Martincová a Hradecká kvalifikací v Indian Wells neprošly

7. 3. 2017, 22:29
Aktuality 17
WTA INDIAN WELLS - Tereza Martincová letos ani na sedmý pokus neprošla kvalifikací turnaje WTA. Dnes v Indian Wells v boji o start na své dosud největší akci dvakrát neudržela vedení proti Lucemburčance Mandy Minellaové. Neuspěla ani druhá česká zástupkyně Lucie Hradecká, která prohrála i třetí vzájemný duel s Američankou Varvarou Lepchenkovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová v Indian Wells usilovala o účast na svém dosud nejprestižnějším turnaji kariéry, dvoukolovou kvalifikací podniku WTA Premier Mandatory ale neprošla. Zatímco včera otočila souboj s Britkou Naomi Broadyovou, dnes neudržela vedení proti Mandy Minellaové.

Dvaadvacetiletá Češka, jež je 165. hráčkou světa a bojuje o premiérový průnik do Top 150, v prvním setu přišla dvakrát o servis a ztratila vedení 4-1. Přesto se díky využití 3 z 5 brejkbolů ujala vedení. V druhé sadě se ale k brejkbolu nedostala, hned v první hře neudržela podání a rozhodnout musel třetí set. 

Ten měla Martincová dobře rozehraný. Vedla 3-1, ale dorazit 76. tenistku světa a připsat si tak svůj druhý skalp členky Top 100 nedokázala. Posledních pět gamů patřilo o devět let starší Minellaové, která nakonec vyhrála 4-6 6-4 6-3.

Martincová letos už sedmkrát zkoušela štěstí v kvalifikacích turnajů WTA, ale ani jednou se do hlavní soutěže nedostala. Zahrála si v ní pouze na podniku ITF v Andreziuex, kde došla do čtvrtfinále.

Lucie Hradecká v Indian Wells hrála na svém teprve čtvrtém letošním turnaji a i tentokrát začínala v kvalifikaci. Ale už potřetí v ní neuspěla. Dnes nedokázala navázat na včerejší třísetovou výhru nad Slovenkou Rebeccou Šrámkovou, když nestačila na domácí Varvaru Lepchenkovou

Jednatřicetiletá Češka, jež slaví narozeniny ve stejný den jako o rok mladší rodačka z Uzbekistánu s americkým pasem, prohrála i třetí vzájemné střetnutí. V kalifornské poušti uhrála první game až za stavu 0-6 a 0-2 a nakonec podlehla snadno 0-6 3-6.

V hlavní soutěží se představí pět Češek
Mezi elitou se tak v Indian Wells představí pět českých hráček. Třetí nasazená Karolína Plíšková do soutěže vstoupí duelem proti Dance Koviničové z Černé Hory, nebo Lotyšce Jeleně Ostapenkové, s níž svedla velkou bitvu na letošním Australian Open.

WTA PREMIER MANDATORY
INDIAN WELLS
los dvouhry

Ve 3. kole Plíšková teoreticky může narazit na sestru Kristýnu Plíškovou, která se v prvním kole střetne s domácí nejlepší deblistkou světa Bethanií Mattekovou-Sandsovou. V případě výhry by pak mohla čelit vítězce nedávného turnaje v Budapešti Maďarce Timee Babosové.

Lucie Šafářová se poprvé utká se Španělkou Larou Arruabarrenaovou, Kateřina Siniaková v prvním kole čeká na soupeřku z kvalifikace, v dalších kolech by mohla narazit na nasazené Carlu Suárezovou ze Španělska a Američanku Madison Keysovou, které se vrací po zranění.

Sedmnáctá nasazená Barbora Strýcová ve druhém kole čeká na soupeřku z utkání Kazašky Jaroslavy Švedovové proti kvalifikantce.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
pondělní výsledky (06. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Minellaová (5-Luc.) - Martincová (ČR) 4-6 6-4 6-3
Lepchenková (USA) - Hradecká (ČR) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
EllNino
docela to prospělo, proti Puig věřím Káje trochu víc než proti nevyzpytatelné Ostapenko :) a pak i dál jsou tam hratelné, sice má v pavouku Elinu, ale na tu dost umí :) ...

Bára ve 2. kole Errani/Minella, no víme, jak to má se Sarou, ale vzhledem k silné obsazeném turnaji dobrý los, ve 3. kole asi Nasťa, to bych se už trochu bál, ale celkově hratelné, pokud trochu načasuje formu, nemuselo by u 3. kola končit :)

Lucka zůstává na svém, tam se nic nemění, Katka bude hrát s Barthel, nevím, jestli je to výhra :D ...
A Týně tedy místo původně Babos pro 2. kolo přiřadili Dariu Kasatkinu a do 3. kola Dominu ... ale nejdřív bude muset dneska na centru porazit Bethanie a to bude fuška ;)
Reagovat
tommr
Karolína je na tom i po revizi pavouka zhruba stejně. Jediná nezpochybnitelná výhoda je samozřejmě odpadnutí Sereny, která by asi znamenala jistou konečnou v semifinále. Zajímavý by mohlo bejt čtvrtfinále proti Lucicový ... :)
Škoda, že se změny nijak nedotkly Lucky Šafářový, která má opravdu extrémně těžkej los ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Lucka prostě z principu musí mít těžký los a nelze s tím hnout, tak to příroda (losy) zařídila :-(((
Reagovat
misa
Myslím si, že Arruabarrena a Vandeveghe nejsou nepřekonatelné soupeřky.
Reagovat
misa
Lucka má sice mizerný return, ale Coco většinou vyjdou 4 turnaje za rok a v IW je pomalý povrch rychlostí srovnatelný s antukou.
Reagovat
tommr
Arruabarrena ještě ujde, ale Vandeweghe v domácím prostředí bude velice těžká soupeřka. O soupeřkách v případných dalších kolech (Venus Williams, Aga Radwanská, Kerberová) ani nemá cenu mluvit ...
Reagovat
janek_da
já su rád. Ten pavouk pro Lucku se mohl ještě zhoršit.
Reagovat
tommr
ještě horší los si už opravdu neumím představit ... :)
Reagovat
janek_da
Niculescu v prvním kole je top
Reagovat
EllNino
Schiavone - Kostova 1:6 6:0 6:0 :D ....
Reagovat
Krisboy
Francesca si asi po prvním setu vzpomněla, že hraje poslední sezónu a že vyhlásila, že by ji chtěla hrát co nejlépe :)
Reagovat
EllNino
oplatila pár dní starou porážku Nao Hibino a kvalifikovala se do MD :)
Reagovat
horska.kraslice
Jsem se už divila Hibino, že se tak rychle přesunula do Kalifornie a dokonce vyhrála jeden zápas. Z Malaisie to sice není přes půl světa, ale hrála tam finále, takže čas na přesun hodně krátký.
Reagovat
Dobry-den
Martínková je jenom průměrná hráčka. Ty kvality tam prostě nejsou a lepší to nikdy nebude. Do top 100 se ale může dostat. Když tam byla i Smitková nebo Birnerová, tak proč ne Martinec?

No a Lucka Hrošík, ta dycky předvede tak 1-2 povedené turnaje za rok, jinak je to bída, takže taky dle očekávání...
Reagovat
mkubis17
to je pokaždý stejný, dobře rozehranej zápas či finální set a stejně dostane...hlava hlava hlava
Reagovat
Frick
To je prostě málo...
Reagovat
VlS
Tak vzhůru na zem, no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist