Martincová byla bez šance. V Nottinghamu končí v prvním kole

12. 6. 2017, 14:21
Aktuality 6
WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová na turnaji WTA International v Nottinghamu na úspěšnou kvalifikaci nenavázala. Česká tenistka v prvním kole hlavní soutěže jasně nestačila na favorizovanou Cvetanu Pironkovovou. Bulharku ve druhém kole čeká souboj s Kurumi Naraovou, nebo nasazenou trojkou Lauren Davisovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se v průběhu letošní sezony snaží prorazit zejména na turnajích WTA a grandslamech, a proto jako hráčka druhé stovky žebříčku musí absolvovat kvalifikační boje. Letos uspěla pouze dvakrát z třinácti pokusů.

První hlavní soutěž si zahrála na začátku dubna v Monterrey. V mexické metropoli po zvládnutí tříkolové kvalifikace překvapila výhrou nad Christinou McHaleovou a vyrovnanou třísetovou bitvu sehrála také s Julií Boserupovou.

Na neoblíbené antuce se dvaadvacetileté Češce příliš nedařilo. O něco lepší formu předvedla s přechodem na trávu. Svou letošní premiéru na travnatém povrchu podnikla minulý týden na prestižním podniku ITF v Surbitonu, kde jen těsně nedosáhla na postup do čtvrtfinále.

Zlepšenou formu potvrdila o víkendu na právě probíhající akci WTA International v Nottinghamu, kde v kvalifikaci neztratila set s domácí Freyou Christieovou ani Eden Silvaovou.

V prvním kole hlavní soutěže narazila jako úspěšná kvalifikantka na semifinalistku Wimbledonu 2010 Cvetanu Pironkovovou, která má s trávou bohaté zkušenosti.

Bulharka se však momentálně výsledkově i herně trápí, což dávalo Martincové jisté šance. Kdysi 31. hráčka světa a aktuálně až 77. žena světového pořadí letos před startem nottinghamského turnaje vyhrála ze šestnácti zápasu jen pět.

Martincové nestačila ani 78% úspěšnost trefených 1. podání

Dnes ovšem potvrdila, že se na trávě cítí jako doma. Martincovou ve výměnách často přehrávala, v úvodní sadě nečelila jedinému brejkbolu a české tenistce dvakrát sebrala servis.

Přestože byly první gamy druhého setu často vyrovnané, Martincová všech pět prohrála a za stavu 0-5 musela likvidovat první mečbol. "Kanára" nakonec neobdržela, Bulharku poprvé brejkla a vzápětí si udržela podání. Pironkovová ale druhou šanci doservírovat utkání nepromarnila.

Devětadvacetiletá Bulharka neměla špatný úvod sezony. Od konce února však prohrála šest duelů v řadě a sérii porážek přerušila jediným vítězstvím až na French Open.

Na trávě je její hra obzvláště nebezpečná, a to se pokusí Pironkovová potvrdit také v dalším kole, v němž ji čeká nasazená trojka Lauren Davisová, nebo Kurumi Naraová z Japonska.

Poslední českou zástupkyní na turnaji je Lucie Šafářová. Nasazená pětka bude nejdříve zítra v prvním kole čelit americké kvalifikantce Grace Minové.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (12. 6. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pironkovová (Bulh.) - Martincová (ČR) 6-2 6-2
Fettová (Chorv.) - Barthelová (7-Něm.) 6-3 5-7 7-5
Ahnová (USA) - N. Ósakaová (8-Jap.) 6-1 6-1
Linetteová (Pol.) - Dodinová (Fr.) 6-4 7-6(5)
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Kučová (SR) 6-1 6-4
Boserupová (USA) - Robsonová (Brit.) 6-4 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Kuličkovová (Rus.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
lars
P.K. "pomstila porazku" P.K. od Jankovic ve Wimblu :)
Reagovat
bIbec
Petra dobře. Fajn úspěch :-)
Reagovat
sprchon
Paráda... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
vyfotoshopovaná fotka...
Reagovat
misa
Trápit se s Krejsovou je pro ni opravdu zlé...
Reagovat
misa
Tak to je asi opravdu poslední sezona.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist