Martincová ani Bouzková v Acapulku v kvalifikaci neuspěly

26. 2. 2018, 09:22
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Tereza Martincová skončila na turnaji WTA International v Acapulku v závěrečném kvalifikačním kole, když v něm v průběhu druhé sady vzdala Francouzce Amandine Hesseové. Do hlavní soutěže v mexické metropoli nepostoupila ani Marie Bouzková, která jasně nestačila na nasazenou dvojku Arantxu Rusovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová letos již počtvrté končí v kvalifikaci většího turnaje. Třiadvacetiletá Češka nezvládla projít kvalifikačním sítem v Shenzhenu, na Australian Open, v Dauhá a ani na právě probíhajícím turnaji WTA International v mexickém Acapulku.

Aktuálně 144. hráčka žebříčku WTA sice do kvalifikačních bojů vstoupila vítězstvím nad Španělkou Badosaovou, nicméně v nedělním zápase za stavu 3-6 1-4 pro zdravotní potíže skrečovala utkání s Francouzkou Amandine Hesseovou.

Martincová dokázala v prvním setu srovnat z 1-3 na 3-3, ovšem poté už uhrála jediný game a rozhodla se celkově čtvrtý souboj s francouzskou protivnicí ukončit skrečí.

Do hlavní soutěže nepostoupila ani Marie Bouzková. Devatenáctiletá česká naděje v závěrečném kole kvalifikace jasně nestačila 3-6 2-6 na nasazenou dvojku Arantxu Rusovou.

Vítězka juniorského US Open 2014 se v úvodním dějství stejně jako její krajanka dokázala dotáhnout na 3-3, následně však ztratila sedm gamů v řadě a jen marně náskok své soupeřky likvidovala.

V hlavní soutěži se tak z českých tenistek představí pouze Kristýna Plíšková. Méně úspěšnou z tenisových dvojčat v prvním kole čeká domácí divoká karta Renata Zarazuaová.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULKO •
Mexiko, tv. povrch, 226.750 dolarů
nedělní výsledky (25. 2. 2018)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Hesseová (Fr.) - Martincová (6-ČR) 6-3 4-1 / skreč M.
Rusová (2-Niz.) - Bouzková (11-ČR) 6-3 6-2
Fettová (1-Chorv.) - Loebová (8-USA) 6-3 4-6 6-3
Petersonová (4-Švéd.) - Rogowská (7-Austr.) 6-2 6-1
Jastremská (10-Ukr.) - Zhaová (5-Kan.) 6-0 6-2
Paoliniová (9-It.) - Khazaniuková (Izr.) 7-6(2) 6-1
• Rozlosování kvalifikantek •
Rusová (Q-Niz.) - Dayová (USA)
Paoliniová (Q-It.) - Shuai Zhang (4-Čína)
Fettová (Q-Chorv.) - Teichmannová (Švýc.)
Jastremská (Q-Ukr.) - Puigová (Portor.)
Petersonová (Q-Švéd.) - Cornetová (6-Fr.)
Hesseová (Q-Fr.) - Mladenovicová (2-Fr.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist