagovat
Jabadu
Pokud jde o nějaký "katolicky správný postoj", ujišťuji tě, že 90% Čechů je nevěřících pohanů, kteří si rádi pustí dokument s prof. Filippenkem, Shostakem, M. Kaku ... a dědečka na obláčcích mají někde.
Průzkumy pochopitelně hovoří jinak, neboť si je platí flanďáci.
:-)
Reagovat
Kozoroh
https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1bo%C5%BEenstv%C3%AD_v_%C4%8Cesku
#S.C4.8D.C3.ADt.C3.A1n.C3.AD_v_roce_2011

1) Toto není průzkum, ale Sčítání lidu z roku 2011.
2) Ateisté v ČR rozhodně netvoří 90% populace. K ateismu se přihlásilo cca 3,6 milionů obyvatel, což je 34,2% populace Česka. 45% lidí odmítlo uvést náboženskou příslušnost. Věřící mezi Čechy tvoří 20,6%, což je cca 2,2 milionů obyvatel.
3) "Dědeček na obláčku" je jen představa ateistů, kteří o náboženské praxi nemají ani potuchy.
Reagovat
Jabadu
Ale já vím. Vždyť já proti katolíkům nic nemám. Ačkoliv takovej ... nebo nedejbože H ...
:-)
Reagovat
blixa
Tak jestli máš nějaké odkazy, šoupni mi je do vzkazů, sím ;-)
Reagovat
Frick
Ven s tim.
Reagovat
Frick
Ok, napiš mi to taky do vzkazů.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to kvůli těm "nahým" fotkám?
Reagovat
Frick
No to bych okamžitě přestal fandit našim holkám, kdyby nafotily takovtýto fotky. Fuj. Hanba. Nestoudnice. :-D
Reagovat
Jabadu
Spíš půjde o ten jakýsi problém s Židy /Izraelity?/.
Moc tomu nerozumím, tady je odkaz:

http://sport.se.pl/inne-sporty/tenis/agnieszak-radwanska-afera-katolickie-suki-izraelscy-kibole-dreczyli-siostry-radwanskie-nowe-fakty_306625.html
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm to bude asi ono...
Reagovat
smazaný uživatel
To je ta causa, ale bylo tam více sportovců>

http://espn.go.com/espnw/photos/gallery/_/id/9429017/image/47/agnieszka-radwanska-2013-body-issue-bodies-scenes-espn-magazine
Reagovat
smazaný uživatel
http://awww.plus1den.sk/sport/sport-bulvar/radwanska-odhalila-svoje-lopticky-poburila-katolicke-polsko.html
Reagovat
Jabadu
O co šlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nafotila fotky v Evině rouše, což je pro katolické Polsko pobuřující.
Reagovat
Jabadu
To vím, ale to s těmi Židy. ???
Reagovat
blixa
No katolické Polsko možná pobouřila, ale čím pobouřila Vlka, to mě zajímá. Tohle to asi nebude.
Reagovat
blixa
No nevím, v tom nějakou aféru nevidím, blbci fanoušci, nasrané hráčky. Co je na tom nějakého skandálního ?
Reagovat
smazaný uživatel
Napiš mi to, prosím, do vzkazů taky.
Reagovat
Kozoroh
Nedělej tajnosti a vyklop to s tou Agou!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nebudu to vsem psat do vzkazu...to bych se jak vidim asi zblaznil...;D)
Jak nekdo bude mit zajem o podrobnejsi rozbor, ale je to na dlouho...tak napiste zkusim nejak vysbvetlit hloubeji....pokud budu mit naladu...na tohle.

Jde o to, ze se svym otcem, asi 3 roky zpatky podporia krajni katolickou pravici, s tim se vaze hodne veci...jedna z nich je podpora vlivu cirkve ve skolach, coz v praktice znamena zachovat tem radovym sestram ty kabinety ve skolach a dusit decka...tema kravinama, ...toz podporila...na demonstrace s papinkem chodila, lidi to vyhmatli, a dali ji to celkem sezrat...

Ve zkratce je to cernoprdelnice, ktera kdyz jistila, ze ji lidi, kvuli te podpore nesnasi, tak zacla byt tzv. svetova a liberalni, a tak aby ukazala, ze je svetova, tak se nam svlikla, ta krava;D))) a vzala si jako trenerku Navratilovou.....
Cili v CR leti pouze jedna informace, jaka je to boooze chudinka...prdlajz chudinka;D)

...protoze ta prvotni dost ZASADNI informace je, ze cirkev se svym papinkem verejne podporila a ty sr*cky kolem toho a dal podporuje, ikdyz ted uz neprimo ...nooooo, to se uz v CR pochopitelne nepise.... to se potom nedivim, ze po ni tak sli...nebot jejich oblibena ovecka jen kvuli slave nejednou jim zacla blbnout...

jenze prehodila...stejne podporuje dal tu krajni pravici...;D)))) Nebo lepe receno snazi se o neco, co proste nejde...na jednu stranu podporovat cernoprdelniky a na druhou stranu byt tzv. liberalni...typicky priklad smejda, ktery se chce zalibit vsem za kazdou cenu...

Boze, bych se jen rozcilil...;D) Neco tak pokryteckeho se jen tak nevidi...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem zkusil napsat na polskym forum, ze ta Aga hraje celkem pekne...technicky...jsem si nabehl...za chvilu mne tam nabehly reakce...ty svine katolicka, zdechni... a tak;D)))

Potom co se svlekla a vzala si tu Navratilku a zacla se tvarit, ze ona je preci svetova, tak ji to davaji sezrat jeste vic...aktorat nejen katolici jako dost i antykatolici...tam to hranici uz s nenavisti, co hranici...;D)))) Oni ji nenavidi...

Jinak jak si ctu na idnes nejaky zpravy z Polska, vzdycky se zasmeju...vetsi blbosti clovek jen tezko najde;D))) Ale chapu to, jsou to dva dost rozdilne svety, a asi tezko se to chape...z te ceske perspektivy...
Reagovat
misa
Díky za zprávy ze zahraničí.
Reagovat
smazaný uživatel
No jsou to ale Miso nervy, ja bych az obcas brecel...za 20 let ta cirkev Polsko kompletne moralne zdevastovala...
To mas tak...cca 85% Polaku si preje, aby ty radovy sestry se ze skol pakovaly a tahly do hajzlu...se jim to nelibi...chapu moc dobre proc. (nejde tady o predmet nabozenstvi, ani viru, jde o to, ze tam jsou nasackovane a delaj deckam fakt dusno...)

Tak se potom nikdo nemuze divit, kdyz tohle ta krava podpori, ze ji za to milovat nebudou...no a napravovat swój wizerunek - tedy svou image tim, ze bude nekde naha plavat v mickach a jeji ternerka bude lesba, fakt muze jen krava bez patere...ale to mas i nektery heeeerecky, herce, proste popularni osobnosti, ktere tohe delaj...hruuuza, jak by rekl tommr

Ale ja se snazim byt k ni hodnej a tohle tady proste nezatahovat...;)
Nikdy jsem na nikoho neutocil, kdyz ji tady fandil nebo fandi...ani ji nesnizoval. Ale kdyz uz tady prisla ta rec na pokrytectvi...toz jsem si na tohle vzpomnel...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vůbec situaci v Polsku neznám. Je to tam fakt tak hrozný, že musíš tak nezvykle " běsnit " ? Znáš z vlastní zkušenosti ?
Reagovat
Jabadu
No tak já posloužím z vlastní zkušenosti (jsem bývalý učitel).
Od polských kolegů vím, že například děti, které nenavštěvují náboženství, chodí na odpolední vyučování (neboť náboženství se vyučuje výhradně v dopoledních hodinách).
Oni mají volno a příslušný počet hodin týdně si doplňují odpoledne. Stačí?
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože dopoledne mají volno a odpoledne chodí do školy ? A co ty , co chodí na náboženství? Ti mají dopoledne náboženství a odpoledne normální výuku ?
Reagovat
Jabadu
Nejde o celé dopoledne, ale o několik hodin. Náboženství je pochopitelně volitelný předmět a vyučuje se dopoledne.
Ti ostatní si musí zvolit jiný volitelný předmět a ten už se vyučuje pouze odpoledne.
Katolíci v Polsku mají tak neuvěřitelnou moc, že se nám o tom ani nezdá!
Politici jsou do jednoho tzv. "věřící", protože pokud ne, byl by z něj politicky efektivně mrtvej Homolka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pryyy mohou si vybrat...jooo. Pokud se dite rozhodne behem roku, tak je sakra zle, to mu daji sezrat a rad se zpet do nabozenstvi zapoji...nevim ale dcera byla jedina, kdo odmitl na to chodit...jedina ze tridy...potom chtela i jeji kamaradka...uffff ty radovky ji to daly sezrat, pekne o prestavkach nabehly a pekne ji pridusily...rodice si stezovali...ale maaaarneee, ovecka se pekne vratila...;D)

Prave ze, za posledni obdobi PO trochu s tim pohlo, ale vypada to, ze to byl jen na chvilu takovy oddech...zitra volby, a bude zpet asi zas PIS represe...
No a Aga urcite nezapomene jit na velvyslanectvi a ty cernoprdelniky odhlasovat...
...pak doufam ze zase udela nejakou tu liberalni image;D) No co uz...
...jednou to tady zlomime;D))))
Reagovat
Jabadu
Přesně takto nám to říkali polští učitelé. Z církve tam má každý strach. Stačí se jim znelíbit a oni už se o kariéru postarají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty fakt žiješ v Polsku? Pokud to tam tak funguje, je to neštěstí. Striktní oddělení církve od státu! Ale neboj někde je hůř. Víš, kde myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
kde?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak si ale nestezuji;) Jen pisu...jste se ptali...toz od plic hlasim;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, víš, kde mají z náboženství velký strach....
Reagovat
blixa
Já nevím, s tou Agou. Mě to takhle nestačí, abych to mohl vůbec posoudit. Musel bych vědět co kde řekla a v jakém kontextu. Musel bych znát polskou politickou scénu. Je vůbec na výběr někdo jinej, než katoličtí kozervativci a socani ? Jako pravicovej liberál to má extrémně těžký (já nevím jestli je ale pokud), protože absolutně nemá koho volit. Někdy je politická podpora z ryzího zoufalství, protože ti druzí ti připadají ještě šílenější. Taky je otázka, jak se Aga, která doma pobývá jen málo vlastně v těch poměrech orientuje a do jaké míry třeba přejímá názory otce. Prostě vím strašlivě málo, takže to zatím nechám koňovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem psal, ze to je na dlouho...
Vypracuji jakysi "elaborat";) a poslu do vzkazu...fakt bych ji nechtel protahovat TP portalem...to se nehodi...Je videt, ze v te politicke situaci se tolik neorientujes, ale ja se ti ani nedivim, to co obcas ctu na idnes, tak narychlo trebas prelozim pratelum, a ti nedokazi uverit, co vse se pise venku;)
Ale to ma take sve pozadi, proc to tak je...ono nakonec mne nekdo rikal, ze existoval na politologii v Praze takovy bonmot, ze kdyz pochopis polskou politiku, teprve potom se stane z tebe politolog;D)))) Tak kdysi bych to nepochopil, ted to ovsem uz asi chapu;D)))
ten famooozni vtip...

Toz jdu na to...zatim...
Reagovat
blixa
OK, díkec. Je fakt, že o současném Polsku vím docela prd. Ostuda.
Reagovat
VlS
Pošli mi to taky prosím
Reagovat
Kozoroh
Mě to taky prosím pošli.
Reagovat
A.R.R.
Vlku, já bych si prosil o trochu více info až budeš mít čas a náladu, klidně za týden, měsíc.. a když se ti nebude chtít, tak nikdy :-D Víš, že jsem velký fanda Agy, tak mě to zajímá. Za mě to rýpání určitě není, jednak si byl tázán a taky vím, že nemáš Agu jako člověka rád, tušil jsem že tam bude něco politického. Na druhou stranu jsi fér, že když hraje dobře, tak jí umíš pochválit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyse uz pisu blixovi, toz ti to potom taky soupnu...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě klidně můžeš taky, sleduju to tady celý den a docela mě to zajímá. Ale nutit tě nebudu :-)
Reagovat
gigin
Vuku tys mi to už říkal jak jsem byl za tebou, ne? To je ono? Nebyli jsme popití moc, tak si vzpomínám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jo, ale moc jsem to nechtel rozebirat do podrobna;D))) by mna trefil slak. ale neboj my bojujem;D)
Reagovat
A.R.R.
Dík moc ;-)
Reagovat
Frick
A to ty holky mám pro jednu věc zatratit? Navíc ani pořádně nevím, jak moc je to Černouškova práce?

A co když jsou mezi fanouškama PLK i ti, co by možná došli k tomu, že Monako není OK, akorát předtim zavírají oči, protože si instinktivně nechtějí rozbíjet obrázek o jejich "královnách"? Já oči nezavírám, sere mne to. Kdyby byl dotazník "Co vám na vašich oblíbených hráčkách nejvíce vadí", samozřejmě bych napsal Monako. Asi jsem trochu prodejný, vlastně. "Koupili" si mne těma úspěchama. Nedokážu z toho nemít "hrdě" nemít radost.

Příklad z netenisového světa: Dvojička "Maki a Špeki" když se nedařilo, tak prostě "juchů", "kamra", "dobře vám taky vy krysy", teď už udělaly finále na Openu (stejná kategorie jako štvanický turnaj) a už nyní začínám "mít strach", že to nevydržim a řeknu si "Sice jste mne tim rozchodem nasraly, ale tak vám tedy budu držet palce, no" + že budu muset uznat, že rozchod s Kiki měl po sportovní stránce smysl.
Reagovat
George_Renel
Jdi do hajzlu.
Nebo do Pionýra. Nebo do Skauta.
Reagovat
VlS
Do Skauta ne
Reagovat
Fandina
Víš co zase mě připadá na tobě nemorální? Že ti tak strašně vadí, že druhý člověk může při zachování všech pravidel a zákonů platit daň tam, kde se mu zlíbí. To mě na tobě vadí. Jsi závistivec.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne jsi to napsal, nechas se koupit...vzdyt pisu, amoralni bezpaterni pokrytecky smejd, ktery bude tady moralizovat obcanky CR, mit plnou hubu vlastenectvi a potom chodi s vypjatou hrudi jak holub, kdyz jedna znich ma uspech...se ptam!!! Co to jako je!!!;D)

Mne je jedno, kdo a co ti tady pise, nebo kdo te podporuje. Pro mne to ma za ten rok presne tuhle hodnotu...

Jen by mne zajimalo, jestli jsis nekdy trebas prostudoval aspon trochu spisy TGM ...ty velky vlastence...podle mne vubec nemas potuchy o cem to je...

Ja te tady nebudu spovidat, co ty jsi udelal pro vlast jako obcan...na to nemam moralni pravo, aspon podle mne, nejen z duvodu, ze jsem se rozhodl CR opustit, ale muj postoj k cloveku, ktery je pokrytecky az na pudu, coz je za ten cely rok evidentni z Tvych prispevku a postoju...nemuze byt jiny...

Mne nezajimaji ty bezpaterni recicky kolem, kdo a co za to muze... pokud jasne poukazujes na morlani vadu, tak jim NEFANDI a jdi TY PRIKLADEM...jinak budes furt jen pro mne ten amoralni smejd...bez patere...

krom toho ses jeste vlastne houby vlastenec, nebot za tenhle tvuj pokrytecky postoj by se tak max. ten vlastenec na tebe vyblil, krom toho, vlastenec hleda hodnoty a ne vady u lidi, kterym trebas republika, stat, obcan, povinnost atd. nic nerika na tyhle lidi on dlabe...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je take "ceska klasika", prosere se to vsude, tak nakonec, jsou cesi velci vlastenci ve sportu;D)))) Smutna ceska a absurdni komedie...proste. Hlavne ze se skace a rve kdo neskace, ten neni Cech, ale jak by znovu prijely tanky tak vetsina se nasackuje do hospod a bude mlce a nechat si srat na hlavu a nekteri jeste je vitat...nebo nekteri narikat jak jsme mali...malinkati a podobne LZI...

no a co potom maji rikat Rakusaci, Svycari, Srbove, Chorvati, Rumuni, Bulhari, Bosnane, Holandane, Madari, Albanci, Makedonci, Slovaci, Lotysi, Litvini, Belurosove, Estonci, Danove, Nori, Finove, Svedi, Cely ten Benelux...BO TO JSOU VSECHNO STATY V EVROPE MENIS NEZ CR, VZHLEDEM K POCTU OBYVATEL...

A ti, co se postavi v CR agresi, nebo zlu...ty pak jako cesi jeste zesmesnime...aby se jen ulevilo tomu svedomi bez patere...

Nic... pro mne ses proste amoralni a pokrytecky smejd, cim vic budes branit ten prizdisracsky postoj, tim vice mne jen o tom presvedcis...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohu se ubránit pocitu, že tě dnes někdo vyjímečně hodně naštval a nebylo to na tenisportále.... Však všichni Češi nemohou být stejní.... To nemá žádný národ. Takže proč kydat sami na sebe...To je mimochodem taky oblíbený český sport... Kydat sami na sebe....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo ja to beru;)
Ale prestal mne ten pokrytec proste dneska bavit;D)
Reagovat
mahycek
Kdy začíná Turnaj mistriň ? Přečetl jsm si, že Šafářová začíná v pondělí v 11 hod. našeho času a po ní hraje Kvitová. Je to správně ??? A zítra v neděli se hraje? V programu je tenis ze Singapuru, ale tady v portále vpravo, jak jsou aktuální turnaje to napsané není. A oficiální web ještě není. Tak kdo hraje zítra a v kolik ??? Díky.
Reagovat
PetaM
Hraje se zítra od 4:00 :) To začíná první debl, pak dva singly a končí se opět deblem :)

http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2015&wkno=99&eventid=0300&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
smazaný uživatel
http://mootennis.com/2015/10/22/wta-finals-singapore-2015-profiling-the-eight-finalists

"...Slightly off-topic but i?d love to see a a Petra-Serena match-up on grass with both playing well? PLEASE!" ...kéž by někdy...

http://mootennis.com/2015/10/23/wta-finals-singapore-preview-of-the-round-robin-groups/
Reagovat
smazaný uživatel
"I don?t have any injuries, that?s good.? - @Petra_Kvitova

To je nejdůležitější ;)
Reagovat
misa
Ještě může přijít nějaká nemoc, zakže bych předčasně nejásal...
Reagovat
PetaM
To jedině, že se líbala s Luckou.
Reagovat
Fandina
ježiš .-))))))))))
Reagovat
misa
V Singapuru má na výběr ze dvou Lucií :)
Reagovat
blixa
Coming out ? Frick by měl konečně radost ! :D
Reagovat
petrulinka
Takže Petra bude hrát opět dost pozdě, což nemá ráda :-(
Reagovat
FulnekUltras
kolem 20. hodiny to ještě jde... ;)
Reagovat
petrulinka
Tady v expres zprávách se píše, že Lucka začíná hrát v 11 SELČ, jenže od zítra máme zimní čas. Znamená to tedy, že bude začínat v 10 hodin času zimního?
Reagovat
PetaM
Začínají hrát v 18:00 času v Singapuru.

18 - 7 = 11

Takže u nás opravdu v 11:00 :)

Doteď to bylo - 6 hodin :)
Reagovat
Fandina
zimní je SELČ ne?
Reagovat
PetaM
A proto je tam zkratka "L" = letní?
Reagovat
Fandina
už jsem to opravila dole, v expreskách to napsali špatně, já to zopakovala, zimní je klasický středoevropský čas. Jako oni jsem tam špatně to L vložila
Reagovat
Fandina
zpět zimní je SEČ
Reagovat
petrulinka
No proto jsem se ptala, jelikož SELČ je čas letní, nenapadlo se mě kouknout, kdy začínají v Singapuru. Tak dík. Já to stejně neuvidím, jsem v práci :-(
Reagovat
petrulinka
Já doufala, že budou hrát zítra, to jsem doma. Ach jo, naše holky prostě neuvidím. Leda příští týden při finále :-)
Reagovat
misa
Pokud nebudeš znát výsledek, můžeš si zápas přehrát v archivu ČT sport.
Reagovat
tommr
a platí to i pro zápasy, který ČT v přímým přenosu nevysílá? Konkrétně mám na mysli zítřejší deblovej zápas Lucky ... :)
Reagovat
misa
Mají vysítat všechno:

http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/322740-zacina-turnaj-mistryn-safarova-do-neho-vstoupi-v-nedeli-kvitova-v-pondeli/

http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/24.10.2015/
Reagovat
tommr
tak to je skvělý. Ve čtyři hodiny nevstanu, ale ze záznamu se na Lucku rád podívám ... :)
Reagovat
George_Renel
A jinak pokud máš O2, tak zpětné přehrávání je běžné.
Reagovat
tommr
O2 mám, ale zpětný přehrávání jsem ještě nezkoušel. Je to hodně složitý? :)
Reagovat
George_Renel
Naprosto jednoduchá záležitost. Buďto nahraješ - najdeš v programu a zmáčkneš tlačítko s teď tečkou vedle menu. Anebo můžeš přehrát jakýkoliv program 30 hodin zpět. Najdeš si ho v programu z, zmáčkneš ok a zvolíš spustit od začátku.
Reagovat
tommr
díky za tip ... :)
Reagovat
George_Renel
Bez toho bych nemohl v té záplavě sportu žít :-).
Reagovat
misa
Po změně času to bude vlastně v 5 ráno dnešního času.
Reagovat
tommr
i tak je to nelidská hodina ... :)
Reagovat
PetaM
Ne, časový posun je nyní 6 hodin, po změně času bude 7 hodin.

11 - 6 = 5
11 - 7 = 4

V pět hodin zítra ráno, kdyby se čas neposouval.
Ve čtyři hodiny ráno, protože se posune :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad alespoň jedna ze skupiny postoupí.
Aga má taky dobrou skupinu. Pennettu by porazit měla a kdo ví, jak na to Simona a Maria jsou. Se Simonou by ale zaváhat nemusela.
Jinak je to takový divný turnaj mistryň, Serena mi tam prostě chybí.
Reagovat
blixa
Naznačuje poměry "postserení" ;-)
Reagovat
Fandina
možná a třeba i brzy postmarfušní
Reagovat
smazaný uživatel
pochybuji.
Reagovat
FulnekUltras
po dlouhé době "předposerení"... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PetaM
Moc hezké :) :)
Reagovat
VlS
Dobrá dvojka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Beth/Lucy > Kote/Karlicka
H+H < Timea/KiKi
Simona >= Flavia
Marie
Reagovat
smazaný uživatel
Neco vypadlo:0
Marus =< Aga
Muze byt klidne i odstoupeni Marie;)
Reagovat
VlS
No, Maša je fakt hádanka, od Wimblu se neví, Aga teď jela jak dráha, klidně můžeš mít pravdu.
Reagovat
VlS
Jo, a chvilku jsem byl veble z jména Kote, než mi došlo, že je to Kotě - prosil bych Koťátko, když už ( nemám rád hádanky protože leze leze po železe, nedá pokoj až tam vleze totiž není žádnej klíč, ale požárník na žebři :-))
Reagovat
martinek37
https://www.facebook.com/MartinaHingisOfficial/photos/pcb.10153101829716857/10153101829681857/?type=3&theater
Reagovat
lars
Muguruza vs. Safarova
Kvitova vs. Kerber
Reagovat
Atoidi1
A v kolik hodin SEC?
Reagovat
smazaný uživatel
A neděle:
Halep vs. Pennetta
Sharapova vs. Radwanska

Zápas, který jsem chtěla nejvíc vidět, neuvidím. :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra tedy od 11am jejich času:
Mattek-Sands/Šafářová - Muguruza/CSN
Od 3pm:
Halep - Pennetta
7:30pm
Sharapova - Radwanska
Následuje
H+H - Babos/Mladenovic

Pondělí (časy jako v neděli)
Chan/Chan - Garcia/Strebotnik
Muguruza - Šafářová
Kvitova - Kerber
Hingis/Mírza - Kops-Jones/Spears

Změna programu vyhrazena.
Reagovat
bIbec
tzn, že první singl by se měl hrát od 8 ráno, že?
Dneska je to -6 hodin, zítra, po změně času už to bude -7 hodin
Reagovat
bIbec
no a debl od 4 ráno. Na to házet bobek.
Reagovat
FulnekUltras
když ne rovnou bob ;)
Reagovat
Haitik
Tak se na to pak koukni v archívu ČT Sport.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, nic jinýho mi ani nezbyde :)
Reagovat
PetaM
Aspoň nemusíš doufat, že to někdo dá uctivě na YouTube, aby ses na to mohla podívat :) Na ČT to bude prakticky hned :D
Reagovat
tommr
škoda, že Petra nezačíná s Muguruzou. Ta by v prvním zápase na TM mohla být trochu nervózní což by byla pro Petru určitá výhoda ...
Reagovat
FulnekUltras
Angie bude řádná průba na úvod...
Reagovat
Frick
Petra, Lucka i Karolína dřely. Ale dost možná dřela i kupa jiných holek. Jak dřely třeba Vaňková, Krampertová, Krejsová aj.? A pokud dřely obdobně, tak jaktože nejsou tam (a už nebudou), kde je Petra, Lucka nebo Karolína? Nebylo jim dáno. Nemají to štěstí na ten talent. PLK to štěstí mají. Mají s 99,999% těch, co nemají talent na to, aby si dokázaly vydělávat miliony týdně jako ony, cítit jistou solidaritu.

OK - ať řeknou, že nemají v důvěru v náš stát, ať stále tímto způsobem šetří na daních, ale ať 100% této ušetřené částky věnují nějaké charitativní organizaci. Třeba ať postavěj domov důvchodců. Klidně.
Reagovat
Frick
Nebo až zaplaěj dětem samoživitelek obědy do školy. Těch možností je dost. Ale rozhodně ne Mirečkovi platit, aby mu v Ostravě zaběhal Usejnek.
Reagovat
George_Renel
Jediné co bych jim schválil je, kdyby ti zaplatili účinnou léčbu...
Reagovat
George_Renel
Zaplatily....
Reagovat
mrafe
Myslíš, že je ještě šance? :D
Reagovat
d@ve
"K neduhům stáří, postihujícím hlavně intelektuály, patří především dvě vady, komplementárně spojené. Je to: neschopnost udržet myšlenku a druhá vada: neschopnost myšlenku opustit..."
Reagovat
VlS
No, ještě pár dalších by se taky našlo, ale tohle je dobrý, doufám, že to do večera nezapomenu, abych mohl perlit na mejdanu seniorů :-))
Reagovat
Fandina
To je zajímavé, ale hodilo by se to na mě, já jsem bába seniorka, ale nemyslím si, že ten, komu to bylo určené je toho věku.
Reagovat
VlS
Fricku, a třeba nedřely tolik. Nikdy nevíš, nezměříš, nezjistíš. Ty musíš bejt tak ustaranej člověk, objevitel slepých ulic , fakt, dal bych ti za to Nobelovku.
Reagovat
FulnekUltras
OMG...kde bereš tu bohnicky šílenou ;) jistotu, že na dobročinné účely nic nedaly a nedávají? Tohle už nemá smysl dál komentovat...
Reagovat
FulnekUltras
a že ty darované částky nejsou rozhodně nijak malé, to se rozumí...
Reagovat
Frick
Nikde to nesdělilym přestože rozhodně mohly. Třeba při tý aféře. Copak by si tim Petra svůj obraz dokonalale nezlepšila, (i u těch, komu rezidence v Monaku vadí), kdyby se zjistilo, že to, co ušetří na daních, v zásadě na daních zaplatí, akorát s dobrým pocitem toho, že to není na předražené stavby atp.

Prý loni dostala od sponzorů asi 40 000 000, pochybuju, že by to "zdanila" odvedenim 8 000 000 na charitu.

8 mega? To je trochu jinačí částka než nějakej kyčovitej šek 100x50cm a nápisem 50.000 Kč, co?
Reagovat
George_Renel
Jdi do hajzlu!!!
Reagovat
Frick
Ok, tohle téma tě nezajímá, dá se říct, že tě obtěžuje, asi ti vadí, že se netýká tenisu. Proč ale neustále nepíšeš "Jdi do hajzlu" těm, co tady rozjíždí nekonečné osobní výpady (Federer, Fandina ale i jiní?), které vytvoří takové "nudle", že se to nedá číst? Proč ne?
Reagovat
Fandina
Víš proč nám to neříká? Protože mi napadáme maximálně sebe, ale ty tu napadáš ostní. Chápeš to vůbec, jaký je v tom rozdíl?
Reagovat
Frick
Takže George Renel je tady hrdiným advokátem našich holek, potažmo s. Černoška?

Protože jeho nenapadám. Pouze on vulgárně napadá mne.
Reagovat
Fandina
Podívej, když se tady já s RF přetlačujeme o tom, jestli já jsem víc blbější než je on, tak tomu sám asi dost dobře rozumíš, že jsou nesmysly o kterých se tu baví něcí xyzeti a nemá to valného smyslu. Je to o ničem.

Když tu ale permanentně popisuješ jak se nevím co děje s penězi tenistů a děláš z nich nemravy atd.. A když ti tady x lidí popisuje, že nic takové nedělají a není důvod je z toho podezřívat, tak v tom pořád pokračuješ dál a dál.

Také by se ti to mohlo nevplatit, takhle psát o druhých.
Reagovat
Frick
Naše tenistky dělají to, co většina ostatních (ze západních kapitalistickývh států) nedělá. Proč to nedělají i ty ostatní? Protože by to pro ně nebylo výhodné (což ovšem neni pravděpodobné, jelikož tyto státy jsou na boháče "přísnější")? Nebo spíš proto, že by jim to nemuselo projít před zákonem nebo proto, že jejich společnost je už na tak vysoké úrovni, že v ní platí, že to "není fér"?

"Téma daní je ideálním testem stability a vyzrálosti demokratického politického systému. V posledních dnech jsme měli vzácnou možnost sledovat takový test v přímém přenosu. Po uveřejnění článku Šampiónka z Monaka se rychle ukázalo, v jak složitých poměrech žijeme a jak málo se mnozí sžili s přirozenými vlastnostmi a důsledky demokracie."

Dobře řečeno a myslím, že naše společnost v tom neobstála. Což je ukázka toho, že bohužel naše společnost nedosáhla západní úrovně. A to je samozřejmě neveselé zjištění.
Reagovat
Fandina
V každé společnosti platí zákony a ty je potřeba dodržovat. Každá země má takové zákony, jaké její představitelé vytvoří. Pokud má naše země zákony, že občan ČR nemusí bydlet ČR, ale je občanem i tehdy, pokud má rezidenci jinde, tak kde hledáš chyby. Jestli ti vadí, že tato možnost existuje, obrať se na ty, kteří zákony tvoří, ať s tím něco udělají.
Reagovat
Frick
ONI TADY BYDLÍ!!! Jezdí domů do ČR, mají zde své životní zájmy.
Reagovat
Fandina
Je jedno, kde bydlí, ale musí splňovat dané podmínky trvalého bydliště nebo rezidence. Pokud je splňuje, tak může bydlet kde chce. To je každého věc, kde má trvalé bydliště. Můj syn má také trvalý pobyt jinde, než žije.
Reagovat
blixa
Zase lžeš, ty hnusnej hajzlíku. Životní zájmy se určují úplně jinak. V ČR mají jen jedno z bydlišť. Jinak jejich "životní zájem" je okruh WTA, čili jsou to typické světoběžnice. Pak ještě možná reklamni smlouvy, které mají přes IMG, která taky nesídlí v ČR. To, že tu možná tak cca 1 měsíc v roce bydlí z ČR nedělá jejich životní zájem, protože tu peníze téměř nevydělávají.
A tvoje kecy o tom, že tenistky z jiných států to nedělají a tím jsou jaksi "vyspělejší" je bohapustý nesmysl. Těch, kterým se rezidence v Monaku vyplatí je totiž minimum. Z nich musíš ještě odečíst všechny "Američanky" (tedy třeba i Marfušu), které prostě výhody občanství nebo života v USA staví nad daňovou optimalizaci (tu provádějí taky tím že sídlí na Floridě). Těch, kterým by se to opravdu asi vyplatilo je doslova pár (Simona, Garbine, Aga, Kerber), ovšem je otázka zda daňové optimalizace v Polsku, Rumunsku či Španělsku nejsou nakonec výhodnější, než náklady na Monako. Vývody o vyspělosti západních demokracií oproti nám jsou pak už úplně úchylné. Naopak jsme, k mému překvapení docela vyspělost prokázali a žádná hysterie, kterou by si debi.lové tvého typu přáli nevznikla.
Reagovat
Frick
A co maj společnýho s Monakem? Když nemaj nic společnýho s ČR?

V ČR trénují, v ČR reprezentují, do ČR se vrací domu. Za sponzory má Petra i ČESKOU Poštu a ČESKÉ Energetické závody.

Karolína zase Třinecký železárny a Moravia Steel.

Sděl mi vazby na Monako, proč by měly danit jeho 0% daní.
Reagovat
Fandina
Protože když neplatí žádnou daň, tak o penězích rozhodují sami. A sami mohou zřídit třeba nadaci na výchovu dalších tenistů, jako má Berďa.
Reagovat
Frick
Prosím nepiš, neustále opakuješ to dávno, vyřčené, navíc se to netýká podstaty věci. Kdybys nepsala o svém povolání, tak bych myslel, že jsi hloupá jak tágo. Nyní jsem jen myslím, že máš jistou deformaci vnoučaty a tak tady podobně jedná s námi jako s nimi.

Zkus ještě nasadit třetí osobu. Takovéto "Babička nemá čas, babička musí vařit oběd. Babička už musí jet domů."
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš už těch p*čovin nechat? Víc než rok tady blábolíš o daních, opíráš se tady o články a názory lidí, kteří daním buďto nerozumí nebo záměrně lžou, když ti neprošlo, že porušujou zákon, tak tady "argumentuješ" jakousi pochybnou morálkou, solidaritou a podobnejma cancama.
Reagovat
Frick
To nejsou cancy. To jsou hodnoty díky kterým žijeme v dobré zemi a dobré době.
Reagovat
Fandina
Žádné peníze z povrchu zemského nezmizí. Takže předpokládám, že každý tenista, pokud má dostatek financí i po ukončení kariéry s nimi nějak naloží. Berďa už má nadaci na mladé tenisty. Předpokládám, že každý je pak nějak bude investovat. Ale do hrobu si je nikdo nevezme.
Reagovat
Jabadu
Fricku, kdybys něco věděl o různých "charitách", možná bys změnil názor. Netvrdím, že všechny, ale jsou to dokonalé pračky peněz, kde si jejich majitelé nechávají vyplácet stotisícové mzdy a jezdí v mercedesech.
A jak to funguje?
"Ahoj, Janinko. Hele dal bych ti 2 mio jako na knechty, ale potřeboval bych potvrzení na 10. To je slušná nabidka, ne? ..."
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Mikešovi by už to snad šlo, co říkáš Fricku :)

https://www.youtube.com/watch?v=HMXoZ1Z8paY
Reagovat
Frick
No, tak to můžou rovnou klasicky zdanit, když se "potřebným" stejně dostane +/- autobus stejná částka.
Reagovat
LukasH
Mne by zajimalo, o co ti vlastne jde. Vynakladas takovy energie na stourani se v tehle hov.nech, cely dny a noci, delas zavery na zaklade ruznych clanku a svych dojmu asi proto, aby se tu nasel nekdo, kdo by ti daval za pravdu...a i kdyby tak co potom? K cemu to vsechno? Ty se muzes koukat na tenis, fandit hracum a pokud ti vadi to jak zijou natolik, ze ti to brani fandit jim, tak se na ne proste nedivej, nefandi jim. Jinou moznost ale nemas. Kdybys tu energii, co vkladas obsesivnim zkoumanim zivota pro tebe neznamych lidi radsi investoval do sebe a svyho zivota, udelal bys lip.
Reagovat
Frick
Měl bych pocit uspokojení.

Jsem na sebe hrdý, že mám tuto myšlenku, která "nejde s davem". Jsem hrdý na to, že jsem dokázal "odfiltrovat" od toho "tagy" jako Huml, špína, komunismus, SNB, závist. Jsem hrdý na to, že jsem se nedal obalamumit tím, že to tak dělá skoro každý. Protože řada ostatních to nedokázala.
Reagovat
Fandina
Jenže ono je to tak, že ty útočíš na někoho, kdo vydělal peníze a chceš od něj, aby to odevzdal na místo, které ty považuješ za správné. A jak víš, že třeba tohle místo SR ČR je to správné místo, kam ty tenisty vydělané peníze patří. Třeba to správné místo není, není přesně určeno, kde je ty tenistky vyděly, když se pohybují po celém světě. Takže je logické že někde to místo být musí a asi nejlepší místo je to, které většina z nich volí. MC.
Reagovat
Frick
Nejlepší místo je to, které považuju za svůj domov. ČR.
Reagovat
Fandina
Psala jsem o nejlepším místě pro placení daní.
Reagovat
George_Renel
A hrdý buď, žes neposkvrnil ústa ani hruď......
Ale hlavně tu hrdost nemusíš dávat najevo pořád dokola na TP. Tvůj postoj známe tak ho nemusíš troubit pořád dokola.
Proto se smiř s tím,že pokud s tou mantrou vylezeš opět, opět té budu posílat někam. Nebo zajdu k lékaři.
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale neměl by ses místo toho uspokojení nad "dobře vykonanou prací" spíš zamyslet nad tím, že jedinej kdo tě v tom tady podporuje je šmejd slacker? :(
Reagovat
Frick
Reagovat
LukasH
Ano, tak ten názor řekli a šmitec. Jenže ty to tu probíráš denně ve dne, v noci. Neznám tě a nevím, co máš za život, ale jestli je tohle jeho náplň a jseš na to hrdej, tak to mluví za vše...
Reagovat
Frick
Měla si vzít nějaké upnuté černé rifle. Jakožto vysportovaná holka na to rozhodně má křivky.
Reagovat
FulnekUltras
proč ne mini?
Reagovat
lars
Timea Bacsinszky has unfortunately been forced to end her season due to knee injury she sustained in Luxembourg. Out of #WTAFinals & Zhuhai.
Reagovat
FulnekUltras
Doufejme, že to nebude nic dlouhodobého...toho už si Timea prožila dost...
Reagovat
tommr
což znamená, že druhou náhradnicí pro TM se stává CSN a Jankovicová si i přes dnešní porážku v Lucemburku zahraje na ET ...
Reagovat
lars
Venus has withdraw this afternoon citing injury.
Reagovat
tommr
takže se nakonec dostane i na Karolínu ... :)
Reagovat
lars
tohle asi neni platny, pac Vee uz v Singapuru je :((
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou samozřejmě jen "zranění" - kdo by chtěl být náhradníkem? jen mluví o zranění, aby nemusely vysvětlovat, že se jim tam nechce
Reagovat
slacker
at zije lez a pretvarka
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že víš všechno nejlíp...
Reagovat
fretek
To budou 2 hráčky s mořem UE a dvě hráčky se solidní hrou od BL. Hádejte kdo bude kdo...
Reagovat
FulnekUltras
a kdo půjde dál...jsme však pořád ve WTA... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste oficiální fotogalerii šatů 8 nejlepších tenistek pro tento rok? http://www.wtatennis.com/news/article/5090848/title/the-elite-eights-draw-ceremony-dresses
Jako to chtěj, abychom si z nich dělali srandu? Dyť to jsou uplně děsný fotky.
Reagovat
FulnekUltras
Až na Mařu u mě dobrý... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine a Péťa
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší šaty bych vybral z tojce : Šafářová , Penneta a Sharapova
, ale nejvíce se mi libí Lucky i když ty boty bych zvolil jiné
Naopak ty nejhorší jsou : Agy a Halepky , ale nejhorší jsou ty Agy
Reagovat
LukasH
Neni tam zadnej dress code, coz je mozna trochu chyba, pokud maji pusobit jako celek. Akorat letos mely mit asi cernou nebo cernobilou a pusobilo to lip nez loni...
Reagovat
mendrit
Přesně tak, loni to tam završila Serena se svým sportovním oblečkem jak na trénink :-)
Reagovat
George_Renel
Zajímavé, že Šarapovová stojí často na těch oficiálních fotkách, jako by se jí chtělo čůrat.
Reagovat
VlS
Třeba se jí chce
Reagovat
FulnekUltras
po celulitidě i počínající inkontinence ;)
Reagovat
Michaelus
Ale nejvíce to slušelo Marii a Flavii. Naopak propadák byla překvapivě Aga. Petra lepší než min. rok, líbila se mi, její nohy teda zvláště :D No a Simona a Angie, to celkem ušlo. Na Garbine mi prostě nesedí ty vlasy, nevim proč. No a Lucka, takový střed zhruba, no (ty dlouhé šaty se mi nelíbí)
Reagovat
FulnekUltras
Maria mi na fotce ze všeho nejvíc připomíná larvoidní matrjošku, do které se vejdou ještě nejmíň čtyři další odlité z podobně protáhlé skořápky... ;)
Reagovat
Empe
Mně se taky Mariiny šaty vůbec nelíbily. Taková stará-mladá. Lucce by kratší šaty taky prospěly, ale pořád jsou slušivější než ty od Marie.
Podle mě to nejvíce slušelo Petře a Garbine, dost taky Flavii a Angie. :)
Reagovat
FulnekUltras
Lúsy Safaróva jakoby se ještě zapomněla v Balšom těatre... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tvl Fulnek, měl by ses vrátit zpátky do té dřevěné boudy a oklepat si ty kuřince z těch bot ;)
Reagovat
FulnekUltras
Vlastní dům a bazén jsem nikdy nechtěl... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
A copak by pán chtěl?
Reagovat
FulnekUltras
Byt mně nakonec vnutili, tak snad ještě trochu té svobody, co se o ní jen posthavloidně nežvaní... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad budeš mít v budoucnu trochu toho štěstíčka...
Reagovat
FulnekUltras
jo, to je taky důležité... ;)
Reagovat
sprchon
Zrovna jsem přišel ze školy, tak jsem nic neviděl. Škoda. Van Uytvanck, stejně jako loni touhle dobou, znepříjemňuje život našim hráčkám...
Reagovat
Fandina
Já tam dneska jen tak koukla, ale ona už včera hrála výborně proti Aně, razantní rány a to je potom těžké.
Reagovat
sprchon
To jo, ale Bára se mi taky líbila... No každopádně to není žádnej propadák. Tak teď s chutí na FC, Barčo. :)
Reagovat
FulnekUltras
a třeba i pro výhru nad Ruskami urvat nějaký ten osobní (půl)bod... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Odletěla si do Singapuru a Třinec i s mladým zatím dostali šestku v Olomouci. :-)
Reagovat
Fandina
Ty jo, když fandila v hledišti, tak vyhrávali ... hrůza hrůza hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
už tam pro ni z Třince do Singapuru poslali
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je to bída, loni o titul a ted budou rádi, když se vyhnou baráži. A přitom zas tak moc hvězd neodešlo...
Reagovat
aligo
Odešla Péťa
Reagovat
smazaný uživatel
Můžou bejt klidní, baráž si letos rezervovaly Vary :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, aby se do garáže o extraligu dostal Motor. :)
Reagovat
smazaný uživatel
*baráže
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo, jak taková garáž o extraligu vypadá. :-)) Zase úřadovaly automatický opravy? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jop. Mám tablet zhruba dva roky a ještě jsem si to nezrušila. Ta moje lenost... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chrenek přiškrtil a nechal to na mladých, snad ten Irgl časem zabere...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady zas ne přiškrtil, ale úplně zaškrtil Štěpánek. Na kom to ale chce Holoubek s Vaňkem nechat, to nevím..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je to s oblecenim? Budou mit holky novou kolekci na WTA finals, nebo stejne obleceni jako v Asii, potazmo Linci a Moskve. Nevybavuji si jak to bylo loni. Jinak teda doufam, ze NIKE se trosku ukaze a posle Lucce a Peti odlisne.
Reagovat
milik254
Nové.
Reagovat
smazaný uživatel
To bílo fialový budou mít, pravděpodobně.
Reagovat
PetaM
Vždy se na TM dostává nové oblečení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni Petra měla oblečení z USO v Asii, letos v Asii měla nový. Pochybuju, že jí dá Nike něco novýho. :D
Reagovat
milik254
Máme tu módní okénko :3

Podle mě něco nového dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád lepší řešit hadry než daně. :D
Reagovat
FulnekUltras
nebo hadry v hlavě... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě zajímalo, jestli se ty hadry dají odečíst z daní.
Reagovat
VlS
Jestli jsou vůbec jejich, většinou jim je firmy půjčují.
Reagovat
Fandina
Tak to asi ano, to se asi můžou odečíst s daní, jako pracovní pomůcky třeba.
Reagovat
Fandina
z daní
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to pravdepodobnejsi no. :/ Ted mi doslo, ze Garcia taky hraje v Singapuru s fialovobilym....
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, mely jiny hadry.
V asii mela tmavemodry outfit, v sg pak svetlemodry.
Reagovat
Michaelus
No, možná jedno z toho:
http://www.tennis-warehouse.com/Nike_Womens_Winter_Printed_Pure_Top/descpageWANIKE-NWWPPT.html

http://www.tennis-warehouse.com/Nike_Womens_Winter_Crackle_Miler_Tank/descpageWANIKE-NWWCRMT.html
Reagovat
smazaný uživatel
pekne! diky za info :) Tak doufam, ze kazda bude mit jine aspon barevne. :)
Reagovat
Fandina
OT ... v Lucemburku teď na něco diváci bučeli, nevíte o co se jedná?
Reagovat
milik254
Ovečky jsou všude
Reagovat
FulnekUltras
že by se do hlediště dostavil nějaký veřejně známý člen Evropské komise? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme vědět, kdy kdo bude hrát ? To je doba !
Reagovat
FulnekUltras
Tak v neděli bude škaredě... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou to bylo známý hned po losu... Navíc v neděli bude změna času, to budou zmatky. :D
Reagovat
Jan
Zrovna říkali na ČT, že to budou vysílat na ČT Sport, tak můžete být spokojeni.
Reagovat
smazaný uživatel
A já budu přát Mášeňce,
chci aby titul vyhrála,
jedině tak budu šťastný,
a zmocní se mě nirvána.

Však bude to pro ni těžké,
když už tak dlouho nehrála,
snad se zadaří jí přesto,
královně buď cesta dána!

Další místa rozdělí si,
Lucka, Petra Iqeová,
naprosto nic proti nemám,
palce pevně držet hodlám.
Reagovat
misa
jak se ti líbí šaty Lucky?

https://instagram.com/p/9LwRhxu7mm/
Reagovat
milik254
Petra měla lepší!!!! :d
Reagovat
misa
Lucinka měla nejlepší, úplně jak princezna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš čarodějka a to myslím v dobrým, akorát bez pásku by byly hezčí. :D

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11202431_1020821064606237_8513025476809372850_n.jpg?oh=01447062e3bd33dc22433c94922fd521&oe=56BCE54F

Nejmíň se mi asi líbily šaty Agy. Má takovej zvláštní (ne)kvus. A Angie měla hezký na to, že byly černý. :D
Reagovat
Fandina
Já jsem dneska pochopila, že misa to jen hraje a s Lucinkou jen provokuje, ve skutečnosti má nejraději Petru. Ta je pro něj nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak to souvisí s mojí reakcí na misu?
Reagovat
Fandina
Ježiš, promiň, vůbec, samozřejmě, jen mě to tak napadlo, když misa tady píše, že vlastně provokuje. Omlouvám se, nebyla to reakce na tvoje šaty. Promiň.
Reagovat
misa
Lucinku miluju! Petře fandím, ale ne když hraje s L. Š. a občas rád provokuju její fanoušky na TP. Tak to je.
Reagovat
Fandina
Jenže když provokuješ, tak to každý nepozná a je to škoda. Já mám ráda obě. Lucka je milá holka a Petrušku mám taky ráda, je zajímavá a víc se mi líbí tenisově, ale nemám ráda provokace ve stylu vyvolávání ryvalit.
Reagovat
Jan
rivalit
Reagovat
Fandina
díky, rivalit
Reagovat
misa
Ano, bez pásku jsou lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dolňák souhlasím. :D
Reagovat
Jan
Vítej v klubu :)
Reagovat
bIbec
Všechny vypadaly hrozně. Šaty a namalovaný nosy a huby tenistkám nesluší. Není nad tepláky.
Reagovat
FulnekUltras
nebo aspoň šusťáky
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké je váš tip na 4 hráčky ve SF?
Moje z BÍLÉ skupiny Muguruza+Kerber a z ČERVENÉ Halep+Radwanska.
Reagovat
slacker
Hele nemontyjuj ty zradce naroda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu jako říkáš "montyjování", když tam nemá Mashu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No právě! Takže můj tip - Petra a Lucka , Máša a Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine+Angie a Masha+Simona :D
Reagovat
VlS
Petra, Lucka, Flavia, Aga
Reagovat
smazaný uživatel
No, uvidíme !
Reagovat
smazaný uživatel
Postup Petry by mě ale taky nepřekvapil, naopak postup Lucky by mě překvapil hodně...
Reagovat
blixa
Lucka + Garbine - Aga + Flavia
Reagovat
Pedronegro
ano, jen Maša a Aga
Reagovat
Jan
Muguruza, Kerber, z červené kdokoliv, nejméně šancí bych dal Aze. Ale rád bych tam viděl obě naše holky.
Reagovat
Fandina
Petra, Lucka, Flávia, Aga
Reagovat
FulnekUltras
Z červené Flavia a Simona, Maša to tentokrát nedá, Aga na to přes poslední zdánlivý vzestup nemá, bílou radši ještě nechám odležet - Garbine i Angie jsou momentálně hodně tvrdé ořechy a rozlousknout třeba i jeden z nich bude pro Petru či Lucku skutečná tenisová dřina...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová, Kerber/Muguruza
Radwanska, Halep/Šarapova

Ale když jen 4 jména, tak Kvitová, Kerber, Radwanska, Halep.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši netipuju. :D I jsem se rozhodla, že WTA draw challenge hrát nebudu. Přenechám poslední místo někomu jinýmu. :D Přání: Petra, Angie, Simona, Flavia
Reagovat
Michaelus
Nemůžeš být horší než já :DD
Reagovat
misa
Lucka nemá k postupu potřebnou kondici, navíc bude mít moc zápasů (3 singly + 3 debly), takže budu rád, když všechny zvládne ve zdraví. Tipuju Petra a Angelika + Simona a Aga.
Reagovat
pockerface
Garbine x Petra, Masha x Aga
Reagovat
VlS
po dobré večeři jsem sice nedostal divokou kartu, ale nutkání ji použít a přitom jsem přemýšlel, jak jsme pitomí. Asi tak deset tisíc holčiček ( a možná o řád víc) mezi 12 a 15 lety sní o tom, jak si zahrají na TM . Povede se to tak 3, možná 4.
My tam teď máme 2 a budeme se tady dohadovat, která by měla být TA lepší.
Holky, hodně štěstí a užijte si to privilegium tam hrát, je to cosi výjimečného a bůhví, jestli se to buďe ještě někdy za mýho života opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No celou dobu usiluju o tenhle pohled, ale některé zatvrzelé nicky to ruší. Petra, Lucka, H+H - to je paráda, která se nemusí dlouho opakovat. Stačí zalovit v historii. Ať se jim daří a předvedou pěkné výkony.
Reagovat
Jan
Ano.
Reagovat
FulnekUltras
Už jenom při pohledu na fotku výše by všichni místní rozesírači měli povinně sklapnout...
Reagovat
Pedronegro
ano, místo abychom byli rádi, jen že tam jsou, tak tady spekulujeme s postupem atd., přitom je dost pravděpodobné, že je žádná slavná vítězství na TM nečekají, možná nejlíp na tom budou Háčka, já se jen těším, že je tam všechny uvidím hrát :)
Reagovat
Frick
A teď si představte, že by třeba Lucka fakt měla jako rezidenci Brno. To bych měl munici. To by bylo něco. Až vyhraju Eurojackpot, tak jí k návratu zkorumpuju. :o) Já jsem vlastně chudák. Musím zoufale hledat zástupné důvody jako chování na FB :o)

Ale tak v zásadě z principu může některý štvát (ti, co fandí Češkám, ale Lucce o něco více než jinejm), že zatímco Petra je schopná prohrát s kde kym, (= což nás naštve), tak proti Lucce se vždy vytáhne.

Zkrátka si má svoje "slabší dny" nechat na zápasy s Češkama. Jenže ona na tyto zápasy spotřebovává svoje silnější dny a pak to končí tak, že na zápasy s cizinkama už jí ty lepší dny nezbudou.
Reagovat
Jabadu
Chlape, tebe kdybych zabil ...
:-)
Reagovat
PetaM
Tak se staneš národním hrdinou :)
Reagovat
slacker
Tak budes sprosty vrah :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Přinejmenším sprostý podezřelý :-))
Reagovat
slacker
Bratr toho zavrazdeneho, taky nejaky lump
Reagovat
Pedronegro
myslím, že důvodně podezřelá by byla většina nicků na TP :)
Reagovat
VlS
Fricku, já ti ten Euro jackpot přeju. Fakt. Odstěhuješ se někam k moři, budeš jezdit s kočkama na jachtě a bude od tvejch problémů s MC pokoj.
Hlavně prosímtě nezapomeň vsadit.
Reagovat
janek_da
Reagovat
VlS
Nechceš být na večeři? :-)
http://youtu.be/8y6T4jUfMYA
Reagovat
VlS
A nebo, nechceš se jít trochu koupat?
http://youtu.be/dcAYb-w5oVY
Reagovat
EllNino
Ruský finále, paráda :D Nasťa Svetlanu v posledním zápase smetla z kurtu, ale tentokrát to bude daleko těžší, uvidíme, jak to nakonec dopadne, kařdopádně super finále pro domácí :)
Reagovat
aligo
Si zaslouží takové domácí finále :)) přesně tak jsem to tipoval :DD Přeji Nastě aby vyhrála :)
Reagovat
FulnekUltras
Rusky měly doma velkou motivaci - tak ať si tento úspěch užijí.
Reagovat
Pedronegro
tyhle dvě jsou obě fajn, nevím které to víc přát ...
Reagovat
misa
iqe, Fandina, fanynka5 a PetraFans jsou v plné bojové pohotovosti. Konec cvičení!
Reagovat
milik254
Já ne?:(
Reagovat
misa
Tebe moc neznám, jsi nový/nová?
Reagovat
PetaM
A to se k tobě ještě nedoneslo, že tu dovolenou v Řecku jí poradila Petra. Prý tam kdysi byla a bylo to prý tak krásné, že to doporučila Šafi.
Reagovat
misa
Tak to je už vrchol!
Reagovat
smazaný uživatel
Mne spis fascinuje, ze ti porad jeste nekdo na to skoci...
Ze ty si nedas pokoj;D))))

Ale jo..., je s tebou aspon sranda;)
Reagovat
FulnekUltras
dokud se mu chřestýš nezakousne do bosé nohy... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
neboj já nejsem v bojové pohotovosti. Vždyť jsem napsala - je to marné, marné, marné....
Reagovat
smazaný uživatel
Mně už to vtipný ani nepřipadá.
Reagovat
smazaný uživatel
On ma radeji Petru a nevi jak to ma rict no...;D)
Bud rada, ze neni v akci zase Frick, to je teprv sila...a to fakt uz vtipne neni...
to je vzdy na vypnuti kompu a prochazku;D)

Misa... to je neskodny a mily typ, ktery je zamilovany do Petry... potom si vsiml Lucky a povstal prirozene vnitrni rozkol...;D) a On ted nevi...preci co se skadliva, rado se miva;)
Reagovat
misa
Pozor na mě, jsem zkušený kamuflážník...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ve skutečnosti máš nejradši Karolínu, už to chápu.
Reagovat
Jabadu
"D .. dyť von je jak z jinýho světa. Ale já ti garantuju, náčelníku, že toho chlapa dostanu na šibenici!"
"Honzo! ..."
:-)
Reagovat
misa
Nejlepší díl, resp. nejvíce odpovídajíci reálné předloze.
Reagovat
Jabadu
Po zveřejnění některých skutečností o jedné nejmenované hudební skupině se dá říci, že díl Mimikry také víceméně odpovídal realitě.
:-)
Reagovat
misa
Ten je nejzábavnější :)
Reagovat
FulnekUltras
Jestli na něj půjdeš přes emoce, pohoříš... Dobře se na něj podívej, i tady dělá jen to, co mu dává víc možností... ;)
Reagovat
misa
Kvitovci vždy vyjedou, to se mi na nich líbí...
Reagovat
smazaný uživatel
Se nediv, když se takhle hloupě navážíš do Petry.
Reagovat
misa
Když vede 7-0, to se nediv a po vystoupení Kotyzy ve finále NH už vůbec ne :)
Reagovat
EllNino
nikdo nemuže Petře vyčítat, že je lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, to je marný, marný a marný.
Reagovat
misa
Kontroluju, zda jsou kvitovci dostatečně ostražití. Zdá se, že testem prošli...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jsi napsal blbost a teď se z toho snažíš vykroutit. :-p :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, co to je za stupidní argument?!
Reagovat
Frick
http://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/67065/nemecky-reprezentant-schweinsteiger-zaluje-vyrobce-nacisticke-figurky-bastian.html
Reagovat
smazaný uživatel
To mě má zajímat kvůli tomu, že Bastian je přítel Any? Mě spíš zajímá, jestli půjdeš do Edenu na Ligu mistryň proti Permu, jak jsem se tě včera ptal na EF... :D
Reagovat
Jan
Doufám, až bude hrát Petra s Luckou, že se Lucka zase nezraní. Bylo by to blbé i pro FC.
Reagovat
misa
Kvitová ji už připravila o finále Wimbledonu, o titul z New Havenu, kde se ještě zranila. Už je toho moc, přál bych Lucii konečně výhru.
Reagovat
milik254
Just... wtf
Reagovat
Jan
Vidíš, a jak jsi dříve přál Petře ;)
Reagovat
Fandina
Vy děláte, jako by Petra mohla za to, že se Lucka zranila.
Reagovat
smazaný uživatel
Miso, v mezích , prosím. Petra Lucku o nic nepřpravila. Budiž fandi si Lucce a Petru neměj rád. Jen to nehroť a nedramatizuj. A málem bych zapomněla - prosím !
Reagovat
Jan
No mohla :) Hrála tak dobře, že Lucka ve snaze ji porazit ze sebe vydala maximum a natáhla si to břicho.
Reagovat
Fandina
Tak to jo :-))). Nicméně se přetahovaly, tak jasná výhra Petry to nebyla. Ale osobně si myslím, že Petra má víc zbraní než Šafi, hraje trochu pestřeji než ona a to je podle mě důvod, proč jí často poráží.
Reagovat
Fandina
Jinak samozřejmě natažené břicho kvůli Petře je nesmysl. Pouze takhle v nadsázce, se o tom dá bavit.
Reagovat
Jan
I bez nadsázky, ale vytýkat se to Petře ve skutečnosti nedá. Je to jak v Jáchymovi - to jste musel jet tak rychle ? :)
Reagovat
FulnekUltras
Žádám bezpodmínečné opakování ceremoniálu !!! ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vytýkat Petře, že je lepší než Lucka, to je slušnej úlet..
Reagovat
Fandina
Tady normální, Petře se vytýká všechno, MC, výhry. Někdo prostě úspěšné nemá rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Petra je vždycky ta nejhorší. Lucinka je svatá....
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi to napsala, liiip bych to ani nevymyslel;D)))

Mne jen prekvapuje, jak jste nekteri haklivi na kazdou kravinu, ktera se tady objevi;) Krom toho ho vas misa jen provokuje...nic jineho....stejne ma radeji Petru...nebo jinak...on dela jako, ze nevi koho... ale jasne ze ma radeji Petru...je to stary znamy provokator;D)
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne vlku! On měl ! rád Petru. Teď má rád nekriticky Lucku a Petru shazuje. Nic proti tomu, ať si každý fandí komu chce. Já napřiklad fandím Petře i Lucce a žádný fanda mě nemůže ani jednu znechutit. Nicméně vše má své meze. A to, že provokuje ? No, někdy těžko poznat, zda to je na vážno nebo provokace....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslim, ze u neho i jo, v tom celkovem kontextu...nebo mne to aspon tak prijde...horsi to je s Frickem, tam chapu, ze to uz je hodne spatne...;( Jak zacne ty sve silene rozbory Lucky vs. Ptra...
Reagovat
Frick
Kdyby to bylo hodně špatné, tak Lucce odpustim Monako. Já za to kritizuju obě. Ať se tam fyzicky odstěhujou (jako Caroline). Bude mne to líto, že takto opouštěj svojí zem ve který stejně nemají možnost strávit moc času, ale bude to v zásadách fair play.
Reagovat
Frick
A ano, přijde mi, že se Lucka na sociálních sítí, tak nějak více civilně, jako normální člověk (který taky nemá manažera), což je mi sympatičtější To je pravda za tím si stojím.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, vidíš, co děláš? Vyvolals démona :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No upřímně... když někdy vidím tu její češtinu, tak to taky skoro vypadá, že to za ní píše zahraniční manažer(ka) :D Ale nikdo není dokonalý, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná frickování.....fricku - kdo dělá v zahraničí, daní v zahraničí. Tenistky pracují a převážně se nachází v zahraničí. To nemá nic společného s tím, že se cítí doma v České republice a reprezentují ji. Proč by měly peníze z reklam danit v ČR , když je realizují ve světě ? Chyba je na straně našeho daňového systému. Proto mají bydliště v Monaku. To je mé stručné a poslední vysvětlení cíleně pro tebe. A facebooku nebudu psát, tato blbina nestojí za to rozebírat.
Reagovat
slacker
ano pracuji v Monaku?
Reagovat
Fandina
V ČR také nepracuje.
Reagovat
slacker
V CR ma obcanstvi a zajmy. proste se nechceji podilet na nakladech
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že jsme v EU a platí schenghen, to je svoboda pohybu osob a práce, takže je na každém, co pro sebe zvolí. A já jsem si všimla, že mnozí tady druhým závidí, že mají víc prostředků, vydělají si je, mají víc možností. Tak to prostě ve světě chodí. A mnozí zde se cítí dotčeni, že někdo má víc prostředku a druhý méně. A chtějí od nich, aby ty prostředdky odevzdali. Přitom ten člověk, který umí poctivě peníze vydělat, tak s nimi zpravidla umí i zacházet lépe, než ten druhý a většinou je dovede lépe využívat nejen pro sebe, protože sám si je do hrobu nevezme a peníze se nikam vypařit nemohou. Jen záleží na tom, kda a jak je umí použít. A je známo, že bohatí lidé na charitu rádi dávají.
Reagovat
slacker
Monako je stat EU? je to parazit, vyzobavac rozinek
Reagovat
Fandina
Je to stát, jako každý jiný a má na něco nenulovou sazbu daně. Je to jeho politika, ekonomika. Každý stát EU má jinou daňovou politiku. Monako jde cestou nenulové daně pro své rezidenty. Samozřejmě ostatní daně, nepřímé má také. Jenom se to týká daně z příjmu.
Reagovat
slacker
Monako muze mit takto nastaveny system jenom proto ze parazituje na svem sirokem okoli a vyzobava z neho rozinky a ostanim zustane zbytek.
Reagovat
Fandina
Dělá to nejlepší co umí. A možná by to byla cesta nižší daně z příjmu i pro jiné státy. Je to způsob hospodaření. Lidi se tam hrnou, kdyby to tak nebylo, nikdo by tam nechtěl.
Reagovat
FulnekUltras
Tak trochu jako Praha v Česku... ;)
Reagovat
slacker
Ono se to zase castecne vrati na centralni urovni. Coz asi nebude pripad ministatecku, ten to vraci svemu okoli jak?
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že každý stát je svéprávný, samostatný a věci nejen hospodářské se dějí na základě vzájemných smluv. Takže není divu, že mezi státy se vyskytují ty bohatší a méně bohaté.
Reagovat
slacker
Stat bohaty diky cizim obcanum a ne diky tem vlastnim je parazit
Reagovat
Fandina
Kdyby ti cizí občané nechtěli mít u nich rezidenci, tak jí tam mít nebudou. U nás také mají a platí daně občané cizích zemí. Pokud existuje dohoda o svobodném pohybu osob a lidí, tak je to na každém, co si zvolí.
Reagovat
FulnekUltras
kasino ??? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako nákladech na co ? Peněz jsem odvádí dost. Proč by měla odvádět daně tam, kde neralizuje činnost ( reklamu ) ? Mám kolegyni ze Slovenska. Pracuje v ČR, bydlí v SR , daní v ČR. Vyčítá ji to někdo? Chyba je v našem daňovém systému, proto maj bydliště v Monaku. Až nebudou aktivně hrát, budou mít bydliště v ČR. Mluvíš nepravdu, že v ČR nepltí nic.
Reagovat
slacker
Co ty reklamy maji spolecneho Monakem?
Reagovat
Fandina
Reklamy nic, ale ten, kdo tam bydlí, tak je to pro něj výhodná investice. Proto to dělají.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodváděj pozornost na Monako. Mé argumenty jsou logické a přehledné. Takže když chceš oponovat, tak logicky a přehledně. To jsi zatím neudělal.
Reagovat
slacker
Tvoje kolegyne fiktivne pracuje a bydli v CR? Ne. Ona tam skutecne pracuje a bydli.
Ty rezidenti Monaka, tam prauji a bydli po vetsinu roku? Ne nebydli ani nepracuji.
Reagovat
Fandina
Jsou tam proto, že se pohybují po celém světě a rezidence v Monacu je pro to jako dělaná a nejvýhodnější pro ně.
Reagovat
Fandina
A je to pro tenisty výhodně, tam bydlet. Proto tam hodn tenistů má rezidenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolegyně pracuje jen v ČR. Tenistky pracují po celém světě. Někde to bydliště mít musí. Tak ho mají tam, kde je to výhodné. Opakuji, že chyba je na straně našeho daňového systému. Proto mají bydliště v Monaku.
Reagovat
Frick
Mají ho mít tam, kam se vracejí, z tůry, kde mají přítele, rodiče, kde trénují.
Reagovat
Frick
Petra je v ČR zaměstnaná na ministerstvu vnitra.

A trénují na sportovištích, která byla postavena / jsou udržovány i z příspěvkvů MŠMT.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
misa
Petru tak nesnáším, že jsem strávil 1,5 hodiny na výstavě jejích trofejí v ledovém fulneckém kostele. Tím jsem spolu s kolegou pod nickem Jsem-tady-dne-prvne ustanovil rekord této výstavy. Kdoví, zda se ještě JTDP někdy na TP vrátí. Pořád si pamatuju, jak před sf. Wimbledonu 2014 říkal, jak je pro něj těžké volit mezi Petrou a Luckou, že mu to připadá jako návštěva cukrárny se spoustou lákavých zákusků. Který si vybrat? ... Skvělý nick!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty tu nenávist jen hraješ ? To hsem miso od tebe fakt nečekala. Ale budu na to reflektovat....
Reagovat
Fandina
Souhlas. Jsem ráda, že jsi na tom podobně. Ono těžko někomu věřit, že něco tady hraje. Těžko tady cokoli hrát. Časem vždycky člověk naučí rozpoznávat. Hrát se nedá, je to jako v manželství, po roce i více už víš o co jde. A tady je to podobné. Taky poznáš, jestli dotyčný hraje.
Reagovat
slacker
Tak vetsine je taky jasny ze tu demenci nehrajes
Reagovat
Fandina
Ty jí ani nehraješ.
Reagovat
misa
To, co píšu o Petře přece není nenávist. Lucii přeju víc, protože má méně úspěchů.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, asi nenávist je silné slovo. Ale použila bych nepřejícnost a shazování. Ale teď už přece vím, že to jen hraješ....
Reagovat
smazaný uživatel
Hele jen tak mimochodem, ja te mam rad...;)
Uplne ze vsech Kvitovcu nejradeji;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ooouu tak to děkuju. Já tě mám taky že všech Šafářovců nejradši. :D
Reagovat
smazaný uživatel
*ze (nesnáším automatický opravy)
Reagovat
VlS
Tak hlavně, aby to věděla Lucka, že má vyhrát :-)
Hlavně ať obě vyhrají s Mugu a Angie a bude to fuk, jak budou hrát spolu :-)
Reagovat
Frick
Že spolu budou/nebudou hrát. Já z toho moc velkou radost nemám, ale na druhou stranu - proč by Lucka nemohla porazit Petru ve chvíli, kdy by to nikdo nečekal? Ale obávám se, že to zase skončí u rozčarování o tom, jak je Lucka proti Petře neschopná.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně aby ve skupině nevypadly obě...
Reagovat
VlS
Jsou vzácné chvíle, kdy s tebou souhlasím
Reagovat
Bastian
NO, že by to tam některý extra slušelo se nedá říct, ale nejhorší je Lucka, je jak na chůdách. Kdo jim dělá ty šaty???
http://www.wtatennis.com/news/article/5089433/title/singapore-breaking-down-the-groups
Reagovat
smazaný uživatel
Bral bys raději Bettanii?(3.zleva nahoře)
Reagovat
smazaný uživatel
ó,to je zas něco jinýho, naopak ,teď vyjímečně není žádná,které by to neseklo
Reagovat
FulnekUltras
Upřímně - Marfuša děsná, Flavia No.1... ;)
Reagovat
misa
Lucka měla postup na TM dvojnásobně pojištěný, protože CSN by dnes do finále neprošla. Ale díky Darie se mohla zúčastnit dnešního losování jako jedna z osmi singlistek, což se jí určitě moc líbilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa :)))) neuvěřitelný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů před Nasťou Pavl. ,holky se mají o ní co učit
Reagovat
EllNino
Good ! Naprostá gratulace, Daria byla nebezpečná a ke konci se slušně rozjížděla, naštěstí ji Nasťa zastavila v pravou chvíli :) No takže 19:0, snad přidá i tu dvacítku, to by byla paráda ! :) Mám radost
Reagovat
skott
Daria se úplně zasekla, jakmile ji Nasťa ve druhém setu brejkla a jakoby se na kurtu dolsova vyměnily.
Aspoň ke konci ještě trochu zabojovala, když byla dva míčky od prohry při 2-5 30-30, ale to už bylo pozdě.
Nasťa má vyýbornou bilanci ve finále, takže jsem zvědavý. Poslední takovou sérii v hale táhla Clijsters, ta se zastavila právě na 19 výhrách v roce 2004.
Reagovat
EllNino
Petra měla taky takhle dlouhou serii ne ? :) ale ta do toho měla započítanej i Fed Cup vlastně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Však FC se normálně počítá, čili kde vidíš problém? ;-)
Reagovat
EllNino
no ne, tak kdyby se do toho počítal i Fed Cup, tak nasťa prohrála v hale s Kerber letos, ale to bylo na antuce :)
Reagovat
Fandina
antuka se tam snad počítat nebude :-)))))
Reagovat
skott
byl to myslím Hopman Cup
Reagovat
EllNino
já už te´d nevím :)
Reagovat
skott
ale je to asi jedno, pokud jde o turnaje:)
Reagovat
misa
21 zápasů, ale má tam započítaný i Hopman Cup.
Reagovat
Fandina
Tak tady na TP je to napsáno tak, že v roce 2011 měla Petra v hale, počítáno s FED cupem a extraligou celkem 24 vítězství v řadě. Pokud bychom nepočítali FED cupy a extraligu, ale Hopman Cup v následujícím roce, tak 19 vítězných v řadě.
http://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/?annual=2011
Reagovat
Fandina
sorry 23, 24 v extralize prohrála
Reagovat
misa
Ten Fed Cup jsem přehlédnul, nemají tam barevné čtverečky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na wiki mají tabulku h2h všech hráček z turnaje, docela zajímavé. Statisticky to má jasně nejlepší Máša (ale může za to hlavně Aga :D ), Petra je v plusu hlavně díky Lucce a ta je zase kvůli Petře v minusu. Jediné Petra s Garbine spolu zatím nikdy nehrály, tak to napraví hned ve skupině.
Reagovat
FulnekUltras
To bude bitva jak se patří...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/javaImages/37/9d/0,,12781~14064951,00.jpg
Reagovat
peggy
Sarapovova Vam to ukaze,tu bavi tenis a vyhranymi penezi pomaha.
Reagovat
EllNino
Nasťo šup, teď to musíš doklepnout :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze jsou v te lehci skupine
Reagovat
FulnekUltras
bez Konga ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k průběhu letošní sezóny ten turnaj můžou klidně přejmenovat na Survivor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa mele z posledního,uvidíme jestli to dojede
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to vypadá, že ještě jo. Ale jestli to vydrží do konce turnaje a vyhraje, tak se tím možná dostane na ET (záleží, kolik hráček před ní na to hodí bobek) a pak by asi taky přijela na FC v ne úplně dobrém stavu.
Reagovat
blixa
Nastěnko, ty zmije jedovatá, tohle se dělá hodné Darje, která tak pomohla naší Lucce ??!!! :D
Reagovat
misa
Sil má dost, už po tiebreaku s Luckou jsem si myslel, že se složí, ale jede pořád dál a dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Oni ještě hrajou? Ta Nasta to je tank, tu zastaví pouze hrubá síla....
Reagovat
misa
T-34 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to byl nejlepší flak osmaosmdesátka :)
Reagovat
FulnekUltras
stačila by SW-2012...
Reagovat
mahycek
Jaké jsou v neděli první zápasy na turnaji mistriň v Singapuru? Už se to ví ? Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
proč před půl hodinou jsem se nemohla přihlásit a opakovaně mě to ukazovalo - účet blokován. To tedy fakt nechápu. Tak, jak je to z těma skupinama ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pša. Favoritky jsou Petra s Luckou. Můžu si dovolit, nejsem tommr. Takže už se těším a holky nenechte se zastrašit zdejšíma prognozama a tím, že se na posledních turnajích nedařilo a směle do toho !
Reagovat
Fandina
Tak tak. První druhá ve skupině a pak si to rozdají ve finále. Petro Šafi pojĎte!!!
Reagovat
FulnekUltras
Ve WTA se fantazii meze nekladou... ;)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Proto jsem to napsala ... úsměv
Reagovat
Haitik
Tak i když se mi přání aby Masha a Flavia nebyly ve stejné skupině nevyplnilo, tak jsem s losem naprosto spokojen! Sice Mashy forma je jedna velká neznámá, ale ona se na velké akce umí skvěle připravit.. :-)) Na všechny zápasy se těším! :D
Skoro všechny zápasy Mashy a Agy, Simony a Flavie jsou parádní, tak snad předvedou opět super výkony! :-)) Doufám, že první soupeřkou Marie bude Simona..
Reagovat
smazaný uživatel
V aplikaci WTA Finals mají skupiny takhle:
White- Lucie, Angie, Masha, Garbine
Red- Aga, Simona, Petra, Flavia
A navíc každou chvíli přeskakuje aktuální pořadí ve skupinách. WTA v tom má celkem bordel. :D
Reagovat
Haitik
Od té doby co odešla Stacey, tak to s WTA šlo celkem z kopce.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jenom vyplaval na povrch ten bordel, co tam po Stacey zůstal. Navíc si nejsem jistej, jestli náhodou nemá odejít až na konci října..
Reagovat
smazaný uživatel
to by asi Lucka byla bez šancí
Reagovat
Kozoroh
Gabrine tu velká část diskutujících vidí jako nej-favoritku turnaje, ale opomíjí fakt, že na TM startuje poprvé. To jí může trochu svazovat. Petra není bez šance, na TM startuje popáté za sebou, halový hard jí vyhovuje a pravděpodobnost jejího postupu je určitě vyšší než tommrovo 1%.
Reagovat
blixa
Se budete divit, až to celý vyhraje "babča" Flavia ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jí ta jedna haluz nestačila? :-))
Reagovat
blixa
Haluzí není nikdy dost :D
Reagovat
smazaný uživatel
Halep taky startovala loni poprvé, to není žádné kriterium.
Reagovat
blixa
On tou haluzí myslel USO ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Správně :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no ty si taky haluz;D)))
A haluzis sem kazdej den a jednou ti to nestaci;) Tak pro ne Flaavia;)?
Reagovat
smazaný uživatel
kde by se stihla na to připravit?Nebo myslíš,že nebudou lepší soupeřky než Kichenok a Gavrilová?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "babča" Flavia má se dvěma - Marie a Simona kladnou bilanci.
Reagovat
blixa
Flavia to má v paži, té už stačí jen šetřit síly ;-)
Reagovat
lars
jak ty muzes vedet , ze ma Flavia winners v pazi ? :))
Reagovat
Fandina
podívá se a ví ne? Ale bez legrace, zkušenosti má, nezapomínejme, že vyhrála i TM ve čtyřhře, vím, srovnávat se to moc nedá, ale i dá.
Reagovat
EllNino
S losem naprostá spokojenost :D Lucka i Petra můžou klidně obsadit první dvě postupový pozice :)
Reagovat
vendulkabendulka
Muzou prekvapit, ale moc tomu neverim. Fandit jim ale samozrejme budu ze vsech sil.
Reagovat
smazaný uživatel
A v horším případě obsadí první dvě nepostupový :D
Reagovat
Lunej..
se na fotce hezky smejou, jeste ze nevi,jak tu par existenci dela kvuli nim dusno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to ještě nepodařilo, ale kdyby ste někdo došel do kontaktu s nějakou tenistku tak svoji jedinou otázkou vyplýtvejte na to, jestli znají a sledují Tenisportal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jinými slovy, máte nějaké psychické problémy?
Reagovat
lars
TP nesleduji
Reagovat
Lunej..
Staci jim to napsat na FB ne?.:)

misa - myslim, ze ony dve se smeji a je jedno co se losuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
To zlkus až bude nějaký Q&A nebo někde na turnaji/extralize se zeptat. :D
Reagovat
misa
Co by se nesmály, když je to fotka z losování finále Fed Cupu 2012 :)
Reagovat
misa
v pohodě bere 1. set 6-2, Nastěna dělá moře chyb.
Reagovat
skott
Nasti halová série se pomalu blíží ke konci. Od začátku je frustrovaná, měla ošetřované stehno a Daria tam sází jeden fh winner za druhým. A zatím ztratila jediný fiftýn po svém servisu!
Reagovat
smazaný uživatel
neříkelte :D
Reagovat
skott
a teď najednou Nasťa brejk úplně z ničeho na 1-2:-)))
Reagovat
misa
Teď ale Daria přišla o servis.
Reagovat
skott
pěkně se to otočilo do stavu 6-2 2-0 Nasťa nemohla uhrát fiftýn na returnu a od té chvíle každý Darii gem přes shodu a brejk;)
Reagovat
EllNino
to je teda otočka :)
Reagovat
skott
i Daria je holt člověk a má nervy, přestože to ze začátku zápasu nevypadalo:) Zlomil jí ten druhý brejk na 2-3, kdy poslala dva nalité forhendy daleko za bejslajnu.
Reagovat
EllNino
tak tak :D uvidíme co 3. sada ...
Reagovat
misa
Nasťa výrazně zpřesnila hru a Daria má teď problém čelit tomu brutálnímu tlaku z obou stran.
Reagovat
milik254
Radwanska joked she wants a bye. "I?m just surprised I?m not in the group with Petra. It seems we?re always in the same group."

Taky jsem si říkal :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Moje vysněný skupiny, to je bomba! Děkuju tomu, kdo to losoval. :DD

Jinak to se místo losů konal funus, že mají všechny holky tmavý šaty? Trocha barev originality by neuškodilo.... Ale Petře to slušelo, to zase jo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Někoho zajímá barva, někoho délka... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je mi jasný, že tobě na barvě nezáleží. :D
Reagovat
blixa
A tobě fakt nezáleží na délce ?? :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože :D Záleží spíš na střihu, ne? A jestli je mají o 5 cenťáků delší nebo kratší už je jedno. :D
Reagovat
blixa
Mluví tu někdo o střihu ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já :D
Reagovat
blixa
Ježíš, tak pardon ! Trapné ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
já tedy Muguruzu považuji za favoritku turnaje ,napsal jsem si předtím-hlavně ne Mug , Radw. nebo Kerber ,a ty z toho máš radost
Reagovat
lars
Halep by mohla byt pro nase horsi
Reagovat
smazaný uživatel
Denisa si s ní nedávno hezky pohrála ,už z ní nejde strach ,jak na jaře
Reagovat
smazaný uživatel
Loni na podzim taky vypadala vcelku neškodně ...a na TM zesměšnila i Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
tam to začlo
Reagovat
blixa
Nezoufej, koťátko se ještě nerozhodlo jestli bude hrát skvěle nebo příšerně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona by podle mě vzhledem k tomu, jak jí tady loni povrch náramně seděl, byla horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já považuju jako jednu s favoritek Angie. Brala jsem to spíš z pohledu toho, jaký zápasy bych chtěla vidět. Je mi jasný, že je to pro Petru těžká skupina....
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je každá skupina těžká..
Reagovat
blixa
A nebo naopak lehká. Uvidíme ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak ;-)
Reagovat
Fandina
Angie hraje hezský spolehlivý tenis, ale vzhledem k tomu, že ho hrála i při FEDu vloni ve finále a Petra jí přesto porazila, tak věřím, že když nebude Petra nemocná, tak Angie porazí.
Reagovat
FulnekUltras
Ve Vysočanech byly ovšem pro Petru ideální podmínky. Přiznám se, že tentokrát bych vítězství nad Angie - střízlivě ;) - považoval za obrovský úspěch.
Reagovat
Jabadu
1% tommra je to hlavní. Tak to ma byt.
Dovolte mi odejít.
:-)
Reagovat
slacker
Kdyz to neni spontanni 1% tak je to naprd
Reagovat
smazaný uživatel
Při pohledu na fotku, vypadá, že Marie si letos bude určitě věřit :)
Jinak chválím výběr šatů, moc se mi líbily.

http://www.imgup.cz/image/0ds
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je tahle fotka, mám tam Mashu i Kiki... :)
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/657535539898269696

BTW: Chápu, že Masha (a obecně všechny holky z východu) si potrpí na takové vzory, ale mohla by se víc odvázat. :) Nejvíc chválím Garbine a Petru, protože toho schovaly nejmíň... :D
Reagovat
janek_da
Angie je rafinovanější. Sukně dlouhá a přesto toho moc neschovává :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to kočka.
Reagovat
janek_da
U ní to naprosto sedí. Kočka. To samé Lucka.

Garbina je spíš lvice.
Reagovat
rusedski
Teda vy jste fakt nadrženci :)
To vám nestačí ty sukýnky při zápasech?
Reagovat
janek_da
co nadělaš

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20628614/fun/predsevzeti.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D
Reagovat
janek_da
Marie má určitě jako vzor na šatech nějaký stereoskopický obrázek.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče z pohledu hot, tak Aga a pak Mugu.
Reagovat
janek_da
Mi se asi nejvíc líbí ty Asiatky nad Petrou a Angie.

Plus mooc sexy je jak má Garbine opřený podpatek o zem.
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem ,že Bettanie je 1. zleva ,ale bude to až ta 3.
Reagovat
sprchon
Ty, co mám nejraději, mám v jedný skupině... Tak pojďte, holky moje Bílý! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z pohledu Mashy těžko něco předpovídat, protože její forma je velká neznámá. Pokud bude hrát v Singapuru jako loni, tak to v této skupině asi stačit nebude. Jinak ale může porazit všechny, paradoxně nejhorší bilanci má proti Flavii...

Letošní tenisová sezona mi moc radosti nepřinesla, tak snad to Masha na TM změní. Potom taky ještě Kiki Mladenovic hraje TM v deblu, ale přiznám se, že to je pro mě druhořadá záležitost. Jinak ale jí a Timi samozřejmě taky přeju úspěch. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, Aga to pěkně schytala :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to nesledujem, ale to mohlo byt taketo zlozenie skupin?..To Kvitova bola z prveho koša alebo kto preboha?..Veď v tej skupine chýba hracka z prveho, druheho koša :D
Reagovat
lars
Kliid jednoprocetni :))
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale je opravdu vidět, že to nesleduješ jinak by ses takhle hloupě neptal. Možná ti ušlo, že Serena nestartuje? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic v zlom, ale na zratanie tyzdnov v Top 4 Muguruzy a Petry v tomto roku ti stačia prsty jednej ruky vyslúžilého zamestnanca karbobrúsky...Preto mohlo nasadenie hracok vela ludi zaskocit..
Reagovat
tommr
Petra byla v top-4 celej rok a vypadla z ní teprve před dvěma týdny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím obe súčasne...Ale to je jedno, chcel som len povedať, že tá skupina mohla ľudi nesledujúc ženský tenis intenzívne regulérne zaskočiť....
Reagovat
mrafe
Podívej se do tabulky, Garbiňe Muguruza je číslo jedna v bílé skupině.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam sa musela dostat len teraz niekedy, celý rok bola niekde v okolí osmičky...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodl Peking, kdy vítězstvím urvala 400 bodů a přeskočila Marii. Je to ale už 14 dní.
Reagovat
Elisabeth
Kdy se začíná hrát? :)
Reagovat
tommr
začne se už v neděli - časy ještě budou upřesněný ... :)
Reagovat
lars
uz se to vyjasnilo?
Reagovat
smazaný uživatel
je to Karla, už je na cestě do Singaporu.
Reagovat
lars
v singlu ? a dalsi ?
Reagovat
tommr
a kdo teda v tom případě odstoupil - Bacsinszky nebo Venus Williams?
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že obě. Baca je zraněná a Venus už dopředu naznačovala, že to má na háku..
Reagovat
lars
Karlik muze letet kvuli deblu :)
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/CR_w1ERW0AARYBC.jpg
Reagovat
Jan
Sluší jim to.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bude fakt "CZ" finále???!!!
Reagovat
vrabejka
Výborně pro Angie a Garbině to nemohlo dopadnout líp. Dostat bez formy hrající Kvitovou a Šafářovou je opravdu darem z nebes.
Reagovat
LukasH
Aby ses nedivil...
Reagovat
bIbec
těžko říct, v té druhé skupině to taky můžou ty hráčky solidně hnojit :-)
Kerber i Muguruzu (+Halep, jestli bude pata ok), bych považoval za favoritky ať už by byly v jakékoliv skupině. Asi i proti tý Máše momentálně.

Ale jako jo, Kerber a Muguruza by měly postoupit, si myslím. I když Muguruza umí být nědy taky solidní jelito.. tak třeba nějaký tý naší hráčce pomůže.

V tý druhý skupině se nabízí Mášena a Halep.. jenže Pennetta dělá občas Marii problémy a Aga v poslední době hraje dobře. Celkově vůbec netuším jak to dopadne .-)
Reagovat
janek_da
99% souhlas
Reagovat
dadaft
91% souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
90,99% souhlas
Reagovat
tommr
našim dávám šanci na postup tak 1% ... :(
Reagovat
dadaft
a to zas ne.
šance Petry na SF jsou podle mě slušné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhedem k úspěšnosti tvých posledních tipů to znamená, že Lucka jde do finále a Petra bere titul. Hned jsem klidnější. :-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Ze tys to napsal schvalne, abys posilnil kult jednoho procenta;)?

Hele nevim jestli ti to ale pomuze. Podle mne tam v te skupine jsou dve favoritky na postup, Angie a Garbina...Lucka nebo Petra spis mohou prekvapit, ale na jedno procento bych to tak az nevidel...to mozna Lucku na to 1% podle posledniho vykonu, ale to se nemuzeme divit, kdyz nesmyslne vymeta nejaky turnaj v Linci a uz leti na kurty bez poradne pripravy...;)
Reagovat
tommr
to jedno procento je pro případ, že by měly Kerberová nebo Muguruza proti Petře špatnej den a samy se vyházely. U Lucky upřímně řečeno nevidím v singlu ani to jedno procento, ale mohlo by se za určitých okolností zadařit aspoň v deblu ... :)
Reagovat
tommr
přál jsem si, aby byly Petra a Lucka každá v jiný skupině a nemusely se tak utkat už ve skupině. Vzhledem k jejich špatný formě je to ale nejspíš stejně jedno a aspoň tak má jedna z nich garantovanou výhru ...
Los debla mě naopak potěšil a doufám, že oba naše páry postoupí ze skupiny ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
U tech deblu jses optimista;)
KiKi s Timeou bude tezky orisek, o Martine s Mirzou,...ani nehovorim;)

U singlu jsem rad, ze bude derby;D) S losem jsem naprosto spokojeny;)
Reagovat
smazaný uživatel
Los singla je podle mě taky celkem slušný - Petra se vyhne Simoně a Aze, kterým loni tenhle povrch náramně seděl a Lucka asi není ve stavu, kdy se od ní dají čekat nějaké zázraky a když už má body rozdávat, ať teda nějaký přihraje radši Petře než někomu cizímu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kvitovci by meli byt naprosto spokojeni;)
Ale POZOR! Verim, ze Lucinka prekvapi...je to tak na par procent, ale Betka do ni naleje totalni optimismus...
...a to pude;)
Reagovat
LukasH
Bude zalezet, s cim vyrukuje Petra.
Reagovat
lars
jenom optimismus tenis. zapas vetsinou nevyhraje
viz. debl Lucky na Wimblu 2015
Reagovat
smazaný uživatel
Ať klidně překvapí - když to bude proti Angie a Mugu ;-)
Reagovat
tommr
spíš to za ní bude muset odtáhnout v deblu. Doufám, že si BMS přivezla do Singapuru dobrou formu ... :)
Reagovat
George_Renel
zda to už na TM vezmou týmově :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si :) Například kdyby nastala situace poslední zápas ve skupině Petra vs Lucka - Peťa už měla postup jistý , ale Lucka by potřebovala nutně jednu výhru , aby také si zajistila postup . Tak pochybuji , že Peťa nechá vyhrát Lucku .
Myslím si , že i kdyby to bylo naopak tak by si nedaly nic zadarmo .
Ale také proč by to dělaly každá hraje na vlastní pěst a sama za sebe ne za druhé .
Reagovat
smazaný uživatel
S tim souhlasim, jen snad podotknu, ze by bylo dobre, aby pomalu takhle Lucy premyslela i nejak tak vnitrne, nebot H2H s ceskami ma dost fatalni teda...
...ma je v hlave, hlavne Petru...ja doufam, ze to konecne zlomi, ale musi byt fakt pripravena hrat, a neprodukovat to, co jsme videli v Moskve. Skoda ze uspisili ten Linec...klidne se mohla jeste pripravovat, aby ji to ted nechybelo...take jeste doufam v kouzlo Betky;)
Reagovat
marekv
taky si myslim, ze by si to nepustily, ale velmi by me zajimala situace, kdyby jedne z nich stacilo uhrat set kvuli skore :-) to si myslim, ze by byla jinaci pisnicka :-)
Reagovat
Empe
Tak aspoň má jedna jisté body navíc. :D Myslím, že to bude Petra.
Los mohl být i horší.
Reagovat
FulnekUltras
jako všechno ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist