Marrákeš: Hantuchová padla s Pučkovovou, Scheepersová první čtvrtfinalistkou

24. 4. 2013, 20:54
Aktuality 3
WTA MARRÁKEŠ - Program turnaje v Maroku dnes kromě dohrávky zápasů prvního kola nabídnul i první boje o čtvrtfinále. Svůj úvodní zápas odehrála Slovenka Daniela Hantuchová, která však po více jak třech hodinách podlehla Rusce Olze Pučkovové. Naopak úspěšné premiérové vystoupení na marocké antuce slavily Julia Putincevová či Italky Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová. Už do čtvrtfinále se probojovala rozjetá Jihoafričanka Chanelle Scheepersová.
Daniela Hantuchová

Ke svému prvnímu zápasu v Maroku dnes nastoupila Daniela Hantuchová, jejíž soupeřkou byla Ruska Olga Pučkovová. Přestože byla Slovenka považována za favoritku tohoto klání (vzájemná bilance před zápasem byla 3-0 pro Hantuchovou), svou roli potvrdit nedokázala. Duel mezi 75. a 78. hráčkou světa trval více jak tři hodiny a byl plný zvratů a nečekaných událostí. Na jeho konci se však z výhry radovala o čtyři roky mladší Ruska, která Slovenku porazila vůbec poprvé v kariéře a postoupila do druhého kola.

"Obě jsme hodně bojovaly a musím říct, že to bylo pořád nahoru a dolu, ale já jsem stále věřila, že mám šanci." komentovala po zápase Ruska, jež v zápase vyhrála 117 bodů, zatímco Slovenka jen o dva méně.

"V prvním setu jsem moc chtěla, což se asi odrazilo i v tom, že jsem udělala nějaké nevynucené chyby. V dalších dvou sadách jsem se více soustředila, snažila se jít za každým míčem a chtěla jsem zůstat trpělivá. Pro nás obě to bylo hodně náročné." řekla Pučkovová.

Její další soupeřkou bude Španělka Silvia Solerová-Espinosaová. "Další zápas bude také těžký, protože Španělky jsou všechny na antuce výborné, je to povrch, na kterém vyrůstají. Budu se ale soustředit na svojí hru. Musím hrát chytře a uvidíme, co se stane."

Ani další favoritce se dnešní vystoupení příliš nevyvedlo. Francouzka Mathilde Johanssonová v zápase proti o deset let mladší Julii Putintsevové čtvrtou letošní výhru nevybojovala. Osmnáctiletá Kazaška si s výše postavenou Francouzkou poradila ve dvou setech a po výhře 6-3 6-4 postoupila po dvou měsících do druhého kola turnaje WTA.

V něm jsou i Italky Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová. Šestá nasazená hráčka turnaje Schiavoneová přehrála Chorvatku Petru Martičovou 7-6 7-4 a její krajanka Pennettaová nezaváhala s Maďarkou Melindou Czinkovou, kterou porazila za hodinu a 21 minut hry 6-1 7-6.

"Myslím si, že jsem hrála opravdu moc dobře, jsem spokojená. Udělala jsem sice nějaké chyby, ale s tím se nedá nic dělat. Není snadné se soustředit, protože musíte dávat pozor na každý míč. Jeden letí pomalu, jeden rychleji, je to těžké. Jsem ráda, že jsem dnes hrála tak dobře." řekla po zápase bývalá světová čtyřka, které se novináři zeptali i na to, jaké jsou její další cíle.

"Vždycky je tu ta čtyřka, ale je to trošku odlišné." žertovala Schiavoneová. "Měla jsem teď hodně náročný a těžký rok, ale je čas na to zapomenout a jít dál. Čekají mě další a další zápasy. Budu muset hodně trénovat a zlepšovat své výsledky."

První čtvrtfinalistkou se stala Jihoafričanka Chanelle Scheepersová. Ta si po výhře nad druhou nasazenou hráčkou turnaje Soranou Cirsteaovou poradila i se Španělkou Marií-Terezou Torrovou-Florovou a vůbec poprvé v letošní sezoně postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. Devětadvacetiletá Jihoafričanka v zápase se Španělkou ztratila pouze tři hry, přičemž dvě ztráty byly následkem prohraného podání.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (24. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Pučkovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 3:6, 7:6 (7:5), 7:5
Putincevová (Kaz.) - Johanssonová (Fr.) 6:3, 6:4
Torrová-Florová (Esp.) - Scheepersová (JAR) 6:2, 6:1
Schiavoneová (Ita.) - Martičová (Cro.) 7:6 (10:8), 6:4
Pennettaová (Ita.) - Czinková (Hun.) 6:1, 7:6 (7:2)

Dvouhra - 2. kolo:
Scheepersová (JAR) - Torróová (Šp.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Babosová, Minellaová (3-Maď./Luc.) - Hrdinová, Karolína Plíšková (ČR) 3:6, 7:6 (7:1), 10:8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
nebyla to náhodou Pučkovovovovovovovovová?
Reagovat
VlS
Pučkovová je správně pokud se uplatňuje přechylování - předpokládám, že její otec je Pučkov + přípona ová. Jestli s tím máš problém, tak se obrať na Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR, v. v. i.
Reagovat
freeteepek
Před pár dny porazila Kirilenkovou. A to sem teda čuměl. Dnes prohrála s daleko slabší Pučkovovou. To je teda mazec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist