Martincová v kvalifikaci US Open po boji postupuje, Rosol neudržel vedení

23. 8. 2017, 21:57
Aktuality 11
US OPEN - Do druhého kola kvalifikace US Open se nakonec dostali čtyři čeští tenisté. Dnes uspěla jen Tereza Martincová, jež vyhrála bitvu s Řekyní Grammatikopuluovou. Naopak neuspěl Lukáš Rosol, jenž bude na newyorském grandslamu po pěti letech chybět.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si na grandslamovém turnaji ještě nezahrála, nyní zkouší poosmé v kariéře štěstí v kvalifikaci. V té byla nejdál ve druhém kole a své maximum dnes v boji o US Open již vyrovnala.

Dvaadvacetiletá Češka v New Yorku udolala po dvou a čtvrt hodinách hry 4-6 7-6 6-4 o dva roky mladší Řekyni Valentinu Grammatikopuluovou, když vývoj rozhodujícího setu dokázala otočit ze stavu 1-4.

O premiérový postup do 3. kola grandslamové kvalifikace se Martincová utká s osmnáctiletou Běloruskou Věrou Lapkovou, která loni vyhrála dívčí Australian Open. Na kontě má také dva juniorské triumfy ve čtyřhře, když se Slovenkou Terezou Mihalíkovou ovládly US Open 2014 a Wimbledon 2015. 

"Na grandslamu mi hodně záleží. Nemám na nich moc zkušeností. Chci to strašně moc uhrát, ještě jsem se do hlavní nedostala. Uhrála jsem maximálně druhé kolo, takže je to na mě znát, že jsem taková staženější. Ale dnes jsem do posledního míče věřila, že to otočím," řekla Martincová pro Tenisový svět.

"Každý vyhraný zápas tady je neskutečný. A když se dostanu do hlavní, koupím si tu nějakou odměnu. Jak se znám, tak nějakou kabelku, nebo boty," smála se česká naděje. 



Naopak dobře rozehraný zápas ztratil Lukáš Rosol. Nad Filipem Krajinovičem vedl 7-5 a 3-0, ale pak poprvé přišel o podání a nakonec Srbovi podlehl 7-5 4-6 2-6. Letos s o sedm let mladším Krajinovičem prohrál i třetí vzájemné střetnutí.

Dvaatřicetiletý Rosol tak bude na US Open poprvé od roku 2012 chybět. V New Yorku nedokázal navázat na úspěšně absolvovanou kvalifikaci z letošního Wimbledonu, na kterém skončil až ve druhém kole po nevyužití mečbolů proti Lucemburčanovi Gillesi Müllerovi.

Prvním kolem kvalifikace US Open tak prošli čtyři z deseti českých tenistů. Již včera úspěšně odstartovali Jan Šátral, Václav Šafránek a Lucie Hradecká.

• US OPEN 2017 •
USA / New York, tv. povrch, 9.480.000 dolarů
středeční výsledky (23. 08. 2017)
ŽENY
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (15-ČR) - Grammatikopuluová (Řec.) 4-6 7-6(3) 6-4
MUŽI
• Kvalifikace - 1. kolo •
Krajinovič (12-Srb.) - Rosol (ČR) 5-7 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
Dobry-den
Působí sympaticky, celkem mě překvapila :-)
Reagovat
Enterprise
Terka má super rozhovory, dokonce si troufnu říct, že asi nejlepší ze všech českých hráček. Dokáže jít celkem k věci, být konkrétní, do určité míry sebekritická, má vtipné postřehy.
Reagovat
EllNino
jj, klidně by mohla dělat po skončení profi kariery trenérku/komentátorku/tenisovou novinářku :)
Reagovat
Torn
Já viděl tedy před tímhle asi jen 2 rozhovory a taky se mi vždycky líbila...ten rozhovor má nějakou dynamiku, člověk si u toho říká, co z ní vypadne....Třeba u Káji bych snad mohl predikovat každou větu dopředu, což mne trochu mrzí...
Reagovat
EllNino
ono taky Kája jich udělala nespočetně víc, tak už moc nemá, co říkat :) ... ale Terka má pěkné postřehy, a trochu poodkrývá zákulisí, trochu takovej kamarádskej pokec, je otevřená, to je fajn :) snad se dostane do hlavní
Reagovat
Torn
A ukazuje piercing v jazyku :D:D
Reagovat
Aussie
Dobře, umí ale vyslovit jméno své soupeřky Grammatikopoulous(ová)? To by otestovalo každého!
Reagovat
jirkaS
umí, ale jen jakoby... :-)
Reagovat
tommr
oni to jméno dokázali zkomolit i v tomhle článku:

Dvaadvacetiletá Češka v New Yorku udolala ... Valentinu Grammatikopuluovou ...
Reagovat
Frick
Hm, asi s ní bude sranda. :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist