Los US Open: Rosol v 1. kole vyzve Murrayho, Kvitovou čeká Ostapenková

26. 8. 2016, 18:06
Aktuality 484
V New Yorku bylo rozlosováno US Open, kterého by se měli zúčastnit čtyři Češi ve dvouhře mužů a šest Češek ve dvouhře žen. Lukáš Rosol hned v prvním kole vyzve nasazenou dvojku a bývalého šampiona Brita Andyho Murrayho, njenž v New Yorku absolvoval svou první grandslamovou kvalifikaci a uspěl.ová česká jednička mezi ženami Karolína Plíšková začne proti neznámé Američance.

Čeští muži při neúčasti Tomáše Berdycha, jenž musel turnaj vynechat kvůli zánětu slepého střeva, jsou v hlavní soutěži zatím pouze ve dvou. Lukáš Rosol bude hrát s britským šampion z roku 2012 Andym Murraym, s nímž dosavadní dva zápasy prohrál, ale v duelu na dva vítězné sety pokaždé získal první sadu a favorita donutil zavelet k obratu. Naposledy se spolu střetli loni na antuce v Mnichově a mezi tenisty to hodně jiskřilo.

Jiří Veselý, který ve středu odstoupil kůli zranění pravé nohy z turnaje ve Winston-Salemu, čekal na soupeře z kvalifikace. Narazí na Inda Saketha Mynenihojenž v New Yorku absolvoval svou první grandslamovou kvalifikaci a uspěl. V případě postupu si Veselý může v 2. kole zahrát s turnajovou jedničkou a obhájcem titulu Novakem Djokovičem ze Srbska, jehož letos zaskočil na antuce v Monte Carlu.

Do hlavní soutěže se z kvalifikace dostali také Radek Štěpánek a Jan Šátral, kterého čeká grandslamová premiéra. Štěpánek bude o svou první newyorskou výhru po pěti letech usilovat proti třicátému nasazenému Francouzi Gillesi Simonovi, Šátral vyzve domácího Mackenziho McDonalda, jenž bude díky divoké kartě na grandslamu rovněž debutovat.


Česká jednička mezi ženami Karolína Plíšková vstoupí do grandslamového US Open zápasem s 246. hráčkou světového žebříčku Sofií Keninovou z USA. Turnajová desítka se utká s neznámou soupeřkou, neboť sedmnáctiletá moskevská rodačka Keninová hraje převážně turnaje kategorie ITF. Do hlavní soutěže US Open se dostala na divokou kartu a na grandslamu bude debutovat.

Petře Kvitové přisoudil dnešní los v New Yorku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, které letos dvakrát podlehla. S devatenáctiletou tenistkou hrála letos na tvrdém povrchu v Dauhá a na trávě v Birminghamu a oba zápasy ve třech setech prohrála. Už v osmifinále by mohla narazit na Němku Angelique Kerberovou, která bude útočit na post světové jedničky.

Barbora Strýcová bude hrát v prvním kole s Rumunkou Monicou Niculescuovou. Denise Allertové los určil bývalou světovou jedničku a turnajové číslo 29 Anu Ivanovičovou ze Srbska, Lucii Šafářové naturalizovanou Australanku Darju Gavrilovovou a Kateřině Siniakové bývalou wimbledonskou finalistku Eugenii Bouchardovou z Kanady.

Nasazená jednička Serena Williamsová dostala na první kolo nebezpečnou soupeřku Jekatěrinu Makarovovou z Ruska.

• LOS US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch
MUŽI
• Čeští tenisté v prvním kole •
Rosol - Murray
Veselý - Myneni
Štěpánek - Simon
Šátral - McDonald
• Potenciální osmifinálové dvojice •
Djokovič - Gasquet
Tsonga - Cilič
Nadal - Bautista
Monfils - Raonic
Thiem - Ferrer
Kyrgios - Wawrinka
Nishikori - Goffin
Murray - López
kompletní los dvouhry mužů
ŽENY
• České tenistky v prvním kole •
Kvitová - Ostapenková
Kar. Plíšková - Keninová
Strýcová - Niculescuová
Šafářová - Gavrilovová
Siniaková - Bouchardová
Allertová - Ivanovičová
• Potenciální osmifinálové dvojice •
S. Williamsová - Stosurová
Suarez Navarro - Halepová
Bacsinszká - Radwaňská
Kar. Plíšková - V. Williamsová
Keysová - Kuzněcovová
Kontaová - Muguruzaová
Vinciová - Cibulková
Kvitová - Kerberová
kompletní los dvouhry žen
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

484
Přidat komentář
Roger_Federer
Jake nutkani nuti Queshe , sem "chodit", furt dokola a neustale dokola mlet stejne s.racky na adresu VŠECH Kvitove souperek po prohre, cely rok.
Ptam se na duvod proc??
Protoze kdyz jsem prestal chodit na pul roku po jednom zachvatu, nikomu tady ty nedmysly (krome dementovi) nemohly chybet.
Asi nikoho v realnem zivote nezajima co si o Kvitove mysli, tak to tady davkuje.
Reagovat
Fandina
Aby ses měl čemu divit?
Reagovat
A.R.R.
Je to prostě magor :-)
Reagovat
a.magerova
Odpověděl jsi si sám tou 1. třetinou poslední věty !!!
Reagovat
Fandina
Asi mluvíš z vlastní zkušenosti, že o tebe nemá někdo v reálu zájem, proto musíš psát na internetu. Ale každý není jako ty, aby se tu vyžíval a diskutoval donekonečna. I když máš pohodový život, tak stihnout a psát v internetové diskusi jde také.
Reagovat
Mayo
1. kolo hneď na úvod ponúkne ARG derby Juančo vs Diego ale predovšetkým šláger 1. kola Stanko vs Fernando
Reagovat
Mayo
Ahoj priatelia,

kedy sa začína ten US Open?
Reagovat
gigin
Až sa začně nad Tatrami blýskat.
Reagovat
Fandina
V pondělí.
Reagovat
Mayo
Ďakujem Fandino.
Reagovat
gigin
http://www.strejda-google.cz/#us+open+2016&l=1
Reagovat
Mayo
diky gigine
Reagovat
gigin
:DDDDDD
Reagovat
vrabejka
Tak Satral chytl McDonalda - to se dá pak prestižní duel s Gaelem
Stepec chytl Simona. No těžké ale Gille taky nemá top formu uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro dostala Taylor Townsend, tak snad nebude balit hned po 1. kole. Taylor měla dobrou formu na antuce, od Wimbledonu už tolik nevyhrávala...

CiCi Bellis to má hratelné. V 1. kole Golubic, která zazářila hlavně při Fed Cupu a ve druhém Errani nebo Rogers. Myslím si, že to 3. kolo by mohla dát. :)
Reagovat
darek.vrana
Ty jo, iqe zase řádil... A ještě si na začátku přizval svůj druhý nick vibbi, aby tady za blbce nebyl sám:).
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby mělo být na iqem, kolik lidí by tu zůstalo, zůstalo by tu možná 4, možná 5 lidí
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám druhý nick. Na rozdíl od některých jiných.
Reagovat
Kozoroh
Co k tomu říct - kariéra Petry je na rozcestí. Letos prožívá nejhorší sezónu v současné dekádě. Už není tou hráčkou, která když chytla formu, tak byla schopna porážet ty nejlepší. Letos se jen málokdy dostala ke konfrontaci s protivnicí z TOP 10 a většinou neuspěla. Proti outsiderkám zaznamenala spoustu lapsusů - s Rogersovou na RG, s Niculescuovou ve FC...

Pomateného šílence iqea by měli zavřít do Bohnic, protože to, co tady předvádí je daleko za hranicí slušnosti a chápavosti...
Reagovat
Davor1
+100
Reagovat
smazaný uživatel
Zavřít by měli tebe, cvoku.
Reagovat
bIbec
tak Petra letos porazila 4 hráčky top 30. (Lucku v Birminghamu, Ga-muga ve Stuttgartu + Svitolinu a Keys v Riu).. to je prostě nic moc.

Ještě bude mít tři turnaje na to, aby se kvalifikovala na turnaj šampionek v Číně, kam beztak ani nechce :-) Takže je to jedno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra proti Ostapenkový?mňo,to bude šichta
Reagovat
FulnekUltras
vnitřní boj s počínajícím komplexem Naducánek
Reagovat
rusedski
Tady to zas koukám v noci frčelo, no už mi to chybělo:

https://abload.de/img/iqe22rt5.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

To jsi mu udělal lepší než já (chtěl růžový)... :D
http://abload.de/img/pkivsj8.jpg
Reagovat
bIbec
co je s Barty? To už na to zase hodila bobek nebo co?
Reagovat
bIbec
a jo. Už asi vím. Ona hrála nějaký australský "turnaj", kde se rozhodovalo, jestli dostane WC na US Open. Ale prohrála s Ellen Perez ve finále.
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/August-2016-(1)/McEnroe-and-Raonic-to-Shut-Down-Relationship-at-U.aspx
Reagovat
gigin
http://mobile.tennisexpress.com/mobile/products.cfm/tennis/roger-federer
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu schopnější hračka a kvitka dostane nářez bože Petro.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli potřebuje změnit trenéra, podle mě ne, ani že by málo trénovala, to taky není pravda, ale možná by měla tréninky pojímat trochu jinak.

Obecně platí, že chce-li být člověk v něčem úspěšný, má tak ze 70-80 procent makat na svých přednostech a ten zbytek věnovat slabinám. A platí to i v tenise. Posledních několik let se v případě Petry skloňuje hlavně fyzička a pohyb, ona sama v jednou kuse poslouchala knížecí rady od různých odborníků a "odborníků", kteří jí pořád dokolečka opakovali, jak to musí zlepšit, aby byla ve výměnách konkurencechopnější a víc jich vydržela. A ona udělala to nejhorší, co mohla - poslechla je.

Ta úvaha je totiž od základu špatně, ona pohybem a dlouhými výměnami zápasy nevyhrávala, nevyhrává a vyhrávat nebude. Čili potřebuje hrát tak, aby se do nich pokud možno nedostávala, jinými slovy začít využívat toho, co vždycky patřilo mezi pilíře její hry a její velké přednosti - servis, return a razance. Neříkám, že se má na fyzičku a pohyb úplně vybodnout, to ne, ale měla by se přestat honit za přeludy a začít drilovat své přednosti. V nich na rozdíl od pohybu rezervy má a může z nich těžit daleko víc, než z nich těží.

Že nemluvím jen tak do větru ukazuje příklad Anděly. Ta pochopila, že může těžit především z pohybu a kondice a to za poslední rok dovedla téměř k dokonalosti. Proto taky jeden grandslam vyhrála, na druhém hrála finále a je krůček od postu světové jedničky..

Mimochodem tohle je jeden z důvodů, proč si myslím, že by jí návrat ke Kotyzovi moc nepomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
obecně neplatí,že člověk má ze 70-80% pracovat na přednostech.Kdes to vytáhnul,ty nedouku?nějaká studie?lednovej kačer donald,viď?
Reagovat
smazaný uživatel
někdo jako ty si nesmí osobovat o čemkoli psát obecně,protože o obecnosti ví kulový.a nedokážeš se ani omylem přenýst přes svý emoce,seš jak ženská v přechodu,pulčíku,co tu hystericky ječí a vymejšlí takový nesmysly,že by se i ta ženská v přechodu styděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale platí, jenže to bys o tom musel něco vědět.
Reagovat
FulnekUltras
Až na tu poslední větu ;) velmi solidní souhrn...
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza ji hubnutí nutil taky. A servírovat ji taky nenaučil.
Reagovat
FulnekUltras
Tak hubnutí jedině s mírou podle vlastního příkladu ;) - ale s tím servisem to Jirko snad nemůžeš myslet úplně vážně ;) ...i když je fakt, že dlouhodobě Petě chybí variabilita a v poslední době patrně i chuť k servisovému tréninkovému drilu, jakou měla např. v prvním pololetí roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Že ze servisu netěží tolik, kolik by měla, to je dlouhodobý problém vzniklý už po Kotyzou. Return to samé..
Reagovat
FulnekUltras
Však jasně, že v přístupu měla Petra výkyvy vždycky. Umíš si vůbec představit, jak těžké je speciálně tuhle ženskou motivačně navnadit? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prdlačky. Kotyza o ní vždycky říkal, že trénovatelná je vcelku dobře.
Reagovat
FulnekUltras
Pubertu má už Lvice bohužel dávno za sebou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No tu s ní on ani nezažil. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Nevidím to tak jednoznačně... ;)
Reagovat
Fandina
Petru je radost trénovat. Máš nějaké mylné informace.
Reagovat
FulnekUltras
Kdy jsi ji trénovala? ;)
Reagovat
slacker
vcera, proto prohrala ostudnym zpusobem kdy ji tenhle smejd trenoval
Reagovat
Fandina
Nikdo se tě na nic neptá ubožáku.
Reagovat
slacker
nelzi
Reagovat
Fandina
jsi trapný
Reagovat
Fandina
Já ne, ale každý kdo ji trénoval, tak to říkal.
Reagovat
FulnekUltras
zaznamenal jsem pouze Vydru, ale to se nepočítá... ;)
Reagovat
Fandina
Já zase Kotyzu, nemohl si ji vynachválit.
Reagovat
FulnekUltras
a přesto mu to taky někdy ujelo... ;)
Reagovat
Fandina
Nevím, co mu ujelo, ale vždycky o ní mluvil v dobrém.
Reagovat
FulnekUltras
Singapur po skupině - a jak hned další zápas šlapala... ;)
Reagovat
Fandina
Kotyza se projevil jako cholerik. To si pamatuji. Ale bohužel, finále TM Petře nevyšlo.
Reagovat
FulnekUltras
A doteď ho to mrzí...finále nefinále...
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli dodnes, ale to jsem četla, že ho to potom mrzelo. A já se mu ani nedivím. Ten jeho výstup bych si také za rámeček nedala. Ale jinak jsou lidi, kteří se takhle chovají pořád a druhým to nevadí.
Reagovat
FulnekUltras
no právě ;) ...tak to snad Petra ještě zváží... ;)
Reagovat
Fandina
Já osobně si myslím, že Petra tohle všechno zvážila. V několika rozhovorech se vyjádřila, že kdyby nehrála tenis, tak by se asi zabývala psychologií. Tak si myslím, že když se rozhodla se s ním rozejít, tak to bylo po úvaze.
Reagovat
FulnekUltras
po kratší úvaze, za níž jistě následovala jiná, mnohem delší - půlroční... ;)
Reagovat
Fandina
Já si osobně myslím, že se k sobě nevrátí. Od té doby, co s ním není, tak jsem ji nikdy neviděěla na kurtu otrávenou. Dřív se kolikrát ksichtila, teď ne. Možná se mýlím, ale podle m je Petra v pohodě.
Reagovat
FulnekUltras
podle mě je vnější řeč těla u ní na kurtu víceméně pořád stejná - tohle se už nezmění, ale vývoj uvnitř by mohl být mnohem zajímavější... ;)
Reagovat
Fandina
já píšu o tom jak se teď tváří, že je v pohodě, nejsou tam chmury, znechucení, to se dřív stávalo
Reagovat
FulnekUltras
ale ne kvůli trenérovi - takovou zpětnou démonizaci si jeden z mála lidí přímo u sportu, kteří se umějí do Peti opravdu vcítit, rozhodně nezaslouží... ;)
Reagovat
Fandina
Já si osobně myslím, že kdyby Petra necítila tu potřebu, tak by se s ním nerozcházela. A nikoho nedémonizuji. To není můj styl.
Reagovat
FulnekUltras
ok - potřeba v únoru se ovšem může zásadně lišit od potřeby v září... ;)
Reagovat
petrulinka
V letošní sezoně měla Petra problém vyhrát dva zápasy po sobě, teď má z posledních 10 zápasů jen dva prohrané, což je myslím fajn. Kdo má Petru opravdu rád, tak jí bude pořád fandit, a to i když prohraje.
Reagovat
FulnekUltras
dobrý a v pravou chvíli vržený ;) postřeh - vzhůru do NY !!! ;)
Reagovat
Dobry-den
vzhůru pro kanárky, když jim dneska tak mistrně unikla ;-)
Reagovat
FulnekUltras
aspoň na sebe potřebná změna nedá dlouho čekat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Postopadesátéšesté - jaká potřebná změna?
Reagovat
FulnekUltras
jak jsem řekl - víc už neřeknu... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Protože nic nevíš. A je celkem smutný, že jí cpeš změnu, resp. Kotyzu, aniž bys věděl proč.
Reagovat
FulnekUltras
O konci u Caro jsem nevěděl zrovna tak... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, jak to u Caro a Piotra chodí tohle nebylo tak těžký odhadnout. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
říkáš až dneska ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Říkal jsem to už když ta spolupráce začala. ;-)
Reagovat
Fandina
Kotyza nedávno v rozhovoru říkal, že je to pro něj těžké trénování, že musí za Caro dojíždět a že je to komplikované.
Reagovat
FulnekUltras
Je fakt, že tam bylo hodně mediálních aktivit navíc na různých místech. Teď už klid... ;)
Reagovat
Fandina
Ale i trénování. Monaco, USA.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, cítím to úplně stejně, v poslední době hrála Petra výborně, dnes se snažila, ale neměla vůbec štěstí v klíčových momentech. A
Reagovat
smazaný uživatel
Aga 12 winnerů (tykváči, pak že si nic neuhrála :D) a 10 UE.
Petra 17 winnerů a 40 UE.

Petra se snažila, ale těch chyb bylo prostě moc a vytvořily docela zoufalý dojem z její hry. Dlouho už to takhle podle mě nepůjde a nějaké razantní zlepšení nečekám - hlavně kvůli tomu, jak to má teď Petra v hlavě poskládané - a to je na ní, aby si určila, co jsou její priority. Takže těžko říct, její tenisová budoucnost podle mě visí na vlásku. Co pak bude tykváč dělat? :-O
Reagovat
slacker
pozor aby jsi se nezaplet se svetlou stranou Sily
Reagovat
smazaný uživatel
Ty obrácené hemisféry očividně máš; ty ještě hodně učit musíš se.
Reagovat
slacker
Yoda byl muj padawan, to on se ucit jeste musi.
Reagovat
smazaný uživatel
Haluze a míčky, které Petra už z únavy nedoběhla, nepočítám, to nejsou winnery. Takže ti jich zbyde sotva polovina.

Petra na betonech zatím působí celkem slušně, tady se na ní zřejmě podepsala kombinace dusna a rýmy, takže byla celej zápas bez servisu a do výměn se jí taky moc nechtělo. Podle mě už se pozvolna zlepšuje, i když to dneska za moc nestálo. Nemyslím, že je teď potřeba něco razantně měnit a priority má myslím jasný, ta na kurtech bude "strašit" ještě dlouho. Blbý, co? :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Strašíš tady akorát ty. Neumíš uznat kvality soupeřky.
Teda umíš, ale tak s dvoutýdenním zpožděním.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tupém vracení nic k obdivu není.
Reagovat
smazaný uživatel
I Monica tupě vracela?
Jsi trapný, jak neunášíš prohry svý modly, a Petře tím děláš medvědí službu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co do toho taháš Monicu? Ta se aspoň snažila, Aga je nejpasivnější hráčka na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, při svém patologickém zaslepení jednou modlou (bohužel ses zaměřil na Petru) píšeš jako kolovrátek.
Petřiny prohry silně neunášíš, ale po pár dnech (týdnech) dokážeš občas uznat soupeřčiny přednosti.
Původní reakce na prohru s Monicou: "Protože mě štve, že Petra i přes solidní výkon prohrála. A štve mě to o to víc, že lajnoví rozhodně stejným metrem neměřili. Monika hrála dobře, ale bez tohohle by nejspíš nevyhrála."
Navíc jsi jí podsouval doping!
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-podlehla-puigove-na-olympiade-si-zahraje-pouze-o-bronz-18845/
Jak radí Lunej, během Petřiných zápasů na tebe vůbec nereagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou souvislost to má s tím, že Aga tupě vracela?
Reagovat
smazaný uživatel
OK - Aga tupě vracela. A ty jsi tupě zíral.
Neumíš uznat kvality soupeřek.
Reagovat
A.R.R.
Aga tupě vracela a Petra se tupě vyhazovala nebo tupě lovila ryby :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že si na US užijeme "společné" osmifinále :-)
Los vypadá příznivě, ale to v NH vypadal taky.
Reagovat
A.R.R.
Já si NH užívám :-D

Uvidíme, los špatně nevypadá, ale aby se ty naše holky to osmifinále vůbec uhaluzily :-D Timča je všehoschopná a Aga na US to je příběh sám pro sebe :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se bál losu, že Timea chytne v 1. kole zase Češku.
Sice na ten zápas čekám dlouho (co loni v Paříži chybělo...), ale v 1. kole je (http://www.tenisportal.cz/vzajemne/safarova/bacsinszky/) vidět nechci.
Za hoďku se na finále NH taky těším.
Reagovat
A.R.R.
To já mám vždy hrůzu, že v 1 kole dostane Aga Domču, díky bohu to na GS nehrozí :-D A Domča jde zase nahoru, tak snad už ani na jiných turnajích mě to strašit nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Dominika na tom byla loni podobně jako Lucka. Kdo tehdy věřil, že za rok bude hrát o Singapur?
Takže inspirace i pro Lucku :-)
Reagovat
gigin
A cos čekal? Že se bude s Petrou řezat a soutěžit kdo vystřelí větší bombičku? Tos přece musel tušit, že obraz hry bude takový.
Reagovat
smazaný uživatel
Tušil. Ale s... mě to.
Reagovat
FulnekUltras
leda snad vynikajicí fyzička toho, kdo to dokáže
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby rychlé povrchy byly rychlé, byla by mu fyzička k prdu.
Reagovat
FulnekUltras
ten asfalt by se měl bezpodminečně obnovit... ;)
Reagovat
dunphy
Kvešínku, trošku si teď sám blinkáš do pusinky, protože si ještě pořád pamatuji příspévek ve kterém jsi rozjímal, že kurty v New Havenu jsou ještě díkybohu natolik rychlé aby na nich tvá modla zvládla hrát i s antitenistkami :)))) samozřejmě jsem to vlivem své dobré nálady (kterou mám z přečtení tvých příspěvků do této diskuse) lehce nadsadil, ale i tak si to přesně pamatuji :D
Reagovat
smazaný uživatel
Táhni hnido.
Reagovat
cheeky
Od: iqe 25.08.2016 20:29
Přijde na to, jak moc bude Petru omezovat to nachlazení. New Haven je její království a jeden z mála povrchů, které se dají považovat za rychlé - tady ji Káťa neuvrací tak snadno.
Reagovat
dunphy
Díky. Nechtělo se mi to v tom ostatním sajrajtu od něj hledat :)
Reagovat
dunphy
Jak rytířské! Začít s urážkami hned jakmile ti dojdou jakékoli pádné argumenty. Pokud se teda vůbec néjaké tvé argumenty dají považovat za pádné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chovám se tak, jak se chováte vy.
Reagovat
dunphy
Jsi fakt divný. Copak já ti někdy nějak nadával do hnid nebo něčeho podobnýho? :D *PSYCHO ALERT*
Reagovat
lars
za to muze den blbec, odpor pasky a Tvuj servis zabich stehynek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za ta žabí stehýnka se omlouvám ;-) vytáhl jsem je z trouby předčasně.
Reagovat
FulnekUltras
snad se jich ještě někdy někde dočkáme ;)
Reagovat
Davor1
Ten pako musí brať nejaký extrémny matroš. Ak toto dokáže splodiť bez vplyvu psychotropných látok, tak by mal byť okamžite zadržaný a podrobený výskumu. Fakt som niečo také ešte nevidel, a to som už zažil trolov každého druhu.
Reagovat
petrulinka
Já nechápu, že velká většina z vás tady nevidí, že si z vás všech iqe dělá srandu.Prostě má radost z toho, jak tady hezky provokuje a ostatní na něj reagují. Se divím, že někoho ještě baví na ty jeho provokace reagovat
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se chceš navážet, musíš to udělat tak, aby to tvoje blábolení alespoň dávalo smysl.
Reagovat
Kozoroh
To není blábolení, nýbrž jinými slovy vyjádření faktu, že jsi pomatený šílenec.
Reagovat
smazaný uživatel
do očí byste jí to neřekli zbabělci.
Reagovat
slacker
Rekl bys nam to oci ?
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle typičtí čeští fanoušci tlačí své oblíbence :D Když se jim daří, tak je tlačí dopředu, když jsou v háji, tak je tlačí ještě do většího háje.
Reagovat
FulnekUltras
kdo neskáče s lahváčem, není správný čecháček... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady zase, nekonečné řešení čecháčkovské otázky :D
Reagovat
FulnekUltras
tak ještě že zásluhou SSSR v létech 1942-45 není definitivní... ;)
Reagovat
Fandina
Zřejmě trpí komplexem méněcenosti, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Reagovat
FulnekUltras
Češi trpí nanejvýš parazitním kapitalismem.
Reagovat
Fandina
Děláš, jako bys nebyl Čech. Tak se chovají jen méněcenní lidé.
Reagovat
FulnekUltras
Nebýt Čech a nebýt čecháček je přece jen trochu rozdíl. ;)
Reagovat
Fandina
Ty se ale jako Čech nechováš.
Reagovat
FulnekUltras
věc názoru ;)
Reagovat
Fandina
Pozorování.
Reagovat
FulnekUltras
zaujatého nepřímého ;)
Reagovat
Fandina
Napsal jsi tady toho o sobě už dost.
Reagovat
Fandina
Myšleno tvé příspěvky, jejich obsah, názory.
Reagovat
FulnekUltras
A každý si z nich jistě udělal svůj obrázek.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Podle toho co tu píšeš, tak si druzí o tobě dělají obrázek. To o každém. Nejsi výjimka.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně co do celkového skóre a poměru UE. Z její kdysi oblíbené soupeřky (jednou z nejlepších kamarádek ovšem zůstává i dál ;), kterou porážela na potkání, se za poslední dva tři roky stala takřka neprostupná zeď. Nic - teď vyčistit hlavu a s klidem do NY, Žabce pinkalce gratulace a nech už ten tohoročný NH vyhrá celý... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zaslouženě vyhrála, iqemu navzdory :-)
Petra pár záblesků měla a splnila "dílčí úkoly".
Reagovat
smazaný uživatel
"Zaslouženě" vypadá jinak. Už od začátku bylo jasný, jakej metr lajnoví nastavili, když Agu dotlačili do rychlého vedení, přestože v té pasáži rozhodně lepší hráčkou nebyla.
Reagovat
petrulinka
Měl bys vědět, že opakovaný vtip přestává být vtipem
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně zahlášený auty bohužel vtipem nejsou..
Reagovat
smazaný uživatel
Iqeho diagnóza :-D Lajnoví.
Reagovat
Fandina
W/UE Petra 17/40 Aga 12/10 mluví za vše. Petra byla dneska těžkopádná a hodně chybovala, na rozdíl od Agy, která všechno doběhla a nechybovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra chybovala dost, to ne že ne, ale dost těch chyb bylo imaginárních.
Reagovat
smazaný uživatel
hýk hýk hýk :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jsi osel.
Reagovat
FulnekUltras
navíc i pramalá pomoc servisem
Reagovat
Dobry-den
Ta Kvitová co dokáže zvorat, to se jen tak nevidí. Pouze jeden uhraný gem v každém setu proti pinkálistce. Globální megavostuda.
A taková skvělá hráčka to bejvávala, když nám dříve Wimbledony vyhrávala. Ty časy už jsou ale nenávratně pryč. :-(

A to jsem se těšil, jak napíšu, že se jí bez přítomnosti Čermáka zase začalo dařit. Místo toho ale přišel tenhle debakl...

Holt v Riu to vypadalo na poslední nádech a neska Petra bohužel naposledy tenisově vydechla.

Na základě jejích prohlášení a svých znalostí jsem přesvědčen o tom, že po JUES Open ukončí sezónu (kariéru). To je jasná věc. :-(

Dobrou-noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš ostuda, dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ta pinkálistka vyhrála poctivě aspoň..
Reagovat
smazaný uživatel
Lžeš. Aga vyhrála poctivě!
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčka, kterou tlačej lajnoví, poctivě nevyhrála.
Reagovat
petrulinka
Tak já myslím, že ostuda pro Česko jsi ty a tobě podobní, kteří mají zapotřebí se navážet do našich tenistů, když se jim nedaří. Petra letos nemá dobrou sezonu, ale o to víc potřebuje podporu fanoušků. Ale ty k nim evidentně nepatříš, tak ji alespoň nechej na pokoji.
Reagovat
FulnekUltras
Po USO se něco stane - víc vám neřeknu. ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nevíš, ty fantasto.
Reagovat
Fandina
Ví, že Rusko je nejlepší země na světě.
Reagovat
FulnekUltras
ale cítím... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se chce posunout dopředu, ne dělat krok zpátky. Nakonec, jak už jsem řekl, Kotyza návrat fakticky vyloučil.
Reagovat
FulnekUltras
nic takového neřekl
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě řekl. A ještě jsi nevysvětlil, proč by se k němu měla vracet. Spolupráce s Frantou jí, zdá se, celkem prospívá.
Reagovat
FulnekUltras
momentálně hraje jen za své - a Vydra vytváří spíš obecnou oporu...
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš, jako kdyby s ní Kotyza byl na každém turnaji.
Reagovat
FulnekUltras
ale tvořil i po telefonu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A kde bereš jistotu, že Franta ne? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
má jiné starosti ;)
Reagovat
Fandina
To měl Kotyza také. Na spoustě turnajů s Petrou nebyl.
Reagovat
FulnekUltras
výsledný přínos ve srovnání se současným stavem byl však neporovnatelný
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza s ní byl sedm let, Franta sotva pár měsíců. Srovnáváš něco, co srovnat nejde.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že si to srovná hlavně Petra - pokud už k tomu nedošlo. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přestaň už bájit a řekni konečně nějaký konkrétní důvod, proč by se k němu měla vrátit.
Reagovat
FulnekUltras
Třeba proto, že afekt není nikdy dobrý rádce.
Reagovat
Fandina
Petra říkala, že dlouho přemýšlela o tom rozchodu.
Reagovat
FulnekUltras
Něco jiného byly dlouhodobé tlaky zvenčí a něco jiného tzv. poslední kapka.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že když někdo o rozchodu dlouho přemýšlí, tak ví, co mluví.
Reagovat
FulnekUltras
Příslušné výroky přišly až po rozchodu zpětně. O nějakých dlouhodobých předchozích sporech nebo úvahách nemůže být řeč.
Reagovat
Fandina
Nemusíš mít s snkým spory, aby tě najednou přestal bavit.
Reagovat
FulnekUltras
Primárně profesní spolupráce dvou lidí v jakékoliv činnosti na úrovni světové špičky není až tak úplně otázkou zábavy... ;)
Reagovat
Fandina
Píšeš nesmysly. Každý člověk má právo na to se sdruhým rozejít. Je to jeho věc.
Reagovat
FulnekUltras
Nerozumíš tomu. ;)
Reagovat
Fandina
Ty už vůbec ne.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
Fanda67
No její největší letošní úspěch byl spíš pod Pálou. ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tam byl hlavně jako morální podpora. Obávám se, že měl takový kalup, že nic moc jiného nestíhal..
Reagovat
Fanda67
Jenže tu potřebuje Petra asi ze všeho nejvíc ....
Reagovat
Fandina
Ona si poradí, nemusíš se bát, že to neumí.
Reagovat
Fanda67
Dnes si moc neporadila. ...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ví moc dobře, proč prohrála.
Reagovat
FulnekUltras
Rio si Petra s využitím všech svých dosavadních zkušeností uhrála úplně sama.
Reagovat
Fandina
Měla tam Vydru ne?
Reagovat
FulnekUltras
na kondici a obecnou mužskou oporu ;)
Reagovat
Fandina
A protože je to holka šikovná, tak má i mentálního kauče, s kterým je jak říkala v rozhovoru ve styku.
Reagovat
FulnekUltras
obvykle dálkovém
Reagovat
Fandina
Kotyza s ní také nebyl pořád.
Reagovat
slacker
USA napadne RF
Reagovat
slacker
tak konecne konec a dalsi "tradicni" vybuch PK mame konecne za sebou
Reagovat
Fandina
mluv za sebe
Reagovat
slacker
za tebe sem smejde nemluvil
Reagovat
Fandina
jsi ubožák
Reagovat
slacker
jsi smejd a jako se smejdem s tebou budu i nadale jednat
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi ostuda lidstva, ty hnido.
Reagovat
slacker
slepy a retardovany napoleon a amoralni smejd. dvojka k pohledani
Reagovat
smazaný uživatel
Nás tví rodiče nezajímaj.
Reagovat
Fandina
přesně tak
Reagovat
Fandina
kašli na něj, je to ubožák a nemá cenu se s ním bavit
Reagovat
Fandina
jsi ubožák
Reagovat
smazaný uživatel
Proti lajnovejm se blbě hraje.
Reagovat
Kozoroh
Proti iqemu se blbě diskutuje :-P
Reagovat
Fandina
Tak proč diskutuješ?
Reagovat
dunphy
Proč Petra vůbec hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, to už je asi čtvtej míček v řadě zahlášenej blbě. Pitomci.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět neaut. To se to vyhrává, Aguš, co, když ti lajnoví pomáhaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět. Nejdřív se Aga vyhodí, pak se Petra nevyhodí, ale je to posouzeno opačně. Místo dvou BB dva GB. :-/
Reagovat
vendulkabendulka
Petra nehraje spatne, ale Aga je o hodny kus lepsi a Petra ma navic i dost smuly. Skore neodpovida tomu co je k videni na kurtu. Bohuzel.
Spis se divim, ze se Petra nechava tak naivne zatahovat do dlouhych vymen, musi ji byt jasne ze tam na Agu nema.
Reagovat
smazaný uživatel
a co má dělat? když to tam bude střílet tak se vyhází a když bude pinkat s agou tak to neustojí a lehce se unaví...
Reagovat
petrulinka
Máš pravdu, skore tomu, co vidíme, neodpovídá. I když Petra dělá dost chyb, tak se jí nedá upřít snaha, protože se fakt snaží a chce něco změnit, ale nejde to. A ještě ke všemu má Radwaňská štěstí, protože ty prasátka jdou většinou v její prospěch. Já být v kůži Petry, tak už bych dávno sekla raketou a šla domů. Pro mě obdiv, že je schopná pořád bojovat a snaží se.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, Petra udělala tolik chyb, že přes to prostě nejde vlak a spíš by jí podle mě prospělo víc trpělivosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby lajnoví pískali rovinu a netlačili tu Agu tak okatě, vypadalo by to jinak.
Reagovat
petrulinka
Petra je útočná hráčka, má to jinak, než Radwaňská a v tom vedru prostě neměla šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se Aga dvakrát vyhodila a nic, tvl. Běžte do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
a už jí zase všichni kritizují. Hlavně, že jste jí oslavovali, že vyhrála bronz na olympiádě. Pokrytci.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji Petro, ale příště se na olympiádu vyser, tyhle svině si reprezentovat nezaslouží.
Reagovat
slacker
hlavne ji vyrid at se vysere na ty kvanta deb.lnich UE
Reagovat
Fandina
ty dělá naschvál, abys měl o čem psát
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že to nebude jeden blbec zápas. Petra se snaží, ale ta hra i skóre jsou bídné. Za ten druhý koment +1 :D
Reagovat
PetaM
Tam aspoň bojovala a snažila se. A bylo to po zásluze odměněno. Teď je to o 360 stupňů jiný zápas. Navíc plný stupidních chyb jak od amatéra. Ale pochvalu zaslouží, aspoň jeden míček dá přes síť.
Reagovat
smazaný uživatel
Taková spodina, jako seš ty, nezaslouží, aby tě někdo reprezentoval (bohužel reprezentuje celý národ, takže i tebe)
Reagovat
PetaM
A to jí mám jako chválit za to, jak bombarduje tribuny? Nebuď sketa a nelži si do kapsy, že hraje dobře. A otevři oči hlavně.
Reagovat
Fandina
Nehraje dneska moc dobře, ale určitě ne tak blbě, jak to popisuješ ty.
Reagovat
PetaM
Jistěže ne. Uhrála si skvělé dvě hry po fantastickém výkonu!
Reagovat
Fandina
Někdo říká, že hraje svěle?
Reagovat
PetaM
Ona už není schopná ani přejít SF na obyčejném Premieru ... V tom prvním hrála aspoň hezky. Teď je to jak hra z kanálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jdi taky do háje, ty zakomplexovanej chudáku.
Reagovat
PetaM
:D :D :D Ubožáčku :D :D Ale jsi vtipný. Do ZOO bych si na tebe zajel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se do ZOO dostaneš leda jako exponát. :-p
Reagovat
PetaM
Mám na vstupné. Na rozdíl od tebe. Se svým špatným zrakem bys zabloudil leda tak do výběhu lvů. Tak mě napadá - nechceš jít do ZOO?
Reagovat
Davor1
Špatným zrakem? Veď má pod palcom všetky lajny na kurte, jastrabie oko sa pred ním môže skryť.
Reagovat
smazaný uživatel
Golfistka neskládá hole. Ale viděl jsem na Petře teď ze začátku setu, že se kousla a snažila se zabojovat, ale ty homeruny ji potápějí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dva nula? Dvojdopad jako nic?!
Reagovat
smazaný uživatel
Trojdopad dokonce, jak to mohli nevidět!
Reagovat
PetaM
Slabá, slabá, strašně slabá.
Reagovat
FulnekUltras
Fyzicky vysoce kvalitní procentuální tenis Agy v téměř třicetistupňové teplotě nedává dnes Petře prakticky ani tu nejmenší šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho by napadlo, že kratasy budou na Agu nejvíc fungovat :D :D
Reagovat
Fandina
Musí se na ní hrát chytře.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by to dělala... Petra hraje furt na riziko
Reagovat
Fandina
Kéž by hrála víc na riziko, podle mě dneska hodně vyměňuje a to na Agu neplatí.
Reagovat
vibbi
Radwanska je tragikomedie. Stejne tak i lajnovi a hloupa umpire. Ovsem Petra ji dava sama. Nechapu ty jeji chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 40:30 v první hře Petra krásně vymetla růžek a ti pitomci zahlásili naprosto nesmyslný aut. Pak mi tvrďte, že tu polskou *** netlačej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tupovracečka "vyhrála" první set 6:1. Aniž by v něm ovšem sama vlastní aktivitou uhrála míček. Existence takových hráček je ostudou dnešního tenisu.
Reagovat
Frick
Jéžiš, prostě v něm Petra bouchla. Musí to hodit za hlavu a jít ďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDD

Hej dobrý, ale teď mě vysvětli ten winner Agy, co jsem prokazatelně viděl. Vážně. A pak ten jeden uhraný winner porovnejme s tím, co píšeš výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný "winner", který jsem viděl, byl ten v samém závěru první sady, za stavu 30:15 pro Agu. škoda, že opakovačka ukázala, že to byl jasný aut.

Ale možná jsem nějaký winner přehlédl předtím.
Reagovat
smazaný uživatel
AHA :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nesměj se, víš dobře, že mám pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, máš pravdu.
Reagovat
slacker
mas leda hovinko dutohlave
Reagovat
Fandina
Aga nějaké winery dala, nebyl to jen jeden, ale všechno vrátí, dobře se hýbe a Petra moc chybuje.
Reagovat
Davor1
Tupý je akurát tvoj ksicht a ostuda tvoj zdegenerovaný primitívny mozoček. Si fakt dokonalá ukážka dementného trola, ktorý nemá pojem o realite, v živote dokázal jedno veľké smradľavé h*vno. Nemáš ženu, nemáš kamarátov, nemáš nič. Stavím sa, že doteraz bývaš pri mamičke a sám si nedokážeš ani utrieť riť. Mať tvoj život, tak sa do hodiny obesím.
Reagovat
slacker
nerekl bych to lip.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazývám věci pravými jmény. To že to nechcete vidět, není můj problém.
Reagovat
Davor1
Akurát melieš sračky. Pravé mená vidíš jedine ty, ale to už je problém tvojej hlavy. Je mi ťa ľúto.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne, ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Kam ty na to chodíš :-DDD
Reagovat
FulnekUltras
si nutně musím položit otázku - to se povrchy opravdu tak zpomalily nebo Petě ubylo tolik razance v úderech, anebo se Žabka tak úžasně zlepšila? Zatím Lvici přepinkává jakoby nic. Peťa sice vydrží relativně dlouho ve výměně, ale UE nakonec udělá stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to kanár nebude! :D
Reagovat
PetaM
Zatím slušná ostuda. A to ještě nejsme v NY :D Nevím, jestli to Petra vydýchá takhle brzo po sobě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ostuda. Agy a lajnovech, dělají z toho hroznou frašku.
Reagovat
PetaM
Ostuda jako ostuda ... Stejně padne na hlavu Petry :D
Reagovat
smazaný uživatel
zase páska ve prospěch Agy...
Reagovat
smazaný uživatel
To není páskou dneska :D
Reagovat
smazaný uživatel
jako vidim, že to petra mrví co se dá, ale ještě k tomu má smůlu v těchto věcech :D
Reagovat
smazaný uživatel
Žába ponižuje, lev kouká pod kameny, prohlíží lekníny, ale žabka zatím v pohodě klimbá v jeho hřívě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ponižuje? Vždyť si sama neuhrála míček.
Reagovat
smazaný uživatel
O to horší by to bylo, pokud by si sama nemusela uhrát ani míček. Ponižuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale guvno.
Reagovat
historik
člověka to jednak štve, že mohl jít radši spát. Ale možná ještě víc, že na rozdíl od Polky, která to hraje chytře, Petra tu hlavu (i když je to ranařka) často vůbec nezapojí. Snaha o co největší prdu na druhou stranu, ještě tak aby se soupeřka nemusela vůbec pohnout, se míjí účinkem. Dobrou noc, fakt nemám na to se zase u jejích zápasů trápit.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že hraje Aga chytře. Zatím jen vracela a to dostatečně dobře.
Reagovat
petrulinka
Máš asi pravdu a ještě ke všemu má pořád štěstí, nicméně Petru drtí, smrdí to kanárem
Reagovat
petrulinka
Přesně, až mě z té její hry rozbolela hlava
Reagovat
smazaný uživatel
Chytře? Vždyť ta Káča jenom tupě vrací. Nic jiného neumí a nikdy neuměla.
Reagovat
slacker
Ta kaca deb.lne kazi
Reagovat
mkubis17
má Simona, potom Lorenzi/Berlocq, hratelný to má : )
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ta krajta... Simon je pan tenista. Ale v poslední době je z formy, tak šanci Radek má.
Reagovat
mkubis17
tak tak teď hraje nic moc, každopádně sem na ten zápas zvědavej :)
Reagovat
smazaný uživatel
První dvě hry ze strany rozhodčích zatím hrozná fraška. Tlačej Agu hezky.
Reagovat
slacker
Hlaven uradujou tyi co pozitaji UE. 13 za nevely 4 gemy at jde do haje kyseloksichtacka
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ti blbci pískali správně, tolik by jich nebylo.
Reagovat
rysan
Nech už se konečně vyšetřit!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si kup konečně brejle.
Reagovat
rysan
Já je mám, ale narozdíl od tebe mám i soudnost
Reagovat
smazaný uživatel
páska je dneska s Agou :/
Reagovat
mkubis17
má v prvnim kole McDonalda, nedovedu si představit pro něj lehčího soupeře do prního kola na GS, snad ho sundá :)
Reagovat
Frick
A pak to oslavit 5 BigMacy, 6 velkými hranolkami, 25 cibulovými kroužky, 2 litry mléčného shaku, 4 McFlury s karamelem a KitKatem a D*I*E*T*N*Í colou.
Reagovat
mkubis17
on mu to přinese mekáč na kurt
Reagovat
Frick
Má hezkou "kérku" na rameni :o)
Reagovat
COMEON
Laura, Kika a CiCi ! :) Krasa, škoda Týni a Donny . :(
Reagovat
Jabadu
Já si myslím, že Agniezska to bude mít v tom ... jaxeto říká ... v ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
otázka motivace... ;)))
Reagovat
Jabadu
Aga má Turnaj mistryň. Ok. To je víc než grandslam. Ale ... alééé ... NH má v paži.
Jede na žebř.
Petře je žebř u prd .. jako dvojnásobná ho nemusí řešit.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, nic není víc než grandslam, i když se mnozí snaší zpochybnit :D
Reagovat
horska.kraslice
Petra má taky TM, mimochodem :-)
Reagovat
Jabadu
Tak jistě, ale měla by se stát solitérkou. Prostě vybírat si turnaje, rozinky, oříšky, gdoule ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Jedno je jisté - Peťa se před USO na skorodomácím kurtu šetřit nebude... ;)
Reagovat
tommr
Aga dnešní zápas rozhodně nevypustí. Dobrej výsledek z New Havenu potřebuje mj. i proto, aby si co nejvíc vylepšila pozici před bojem o pozici světový jedničky na USO ...
Reagovat
FulnekUltras
=> máme se na co těšit ;)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně na diskuzi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Los nahouno, ale nič iné sa ani v prípade Rafu nečakalo. Tak snáď poslúži zdravíčko, v NY nebude hrať dva zápasy denne celý týždeň, takže výsledok je otvorený.
Reagovat
FulnekUltras
dnes semif. zápas pravdy - a věřím, že spíše opatrná slova Agy před ním mají své plné opodstatnění. V NH Lvice neprohrává... ;)
Reagovat
Jabadu
No jistěěěě ...
Reagovat
smazaný uživatel
V noci se budou servírovat žabí stehýnka :-)
Reagovat
blixa
Ale ! Až tak krutý bych nebyl ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Osmizápasová vítězná série.
Tak ještě (aspoň) jeden!
Reagovat
vrabejka
Super už jsem bál že se nedokáže vrátit. Snad teď začne stoupat.
Reagovat
Jabadu
Za dvě hodiny hraje zásadní mač "naše Petra" a vy tady řešíte lingvistické záležitosti, Havránka-Jedličku, Trávníčka zapomínaje ...
To je nějaká příprava na zápas?!!
:-)
Reagovat
vrabejka
Poslední a dost možná nejzajímavější GS sezony se nám blíží tak pojdme si los trochu zanalyzovat.

Muži:
Jirka - od Wimbledonu zase nic moc. Trápí ho zranění. Ale ve 2.kole může hrát s oblíbeným Djokovičem což by byla pro Noleho celkem pohroma.
Postup do 2.týdne bude úspěch.

RosoL - Tak Rosi dostal Murrayho no přeju si aspon 5 setu jako s Warinkou na RG, ale Murray postoupí to je jisté.

DelPo taky hodně hratelný los - Thiem ani Stan není v pozdějších fázich nic nehratelného a pak se může stát cokoliv. Hlavně mu nesmí dojít šťáva.

V mužské části si přeju jediné - Ať není finále Djokovič - Murray.
Reagovat
vrabejka
Ženy:
Češky -
Petra - Peťa obhajuje dost bodů ale los k ní byl dost krutý. Hned na uvod ve formě hrající Ostapenko nic lehkého. Ve 3.kole Svitolina, v osmifinále Angie. Postup do 2.týdne by byl skoro zázrak ale snad aspon to 3.kolo dá.

Kája:
Kája má sice los dost těžký ale třeba ji to o to víc nakopne a to prokletí 3.kola zlomí. Snad stále bude forma z Cincy a dojde aspon k osmifinále s Agou.

Bára: Rumunky snád zvládne a se Svěětlanou boj na ferovku o osmifinále. To 3.kolo je ale nutnost.

Šafi: Lucka bohužel doplatila na zlou sezonu kvůli které není nasazená a ze všech češek má nejhorší los. Nevěřím ji ani proti Dashe.

Genie - K Genie se poprvé na GS trošku usmál los. Katka Siniaková je rozhodně hratelna, Garciu taky musí dát pokud chce myslet výš jak na top 50.
Pak bohužel Aga. No uvidíme třeba nás Genie překvapí.

Madison - z favoritek má parádní los - v úvodních kolech opravdu žádná těžká překážka ani bez formy hrající Muguruza nemusí být ve čtvrtfinále konečná.

A ted k tomu hlavnímu přimému soboji o no.1 Serena X Angie.
No Serena dostala teda krutý los v 1.kole. Makarova. Nemůže si dovolit pomalu se rozehrávat nebo o post no.1 přijde dřív než vůbec turnaj začne. Pak až do čtvrtfinále dobrý los, tam snad bude čekat Simona.

Angie má los krásný. V jeji čtvrtině ji snad může potrápit jen Petra nikoho jiného tam prostě nevidím. Doufám, že si Angie odpočinula a na výbuch v Cincy zapoměla a bude zase plná síly.

Přeju si epic battle ve finále se Serenou, ale něco mi říká, že o no.1 se rozhodne trošku dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se na to tak dívám...

Ana: Cílem je 3. kolo. Trochu se ale obávám, že tam nemusí dojít. Přestože má Denisa blbou sezonu, tak Ana na tom taky není zrovna nejlíp. Pak ve 2. kole může být Knapp, to je taky nepříjemná soupeřka... Ale snad tam Ana dojde a ve 3. kole holt asi Serena.

Monča: Myslím si, že by mohla dojít daleko. Záleží samozřejmě na tom, jestli naváže na skvělé výkony z olympiády, ale los má podle mě dobrý. První dvě kola by určitě měla dát a ve třetím může mít Garbine, kterou dala v Riu dvakrát 6:1. Tak by to mohla zopakovat... :)

Caro: V 1. kole má kvalifikantku (doufám, že ne CiCi), takže těžko říct. Ve 2. kole může mít Světlanu, dál se zatím nemá cenu koukat...

Katka: Podle mě může Genie klidně dát. Pak může mít ve 2. kole Garciu, kterou letos porazila ve Wimbledonu. Bude záležet na tom, jakou bude mít Katka formu, ale 3. kolo podle mě není nereálné...

No a dál už tam nikoho nemám. :( Donna se nekvalifikovala, což je pro mě zklamání. Myslel jsem si, že se začíná rozjíždět, ale po výhrách nad Lykinou a Alizé Lim prohrála ve 3. kole kvalifikace s nějakou Argentinkou Podoroskou ze třetí stovky (vůbec neznám)... Tak aspoň CiCi Bellis se kvalifikovala, za to jsem rád a určitě jí budu taky přát (pokud nedostane Caro).
Reagovat
sprchon
To vidíš hodně optimisticky... Já nějak nevěřím ani jedný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já vidím na nějaký větší úspěch taky jenom Monču, pokud si udržela formu... Ale když to nevyjde, tak nevadí. Vyhrála nejdůležitější turnaj za 4 roky, to je pro mě podstatný. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co to bylo za turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
Olympijský turnaj v Riu. :)
Reagovat
EllNino
to je hodně subjektivní názor ....vsadím se, že kdyby to někdo napsal třeba, když by vyhrála Petra, tak bys s ním nesouhlasil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to subjektivní názor. Ale už jsem to tady psal před 4 roky během Londýna, že olympiáda je pro mě nejdůležitější turnaj. Čistě proto, že olympiáda je největší sportovní akce (a konkurence pro tenistky tam není o nic menší než na GS) a hraje se jednou za 4 roky, zatímco grandslamy se hrajou čtyřikrát za rok, ostatní turnaje taky každý rok, o jedničku se bojuje taky každý rok... Takže u mě je to jasný bez ohledu na to, kdo vyhraje.
Reagovat
EllNino
říkám, je to subjektivní, já mám jiný názor :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ti neberu, ale moje argumenty zpochybnit nemůžeš. :D Navíc to bylo vidět i na emocích tenistů/ek, co pro ně olympiáda znamená...
Reagovat
EllNino
jen na některých :)
Reagovat
blixa
Olympijský turnaj je naprosto bezvýznamný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná pro fans primadony Plíškové... :D
Reagovat
EllNino
Primadona Plíšková si jen umí dát 2 a 2 dohromady :D a ten titul z Cinci už jí nikdo nesebere :D
Reagovat
Fandina
Placku z OH by ji tuplem nikdo nevzal.
Reagovat
PetaM
Pokud přijdou Puig na doping, placku jí seberou.
Reagovat
Jabadu
No jo, ale komu ji pak dají?
OK - finalistce.
Ale ... aléééé ... s kým si pak Kyes zahraje o bronz?
???
Reagovat
Fandina
Nikomu by ji nemuseli dávat. Jen by bylo řečeno, že pak byl nález.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ze stejného důvodu by mohli sebrat i Plíškové titul z Cincinnati. Ale o tom teď můžeš přemýšlet asi jenom ty...
Reagovat
PetaM
No, výsledky v tenisu se anulují mnohem rychleji mi přijde. Mášeně na to přišly hned v lednu. Takže pokud se něco zakáže od ledna 2017 a Karolína to bude brát, titul ze Cincy ji nevezmou.

Ale placky se běžně odebírají i několik let po konaných OH ...

A ano, můžu o tom přemýšlet, protože tvrzení, že jí nikdo placku nemůže vzít, není pravdivé. Ale u tebe jsem zvyklý, že jsi lhář.

Ano, nenapsal jsi to, ale dal jsi tomu +1, takže s tím souhlasíš. A souhlasit se lží je stále lež.

Ale to tvůj mozek nemůže pochopit chlapečku.
Reagovat
PetaM
*přišli
Reagovat
smazaný uživatel
No, příště si radši tu reakci odpustím... Mně jenom přijde ubohý, že takhle uvažuješ, ale u tebe mě to nepřekvapuje. Už ses tady dneska dostatečně projevil pod Caro jako radikální nacionalista. :D
Reagovat
PetaM
Přijde ti ubohé, že mé myšlenky míří všemi směry a nevypouštím u klávesnice lži? To je skvělé.
Reagovat
Fandina
Za doping ji mohou snad sebrat komukoli, bez ohledu na jméno ne?
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
EllNino
Ale ona o ní nemá zájem :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, uvidíme za 4 roky v Tokiu...
Reagovat
EllNino
upřímně je mi to jedno :) je to každého věc, jestli reprezentovat, nebo ne :) a nevím, proč se tak najednou zajímáš o Káju, když jí nefandíš :)
Reagovat
PetaM
Protože kopat kolem sebe jako malé dítě je jeho specialita ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ale nijak nezaměřuju na Plíškovou, v tomhle mám názor stejný na Halep, Berdycha, Raonice atd. Ta reakce byla na blixu kvůli tomu, co napsal a protože vím, že je to její fanda. :D Mně prostě přijde trapný, že se mraky lidí snaží, aby ta olympiáda proběhla hladce, roky to připravujou a pak se jim na to sportovci vykašlou a ještě se takhle blbě vymluví. Kdyby aspoň Plíšková a spol. na rovinu řekli "Olympiáda mě nemotivuje, protože za to nejsou prachy a body", tak by mi to bylo milejší, i když je to vlastně smutný...
Reagovat
blixa
Prostě není rozumný na OH zařazovat sporty, které mají svůj přirozený vrchol jinde. S tím nemá nějaká Plíšková co dělat. Tenhle názor mám dlouhodobě, to ty dobře víš a to že se Kája odhlásila z OH s tím nemá co dělat. Ale ty už se zcela ztykvákovatěl a rozdáváš jen podpásovky.
Co se Káji týče, je jasný že nějaká zika s tím nemá co dělat, to byl důvod zcela zástupný. Ale ani nevěřím, že tu jde o peníze a body, to by se vykašlala i na FC a stejně ho hraje. U ní si myslím že to prostě byla ztráta motivace. Chtěla hrát mix s Berďou a ten se na to vykašlal. Chtěla hrát dabl s Bárou a to jí nedovolili bafuňáři. V singlu si na medaili asi moc nevěřila, tak uďělala to nejrozumnější a rezignovala, čímž umožnila Báře aby si ten dabl zahrála aspoň s Luckou. Kdyby to neudělala, tak jme měli o medaili méně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor beru, i když s ním nesouhlasím. Ale kvůli malýmu rejpnutí mě snad ještě nemusíš srovnávat s Kvěšem, ne? :D
Reagovat
blixa
No dobrá, uznávám že to jsem drobet přehnal ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No mě to srovnání s tebou taky zrovna netěší. :-p
Reagovat
smazaný uživatel
No kdybys na olympiádě nechal jenom sporty, co nemají přirozený vrchol jinde, moc by ti jich nezbylo. Nehledě na to, že OH nikdy neměly ambice být největším sportovním vrcholem pro každou jednotlivou disciplínu.
Reagovat
Fandina
Přirozený vrchol čtyřikrát do roka.
Reagovat
Fandina
Její problém.
Reagovat
sprchon
Kéž by to pokračovalo. Ale jak víš, po velkém úspěchu většinou přichází pád. Navíc pro Monču ta Olympiáda byla fakt top, takže má vlastně splněno. Těžko říct na jak dlouho a těžko říct, jak se s tím už stihla vypořádat a jestli je nebo někdy bude schopna v tomhle módu pokračovat. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to je otázka. Určitě hodně slavila... :D
Reagovat
sprchon
Nejen to, především asi je oslavována a spousta se toho na ní teď valilo, valí a bude valit. Snad se s tím vypořádá dobře a bude dál bojovat s těmi nejlepšími i na normálních turnajích. :)
Reagovat
EllNino
Na obranu Donny bych řekl, že Podoroska sebrala set Babos ve Florianopolisu a v kvaldě tu porazila nebezpečnou Dodin a pak Jovanu Jaksic (už si taky zahrála finále WTA turnaje) ... ale Donna měla rozhodně navíc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad v Taškentu, tam jí to vždycky šlo... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Donna je první pod čarou, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, je to možný.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ´ErTé´ jsem včera zhlédl živě báječnou relaci,
nezištně se podělit chci s fanoušky i nesportovci.
Žádná maličkost: v Aleksandrovském paláci v Kremlu,
přejímali medailisté ´gosudarstvěnnuju nagradu´.

Vyznamenání každému/každé, plus bílé BMW auto,
k tomu miliony rublů, předem bylo rozhodnuto.
Prezident Putin jednoznačně odsoudil, bídné štvaní politické,
vyloučení paralympiků ruských, nelidské, nemorální, cynické.

Americká zbabělá špína, neštítí se žádného svinstva,
aby sport ruský - na světě z nejlepších - politicky poničila.
Soudní lidé hned pochopí, že se to nikdy nezdaří,
i v dnešním nemocném světě, bezprávím se nevítězí.

Zapiš si za uši dobře, podlá špíno americká,
ŽE NEJENOM VE SPORTU - NEPORAZITELNÁ JE ROSSIJA!
Kdo chce ať se sám pokochá, krásné ženy tam uvidí,
a navíc když ruštinu zná, zážitek čeká nevšední:

https://www.youtube.com/watch?v=W-kcv2-lUaU
Reagovat
FulnekUltras
V Londýně to ještě byla olympiáda, v Riu už studená válka.

https://www.youtube.com/watch?v=d1VPTvjOxt4

https://www.youtube.com/watch?v=r8N5gLheDnM
Reagovat
FulnekUltras
A ještě doplněk k nedávné debatě o příčinách a začátku 2. světové války...

https://www.youtube.com/watch?v=dBC82UHVmwY
Reagovat
Ereinion
Delpo má dost slušnej los...snad něco ukáže
Reagovat
janek_da
JMDP is back

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/14141721_1196609290395390_9036416339138277885_n.jpg?oh=6cad5a9e293d60c6d8ad39c54cb7425d&oe=58398A3D
Reagovat
bIbec
Honzo pojď. Nemazli se s nim.
Reagovat
bIbec
máme brejk!
Reagovat
bIbec
v pravej čas. A teď doservírovat!
Reagovat
bIbec
pecka. Veliká gratulace.
Reagovat
kada.tom
super, snad bude mít Honza víc štěstí než naši ostatní kluci :-)
Reagovat
kada.tom
Naše holky nic moc los ... Denis má Ivanovic, kterou tedy určitě porazit může, protože Srbka je poslední dobou fakt marná. Lucka schytla Dashu, která tedy bude složitý oříšek, u kterého si nejsem jist, že ho rozlouskne. Kateřina může Bouchard klidně vyřadit, nevidím důvod, proč by nemohla. Karolína má umetenou cestu do OF, jestli toho nevyužije ani teď ... Bára má Niculescu, myslím, že si s ní poradí. K losu Petry snad nemá ani cenu se vyjadřovat, nicméně kdyby náhodou 1. kolo přelezla, 2. a 3. kolo by nemuselo být nehratelné.

A teď ... bitva o světovou jedničku. Serena bude muset začít naplno, Makarova není žádná třešnička, na které by si smlsla ... na druhou stranu pak by mohla mít problémy až v OF se Sam a pak v QF se Simonou. Dál nemá cenu se bavit, musí porazit Rusku a pak se uvidí ... a co Kerber? 1. kolo přejde, o tom není pochyb, pak tam může být Lucic nebo Cornet, to nejsou soupeřky, které by si favoritky úplně přály, nicméně pak to tam má docela dobrý do OF, kde by třeba mohla narazit na Petru a u té nikdy nevíme ... v případném QF bych počítal spíš s Cibulí než s Vinci ...

Tipy na QF:
Williams X Halep
Radwanska X Williams
Kuznetsova X Konta
Cibulková X Kerber
Reagovat
freeteepek
Petra, bohužel doplácí na své špatné letošní výsledky a pád na žebříčku. Naopak Karolína doufám, že letos dojde alespoň do čtvrtfinále. U Venus nikdy nevíš, ale pokud Kája dojde až tam, tak i ta je hratelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby, Petra i Karolína jsou obě ve skupině "8-16".
Reagovat
kada.tom
Tak s našima si los nehezky zažertoval, nicméně doufám, že jak Andy v 1. kole, tak Novak ve 2. kole své zápasy vyhrají. Uvidíme, jestli se do pavouka vejdou i Šátral a Koník a koho schytnou nebo kdo schytne je :-)

Rafa znova schytnul Novaka do "své" poloviny, ale tak musí se k sobě dostat, že jo. Docela fajn los má Dom, teda pokud mu někdo uklidí z cesty Juana, no :-D

Tipy na QF:
Djokovic X Cilic
Bautista-Agusta X Raonic
Thiem X Kyrgios
Nishikori X Murray
Reagovat
gigin
kromě tenisové přestřelky se těším i na tu slovní. Evrybády hejts jú a tak...
Reagovat
Frick
Ach jo. :-(

Ale podělala si to jen a jen sama. Má na tůře tři porážky v řadě s průměrnejma hráčkama. Hrála blbě, neporazila ani jednu a nyní za to bohužel zaplatila. :-(

Ale co, s Halepovou se hrát přeci dá.
Reagovat
bIbec
vždyť Lucka ještě nepřešla první kolo?? A Halep vlastně taky ne.
Reagovat
Dobry-den
Halepku neřeš. Důležité je, že obhájí body z loňska ;-)
Reagovat
Frick
Hlavně mne štve, že se obávám, že zase si pojede tu svou jak pitomá - Tokyo Premier, Wuhan, Peking...

Bohužel se obávám, že třeba Quebec/Tokyo INT nebude přicházet v úvahu kvůli nějakýmu ČF v deblu a únavě.
Reagovat
tommr
los Lucky názorně ukazuje jak důležitý je postavení v žebříčku. Pravděpodobnost, že jako nenasazená hráčka dostane hned do prvního/druhýho kola těžkou soupeřku je nesrovnatelně vyšší než kdyby byla nasazená ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti to neukazuje vůbec nic. Petra je postavená výrazně výš a že by ten los měla nějak lepší, to se říct nedá.
Reagovat
dunphy
Srovnatelný je tak maximálně pro první kolo. Druhým kolem jakákoli podobnost ve schůdnosti losu naprosto mizí. Halep >>>>>>>>>>> Sasnovich/Buyukakcay.
Reagovat
dunphy
Oprava na Falconi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ses nepodíval, jaký tam nalosovali lajnoví, vo to de :D
Reagovat
dunphy
Ajo vlastně. Moje chyba, pardon :D
Reagovat
smazaný uživatel
To se dá považovat za vynucenou chybu, takže ok :D ale napsat třeba, že soupeřka hrála dobře, tvrdit že Plíšková neměla kliku atp., to už jsou jasné UE :D
Reagovat
themimone
Petra má los o poznání lepší, jediný její problém je, žš na Ostapenkovou neumí, no každá jiná hráčka z top 10 by si vybrala radši ji, než Gavrilovou a v dalším kolem nejspíš Halepovou....
Reagovat
lars
32. Puig ma Zheng pak asi Bondarenko
Reagovat
FulnekUltras
no máte holky hned zkraje co dělat... ;)
Reagovat
peggy
Nikdo to nema dobre,Lukas je smolar a pro Radka nic moc.Pro mne hlavne aby Rafa sel dal.
Reagovat
Dobry-den
S. Williamsová - Stosurová
Suarez Navarro - Halepová
Bacsinszká - Radwaňská
Kar. Plíšková - V. Williamsová
Keysová - Kuzněcovová
Kontaová - Muguruzaová
Vinciová - Cibulková
Kvitová - Kerberová
Reagovat
dunphy
Před Radwaňská chybí Áčko! Jen tak pro jistotu :D
Reagovat
EllNino
Ula už končila, takže v poodě :)
Reagovat
dunphy
Já vím, že jo :) ale tak jen pro naprostou přesnost :D
Reagovat
bIbec
Karličku mají špatně.
Reagovat
bIbec
a proč vlastně Bacsinszká a né Bacsinszkiová?
Reagovat
Kozoroh
Ne všechna ženská příjmení mají koncovku -ová. Dle slovosledu je někdy vhodnější jen -á - Bacsinszká, Wozniacká atd.
Reagovat
Dobry-den
A je to jen vhodnější, nebo je to jediná správná varianta? Mně se třeba více líbí Lisickiová, Dabrowskiová, Radwaňskaová apod.
Reagovat
bIbec
mně je to fuk, já se snažím vždy psát ty holky tak, abych to ová nemusel používat.

Ale ta Karlička, to bije do očí.
Reagovat
bIbec
jinak pokud si dobře pamatuju, tak na ČT nedávno použili ten tvar Bacsinszkiová :-)
Reagovat
FulnekUltras
muka korektnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Taková prasárna je ovšem na pár facek. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhraje GS, tak jim přechylování prominu :-)
Nash mezi Battyovou a Neffovou se taky vyjímá...
http://oh.idnes.cz/horska-kole-na-olympiade-v-riu-katerina-nash-fzm-/oh-cyklistika.aspx?c=A160820_190951_oh-cyklistika_tp
Reagovat
EllNino
to taky nechápu ...všechno přechylujou, ale Emmons, Nash, Bruns prostě ne :D
Reagovat
EllNino
Gavnholt taky ....přitom Kristýna Ludíková, takový pěkný jméno :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak když spolu kolidují pravidla češtiny a zákon o matrice. :-)
Reagovat
horska.kraslice
A proč nepřechylujeme Slovenky, když jsou to cizinky? Cibulkovová-Navarovová, Kučovová, Schmiedlovová, Hantuchovová.....
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť je přechylujeme. Konckovka -ová se připojuje ke kořeni slova, jako např. Schmiedl -ová, Hantuch -ová atd. Fór je v tom, že čeština i slovenčina používají pro přechylování stejnou koncovku, takže nastane to, že "slovenské" -ová se nahradí "českým" -ová a výsledný tvar příjmení tak zůstává totožný. Porovnej třeba s ruštinou, která přechyluje pomocí koncovky -a, tam se to mění, např. Šarapov -a => Šarapov -ová.
Reagovat
Jabadu
"Podle pekelného řádu platí, že podobu může měnit pouze kníže pekel."
"S .. s .. správně!"
"A ..ale ošacení a pravopisná pravidla se můžou měnit."
"No to ... no to ... jo."
"Bléééé ..."
:-)
Reagovat
EllNino
to by se musel Cibulkově otec jmenovat "Cibulkov" ...a přitom je to Cibulka
Reagovat
Jabadu
Přátelé!
Nerýpejme se v tom, co nám zanechali předkové typu Palackého, Jungmanna ... a dalších psychopatických, egoistických hov..d.
Nic na tom nezměníme.
Mimochodem, víte, jak prý vznikla spisovná slovenština?

To se prý Štúr jednou strašlivě ožral a přeložil korán do ruštiny.
(pardon)
:-)
Reagovat
Fandina
Protože přechylování se děje jen u cizích státních příslušnic. Pokud se jedná o Češku s příjmením bez ová, tak se její jméno bere tak jak je.
Reagovat
PetaM
Což je dost nefér. Cizinky nechtějí -ová, a stejně ho mají.
Reagovat
Fandina
Spíš jde o to, že cizinky jsou doma jinde a tam je vyslovují tak, jak se skutečně jmenují a proto se to tak dělá i u Češek, které se jmenují bez ová.
Reagovat
PetaM
Okey, tak ale proč ve světě našim holkám neberou koncovku -ová. Vždyť mají vlastní pravidla přece.
Reagovat
Fandina
To se jich zeptej.
Reagovat
sprchon
Protože všude jinde ve světě se lidem říká tak, jak se opravdu jmenujou?
Reagovat
smazaný uživatel
zasah.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mno, spíš těsně vedle. :-)
Reagovat
sprchon
Proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jména "przní" všude.
Reagovat
sprchon
Já se ptal proč existuješ.

Jména možná ve světě špatně vyslovujou, ale určitě je špatně nepíšou.
Reagovat
PetaM
Takže jsme experti na prznění jmen, které si nikdo prznit nepřeje.
Reagovat
sprchon
Přesně. :D
Reagovat
PetaM
Jo, v pí*ovinách jsou Češi vážně dobří. Skvělá vizitka.
Reagovat
Fandina
Nebo je jim to jedno, jak si Češi jejich jména švejkují.
Reagovat
PetaM
No, Češi si rádi všechno mění, ale zároveň nemají odvahu to napsat nijak veřejně. Například na turnajích v ČR. Ale chápu, v drtivé většině případů by zbytek světa vůbec netušil, kdo hraje ...
Reagovat
Jabadu
Ve skutečnosti ano. Ale běžně se to neděje.
Slavné osobnosti jsou moderátory uváděny tak, jak to mají napsáno v občance.
Zase taková hovada nejsme.
Marek Eben uvede a vyzve pro převzetí ceny herečku Natalii Sedych (Nastěnka), protože se tak jmenuje a prdí na pravidla českého pravopisu.
:-)
Reagovat
PetaM
No, jak píšu výše. Jsme "pyšní" na to, že všude dáváme koncovku -ová, ale když má přijít na lámání chleba, stáhneme koule a zůstaneme u původního příjmení. :D
Reagovat
Jabadu
To je slušnost, úcta a galantnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost.
Reagovat
FulnekUltras
další z mnoha klasických podob současného čecháčkovství
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš experti na neznalost vlastního jazyka, jak je vidět. ;-)
Reagovat
PetaM
Jinak - já osobně žádnou koncovku nikomu nepřidávám. Je mi jedno, jaká pravidla máme.
Reagovat
Fandina
Já také žádné koncovky nikdy nepřidávám.
Reagovat
PetaM
Z mého pohledu je to neúcta k dotyčnému člověku. Já osobně bych velice nerad, aby mé jméno někdo v zahraničí prznil a dělal si s ním co chce. Ale tak samozřejmě každého věc :D
Reagovat
Jabadu
To se neděje. Umíš si představit moderátora (českého), který by si dovolil oslovit globální hvězdu (sportovní, hereckou ...) s českou koncovkou -ová?
To se nestává a doufám, že se to nestane.
:-)
Reagovat
PetaM
Je to prostě trapárna ... Teda z mého pohledu :D
Reagovat
FulnekUltras
čecháčkovina ;)
Reagovat
Jabadu
Já si myslím, že je rozdíl v přímém oslovení známé osobnosti a mezi tím, co musí dělat třeba Marek Svačina.
Svačina při komentování MUSÍ dodržovat pravidla českého pravopisu, protože to má ve smlouvě s ČT.
Ale v osobním kontaktu nebude Serenu oslovovat "Miss Williamsová".
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že na ní nejspíš nebude mluvit česky, tak se to nestane. Tvůj příklad je tedy dost nesmyslný. ;-)
Reagovat
Tornes
Třeba Berdiš, Berdič, Brdič a tak podobně? Safarova's? Vůbec se v cizích jazycích nemění koncovky a další věci u cizích jmen. Nejvtipnější je to třeba u různých ruských sportovců - co s nima angličtina dokáže províst je občas opravdu k smíchu.

Český jazyk je holt jazyk složitý a se spoustou možností, například volného slovosledu. Kvůli této volnosti musíme používat pády, aby věty v češtině měly smysl. A kvůli pádům musíme používat zahraniční jména přechýlené. Jednoduché jak facka. A vy prznitelé si spíš dřív zkontrolujte jakým způsobem se daná jména sportovců opravdu vyslovují či píšou - vsadím se, že alespoň čtvrtinu též przníte.
Reagovat
Fandina
To je zajímavé, že Češky s příjmením bez ová se nepřechylují a to nevadí?
Reagovat
horska.kraslice
Pozor! V současné době už přechylování není povinné, je jen doporučené, a to a) kvůli skloňování, b) u jazyků, kde není zřejmé, co je křestní jméno a co příjmení.
Reagovat
smazaný uživatel
prznitele.. :-))) Kdekoliv ve svete jsem se v primem kontaktu setkala s pozornym pohledem, zvednutym obocim a otazkou, jak se me jmeno vyslovuje.. ;-)
Reagovat
Jabadu
Tak u jména SOJKA to snad nebyl zas takový problém, ne?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nebyl.. ale kdysi v blahem case mi tu bojovnik za krasopravopis Broz rikal nesprznene Sojkova. Ovsem kdyz na neho padla slabsi chvilka, tak "ptacku" .. :-))
Reagovat
blixa
Jména przní více méně všichni, což je dáno možnostmi jazyka. Když nějaký jazyk některá písmena nemá, tak se s tím musí vyrovnat nějakou oklikou. My ovšem jména prasíme záměrně a naprosto zbytečně. Ohánět se volným slovosledem je na hranici demence, protože jde stejně jen o literární záležitost, v mluvené praxi stejně dodržujeme "kdo koho" a ne "koho kdo". Ona má totiž čeština řadu zrad, se kterými bychom se bez toho stejně nevyrovnali. Přechylování v 1p jednotného čísla je archaizmus, neúcta k nositeli jména, typický čecháčkovský pupkosvětizmus. Přechylování není nic povinného, jak se nám snaží sugerovat svým fanatizmem veřejnoprávní média, nepoužívat ho není ani žádný prohřešek proti pravidlům. Sám ředitel ÚJČ není žádným striktním zastáncem přechylování.
PS hezké bylo sledovat, jak někteří redaktoři ČT během olympiády načichli jazykově normálním světem a ke konci OH najedou více či méně přestali přechylovat :D A ono to šlo, a ne že ne ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Typický čecháčkovský pupkosvětismus je myslet si, že ve světě naše přechylování někoho zajímá.
Reagovat
FulnekUltras
přesné a výstižné
Reagovat
Tornes
No děkuji, že jsem podle tebe na hranici demence, jsem rád, že diskutujeme na úrovni. K tomu ze pár nadávek do čecháčků a je hotovo...

Obzvlášť ve chvíli, kdy se na PSANÉM foru oháníš tím, že přechylování z hlediska volného slovosledu je použitelné pouze v PSANÉ formě a tedy... no nějak jsem se asi ztratil, ale mně z toho vyplynulo, že můj dementní argument je v této PSANÉ diskusi zcela platný. Nemluvě o tom, že slovosled v mluvené řeči sice zpravidla dodržujeme, ovšem nikoli nutně - a z toho vyplývá, že v případě nepřechylování si člověk nikdy nemůže být jist významem věty, a to ani v mluvené řeči.

Jsem rád, že se tak velmi staráš o blaho všech žen, které se jistě musí cítit neskutečně uraženy, že si jejich jméno přizpůsobujeme svému jazyku (a je snad Safarova's něco jiného než Williamsovou?)... Škoda že jsem ovšem ještě nečetl jediný rozhovor, kde by si na to některá z těch chudinek stěžovala. A škoda že ty sám se raději nestaráš o to, jestli neprzníš jména jiných - jak například čteš současnou mužskou světovou jedničku? Čteš první slabiku jeho příjmení dlouze (s přízvukem), nebo jeho jméno przníš a bezdůvodně ho čteš krátce?

Prostě jména se v různých jazycích různě upravují a přechylování má narozdíl od jiných úprav dokonce i nějaký význam, takže rozhodně není důvod napadat ty, co přechylují.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že tady vůbec nejde o napadání, ale spíš jen takové shovívavé pousmání... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrá kravina. Když angláni přepisují jména a příjmení z cizích znakových sad (azbuka, čínština...), moc se s tím neserou a často z toho vyleze úplně jiné jméno/příjmení, než byl původní originál. Vtipný je to zejména u ruských jmen, kdy české přepisy mají k původním ruským jménům blíž než anglické, přestože někteří sveřepě tvrdí opak. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je tak když se někdo bojí přemýšlet :D
Reagovat
Dobry-den
Získáváš zlatého bludišťáka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Suarez Navarrova?
Reagovat
FulnekUltras
Navarrova Hodinova Spurna ;)
Reagovat
Jabadu
:D:D:D
Reagovat
Jabadu
Česky Suarez Navarrová
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Suarézová Navarrová. ;-)
Reagovat
bIbec
Něco mi říká, že Cibulka dojde hodně daleko. Pome!
Reagovat
smazaný uživatel
hej, pre Dominiku to vyzerá dobre. Horšie to má Kajka, ak prejde 1. kolom čaká ju Garbi. To je smola! Nie a nie spamätať z neúspechov a ešte aj toto.uff Ak má aj niečo na dosah, tak to pobabre.
Reagovat
Dobry-den
Nejvíc se těším na zápas Katky s Evženyjí, pikantní pak bude i utkání Dlaždičky s pro mě nejodpornější antitenistkou. Karolína nuda a ostatní Češky bohužel bez šance na postup. :-(
Reagovat
Kozoroh
1. kolo - Janowicz
2. kolo - Veselý/kvalifikant
3. kolo - Kližan/Južnyj
4. kolo - Gasquet/Isner
ČF - Tsonga/Čilič/Anderson/Sock
SF - Nadal/Raonič/Monfils/Bautista/Paire
F - Murray/Wawrinka/Nišikori/Thiem/Ferrer/Kyrgios/Lopez...

Vzhledem k tomu, že mohl na 1. kolo vyfasovat Rosola (Murray), Verdaska (Wawrinka) nebo Dolgopolova (Ferrer) byl los k No1emu milosrdný. Janowicz je hráč, kterého No1e musí za všech okolností porazit, pokud chce pomýšlet na celkový triumf. V druhém kole může dojít k odplatě za letošní MC. Třetí a čtvrté kolo schůdné, o to těžší bude ČF. V SF může dojít na jubilejní 50. duel mezi No1em a Rafou, ale taky i na souboj s Milošem, který letos prožívá nejlepší rok kariéry. Ve finále bude podle mého mínění buď Murray nebo premiérový účastník - třeba Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň Veselka, jestliže postoupí přes rozehraného kvalifikanta, má lehké aspoň to druhé kolo. Djoka smázne jak malinu.
Reagovat
MAFRA
no kdyby ho Veselka za předpokladu,že postoupí do druhýhom kola dal toho jugoše znova to by byla paráda!!!
Reagovat
Kytka
Mužská část pro mně skončila v momentě, kdy se odhlásil Tomáš kvůli slepáku. To bude maximálně 2. kolo.
Reagovat
EllNino
A ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám stejně jako Kytka, nic moc informace, ale mrzí nás o tolik méně atraktivní Us Open.
Reagovat
PetaM
Ještě Radek má šanci ... A Šátral samozřejmě ...
Reagovat
tommr
jj budeme si muset začít zvykat, že naši muži budou na velkejch turnajích jen do počtu ... :(
Reagovat
Jabadu
Inspirace pro Andyho:
:-)

https://media.giphy.com/media/15ugqU3aQLrq0/giphy.gif
Reagovat
PetaM
Mám zkaženou náladu, a to USO ještě nezačalo.
Reagovat
EllNino
proč ? :) Budo to výzvy, jsou to sice těřký, ale ne nepřekonatelný soupeřky a soupeři, až na Murraye
Reagovat
PetaM
Nevím, strašně se netěším zase na ten ksicht od Ostapenko. Ty její naducané tvářičky bych nejradši propíchnul :D
Reagovat
Michaelus
Mám to úplně stejně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji mám rád :D
Reagovat
gigin
Náhodou je to perfektní lotyšský spratek.
Reagovat
tommr
mě je taky docela sympatická, ale jen když nehraje proti našim ... :)
Reagovat
EllNino
souhlas :)
Reagovat
gigin
A samozřejmě mi jde hlavně o její hru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stojí za ho**o pro české tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
a že jich tam je!
Reagovat
Jabadu
No, to má Andy dost blbý ...
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist