Martincová v Hongkongu končí

11. 10. 2016, 13:27
Aktuality 4
WTA HONGKONG - Tereza Martincová na turnaji v Hongkongu na úspěšnou kvalifikaci nenavázala a loučí se s turnajem prohrou v prvním kole, ve kterém nestačila na favorizovanou Caroline Garciaovou 3-6 0-6. Francouzka si o čtvrtfinále zahraje s Mattekovou-Sandsovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová zvládla na turnaji WTA v Hongkongu dvoukolovou kvalifikaci. Do prvního kola jí však rozlosování kvalifikantek přisoudilo velmi těžkou soupeřku Caroline Garciaovou. Češka na turnajovou šestku dle očekávání nestačila.

Premiérový vzájemný zápas začala lépe Francouzka, která hned v prvním setu třikrát prorazila podání Martincové. Garciaová ztratila za celý zápas svůj servis jen jednou.

Ve druhé sadě už nedostala jednadvacetiletá Martincová žádnou šanci, dokonce dostala od Garciaové "kanára". Celkově uhrála česká tenistka ve druhém setu jen sedm fiftýnů.

Garciaová obhajuje v Hongkongu loňské čtvrtfinále. O něj si letos zahraje s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž má zatím stoprocentní bilanci.

Ve dvouhře tak zůstává jedinou českou zástupkyní Kateřina Siniaková, již čeká druhé kolo proti osmé nasazené Darje Gavrilovové.

Nao Hibinová vyřadila nasazenou čtyřku Samanthu Stosurovou 6-3 6-4. V osmifinále si Japonka zahraje s Kristinou Mladenovicovou, na kterou letos nestačila na US Open 4-6 5-7.

Caroline Wozniacká jasně přehrála domácí Saisai Zheng 6-1 6-4 a je ve druhém kole. V něm si nasazená pětka zahraje s Heather Watsonovou, s níž letos jediný vzájemný zápas prohrála.

I Jelena Jankovičová svůj úvodní duel v Hongkongu zvládla. S Američankou Samanthou Crawfordovou ztratila pouze čtyři gamy a po výhře 6-3 6-1 ji čeká ve druhém kole premiérový zápas s krajankou Aleksandrou Kruničovou.

Světová jednička Angelique Kerberová také začala vítězně. S Řekyní Mariou Sakkariovou si poradila dvakrát 6-4. Ve druhém kole se poprvé utká s Američankou Louisou Chiricovou.

Světová devítka Johanna Kontaová zvládla v Hongkongu úvodní duel s krajankou Naomi Broadyovou dvakrát 6-2. Ve druhém kole vyzve domácí Qiang Wang, s níž letos na lednovém turnaji v Shenzhenu jediný vzájemný zápas ve třech setech prohrála.

• WTA INTERNATIONAL HONGKONG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (11. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Garciaová (6-Fr.) - Martincová (ČR) 6-3 6-0
Mladenovicová (Fr.) - Jakupovičová (Slovin.) 7-6(6) 6-1
Hibinová (Jap.) - Stosurová (4-Austr.) 6-3 6-4
Wozniacká (5-Dán.) - Saisai Zheng (Čína) 6-1 6-4
Jankovičová (7-Srb.) - Crawfordová (USA) 6-3 6-1
Watsonová (Brit.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-5 7-6(9)
Qiang Wang (Čína) - Ling Zhangg (Hong.) 6-2 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Eraydinová (Tur.) 6-1 6-2
Kerberová (1-Něm.) - Sakkariová (Řec.) 6-4 6-4
Kontaová (3-Brit.) - Broadyová (Brit.) 6-2 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BLXcixnBeBq/

U jedné fotografie se rozepsala o změnách ve svém týmu

"Hodne lidi se me pta jak to mam vlastne s trenerem.. no .. pravda je takova ze jsem ukoncila spolupraci s Danielem Vankem ( bylo to cerstve po zraneni,chyba byla ve mne.. pan Vanek je vybornej trener hodne me toho naucil a jsem mu za to vdecna..) a kdyz uz jsem zacinala hrat a vracet se tak jsem se pripravovala s novym trenerem Tomasem Zibem .. s kterym uz nakej ten patek tedy trenujem .. ( musim rict ze je to slusna vojna) .. dale jsem prestala spolupracovat se svoji Fyzio a mam noveho fyzia Tomase Drimala a v neposledni rade jsem pridala do sveho tymu na kondici svoji babicku (atletickou trenerku Janu Jilkovou ktera trenovala napr. Skrobakovou nebo Sebrleho) to musim rict ze byl taky velkej posun - na to ze to je babicka tak se se mnou moc na treninku nemazli spis naopak... takze asi tak o par novinkach okolo me a myho tenisu ..."
Reagovat
tommr
nepřekvapila a s Garciaovou jasně prohrála. Rozdíl ve výkonnosti mezi nimi je bohužel příliš velký ...
Tereza ale může být i tak spokojená - úspěšná kvalifikace jí stačila k posunu na 159.místo což je její nové kariérní maximum. Výš už to ale půjde jen velice těžko ...
Reagovat
turista
Mezi desítku nejhezčích světových tenistek ale Martincová patří.
Reagovat
Fandina
Třeba se dostane i výš. Dneska to nebylo k vidění, ale nedavno jsem se na jeden její zápas dívala a ona má celkem páru. Dobře se pohybovala, občas zatlačila, já myslím, že by se mohla ještě posunovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist