Lukáš Rosol si v Bergamu připsal druhý challengerový titul

9. 3. 2009, 10:01
Aktuality 7
CHALLENGER BERGAMO - Třiadvacetiletý Lukáš Rosol podtrhl úspěšný víkend českých tenistů. Ve finále turnaje v Bergamu porazil ve třech setech Němce Benedikta Dorsche a získal svůj druhý challengerový titul. Poprvé v kariéře se tak posune na lepší než 150. místo světového žebříčku.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si svůj první challengerový triumf připsal loni na antuce v Košicích. Už minulý týden ve Wolfsburgu naznačil, že se dostává do dobré formy. V Německu si zahrál semifinále jak v singlu, tak v deblu.

Okamžitě se přesunul do haly v italském Bergamu a ve druhém kole vyřadil turnajovou pětku Michaella Berrera. Nejtěžší překážka v podobě šampiona z roku 2007 se mu do cesty postavila ve čtvrtfinále. Třiadvactiletý rodák z Brna však vyřadil i nejvýše nasazeného Francouze Fabrice Santora a výhrou nad 52. hráčem světa získal sebevědomí.

V semifinále si poradil s Rusem Kukuškinem a podruhé v kariéře postoupil do finále. V něm ho čekal rovněž nenasazený Němec Benedikt Dorsch, který v turnaji neztratil ani set. Rosol ale začal skvěle a v prvním setu soupeři povolil uhrát jediný game. Český tenista nakonec o svém druhém triumfu rozhodl až v tie-breaku třetí sady a připsal si prémii 15.300 dolarů.

Rosol se v žebříčku poprvé v kariéře posune mezi 150 nejlepších tenistů světa.

- CHALLENGER BERGAMO (Itálie, koberec / hala, 106.500 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Rosol (ČR) - Dorsch (Něm.) 6-1 4-6 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Beck/Levinský (SR/ČR) - Haggard/Vízner (JAR/ČR) 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Teď to všem nasolí, Rosol:)) Mimochodem, neženil se nedávno? Zdá se, že vztahy hráčům prospívají, zatímco hráčkám škodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo oženil se ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Však ja to tvrdím,že vyhraje US Open smile
Reagovat
smazaný uživatel
Juniorku už prošvihl ;p
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, pěkný výkony. Zvlášť ty tajbrejky Rosol zvládal. V tajbrejku proti Kukuškinovi už prohrával 0:6 a stejně ten set vyhrál :-D. Kukuškin se pak sesypal a neuhrál už vůbec nic. Na něco podobného si vzpomínám na loňskym Wimbledonu, kdy Schuettler vedl v jednom tajbrejku taky 6:0, ale Clement to vyrovnal..ale už nevím, kdo tu zkrácenou hru vyhrál..
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně... mohl by jít do stovky
Reagovat
smazaný uživatel
po nejakých dalších uspěších samozrejme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist