Lucemburk: Puigová je ve finále poprvé od olympijského triumfu, Witthöftová poprvé v kariéře

21. 10. 2017, 09:39
Aktuality 2
WTA LUCEMBURK - O titul na halovém turnaji v Lucemburku si to rozdají nenasazené tenistky Monica Puigová a Carine Witthöftová. Portoričanka se do finále dostala po výhře nad Belgičankou Elise Mertensovou a poprvé od triumfu na loňské olympiádě, Němka je na okruhu WTA ve finále poprvé v kariéře po zdolání Francouzky Parmentierové.
Monica Puigová

Monica Puigová loni v srpnu šokovala triumfem na olymijském turnaji v brazilském Riu de Janeiro. Od zisku zlaté medaile si ale jen jednou - letos v únoru v Dauhá - zahrála v semifinále. Jinak se jí po nečekaném životním úspěchu nedařilo. 

Důvod k větší radosti má až tento týden na halovém podniku WTA International v Lucemburku. Čtyřiadvacetiletá Portoričanka soutěž odstartovala symbolicky skalpem Angelique Kerberové, kterou porazila i v olympijském finále, vyhrála čtyři zápasy v řadě a počtvrté v kariéře a poprvé po 14 měsících postoupila do finále. 

V boji o něj si Puigová poradila 6-2 7-5 s pátou nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou. Semifinálový zápas se však mohl vyvíjet jinak, kdyby rozhodčí ve druhém setu za stavu 4-4 a brejkbolu Mertensové nepřehlédli evidentní aut z rakety Puigové. 



"Jsem moc šťastná. Mám za sebou nepříliš povedený rok, ale konec sezony mi to vynahradí. Bylo by skvělé, kdyby se mi povedlo zakončit rok vítězstvím," řekla Puigová, jež ze tří dosavadních finálových duelů dva vyhrála. Kromě olympiády triumfovala také na antuce ve Štrasburku 2014. 

O třetí titul si Puigová zahraje s Carine Witthöftovou. Dvaadvacetiletá Němka v semifinále zdolala 7-6 1-6 6-3 Francouzku Pauilne Parmentierovou a poprvé v kariéře se dostala do finále turnaje WTA.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
páteční výsledky (20. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Puigová (Portor.) - Mertensová (5-Belg.) 6-2 7-5
Witthöftová (Něm.) - Parmentierová (Fr.) 7-6(2) 1-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z toho mála, co jsem viděl, hraje v Lucemburku výborně. Takhle hrála naposledy v Riu. Věřím, že to dneska dotáhne k titulu...
Reagovat
sprchon
Jo, hraje skvěle. Hned první zápas proti Angie byl parádní od obou, hned jsem si na to Rio vzpomněl. :) Proti AVU jsem to viděl, bylo to docela o nervy. Další dva jsem neviděl, ale zvládla je. Snad zvládne i ten dnešní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist