Martincová ani Bouzková v Monterrey přes první kolo neprošly

4. 4. 2018, 05:58
Aktuality 3
WTA MONTERREY - České tenistky s turnajem v Monterrey rozloučily hned po prvním kole. Tereza Martincová prohrála se Španělkou Sarou Sorribesovou a nepřipsala si první letošní výhru v hlavní soutěži, devatenáctiletá Marie Bouzková pak nevybojovala svou vůbec první výhru na okruhu WTA v kariéře, když neuspěla proti favorizované Maďarce Timee Babosové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová prohrála v prvním kole turnaje v mexickém Monterrey se španělskou soupeřkou Sarou Sorribesovou 1-6 5-7. Zápas hráček z druhé stovky světového žebříčku trval hodinu a 20 minut.

Třiadvacetiletá Češka se sice ujala v prvním setu vedení, ale pak třikrát přišla o servis. Při podání Španělky, která je v pořadí WTA o 30 míst výš, naopak neměla moc šancí a uhrála jediný míč.

Až na počátku druhé sady se dostala k brejkbolu a využila ho, ale Sorribesová zakrátko vyrovnala. Martincová pak mohla za stavu 5-4 set dopodávat, jenže šanci nevyužila a Španělka po sérii tří vítězných gamů postoupila do osmifinále.

Martincová hrála letos v hlavní soutěži podniku WTA teprve podruhé, ale stejně jako v Petrohradu neuhrála ani set. Při dalších pěti startech ztroskotala v kvalifikaci. Jednou si zahrála druhé kolo na podniku ITF.

Marie Bouzková v Monterrey prošla potřetí v kariéře kvalifikací turnaje WTA a počtvrté v kariéře si zahrála v hlavní soutěži, ale prvního postupu do 2. kola se nedočkala.

Devatenáctiletá Češka nastoupila pouhý den po tříhodinové bitvě v závěrečném kole kvalifikace proti favorizované Maďarce Timee Babosové, šampionku z roku 2012 a letos čtvrtou nasazenou však překvapit nedokázala.

První set Bouzková ztratila vinou ztraceného podání v osmém gamu. Ve druhé sadě se jí sice povedl rebrejk na 4-4, jenže vzápětí přišla o podání potřetí a podruhé se už do hry vrátit nedokázala a se 44. hráčkou světa prohrála 3-6 4-6.

To největší hvězda turnaje WTA International na úvod nezaváhala. Světová trojka Garbiñe Muguruzaová ze Španělska smetla 6-1 6-1 domácí Renatu Zarazuaovou a může se chystat na souboj s Američankou Riskeovou (h2h 1-0).

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (03. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Babosová (4-Maď.) - Bouzková (ČR) 6-3 6-4
Sorribesová (Šp.) - Martincová (ČR) 6-1 7-5
Muguruzaová (1-Šp.) - Zarazuaová (Mex.) 6-1 6-1
Puigová (5-Portor.) - Gibbsová (USA) 6-3 6-3
Fettová (Chorv.) - Grammatikopuluová (Řec.) 6-0 6-2
Broadyová (Brit.) - Zhaová (Kan.) 6-3 6-7(5) 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-4
Blinkovová (Rus.) - Petersonová (Švéd.) 7-6(7) 5-7 6-4
Collinsová (USA) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
JOHNNY
smile
Reagovat
tommr
zápas s Babosovou byl vyrovnanější než jsem čekal. Byl to boj brutální síly Babosový s bojovností Marie a Marie z něho vyšla se ctí i když nakonec prohrála. Babosový pomohlo i štěstí - nepamatuju kdy jsem naposledy viděl tolik prasátek ve prospěch jedný hráčky jako v tomhle zápase ...
Reagovat
skott
Pěkná výhra pro Anu Sofíu Sánchez. Zasloužila by si v článku zmínku, jako jediná z výsledků tam chybí. Přitom je to poprvé v historii turnaje, co si domácí hráčka připsala v hlavní soutěži výhru. Navíc se nestává moc často, aby na okruhu vyhrála Mexičanka, jen dvě výhry za posledních deset let. Nicméně letos už to zdvojnásobily (předtím Zarazua proti Plíškové).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist