Maraton wimbledonské čtyřhry vyhráli Melo s Kubotem

15. 7. 2017, 22:29
Aktuality 0
Čtvrtí nasazení Lukasz Kubot a Marcelo Melo potvrdili svou letošní neporazitelnost na trávě i ve finále slavného Wimbledonu. Polsko-brazilský pár zdolal ve finále londýnského grandslamu po více než čtyř a půl hodinách hry 5-7 7-5 7-6 3-6 13-11 rakousko-chorvatské duo Oliver Marach/Mate Pavič a připsal si tak první společnou grandslamovou trofej. Celkově vyhráli Kubot s Melem 14. zápas a 3. turnaj na trávě v řadě.
Lukasz Kubot a Marcelo Melo

Strhující deblovou bitvu ukončil Pavič svým jediným prohraným servisem v celém zápase. S Marachem jim přinesla smůlu pauza kvůli zatahování střechy, která duel přerušila zhruba na deset minut za stavu 11-11. Delší deblové finále se na trávě v All England Clubu hrálo v historii jen jedno.

Nejdelší finále mužské čtyřhry trvalo v roce 1992 ještě o 20 minut déle. John McEnroe a Michael Stich se tehdy přetahovali o wimbledonský titul s Jimem Grabbem a Richeym Renebergem pět hodin a minutu. Pátý set skončil poměrem 19-17.

Třiatřicetiletý Melo už má titul z předloňského French Open (s Ivanem Dodigem), o dva roky starší Kubot vyhrál o rok dříve s Robertem Lindstedtem Australian Open. Brazilský deblista se v pondělí stane staronovou deblovou jedničkou, v čele světového žebříčku ATP vystřídá Fina Henriho Kontinena.

Čtvrtí nasazení Melo s Kubotem potvrdili letošní neporazitelnost na trávě. Vyhráli i 14. zápas, ovládli třetí travnatý turnaj v řadě a získali první společnou trofej na grandslamu.

"Každý, kdo mě zná, moc dobře ví, že vyhrát Wimbledon je pro mě splněný sen," konstatoval po zápase Brazilec Melo. "Když jsem vyhrál French Open, byl jsem šťastný, ale až teď opravdu cítím, že se mi splnilo to, o čem jsem celý život snil. Wimbledon je turnaj turnajů a já jsem na nás moc hrdý, že jsme to dokázali."

"Před zápasem jsem Lukaszovi říkal, že si chci užít každou vteřinu na centrálním kurtu. A bylo to něco nezapomenutelného. Ta energie je tu prostě neskutečná. Jsem šťastný a dojatý," dodal Brazilec.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
sobotní výsledky (15. 7. 2017)
• Čtyřhra muži - finále •
Kubot, Melo (4-Pol./Braz.) - Marach, Pavič (16-Rak./Chorv.) 5-7 7-5 7-6(2) 3-6 13-11

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist