Martincová si v Kuala Lumpur nezahraje, v náročné kvalifikaci skončila s úpalem

26. 2. 2017, 21:46
Aktuality 2
WTA KUALA LUMPUR - Tereza Martincová dnes v náročných klimatických podmínkách v Kuala Lumpur odehrála dva kvalifikační zápasy. První krok na cestě do hlavní soutěže zvládla, druhou soupeřku už ale i vinou vyčerpání organizmu zdolat nedokázala a v Malajsii si nezahraje.
Tereza Martincová

Tereza Martincová měla vstoupit do kvalifikace už v sobotu, kvůli dešti se však na kurt vůbec nedostala. Svou premiéru v Kuala Lumpur si tak odbyla až dnes a boj o hlavní soutěž začala očekávanou výhrou 6-4 6-1 nad domácí outsiderkou Jawariah Noordinovou.

Po necelých třech hodinách pauzy nastoupila k rozhodujícímu zápasu proti Su Jeong Jang z Jižní Korey, žebříčkově výše postavenou soupeřku ale zdolat nedokázala. Dvaadvacetiletá Češka Asiatce podlehla 2-6 7-5 3-6. Ve třetím setu utkání, které se hrálo v obrovském vlhku a teplotě přesahující 40 stupňů Celsia, doplatila na náročné podmínky a vyčerpání.

"Mám teď super období. Jednou je mi zapás skrečován a pak zas mě daj v Kuala Lumpur, kde je 42 stupňů a 98% vlhkost, hrát dva zápasy v jeden den (jeden trval 1:20 a druhej 2:30)," napsala Martincová.

"Mezitím jsem měla dvě hodiny na odpočinek a jídlo. A jak to dopadlo? Za stavu 2-6 7-5 a 3-3 jsem se zkácela, že už nemůžu. Ale abych neposlouchala, že mám časté skreče, tak jsem dohrála. Při odchodu z kurtu jsem měla blackout a probudila se po hodině a půl někde s kapačkou v ruce a kyslíkem na puse. Bylo mi řečeno, že mám úpal. Naštěstí jsem už na pokoji se šílenou bolestí hlavu a těším se domů," dodala.



WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR
los dvouhry

Martincová tak přišla o možnost zahrát si v hlavní soutěži proti čestvé šampionce z Dubaje a nové světové desítce Ukrajince Jelině Svitolinové, jež bude v Malajsii z pozice nasazené jedničky obhajovat titul.

Druhou nasazenou bud Španělka Carla Suárezová, která letos kvůli potížím s ramenem odehrála jen jeden zápas na Australian Open.

 

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (26. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Martincová (11-ČR) - Noordinová (Mal.) 6-4 6-1
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Su Jeong Jang (J. Korea) - Martincová (11-ČR) 6-2 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vzdy jsem se divil, jak malo holek hraje s cepici
Reagovat
smazaný uživatel
Co zapas, to storry. Co nam predvede do tretice?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist