Martincová se dočkala premiérové výhry

23. 7. 2013, 15:51
Aktuality 2
Česká tenistka Tereza Martincová si v Baku připsala první vítězství na okruhu WTA. Osmnáctiletá úspěšná kvalifikantka zdolala v ázerbajdžánské metropoli Gruzínku Kalašnikovovou 6-3 6-7 6-1 a postoupila do dalšího kola, kam dnes prošla také Kristýna Plíšková.
Tereza Martincová

Tereza Martincová, která si minulý měsíc v Norimberku odbyla svůj debut na okruhu WTA, nastoupila v Baku proti další kvalifikantce Oksaně Kalašnikovové a napodruhé už v hlavní soutěži velkého turnaje uspěla. V prvním setu dnes česká tenistka nechala ze stavu 4-0 soupeřku snížit na 4-3, ale závěr sady znovu patřil osmnáctileté tenistce. Ve druhém setu to byla naopak Martincová, kdo musel dohánět ztrátu; to se jí sice povedlo, Kalašnikovová ovšem lépe zvládla tie-break, ve kterém si vynutila rozhodující sadu. V ní jí pak Martincová sebrala všechny tři servisy a poprvé v kariéře postoupila na turnaji WTA do druhého kola.

V něm bude mít šanci pomstít Karolínu Plíškovou, protože se o čtvrtfinále utká s její přemožitelkou Tadejou Majeričovou.

Kristýna Plíšková v úvodním kole nenapodobila svou sestru a bez problémů dnes postoupila. Osmá nasazená Vesna Doloncová českou tenistku příliš nepotrápila: aktuálně 135. hráčka žebříčku Plíšková dnes neztratila ani jednou své podání a za 68 minut zvítězila 6-1 6-2.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Doloncová (8-Srb.) 6:1, 6:2, Martincová (ČR) - Kalašnikovová (Gruz.) 6:3, 6:7 (1:7), 6:1, Jovanovská (1-Srb.) - Abdurajmovová (Uzb.) 6:3, 6:3, Minellaová (Luc.) - Farhadová (Ázerb.) 6:0, 6:0, Burnettová (It.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:2, 6:3, Arefjevová - Kapšajová (obě Ukr.) 6:7 (6:8), 6:0, 6:0, Linetteová (Pol.) - Cohenová (USA) 6:2, 6:3, Peerová (Izr.) - Kremenová (Běl.) 3:6, 6:2, 6:0.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, Mandy měla dneska soupeřku z podobné kategorie, jako včera Donna... :)
Reagovat
Frick
Ty tygřice....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist