Martincová v Petrohradu další výhru nepřidala. Proti Vinciové byla bez šance

30. 1. 2018, 14:22
Aktuality 8
WTA PETROHRAD - Tereza Martincová na halové akci WTA Premier v Petrohradu na úspěšnou kvalifikaci nenavázala. Třiadvacetiletá Češka byla v souboji kvalifikantek bez šance a s předloňskou šampionkou Robertou Vinciovou prohrála 2-6 2-6. Vinciovou ve druhém kole čeká Julia Görgesová.
Tereza Martincová

Tereza Martincová nevstoupila do letošní sezony vůbec dobře. Třiadvacetiletá česká naděje prohrála tři ze čtyř zápasů, když neprošla kvalifikací v Shenzhenu, na Australian Open a na halovém podniku ITF neobhájila loňské čtvrtfinále.

Na právě probíhající halové akci WTA Premier v Petrohradu na třetí pokus zvládla kvalifikaci, ale hned v prvním kole hlavní soutěže prohrála souboj kvalifikantek s předloňskou šampionku Robertou Vinciovou, na kterou za hodinu a čtvrt jasně nestačila 2-6 2-6, a na první výhru v hlavní soutěži WTA od loňského července nedosáhla.

Martincová přišla v obou setech dvakrát o servis a ve výměnách často tahala za kratší konec. Česká naděje se nedokázala vypořádat hlavně s nepříjemným čopovaným bekhendem své žebříčkové sousedky a ve druhé sadě neproměnila ani jeden ze šesti brejkbolů.

Vinciovou dělí poslední krok od obhajoby loňského čtvrtfinále. Italská veteránka ve druhém kole vyzve nasazenou pětku Julii Görgesovou, s níž ještě neprohrála.

Görgesová si drží momentální neporazitelnost na halových turnajích. V Petrohradu navázala na triumfy z konce loňského roku z Moskvy a Zhuhai a vyhrála už 10. utkání v řadě. V ruské metropoli v prvním kole po setech 6-2 7-6(5) potvrdila roli favoritky proti Marii Sakkariové, které vrátila předloňskou porážku z madridské antuky.

Timea Bacsinszká dnes v Petrohradu odehrála první soutěžní zápas od loňského Wimbledonu. Švýcarka se ale po operaci pravé ruky na kurty nevrátila vítězně. V prvním kole nestačila 4-6 3-6 na osmnáctiletou domácí kvalifikantku Jelenu Rybakinovou, která si připsala premiérové vítězství v hlavní soutěži WTA.

O postup do druhého kola se zítra popere ještě Petra Kvitová. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku čeká nasazená sedmička Jelena Vesninová. Rusku v jediném dosavadním vzájemném duelu porazila. Další česká zástupkyně Kateřina Siniaková již včera zdolala Chorvatku Vekičovou.

Do Petrohradu už dorazila čerstvá vítězka Australian Open a světová jednička Caroline Wozniacká, jež má v prvním kole volno.

Titul bude obhajovat další šampionka z Melbourne Kristina Mladenovicová, která v Austrálii vyhrála čtyřhru s Maďarkou Timeou Babosovou. Ve dvouhře však prohrála už 15 zápasů v řadě a za obhajobou titulu vykročí soubojem proti Dominice Cibulkové, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-5.

Slovenka Cibulková vykročila za obhajobou semifinále výhrou 7-5 6-2 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou, kterou v šestém vzájemném střetnutí porazila již popáté.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 733.900 dolarů
úterní výsledky (30. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vinciová (Q-It.) - Martincová (Q-ČR) 6-2 6-2
Görgesová (5-Něm.) - Sakkariová (Řec.) 6-2 7-6(5)
Kasatkinová (8-Rus.) - Kužmová (Q-SR) 1-6 6-4 6-1
Rybakinová (Q-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-4 6-3
Beguová (Rum.) - Petkovicová (LL-Něm.) 7-6(5) 6-1
Zvonarevová (WC-Rus.) - Bertensová (Niz.) 6-4 / skreč B.
Cibulková (SR) - Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Barthelová/Geuerová (Něm.) - Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Moje Caroline s Rybakinou na place, O2 TV Tenis a také na SuperTennise.
Viens, pojď a go go!!
Reagovat
Fandina
Garcia hrála dřív dost na krev. Posílala tam prudké rány a mnohdy se i vyházela. Poslední dobou hraje víc výměny a je dobře, že i tak se jí poměrně daří. Teď vede s brejkem 4:3 v prvním setu. Tak doufám, že to dopodává. Na servisu hraje se skrčenou rukou, ale podání má rychlé, tak držím palce Caro. Go a pojď!!!
Reagovat
EllNino
Zajímavý zrcadlový zápas ... Vika zezašátku absolutně válcovala Dashu vším, čím disponuje, zachviličku to bylo 5:0 a vypadalo to na debakl, ve 2. setu měla hodně šancí, nakonec rozhodl re-break na 4:4 a pak nevyužité šance v koncovce setu, Dasha se rozjela a pak už byla k nezastavení, konečně se na její tenis dalo zase dívat, v Austrálii to byla jedna velká tragédie vyjma zápasu s AKS ...

Vika hraje velmi dobře z bekhendu, ale má problémy s pohybem, chtělo by to pár kilo dolů, ale zase ne tolik, na úkor síly, kterou má na svůj mladý věk obivuhodnou, trochu mi připomíná jak postavou, tak stylem hry, mladou Petru Kvitovou tak kolem roku 2008, 2009 :) Potenciál je tam velikej, jen to chce trochu vybrousit, může být hodně dobrá ...

Dasha v dalším kole s Alize, určitě trochu odlišný zápas, styl na styl, ale Dasha se tímhle obratem může nastartovat k velké jízdě turnajem
Reagovat
skott
Důležitá výhra pro Dašu, hlavně jakým způsobem se jí to podařilo, protože Viki jí opravdu mlela skoro dva sety. Docela zvláštní, jak se od ní Daša nechala zaskočit, jelikož jsou vícemnéně vrstevnice a znají se od juniorek. Přesto se nebyla dlouho schopna dostat do hry. Viki sebevědomí trochu nalomil až ten fantastickej lob Daši při stavu 4-4 30-30 ve druhém setu.
Je pravda, že Viki možná tahá nějaké kilo navíc a v rozhodujícm setu už třeba nepůsobila tak svěže, ale zase bych nepřeháněl. Petra do roku 2010 si o postavě Kužmové mohla nechat zdát:)
Reagovat
EllNino
no ... 2010 už Petra byla vcelku štíhlá, nejhorší období bylo těch 2008 2009, tam to byla opravdu matrace :) Ale to k ní prostě patří ta oblast břicha, není to prostě typická atletická postava :) Viki by to ale taky neuškodilo
Reagovat
smazaný uživatel
DaFka kdyžtak :)
Reagovat
Fandina
Petruška bude hrát proti Vesnině zítra druhý zápas na centru, cca 12:30 a doufám, že vyhraje. Má to s ní 1:0, porazila ji v roce 2016 v Madridu.
A v dalším kole by jí nečekala Petko, jako tomu bylo na AO, ale Begu, která dneska Petkovic porazila.
Tak držím palce Peti, pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
Vinci Terku přehrála. Původně jsem si myslela, že Terka bude víc útočná, ale Vinci si ji bohužel povodila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist