Martincová v kvalifikaci přežila mečboly proti Robsonové, vyhrála i Štefková

31. 12. 2016, 11:39
Aktuality 10
WTA AUCKLAND - České tenistky úspěšně vstoupily do kvalifikace turnaje WTA v Aucklandu. Zatímco Tereza Martincová vyhrála po odvrácení čtyř mečbolů bitvu s Britkou Laurou Robsonovou, Barbora Štefková si snadno poradil s Brazilkou Paulou Goncalvesovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se během letošního roku usadila v Top 200 a i když se jí závěr sezony nepovedl podle představ, do té nové vstoupila vítěznou bitvou, která jí může dodat sebevědomí. 

Dvaadvacetiletá Češka v prvním kole kvalifikace turnaje WTA v Aucklandu udolala svou britskou vrstevnici Lauru Robsonovou. Bývalou 27. hráčku světa, jejíž slibně rozjetou kariéru přibrzdilo v letech 2014 a 2015 vážné zranění zápěstí i problémy s kolenní šlachou, udolala 6-3 5-7 7-6. 

Martincová mohla vyhrát snadněji, jenže od stavu 6-3 a 4-2 ztratila osm z devíti gamů a rázem prohrávala v rozhodujícím dějství 0-3. Ovšem nic nevzdala a postup nakonec vybojovala. Byť její soupeřka podávala na vítězství, byť za stavu 5-6 čelila třem mečbolům a čtvrtému v tie-breaku, nakonec po 2 hodinách a 47 minutách boje a využití třetího mečbolu zvítězila.

Ve druhém kole se 163. tenistka světového žebříčku utká se Španělkou Silvií Solerovou-Espinosaovou, s níž jediný vzájemný duel prohrála.

O pár hodin dříve vyhrála svůj úvodní zápas sezony také Barbora Štefková. Jednadvacetiletá Češka potřebovala na skalp Brazilky Pauly Goncalvesové jen 63 minut, když zvítězila hladce 6-1 6-3.

O postup do 3. kola se však utká s neoblíbenou soupeřkou. Vyzve Lucemburčanku Mandy Minellaovou, s níž během posledního půl roku utrpěla tři porážky.

WTA INTERNATIONAL AUCKLAND
los dvouhry

Tři české souboje během pár dnů?
Pokud by Martincová i Štefková dokázaly postoupit do závěrečného kola, utkají se ve vzájemném souboji o postup do hlavní soutěže. V té už na jednu z kvalifikantek čeká Barbora Strýcová, jež v případě výhry vyzve lepší z českého duelu Lucie Šafářová - Denisa Allertová.

Nejvýše nasazenými hráčkami turnaje jsou sestry sestry Williamsovy, přičemž Venus v roce 2015 akci na Novém Zélandu ovládla. Tehdy ve finále porazila Dánku Caroline Wozniackou, jež je letos nasazenou trojkou.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (31. 12. 2016)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Štefková (ČR) - Goncalvesová (Braz.) 6-1 6-3
Martincová (ČR) - Robsonová (Brit.) 6-3 5-7 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
fretek
Z výsledku vyplývá, že kdyby Bára Štefková žila v Brazílii, byla by v této 200-milionové zemi jedničkou.
Reagovat
marekv
Kdyby žila v Brazílii, tak by s Goncalves hrála na antuce, a to by byla jiná písnička :-)
Báře i tak gratulace, jestli bude stoupat žeríčkem až třeba ke stovce, tak to už pořádnej klobouček !
Reagovat
Alexandria
budem B.Stefkovej fandit a fandit!
Reagovat
Alexandria
T.Martincovej prajem,ale je mi celkom luto L.Robson,ktora sa nechyta,skoda...
Reagovat
EllNino
Fran Schiavone dělala co mohla, aby zápas s Brady prohrála, vedení 6:4 4:0 ani dva mečboly v tiebreaku ji nestačily a nakonec Jenifer udolala 6:4 6:7 6:3 ... třetí duel bude hrát proti Alex Krunic, ta porazila domácí Cabreru 6:4 7:5 :) tenhle souboj bude rozhodně zajímavý, ale na streamu asi nebude ...

Asia Muhammad porazila Sašu Sasnovich 6:3 7:6, o hlavní soutěž svede souboj s top seed kvalifikace Katou Bondarenko, která měla oproti prvnímu kolu menší práci a vyřadila Elisu Kostovu z Bulharska 6:1 7:5 ... tady vidim Ukrajinku jako velkou favoritku na postup

Destanee Aiava dál překvapuje a opět nadělovala kanára, po Carwford i MJMS, dokonce jen se ztrátou 2 her, na ročník 2000 skvělý počin, třetí kolo bude ale hodně těžké, Carina Witthoeft se tu sice trápila, ale nevím, jestli to nebude už moc velké sousto ... Němka dnes měla problémy s Nasťou Rodinovou, která ji vzdala až za stavu 0:4 ve 3. setu ....

Bětka se na začátku roku singlové nachází, porazila hladce Barbaru Haas 6:3 6:2 a čeká ji 104. hráčka světa Ukrajinka Kata Kozlova, ta spláchla Vickery 6:3 6:1 ... tady přeju Bethanie rozhodně :)

A co jinak v hlavní soutěži ? Rozhodně zajímavé zápasy, už zítra se Genie poprvé představí a hned proti Rogers, která ji naposledy vyprovodila kanárkama :) Zápas na centru a hodně otevřeý, tipuji možná helby ve 3 setech ...

Kája Plíšková prodělala hnisavou angínu, tudíž příparava nebyla ideální, ale Yulii Putintsevu by porazit měla, pokud jí pujde servis :)

Mezi další dobré duely určitě řadím Muguruza - Stosur, Puig - Svitolina ...
Na titul tipuju Dominiku, má dobrý los :)
Horní polovinu může klidně vyhrát Kája, tak uvidíme :)

Jinak v hlavní soutěži jsou jen 2 Australanky, to je zoufale málo, a to Ash Barty patří až 272. místo ... Jednu WC zasedla Donna Vekic, trochu mě to mrzí, že nedostanou spíš šanci domácí, ale i Donna je fajn, snad tam něco uhraje :)
Reagovat
skott
teoreticky by stream na Krunic být mohl, když začíná i hl.soutěž a je to psaný jako show court. Ale nepamatuju se, jak to bylo předcházející roky.
Já bych postup přál rozhodně oběma Ukrajinkám a Aleks, ty místa v hlavní soutěži jsou hodně přívětivý pro kvalifikantky.
Reagovat
EllNino
no ono to letos bude se streamy prý nějké neveselé
Reagovat
bIbec
já bych se třeba i nedivil, kdyby Barty vypráskala Kerber. No možná by to trošku překvapení bylo. Ale hráček s větším potenciálem jak ta Barty na světě moc není.
Reagovat
Alexandria
-z fanusiciek-
Reagovat
Alexandria
Nech dobre dari vsetkym ceskym hrackam,i hracom,nech robia radost svojim fanusikom ,som jednou fanusiciek tiez!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist