Martincová se v Nanchangu po roce dočkala výhry v hlavní soutěži WTA

24. 7. 2018, 12:51
Aktuality 5
WTA NANCHANG - Tereza Martincová vyhrála naposledy zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA loni na akci WTA International v Nanchangu a právě v čínském městě černou sérii přerušila. Třiadvacetiletá Češka v prvním kole zdolala domácí Yuxuan Zhang. O první čtvrtfinále po roce bude bojovat proti další domácí hráčce Lin Zhu.
Profily hráčů
Tereza Martincová

Tereza Martincová využila slabšího herního pole v Nanchangu, kde si loni připsala poslední výhru v hlavní soutěži na okruhu WTA, a právě v čínském městě sérii nezdarů přerušila, když v prvním kole porazila 6-3 6-4 domácí Yuxuan Zhang, jež v žebříčku WTA figuruje o jednu příčku výše na 220. místě.

Martincové se v úvodní sadě dařilo hlavně na podání. Na servisu dohromady ztratila jen pět fiftýnů, soupeřku v osmé hře poprvé brejkla a vzápětí úvodní dějství dopodávala.

Ve druhém setu už měla Češka na servisu větší potíže, ale přesto o něj přišla pouze jednou, když ve čtvrtém gamu nepotvrdila brejk. V následující hře ovšem Číňanku opět brejkla a náskok uhájila až do konce utkání.

O své první čtvrtfinále, které si naposledy zahrála loni na konci července na antuce ve Gstaadu, si zahraje s další domácí tenistkou Lin Zhu.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (24. 7. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Yuxuan Zhang (Čína) 6-3 6-4
Shuai Zhang (1-Čína) - Lisická (Něm.) 7-6(0) 6-3
Linetteová (3-Pol.) - Su Jeong Jang (Korea) 6-4 6-0
Pliphuechová (Thaj.) - Djatčenková (5-Rus.) 4-6 6-4 3-1 / skreč D.
Saisai Zheng (6-Čína) - Katóová (Jap.) 6-3 6-0
Fangzhou Liu (Čína) - Kuwataová (Jap.) 7-5 6-3
Karman Kaur Thandiová (Indie) - Jia-Jing Lu (Čína) 6-3 3-6 7-5
Šaripovová (Uzb.) - Šimizuová (Jap.) 6-2 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Tak to je dobře. Mám pro Terky slabost, jak pro TM tak pro TS. Takže super TerMa. Kdyby se zadařilo i dál, ještě líp. Pojď!!!
Reagovat
skott
Pokud se nepletu tak Karman Thandi je první Indkou od Sanii Mirzi, která si připsala výhru na WTA. Ankita Raina to zatím dokázala jen na těch hybridních WTA125k. Popravdě jsem jí přiliš nevěřil, když jsem jí viděl asi před dvěma roky poprvé v zápase s Dajanou Jastremskou, ale stoupá žebříčkem poměrně slušně a vypadá to, že by se mohli v Indii dočkat znova tenistky v první stovce.
Reagovat
Dobry-den
Výhra nad žebříčkově výše postavenou hráčkou se cení.
Reagovat
tommr
konečně taky nějaká výhra! Tereza dneska zahrála na svoje poměry poměrně solidně. Neodpustila si ale pár blikanců při smečích v kritických momentech čímž si zbytečně komplikovala život. Proti silnější soupeřce by za to nejspíš draze zaplatila ?
V příštím kole jí čeká těžká soupeřka, která loni senzačně vyřadila Petru Kvitovou v Tianjinu ...
Reagovat
turista
Tak aspoň tam nejela zbytečně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist